Sakabeh dunya CATAN di leungeun anjeun

Sakabéh jagat CATAN pikeun Android, ios, Mac sareng Windows. Ngarasakeun kaulinan dewan aslina dina smartphone Anjeun, tablet atawa PC – di imah atawa dina lebet! kartu-imah-bagian-1

Dagang – Bangun – Settle

Settling, dagang jeung wangunan mangrupakeun konci pikeun suksés. Taktis nempatkeun padumukan sareng jalan anjeun, gelut sareng réréncangan anjeun pikeun sumber daya sareng pinter ngahalangan ubin sareng garong. Kawas dina kaulinan dewan, diperlukeun sababaraha pamikiran strategis serius outsmart sasama pamaén Anjeun.

Ékspansi

CATAN – Seafarers

Ngawangun kapal sareng balayar sareng padumuk anjeun dina petualangan ka basisir énggal dina ékspansi ieu. Kawas dina kaulinan dewan kawentar, Anjeun earn suku laut Anjeun tur ngajalajah kapuloan can kapanggih jeung harta aheng – ngan waspada bajak laut!

CATAN – Kota jeung Ksatria

Barbar urang datang! Nelepon ksatria CATAN pikeun ngabela kota anjeun tina barbarians. Kalayan barang dagangan sareng panemuan énggal, CATAN asup kana jaman énggal. Kota saha anu bakal balon kana metropolises? Saha anu bakal nyalametkeun CATAN ti urang barbar?

CATAN – Skenario Husus

Bahaya anyar ngancam CATAN! Hiji-hijina jalan pikeun ngubaran halodo nyaéta ku ngawangun kanal di CATAN, sareng pulo anyar anu misterius ngajanjikeun harta anu teu kaétang. Tapi ati-ati! Anjeun teu tiasa ngatasi tantangan ieu nyalira. kartu-inka

CATAN – Kebangkitan Inkas

Iklas yayasan pikeun cageur, ngembangna peradaban pikeun Inka. Sumber daya anyar ngabeungharan dagang – tapi aya rohangan terbatas pikeun padumukan sareng kota. Ngan sakali anjeun sacara strategis nempatkeun padumukan sareng licik ngawangun pamaén sanés anjeun bakal suksés ngalaksanakeun kebangkitan Inka.

Saingan pikeun CATAN

Tangtangan saingan anjeun di alam semesta CATAN! Meunang atawa éléh, euweuh tempat kadua. Ngadegkeun gedong di padumukan atanapi kota di daérah anjeun pikeun ngamankeun titik kameunangan. Perhatoskeun kartu anu dimainkeun saingan anjeun sareng ngajagi wilayah sareng sumber daya anjeun tina serangan backhanded sareng efek samping anu teu kaduga. Éta CATAN pikeun dua pamaén!

Fitur tina

Sababaraha alat sareng platform cross

Maén CATAN dimana waé, iraha waé. Dina smartphone, tablet, desktop atawa komputer laptop anjeun: Puter CATAN dina alat naon waé. Unduh kaulinan gratis sareng mimitian maén langsung. Hiji akun, sadaya alat: Meunangkeun aplikasi pikeun Android, iOS, Mac sareng Windows.

Online jeung offline

Maén online ngalawan réréncangan anjeun di mana waé di dunya atanapi tangtangan lawan komputer anu kuat dina kaulinan offline. Henteu masalah varian anu anjeun pikahoyong, CATAN nawiskeun midangkeun anu pikaresepeun.

aturan aslina

Anjeun wawuh jeung CATAN? Anggo pangaweruh anjeun pikeun nyusun strategi sareng ngadamel gerakan taktis pikeun kéngingkeun kauntungan tina lawan anjeun. CATAN Universe nganggo aturan resmi kaulinan dewan ayeuna.

Sistem tingkat sareng kustomisasi

Jieun avatar ngaropéa anjeun sorangan. Tingkatkeun pikeun muka konci pakean anyar, gaya rambut sareng asesoris pikeun avatar anjeun. Atawa ngaganti avatar anjeun ku piaraan lucu di warung.

Leaderboards jeung Usum

Panggihan dimana anjeun nangtung ngalawan pamaén pangalusna di dunya. Naha anjeun bakal kéngingkeun pamor réngking salaku grandmaster? Seasons nawiskeun kasempetan tambahan pikeun ngabuktikeun diri anjeun deui-deui dina komunitas CATAN Universe anu ageung sareng muka konci tambahan epik. Pikeun ningkatkeun di SET®, saurang pamaén kedah latihan konsentrasi, pangenal pola sareng kaahlian pamikiran gancang – tilu hal anu dikuatkeun ku kaulinan unggal waktos dimaénkeun. Practicing SET ngawangun sambungan antara sisi katuhu jeung kénca otak anjeun salaku duanana hemispheres pasangan nepi ka evaluate, nyortir tur cocog gambar dina kartu [sumber: Felt]. Anjeun malah teu perlu pasangan pikeun ngalatih sabab SET bisa diputer solo. Sanajan kitu, sababaraha urang ogé bisa maénkeun SET sakaligus, balap nyieun paling [i]SET [/i] s dina jumlah pangsaeutikna waktu. Sababaraha rapat klub matématika diayakeun di sabudeureun buruan, sarta guru ngagunakeun éta di kelas ti SD nepi ka SMA pikeun ajak siswa pikeun whet kaahlian pamikiran maranéhanana – sarta mangtaun hands-on pamahaman téori matematik. Nganggo kartu, siswa tiasa ngerjakeun téori set sareng operasina, sapertos union, intersection, pelengkap sareng bédana simetris [sumber: Macula]. Pikeun muter SET, nungkulan sumebarna 12-kartu. Mun sumebarna teu ngandung SETs wae, tilu kartu tambahan bisa diurus (bisa nyandak nepi ka 21 kartu pikeun manggihan SET). Kabéh pamaén nyoba manggihan SETs – lamun pamaén manggihan hiji, manehna nunjuk kaluar, SET dihapus sarta tilu kartu anyar ditambahkeun ti dek. Lamun SET teu bisa dijieun, tilu kartu deui ditambahkeun. Maén terus nepi ka dek 81 kartu geus depleted tur sagala mungkin SETs dijieun. (Meureun aya genep atawa salapan kartu ditinggalkeun leuwih nu teu ngabentuk SET.) Pikeun nangtukeun hiji meunangna diantara sababaraha pamaén, hiji titik dileler per SET kapanggih (jeung hiji bisa jadi dikurangan pikeun tiap SET sah nunjuk kaluar); pamaén kalawan paling titik dina ahir kaulinan ngéléhkeun [sumber: SET Game]. Naon waé cara anjeun mutuskeun maén SET, hiji hal anu pasti: Anjeun bakal nampi latihan méntal – naha anjeun sadar atanapi henteu.

Artikel nu patali

  • Kumaha Checkers Gawé
  • Kumaha Catur Gawé
  • Kumaha Dominoes Gawé
  • Kumaha Mahjong Karya
  • Kumaha Scrabble Gawé

Sumber

  • Davis, Benjamin saum. “The Card Game Set.” Universitas Warwick. http://www.warwick.ac.uk/staff/D.Maclagan/papers/set.pdf
  • Dirasakeun, Susan. “Game Kartu Sederhana Tantangan Sadaya Umur.” AZCentral.com. 21 Méi 2005. (24 Juli 2011) http://www.azcentral.com/arizonarepublic/arizonaliving/articles/0521puzzle21.html
  • Macula, Anthony. “Atur Téori Ngagunakeun Game SET.” SetGame.com. (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/set/set_theory.htm
  • Asosiasi Matematika Amérika. “MathTrek Ivars Peterson: SET Math.” MAA.org. 25 Agustus 2003. (24 Juli 2011) http://www.maa.org/mathland/mathtrek_08_25_03.html
  • Matematika Ayeuna. “Atur Téori.” (24 Juli 2011) http://math.comsci.us/sets/index.html
  • Mensa.org. “Ngeunaan Kaulinan Pikiran.” (24 Juli 2011) http://mindgames.us.mensa.org/AM/Template.cfm?Section=About
  • Bulan, Richard. “SET tiasa kéngingkeun Sakabeh Kulawarga Hooked on Logika.” SetGame.com. (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/set/article5.htm
  • NAPPAawards.com. “Atur Cubed ku Set Enterprises.” 2010. (24 Juli 2011) http://nappaawards.parenthood.com/directory/shoppers-showcase/set_cubed_by_set_enterprises.html
  • NYTimes.com. “SET Teka-teki.” (24 Juli 2011) http://www.nytimes.com/ref/crosswords/setpuzzle.html
  • SetGame.com. “Ngeunaan SET.” (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/set/history.htm
  • SetGame.com. “Buku Kerja Matematika: Ngembangkeun Penalaran Matematika Ngagunakeun Kaulinan Atribut.” 1999. (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/set/article_nctm.htm
  • SetGame.com. “Aturan pikeun ChipSET.” (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/set/rules_chipset.htm
  • SetGame.com. “SET Awards.” (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/company/all_awards.htm
  • Aduh, Karen. “Tien Juara nyaéta Master dina Matching.” SetGame.com. 17 Méi 1993. (24 Juli 2011) http://www.setgame.com/set/article4.htm
  • Zabrocki, Mike. “The Joy of Set.” Universitas York. (24 Juli 2011) http://www.math.yorku.ca/~zabrocki/set/joyofset.pdf

The Settlers of Catan – atanapi sakumaha ayeuna sacara resmi disebut, ngan Catan – mangrupikeun klasik modéren dina kaulinan dewan. Kaulinan dagang sareng ékspansi Klaus Teuber dianggap salah sahiji kaulinan anu paling berpengaruh sareng penting sepanjang waktos, nyababkeun jaman keemasan kaulinan tabletop modern sareng ngagentos langkung ti 20 juta éksemplar dina 25-taun langkung ti saprak mimiti dirilis. Sigana sadayana ti béntang beku Kristen Bell ka penyanyi pop Carly Rae Jepsen mangrupikeun kipas.

Kumaha carana maén Catan

  • Jumlah pamaén, panjangna kaulinan sarta Tinjauan: Panggihan sabaraha pamaén anjeun bisa ngarasakeun Catan kalawan jeung sabaraha lila eta kudu mawa anjeun maén.
  • Setup: Megatkeun dewan kaulinan nalika urang siap maén.
  • Aturan midangkeun: Ti dagang jeung wangunan ka rolling dadu jeung mindahkeun begal, urang meunang nyangkut kana dasar kumaha carana maén Catan.
  • Nyetak jeung tungtung game: Anjeun geus dikumpulkeun, diwangun jeung dikumpulkeun titik kameunangan — ayeuna éta waktu pikeun nempo lamun geus meunang.

Sanaos seueur ékspansi sareng spin-off dileupaskeun pikeun Catan salami mangtaun-taun – malah aya pilem layar ageung dina karya – masih seueur jalma anu henteu kantos maén kaulinan klasik ieu. Upami anjeun henteu acan ngalaman kaulinan dewan legendaris atanapi ngan saukur peryogi nyegerkeun aturan dasar, baca sareng ngantepkeun kami ngajarkeun anjeun kumaha maén Catan.

Jumlah pamaén, panjangna kaulinan sareng tinjauan

Catan mangrupikeun kaulinan dewan pikeun dua dugi ka opat pamaén dimana anjeun bersaing pikeun ngumpulkeun sumber daya sareng ngawangun padumukan panggedéna di pulo fiksi Catan. Butuh kira-kira hiji jam pikeun maén.

Disetél

Papan di Catan mangrupikeun modular, hartosna tiasa dihijikeun dina sababaraha variasi anu béda. Beuki Anjeun muterkeun, beuki kreatif anjeun bisa meunang jeung kumaha anjeun nempatkeun eta babarengan. Pikeun kaulinan munggaran anjeun Catan, kumaha oge, aya cara dianjurkeun pikeun nyetél dewan. (Anu bakal anjeun tingali pas dina awal buku aturan Catan.) Ieu léngkah-léngkah dasar:

  • Nyusun pigura ku clipping babarengan edges biru dewan.
  • Susun ubin hex lahan dina formasi pemula anu dipasihkeun dina buku aturan, atanapi ngacak-acak aranjeunna ka handap sareng tempatkeun sacara acak pikeun setelan variabel.
  • Tempat nu makers bunderan wilanganana boh dina setelan pemula dibikeun atawa dina urutan abjad, dimimitian dina sudut jeung gawe counter-jarum jam nuju tengah dewan.
  • Pawn garong dimimitian di gurun.

Anjeun tiasa maénkeun Catan kalayan perenah pamula anu disarankeun atanapi setélan variabel pikeun pamaén anu langkung berpengalaman. Pilih warna pamuter. Candak lima padumukan, opat kota sareng 15 jalan warna éta sareng tempatkeun di payuneun anjeun. Pasang dua padumukan sareng dua jalan dina papan. Upami nganggo pangaturan pamula anu disarankeun, turutan perenah dina buku aturan. Pamuter ngalaman aturan gantina ningali unggal pamuter nyandak eta dina robah warna ka warna ka tempat hiji pakampungan jeung hiji jalan padeukeut, kalawan urutan nempatkeun dibalikkeun (jadi pamuter panungtungan mana kahiji) pikeun nempatkeun hiji pakampungan kadua jeung jalan padeukeut. Unggal pamuter nampi kartu biaya wangunan — ieu bakal ngingetkeun anjeun sumber daya naon anu anjeun peryogikeun pikeun ngawangun padumukan salajengna, jalan sareng kota, ogé mésér kartu pangembangan. Kartu Jalan Pangpanjangna sareng Tentara Panggedena, ogé dua dadu, kedah ditempatkeun di gigireun papan kaulinan. Pisahkeun sumberdaya kana tumpukan jinisna: domba, kai, bata, bijih sareng gandum. Pikeun setelan pemula dianjurkeun, Anjeun nyokot sumberdaya lahan sabudeureun pakampungan ditandaan ku béntang bodas dina rulebook nu: Konéng narima domba, kai jeung gandum. Beureum meunang gandum, kai jeung domba. Bulao meunang bata, domba jeung bijih. Bodas meunang bijih, kai jeung domba. Lamun make setelan pamuter ngalaman, Anjeun gantina nampa sumberdaya ti unggal ubin gigireun pakampungan kadua anjeun. Padumuk Catan dewan kaulinan midangkeunSumberdaya dikumpulkeun ku ngabogaan padumukan gigireun hexes wilanganana digulung dina dadu.

Aturan midangkeun

Dina Catan, péngkolan anjeun dibagi jadi tilu fase:

  1. Produksi sumberdaya
  2. Dagang
  3. Gedong

1. Produksi sumberdaya

Sateuacan Anjeun ngalakukeun nanaon sejenna dina péngkolan Anjeun, Anjeun kudu gulung dua dadu. Hasilna manglaku ka sadayana sareng biasana hartosna anjeun tiasa nyandak sumber daya tina tumpukan sumber daya gumantung kana jumlah anu anjeun gulung sareng dimana padumukan anjeun didasarkeun. Contona, Beureum gulungan a 9, nu hartina maranéhna nampa hiji domba péngkolan ieu salaku pakampungan maranéhanana linggih dina sudut hex kalawan 9 spidol nu ngahasilkeun domba. Bodas aya di sisi sanés tina hex anu sami sareng ogé bakal nampi domba. Aya deui 9 di luhureun dewan, teuing; Konéng linggih dina hex éta sarta narima gandum. Unggal pamuter kudu mastikeun yén maranéhna ngalacak padumukan sorangan jeung naha atanapi henteu aranjeunna nampi sumberdaya dina sagala roll dibikeun. Catan mangrupa kaulinan probabiliti ka extent tangtu, salaku sumberdaya nu datang nepi bakal ditangtukeun ku dadu nu meunang digulung. 7 mangrupikeun angka anu paling dipikaresep pikeun digulung ku dua dadu sareng diperlakukeun rada béda… Padumuk kartu kaulinan dewan CatanAnjeun tiasa dagangan sumberdaya langsung jeung pamaén séjén atawa ku swapping aranjeunna ngagunakeun aturan dagang maritim. Kumaha garong damel di Catan? Lamun gulung a 7 on péngkolan anjeun dina Catan, Anjeun ngaktipkeun begal. Sagala pamuter nu boga leuwih ti tujuh kartu sumberdaya di leungeun maranéhna kudu balik satengahna (rounded handap) kana tumpukan sumberdaya. Éta kalebet jalma anu ngaktifkeun bégal. Ayeuna anjeun kedah ngalihkeun bégal kana salah sahiji nomer dina papan, nutupan jumlah éta – ngeureunkeun pamaén pikeun meunangkeun sumber daya ti padumukan anu caket upami nomer éta digulung – dugi ka garong dipindahkeun deui. Kusabab aranjeunna garong, anjeun ogé tiasa maok sumber daya sacara acak tina pamuter kalayan patempatan di gigireun nomer anu anjeun tutup. Lamun garong mangaruhan leuwih ti hiji pamaén, milih hiji nyokot sumberdaya ti.

2. Dagang

Aya dua jenis dagang di Catan: domestik jeung maritim. Dagang domestik mangrupikeun cara anu saé pikeun nyarios yén anjeun tiasa dagang sareng sasama pamaén anjeun. Anjeun tiasa ngembarkeun naon anu anjeun pikahoyong sareng naon anu anjeun badé dagang pikeun éta. Pamaén sasama anjeun tiasa ngadamel tawaran kontra sareng usul ka anjeun (tapi henteu saling!) Dagang maritim henteu ngalibetkeun pamaén sanés sareng tiasa mangpaat pisan nalika lawan anjeun nekad khusus ngeunaan dagang. Dagang maritim ngamungkinkeun anjeun dagang opat tina hiji anu saé pikeun anu sanés. Anjeun tiasa ngalakukeun tindakan ieu kumaha waé, tapi upami anjeun gaduh padumukan atanapi kota di palabuhan, anjeun nampi potongan harga sababaraha jinis dumasar kana token – sapertos tiasa dagang di 3: 1 atanapi sakapeung malah 2: 1 pikeun sumberdaya husus. Padumuk Catan dewan kaulinan kota jeung jalanAnjeun kedah ningkatkeun padumukan anjeun ka kota-kota pikeun kéngingkeun poin anu cekap pikeun meunang Catan.

3. Gedong

Bagian ahir péngkolan unggal pamuter nyaéta fase wangunan. Anjeun tiasa ngawangun sababaraha hal dina péngkolan anjeun salami anjeun gaduh sumber daya anu sayogi sareng bahan wangunan di kolam renang anjeun. Jalan-jalan Ngawangun jalan hargana hiji bata sareng hiji kayu. Jalan-jalan ditempatkeun di tepi hexes sareng bakal ngamungkinkeun anjeun ngawangun padumukan langkung tebih, masihan anjeun kasempetan pikeun kéngingkeun langkung seueur sumber. Pamuter pangheulana ngawangun jalan sahenteuna lima bagian panjang (dina manteng tunggal – teu kaasup forks) narima kartu Jalan pangpanjangna, nu patut dua titik kameunangan dina tungtung game. Lamun pamaén séjén ngaleuwihan panjang jalan jalma éta, maranéhna meunang nyandak kartu éta ti aranjeunna – jadi kartu Jalan Pangpanjangna henteu pernah sagemblengna aman dina milik hiji pamuter urang. Padumuk Catan kaulinan dewan maling pawnThe garong pawn ngalir iraha a muter gilinding 7 atawa maénkeun kartu satria, sarta blok pamaén séjén pikeun ngumpulkeun sumberdaya. Padumukan Ngawangun padumukan merlukeun bata, kai, domba jeung gandum. Meunangkeun padumukan dina dewan gancang bisa jadi rada strategi penting dina kaulinan, sakumaha unggal pakampungan patut hiji titik meunangna. Anjeun peryogi 10 titik kameunangan pikeun meunang game. Anjeun ngan ukur tiasa nempatkeun padumukan dimana waé anu dihubungkeun ku jalan anjeun sareng anjeun kedah sahenteuna dua rohangan tina padumukan sanés, kalebet milik anjeun. Hartina teu aya pakampungan nu bisa padeukeut jeung pakampungan séjén. Kitu ogé méré Anjeun titik kameunangan berharga, unggal pakampungan ganjaran anjeun kalawan sumberdaya iraha wae salah sahiji nomer gigireun eta digulung. Kota-kota Ngawangun kota merlukeun tilu bijih jeung dua gandum, ditambah hiji pakampungan aya. Hiji kota di Catan téh kawas hotél di Monopoli; éta pamutahiran. Anjeun ngan bisa ngawangun kota lamun boga pakampungan dina dewan nu bisa diganti ku kota anyar. Kota bakal earn anjeun ganda sumberdaya sarta patut dua titik kameunangan unggal. Catan dewan kaulinan LayoutPatempatan jeung kota kudu diwangun sapanjang jalan jeung teu bisa di gigireun unggal lianna. Kartu ngembangkeun
Meuli kartu ngembangkeun oge bagian tina fase wangunan jeung waragad hiji domba, hiji bijih jeung hiji gandum. Ieu rada untung sabab anjeun mésér ambing tina tumpukan kartu tapi aranjeunna sadayana mangpaat pikeun anjeun. Kartu pamekaran disumputkeun tina lawan anjeun dugi ka titik anu tangtu gumantung kana kartu individu. Penting pikeun dicatet yén anjeun moal tiasa maén kartu pangembangan dina waktos anu sami anu anjeun mésér. Sadaya parentah ditulis dina kartu. Aya tilu jinis kartu pamekaran: ksatria, kartu kamajuan sareng kartu titik kameunangan. Ksatria téh sarupa jeung kartu Jalan pangpanjangna di yén pamaén munggaran maén tilu ksatria di hareup aranjeunna bakal nampa bonus dua-titik pikeun ngabogaan Tentara pangbadagna. Tapi, sapertos Jalan Pangpanjangna, kartu ieu tiasa dipaling ku pamaén sanés upami tentarana langkung ageung tibatan anjeun. Ksatria ogé ngaktifkeun begal nalika dimaénkeun, dina hal ieu anjeun kalakuanana saolah-olah anjeun nembé ngagulung 7. Kartu kamajuan rupa-rupa sarta naon maranéhna ngalakukeun ieu diteundeun kaluar pisan jelas dina unggal kartu. Aranjeunna biasana masihan anjeun sumber atanapi ngamungkinkeun anjeun ngawangun tanpa ngaluarkeun sumber. Sakali diputer, kartu dipiceun tina kaulinan. Kartu titik kameunangan anu juiciest tina kartu ngembangkeun, sabab nyepetkeun jalan anjeun ka meunangna sarta tetep disumputkeun dugi ka gaduh cukup titik kameunangan pikeun meunang game on turn Anjeun. Kartu titik kameunangan mangrupikeun hiji-hijina kartu pangembangan anu tiasa dicoo dina péngkolan anu sami.

Nyetak jeung tungtung kaulinan

Tujuan tina Catan basajan: pamaén pangheulana 10 titik kameunangan dina gilirannana meunang. Pastikeun pikeun ngitung titik kameunangan anjeun (sareng lawan anjeun!) Sapanjang pertandingan ku ngalacak gedong sareng bonus Jalan Terpanjang / Tentara Panggedena. Pasar AS Dimuat… H
M
S lulugu Catan Awak Catan ngumpul. Juliana Kaplan / Usaha Insider

  • Pikeun ngalaksanakeun jarak sosial anu aman, kuring sareng réréncangan tetep ngajauhan.
  • Éta hartina urang moal bisa maénkeun Settlers of Catan, kaulinan dewan populér, babarengan iraha wae geura-giru.
  • Ku kituna kami, kawas loba millennials, balik ka Internet pikeun jawaban, sarta maénkeun versi online disebut Catan Semesta.
  • Kami nganggo obrolan Zoom pikeun ningali silih nalika maén, sareng nalika pertandingan munggaran urang rada taringgul, éta pamustunganana janten kaulinan Catan anu pikaresepeun.
  • Tingali halaman utama Business Insider pikeun langkung seueur carita.

Di tengah pandémik coronavirus, pilihan hiburan sigana rada terbatas. Salaku hiji extrovert anu mikanyaah maén kaulinan kalayan babaturan, Kuring geus on FaceTime unggal wengi jeung babaturan, tapi teu sarua jeung semi-biasa dewan kaulinan warnet excursions kami mikaresep (urang sono ka Hex & Company!). Khususna, urang hoyong maén Settlers of Catan anu tercinta – kaulinan dewan dimana anjeun sacara strategis ngawangun jalan sareng padumukan pikeun kéngingkeun sumber daya, ngarampog pamaén sanés, sareng kéngingkeun poin kameunangan. The padumuk munggaran ngahontal 10 meunangna titik meunang. Kami goréng pisan di Catan, tapi kuring resep ka babaturan sareng kalapa, janten kuring bungah pikeun koordinat kaulinan online. Lebetkeun: padumuk Catan-tine. Kuring kungsi ngadéngé ngeunaan sababaraha babaturan meunang kreatif sarta texting poto papan deui mudik, tapi urang mutuskeun pikeun ngagunakeun aplikasi / video game Catan Semesta. Anjeun tiasa maénkeun Catan Universe dina panyungsi anjeun, ngundeur éta salaku aplikasi dina Google atanapi Android, atanapi maénkeun éta via Steam, platform kaulinan online. Ieu bébas maén, tapi Anjeun bisa meuli «Catan Emas» di jerona pikeun muka konci fitur kawas susunan tema béda jeung ékspansi; 100 potongan Catan Emas $ .99. Urang mimitian ku opat pamaén: kuring ti imah budak leutik di Boston; sobat Adam, anu ayeuna karantina sanggeus diungsikeun ti Spanyol; batur sakamar kuring Rose, anu tetep di New York; sareng sobat Asya, anu ogé ngasingkeun diri di New York. Sakabéh urang iwal Rose dicoo dina browser; manehna diputer via uap. Salah sahiji kalemahan game nyaéta teu aya pilihan pidéo atanapi audio pikeun pamaén pikeun komunikasi (sanaos aya kotak obrolan) janten kami nyetél telepon Zoom anu misah sareng disematkeunana. Kieu kumaha jalanna.

Mimiti, urang kedah nyetél akun urang di Catan Universe.

Layar muka Catan Universe. Juliana Kaplan / Usaha Insider Kuring kungsi nuliskeun email kuring jeung nyieun ngaran pamaké sarta sandi.

Salajengna nyaéta tantangan gedé munggaran urang: nyiptakeun kaulinan. Kahiji, urang kudu nambahan silih salaku babaturan. Tétéla, éta sabenerna geulis gampang. Kahiji, anjeun klik dina inten kénca luhur kalawan profil anjeun.

Klik éta inten saeutik. Juliana Kaplan / Usaha Insider

Salajengna, anjeun bakal ningali layar ieu. Ieu dimana Zoom tiasa dianggo: Kami nyarioskeun ka Adam sadaya nami pangguna kami sareng anjeunna nambihan kami. Dina unggal layar urang, jandela pop-up saeutik ngawartoskeun kami anjeunna geus ditambahkeun kami.

Adam nambihan urang salaku babaturan. Video di sisi katuhu nyaéta Zoom. Juliana Kaplan / Usaha Insider Ieu Adam screensharing pikeun nyobaan sareng ngajelaskeun ka urang kumaha cara nambihan réréncangan (nyaéta waktos sakedik). Anjeunna frustasi jeung incompetence téhnologis urang, tapi Tapi urang tetep babaturan.

Bari Catan umumna dicoo kalayan opat pamaén, urang gancang sadar yen Catan Semesta ieu dioptimalkeun pikeun tilu pamaén.

Juliana Kaplan / Usaha Insider Téhnisna, kaulinan diperlukeun urang meuli ékspansi pikeun sakabéh urang maén. Kami tiasa nganggo «gulungan» pikeun muka konci opat kamampuan pamuter – urang sadayana parantos otomatis dipasihkeun dua nalika ngadaptar di Catan Universe – tapi urang henteu tiasa ngaropea game pisan. Ieu janten masalah badag engké on.

Pikeun ngamimitian kaulinan, anjeun kudu klik tanda kaulinan – nu coklat di kénca – di bagean handap layar.

Klik di dinya! Juliana Kaplan / Usaha Insider

Urang kedah nganggo «cocok otomatis» pikeun maénkeun kaulinan opat pamaén. Urang sadayana nempatkeun dina spésifikasi sarua sangkan bakal loyog saling: Urang milih dewan custom, sadayana opted pikeun opat pamaén, sarta dituduhkeun urang ngan hayang jadi loyog jeung babaturan.

Adam acan deui nunjukkeun urang kumaha maén. Juliana Kaplan / Usaha Insider Penting pikeun dicatet yén anjeun sadayana kedah ngalakukeun ieu dina waktos anu sami. Pertama kali urang nyobian, Rose telat sareng urang dicocogkeun sareng pamaén AI (sigana) anu namina Melua. Urang kedah mungkas kaulinan éta. Hampura Melua.

Tungtungna, éta waktuna pikeun ngamimitian kaulinan. Dewan diatur sorangan sarta milih saha indit munggaran. Aturan éta sami sareng dina kaulinan dewan: Unggal pamuter kedah nempatkeun hiji jalan sareng hiji pakampungan. Abdi kapilih terakhir, janten abdi kedah nempatkeun dua jalan sareng dua padumukan.

Ieu meureun move pangpentingna anjeun ngalakukeun dina kaulinan. Juliana Kaplan / Usaha Insider Abdi tiasa lungsur jalan sareng kota ku ngaklik titik-titik éta.

Tungtungna, sanggeus dulur sejenna indit, giliran kuring ngagulung dadu. Sadaya anu kuring kedah laksanakeun nyaéta klik aranjeunna – sadayana anu gaduh padumukan dina potongan anu saluyu otomatis nampi kartuna. Dadu aya di sisi katuhu handap layar.

Zoom kuring terus nunjukkeun Adam, anu kuring ngahargaan. Juliana Kaplan / Usaha Insider Narima kartu sacara otomatis mangrupikeun fitur anu saé pikeun kaulinan – éta mangrupikeun salah sahiji aspék anu langkung rumit dina kaulinan pribadi.

Pikeun dagang jeung pamuter sejen atawa bank, anjeun kudu klik simbol saeutik dina sisi kénca layar. Sigana mah kantong duit anu aya tulisan daur ulang.

Dagang mangrupikeun konci pikeun kéngingkeun bahan anu anjeun peryogikeun di Catan. Juliana Kaplan / Usaha Insider Lambang langsung ka kénca ti eta — kantong duit jeung tanda daur ulang jeung «x» — nutup anjeun ka trades, lamun hayang jadi teu marahmay jeung/atawa mean.

Upami anjeun nuju dagang, anjeun nunjukkeun sumberdaya naon anu anjeun gaduh, sareng naon anu anjeun pikahoyong. Kabéh pamaén séjén meunang pop-up jeung dagang diusulkeun. Ieu Adam dagang sareng abdi.

Kuring ngadagangkeun jarami pikeun domba. Juliana Kaplan / Usaha Insider

Pikeun nempatkeun jalan atanapi padumukan, sakali kuring ngagaduhan bahan anu diperyogikeun, kuring tiasa klik dina waktos giliran kuring. Lajeng, abdi tiasa klik dimana Abdi hoyong nempatkeun bahan. Di dieu kuring ngalegaan kakaisaran kuring.

Salaku I nyatet saméméhna, Kami teu alus di Catan. Juliana Kaplan / Usaha Insider Perjangjian anu sami sareng kartu pamekaran: Kuring ngan ukur tiasa ngaklik tumpukan hideung éta ka katuhu.

Kami tungtungna nampi kana éta nalika kuring ngahaja kajantenan kusabab anjeun hoyong maén pertandingan khusus: Aya timer otomatis dina unggal péngkolan. Upami anjeun henteu pencét «tungtung péngkolan» — bunderan hideung di sisi katuhu handap layar — dina tungtung péngkolan anjeun, anjeun nampi pesen anu nyarioskeun yén anjeun bakal ditajong kaluar tina pertandingan. Janten enya, kuring ditajong kaluar … sarta diganti ku versi AI jahat sorangan.

Klik ieu atawa sangsara konsékuansi! Juliana Kaplan / Usaha Insider Kuring ngahaja kaluar tilu kali, sabab kuring lila teuing pikeun ngadokumentasikeun kaulinan pikeun artikel ieu, sareng ditajong kaluar. Tapi versi AI kuring terus maén nalika kaulinan dituluykeun – sareng katingalina anjeunna rada jahat. Kuring teu hayang identitas Catan kuring keur dipaling salajengna, sangkan mutuskeun pikeun ngeureunkeun kaulinan mimiti na regroup engké. Kuring resep mikir yén AI Juliana, dimana waé anjeunna, ngaremukan batur di Catan.

Urang ngamimitian kaulinan anyar engké peuting, waktos ieu ngan kalawan tilu pamaén. Ieu ngajantenkeun sagala bédana – urang tiasa milih saha anu aya di buruan sareng mareuman otomatis otomatis.

Adam ngondang urang kana kaulinan anyar. Juliana Kaplan / Usaha Insider Waktos ieu ngan ukur Rose, Adam sareng kuring. Asya nuju sare jam 9 wengi, janten anjeunna nyéépkeun ieu.

Ti dinya, urang luncat katuhu dina. Kami lumayan loba pro dina titik ieu. Di dieu kuring maén Knight, kartu ngembangkeun anu ngamungkinkeun kuring maok ti pamaén séjén.

Adam sigana tiasa nyarios yén kuring badé nyolong anjeunna. Juliana Kaplan / Usaha Insider

Adam leres: Kuring maok ti anjeunna. Dina titik ieu, kaulinan urang ieu chugging sapanjang – kami executing trades, ngawangun jalan, sarta maénkeun loba kawas urang bakal boga di jalma.

Hampura Adam. Juliana Kaplan / Usaha Insider

Gemblengna, kuring kungsi waktos hébat. Éta ngabantosan urang ngarasa rada normal dina waktos-waktos nyobian ieu, sareng kuring ngarasa langkung saé di Catan. Kuring kungsi sababaraha takeaways utama.

Urang ngobrol salila game. Juliana Kaplan / Usaha Insider Kuring ngarasa kawas urang leungit sababaraha konyol pikeun Catan – misalna, kuring teu meunang ngalakukeun bit favorit kuring, nu dimana kuring dagang pamaén béda pikeun kartu sarua pasti. Éta ogé frustasi pikeun koordinat Zoom sareng kaulinan; urang bebas nelepon béak dua kali bari maén. Kitu cenah, efisiensi distribusi kartu sareng cacah mangrupikeun kameunangan anu ageung. Hal-hal éta sering ngaganggu urang nalika kaulinan di-jalma.

Kuring datang jauh tina pangalaman jeung sababaraha tips for saha hoping ngamimitian kaulinan Catan maya sorangan.

Ieu kaulinan sibuk keur kuring. Juliana Kaplan / Usaha Insider

  1. Singkronkeun sareng Zoom. Coba mun boga batur kalawan host langganan mayar eta; Upami teu kitu, anjeun kedah ngamimitian sababaraha rapat gratis 40 menit.
  2. Inget pikeun ngeureunkeun péngkolan anjeun leres. Ulah kawas kuring jeung ngahaja waktu kaluar.
  3. Laksanakeun babak latihan sateuacan ngamimitian leres. Babak kadua urang langkung lancar sareng langkung nikmat.
  4. Mertimbangkeun mésér ékspansi upami anjeun konsistén gaduh opat pamaén dina dewan. Kitu cenah, éta sigana tiasa dilakukeun gratis kalayan sakedik latihan – sareng sigana urang bakal gaduh seueur waktos pikeun latihan.

Upami anjeun milarian pikeun moto sumanget Catan, ieu mangrupikeun pilihan anu saé. Alternatipna sapertos Colonist.io ogé ngalakukeun padamelan anu saé pikeun nyiptakeun deui kaulinan – sareng sigana ngirangan galur dina komputer urang – sanaos Catan Universe sigana anu paling mirip sareng kaulinan dewan anu saleresna. Sacara umum, pangalaman maya Catan téh alus; eta ngaleungitkeun elemen peskier game (ngalacak sumberdaya jeung titik kameunangan) tapi masih sagampil thrilling (atawa frustrating) salaku kaulinan di-jalma. Mudah-mudahan urang enggal-enggal deui babarengan, tapi samentawis éta, kuring bakal nyemat sababaraha obrolan Zoom sareng nyobian ngawangun jalan pangpanjangna virtual. Baca salajengna Aya nu ngamuat. Hatur nuhun pikeun ngadaptar! Aksés topik paporit anjeun dina feed pribadi nalika anjeun angkat. Fitur
padumuk Catan
coronavirus Tambih deui…


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *