Salaku jurusan sajarah, jalma-jalma sok naroskeun ka kuring kumaha kuring tiasa tahan maca buku-buku saban minggu. Bari kuring ngajawab aranjeunna, aranjeunna biasana kukituna neuteup kana rak buku kuring sarta pingsan, kawas kuring ngalakukeun nalika nempo persamaan dina whiteboard. Naon rusiah kuring? Éta langkung écés tibatan anu anjeun pikirkeun: Kuring henteu kantos maca buku anu ditugaskeun ti payun ka tukang . Kumaha, anjeun naroskeun, anjeun tiasa nyerep inpormasi tanpa maca sadayana buku? Teraskeun pikeun mendakan sababaraha trik anu dianggo ku jalma pikeun ngabobodo batur kana pamikiran yén aranjeunna leres-leres maca buku-buku kandel anu linggih dina rakna…

1. Baca heula kacindekanana.

Seueur pangarang resep nyarios dina cara anu arcane mimitina, ngalungkeun frasa anu panjang-panjang, teu kaharti pikeun sababaraha halaman mimiti bukuna. Dina titik ieu seueur anu murag tina gerbong sareng ngalungkeun naon waé anu dibacana kana taneuh kuciwa. konci téh curang. Pindah ka tungtung buku heula, teras teangan kacindekan. Sakur panulis anu patut uyahna bakal nyayogikeun ka pamaca sakedik kasimpulan dalilna sareng ulasan gancang ngeunaan conto anu aranjeunna dianggo di dinya. Sakumaha aranjeunna nyarios dina halaman wéb Spreeder:

Anjeun teu kedah terang biografi pangarang, naha? Jadi skip eta. Teras anjeun ogé tiasa ngalangkungan prolog dina kalolobaan kasus – biasana ngandung ngan ukur bubuka buku, sareng jarang ngandung inpormasi anu bakal mangpaat pikeun anjeun. Nanging, Epilog mangrupikeun masalah anu béda-béda – pastikeun anjeun maca éta, sabab biasana dianggo pikeun nyimpulkeun buku, bahkan tiasa masihan inpormasi tambahan tina édisi engké.

Kauntungan sanésna nyaéta yén sadaya omong kosong dina awal buku bakal langkung seueur akal nalika anjeun terang persis ka mana pangarangna. Upami anjeun nuju ngariung (baca: sakuduna maca buku pikeun kelas énjing énjing tapi henteu kantos dugi ka éta), maca ngan kacindekan tiasa cekap pikeun masihan ilusi yén anjeun terang naon anu anjeun carioskeun.

2. Paké highlighter a.

Salah sahiji kasalahan anu dilakukeun ku jalma awal nyaéta aranjeunna nyerah nyorot, boh kusabab aranjeunna nyirian seueur teuing hal atanapi diwartosan ku guru yén éta mangrupikeun usaha anu teu aya gunana. Kabeneran nyaéta panyorot tiasa janten alat anu saé – upami dianggo leres. Anjeun teu kudu make eta dina sagalana, jeung anjeun teu kudu make eta sakali unggal lima puluh kaca. Sabalikna, anjeun badé museurkeun usaha anjeun pikeun nyorot pernyataan kasimpulan panulis. Aranjeunna bakal sering ramble on na on ngeunaan hiji titik pikeun sababaraha kaca, sarta nyadiakeun dina tungtungna a rapih saeutik dasi ruku ngawangun paragraf nu definitively nyatakeun titik aranjeunna nyobian pikeun meunangkeun sakuliah. Nyorot ieu, sareng nalika anjeun uih deui ka skim buku, anjeun bakal gaduh sadayana anu anjeun kedah terang siap sakedap. Abdi teu tiasa ngabejaan ka maneh sabaraha kali ieu mantuan kuring nalika balik ka review hiji buku keur test a. ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄

3. Gunakeun daptar eusi jeung subjudul.

Ieu sering kaget jalma, mindeng barudak kuliah-umur, nalika maranéhna ngadéngé yén paling sarjana mindeng teu maca buku dina entirety maranéhanana. Sabalikna, anu biasana aranjeunna lakukeun (sareng kuring parantos nyarios ku profésor) nyaéta pariksa daptar eusi, sareng baca bab anu dipikaresep ku aranjeunna atanapi relevan pikeun padamelan na. Atanapi, aranjeunna bakal maca buku sareng ngeureunkeun nalika ningali subjudul anu dipikaresep ku aranjeunna. Hal ieu ngajadikeun maca kirang tina chore a, sabab nuju ngan maca naon rék maca. Anjeun oge bakal meunang inti tina sakabéh titik panulis urang, sabab biasana bakal restate eta dina sababaraha cara dina unggal bagian tina buku. Ieu téhnik hébat pikeun nyegah “panon pindah ka handap kaca tapi teu ngolah hiji dunya tunggal” sindrom.

4. Janten proaktif tinimbang réaktif.

Clay Johnson, panulis The Information Diet: A Case for Conscious Consumption , gaduh sababaraha pamikiran anu pikaresepeun dina hal ieu.

Saran nomer hiji anu kuring gaduh nyaéta meakeun sacara sadar sareng ngahaja. Transformasi hubungan anjeun sareng konsumsi inpormasi kana hal anu anjeun laksanakeun sacara proaktif, tinimbang hal anu kajadian ka anjeun. Sakali anjeun ngalakukeun éta, anjeun tiasa ngamimitian nerapkeun kerangka.

Jenis ieu balik deui ka anu kuring nyarios tadi. Anjeun teu kedah maca pikeun kapentingan maca, atanapi nyobian maksa jalan anjeun ngaliwatan hal anu henteu nyarios ka anjeun. Malah dina kuliah, dimana profesor napelkeun bacaan ka anjeun, anjeun tiasa nyandak hiji peran aktif dina naon nu nuju reviewing. Salah sahiji cara pikeun ngalakukeun ieu, sakumaha anu kuring nyarios sateuacanna, nyaéta ngalangkungan bagian anu pikaboseneun pikeun anjeun, tibatan museurkeun sadayana perhatian anjeun kana bagian anu pikaresepeun pikeun anjeun. Cara séjén pikeun ngurilingan ieu kuliah nyaéta ngalakukeun panalungtikan anjeun sorangan. Marengan bacaan kelas, manggihan (profésor disatujuan) buku patali kelas anjeun nu nyarita ka jiwa anjeun. Kuring sakali nyandak kelas di Italia abad ka-19, sarta bari kuring dipikacinta eta, bacaan bisa meunang bit garing. Anu damel pikeun kuring nyaéta mendakan buku ngeunaan jaman éta ngeunaan tokoh anu kuring mendakan pikaresepeun (Giuseppe Mazzini), sareng maca ngeunaan waktos éta tina sudut pandang carita hirupna. Éta ngagampangkeun kuring, sabab sadayana sajarah anu urang diajar di kelas ayeuna dipiguraan ku carita anu kuring tiasa nyambungkeun. ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ Maca sanés mangrupikeun hal anu anjeun sacara otomatis bakal senang laksanakeun kecuali anjeun nyobian milarian hal anu anjeun hoyong baca.

5. Ulah coba maca unggal kecap.

Ieu kasalahan kuring keur lila. Kuring ngagaduhan ide ieu dina sirah kuring yén upami kuring maca unggal kecap, kuring bakal émut langkung seueur inpormasi. Gantina, abdi biasana bakal glaze leuwih sarta maot boredom mental. Kabeneran masalahna nyaéta kalolobaan buku non-fiksi diformat ku cara anu ngajantenkeun maca unggal kecap janten prakték anu kaleuleuwihan. Panulis ngan ukur seueur anu nyarios, anu paling penting tiasa dipendakan dina kacindekan. Kaseueuran buku dipinuhan ku bukti tibatan poin anu jero, anu saé pikeun anjeun saprak, bari buktina pikaresepeun, éta sadayana ngabuktikeun tesis anu sami. Ku alatan éta, entong bogged maca aliran bukti sajajalan anu ngabuktikeun argumen panulis, panggihan sababaraha anu dipikaresep ku anjeun sareng teraskeun kana bab salajengna. Ieu lumaku pikeun bacaan fiksi ogé. Entong lirén sabab anjeun ngagaduhan bagian anu pikaboseneun dina buku (sapertos pamandangan dina Game of Thrones dimana George RR Martin ngajelaskeun unggal detil sakedik ngeunaan bebek panggang anu karakter fiksina tuang). Ngan skim eta dugi ka ningali hal penting. Pasti, anjeun tiasa sono hiji hal, tapi langkung saé anjeun tetep gerak tibatan nempatkeun buku dina frustasi. Pikeun nutup titik ieu, kuring bakal ngadugikeun Peter Economy (yup éta namina, geulis saé nya?)

Hiji-hijina hal anu ngabantosan kuring ngaliwat bahan sapertos kitu sareng leres-leres diajar hiji hal dina prosésna nyaéta ngintunkeun éta tinimbang nyobian maca sacara rinci. Nalika kuring skim, kuring nyerat titik-titik utama dina buku catetan. Saatos Abdi rengse, abdi lajeng bisa marios titik utama Kuring geus dikumpulkeun sarta boga gagasan geulis alus ngeunaan naon Abdi peryogi kauninga.

6. Tulis réspon pamaca.

Tega sareng kuring sateuacan anjeun ngarenghik. Sanaos seueur jalma henteu resep nyerat, éta mangrupikeun salah sahiji cara anu paling gampang pikeun nahan seueur inpormasi dina waktos anu pondok. Salah sahiji hal anu kuring biasa laksanakeun pikeun nginget poin konci tina buku ageung nyaéta ngembunkeun kana réspon pamaca dua-spasi paged tunggal. Dina kasarna dua paragraf, Abdi outline argumen panulis urang, sababaraha bukti metot maranéhanana, sarta naon kuring kungsi masalah jeung / naon Teu sangka maranéhna bisa dipigawé hadé. Kawas panyorot, nulis réspon maca nyadiakeun Anjeun sareng alat pikeun gancang marios aspék leuwih impactful tina hiji buku. Nalika marios tés, langkung gampil narik réspon pamaca anjeun tibatan ngabalikeun deui sadaya buku anjeun.

7. Diskusikeun naon nu dibaca ku batur.

Sanaos kuring henteu resep damel di grup, henteu aya patarosan yén ngobrol ngeunaan bacaan sareng réréncangan atanapi sakelas bakal ngabantosan anjeun ngajaga inpormasi. Mémang, nalika kuliah kuring ngagaduhan babaturan diajar, sareng urang bakal ngabahas seueur anu urang baca. Urang mindeng guyonan ngeunaan sababaraha titik panulis urang, atawa sababaraha bukti bukti aranjeunna dipaké. Ahéng, nalika waktuna pikeun nyokot final, abdi mindeng inget bagian pajeulit tina buku ku pamikiran mimiti guyonan Abdi dijieun kalawan pasangan abdi. Sababaraha urang anu peserta didik auditory, sarta, sakumaha panulis Eric Holtzclaw nyatakeun, aranjeunna “paham pangalusna lamun [nguping] eusi jeung informasi anyar”. Ku alatan éta, ngobrol sareng réréncangan ngeunaan naon anu anjeun baca mangrupikeun alat anu saé pikeun nguatkeun pangaweruh anjeun ngeunaan éta. Éta langkung saé upami anjeun tiasa bercanda ngeunaan éta, sabab teras anjeun ngembunkeun inpormasi éta kana hal anu anjeun pikahoyong pisan, anu ngan ukur ngagampangkeun pikeun nginget deui di hareup.

8. Nyusun pertanyaan diskusi bari maca.

Ieu mangrupikeun hal anu kuring angkat nalika kuring janten asistén ngajar. Sanaos anjeun henteu ngabimbing kelas dina diskusi bacaan, éta ngabantosan ngajaga notepad di sisi anjeun nalika ngalangkungan téks anu sesah. Nalika anjeun ningali aya anu matak ngabingungkeun atanapi henteu pikaresepeun, kantun ngareureuhkeun teras nyerat patarosan anu aya hubunganana sareng masalah anu anjeun pikahoyong. konci teh nyaeta mun pernah nganggap yen pangarang bener; Anjeun hoyong tetep pikiran anjeun kalibet dina naon anu anjeun baca, sareng tetep kritis mangrupikeun cara anu efektif pikeun ngalakukeun ieu. Ieu lumaku pikeun buku fiksi jeung non-fiksi. Dasarna, anjeun bakal naroskeun hal-hal sapertos kieu: ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄

  • Naha pangarang nyarioskeun hal-hal sapertos kitu?
  • Naha sapotong bukti ieu asup akal?
  • Naha paragraf éta ngungkabkeun sababaraha jinis bias?
  • Kumaha titik éta dikaitkeun kana argumen umum panulis?
  • Naon panongton anu aranjeunna nyarios?

Éta bisa jadi leuwih pajeulit batan ieu; éta sadayana gumantung kana naon anu anjeun baca leres-leres. Ieu mangrupikeun tip anu kuring tiasa mendakan ayeuna! Kuring yakin aya nu leuwih kaluar aya, jadi lamun manggihan nu mana wae nu ngarasa Luncat ka mairan ngeunaan eta di handap. Pikeun nyimpulkeun, ningkatkeun kaahlian maca sareng pamahaman anjeun sadayana ngeunaan janten pamilon aktip. Anjeun kedah milarian naon anu anjeun hoyong baca, sareng usaha pikeun nyobian sareng nahan sababaraha titik anu langkung penting. Kalayan tuah, anjeun bakal nyepetkeun jalan ngalangkungan sababaraha ratus halaman odyssey dina waktos anu lami! Kredit poto unggulan: Glasses_on_book_101.JPG/MorgueFile via mrg.bz ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *