Snapchat mangrupikeun aplikasi média sosial populér anu dianggo pikeun ngabagi carita langsung sareng komunikasi sareng réréncangan, tapi sapertos sadaya média sosial, fitur Snapchat sering disalahgunakeun. Pikeun ngalaporkeun akun Snapchat pikeun paripolah anu henteu sah, anjeun kedah nyandak léngkah-léngkah ieu:

  1. Ngawétkeun bukti eusi karasa atawa ngalanggar hukum;
  2. Pencét jeung tahan ngaran pamaké dina aplikasi Snapchat;
  3. Pilih pilihan “More”; jeung
  4. Pilih, “Laporan,” sareng terangkeun naha anjeun ngalaporkeun akun.

Di Minc Law, kami ngabantosan para klien ngabales fitnah online, pelecehan, sareng pemerasan dina sababaraha platform média sosial. Kami parantos ngabantosan ngahapus langkung ti 50,000 potongan eusi online anu teu dihoyongkeun atas nama langkung ti 2,500 klien. Kami terang naon anu diperyogikeun pikeun ngatasi kontén anu teu dihoyongkeun sareng haram dina média sosial. Dina tulisan ieu, urang bakal ngabahas jinis eusi anu dilarang dina Snapchat sareng kumaha ngalaporkeun kontén sapertos kitu ka dukungan Snapchat. Urang ogé bakal ngajelaskeun kumaha rupa prosés ngalaporkeun sareng ngajawab patarosan anu sering urang ladangkeun ti pangguna Snapchat.

Pedoman Komunitas Snapchat pikeun Nyaho

Nalika pangguna ngotéktak atanapi berinteraksi sareng ampir situs wéb, aranjeunna dipiharep nuturkeun Sarat sareng Kaayaan halaman wéb. Sakur pangguna anu henteu patuh kana syarat situs wéb tiasa dilarang tina situs éta, atanapi, dina kasus platform média sosial, eusi sareng/atawa akunna dihapus.

Naon Pedoman Komunitas Pikeun Snapchat?

Sapertos sabagéan ageung platform kontén anu didamel ku pangguna, Snapchat gaduh Pedoman Komunitas anu dipiharep ku sadaya pangguna. Masangkeun carita atanapi nyiptakeun akun anu ngalanggar Pedoman Komunitas Snapchat tiasa nyababkeun ngahapus tulisan atanapi ngalarang akun sadayana. Di handap ieu urang bahas rupa-rupa eusi sareng kagiatan anu dilarang dina Snapchat.

Eusi Séksual Eksplisit

Eusi pornografi (naha porno konsensual atanapi dendam) dilarang dina Snapchat. Pornografi budak anu nampilkeun saha waé di handapeun umur 18 ogé dilarang sareng henteu sah Upami anjeun mendakan kontén pornografi anu anjeun hoyong hapus tina Snapchat, langkung saé pikeun bendera eusi pikeun ulasan Snapchat.

Akun Anu Ngamajukeun atanapi Ngadistribusikaeun Eusi Pornografi

Akun anu masangkeun atanapi nyebarkeun pornografi budak bakal dilaporkeun ka otoritas ku moderator Snapchat. Anjeun teu kedah nyimpen atanapi ngabagi eusi porno anu nampilkeun batur anu umurna di handapeun 18 taun, bahkan diri anjeun. Anjeun ogé kedah sadar kana bahaya sexting dina Snapchat – sabab anjeun tiasa ngahaja nyarios sareng budak leutik.

Pelecehan & Cyberbullying

Cyberbullying sareng pelecehan mangrupikeun masalah anu serius dina média sosial. Snapchat nyaram bullying sareng pelecehan dina platformna. Sanaos sababaraha bentuk pelecehan langkung halus, jepret jalma di rohangan pribadi sapertos kamar mandi atanapi kamar loker sacara jelas dilarang. Aturan jempol anu saé nyaéta ngahapus Snap naon waé upami aya anu naroskeun anjeun ngahapus sabab sigana henteu pantes dilarang.

Ancaman, Kekerasan, & Cilaka

Sarupa jeung larangan dina pelecehan jeung bullying, ancaman jeung basa telenges moal bisa ditolerir dina Snapchat. Anjeun teu kedah ngancem pikeun ngarugikeun jalma atanapi sakelompok jalma atanapi ngagungkeun nganyenyeri diri sabab éta tiasa nyababkeun ngahapus akun anjeun. Kitu ogé, ulah babagi snaps kekerasan grafis atawa naon bae anu bisa ditaksir salaku promosi kekerasan.

Impersonation, Nipu, & Émbaran Palsu

Entong nyieun akun atanapi masangkeun Carita anu nyamar janten jalma sanés. Upami anjeun nyobian nipu saha waé ngeunaan saha anjeun, akun anjeun tiasa dihapus. Snapchat ogé ngalarang spam, eusi anu nipu, sareng inpormasi palsu (sapertos klaim médis anu teu didasarkeun). Fitnah (kadangkala disebut fitnah média sosial) nyaéta wangun séjén inpormasi palsu anu ngalanggar Pedoman Komunitas Snapchat. Pidéo Patali: Naon Anu Kudu Dipigawe Upami Anjeun Sasaran Fitnah Média Sosial Video Placeholder Lalajo

Kandungan Haram

Di luhur, kami nyatet larangan Snapchat pikeun pornografi budak, tapi pangguna ogé henteu diidinan ngabagikeun bentuk eusi anu henteu sah. Ieu kalebet kiriman sareng pesen ngeunaan ngagaleuh atanapi ngical obat terlarang, senjata, sareng barang palsu. Usaha pikeun maling pangguna Snapchat anu sanés (kalebet sextortion) ogé tiasa dianggap salaku panggunaan platform anu henteu sah.

Terorisme, Grup Hate, & Ucapan Hate

Organisasi téroris sareng grup hate teu ngagaduhan tempat dina platform Snapchat. Kitu ogé, eusi nu ngajengkeun térorisme, ekstremisme, atawa kekerasan ngalawan grup nu ditangtayungan teu diwenangkeun. Snapchat boga tujuan pikeun jadi platform média sosial inklusif pikeun sakabéh jenis pamaké sarta sagala bentuk ucapan hate ngalanggar visi Snapchat urang.

Kumaha Jalma Bisa Dihukum Pikeun Ngalanggar Pedoman Komunitas Snapchat?

Gumantung kana sifat eusi anu ngalanggar pedoman Snapchat, platform éta tiasa ngahukum pangguna anu nyinggung ku sababaraha cara. Snapchat bakal ngabéjaan penegak hukum ngeunaan eusi atanapi kagiatan anu henteu sah dina platformna. Snapchat ogé tiasa ngahapus Snap anu nampilkeun eusi anu nyinggung, ngabatesan pisibilitas akun khusus, atanapi mupus akun sareng ngalarang pangguna pikeun ngakses platform deui.

Naon Anu Kedah Anjeun Apal Ngeunaan Pedoman Komunitas Snapchat?

Pedoman Komunitas Snapchat diawaskeun ku moderator konténna sorangan ogé para panji anu dipercaya, sapertos nirlaba, organisasi non-pamaréntah, sareng lembaga pamaréntahan anu ngabantosan ngajaga platform éta aman pikeun sadaya pangguna. Snapchat nganggap kasalametan tanggung jawab babarengan sareng nganggo Dewan Panaséhat Kasalametan pikeun mastikeun platform tetep janten komunitas anu aman.

Léngkah pikeun Ngalaporkeun Eusi dina Snapchat

Aya dua jinis eusi utama dina Snapchat: Snap sareng Carita . Snap mangrupikeun gambar atanapi pidéo anu dikirim ngaliwatan aplikasi Snapchat ka hiji atanapi langkung jalma anu ngaleungit saatos pihak anu nampi muka éta, sedengkeun Carita mangrupikeun kompilasi Snaps anu katingali ku sadaya babaturan Snapchat dugi ka 24 jam saatos ngeposkeun. Nalika ngalaporkeun eusi sareng akun anu nyinggung dina Snapchat, penting pikeun ngawétkeun bukti heula sateuacan ngadamel laporan. Upami anjeun ngalaporkeun eusi fitnah, dendam porno, atanapi kagiatan anu ngalanggar hukum anu tiasa nyababkeun tindakan hukum (dina bentuk naon waé), anjeun khususna kedah ngadokumentasikeun sareng nyimpen salinan bukti anu relevan pikeun diri anjeun. Sok aya kasempetan pamaké séjén bisa ngarobah atawa mupus eusi jeung lamun teu dilestarikan salinan sorangan, Anjeun bisa jadi teu bisa nahan pamaké akuntabel.

Kumaha Anjeun Ngawétkeun Bukti Carita Snapchat Sateuacan Dirobih ku Poster?

Pikeun ngawétkeun bukti tina Carita Snapchat sateuacan dihapus atanapi dirobih, anjeun tiasa nyandak potret layar tina pos dina telepon anjeun. Tapi, Snapchat ngabéjaan jalma anu masangkeun Carita upami anjeun nyandak layar. Untungna, aya cara pikeun screenshot a Snap tanpa pamaké séjén narima ‘screenshot bewara’. Cara anu pangsaéna pikeun ngalaporkeun Snap tanpa pangguna anu sanés terang nyaéta:

  1. Arahkeun ka Carita atanapi Snap,
  2. Aktipkeun mode pesawat dina telepon anjeun, jeung
  3. Potret layar Carita.

Metodeu kadua pikeun motret Snap atanapi Carita tanpa pangguna anu sanés nampi ‘bewara tangkapan layar’ nyaéta nganggo telepon atanapi alat kadua pikeun nyandak poto eusi anu ngalanggar.

Kumaha Ngalaporkeun Carita Snapchat atanapi Snap

Aya dua cara utama pikeun ngalaporkeun eusi anu henteu sah atanapi dilarang dina Snapchat: ngalaporkeun Carita sareng / atanapi Snap, atanapi ngalaporkeun akun. Langkung sering ti henteu, nya éta Carita sareng / atanapi Snap anu kedah dilaporkeun, janten urang mimitian ku ngajelaskeun kumaha ngalaporkeun Carita khusus. Pikeun ngalaporkeun Carita atanapi Snap salaku masalah kaamanan dina aplikasi Snapchat:

  1. Arahkeun ka Carita atanapi Snap anu anjeun hoyong laporkeun, Lengkah Snap Laporan 1
  2. Pencét jeung tahan dina Carita atawa Snap, Laporan Snap léngkah 2
  3. Pencét tombol “Laporkeun Snap”,
  4. Pilih alesan anjeun pikeun ngalaporkeun Carita atanapi Snap (kotak dialog bakal daptar jinis eusi anu dilarang), sareng
  5. Pencét ngalebetkeun.

Pikeun ngalaporkeun Carita atanapi Snap tina browser komputer anjeun:

  1. Arahkeun ka Carita atanapi Snap anu anjeun hoyong laporkeun,
  2. Klik tombol (bagikeun) di katuhu handap Snap,
  3. Klik “Laporkeun Snap,”
  4. Pilih alesan anjeun pikeun ngalaporkeun Carita atanapi Snap tina kotak dialog anu muncul, sareng
  5. Pencét ngalebetkeun.

Kumaha Ngalaporkeun Akun Snapchat

Ngalaporkeun akun Snapchat ogé pilihan anu sayogi. Ieu meureun cara anu pangsaéna pikeun ngalaporkeun akun anu nyamar anjeun, nipu, atanapi promosi térorisme, pornografi budak, atanapi kagiatan anu henteu sah. Pikeun ngalaporkeun akun Snapchat dina aplikasi:

  1. Pencét sareng tahan nami pangguna Snapchat,
  2. Pencét pilihan “Langkung” atanapi ketok tombol,
  3. Pilih “Laporan” sareng terangkeun naha anjeun ngalaporkeun Akun.

Upami Kuring Ngalaporkeun Batur dina Snapchat Naha aranjeunna terang upami kuring ngalaporkeun aranjeunna?

Sadaya laporan anu dilakukeun dina Snapchat henteu namina . Sanaos laporan anjeun nyababkeun ngahapus eusi atanapi akun pangguna Snapchat, aranjeunna moal terang yén anjeun anu ngalaporkeunana.

Naon anu anjeun kedah laksanakeun saatos ngalaporkeun eusi ka Snapchat?

Aya sakedik anu anjeun kedah laksanakeun bari ngantosan réspon Snapchat. Snapchat bakal ngirim email ka anjeun upami aya léngkah-léngkah sanés anu kedah dilakukeun. Éta ogé bakal ngabéjaan ka anjeun upami aranjeunna mutuskeun yén eusi anu dilaporkeun henteu, kanyataanna, ngalanggar pedoman komunitasna.

Naha anjeun tiasa ngalaporkeun Carita Snapchat ka Pulisi?

Saatos Anjeun ngawétkeun bukti eusi dibeunangkeun, lengkah kahiji kudu ngalaporkeun eusi ka Snapchat. Sanaos Snapchat teras tiasa ngalaporkeun kontén anu henteu sah ka penegak hukum, éta henteu ngarugikeun ngahubungi pulisi lokal anjeun upami anjeun ngarasa kajahatan dilakukeun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *