Seueur mahasiswa ngora kedah gaduh diskusi umum anu munggaran supados aranjeunna nyobian milarian inpormasi ngeunaan persiapan debat online. Teu hese nyiapkeun diri, tapi anjeun kedah nyéépkeun seueur waktos, khususna upami anjeun henteu gaduh seueur pangalaman. Debat nyaéta prosés nalika hiji kelompok siswa nyadiakeun argumen maranéhanana pikeun pernyataan husus sarta grup sejen nyadiakeun argumen ngalawan eta. Kadua sisi gaduh tujuan anu béda sareng nyobian ngabuktikeun yén aranjeunna leres dina pernyataanna. Pikeun meunang sareng gaduh argumen anu langkung saé tibatan lawan anjeun, anjeun kedah nyiapkeun sawala sapertos kitu. Di dieu anjeun bakal mendakan sababaraha tip ngeunaan kumaha carana nyiapkeun éta, naon anu anjeun kedah laksanakeun sateuacan ngamimitian, sareng kumaha kéngingkeun pitulung. Upami anjeun badé ngartos kumaha nyiapkeun debat, anjeun kedah mimitian ku milih pamimpin tim. Teras, anjeun kedah nganalisis topik tina sisi anu béda sareng ngabahas pidato sareng tim anjeun pikeun kéngingkeun hasil anu pangsaéna. Sangkan leuwih narik, tim bisa ngagunakeun topik seru nu mawa loba senang. Anjeun kedah milih topik debat anu pangsaéna pikeun ngajantenkeun diskusi anjeun langkung tiasa didebatkeun. Éta ngabantosan anjeun ngalibetkeun langkung seueur anggota sareng ngajantenkeun aranjeunna nganyatakeun pikiranana.

Daptar Petunjuk Kumaha Nyiapkeun Debat

  1. Gawé Babarengan. Nalika maén dina tim, sok disarankeun pikeun gawé bareng sareng nyarios saloba diperyogikeun. Upami anggota tim anjeun gaduh tujuan anu sami, masing-masing anjeun kedah tiasa ngadamel investasina kana hasilna. Upami anjeun henteu terang kumaha nyiapkeun debat kelas, di dieu anjeun bakal diajar ngeunaan éta. Tim anjeun ogé kedah nampi inpormasi anu dipikabutuh sareng mimitian ngerjakeun topik anjeun, milarian argumen, sareng ngumpulkeun bukti.
  2. Nulis Biantara Pribadi. Saméméh ngabahas nanaon babarengan, unggal panyatur kudu boga waktu pikeun brainstorming. Aranjeunna bakal nyerat daptar dalil sareng buktina sorangan. Éta ngabantosan sadayana pikeun konsentrasi sareng mendakan saloba argumen anu anjeun tiasa mendakan nalika nyarios sareng batur. Teras, anjeun kedah ngabahas sadaya pidato sacara koléktif sareng mertimbangkeun dalil mana anu paling cocog pikeun diskusi anjeun. Unggal anggota tim kudu boga kasempetan pikeun nangtang posisi maranéhanana.
  3. Nganalisis Bukti. Anjeun kedah nyerat pidato dumasar kana fakta, sareng upami argumen anjeun henteu didukung ku bukti, anjeun henteu kedah nganggoana. Éta sababna kedah maca bukti anjeun sateuacan dianggo pikeun ngabuktikeun posisi anjeun. Pikeun terang kumaha nyiapkeun kompetisi debat, anjeun kedah diajar milarian bukti. Aksés pangkalan data online, buku anu diperyogikeun, sareng sumber daya sanés anu tiasa ngandung inpormasi ngeunaan topik anjeun.
  4. Argumen Pikeun Dua Sisi. Upami anjeun badé nampilkeun dalil ngalawan pernyataan anu khusus, éta sanés hartosna anjeun henteu kedah mendakan dalil pikeun ngadukung pernyataan ieu. Anjeun kudu siap pikeun argumen ti lawan anjeun jadi coba mun foresee naon maranéhna bisa ngabejaan Anjeun. Ku ngalakukeun éta, anjeun siap pikeun komentar ti lawan anjeun. Upami anjeun henteu terang kumaha cara ngalakukeunana sareng kumaha milarian bukti pikeun dua pihak, kéngingkeun bantosan debat ti jalma anu gaduh pangalaman.
  5. Nyiapkeun Biantara Anjeun. Upami anjeun henteu acan ngiringan diskusi sapertos kitu, éta bakal sesah pikeun anjeun ngamimitian, éta sababna, upami anjeun nyiapkeunna saé, presentasi anjeun bakal ngabantosan anjeun meunang. Upami sadayana ti tim anjeun nyiptakeun pidato sorangan teras anjeun nyusun aranjeunna, éta bakal janten awal anu saé. Anjeun panginten bakal gaduh waktos sakedik pikeun nyerat argumen sareng ngabahas aranjeunna dina tim anjeun. Éta sababna anjeun kedah ngawasaan manajemén waktos pikeun mahasiswa sareng diajar kumaha ngalakukeun tugas anu rumit dina sababaraha menit.

Naon kacindekan anu kudu dilakukeun?

Kami ngarepkeun tip debat ieu bakal ngabantosan anjeun diajar. Upami anjeun émut sareng dianggo sateuacan presentasi sareng tim anjeun, pidato anjeun bakal langkung efektif sareng anjeun bakal tiasa meunang pertandingan. Teu goréng jadi debat newbie. Sarerea dimimitian ku diskusi leutik teras ngalih ka acara anu langkung ageung, janten anjeun kedah ngamimitian ayeuna sareng nyobian ngahontal hasil anu pangsaéna sareng tim anjeun. Kaahlian ngabahas diperlukeun pikeun widang béda. Éta mangpaat pisan nalika anjeun kedah ngayakinkeun jalma, nunjukkeun yén aranjeunna salah, ngamekarkeun pamikiran kritis, sareng ngabantosan batur ngartos sudut pandang anjeun. Anjeun teu kedah ngan diajar tips debat pikeun siswa ti sakola, anjeun kudu nuturkeun aranjeunna. Upami aya sarat khusus anu sanés pikeun pidato anjeun, anjeun ogé kedah terang sateuacan nyeratna. Pariksa yén anjeun ngartos ide sareng tujuan anjeun sateuacan ngamimitian damel pidato. Upami anjeun badé nyerat pidato kuring pikeun kuring, anjeun kedah parios yén anjeun bakal gaduh waktos pikeun éta, sareng ulah janten ageung teuing upami anjeun ngan ukur gaduh sababaraha menit pikeun diskusi. Ogé, anjeun teu kedah nyerat ngeunaan hal-hal anu anjeun henteu acan diajarkeun.

Naha artikel ieu mantuan?

Hatur nuhun eupan balik anjeun!

Debating mangrupa kaahlian pisan mangpaat pikeun mibanda. Janten debat anu saé tiasa nyandak seueur mangpaat sapertos kasuksésan padamelan, kasempetan kapamimpinan, sareng nilai anu saé di sakola. Upami anjeun mikir kumaha suksés debat, kami ngagaduhan sadayana tip anu anjeun peryogikeun.

"Mahasiswa Universitas Rakyat nganteurkeun debat di hareupeun balaréa"
Poto ku Miguel Henriques dina Unsplash

Naon Debat

Debat mangrupikeun kontes terstruktur dimana anjeun nyobian meunang ku cara nyiptakeun argumen anu paling ngayakinkeun. Debat téh mindeng formal tapi bisa lumangsung dina setting informal ogé.

Struktur Debat

Dina debat, biasana aya hiji pernyataan dibikeun, sarta pamilon kudu boh milih sisi afirmatif atawa sisi négatip. Pamilon debat dibéré sababaraha waktu pikeun nyiapkeun tuluy boga kasempetan pikeun nyarita dina waktu nu geus ditangtukeun. The speaker switch robah antara sisi afirmatif jeung négatip, sarta ahirna hakim nyieun kaputusan di sisi mana nyieun argumen paling ngayakinkeun tur meunang debat.

Kalungguhan Para Panyatur

1. Satuju munggaran:

Jalma ieu nyetél adegan pikeun sesa timna ku netepkeun istilah, daptar argumen anu aranjeunna henteu satuju, sareng nyatakeun interpretasi topikna. Speaker afirmatif kahiji ogé nyadiakeun 2-3 argumen dina kahadean tim maranéhanana.

2. Negatip munggaran:

Éta tiasa nyobian ngarobih nada debat ku ngadefinisikeun deui definisi teras ngabatalkeun argumen satuju anu munggaran, dituturkeun ku 2-3 argumen sorangan.

3. Satuju Kadua:

Panyatur afirmatif kadua ngabéréskeun masalah definisi, ngabantah panyatur négatif kahiji, sareng masihan 2-3 dukungan énggal pikeun argumen.

4. Negatip Kadua:

Terus ngabantah argumen satuju kahiji, tapi difokuskeun rebuttal argumen satuju kadua sareng ngirimkeun 2-3 argumen anyar ngalawan anggapan éta.

5. Satuju Katilu:

Rebut argumen husus ti négatip kadua, sarta membela serangan penting dina argumen tim maranéhanana. Nyimpulkeun argumen ku kasimpulan ringkes tur coba mun teu kaasup sagala informasi anyar.

6. Negatip katilu:

Rebut argumen husus ti afirmatif kadua, sarta membela serangan penting dina argumen tim maranéhanana. Nyimpulkeun argumen ku kasimpulan ringkes tur coba mun teu kaasup sagala informasi anyar.

Nangtukeun dina Debat

Seueur debat sering miceunan waktos nyobian ngartikeun istilah dina pidatona. Sateuacan anjeun miceunan waktos anu berharga pikeun ngalakukeunana, cobian waktos nyerat pidato anjeun pikeun nangtukeun naha anjeun leres-leres kedah netepkeun istilah. Nanya ka diri anjeun, “Naha bakal ngabingungkeun hakim sareng pamirsa upami kuring henteu ngartikeun istilah ieu?” sareng “Naha interpretasi anu salah tina istilah ieu bakal ngarugikeun argumen kuring?” Éta kedah ngabantosan anjeun ngahususkeun jumlah istilah anu anjeun peryogikeun dina pidato anjeun. Lengket ngahartikeun ngan leuwih nu kacida diperlukeun.

Kumaha Debat: Struktur Dasar Argumen

"Lalaki nampilkeun argumen nalika debat"
Poto ku Kristina Paparo dina Unsplash

Aya sababaraha cara pikeun ngabagi struktur argumen. Coba lakukeun naon anu paling raos pikeun topik anjeun. Salaku conto, anjeun tiasa nempatkeun unggal panyatur pikeun ngatur hiji daérah dimana argumen lumangsung, sapertos sosial, politik, sareng ékonomi. Euweuh urusan struktur naon anjeun milih, coba nempatkeun paling compelling argumen di awal unggal ucapan lamun anjeun Listing sababaraha alesan. Ieu conto struktur: Klaim: Naon tim anjeun ngaku? Nepikeun argumen dina pernyataan anu jelas. Bukti: Tambihkeun bukti naon waé anu anjeun kedah ngadukung klaim sapertos kutipan, statistik, anekdot, jsb. Dampak: Naon dampak bukti ieu ka masarakat? Kumaha ieu ngadukung klaim anjeun?

The Bantahan

Bantahan mangrupikeun bagian anu penting dina prosés debat. Lamun hiji tim bisa nyokot eta bukti tim lawan urang, mangka klaim maranéhanana ragrag eta. Ieu sababaraha cacad argumen umum pikeun ngabantosan bantahan:

1. Dikotomi Palsu:

Panyatur nyobian ngabagi argumen sacara palsu kana dua sisi, padahal kanyataanna seueur. Kadang-kadang panyatur ngalakukeun ieu ngahaja, tapi dina waktos anu sanés tiasa nunjukkeun yén aranjeunna henteu ngartos topikna.

2. Negeskeun:

Asersi nyaéta nalika panyatur ngébréhkeun argumen anu teu aya dasarna, atanapi henteu aya buktina. Pasihan alesan kunaon ieu mangrupikeun pernyataan ku nunjukkeun kumaha teu aya bukti anu cukup pikeun ngabuktikeun validitas hiji pernyataan.

3. Cacat moral:

Argumen anu cacad sacara moral tiasa dibantah kusabab, sanaos leres, éta tiasa cacad sacara moral. Hiji conto ieu bisa jadi, “Sadaya anjing nyasar kudu ditunda saré sabab bakal ngahemat duit nagara jeung ngaleungitkeun kabutuhan saung sato.”

4. Korelasi Tinimbang Cukang lantaranana:

Ieu favorit umum. Panyatur tiasa nyarankeun yén dua inpormasi dikaitkeun, nalika teu aya bukti anu ngadukung yén hiji nyababkeun anu sanés.

5. Gagal Nepikeun Janji:

Anjeun tiasa nganggo ieu dina rebuttal anjeun upami anjeun perhatikeun spiker anu hilap nuturkeun bukti anu diklaim bakal disayogikeun. Ieu bisa lumangsung sakapeung lamun spiker leungiteun lagu argumen sorangan sarta mangrupakeun item valid dibawa nepi di rebuttal a.

6. Jarami:

Ieu nalika tim lawan ngajukeun argumen ngalawan kasus sorangan teras ngabantah.

7. Kontradiksi:

Upami panyatur ngabantah hal anu diomongkeun sateuacana boh ku nyalira atanapi ku batur sapagawean, tunjukkeun kontradiksi ieu sabab ngirangan kredibilitas tim.

8. Bandingkeun Kacindekan jeung Realitas:

Coba tunjukkeun kumaha sigana ayeuna upami naon anu disarankeun ku tim sanés dilaksanakeun. Ieu sigana bakal nunjukkeun kumaha saran tim henteu realistis atanapi bakal nyababkeun masalah salajengna.

Kumaha Nyiapkeun Pikeun Debat

"Murid Nyiapkeun Debat"
Poto ku Edvin Johansson dina Unsplash

1. Jadi Tim: Gawé Babarengan

Inget yén anjeun aya dina tim sareng éta hartosna anjeun damel babarengan. Baca pidato masing-masing, latihan di hareup, sareng pastikeun argumen anjeun tiasa dianggo babarengan sareng nuturkeun jalur pamikiran anu padu.

2. Nulis Biantara Pribadi

Sateuacan Anjeun ngumpul, megatkeun kaluar individual sarta boga unggal jalma brainstorm sorangan. Ieu bakal ngabantosan ngahijikeun rupa-rupa argumen anu langkung ageung, sareng bakal ngabantosan tim anjeun ngaidentipikasi argumen mana anu utama sareng anu kedah ditepikeun sapertos kitu.

3. Nganalisis Bukti

Anjeun bakal meunang debat ku bisa ngabuktikeun yén anjeun boga bukti paling sora. Pariksa tilu kali bukti anu anjeun gaduh pikeun mastikeun éta akurat sareng tiasa dibuktikeun. Milarian sababaraha sumber pikeun ngadukung klaim anjeun.

4. Argumen pikeun Dua Sisi

Janten disiapkeun ku gaduh argumen siap pikeun ni’mat argumen sisi séjén urang. Dina ngalakukeun ieu, anjeun nyiapkeun naon anu bakal dicarioskeun ku tim anu sanés sareng berpotensi tiasa ngaramalkeun komentar ti aranjeunna ogé cacad dina argumenna.

5. Nyiapkeun Biantara Anjeun

Nyiapkeun pidato anjeun mangrupikeun bagian penting tina prosés. Tulis heula ku anjeun nyalira, teras pasihan babaturan anjeun ningali bukti sareng argumen anjeun. Coba bahas pidato anjeun sering sareng tim anjeun supados anjeun sadayana dina halaman anu sami ngeunaan naon anu bakal kajadian salami debat.

6. Janten Percaya diri

Beuki siap anjeun, anjeun bakal langkung percaya diri! Unggal detik anjeun nyéépkeun nyiapkeun nempatkeun anjeun langkung payuneun kompetisi, janten terang yén nyiapkeun bakal ngajantenkeun anjeun kapercayaan. Salila debat, sanajan anjeun gugup di jero, anjeun tiasa palsu kapercayaan ku salawasna ngarujuk kana bukti, ngareureuhkeun lamun diperlukeun, sarta nyieun kontak panon. Nyiapkeun pikeun debat téh sadayana ngeunaan diajar bahan. Pikeun langkung seueur tip ngeunaan kaahlian diajar, pariksa tulisan blog kami ngeunaan kabiasaan diajar naon anu kedah dipertahankeun sareng anu kedah dileungitkeun.

Tips pikeun Meunang Unggal Babak Debat

"Awéwé berdebat di hareupeun balaréa"
Poto ku Wonderlane dina Unsplash

Seni Rétorika

  • Ngayakinkeun ngaliwatan penemuan:

Bagian kahiji tina rétorika nyaéta invention. Ieu hartosna terang minat sareng kahoyong pamirsa anjeun sareng maén kana éta.

  • Susunan Argumen:

A susunan argumen alus mana jauh. Coba pikeun ngatur argumen anjeun ku nyieun klaim anjeun, nambahkeun bukti, sarta némbongkeun dampak pikeun ngarojong klaim.

  • Ningkatkeun gaya anjeun ku nginget pidato anjeun:

Upami anjeun terang ucapan anjeun ku haté, anjeun tiasa ngamimitian ngerjakeun gaya nyarios anjeun. Pidato anu diapalkeun masihan anjeun kapercayaan, sareng kalayan kapercayaan éta, anjeun tiasa museurkeun usahana dina pangiriman.

  • Ngaronjatkeun kinerja anjeun ku ningkatkeun pangiriman anjeun:

Sikep, basa awak, nada, sareng kontak panon mangrupikeun bagian anu penting dina pangiriman dina debat. Ieu mah sakadar naon anu anjeun nyarios, tapi kumaha anjeun nyebutkeun eta bakal meunang leuwih hakim.

Ningkatkeun Kaahlian Nyarita Anjeun

  • Leupaskeun kecap pangeusi:

Nalika anjeun latihan, perhatikeun nalika anjeun nganggo kecap pangisi sapertos “siga” atanapi “um”. Biasakeun ngagentos kecap-kecap ieu ku tiiseun. Ieu bakal ngajadikeun anjeun kasampak wijaksana, tinimbang unprepared.

  • Manggihan sinonim pikeun kecap overused:

Nalika anjeun nganggo kecap anu sami sababaraha kali dina pidato anjeun, anjeun nyéépkeun pamiarsa anjeun, katingalina teu siap, sareng kirang diucapkeun. Hindarkeun ieu ku cara nyerat pidato anjeun nganggo kecap anu béda pikeun anu biasa dianggo, sareng gaduh daptar sinonim pikeun kecap anu anjeun yakin bakal biasa dianggo.

  • Ngalambatkeun laju anjeun:

Nyarios lalaunan sareng tenang ngabantosan nganteurkeun poin anjeun sacara efektif.

  • Janten tenang nalika ngadamel bantahan:

Nyieun rebuttals bisa meunang seru jeung dipanaskeun, tapi overdoing emosi nu pernah mangrupakeun ide nu sae. Tetep tenang tapi teguh jeung percaya diri salila rebuttals.

Pangaruh Dramatis

  • Kontrol gerakan anjeun:

Jieun sadaya gerakan anjeun salami pangiriman anjeun nétral, kabuka, ditetepkeun, sareng kuat. Tong sieun ngagunakeun panggung pinuh pikeun kauntungan anjeun, tapi jieun gerakan anu dikontrol.

  • Jaga kontak panon:

Coba pikeun ngahubung sareng saloba jalma sabisa ku cara ngagerakkeun kontak panon anjeun sabudeureun kamar. Prakték ngalakukeun éta baris demi baris supados anjeun ningkatkeun jumlah jalma anu anjeun kontak panon.

  • Diversify nada anjeun:

Entong janten spiker anu bosen atanapi monoton, robih nada anjeun! Coba kalakuan saolah-olah anjeun keur diajak ngobrol panongton anjeun, teu reciting ucapan tina memori.

  • Jeda dramatis:

Jeda dramatis pisan kuat, tapi lamun dipigawé dina waktu salah bisa detrimental kana argumen. Ngawasaan jeda dramatis sareng nempatkeun dina waktos anu pas pikeun kasus anjeun.

  • Tutup kalayan gairah:

Anggo nada sora anu gairah nalika nutup — éta mangrupikeun hal anu bakal ngajantenkeun argumen anjeun émut.

A Debat Kelas

Upami anjeun guru hoyong gaduh debat kelas, format sareng aturan tiasa langkung saderhana tibatan debat tradisional anu formal. Kahiji, ngenalkeun topik ka murid Anjeun. Pilih topik anu murid anjeun bakal tiasa ngahubungkeun. Lajeng, ngidinan siswa pikeun milih, atawa napelkeun sisi afirmatif atawa négatip, pastikeun jumlah pikeun tiap genap. Sababaraha guru langkung milih ngabagi grup-grup éta dina satengah supados tim henteu ageung, anu bakal masihan anjeun dua debat. Masihan murid Anjeun loba waktu pikeun persiapan, nu bakal ngawengku panalungtikan, nulis biantara, jeung practicing. Mimitian debat, sareng pastikeun anjeun ngalacak waktos pikeun unggal panyatur. Lajeng, nyieun judgment Anjeun. Bisa jadi worthwhile ngagunakeun hakim murid, atawa guru ti kelas séjén pikeun jadi hakim (s).

kacindekan

Debat mangrupikeun kaahlian kahirupan anu penting anu bakal ngabantosan anjeun dina seueur aspek kahirupan. Mudah-mudahan pituduh kami parantos ngawaler sadaya patarosan anjeun ngeunaan cara debat, sareng parantos nyiapkeun anjeun pikeun meunang anu salajengna! Kumaha Nyiapkeun Pikeun Debat sareng Menang: Debat, numutkeun Oxford English Dictionary, mangrupikeun sawala formal ngeunaan topik khusus dina rapat umum atanapi majelis législatif, dimana sudut pandang anu bersaing dibere sareng biasana dipungkas ku sora. Debat nyaéta sawala anu teratur. Tip pikeun meunang Kompetisi Debat di Sakola Tip pikeun meunang Kompetisi Debat di Sakola Dua pihak silih omongkeun pikeun jeung ngalawan titik nu tangtu sengketa, nu remen dipuseurkeun kana subyek ayeuna. Beda jeung teu satuju jeung kulawarga atawa babaturan, kumaha oge, unggal individu dibéré jumlah husus waktu pikeun nyarita jeung sagala interjections diawaskeun taliti. Kusabab topik argumen remen predetermined, Anjeun bisa manggihan diri perlu ngesahkeun sudut pandang nu teu biasana satuju. Disarankeun: Kumaha ngenalkeun diri dina debat

Rupa-rupa Debat

a. Debat di Parlemén : Sawala législatif diayakeun pikeun ngadukung atanapi nolak undang-undang anu diajukeun. Éta henteu tiasa ditunda atanapi ditunda kusabab kurangna panalungtikan, sareng éta nempatkeun tekenan anu kuat dina nalar sareng persuasi, dua kaahlian penting pikeun debat anu saé. Saterusna, sabab nyarupaan diskusi parlemén Inggris, éta gaya debat paling kaprah padamelan di parlemén jeung majelis. Kumaha carana nyiapkeun presentasi Debat Kumaha carana nyiapkeun presentasi Debat Anjeun bakal gaduh 15-20 menit pikeun nyiapkeun diskusi anjeun sateuacan unggal babak, sareng anjeun ngan ukur diidinan mawa pulpén sareng kertas di jero daérah persiapan. Genep pidato diucapkeun salami debat parleménter: opat pidato konstruktif sareng dua pidato bantahan. Tingali ogé: Kumaha ngenalkeun diri anjeun sacara profésional b. Dissension Akademis : Debat akademik mangrupikeun pendekatan anu saé pikeun ningkatkeun kaahlian pendidikan anjeun bari ogé diajar ngeunaan mata pelajaran anyar. Seueur pidato anu béda, sapertos Lincoln Douglas, tiasa dianggo salaku modél pikeun pormat. Murid diajar kumaha carana membela sudut pandang maranéhanana di hareup batur ngaliwatan kompetisi debat. Ningkatkeun kaahlian tulisan sareng pamikiran anjeun ogé. c. Debat Pimpinan : Éta ogé disebut debat présidén sabab ngamungkinkeun para pesaing ngenalkeun diri ka pamilih poténsial. Aranjeunna disiarkeun dina radio, sareng aranjeunna di-host dina internét ku perusahaan média atanapi organisasi anu henteu aya hubunganana sareng pamaréntahan mana waé. d. Debat on Kawijakan Tim : Dua debat perang ngalawan silih dina dalapan pidato, opat konstruktif jeung opat rebuttals, kitu ogé cross-ujian, fungsional jeung strategis jumlah bukti swiftly tur jelas. Salajengna, éta mangrupikeun format debat anu paling populér di SMA sareng kuliah. Ieu lolobana patali jeung ngumpulkeun bukti jeung kaahlian organisasi. Penting pikeun sadar yén ujian silang tiasa dianggo salaku bagian tina strategi pikeun ngéléhkeun lawan anjeun. Kumaha carana nyiapkeun presentasi Debat jeung meunang unggul Kumaha nyiapkeun presentasi Debat sareng meunang unggul Disarankeun: Kumaha nyiapkeun wawancara sacara efektif e. Debat on Cross-Ujian : Dina kuliah, cross-ujian mangrupakeun nurun anyar debat anu lumangsung di antara speaker. Téhnik ieu nyaéta cara anu ngadebat lawan naroskeun patarosan supados ngartos sareng ngajelaskeun sudut pandang lawanna. A perdebatan cross-ujian ngidinan Anjeun pikeun kalibet lawan anjeun sarta némbongkeun yén anjeun yakin kana pangabisa anjeun ngobrol convincingly. f. The Lincoln–Douglas : The Lincoln–Douglas debat nyaéta nurun tina hiji-hiji debat kalapa populér di sakola luhur sakuliah Amérika Serikat. Kusabab format umumna nekenkeun logika, cita-cita etika, jeung filsafat, mangka mindeng disebut debat nilai. Tujuan utamana pikeun ngayakinkeun ogé nepikeun arguméntasi anu jelas tur padu. Éta masihan forum anu gratis sareng kabuka pikeun jalma-jalma tina sagala lapisan kahirupan pikeun nganyatakeun diri. Pikeun ngahindarkeun pangémutan sareng pangulangan anu teu kapikiran anu kedah diurus ku seueur debat ngora, aranjeunna kedah konsentrasi kana argumen logis pikeun ngabéla premis anu lega. Saterusna, format Lincoln-Douglas basajan. Disarankeun: Kumaha nyimpulkeun sareng nyimpulkeun presentasi debat anjeun g. Arguméntasi Spontan : Siswa bisa ngaronjatkeun kaparigelan nyarita jeung debat ku cara miluan debat arguméntasi spontan (SPAR). Para debat dibéré subjek sacara acak sareng ngan ukur sababaraha menit pikeun nyiapkeun pidatona. Kusabab teu aya kabutuhan pikeun argumen beurat panalungtikan dina jenis ceramah ieu, aranjeunna langkung difokuskeun kana presentasi tibatan eusi. Gaya pidato ieu sigana kirang sesah nyiapkeun tibatan pidato sanés anu peryogi waktos anu ageung. h. Dissension Konstruktif : Dina pidato anu konstruktif, anjeun kedah nganggo bukti sareng alesan pikeun nyadangkeun poin konci anjeun. Pikeun ngalakukeunana sacara efektif, anjeun kedah mimiti ngenalkeun diri anjeun dina cara anu pikaresepeun anu narik perhatian pamiarsa. Disarankeun: Kumaha mendakan tujuan anjeun dina kahirupan

Téhnik Debat Dasar

a. Gaya: Cara anjeun nampilkeun ideu anjeun disebut gaya. Ieu mangrupikeun aspék debat anu paling dasar pikeun diajar. Eusi sareng strategi henteu aya gunana dugi ka anjeun komunikasi pesen anjeun kalayan percaya diri sareng yakin. b. Kagancangan : Penting pikeun nyarios dina laju anu cukup gancang pikeun disada pinter sareng masihan anjeun cukup waktos pikeun nepikeun naon anu anjeun pikirkeun, tapi cukup lambat pikeun kahartos. c. Nada : Ieu nada anjeun anu variatif anu ngajadikeun anjeun disada metot. Bosen ngadengekeun hiji nada salila ceramah. Tingali ogé Cara Gampang pikeun nginget naon anu anjeun baca salami lami d. Jilid : Sanajan aya kalana penting pikeun nyarita nyaring, teu perlu ngagorowok sapanjang unggal sengketa, paduli konteks. Teu kedah nyarios langkung keras tibatan volume dimana sadayana di rohangan tiasa ngadangu anjeun kalayan nyaman. Ieu atra yén ngomong teuing quietly mangrupakeun ide goréng sabab teu saurang ogé bakal bisa ngadéngé anjeun. e. Kajelasan : Debat nyaéta ngeunaan mampuh nepikeun masalah-masalah anu hésé sacara ringkes tur ngayakinkeun. Alesan utama jalma mimiti hurung muddled nyaéta yén aranjeunna kaleungitan ” aliran pamikiran ” anu ngajaga aranjeunna gerak. Éta ogé penting pikeun tetep polos. Kecap-kecap anu panjang tiasa ngajantenkeun anjeun janten cerdas, tapi ogé tiasa ngajantenkeun anjeun teu koheren. Tempo ogé: Kumaha Janten Versi Pangalusna Diri Anjeun: 11 Tip Éféktif e. Catetan-pamakéan sarta kontak panon : Catetan diperlukeun, tapi kudu singket tur well-diatur sangkan bisa mangpaat. Nyobian nyarios tanpa catetan mangrupikeun runtah waktos. Tangtosna, catetan henteu kedah janten obtrusive sareng ngaganggu kamampuan pamiarsa anjeun ngupingkeun anjeun, atanapi kedah dibaca sacara verbatim. Kalolobaan jalma nyieun outline kasar ucapan maranéhanana, kalawan catetan ringkes handapeun tiap kategori. Nalika nyieun catetan rebuttal salila debat, leuwih sae pikeun ngalakukeunana dina lambar kertas misah jadi Anjeun bisa nyokot handap spésifik naon ceuk panyatur séjén lajeng mindahkeun hiji outline kasar kana catetan nu bakal Anjeun pake. Ngajaga kontak panon jeung panongton krusial, tapi mindahkeun gaze anjeun sakumaha diperlukeun. Taya sahijieun enjoys keur scrutinized. Disarankeun: Kumaha kéngingkeun pangakuan pikeun diajar di luar negeri: 5 tip saheulaanan 1. Paham topik anjeun : Unggal topik debat dipilih ku moderator. Dina sagala argumen, salawasna aya dua sisi: posisi afirmatif jeung négatip. Pikeun debat sacara efektif, henteu paduli posisi anu anjeun parantos ditugaskeun, anjeun kedah terang seueur perkawis éta. Inget yen pangaweruh teh cornerstone argumen alus teuing. Bade debat tanpa ngartos naon-naon ngeunaan subjek sapertos nyusun makalah panalungtikan tanpa ngalakukeun kajian. Topikna bakal ampir sok janten masalah kontroversial anu parantos lami atanapi masalah anyar anu kedah direngsekeun. Sakali anjeun nampi topik, diskusi sareng tim anjeun ngeunaan sadayana anu anjeun terang ngeunaan éta. Kumaha carana meunang debat unggulan Kumaha carana meunang debat unggulan Disarankeun: Nagara-nagara anu ngagaduhan sistem pendidikan anu pangsaéna di dunya 2. Jieun daptar kontra-argumen anjeun: Nyiapkeun counterarguments anjeun, tangtosna, bagian diperlukeun pikeun diajar kumaha carana jadi debat hadé. Di dieu aya dua pointers krusial pikeun debaters: Kahiji jeung kahiji, pernah underestimate lawan Anjeun; kadua, nyangka yén maranéhna ogé-informed tur disiapkeun salaku tim anjeun. Paham yén ngritik ideu lawan anjeun pikeun ngadékonstruksi sareng ngadiskreditkeun éta mangrupikeun salah sahiji metode debat anu paling efektif. Ieu hartosna anjeun henteu ngan ukur kedah ngaevaluasi argumen lawan anjeun, tapi ogé ngadamel argumen kontra. Kumaha carana nyiapkeun presentasi Debat Kumaha carana meunang debat unggulan Disarankeun: Buku Pangalusna pikeun Pengacara sareng Siswa 2022: 16 Buku Hukum Kedah Dibaca 3. Anggo statistik sareng bukti pikeun ngadukung poin anjeun: Hiji rusiah ngeunaan meunang perdebatan anu seueur jalma henteu terang nyaéta ngagunakeun statistik atanapi bukti pikeun ngadukung argumen. Kahiji jeung foremost, Anjeun kudu ngarti yén debat teu ngan hiji kontes pikeun nyaho saha nu hadé dina public speaking, shouting, manajemén waktu atawa seriousness wungkul. Anu paling penting nyaéta naon anu anjeun kedah ngadukung argumen anjeun. léngkah-léngkah nyiapkeun debat léngkah-léngkah pikeun nyiapkeun debat sareng kelas Janten contona, upami anjeun nyarios yén ” Pengacara langkung saé tibatan Dokter” , naon anu anjeun kedah nunjukkeun? Éta tempat stats jeung bukti asalna di. Lamun anjeun bisa ngabuktikeun titik anjeun kalawan bukti jeung statistik mangka anjeun alus pikeun indit. Ogé, teu aya ragu yén jalma condong jadi leuwih museurkeun naon anjeun nyebutkeun salila debat mun anjeun boga otoritas ditambahkeun. Percanten ka kuring, sanaos otoritas éta salah, éta bakal dianggap tambah pikeun anjeun. Nanging, éta sanés hartosna anjeun kedah masihan bukti anu salah sareng palsu ngan ukur pikeun ngabuktikeun titik anjeun. Tapi tangtosna, anjeun tiasa nyebatkeun otoritas sapertos situs wéb, majalah, profésional, buku jsb, pikeun ngadukung poin anjeun sareng éta cekap. Disarankeun: Cara-cara anu pikaresepeun pikeun ngamimitian pidato anu ngarebut pamiarsa 4. Ngadegkeun Refutations Anjeun : Lamun hayang nyaho kumaha éféktif debat, Anjeun kudu bisa ngamekarkeun refutations. Sakumaha didadarkeun samemehna, ngamekarkeun kontraargumen pikeun ngalawan argumen lawan anjeun mangrupikeun strategi anu suksés. A debat pinter, di sisi séjén, sadar yen lawan bakal nyiapkeun counterarguments sorangan. Kumaha Nyiapkeun Debat Persiapan Singkat Kumaha Nyiapkeun Debat Persiapan Singkat Antisipasi counterarguments yén sisi séjén bisa dipaké ngalawan anjeun sarta nyiapkeun solusi luyu. Éta tiasa ngarugikeun anjeun poin upami anjeun gagal ngabantah kontraargumen lawan anjeun. Suksés ngabéla poin anjeun kalayan bantahan, di sisi anu sanés, henteu ngan ukur nunjukkeun ka hakim anu anjeun siapkeun pikeun debat, tapi ogé bakal ngarugikeun moral lawan anjeun. Tingali ogé: Naha ahli hukum tukang bohong? Panggihan bebeneran ayeuna 5. Siapkeun kartu cue anjeun : Dina titik ieu, anjeun kudu nyaho topik anjeun sarta geus disiapkeun argumen anjeun, counterarguments, sarta refutations. Hadé pisan mun éta neuleuman ieu ku haté, sanajan memorizing aranjeunna tiasa hésé. Barina ogé, anjeun ngan manusa, sarta anjeun rawan nyieun kasalahan. Nyiapkeun kartu cue pikeun ngajawab masalah ieu. Kumaha nyiapkeun jeung meunang argumen debat Kumaha nyiapkeun jeung meunang argumen debat Atur kartu cue anjeun sareng dianggo salaku rujukan nalika ngadamel pernyataan anjeun. Kartu cue anjeun bakal janten pituduh pikeun mastikeun yén anjeun henteu hilap nanaon atanapi ngumbara tina topik, sami sareng kumaha kartu cue dianggo dina presentasi. Tapi tong hilap nyerat anu tiasa dibaca; Anjeun teu hoyong runtah waktos straining dina kartu nu ampir unreadable. 6. Ngenalkeun aturan : Nyaho aturan mangrupikeun aspék penting dina persiapan debat. Debat mangrupakeun anggapan lugas. Tujuan utama anjeun nyaéta pikeun ngayakinkeun pamiarsa anjeun yén sudut pandang anjeun leres. Nanging, sanaos premisna lugas, mékanika tiasa nangtang. Aturan sareng léngkah debat béda-béda dumasar kana mékanika anu ditetepkeun ku guru atanapi kelompok anjeun. Rigidity maranéhanana, di sisi séjén, mangrupa hal aranjeunna sadayana gaduh di umum. Kusabab éta henteu adil upami para debat diidinan ngalanggar aturan, aranjeunna dikuatkeun sacara ketat. Hasilna, diajar kumaha carana nyiapkeun debat kudu merlukeun review komprehensif ngeunaan aturan ieu. Émut yén tim bakal didenda upami ngalanggar peraturan. Lamun datang ka debat, beuki aturan anjeun terang, anu kurang kamungkinan Anjeun ngalanggar aranjeunna. Tingali ogé: Kumaha janten pengacara anu suksés 7. Atur Waktos pikeun Diri Anjeun : Tetep dina wates waktu nyaéta salah sahiji aturan debat anu paling krusial. Unggal pamilon dibéré kasempetan pikeun nampilkeun pasualan maranéhanana sarta ngajawab ka lawan maranéhanana. Debaters dibéré jumlah varying waktu, tapi biasana ngan sababaraha menit. Sababaraha organisasi diskusi, contona, ngawatesan pamilon ngan ukur opat dugi ka lima menit. Léngkah-léngkah pikeun nyiapkeun presentasi Debat Léngkah-léngkah pikeun nyiapkeun presentasi Debat Kusabab anjeun ngan ukur gaduh waktos terbatas pikeun nampilkeun ideu anjeun, anjeun kedah ngagunakeunana sacara bijaksana. Diajar kumaha ngabahas dina cara jelas tur singket. Anggo basa anu lugas sareng tepat pikeun ngahindarkeun kecap-kecap anu kaleuleuwihi. Kusabab keterbatasan waktos, anjeun kedah milih ngan ukur argumen anu paling kuat. Nalika latihan, paké jam randik pikeun ngajamin yén anjeun ngalakukeun sadayana sateuacan waktosna. 8. Laksanakeun prak-prakan anjeun di Hareupeun Eunteung : Sedengkeun argumen dumasar-bukti mangrupikeun alat anu paling penting anu anjeun tiasa dianggo dina debat, ayana sareng sikap anjeun ogé penting. Barina ogé, debating téh nurun diomongkeun publik. Bari debat, Anjeun kudu boga demeanor tiis tur percaya diri. Nyiapkeun pikeun pituduh Debat Nyiapkeun pikeun pituduh Debat Lamun lawan Anjeun skor titik, ulah sigana disheartened atanapi dejected; némbongkeun émosi anjeun ngan saukur bakal ajak tim séjén museurkeun usaha maranéhanana dina nurunkeun moral anjeun. Latihan di hareupeun eunteung pikeun ngawas sareng ningkatkeun basa awak anjeun. Penting pikeun émut yén diajar debat ngabutuhkeun langkung ti ngan ukur ngapalkeun atanapi ngabantah poin; eta oge merlukeun mawa diri kalawan karisma. Disarankeun: Kumaha nyarita di publik tanpa sieun atawa kahariwang 9. Latihan : Debat utamina mangrupikeun usaha tim, sanaos kanyataan yén debat dibéré lantai nyalira. Hiji tim ngan salaku kuat salaku anggota na weakest, sakumaha paribasa mana. Anjeun kedah saling ngadukung pikeun janten debat anu langkung saé. Diajar tip debat babarengan sareng ngalaksanakeunana. Tong hariwang pikeun silih masihan tanggapan. Ngenalkeun kakurangan masing-masing bakal ngabantosan anjeun janten pasangan dina jangka panjang. Jenis debat Jenis debat Diajar kumaha ngatur debat pikeun efisiensi optimum. Lajeng, kalawan teammates anjeun, ngatur debat. Satengah tina skuad, contona, bisa milih hiji sisi bari séjén nyokot sisi séjén. Strategi ieu bakal ngenalkeun anjeun sareng dua sisi argumen. Nalika pihak lawan milarian cacad dina nalar anjeun, ieu ogé bakal ngabantosan anjeun ngabéla pendirian anjeun. Métode debat ieu tiasa ngabantosan anjeun langkung saé dina argumen. Inget yén beuki anjeun ngartos ngeunaan sagala sisi hiji argumen, beuki dipikaresep anjeun meunang debat. DIREKOMENDASIKAN: Kaunggulan jeung kalemahan angkutan udara kacindekan Sanaos ilubiung dina debat tiasa pikasieuneun, éta ogé tiasa janten ganjaran sabab ngalegaan kasadaran anjeun, nyorong pamikiran kritis, sareng ngasah kamampuan persuasif anjeun. Nanging, anjeun kedah terang kumaha nyiapkeun diskusi supados efektif. Taktik sareng tip anu disebatkeun bakal ngabantosan anjeun dina persiapan anjeun pikeun debat turnamén. Perdebatan anu alus merlukeun campuran pangaweruh topik, kamampuh arguméntasi, jeung kamampuh pikeun nganyatakeun sikep anu luyu. Anjeun tiasa duanana ngalatih intelek anjeun sareng meunang kompetisi diskusi ku ngagunakeun taktik ieu. Edeh Samuel Chukwuemeka ACMC , nyaéta Mahasiswa Hukum sareng Mediator Certified / Conciliator di Nigeria. Anjeunna ogé pamekar sareng pangaweruh dina HTML, CSS, JS, PHP sareng React Native. Samuel hoyong ngarobih profési hukum ku ngawangun Wéb sareng Aplikasi Seluler anu bakal ngagampangkeun panalungtikan hukum.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *