Naon Pangsa Pasar?

Pangsa pasar perusahaan nyaéta penjualanna diukur salaku persentase tina total pendapatan industri. Anjeun tiasa nangtukeun pangsa pasar perusahaan ku ngabagi total penjualan atanapi pendapatanna ku total penjualan industri dina hiji periode fiskal. Anggo ukuran ieu pikeun kéngingkeun gambaran umum ngeunaan ukuran perusahaan relatif ka industri. Investor ningali parobahan pangsa pasar salaku tanda kamungkinan daya saing relatif produk atanapi jasa perusahaan. Nalika pasar produk atanapi jasa dina industri ngembang, perusahaan anu ngajaga pangsa pasarna naékkeun pendapatanna dina laju anu sami sareng total pasar. Perusahaan anu ngembang pangsa pasarna bakal ningkatkeun pendapatanna langkung gancang tibatan pesaingna.

Takeaways konci

  • Pangsa pasar mangrupikeun proporsi kagiatan perusahaan khusus dibandingkeun sareng industri anu sanés.
  • Pangsa pasar biasana diitung nganggo total pendapatan, sanaos métrik non-finansial sapertos unit anu dijual atanapi jumlah palanggan ogé tiasa dianggo.
  • Pangsa pasar diitung ku ngabagi total perusahaan ku total industri-lega pikeun set data anu dipasihkeun.
  • Pangsa pasar mangpaat nalika ngabandingkeun perusahaan dina industri anu sami.
  • Pausahaan anu gaduh pangsa pasar anu langkung luhur sering janten investasi anu kirang picilakaeun sareng langkung tibalik tibatan perusahaan anu pangsa pasar anu langkung handap.

Kumaha Ngitung Pangsa Pasar Perusahaan

Pangsa pasar perusahaan sering dicutat salaku persentase penjualan di sakumna industri. Nanging, aya cara sanés pikeun ngitung pangsa pasar perusahaan. Salaku conto, tinimbang ngabandingkeun total penjualan dolar, anjeun tiasa nangtukeun sabaraha langganan bulanan hiji perusahaan dibandingkeun sareng industri streaming anu sanés. Kalayan ieu dina pikiran, aya lima léngkah pikeun ngitung pangsa pasar:

  1. Pilih jaman pikeun nganalisis. Ieu bakal panggampangna pikeun ménta data bulanan, quarterly, atawa taunan. Émut yén anjeun kedah ngumpulkeun inpormasi pikeun perusahaan khusus anu anjeun hoyong analisa ogé sadayana industri anu aranjeunna cicing.
  2. Pilih dasar pangsa pasar anjeun. Anjeun paling dipikaresep ningali pangsa pasar ditangtukeun dina dollar panghasilan. Nanging, anjeun ogé tiasa milih aspék non-finansial hiji perusahaan ogé. Salaku conto, tinimbang ningali sabaraha total pendapatan perusahaan dibandingkeun sareng total industri, anjeun tiasa nganalisis jumlah total palanggan perusahaan dibandingkeun sareng jumlah palanggan di industri.
  3. Nangtukeun total perusahaan tunggal. Sakali deui, ieu tiasa janten total pendapatan tina période khusus atanapi métrik non-finansial sapertos jumlah unit anu dijual. Anjeun tiasa kéngingkeun data pangsa pasar tina sababaraha sumber mandiri sapertos grup dagang, badan pangaturan, atanapi panyingkepan kauangan périodik anu dikaluarkeun ku perusahaan.
  4. Nangtukeun total industri-lega. Angka ieu kedah pakait sareng data anu sumberna dina Lengkah 3. Ieu kedah nutupan periode waktos anu sami, sareng kedah ditangtukeun nganggo metodologi anu sami. Contona, upami data nu dipilih dina Lengkah 3 diwatesan ka wewengkon géografis husus, data dina Lengkah 4 ogé kudu diwatesan ka wewengkon ieu.
  5. Bagikeun Lengkah 3 ku Lengkah 4. Ku ngabagi total perusahaan ku total industri-lega, anjeun tinggaleun persentase anu ngagambarkeun ukuran ayana perusahaan dina total pasar. Pausahaan kalawan perséntase tinggi boga pangsa pasar gede, sarta bagi hasil anjeun teu kudu ngaleuwihan 1 (sakumaha pausahaan teu bisa boga leuwih ti 100% tina sagala aspék hiji industri).

Conto Itungan Pangsa Pasar

Anggap anjeun hoyong ngitung pangsa pasar produsén kaulinan leuwih hiji taun fiskal. Produsén kaulinan ngagaduhan total pendapatan $ 20 juta, sareng industri manufaktur kaulinan ngagaduhan total pendapatan $ 200 juta salami sataun fiskal. Pikeun manggihan pangsa pasar produsén kaulinan urang, bagikeun $20 juta jeung $200 juta. Pangsa pasar produsén nyaéta 10%. Pabrikan cocooan teras ngaluarkeun produk énggal anu narik panongton targétna. Dina kuartal kahiji taun di handap, pausahaan miboga total pendapatan $10 juta, sedengkeun pendapatan industri-lega $40 juta. Pangsa pasar perusahaan ayeuna parantos ningkat kana 25% tina penjualan kuartal kahiji. Ngalakukeun analisa anu langkung jero, ditetepkeun yén perusahaan kaulinan dijual ka 10,000 palanggan dina kuartal kahiji. Dina total, 31.250 konsumén ngagaleuh kaulinan salami ieu. Sanajan pangsa pasar parusahaan dina hal dollar éta 25%, pangsa pasar parusahaan salaku faktor total konsumén éta 32%.

Ngabandingkeun Pangsa Pasar dina Industri

Pangsa pasar ogé tiasa dianggo pikeun ngabandingkeun perusahaan anu sami dina industri anu sami. Contona, anggap hiji parusahaan téhnologi boga pangsa pasar 20% bari parusahaan téhnologi kadua boga pangsa pasar 15%. Ieu nunjukkeun yén perusahaan munggaran ngagaduhan pasar anu langkung ageung tibatan perusahaan munggaran. Éta ogé mungkin ngagunakeun pangsa pasar dina sababaraha période pikeun ningali kumaha hargana perusahaan ngalawan pesaingna sareng naha perusahaan ngembang. Dina taun saterusna, hayu urang bayangkeun pausahaan téhnologi munggaran geus tumuwuh nepi ka 25% pangsa pasar. Nanging, pesaingna parantos dua kali ukuran sareng ayeuna ngawasa 30% pasar. Sanaos perusahaan anu munggaran parantos skala, éta parantos diunggulkeun ku perusahaan kadua anu ayeuna gaduh ayana pangkuatna.

Naha Pangsa Pasar Penting?

Pangsa pasar mangrupikeun indikator perusahaan mana anu mingpin industri masing-masing. Nalika perusahaan ngawasaan kalolobaan pangsa pasar, aranjeunna diakui salaku pamimpin dina widangna. Perusahaan anu ngatur pasar biasana gaduh pangakuan merek anu langkung kuat, kaunggulan kalapa anu langkung lega ngeunaan harga sareng panempatan produk, sareng kasempetan skala anu langkung efisien. Pausahaan sok néangan rék dilegakeun pangsa pasar maranéhanana, kitu ogé tumuwuh ukuran tina total pasar ku banding ka demografi nu leuwih gede, nurunkeun harga, atawa ngagunakeun iklan. Perusahaan anu gaduh pangsa pasar anu langkung ageung langkung efektif ngatur perusahaanna pikeun narik ka pasar anu lega, sedengkeun perusahaan anu gaduh pangsa pasar anu langkung alit tiasa ngora atanapi henteu acan pikaresepeun ka pasar anu lega.

Nganalisis Pangsa Pasar

Nalika nganalisis pangsa pasar, aya sababaraha hal anu kedah dipertimbangkeun:

  • Kumaha pangsa pasar perusahaan parantos robih kana waktosna?
  • Kumaha pangsa pasar unggal pesaing perusahaan parantos robih kana waktosna?
  • Sabaraha pesaing anu aya di industri?
  • Naon strategi jangka panjang perusahaan? Naha tujuanana pikeun skala atanapi ngajaga garis produk atanapi basis klien ayeuna?
  • Kumaha dipercaya data dasar anu digunakeun pikeun nganalisis pangsa pasar?
  • Naon tren dasar industri? Naha perusahaan anu gaduh pangsa pasar anu luhur résiko perusahaan inovatif maok pangsa pasar di hareup?

Nalika nyandak kaputusan investasi, penting pikeun nganalisis pangsa pasar pikeun mutuskeun naha perusahaan saluyu sareng tujuan investasi anjeun. Perusahaan anu gaduh pangsa pasar anu langkung ageung tiasa janten investasi anu langkung aman, sanaos tibalikna tiasa diwatesan kumargi aranjeunna parantos ngahontal kasuksésan pasar. Alternatipna, pausahaan kalawan pangsa pasar handap aya dina resiko keur kadorong kaluar tina bisnis sanajan aranjeunna nawiskeun poténsi jangka panjang leuwih gede lamun maranéhna manggihan kasuksésan.

Naon Pangsa Pasar?

Pangsa pasar nyaéta pangukuran sabaraha hiji pausahaan tunggal ngadalikeun sakabéh industri. Hal ieu sering dicutat salaku persentase pendapatan anu dijual hiji perusahaan dibandingkeun sareng total industri, tapi ogé tiasa diitung dumasar kana data non-keuangan.

Naha Pangsa Pasar Penting pikeun Investor?

Pangsa pasar informs investor kumaha sukses hiji parusahaan geus dibandingkeun pesaing na. Upami perusahaan gaduh pangsa pasar anu luhur, éta mangrupikeun perusahaan anu suksés anu ngajamin para nasabah, sigana gaduh merek anu dikenal, sareng éta langkung dipikaresep janten investasi anu kirang picilakaeun. Alternatipna, pausahaan kalawan pangsa pasar low nyadiakeun luhur investasi tibalik, sanajan kasuksésan pausahaan masih kudu ditangtukeun.

Naha Saé pikeun Ngabogaan Pangsa Pasar Tinggi atanapi Rendah?

Sacara umum, éta mindeng hadé mun boga pangsa pasar tinggi. Upami perusahaan gaduh pangsa pasar anu luhur, aranjeunna parantos mapan dina industri sareng sigana parantos ngahontal sababaraha tingkat kasuksésan. Lamun investor hayang ngudag endeavors riskier di pausahaan ngora acan ngadalikeun pasar maranéhanana, eta leuwih hade neangan kaluar pausahaan jeung pangsa pasar low.

Naon Pangsa Pasar?

Pangsa pasar mangrupikeun persén tina total penjualan dina industri anu dihasilkeun ku perusahaan khusus. Pangsa pasar diitung ku cara nyandak penjualan perusahaan salami periode sareng ngabagi ku total penjualan industri dina période anu sami. Métrik ieu dianggo pikeun masihan gambaran umum ngeunaan ukuran perusahaan anu aya hubunganana sareng pasar sareng pesaingna. Pamingpin pasar dina industri nyaéta perusahaan anu pangsa pasar panggedéna.

Takeaways konci

  • Pangsa pasar ngagambarkeun persentase industri, atanapi total penjualan pasar, anu dicandak ku perusahaan tinangtu dina jangka waktu anu ditangtukeun.
  • Pangsa pasar diitung ku cara nyandak penjualan perusahaan salami periode sareng ngabagi ku total penjualan industri dina période anu sami.
  • Métrik ieu dianggo pikeun masihan gambaran umum ngeunaan ukuran perusahaan anu aya hubunganana sareng pasar sareng pesaingna.
  • Pamingpin pasar mangrupikeun perusahaan dina industri anu gaduh pangsa pasar anu paling luhur sareng umumna gaduh pangaruh anu paling ageung.
  • Cara pikeun ningkatkeun pangsa pasar kalebet ngalaksanakeun téknologi anyar, ngahasilkeun kasatiaan pelanggan, sareng nampi pesaing.

Ngartos Pangsa Pasar

Ngartos Pangsa Pasar

Pangsa pasar perusahaan mangrupikeun bagian tina total penjualan anu aya hubunganana sareng pasar atanapi industri dimana perusahaan beroperasi. Pikeun ngitung pangsa pasar perusahaan, tangtoskeun heula waktos anu anjeun hoyong pariksa. Bisa jadi saparapat fiskal, taun, atawa sababaraha taun. Salajengna, hitung total penjualan perusahaan salami periode éta. Teras, panggihan total penjualan industri perusahaan. Tungtungna, bagikeun total pendapatan perusahaan ku total penjualan industrina. Contona, upami hiji parusahaan ngajual $100 juta dina traktor taun ka tukang domestik, sarta jumlah total traktor dijual di AS éta $200 juta, pangsa pasar parusahaan AS pikeun traktor bakal jadi 50%. Itungan pangsa pasar biasana dilakukeun pikeun nagara atanapi daérah khusus, contona perusahaan bakal ngalaporkeun pangsa pasar Amérika Kalér atanapi Kanada. Investor tiasa kéngingkeun data pangsa pasar tina sababaraha sumber mandiri, sapertos grup dagang sareng badan pangaturan, sareng sering ti perusahaan sorangan; kumaha oge, sababaraha industri anu harder pikeun ngukur kalawan akurasi ti batur.

Formula pikeun Pangsa Pasar

Pangsa Pasar = Total Penjualan Perusahaan / Total Penjualan Industri

Mangpaat Pangsa Pasar

Investor sareng analis ngawaskeun paningkatan sareng turunna pangsa pasar sacara saksama sabab ieu tiasa janten tanda daya saing relatif produk atanapi jasa perusahaan. Salaku total pasar pikeun produk atawa jasa tumuwuh, hiji pausahaan anu ngajaga pangsa pasar na tumuwuh revenues dina laju sarua salaku total pasar. Perusahaan anu ngembang pangsa pasarna bakal ningkatkeun pendapatanna langkung gancang tibatan pesaingna. Keuntungan atanapi karugian pangsa pasar tiasa gaduh dampak anu signifikan dina kinerja saham perusahaan, gumantung kana kaayaan industri. Paningkatan pangsa pasar tiasa ngamungkinkeun perusahaan pikeun ngahontal skala anu langkung ageung kalayan operasina sareng ningkatkeun kauntungan. Pausahaan tiasa nyobian ngalegaan pangsa pasarna, boh ku cara nurunkeun harga, nganggo iklan, atanapi ngenalkeun produk énggal atanapi béda. Sajaba ti éta, éta ogé bisa tumuwuh ukuran pangsa pasar na ku daya tarik pikeun audiences séjén atawa demografi.

Dampak Pangsa Pasar

Parobihan pangsa pasar gaduh dampak anu langkung ageung kana kinerja perusahaan dina industri dewasa atanapi siklus dimana aya pertumbuhan anu rendah. Sabalikna, parobihan pangsa pasar gaduh pangaruh anu langkung handap pikeun perusahaan dina industri kamekaran. Dina industri ieu, total pai ngembang, ku kituna pausahaan masih bisa tumuwuh jualan sanajan maranéhna kaleungitan pangsa pasar. Pikeun perusahaan dina kaayaan ieu, kinerja saham langkung kapangaruhan ku pertumbuhan penjualan sareng margin tibatan faktor sanés. Dina industri cyclical, kompetisi pikeun pangsa pasar téh brutal. Faktor ékonomi maénkeun peran anu langkung ageung dina varian penjualan, panghasilan, sareng margin, langkung seueur tibatan faktor sanés. Margins condong jadi low sarta operasi ngajalankeun di efisiensi maksimum alatan kompetisi. Kusabab jualan datangna di expense pausahaan séjén, aranjeunna investasi beurat dina usaha pamasaran atawa malah pamingpin leungitna pikeun narik jualan. Dina industri ieu, pausahaan bisa daék leungit duit dina produk samentara pikeun maksa pesaing nyerah atawa nyatakeun bangkrut. Sakali aranjeunna nampi pangsa pasar anu langkung ageung sareng pesaing diusir, aranjeunna nyobian naékkeun harga. strategi ieu bisa jalan, atawa bisa backfire, compounding karugian maranéhanana; kumaha oge, ieu alesan naha loba industri didominasi ku sababaraha pamaén badag, kayaning diskon ritel borongan jeung toko kaasup Sam’s Club, BJ’s Grosir Club, sarta Costco.

Kumaha Pausahaan Ngaronjatkeun Pangsa Pasar?

Perusahaan tiasa ningkatkeun pangsa pasarna ku nawiskeun téknologi inovatif ka konsuménna, nguatkeun kasatiaan pelanggan, nyewa karyawan anu berbakat, sareng nampi pesaing.

Téhnologi Anyar

Inovasi mangrupikeun salah sahiji metode dimana perusahaan tiasa ningkatkeun pangsa pasar. Nalika hiji firma mawa ka pasar téknologi anyar anu pesaingna henteu acan nawiskeun, para konsumen anu hoyong gaduh téknologi ngagaleuh ti perusahaan éta, sanaos sateuacanna usaha sareng pesaing. Seueur konsumén éta janten palanggan anu satia, anu nambihan pangsa pasar perusahaan sareng ngirangan pangsa pasar pikeun perusahaan dimana aranjeunna pindah.

Kasatiaan Palanggan

Ku strengthening hubungan customer, pausahaan ngajaga pangsa pasar maranéhanana aya ku nyegah konsumén ayeuna ti jumping kapal nalika pesaing a gulung kaluar tawaran anyar panas. Langkung saé deui, perusahaan tiasa ningkatkeun pangsa pasar nganggo taktik saderhana anu sami, sabab para nasabah anu puas sering nyarioskeun pangalaman positipna ka réréncangan sareng baraya anu teras janten palanggan énggal. Kéngingkeun pangsa pasar ku cara lisan ningkatkeun pendapatan perusahaan tanpa paningkatan dina biaya pamasaran.

Karyawan berbakat

Pausahaan sareng pangsa pasar pangluhurna di industrina ampir sok gaduh karyawan anu paling terampil sareng dedikasi. Nyangking karyawan anu pangsaéna dina kapal ngirangan biaya anu aya hubunganana sareng omzet sareng pelatihan, sareng ngamungkinkeun perusahaan langkung seueur sumber daya pikeun fokus kana kompetensi inti. Nawiskeun gaji sareng kauntungan anu kompetitif mangrupikeun salah sahiji cara anu kabuktian pikeun narik karyawan anu pangsaéna; kumaha oge, pagawe di abad 21 ogé néangan kauntungan intangible kayaning jadwal fléksibel jeung lingkungan gawé kasual.

Akuisisi

Anu pamungkas, salah sahiji metodeu surest pikeun ngaronjatkeun pangsa pasar acquiring pesaing a. Ku cara kitu, perusahaan ngalaksanakeun dua hal. Éta ngetok kana dasar palanggan perusahaan anu nembe kaala, sareng ngirangan jumlah perusahaan anu berjuang pikeun nyiksikan pai anu sami ku hiji. Eksekutif anu licik, naha tanggung jawab usaha leutik atanapi korporasi ageung, teras-terasan ningali pikeun deal akuisisi anu saé nalika perusahaanna aya dina modél pertumbuhan.

Conto Pangsa Pasar

Sadaya perusahaan multinasional ngukur kasuksésan dumasar kana pangsa pasar pasar khusus. Cina parantos janten pasar anu penting pikeun perusahaan, sabab masih janten pasar anu ngembang gancang pikeun seueur produk. Apple Inc., contona, ngagunakeun angka pangsa pasar na di Cina salaku indikator kinerja konci pikeun tumuwuhna bisnis na. Pangsa pasar Apple pikeun pasar smartphone Cina dihijikeun pikeun tempat kadua dina Q4 2020 sareng Vivo sareng Oppo dina 17%. Dina waktos éta, 29% pasar telepon sélulér Cina diwangun ku seueur merek sanés. Salila Q1 ka Q3, Apple ningali pangsa pasar na di Cina turun ka 12%, kaleungitan Vivo sareng Oppo. Dina Q4 2021, Apple ngalaman mumbul deui ka 22%. Dina Q1 2022 éta tetep di 18%.

Naon Pangsa Pasar?

Pangsa pasar nunjukkeun ukuran perusahaan, métrik anu mangpaat pikeun ngagambarkeun dominasi sareng daya saing perusahaan dina widang anu tangtu. Pangsa pasar diitung salaku persentase penjualan perusahaan dibandingkeun sareng total pangsa penjualan di industri masing-masing dina hiji periode waktu. Pangsa pasar perusahaan tiasa mangaruhan sacara signifikan operasina, nyaéta, kinerja pangsa, skalabilitas, sareng harga anu tiasa ditawarkeun pikeun produk atanapi jasa na.

Naha Pangsa Pasar Penting?

Kantun nempatkeun, pangsa pasar mangrupikeun indikator konci daya saing perusahaan. Nalika perusahaan ningkatkeun pangsa pasarna, ieu tiasa ningkatkeun kauntunganana. Ieu kusabab nalika perusahaan ningkatkeun ukuran, aranjeunna ogé tiasa skala, ku kituna nawiskeun harga anu langkung handap sareng ngawatesan pertumbuhan pesaingna. Dina sababaraha kasus, perusahaan tiasa dugi ka rugi dina sababaraha divisi pikeun nyorong pesaing atanapi maksakeun ka bangkrut. Saatos titik ieu, perusahaan tiasa ningkatkeun pangsa pasarna, sareng salajengna ningkatkeun harga. Dina pasar finansial, pangsa pasar bisa greatly mangaruhan harga saham, utamana dina industri cyclical nalika margins sempit jeung kompetisi sengit. Sagala bédana dicirian dina pangsa pasar bisa memicu kalemahan atawa kakuatan dina sentimen investor.

Strategi Naon Anu Dipaké Pikeun Ngahasilkeun Pangsa Pasar?

Pikeun kéngingkeun pangsa pasar anu langkung ageung, perusahaan tiasa nerapkeun salah sahiji tina seueur strategi. Kahiji, éta bisa ngenalkeun téhnologi anyar pikeun narik para nasabah anu bisa disebutkeun dibeuli ti saingan maranéhanana. Kadua, nurturing kasatiaan customer mangrupakeun taktik nu bisa ngahasilkeun duanana dasar customer solid aya na ékspansi ngaliwatan kecap tina sungut. Katilu, Ngiring karyawan berbakat nyegah expenses elehan pagawe ongkosna mahal, sahingga pausahaan gantina prioritas kompetensi inti na. Tungtungna, kalayan akuisisi, hiji perusahaan tiasa ngirangan jumlah pesaing sareng kéngingkeun dasar konsuménna.

Kumaha Anjeun Ngukur Pangsa Pasar?

Pikeun nangtoskeun pangsa pasar perusahaan, anjeun nyandak total penjualan perusahaan sareng ngabagi kana total penjualan industrina salami periode anu ditangtukeun. Salaku conto, upami perusahaan ngajual cairan pencuci piring $2 juta sareng total penjualan industri $15 juta, perusahaan bakal gaduh pangsa pasar 2/15 = 13,3%

Naon Dupi Pangsa Pasar Low?

Pangsa pasar anu rendah dianggap pangsa pasar anu kirang ti satengah pangsa pasar pamimpin industri. Janten upami pamimpin industri gaduh pangsa pasar 40% sareng perusahaan sanés gaduh pangsa pasar 10%, perusahaan éta bakal dianggap pangsa pasar anu rendah sabab 10% kirang ti 20% (satengah tina 40%).

The Bottom Line

Pangsa pasar nyaéta persén tina total penjualan industri anu dipiboga ku perusahaan. Pangsa pasar anu langkung luhur, langkung seueur penjualan perusahaan tibatan pesaingna dina industri anu dipasihkeun. Pangsa pasar mangrupikeun indikator sabaraha ageung perusahaan sareng jumlah pangaruhna dina industrina. Éta ogé tiasa janten indikator kamekaran sareng kasuksésan. Pausahaan umumna neangan pikeun ngaronjatkeun pangsa pasar maranéhanana. Cara pikeun ngalakukeun ieu nyaéta ku nerapkeun téknologi anyar, nganteurkeun produk anu kualitasna langkung luhur, ngalaksanakeun pamasaran anu saé, kéngingkeun pesaing, sareng ngahasilkeun kasatiaan pelanggan. Diajar langkung seueur ngeunaan ukuran pasar ti Momentive, produsén SurveyMonkey. Kumaha ogé usaha anjeun lakukeun? Pangsa pasar mangrupikeun salah sahiji métrik konci anu anjeun peryogikeun pikeun ngajawab patarosan éta. Pangsa pasar ngabantuan nyumbang kana kumaha proposisi nilai anjeun ditampi ku para palanggan anjeun, kumaha ogé produk sareng jasa anjeun resonating, sareng kumaha efektifna anjeun ngokolakeun pesaing. Tapi kumaha anjeun kedah ngitung pangsa pasar? Sareng, panginten anu langkung penting, naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ningkatkeun pangsa pasar anjeun? Kami bakal ngabahas patarosan konci ieu sareng seueur deui dina pituduh komprehensif ieu. Baca on pikeun leuwih jéntré ngeunaan naon pasar, kumaha eta béda ti penetrasi pasar, naha anjeun kudu konsentrasi dina ngaronjatkeun eta, sarta crucially: kumaha . Sareng, upami anjeun peryogi bantosan tambahan, kami malah gaduh solusi anu tiasa ngabantosan anjeun ngira-ngira ukuran pasar anjeun di daérah anjeun, nagara, atanapi bahkan sacara global.

Naon pangsa pasar?

Hayu urang netelakeun naon anu kami maksud ku pangsa pasar kalayan definisi pondok: Pangsa pasar mangrupikeun persén tina total penjualan dina industri khusus anu dihasilkeun ku perusahaan khusus . Rujukan ka industri anu dikhususkeun penting pisan dina cara ngitung sareng ngartos pangsa pasar. Éta sabab ngabantosan anjeun ngabandingkeun kinerja anjeun ngalawan pesaing anjeun, kumaha waé anjeun netepkeunana. Salaku conto, upami anjeun ngajual katuangan piaraan organik, anjeun tiasa nganggap pesaing anjeun salaku anu ngajual katuangan piaraan sacara umum atanapi ngahususkeun fokus pasar anjeun ngan ukur pikeun anu ngajual katuangan piaraan organik. Aya alesan alus keur ngitung duanana: lamun pikir anjeun bisa ngolo-ngolo konsumén pikeun pindah ti meuli biasa ka kadaharan piaraan organik, Anjeun kudu mertimbangkeun pangsa pasar relatif anjeun duanana pasar. Nanging, anjeun moal ngitung pangsa pasar industri piaraan sacara umum, sabab para palanggan anu ngical barang piaraan sanés (sapertos cocooan sareng ubar) moal nganggap produk anjeun salaku pengganti. Ku sabab kitu, penting pisan pikeun ngabagi pasar anjeun kalayan leres sateuacan ngira-ngira pangsa pasar. Diajar langkung seueur ngeunaan segmentasi pasar . dina-artikel-cta Naha anjeun kedah milarian pamiarsa anjeun sateuacan ngartos pangsa pasar? Trust SurveyMonkey Audience pikeun manggihan anjeun panel réspondén pikeun sakabéh survey Anjeun. Pondokna, pangsa pasar nyaéta pangsa pasar anu anjeun langsung bersaing . Nalika diitung, éta tiasa masihan anjeun gambaran umum ngeunaan ukuran perusahaan anjeun dina hubungan pasar sareng pesaingna. Upami anjeun rutin néwak sareng ngabandingkeun inpormasi pangsa pasar, anjeun tiasa nunjukkeun posisi anjeun relatif ka saingan anjeun di pasar. Husus, inpormasi pangsa pasar tiasa ngabantosan anjeun ngartos upami anjeun:

  • Pamimpin pasar – Pausahaan (atanapi salah sahiji perusahaan) kalayan pangsa pasar panggedéna.
  • A laggard pasar – A teguh nu bakal katinggaleun balik pesaing na dina watesan nilai jualan, atawa nu jualan tumuwuh slowing. Sahenteuna, anjeun kedah ningkatkeun pendapatan dina laju anu sami sareng total pasar upami anjeun badé ngajaga pangsa pasar.
  • A leapfrogger pasar – A teguh nu teu acan pamimpin pasar, tapi nu boga potensi alatan jualan gancang-tumuwuh. Pausahaan anu ngembang pangsa pasarna bakal ningkatkeun pendapatanna langkung gancang tibatan pesaingna.

Pangsa pasar vs penetrasi pasar: Naon bédana?

Anjeun meureun geus katempo istilah pangsa pasar jeung penetrasi pasar dipaké bulak balik. Éta pasti aya hubunganana, tapi aya bédana konci anu anjeun kedah ngartos. Penetrasi pasar ngajelaskeun persentase target pasar anjeun anu anjeun jual dina hiji waktos. Sabalikna, pangsa pasar mangrupikeun bagian tina total nilai pasar anu direbut ku produk, jasa, atanapi merek anjeun. Jadi:

  • Penetrasi pasar mangrupikeun persentase palanggan anu anjeun ngahontal sahenteuna sakali dina waktos anu ditangtukeun. Penetrasi pasar mindeng diitung relatif ka target pasar anu leuwih leutik batan total / pasar lega sakabéhna. Contona, upami anjeun firma B2B, anjeun tiasa nganggo ségméntasi firmographic pikeun ngahususkeun target pasar anjeun dumasar kana ukuran perusahaan, teras estimasi persentase usaha ukuran leutik, sedeng sareng langkung ageung anu anjeun jual dina 12 bulan ka pengker .
  • Pangsa pasar biasana diitung pikeun total pasar anu tiasa dialamatkeun atanapi bagian pasar anu tiasa dicapai ku perusahaan. Éta dumasar kana pendapatan anjeun salaku persentase tina total penjualan industri atanapi pasar anu anjeun kenalkeun dina jangka waktu anu ditangtukeun, biasana dina 12 bulan katukang.

Upami anjeun peryogi bantosan dina nangtukeun parameter tina total pasar anu tiasa dialamatkeun anjeun, Momentive, produsén SurveyMonkey, tiasa ngabantosan!

Naha pamahaman pangsa pasar penting

Hayu urang nyandak hiji beuleum deeper kana naha éta penting pikeun ngarti pangsa pasar. Éta ngabantosan anjeun ngukur daya saing anjeun . Paningkatan sareng turunna pangsa pasar tiasa janten tanda daya saing relatif produk atanapi jasa anjeun dibandingkeun sareng pesaing anjeun. Éta sababna kami nyarankeun pikeun ngumpulkeun data pangsa pasar sanés ngan ukur tugas sakali, tapi salaku kagiatan rutin anu mangrupikeun bagian inti sareng penting tina strategi kalapa anjeun. Data pangsa pasar tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi upami pesaing nuju ngalakukeun gerakan strategis anu nyababkeun penjualanna sareng ngageterkeun anjeun upami anjeun kedah nyandak tindakan kalapa. Éta ngabantosan anjeun langkung jéntré ngeunaan sifat industri anu anjeun saingan. Sababaraha industri, sapertos pasar grosir atanapi parangkat lunak diwangun ku sajumlah leutik perusahaan anu ageung pisan anu babarengan ngarebut pangsa pasar anu ageung. Salaku conto, naha anjeun terang yén ampir 99% firma S&P 500 diaudit ku salah sahiji firma konsultan manajemén “Big Four”: Deloitte, KPMG International, PricewaterhouseCoopers sareng Ernst & Young? Dina pasar kawas kieu, pangsa pasar kirang ti 0,5% sabenerna bisa ngagambarkeun kinerja cukup kuat. Industri séjén diwangun ku sajumlah ageung perusahaan sareng saham anu langkung alit, sareng pangsa pasar anu ningkat tiasa langkung gampang dina jinis industri ieu. Janten, terang naha pasar fragméntasi atanapi konsolidasi mangrupikeun konci nalika nangtoskeun naha pangsa pasar anjeun kuat atanapi lemah. Éta masihan anjeun wawasan ngeunaan kinerja pasar anjeun. Parobihan pangsa pasar gaduh dampak anu langkung ageung kana kinerja perusahaan di industri dewasa atanapi siklus dimana aya pertumbuhan anu handap dina papan. Upami anjeun beroperasi dina industri sapertos kieu, terang pangsa pasar anjeun (kitu ogé pesaing) tiasa ngabantosan anjeun nangtukeun kinerja. Kusabab ieu, kami nyarankeun nyandak data pangsa pasar salaku salah sahiji indikator kinerja konci anjeun (KPI).

Kumaha ngitung pangsa pasar

Pangsa pasar mangrupikeun métrik anu kedah terang. Tapi, kumaha anjeun ngitungna? Warta anu saé nyaéta ngitung pangsa pasar rélatif gampang. Diperkirakeun ku nyandak penjualan perusahaan salami periode sareng ngabagi ku total penjualan industri dina waktos anu sami. Hayu urang ngabagi kana 3 léngkah anu gampang diturutan:

Lengkah 1: Nangtukeun periode waktos

Pikeun ngitung pangsa pasar, anjeun kedah ngidentipikasi heula periode waktos anu anjeun hoyong pariksa. Henteu aya aturan anu keras sareng gancang ngeunaan ieu – éta tiasa janten kuartal fiskal, periode 12 bulan, atanapi bahkan periode salami sababaraha taun. Pikeun seueur usaha, masuk akal pikeun nguji pangsa pasar salami 12 bulan katukang. Nanging, upami anjeun nuju dina industri anu gancang robih, mariksa periode waktos anu langkung pondok tiasa ngahasilkeun wawasan kritis. Sareng, upami anjeun aya dina pasar anu kawilang stabil, periode waktos anu langkung lami tiasa langkung saé pikeun nyandak peralihan pasar anu langkung bernuansa.

Lengkah 2: Ngitung total penjualan

Salajengna, hitung total penjualan perusahaan anjeun salami periode éta. Émut yén penting pikeun ngabandingkeun sapertos sapertos nalika ngitung pangsa pasar. Upami perusahaan anjeun ngajual rupa-rupa produk anu bersaing di sababaraha pasar anu béda, ngawatesan itungan penjualan anjeun ngan ukur pikeun barang anu aya hubunganana sareng industri. Salaku conto, upami anjeun ngajual pakean murangkalih sareng cocooan murangkalih, sareng anjeun hoyong terang pangsa pasar kaulinan anjeun, anjeun kedah ngaluarkeun pendapatan tina penjualan baju barudak tina itungan anjeun. Lajeng, manggihan total jualan industri Anjeun. Data ieu sering tiasa dipendakan online dina situs wéb agrégator industri sareng dina laporan panalungtikan pasar anu diterbitkeun. Pastikeun anjeun ngabandingkeun penjualan anjeun sareng période waktos anu pas, atanapi sacaketna anu anjeun tiasa mendakan. Gumantung kana kasadiaan data, anjeun ogé tiasa ngahususkeun fokus anjeun ka daérah géografis anu khusus.

Lengkah 3: Bagikeun pendapatan perusahaan ku total penjualan industri

Tungtungna, bagikeun total pendapatan perusahaan anjeun ku total penjualan industrina pikeun milarian persentase pangsa pasar. Ieu bakal ngahasilkeun angka tunggal, tapi inget yen dina raraga pangalusna napsirkeun inohong éta, anjeun bakal kudu sababaraha tolok ukur atawa babandingan, kayaning rata industri, atawa inohong taun saméméhna ‘.

Kumaha ningkatkeun pangsa pasar

Kumaha upami anjeun ngira-ngira pangsa pasar sareng mendakan éta langkung handap tina anu disangka atanapi ditargetkeun? Dina hal éta, éta waktuna pikeun ngamimitian sababaraha strategi anu diuji pikeun ningkatkeun pangsa pasar. Hayu urang nempo sababaraha. Kapitalisasi téknologi sareng inovasi anyar mangrupikeun metode anu tiasa ningkatkeun pangsa pasar. Nalika perusahaan nyangking téknologi anyar ka pasar anu pesaingna henteu acan nawiskeun, para konsumen anu hoyong gaduh téknologi éta bakal ngalih mésér éta ti perusahaan éta, sanaos sateuacana ngalakukeun bisnis sareng pesaing. Seueur konsumen ieu janten palanggan anu satia, anu nambihan pangsa pasar perusahaan sareng ngirangan pangsa pasar pikeun perusahaan dimana aranjeunna pindah. Janten, ngalebetkeun téknologi anyar kana produk, jasa sareng prosés tiasa janten cara anu berharga pikeun ningkatkeun pangsa pasar anjeun. Aya sababaraha caveats pikeun dicatet, kumaha oge. Kahiji, aya waragad pakait sareng investasi dina téhnologi anyar. Kanaékan ekspektasi pangsa pasar, pendapatan sareng kauntungan kedah janten waktos sareng investasi anjeun. Kadua, kanaékan pangsa pasar anu dihasilkeun ngan bisa jadi jangka pondok, sabab pesaing ngakuan shift, sarta meta sasuai. Anjeun tiasa ngalacak kumaha industri ngaréspon kana gerakan anjeun kalayan bantosan tracker industri kami. Dina pasar anu gancang-gancang ayeuna, para nasabah ngagaduhan langkung seueur pilihan ti kantos. Sok aya kasempetan yén konsumén anjeun bakal ngalih ka tawaran pesaing. Sareng, sabab para nasabah satia condong langkung seueur, ngabina basis palanggan anu satia mangrupikeun konci pikeun ngawangun pangsa pasar anjeun. Ku nguatkeun hubungan palanggan, anjeun tiasa ngajagi pangsa pasar anjeun anu tos aya ku nyegah palanggan ayeuna ngantunkeun nalika pesaing ngaluncurkeun tawaran énggal. Konsumén anu sugema sering nyarioskeun pangalaman positipna ka réréncangan sareng baraya anu teras janten palanggan. Janten, pikeun ngawangun pangsa pasar dina cara anu konsisten sareng stabil, panggihan naon anu dipikahoyong ku palanggan anjeun-panginten nganggo survey riset pasar-sareng damel pikeun nyugemakeun kabutuhanna. Nalika pangsa pasar sadayana ngeunaan penjualan, fokus anjeun henteu ngan ukur pikeun konsumén anjeun sareng pasar luar. Perusahaan anu pangsa pasar pangluhurna di industrina condong ngagaduhan karyawan anu paling terampil sareng dedikasi. Éta sabab nyangking karyawan anu pangsaéna dina kapal ngirangan biaya anu aya hubunganana sareng omzet sareng pelatihan, anu ngamungkinkeun perusahaan langkung seueur sumber daya pikeun difokuskeun kompetensi inti. Léngkah konci dina prosés manajemén bakat nyaéta pikeun terang kumaha kalibet karyawan anjeun. Meunang hiji out-of-the-box survéy template pikeun ngukur Dursasana pagawe. Pangsa pasar ngukur kumaha penjualan dina industri disebarkeun diantara panyandangna. Janten, masuk akal yén salah sahiji cara anu paling pasti pikeun ningkatkeun pangsa pasar nyaéta ku kéngingkeun pesaing. Ku ngagaleuh pesaingna, hiji perusahaan tiasa ngetok kana basis pelanggan perusahaan anu karek kaala sareng ngirangan jumlah perusahaan anu berjuang pikeun nyiksikan pai. Sateuacan Anjeun mikir ngeunaan meuli parusahaan rival, kumaha oge, pastikeun Anjeun ngalakukeun karajinan alatan Anjeun. Mésér perusahaan anu ngagaduhan ekuitas merek anu goréng atanapi kalayan tingkat kapuasan palanggan anu rendah sigana moal ngahasilkeun seueur pangsa pasar tambahan dina jangka panjang. Dibikeun kumaha persaingan pasar ayeuna, para nasabah beuki sadar ngeunaan kualitas produk salian ti hargana. Pikeun seueur produk sareng jasa, para nasabah daék mayar langkung seueur pikeun barang-barang kualitas luhur anu tahan sareng nganteurkeun janji merekna. Éta hartina sanajan anjeun nawiskeun produk Anjeun kalawan harga nu leuwih luhur, anjeun masih bisa entice konsumén ti pesaing anjeun ku panyorot kualitas dina kampanye pamasaran anjeun sarta netepkeun standar kualitas luhur. Survei ségméntasi bakal ngabantosan anjeun ngartos upami palanggan anjeun mangrupikeun pamburu tawar atanapi langkung milih produk sareng jasa anu langkung luhur. Di sisi anu sanésna, nawiskeun harga anu langkung handap ogé tiasa ngawangun pangsa pasar. Ieu mangrupikeun buah anu ngagantungkeun pangsa pasar kusabab sababaraha konsumen milarian produk béaya rendah. Sateuacan nyandak kaputusan pikeun nurunkeun harga anjeun, anjeun kedah ngira-ngira dampak kana paménta sareng penjualan. Kami ngagaduhan pituduh pikeun ngabantosan anjeun, di dieu. Siap ngamimitian ngitung sareng ningkatkeun pangsa pasar anjeun? Hayu Momentive ngabantosan usaha ukuran pasar awal anjeun. Upami anjeun hoyong survey pasar anjeun pikeun milari saha anu aranjeunna ngagaleuh sareng sabaraha biayana, SurveyMonkey Audience tiasa ngahubungi anjeun sareng réspondén anu pas pikeun survey anjeun.

Mimitian ku panalungtikan pasar anjeun

Panel survéy global

Kumpulkeun data panalungtikan pasar ku ngirim survey anjeun ka sampel wawakil

jasa panalungtikan

Kéngingkeun bantosan proyék riset pasar anjeun ku damel sareng tim peneliti ahli kami

solusi ahli

Uji konsép kreatif atanapi produk nganggo pendekatan otomatis pikeun nganalisis sareng ngalaporkeun Pikeun maca sumber panalungtikan pasar langkung seueur, kunjungan Peta Situs kami.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *