• Akunting

Ngartos Konsep Aset Operasi

Naon ari Aset Operasi?

Aset Operasi dipikabutuh pikeun operasi inti perusahaan sareng langsung ngadukung generasi pendapatan sareng kauntungan. Aset Operasi Daptar eusi

  • Harti Aset Operasi
  • Rumus Aset Operasi
  • Aset Operasi vs Non Operasi
  • Pangajen Aset Operasi
  • Penilaian Intrinsik (DCF)
  • Pangajén rélatif

Harti Aset Operasi

Aset operasi ngagaduhan peran integral dina modél bisnis inti perusahaan. Upami hiji aset diperyogikeun pikeun operasi sadinten-dinten pikeun ngadukung diri, éta paling dipikaresep mangrupikeun aset operasi sabab kontribusina penting. Conto umum tina aset operasi kalebet ieu:

  • Harta, Pabrik & Peralatan (PP&E)
  • Inventarisasi
  • Piutang Usaha (A/R)
  • Aset Intangible Diakuan (misalna Patén, Harta Intelektual)

Rumus Aset Operasi

Nilai aset operasi perusahaan sami sareng jumlah sadaya aset dikurangan nilai sadaya aset non-operasi.

Rumus Aset Operasi
  • Aset Operasi, net = Total Aset – Aset Non-Operasi

Aset Operasi vs Non Operasi

Teu kawas aset operasi, aset non-operasi teu dianggap aspék inti operasi. Sanaos aset ngahasilkeun panghasilan pikeun perusahaan, aliranna dianggap “panghasilan samping”. Sekuritas anu tiasa dipasarkeun sareng sarimbag kas anu aya hubunganana mangrupikeun conto aset non-operasi, henteu paduli panghasilan anu dibangkitkeun ku jinis investasi berisiko rendah ieu. Aset pembiayaan memang aset anu nilai ekonomina positip tapi digolongkeun kana aset non-inti. Kauntungan moneter anu disayogikeun ku aset-aset ieu dina bentuk panghasilan bunga, tapi perusahaan sacara hypothetically tiasa neraskeun bisnis sapertos biasa sanaos sekuritas ieu kedah dicairkeun. Lantaran kitu, item garis sapertos panghasilan bunga sareng dividen dipisahkeun dina pernyataan panghasilan dina bagian panghasilan / (beban) non-operasi.

Pangajen Aset Operasi

Penilaian Intrinsik (DCF)

Nalika ngira-ngira nilai aset sapertos perusahaan, pangajen kedah ngasingkeun sareng ngan ukur nunjukkeun operasi perusahaan, aset inti. Dina hal pangajen intrinsik – paling sering nganggo modél aliran kas diskon (DCF) – itungan aliran kas bébas (FCF) kedah kalebet ngan ukur aliran masuk / (arus kaluar) kas tina operasi ulang perusahaan. Hasilna, kauangan perusahaan kedah disaluyukeun pikeun ngaleungitkeun panghasilan non-operasi, anu asalna tina aset non-operasi, sareng mangrupikeun léngkah anu penting pikeun ngaramalkeun kinerja perusahaan ka hareup. FCFs anu diproyeksikan kedah leres-leres asalna tina operasi ngulang perusahaan; disebutkeun, pangajen tersirat leungit credibility.

Akuisisi périodik vs CapEx

Salaku conto, dampak akuisisi périodik kedah dileungitkeun, kusabab janten hiji-waktos, kajadian anu teu disangka-sangka. Di sisi anu sanés, pengeluaran modal (CapEx) sacara praktis sok kalebet nalika ngitung FCF perusahaan kusabab pameseran PP&E ngagambarkeun belanja “diperlukeun”.

Pangajén rélatif

Sedengkeun pikeun pangajen rélatif, tujuanna nyaéta pikeun meunteun operasi perusahaan dumasar kana peers na, ogé ngajantenkeun kedah fokus ngan ukur kana operasi inti pikeun leres-leres nangtukeun pangajen target. Lamun henteu, kaputusan discretionary dijieun ku manajemén (misalna meuli Investasi jangka pondok) kaasup dina pangajen comps-turunan. Nalika nyebarkeun comps – naha analisis parusahaan comparable atawa analisis transaksi precedent – Tujuanana kudu ngasingkeun operasi inti unggal parusahaan dina grup peer. Ngalakukeun kitu ngamungkinkeun babandingan diantara peers janten sacaket mungkin “apel ka apel”.

  • Akunting

Ngartos Konsep Aset Operasi Bersih

Naon ari Aset Operasi Bersih?

Aset Operasi Bersih nyaéta bédana antara aset operasi perusahaan anu dipikabutuh pikeun operasi inti sareng kawajiban operasina. Aset Operasi Net

Rumus Aset Operasi Net

Aset operasi bersih (NOA) hiji pausahaan sarua jeung nilai sadaya aset langsung dihijikeun ka operasi inti dikurangan sagala Liabilities operasional.

Rumus Aset Operasi Net
  • Aset Operasi Net = Aset Operasi – Liabilities Operasi

Sapertos anu dipidangkeun tina rumus di luhur, aset operasi bersih perusahaan ngagambarkeun bédana antara aset operasi sareng kawajiban operasi. Aset operasi sareng kawajiban operasi duanana ngadukung neraskeun produksi pendapatan tina operasi inti.

  • Aset Operasi : Aset hiji pausahaan anu diperlukeun pikeun operasi inti na neruskeun fungsi (misalna inventaris jeung produksi produk pikeun dijual).
  • Kawajiban Operasi : Kawajiban hiji pausahaan anu mangrupa bagian tina operasi poéan (misalna hutang piutang jeung pesenan supplier).

Aset Operasi jeung Liabilities Operasi Conto

Lamun hiji asset diperlukeun pikeun operasi parusahaan urang neruskeun ngajalankeun, éta bakal paling dipikaresep dianggap “aset operasi”. Sareng upami tanggung jawab anu tangtu dipikabutuh pikeun operasi perusahaan pikeun ngadukung dirina, éta bakal digolongkeun salaku “tanggung jawab operasi”. Conto aset operasi umum sareng kawajiban operasi nyaéta kieu. Conto aset anu henteu cocog salaku aset operasi nyaéta jaminan anu tiasa dipasarkan, anu bakal dikategorikeun salaku kagiatan investasi. Sanaos investasi jangka pondok nyiptakeun panghasilan pikeun perusahaan, éta dianggap “panghasilan samping” sareng aset non-inti anu teu aya hubunganana sareng operasi utami. Salajengna, conto liability nu NOT bakal cocog salaku liability operasi bakal hutang jangka panjang, sakumaha hutang mangrupa kagiatan pembiayaan. Nilai aset operasi perusahaan sami sareng jumlah sadaya aset operasi dikurangan nilai sadaya aset non-operasi.

Rumus Aset Operasi
  • Aset Operasi, net = Aset Operasi – Aset Non-Operasi

Nya kitu, nilai kawajiban operasi hiji pausahaan sarua jeung jumlah sadaya kawajiban operasi dikurangan nilai sadaya kawajiban non-operasi.

Formula Liabilities Operasi
  • Liabilities Operasi, net = Liabilities Operasi – Liabilities Non-Operasi

Kalkulator Aset Operasi Net – Citakan Excel

Urang ayeuna bakal ngalih ka latihan modél, anu anjeun tiasa diaksés ku ngeusian formulir di handap ieu.

Net Operating Asset Conto Itungan

Anggap hiji pausahaan boga $10 juta dina total aset jeung total equity shareholders $7 juta.

  • Total Aset = $ 10 juta
  • Total Equity = $ 7 juta

Tina total aset $10 juta, $4 juta aya hubunganana sareng aset kauangan sapertos sekuritas anu tiasa dipasarkan sareng investasi jangka pondok. Urang tiasa ngirangan aset non-operasi tina total aset pikeun ngitung $6 juta salaku total aset operasi perusahaan.

  • Aset Operasi, bersih = $10 juta – $4 juta = $6 juta

Upami perusahaan ngagaduhan hutang jangka panjang $ 1 juta dina bukuna, urang tiasa ngirangan jumlah ieu tina total kasaimbangan tanggung jawab na. Tempo persamaan akuntansi (aset = Liabilities + equity), total Liabilities kudu jumlahna $3 juta dibere $10 juta dina aset jeung $7 juta dina equity. Sakali hutang $1 juta dikurangan tina total hutang $3 juta, urang tinggalkeun $2 juta salaku kawajiban operasi.

  • Liabilities Operasi, net = $3 juta – $1 juta = $2 juta

Nganggo dua nilai éta, urang tiasa ngirangan kawajiban operasi tina aset operasi pikeun dugi ka nilai aset operasi bersih, anu janten $ 4 juta.

  • Aset Operasi Bersih = $6 juta – $2 juta = $4 juta

Net Operating Assets Calculator Lengkah-demi-Lengkah Kursus Online

Sagala Anu Anjeun Peryogikeun Pikeun Ngawasaan Modeling Keuangan

Ngadaptar dina Paket Premium: Diajar Modeling Pernyataan Keuangan, DCF, M&A, LBO sareng Comps. Program latihan anu sami dianggo di bank investasi luhur. Ngadaptar Dinten Sagnik B. ditanya • 01/15/15 Taun ka tukang, urang mulang dina investasi equaled 20%; panghasilan residual urang equaled $50.000, sarta laju diperlukeun minimum urang balik (biaya modal) éta 12%. Naon rata-rata aset operasi urang (dibuleudkeun ka sarébu pangcaketna)?
A) $625.000 B) $250.000 C) $417.000 D) $333.000 E) $575.000
Kuring yakin jawaban éta A) tapi kuring peryogi bantosan léngkah-léngkah kumaha. hatur nuhun.

2 Jawaban Ku Tutor Ahli

Sam L H.
diwaler • 10/08/15 Pangaweruh Akuntansi jeung Keuangan Tutor Jawabanana nyaéta A) 625.000 Anggapan anu kuring lakukeun nyaéta 20% henteu kalebet biaya modal 12%. Janten upami biaya modal 12% kedah dipertimbangkeun maka urang peryogi kolam renang anu langkung ageung pikeun masihan kami $ 50,000. Cara kuring anjog di investasi gedé nyaéta ku ngabagi 50.000 leuwih .08 nu bakal mere Anjeun hiji kolam renang investasi sarua jeung $ 625.000, sarta ieu pilihan A jawaban luhur. The 0,08 diturunkeun tina 20% -12%. Pikeun nguji angka urang 625.000 X.20 = 125.000 Kurang Modal 625.000 x .12= 75.000 panghasilan sésa = 50.000 Sherryse H.
diwaler • 01/21/15 Akunting, Pajak Panghasilan, Excel Jawaban: ngitung rata-rata aset operasi: tambahkeun (jumlah) kasaimbangan tungtung pikeun total aset pikeun tiap période dina neraca laporan keuangan; Bagikeun jumlah total ku jumlah période pernyataan salila sataun pikeun nangtukeun hiji Rata-rata. nganggap: laporan keuangan dilaporkeun quarterly, dimana $625.000 = Rata-rata total aset lajeng,
manggihan X (jumlah total aset pikeun sataun):
X = $625.000*4
X = $2.500.000
$2.500.000 dibagi 4 = $625.000 Aset operasi rata (RI) rumus:
Panghasilan sésa = Panghasilan operasi bersih dikurangan (Laju pangbalikan tina investasi*Aset operasi)
dimana,
Panghasilan operasi bersih = $125.000
Panghasilan sésana = $50.000
Laju pangbalikan = 12%
Aset operasi = $625.000 manggihan X (panghasilan operasi bersih),
$50.000 = X dikurangan (12%*$625.000)
$50.000 = X dikurangan $75.000
$50.000 + $75.000 = X
$125.000 = X
$125.000 = Panghasilan Operasi Net ROI (ngabalikeun investasi): nganggap: panghasilan operasi net sarua jeung kauntungan net sanggeus pajeg pikeun masalah ieu .. jeung, $ 125.000 = kauntungan net sanggeus pajeg, lajeng manggih: ROI rumus = kauntungan net sanggeus pajeg dibagi Total aset Kauntungan bersih sanggeus pajeg = $125.000
Total aset = $625.000
$125.000 dibagi $625.000 = 20%

Masih milarian bantosan? Kéngingkeun jawaban anu leres, gancang.

ATAWA

Milarian Tutor Online Ayeuna Milih hiji ahli sarta papanggih online.
Henteu aya bungkusan atanapi langganan, mayar ngan ukur kanggo waktos anu anjeun peryogikeun.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *