Kuring kungsi pan minyak jeung stiker “Exxon Valdez”. Sabagéan banyol, éta ngingetkeun kuring pikeun ati-ati nalika ngaganti oli motor. Pasang panci di tempat anu salah, teundeun saringan oli, atanapi ngaganggu, sareng sateuacan anjeun terang, anjeun ngagaduhan slick minyak dina jalan tol anjeun. Oli motor nyertakeun sadayana dina jaket anu ipis sareng leueur. Ieu mangrupa pelumas idéal pikeun mesin anjeun tapi pikareueuseun pikeun lingkungan. Sanyawa kimia dina minyak motor ngaracunan pepelakan, satwa, sareng ngotorkeun taneuh sareng cai taneuh. Butuh sababaraha taun kanggo bahan kimia ngarecah sacara alami, naha éta haram pikeun miceun oli motor di mana waé kecuali tempat anu disatujuan. Dina résiko disada risque, tim retakan The Drive terang kumaha carana ngadamel cairan sareng pelumas. Kami parantos nunjukkeun anjeun kumaha miceun gas anu lami sareng ngaleungitkeun bahan anti ngagibleg, sareng ayeuna kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha miceun minyak motor.

Dasar pembuangan oli motor

Perkiraan Waktos Diperlukeun: Ngajalankeun waktos ka lokasi dropoff anu disatujuan Tingkat kaahlian : Pemula Sistem Kandaraan : Mesin

Naha Kuring Kudu Daur Ulang Oli Motor Anu Dipaké?

Salian kauntungan lingkungan, oli motor tiasa dianggo deui. Hal ieu dimurnikeun deui, diolah jadi suluh, atawa didaur ulang pikeun nyieun produk basis minyak bumi lianna. Sadayana tina pelumas, sapertos minyak gear sareng cairan hidrolik, dugi ka cét sareng noda didasarkeun minyak diproduksi nganggo minyak daur ulang. Daur ulang oli motor langkung mirah tibatan pemurnian minyak bumi. Oli anu dipaké teu béak, ngan kotor. Numutkeun EPA:

  • Hiji galon minyak motor dipaké ngahemat nepi ka 42 galon minyak atah.
  • Daur ulang minyak merlukeun kirang énergi pikeun refinement.
  • Uji EPA nunjukkeun minyak anu didaur ulang sareng dimurnikeun deui sami sareng minyak anu nembé disampurnakeun.
  • Sababaraha fasilitas pangropéa armada nyimpen duit ku ngatur ngagunakeun deui minyak sarua yen aranjeunna ngirimkeun pikeun ulang disampurnakeun.

Kasalametan

Gawe sareng oli motor tiasa bahaya sareng pabalatak, janten ieu mangrupikeun naon anu anjeun peryogikeun pikeun ngajaga minyak tina panon anjeun, panangan anjeun, sareng kontrol.

  • Kacamata kaamanan
  • Sarung tangan
  • Coveralls (opsional)

Sagala Anu Anjeun Peryogikeun Pikeun Ngadaur Ulang Oli Motor

Upami anjeun ngarobih oli anjeun nyalira, anjeun parantos ngagaduhan sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun ngadaur ulang oli motor. Léngkahna sami, tapi aya sababaraha alat anu ngabantosan padamelan daur ulang langkung gampang.

Daptar alat

  • Panci solokan minyak anu ngarangkep salaku wadah panyimpen
  • Pukulan pikeun solokan saringan oli – anu sarat spring ieu langkung gampang sareng langkung aman dianggo tibatan palu sareng obeng.
  • Hal anu ngandung saringan oli sapertos kantong sembako plastik atanapi kantong ukuran galon
  • A corong, lamun nempatkeun minyak dina wadah plastik heubeul
  • Toko anduk

Ngatur parabot jeung gear anjeun sangkan sagalana gampang ngahontal bakal ngahemat menit berharga ngantosan anak gunana-dandy anjeun atanapi asisten opat suku mawa Anjeun sandpaper atawa blowtorch. ( Anjeun moal peryogi blowtorch pikeun proyék ieu. Punten teu gaduh budak anjeun panangan obor – Ed .)

Kumaha Daur Ulang Oli Motor anjeun

Daur ulang minyak motor téh gampang jeung merenah. Aya seueur tempat anu bakal nyandak minyak lami anjeun, ogé botol minyak kosong sareng saringan oli bekas. Tapi ke heula, aya sababaraha léngkah pikeun nyiapkeun sadayana pikeun pembuangan.

  1. Kahiji, ulah tuang nanaon sejenna dina kalawan oli motor dipaké. Éta kalebet bahan anti ngagibleg, cairan transmisi, atanapi bahan kimia sanés. Anjeun bakal ngotorkeun minyak, sahingga teu tiasa dianggo.
  2. Kumpulkeun oli motor anu dipaké dina wadah anu disegel. Upami anjeun nganggo loyang minyak anu biasa dibuka, tuang minyak kana wadah plastik anu bersih atanapi deui kana botol minyak anu kosong.
  3. Solokan saringan oli heubeul. Anggo punch pikeun nempatkeun liang dina kubah saringan oli, atanapi ngantepkeun kana loyang anjeun. Saatos saringan, nempatkeun saringan oli dina kantong plastik sareng segel. Malah hiji “kosong” filter bisa nahan sababaraha ons minyak, cukup nyieun mess a.
  4. Bulatkeun botol minyak anjeun anu kosong. Entong buang atanapi nempatkeun kana tong daur ulang bumi anjeun.
  5. Ngabersihan sagala tumpahan atanapi noda minyak di lantai garasi atanapi jalan tol anjeun.
  6. Tungtungna, muatkeun sadayana kana bagasi mobil anjeun sareng angkat ka salah sahiji tempat di handap ieu.

Bawa Oli Motor Bekas Anjeun Balik deui ka Toko

Cara panggampangna pikeun ngadaur ulang minyak nyaéta nyandak deui ka toko dimana anjeun mésér. Ampir unggal toko suku cadang mobil ngadaur ulang oli motor, saringan oli, sareng botol minyak.

Bawa Oli Motor Beus Anjeun ka Fasilitas Runtah Berbahaya Kota Anjeun

Fasilitas daur ulang kotamadya nawiskeun miceun runtah anu ngabahayakeun, sapertos cet, bahan kimia rumah tangga, sareng minyak motor. Pariksa situs wéb kabupaten atanapi kota lokal anjeun pikeun diajar bahan naon anu aranjeunna nampi, lokasi, sareng jam operasi.

Bawa Oli Motor Bekas Anjeun ka Garasi atanapi Fasilitas Ganti Oli

Garasi perbaikan otomatis sareng fasilitas ganti oli bakal nampi oli bekas anjeun. Éta bisa ngecas fee pembuangan leutik, tapi jauh leuwih murah ti mayar denda pikeun dumping ilegal.

Go Online

Pariksa online upami anjeun teu tiasa mendakan tempat caket dieu anu nampi oli motor bekas. Anjeun tiasa milarian “daur ulang minyak caket kuring” atanapi kunjungan Earth911.com pikeun kéngingkeun daptar lokasi anu caket.

Di mana waé Anjeun Teu Kudu Miceun Oli Motor

Upami anjeun kagoda pikeun tuang minyak lami anjeun ka solokan, kosongkeunana di kebon kebon tukang kebon, miceun éta caket aliran atanapi walungan, atanapi siram ka WC, ulah – serius, ngan ulah . Minyak motor kacida beracun. Ieu jas nanaon jeung meunang kana sagalana. Numutkeun EPA, minyak tina hiji robah minyak:

  • Ngotorkeun nepi ka 1 juta galon cai nginum
  • Nyiptakeun slick minyak dina ukuran dua hektar
  • Ngandung bahan kimia toksik sareng logam beurat
  • Butuh taun ka biodegradasi

Sanaos anjeun henteu paduli kana hal-hal éta (sareng anjeun kedahna), EPA labél minyak anu ngaleungitkeun kriminal tina zat anu ngabahayakeun. Pelanggaran lalai mawa hukuman sataun jeung nepi ka $25.000 dina denda pikeun ngalanggar kahiji. Janten palaku ulang, sareng anjeun bakal denda dugi ka genep taun sareng langkung ti $100,000.

Tip Pro ngeunaan Kumaha Buang Oli Motor

Kawas ngarobah oli sorangan, miceun oli motor mangrupakeun prosés gampang, tapi tips ieu bakal ngagampangkeun ku ngahemat waktu jeung masalah:

  • Entong nempatkeun wadahna dina korsi mobil anjeun atanapi bahkan di lantai. Hiji tetes minyak bakal ngawarnaan upholsteri anjeun. Lajeng bakal kokotor sagalana eta datang dina kontak kalayan, kawas pasangan pangalusna anjeun jeans 12 taun heubeul.
  • Upami anjeun ngangkut minyak anjeun dina botol minyak anu lami, paké kotak kardus atanapi bak plastik pikeun nahanana nangtung.
  • Anggo terpal plastik atanapi kantong sampah pikeun ngajajar treuk anjeun sateuacan ngeusian oli motor anjeun.
  • Meunang dasar, unscented kitty litter. Kitty litter tiasa dianggo pikeun nyerep minyak sareng ngabersihan bintik-bintik. Sareng, upami anjeun mésér dina wadah plastik, anjeun tiasa nganggo wadahna pikeun ngadaur ulang minyak anjeun.

FAQs Ngeunaan Kumaha miceun Oli Motor

Anjeun gaduh patarosan. Drive gaduh jawaban!

Q. Dupi anjeun tiasa nyimpen minyak motor dina sampah?

A: Henteu, tong buang minyak dina tempat sampah, di tempat sampah, atanapi dina jinis tukang sampah anu sanés. Upami minyak henteu dibuang kalayan leres, éta bakal dugi ka tempat sampah, dimana éta bakal ngotoran taneuh.

Q. Naon kajadian lamun tuang oli motor dina taneuh?

A: Ulah ngalakukeun ieu. Minyak téh toksik sarta merlukeun penanganan husus sarta pembuangan. Minyak bakal maéhan tatangkalan sareng pepelakan caket dieu upami dituang kana taneuh, ogé berpotensi ngotorkeun cai.

Q. Kumaha anjeun nyabut oli motor tina taneuh?

A: Turutan léngkah ieu:

  • Taburkeun sawdust, litter ucing liat (sanes jenis clumping), husks kalapa, atawa produk komérsial nyerep minyak dina noda.
  • Ngidinan bahan nyerep dianggo dina minyak salami 24 dugi ka 48 jam.
  • Ngulang kalayan bahan absorbent seger sakumaha diperlukeun pikeun miceun sagala minyak sésana.

Video: Tong Tos Oli Motor Anu Dipaké!

Pidéo pondok tina Napa Auto Parts ieu nunjukkeun naha éta penting pikeun miceun oli motor anjeun kalayan leres sareng kumaha éta didaur ulang.

Hayu Urang Ngobrol: Koméntar Di handap sareng Jangkauan Éditor!

Kami di dieu pikeun janten pituduh ahli dina sagala cara anu aya hubunganana. Paké kami, compliment kami, ngagorowok ka kami. Koméntar di handap sareng hayu urang ngobrol! Anjeun ogé tiasa ngagorowok kami dina Twitter atanapi Instagram. Ngarobih minyak sorangan nawiskeun katengtreman pikiran sareng rasa sugema. Tapi pastikeun anjeun miceun oli bekas… Gawé dina mobil Ngarobah oli sorangan bisa jadi teu salawasna nikmat, tapi éta minuhan sarta worthwhile. Proyék DIY sapertos ngarobih minyak anjeun nyalira ngamajukeun kamandirian sareng katenangan pikiran tambahan yén padamelan éta parantos dilakukeun. Salah sahiji aspék anu sering diabaikan dina ngarobih oli anjeun nyalira leres-leres miceun oli motor anu dianggo. Ieu sababaraha tip penting sateuacan anjeun ganti oli salajengna.

Ngandung minyak dipaké

Kahiji, anjeun kudu aman nyekel oli motor dipaké. Bari draining crankcase jeung nyoplokkeun filter oli, éta idéal pikeun nyekel unggal tetes minyak dipaké. Kuring make GarageBOSS solokan pan, nu boga layar dina eta nyekel filter atawa solokan colokan, fitur I ditéang kaluar sanggeus leupaskeun colokan solokan di LIPI kuring dina sababaraha kali, ngabalukarkeun kuring lauk kaluar. Sababaraha minyak bisa mungkas dina taneuh. Nyerep eta kalawan kitty litter (atawa bubuk minyak-absorbent), sapu jeung bersihkeun ku degreaser pikeun mantuan miceun noda minyak. AMSOIL beurat-Tugas Degreaser Beuli AMSOIL Heavy-Duty Engine Degreaser

Nyiapkeun minyak dipaké pikeun transportasi

Tuang minyak anu dianggo kana wadah plastik atanapi logam anu bersih kalayan tutup anu disegel pageuh. Kuring condong ngagunakeun peti tina robah minyak panungtungan kuring. Entong nyampur minyak sareng cairan otomotif sanés sapertos cairan diferensial sareng anti ngagibleg. Fasilitas daur ulang minyak tiasa henteu nampi minyak anu dicampur sareng cairan sanés. Upami wadahna henteu disegel pageuh, bungkus wadahna dina kantong sampah plastik. Meunangkeun bau oli motor kaluar tina upholstery dina mobil téh tugas hésé nu kudu dihindari pisan waragad.

Milarian dimana nyandak oli bekas atanapi cairan otomotif

Anjeun geus ngahontal titik parantosan; Sadaya anu tinggaleun nyaéta leres-leres miceun limbah minyak. Ulah buang kana tong sampah atanapi tuang kana solokan. Numutkeun EPA, minyak anu dianggo tina hiji ganti oli tiasa ngotorkeun 1.000.000 galon cai! Janten, dimana anjeun angkat ti dieu? Aya sababaraha pilihan:

  • Fasilitas Ganti Minyak atanapi Toko Suku Cadang Mobil – Kaseueuran fasilitas ganti minyak sareng toko suku cadang mobil nampi minyak motor anu dianggo. Sababaraha bisa ngecas fee daur ulang leutik.
  • Bumi 911 – Salah sahiji database daur ulang pangbadagna pikeun fasilitas daur ulang runtah. Upami aya fasilitas daur ulang caket dieu, alat anu gunana sigana bakal mendakanana pikeun anjeun. Earth 911 kalebet toko suku cadang mobil ogé.
  • AMSOIL Dealer – Dealer AMSOIL lokal anjeun tiasa janten sumber anu saé pikeun inpormasi ngeunaan tempat buang minyak limbah di daérahna. Aranjeunna sering resep ngabantosan patarosan anu anjeun gaduh.

Milarian Dealer AMSOIL Deukeut Kuring

Mangpaat lingkungan tina minyak sintétik

Ngurangan, dipaké deui, daur ulang. Sarerea boga frase nu ingrained kana pikiran maranéhanana. Seueur supir biasa nganggo ganti oli standar 3,000 mil. Tapi cara anu saé pikeun ngirangan minyak limbah nyaéta pikeun ngahindarkeun seueur teuing di tempat munggaran. AMSOIL naratas interval ganti oli sataun, sareng éta nyegah jutaan galon minyak bekas tina asup kana aliran suplai ti saprak éta. Kiwari, AMSOIL Signature Series Synthetic Motor Oil masih nyayogikeun panyalindungan anu dijamin dugi ka 25,000 mil atanapi sataun. Dibandingkeun sareng parobahan minyak 3,000 mil, éta sami sareng dalapan pangsaeutikna parobahan minyak per taun, sacara signifikan ngirangan minyak limbah. AMSOIL Signature Series Beuli AMSOIL Signature Series AMSOIL XL Synthetic Motor Oil ngidinan Anjeun pikeun naek nepi ka 12.000-mil atawa sataun, mana wae nu mimiti, antara parobahan oli. Ieu, teuing, greatly ngurangan limbah minyak. AMSOIL XL Minyak Motor sintétik Beuli AMSOIL XL Synthetic Motor Oil

Langkung sapertos kieu

Kumaha Buang Oli Motor dina 5 Léngkah Gampang

Daptar eusi

  • Kumaha ngabahayakeun pembuangan minyak motor anu teu leres?
  • Naha Minyak Motor tiasa didaur ulang?
  • Kumaha Leres Dispose of Oli Motor
    • Lengkah 1: Ngandung Sadaya Minyak
    • Lengkah 2: Ulah Poho Filter Minyak
    • Lengkah 3: Pindah ka Wadahna Bocor
    • Lengkah 4: Ulah Campur
    • Lengkah 5: Simpen Oli Motor Dipaké
  • Dimana Nyokot Oli Motor Anjeun Dipaké?
  • Catetan ahir ngeunaan pembuangan minyak motor

Saha waé anu gaduh mobil, mesin pemotong rumput, atanapi kendaraan rekreasi terang hiji atanapi dua hal ngeunaan oli motor. Singketna, oli motor dianggo pikeun ngalumasi mesin, nyayogikeun panyalindungan tina awét, ngajaga viskositas dina suhu anu béda, nyegah akumulasi asam, sareng ngabersihan komponén mesin anjeun. Numutkeun kana AAA, kalolobaan mesin butuh ganti oli dina interval 5,000 dugi ka 7,500 mil. Nanging, kumargi oli motor didamel tina kombinasi minyak sareng aditif sanés, éta henteu aman pikeun ngan ukur ngabuang oli motor lami ka solokan atanapi nempatkeun wadah minyak pinuh kana tong sampah rumah tangga anjeun. Oli motor ngandung bahan kimia beracun sareng logam beurat anu tiasa ngabahayakeun kaséhatan manusa upami henteu dibuang kalayan leres. Janten, ieu sadayana anu anjeun kedah terang.

Kumaha ngabahayakeun pembuangan minyak motor anu teu leres?

Janten Blunt, minyak heubeul jeung cairan otomotif sejenna mangrupakeun polutan toksik utama. Oli motor nyokot ton runtah picilakaeun – kaasup timah, kadmium, kromium, arsén, jeung sajabana – salila pamakéan na dina mesin jeung transmisi. Upami teu dibuang leres, rereged ieu dileupaskeun ka lingkungan sareng ngabahayakeun pepelakan, sasatoan, sareng manusa. Iraha waé minyak anu kacemar diasupkeun kana sampah biasa anjeun atanapi tong sampah rumah tangga, éta antukna bakal dugi ka TPA. Minyak éta teras berpotensi nyerep kana taneuh, anu ngotoran cai taneuh. Ieu nempatkeun seueur pepelakan, sasatoan, sareng komunitas manusa dina bahaya. Nyatana, numutkeun British Columbia Used Oil Management Association (BCUOMA), “saeutik tetes oli motor bekas tiasa ngotorkeun sajuta tetes cai.” Sareng numutkeun Badan Perlindungan Lingkungan (EPA), “minyak bekas tina hiji ganti oli tiasa ngotorkeun sajuta galon cai tawar – suplai sataun pikeun 50 urang!”

Naha Minyak Motor tiasa didaur ulang?

Cara anu pangsaéna pikeun nyegah pembuangan anu teu leres sareng ngahindarkeun kontaminasi lingkungan nyaéta ngadaur ulang oli motor anu anjeun pakai. Minyak daur ulang sabenerna ngaliwatan prosés pemurnian ulang nu ngajadikeun eta sakali deui aman pikeun pamakéan kendaraan. Ieu ngalibatkeun miceun sagala najis jeung nambahkeun aditif nu ngidinan minyak bisa ulang dibeuleum salaku suluh. Saringan minyak anu dianggo biasana ditumbuk sareng didaur ulang salaku besi tua. Sabalikna tina “42 galon minyak bumi pikeun ngahasilkeun 2 ½ quarts minyak motor parawan anu disampurnakeun, pemurnian ulang nyiptakeun jumlah produk anu siap-mesin anu sami tina ngan ukur hiji galon minyak bekas,” numutkeun Family Handy Man. Henteu ngan ukur ngadaur ulang oli motor anjeun anu saé pikeun lingkungan, tapi ogé éfisién énergi anu luar biasa.

Kumaha Leres Dispose of Oli Motor

Untungna pikeun anjeun, oli motor tiasa dibuang leres dina sababaraha léngkah.

Lengkah 1: Ngandung Sadaya Minyak

Teundeun terpal atawa lambar absorbent pikeun nyekel sagala spills poténsial. Lajeng, nempatkeun wadahna dina luhureun terpal handapeun titik drainase mesin. (Kami ngarékoméndasikeun ngagunakeun pan minyak netes jeung spout a.) Lajeng, saukur nyekel minyak sakumaha eta drains.

Lengkah 2: Ulah Poho Filter Minyak

Nalika leres miceun oli motor bekas anjeun, penting pikeun henteu hilap saringan oli. Pikeun solokan, tusukan liang leutik dina saringan oli sareng ngantepkeun oli kendaraan ka solokan kana pan netes anjeun. Lajeng, ngégél filter dina kantong plastik.

Lengkah 3: Pindah ka Wadahna Bocor

Sababaraha panci minyak netes tiasa disegel, tapi upami henteu, anjeun kedah mindahkeun minyak anjeun kana wadah anu aman pikeun transportasi sareng mastikeun yén éta disegel pageuh. Ayeuna, éta incredibly penting nu teu make ngan wae wadah heubeul nu geus bohong sabudeureun imah. Pilihan anu saé nyaéta nganggo wadah anu asalna tina minyak. Atawa, upami éta henteu sayogi, anjeun kedah nganggo wadah anu didamel tina poliétilén.

Lengkah 4: Ulah Campur

Kade ulah nyampur oli bekas anjeun sareng cairan sanés – kalebet hal-hal sapertos anti ngagibleg, cairan rem, atanapi bahkan cai – janten teu tiasa didaur ulang. Ogé, pastikeun wadah panyimpen pilihan anjeun henteu kantos dianggo pikeun nahan cairan sanés.

Lengkah 5: Simpen Oli Motor Dipaké

Bari ngadagoan kasempetan pikeun leupaskeun oli motor Anjeun off di fasilitas daur ulang minyak, Anjeun hoyong nyimpen wadahna Anjeun disegel dina tempat nu garing, tiis, jeung teu kaganggu.

Dimana Nyokot Oli Motor Anjeun Dipaké?

Oli motor bekas anu dikumpulkeun leres tiasa didaur ulang di sababaraha tempat turunna. Kaseueuran pangecér anu ngajual minyak motor – kalebet seueur toko suku cadang mobil sapertos Autozone, Advanced Auto, O’Reilly Auto, bahkan Walmart – bakal nampi oli motor anjeun. Sababaraha stasiun layanan sareng program daur ulang ogé bakal nampi oli motor bekas anjeun, upami éta bersih. Aya ogé situs pangumpulan minyak anu bakal nampi minyak. Sanajan kitu, puseur miceun runtah beracun bisa jadi hésé manggihan di wewengkon nu tangtu. Upami anjeun kasulitan milarian pusat daur ulang anu caket sareng anjeun, anjeun tiasa nganggo fitur iRecycleOil Earth911 pikeun milarian lokasi serelek anu aya di lingkungan anjeun. Salawasna neangan kaluar puseur kempelan tina sababaraha jenis pikeun daur ulang minyak ditangtoskeun.

Catetan ahir ngeunaan pembuangan minyak motor

Saha waé anu nyetir mobil kedah mikirkeun pembuangan oli motor dina waktos anu sanés; pastikeun anjeun siap! Naha anjeun kedah gentos oli, atanapi mesin anjeun bocor, émut naon anu parantos urang bahas. Percanten ka kami, anjeun henteu hoyong janten alesan sajuta galon cai nginum parantos kacemar ku limbah anu ngabahayakeun. Hatur nuhun sateuacanna pikeun ngalakukeun bagian anjeun sareng nyéépkeun waktos pikeun leres-leres miceun oli motor anjeun. Urang janji, ngajaga lingkungan patut eta.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *