The Professional Dog Walker urang Guide to Facebook Advertising

Ngamimitian bisnis salaku walker anjing profésional janten langkung populer. Tapi kalayan sagala tumuwuhna industri asalna kompetisi. Dina pamandangan bisnis dimana unggal anjing diitung, mastikeun anjeun narik cukup klien pikeun mayar tagihanana jadi tougher. Facebook parantos janten tempat-tempat pikeun walkers anjing sareng pamilik sami-sami ngumpul sareng tout pikeun bisnis. Aya alesan alus pikeun ieu ogé. Kalawan pendekatan personable, kamampuhan pikeun difokuskeun lokasi anjeun sarta sumanget komunitas nyadiakeun arena hebat pikeun manggihan walker profésional pikeun ngurus anjing Anjeun. Tilu-suku tina walkers anjing nanya dina survey Protectivity panganyarna ceuk maranéhna ngagunakeun situs jejaring sosial pikeun ngamajukeun bisnis maranéhanana. Sanajan kitu, ngan genep persén ceuk maranéhna geus tos ka dibayar-pikeun iklan nyadiakeun jangkauan nu ditambahkeun. Bisa jadi loba walkers leungit trik di dieu. Kalayan anggaran iklan anu pangleutikna anjeun leres-leres tiasa ngasah jalma anu anjeun hoyong udagan. Ieu tilu alesan gedé anjeun kedah nganggo Iklan Facebook

Targeting jalma bener gampang

Salaku walker profésional aya dua hal nu mana wae nu calon klien kudu 1) boga anjing jeung 2) alesan lokal. Kalayan iklan Facebook, anjeun tiasa nyaring ngan jalma-jalma éta. Hoyong nunjukkeun diri ka saloba pamilik anjing di komunitas anjeun? Gampang, cukup pilih Tujuan ‘Reach’ nalika nyetél kampanye iklan anjeun sateuacan angkat sareng anjeun nuju jalan. Ti dinya anjeun ahli tiasa nargétkeun pamiarsa anu dipikahoyong. Pilih lokasi anjeun, ditambah radius anu anjeun badé nutupan pikeun mastikeun yén anjeun ngan ukur mayar kanggo iklan anjeun muncul di payuneun warga satempat anjeun. Targeting Facebook lengkep Lajeng, gulung ka handap ka wewengkon ‘Target Detil’ pikeun nyaring jalma walkers anjing rék Ngaiklan. Ku ngalebetkeun frasa ‘Pamilik piaraan’ dina kotak anjeun tiasa mendakan anu dipercaya Facebook gaduh piaraan sorangan kusabab kagiatan onlinena. Nyaring éta langkung jauh ku ngaklik tombol ‘Sempit Salajengna’ sareng ngalebetkeun kecap ‘Anjing’. Ieu bakal nyorot jalma-jalma anu resep halaman anu aya hubunganana sareng anjing ogé janten pamilik piaraan. Targeting pamaké Facebook Janten, kalayan kampanye anu ditargetkeun nganiaya pamilik piaraan (sigana anjing) di daérah lokal anjeun, anjeun henteu kedah miceunan artos ngadeukeutan jalma anu sanés janten palanggan anjeun.

Éta tiasa pisan murah

Anggaran iklan FacebookA karir salaku walker anjing téh saperti teu mirip mawa dina mega bucks. Ku alatan éta, loba walkers anjing bakal waspada belanja duit teu perlu on iklan. Nanging, nunjukkeun bisnis anjeun sareng iklan anu mayar henteu kedah biaya panangan sareng suku. Nyatana, sakedik £ 1 sadinten anjeun tiasa ngahontal ratusan konsumén poténsial. Ngagunakeun kriteria nu disorot di luhur, ngagunakeun High Wycombe (jeung sabudeureun 10 mil) salaku lokasi urang, kami bisa nyieun panongton ngan leuwih 8.000 urang. Kalayan anggaran poéan £ 1, Facebook nunjukkeun yén urang bakal tiasa nampi iklan di payun antara 710 sareng 1,500 jalma unggal dinten. Kalayan jalan-jalan sajam ngabiayaan pamilik anjing naon waé antara £7 sareng £11 kira-kira, tarik ngan hiji klien énggal saminggu sareng anjeun tiasa nyéépkeun biaya belanja iklan anjeun. Nganteurkeun jasa anu cukup saé pikeun klien énggal éta sareng kalayan usaha ulanganna énggal-énggal nambihan, biaya awal janten teu penting.

Sigana leuwih profésional

Conto iklan FacebookBari touting pikeun bisnis dina anjing leumpang grup diskusi téh sadayana ogé sarta alus, nempatkeun kaluar hiji iklan well-dijieun kasampak jauh leuwih profésional. Pilih gambar anu saé, janten kréatif sareng salinan anjeun sareng kirimkeun kampanye anu dipesen langsung kana manah newsfeed calon klien anjeun, tinimbang pos anu polos sareng hilap dina grup leumpang anjing lokal. Upami anjeun henteu acan, pikirkeun sababaraha merek pikeun bisnis anjeun. Meureun nyieun logo a, kuku handap sababaraha kelir parusahaan atawa meureun ngagunakeun subjék canine biasa pikeun Iklan Anjeun. Ngawangun familiarity nu bakal hartosna boga anjing mikir anjeun nalika aranjeunna tempo walker sarta anjeun bakal geus jadi hiji hambalan payun kompetisi. Iklan Facebook sanés gaganti pikeun pendekatan dumasar grup komunitas anu langkung dilucuti. Tapi ku nganut sababaraha métode dasar, bédana dijieun pikeun layanan leumpang anjing Anjeun bisa jadi jelas ningali. Upami anjeun beroperasi tanpa lisénsi, hukumanana jelas diatur. Anjeun tiasa dituntut sareng dihukum dugi ka tilu bulan panjara sareng denda dugi ka £ 500. Pikeun saha waé anu parantos operasi, anu henteu ngagaduhan lisénsi, disarankeun yén anjeun langsung ngahubungi otoritas lokal anjeun. Lakukeun kitu henteu langsung hartosna anjeun bakal dituntut. Ieu mungkin nu déwan ngabutuhkeun Anjeun pikeun ngeureunkeun kosan sato bari maranéhna ngolah sagala aplikasi ti anjeun pikeun lisénsi a. Sanajan frustrating meureun nya pikeun ngurangan panghasilan tina kosan klien bisa jadi, hal anu penting pikeun mastikeun anjeun pinuh dilisensikeun pikeun nyingkahan hukuman salajengna.

Blog patali

Kit bantuan munggaran anjing

Kit Bantuan Kahiji Anjing Idéal Anjeun

Perkara teu sabaraha ogé anjeun ngurus anjing dina miara anjeun, kacilakaan bisa lumangsung. Sareng gaduh alat pikeun ngatasi kajadian ieu penting pisan. Anjing Leumpang - Employing Staf

Employing Staf Pikeun Usaha piaraan Anjeun

Upami anjeun dina posisi pikeun ngalegaan bisnis piaraan anjeun sareng nyandak sababaraha staf, aya sababaraha hal anu penting pikeun diinget. Pangan picilakaeun Pikeun Anjing

15 Kadaharan ngabahayakeun Pikeun Anjing

Kalolobaan jalma bakal sadar yen nyoco anjing coklat téh badag no-euweuh, tapi naon item dahareun sejenna kedah ulah aya nyoco canines? Mun anjeun dina bisnis anjing leumpang, ucapan salamet. Anjeun nuju dina industri multi-miliar dollar booming. Penjualan pikeun jasa perawatan piaraan parantos dua kali dina dasawarsa katukang, sareng aranjeunna henteu nunjukkeun tanda-tanda ngalambatkeun. 1 Aya ngan hiji downside pikeun jadi bagian tina industri tumuwuh: manggihan cara pikeun ngabedakeun diri ti kompetisi. Kalawan jadi loba walkers anjing a milih tina, kumaha anjeun ngayakinkeun klien poténsi pikeun milih anjeun? Dina kecap: pamasaran. Pikeun meunangkeun leuwih anjing leumpang klien, Anjeun kudu investasi di pamasaran jeung nempatkeun diri kaluar dinya. Mimitian ku ide iklan ieu pikeun walkers anjing.

1. Desain ramatloka anjing anjeun leumpang jeung logo.

Gaduh situs wéb bisnis mangrupikeun salah sahiji cara anu paling gampang pikeun netepkeun yén anjeun profésional, sareng jasa leumpang anjing anjeun tiasa dipercaya. Tambih Deui, ngawangun situs wéb rélatif gampang ayeuna, hatur nuhun kana tukang situs sapertos Wix, Weebly, sareng Squarespace. Ieu naon anu kedah kalebet:

  • Tinjauan jasa leumpang anjing anjeun
  • Lingkungan sareng kode pos anu anjeun jalankeun anjing
  • Inpormasi harga
  • Halaman “Ngeunaan” anu ngabahas pangalaman anjeun sareng leumpang anjing sareng daptar sertipikasi atanapi lisensi leumpang anjing anu anjeun gaduh
  • Testimonials ti klien senang
  • Inpormasi kontak

Rarancang logo pikeun bisnis leumpang anjing anjeun ogé. Ieu bakal mangpaat pikeun tip #11, nalika anjeun mesen produk promosi.

2. Meunang didaptarkeun dina Google jeung Yelp.

Loba jalma balik ka Google na Yelp pikeun manggihan walkers anjing reputable di wewengkon maranéhanana, jadi pastikeun maranéhna bisa manggihan anjeun. Jieun profil sarta eusian kaluar lengkep. Teras, tetep diropéa sacara rutin sareng poto anyar sareng apdet jasa. Tungtungna, naroskeun ka klien anjeun anu bagja pikeun masihan ulasan anjeun. Pikeun langkung seueur tip, baca pituduh kami pikeun ngaoptimalkeun profil Google My Business anjeun.

3. Gabung grup Facebook lokal.

Seueur warga lokal ngiringan grup Facebook pikeun milarian sareng ngabagi naséhat ka batur di komunitasna. Tingali upami aya grup di kota anjeun pikeun pamilik piaraan énggal, pamilik anjing nyalametkeun, atanapi pamilik breed khusus. Gabung jeung jadi mantuan. Anggo kaahlian anjeun salaku walker anjing pikeun ngabagi naséhat, sareng netepkeun diri anjeun salaku ahli dina grup. Entong teuing promosi diri, atanapi anjeun tiasa ngagosok jalma anu salah.

4. Gabung grup papanggih anjing.

Sababaraha urang ngalih ka Facebook pikeun komunitas, sedengkeun anu sanésna resep interaksi IRL. Gabung grup meetup lokal pikeun boga anjing, tur Anjeun bakal papanggih loba klien poténsial. Anjeun oge bisa papanggih boga anjing anyar ku volunteering kalawan panyumputan piaraan atawa organisasi grup nyalametkeun.

5. Meunang sosial.

Anggap diri anjeun untung: eusi anjing sok hit dina média sosial. Anggo éta pikeun kauntungan anjeun sareng bagikeun poto anjing klien anjeun, atanapi pasang pidéo pondok anjeun leumpang anjingna atanapi maén dipulut. (Pasihan klien anjeun ngadaptarkeun formulir pelepasan poto heula.) Tong hilap ngabagi sakedik ngeunaan diri anjeun ogé. Leumpang anjing mangrupikeun bisnis dumasar kana kapercayaan, janten hayu pamiarsa anjeun terang anjeun!

6. Mayar iklan.

Upami Anjeun gaduh anggaran tambahan saeutik, hiji iklan dina koran lokal Anjeun bisa balik cara lila. Anjeun ogé tiasa ngasponsoran daptar bisnis anjeun dina Nextdoor pikeun langkung katingali dina aplikasi lingkungan. Upami anjeun gaduh sakedik téknologi, anjeun tiasa mésér iklan online dina Google sareng média sosial. Iklan ieu nawiskeun kamampuan pikeun leres-leres nyéépkeun pamiarsa target anjeun, sareng ngan ukur ngiklankeun ka jalma anu cicing di daérah khusus.

7. Nyitak flyers jeung kartu bisnis.

Nyitak flyers anjing sareng kartu bisnis supados anjeun tiasa masangkeunana ka papan buletin iraha waé bisnis lokal anu bakal nampi éta. Tanya warung kopi, gereja, perpustakaan, jeung toko grocery atawa delis. Upami salah sahiji klien anu lami anjeun damel di kantor, tanyakeun upami aranjeunna henteu kapikiran ngagantungkeun flyer anjeun di ruang istirahat.

Naon anu kedah kalebet dina flyer leumpang anjing anjeun

Henteu yakin kana naon anu kedah dipasang dina flyer leumpang anjing anjeun? Ieu pituduh gancang:

  • Hiji judul. Ngajantenkeun éta ku frasa anu ngajantenkeun anjeun nangtung sareng ngadorong jalma-jalma pikeun ngalakukeun tindakan, sapertos “Anjing Walker Terbaik di [Kota anjeun]” atanapi “Anjing Leumpang: Janjian Poé!”
  • A tawaran husus, kawas dua walks pikeun harga hiji, atawa $10 nawarkeun walks munggaran anjeun
  • Poto anjing bagja
  • Daptar bullet tina jasa leumpang anjing anjeun, harga, sareng daérah jasa
  • Ngaran anjeun, logo, sareng inpormasi kontak. Anjeun tiasa daptar nomer telepon atanapi halaman wéb anjeun dina tab tarik di handapeun flyer.
  • Tinjauan rave atanapi testimonial ti salah sahiji klien anjeun

8. Hadir acara ramah-dog.

Ti bukaan toko piaraan nepi ka acara fashion doggie, sok aya acara ramah-Fido. Parios daptar acara kota anjeun sareng tambahkeun acara anjing kana kalénder anjeun. Kajadian anu difokuskeun manusa, sapertos pasar patani, ogé tiasa janten kasempetan anu saé pikeun milarian klien anu leumpang anjing – salami aranjeunna ramah-anjing. Bawa seueur selebaran sareng kartu bisnis pikeun maot.

9. Mitra up kalawan usaha perawatan piaraan séjén.

Jaringan sareng pamilik usaha sanés pikeun ningali kumaha anjeun tiasa ngarujuk bisnis ka anu sanés. Ngahubungan lokal:

  • Tukang ngasuh anjing
  • Dokter hewan
  • Palatih anjing
  • Grup nyalametkeun sareng masarakat manusiawi
  • Panyadia kosan sareng daycare
  • Kadaharan piaraan sareng toko suplai

Tanya lamun bisa masangkeun flyer di kantor maranéhanana atawa leupaskeun kaluar kasus kartu bisnis (kaasup hiji stand acrylic sangkan eta Sigana nice). Mun aranjeunna gaduh bagian sumberdaya on ramatloka maranéhanana, menta lamun bisa didaptarkeun salaku walker anjing. Nguatkeun partnership ku nyadiakeun klien maranéhanana jeung diskon rujukan ekslusif on walk kahiji maranéhanana.

10. Meunang sababaraha swag.

Salaku walker anjing profésional, anjeun boga kauntungan uninga persis jenis swag klien anjeun bakal resep. Tinimbang notepad ngabosenkeun kalayan logo anjeun dina éta, anjeun tiasa masihan aranjeunna dispenser kantong poop branded, bandana, frisbees, atanapi bal. Pastikeun pikeun mesen swag anu aranjeunna tiasa dianggo nalika aranjeunna kaluar sareng anjingna – sareng sigana bakal narik perhatian pamilik anjing sanés!

11. Ngalakukeun hiji pakasaban endah pisan.

Tip pamasaran terakhir kami pikeun pamilik anjing nyaéta anu paling gampang. Ngan tetep ngalakonan pakasaban endah anjeun geus aya. Kecap lisan mangrupikeun hal anu kuat. Beuki lila anjeun nyéépkeun leumpang anjing klien anjeun, beuki aranjeunna bakal percanten ka anjeun sareng ngarujuk anjeun ka pamilik anjing sanés anu aranjeunna terang. Ngomongkeun kapercayaan, langkung gampang pikeun klien anyar percanten ka anjeun nalika aranjeunna ningali anjeun salaku profésional. Ngagaduhan asuransi bisnis anu leres mangrupikeun bagian anu ageung. Kalayan Asuransi Dog Walker Thimble, anjeun tiasa nampi kutipan gratis kirang ti 60 detik. Kéngingkeun milik anjeun ayeuna!

Dina nutshell

Pikeun recap, tuturkeun tip ieu pikeun ngawangun klien leumpang anjing anjeun:

  1. Ngawangun ramatloka anjeun.
  2. Meunang didaptarkeun dina Google jeung Yelp.
  3. Miluan grup Facebook lokal.
  4. Gabung grup papanggih anjing.
  5. Meunang sosial.
  6. Mayar iklan.
  7. Nyitak flyers sareng kartu bisnis.
  8. Hadir acara ramah-anjing.
  9. Mitra sareng usaha perawatan piaraan sanés.
  10. Meunang sababaraha swag.
  11. Laksanakeun padamelan anu luar biasa.

Huuh, huuh! Sumber:

  1. Biro Sensus AS. Méakkeun jasa perawatan piaraan dua kali dina dékade katukang.

Kuring resep rupa-jadi babarengan jeung nulis dina dasar poean, Kuring ogé leumpang kumpulan motley hounds tur sabenerna dibayar keur eta. Diajar kumaha janten Top Dog! Diajar kumaha janten Top Dog! Pixabay

Pasar Leumpang Anjing Kalapa?

Nalika anjeun ngamimitian panalungtikan pikeun nyetél bisnis jalan-jalan anjing di kota anjeun, anjeun bakal mendakan yén kompetisi anjeun sigana bakal mantep sareng paling seueur usahana ku média iklan anu hébat, ‘mulut’. Janten kumaha anjeun bersaing? Kumaha anjeun janten ‘Top Dog’? Tawarkeun hal anu ngajadikeun anjeun nangtung diantara pesaing anjeun. Tawarkeun hal anu ngajadikeun anjeun nangtung diantara pesaing anjeun. Meritt Thomas / Unsplash

1. Janten Ahli

Usaha leumpang anjing sering mangrupikeun modél bisnis anu saderhana pisan kumargi anjeun henteu peryogi seueur palanggan pikeun ngajantenkeun bisnis anu séhat, janten, nyayogikeun jasa spesialis pikeun palanggan udagan anjeun bakal ngamungkinkeun anjeun nangtung kaluar tina riungan anjeun. Ieu sababaraha ide:

  • Anjeun tiasa janten hiji-hijina walker anjing ‘100% organik’ di daérah anjeun, ngan ukur nyayogikeun perawatan organik pikeun klien anjing anjeun ogé nganggo kantong poo organik.
  • Anjeun tiasa ngahususkeun kana breeds anu tangtu, khususna upami éta breeds gaduh reputasi anu sesah diurus (anu tiasa ngeureunkeun perusahaan leumpang anjing sanés).
  • Kumaha upami kabugaran ‘doggy’? Anjing (sapertos manusa) sering tiasa janten kaleuwihan beurat sareng henteu pantes, ku kituna anjeun berpotensi tiasa ngahijikeun program spesialis pikeun ngabantosan klien anjing anjeun kaleungitan kaleuwihan beurat éta.
  • Naha henteu ngahususkeun kana anjing ngora anu condong resep sareng anjing ngora anu sanés sareng hoyong seueur latihan / ulin sesi, atanapi di sisi sanésna, anjeun tiasa ngahususkeun dina jalan-jalan pikeun anjing anu langkung kolot — tekenan kana gerak lambat, langkung santai. leumpang.
  • Gumantung kana dimana anjeun cicing anjeun tiasa nyayogikeun jalan-jalan ‘kayu’ atanapi ‘pantai’, ku kituna anjing-anjing nampi sudut pandang anu béda dina lingkunganana sareng ‘jalan-jalan sore di sabudeureun blok’.

Koncina kedah nawiskeun hal anu ngajantenkeun anjeun nangtung di antawis pesaing anjeun; teu merlukeun loba teuing konsumén ngidinan Anjeun pikeun ngalakukeun ieu. Ieu brings kuring ka titik salajengna. Nangtung kaluar kalawan ramatloka alus-pilari; eta bakal jadi tempat kahiji customer a néangan hiji walker anjing. Nangtung kaluar kalawan ramatloka alus-pilari; eta bakal jadi tempat kahiji customer a néangan hiji walker anjing. Fabian Irsara / Unsplash

2. Ngawangun Website Fantastic

Sateuacan anjeun ngamimitian bisnis, anjeun kedah pariksa kompetisi lingkungan sareng situs wébna. Lamun kompetisi geus sabudeureun pikeun sababaraha taun, Chances aranjeunna nyetél ramatloka maranéhanana nalika maranéhna ngamimitian bisnis maranéhanana, sarta website bisa geus mimiti kasampak saeutik capé tur heubeul ku ayeuna. Ieu masihan anjeun kasempetan anu saé pikeun pencét konsumén poténsial kalayan kesan munggaran anu hebat ku gaduh situs wéb anu ‘bersih’, gampang dianggo, modern sareng profésional. Émut tayangan anu munggaran mangrupikeun sadayana, parantosan tiasa kabur ku situs wéb sub-standar (samentawis) tapi anjeun henteu tiasa. Nangtung kaluar kalawan ramatloka alus-pilari; eta bakal jadi tempat kahiji customer a néangan hiji walker anjing. Gulung ka Teraskeun

Baca Selengkapnya Ti Toughnickel

Janten profésional ngabantosan ngembangkeun kapercayaan sareng nempatkeun pikiran palanggan dina kaayaan anu ngarawat anjing na. Janten profésional ngabantosan ngembangkeun kapercayaan sareng nempatkeun pikiran palanggan dina kaayaan anu ngarawat anjing na. Hunters Balap / Unsplash

3. Janten Profesional

Kusabab sababaraha urang nganggap yén bisnis leumpang anjing gampang dihijikeun sareng dijalankeun, anjeun bakal mendakan pesaing anu henteu serius teuing, nyaéta, aranjeunna henteu ngalakukeun sacara profésional. Tina sudut pandang calon nasabah, ieu mangrupikeun warta anu saé pikeun anjeun; Anjeun kedah sabalikna-janten profésional ngabantosan ngembangkeun kapercayaan, ogé nempatkeun pikiran palanggan nalika aya anu ngurus anjingna. Ieu sababaraha hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngantepkeun calon klien anjeun terang yén anjeun leres-leres profésional:

  • Janten dina pasini anjeun dina waktosna nalika anjeun pendak sareng aranjeunna di imahna sareng nalika anjeun ngajemput anjing-anjingna pikeun jalan-jalan-teu aya anu nunjukkeun ‘henteu profésional’ sapertos telat.
  • Boga kabijakan asuransi bisnis anu pas, sareng pastikeun palanggan anjeun terang ngeunaan éta.
  • Maca sareng ngiringan kursus-kursus anu anjeun pikahoyong ngeunaan paripolah anjing – janten pangaweruh.
  • Hadir kursus bantuan munggaran canine anu disertipikasi-deui pastikeun yén palanggan anjeun sadar kana ieu sareng pariwara dina halaman wéb anjeun.
Iraha waé klien poténsial ngahubungi, ngatur rapat awal sareng aranjeunna, ogé anjingna. Iraha waé klien poténsial ngahubungi, ngatur rapat awal sareng aranjeunna, ogé anjingna. Alejandro Escamilla / Unsplash

4. Ngalakukeun kunjungan bubuka

Ieu téh kudu. Iraha waé klien poténsial ngahubungi, ngatur rapat awal sareng aranjeunna, ogé anjingna. Ieu ngagaduhan dua tujuan, anu kahiji nyaéta ngeusian kertas anu diperyogikeun; meunang inpo kontak, konci, jsb. Tujuan kadua nyaéta pikeun ngamajukeun diri sareng jasa anu anjeun nyayogikeun; dasarna, ieu ngan saukur masihan anjeun kasempetan pikeun nempatkeun pikiran calon konsumén anjeun ngeunaan jinis jalma anjeun (nyaéta, dipercaya sareng profésional). Aranjeunna bakal ningali anjeun maén sareng berinteraksi sareng anjingna anu bakal ngajantenkeun aranjeunna langkung daék nyandak anjeun salaku pilihan anjing-anjing.

Gagasan séjén

Aya rupa-rupa ideu anu sanés pikeun ngabantosan anjeun kaluar tina kompetisi anjeun sapertos olahtalatah téks ka palanggan nalika anjeun kaluar sareng anjingna pikeun nginpokeun ka aranjeunna naon anu dilakukeun ku anjingna atanapi ngirimkeun poto tina ponsel anjeun. Nalika ningali kompetisi, milarian naon anu aranjeunna laksanakeun leres, tapi salian ti éta, milari naon anu aranjeunna ‘lasut’, éta hal anu leungit tiasa janten ngan ukur diferensiasi anu anjeun peryogikeun. Eusi ieu akurat sareng leres pikeun pangaweruh pangarang anu pangsaéna sareng henteu dimaksudkeun pikeun ngagentos naséhat formal sareng individual ti profésional anu mumpuni. © 2014 Jerry Kornelius

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *