Kumaha Milarian Volume Prisma

Léngkah 1 : Nangtukeun sisi mana prisma anu janten dasar sareng dimensi mana anu janten jangkungna prisma. Lengkah 2 : Panggihan aréa dasar. Lengkah 3 : Kalikeun luas alas ku jangkungna prisma pikeun manggihan volume.

Kekecapan Prisma jeung Jilid

Prisma : Prisma nyaéta wangun géométri tilu diménsi kalawan dasar jeung luhur anu wangun jeung ukuranana sarua disambung ku garis-garis anu lempeng, paralel sahingga sakabéh prisma bisa didorong ngaliwatan liang saukuran alas. Dasarna tiasa waé bentukna. Sababaraha wangun dasar nginjeumkeun ngaranna kana prisma, kayaning prisma rectangular atawa prisma triangular kalayan wangun dasar rectangular atawa triangular. Prisma segitiga jeung segi empat digambarkeun di dieu kalayan diménsi panjangna {eq}(\ell)
{/eq}, rubak {eq}(w)
{/eq}, jeung jangkungna {eq}(h)
{/eq} anu dilabélan. . Volume : Volume bentuk tilu diménsi nyaéta jumlah spasi nu diperlukeun nepi. Kusabab butuh spasi dina tilu diménsi, unit volume sok dibikeun dina unit cubed. Contona, prisma sagi opat bisa nyokot {eq}25 \rm{cm^3}
{/eq} ruang, nu hartina butuh loba spasi nepi ka 25 kubus jeung sisi 1 cm. Rumus dasar volume prisma, {eq}V
{/eq}, nyaéta luas alas prisma, {eq}A
{/eq}, dikali jangkungna prisma, {eq}h
{ /eq}: $$V = A\kali h
$$ Wewengkon Dasar : Luas dasar prisma nyaéta rohangan anu ditempatkeun ku basa dina dua diménsi (anu dinyatakeun dina hijian kuadrat tinimbang hijian kubik sabab rohangan dua diménsi). Rumus pikeun ngitung aréa dasar gumantung kana bentuk dasarna. Dasar pasagi atawa sagi opat anu panjangna {eq}\ell
{/eq} jeung rubak {eq}w
{/eq} ngabogaan luas anu sarua jeung hasil duana: {eq}A_{rec} = \ell \times w
{/eq}. Dasar segitiga anu panjangna {eq}\ell
{/eq} sareng rubak {eq}w
{/eq} ngagaduhan luas anu sami sareng satengah pasagi atanapi sagi opat anu ukuranna sami: {eq}A_{tri} = \frac {1}{2}\times \ell \times w
{/eq}. Dua masalah di handap nunjukkeun cara ngitung volume prisma.

Ngitung Volume Prisma Conto 1

Itung volume prisma segi empat anu panjangna 6 séntiméter, rubak 3 séntiméter, jeung jangkungna 10 séntiméter. Léngkah 1 : Dasar prisma nyaéta sagi opat 6 cm x 4 cm sareng jangkungna prisma 10 cm:

  • {eq}\ell = 6\ \rm{cm}
    {/eq}
  • {eq}w = 4\ \rm{cm}
    {/eq}
  • {eq}h = 10\ \rm{cm}
    {/eq}

Lengkah 2 : Luas alas bisa diitung ngagunakeun rumus pikeun luas sagi opat: $$A_{rec} = \ell \times w = 6\ \rm{cm} \times 4\ \rm{cm} = 24\ \rm{cm^2}
$$ Perhatikeun yén hijian wewengkon dinyatakeun dina hijian kuadrat tina unit aslina tina panjang diberekeun dina masalah. Lengkah 3 : Volume prisma nyaéta luas alas dikali jangkungna: $$V = A\kali h = 24\ \rm{cm^2} \kali 10\ \rm{cm} = 240\ \rm{cm^3}
$$ Prisma ngabogaan volume 240 sentimeter kubik.

Ngitung Volume Prisma Contoh 2

Itung volume prisma segitiga anu panjangna 2 inci, rubak 6 inci, sareng jangkungna 8 inci sapertos anu kagambar di luhur. Lengkah 1 : Dasarna nyaéta segitiga anu panjangna sareng rubakna masing-masing 2 inci sareng 6 inci. Jangkungna prisma 8 inci. Lengkah 2 : Wewengkon dasarna peryogi nganggo rumus pikeun luas segitiga: $$A_{tri} = \frac{1}{2} \times \ell \times w = \frac{1}{2} \times 6\ \rm{in} \times 2\ \rm{in} = 6 \ \rm{di^2}
$$ Lengkah 3 : Ngalikeun aréa ku jangkungna masihan kami volume: $$V = A \kali h = 6\ \rm{di^2} \kali 8\ \rm{{di} = 48\ \rm{di^3}
$$ Prisma ngabogaan volume 48 inci kubik. Kéngingkeun aksés kana rébuan patarosan prakték sareng katerangan! Volume prisma nyaéta kapasitas prisma. Aya sababaraha jinis prisma sapertos prisma segitiga, prisma kuadrat, prisma segi empat, prisma pentagonal, prisma héksagonal, atanapi prisma oktagonal. Tapi cara nulis rumus volume prisma mana wae tetep immaterial sarua tina tipe prisma. Konsep nulis rumus volume prisma tetep sarua dina sagala hal. Kawas sakabeh wangun tilu diménsi, anjeun bakal diajar kumaha carana ngitung volume sagala jenis prisma. Tetep katala pikeun diajar kumaha ngagunakeun rumusna nganggo conto anu direngsekeun.

Naon Volume Prisma?

Volume prisma dihartikeun salaku jumlah spasi prisma nempatan. Prisma nyaéta wangun 3-D padet nu mibanda dua rupa nu sarua jeung rupa lianna nu nyarupaan jajaran genjang. Ieu mangrupakeun polyhedron anu konvénsi ngaran dipangaruhan ku wangun béda tina basa. Dina kasus prisma, unggal prisma miboga dasar anu béda, prisma segitiga (dasar segitiga), prisma kuadrat (dasar pasagi), prisma segi empat (dasar persegi panjang), prisma pentagonal (dasar pentagonal), prisma héksagonal (dasar héksagonal), atawa prisma. prisma oktagonal (dasar oktagonal). Ku kituna, sakumaha unggal prisma mangrupa wangun tilu diménsi, volume unggal prisma ogé perenahna dina pesawat tilu diménsi. Hijian volume prisma dirumuskeun salaku méter kubik, sentimeter kubik, inci kubik atawa suku kubik, jsb.

Rumus Volume Prisma

Rumus volume prisma dirumuskeun ku hasil kali luas alas jeung jangkungna prisma. Jilid Prisma - Jinis Prisma Ku kituna, salaku dasar tina tipena béda prisma béda, kitu ogé rumus pikeun nangtukeun volume prisma. Tingali tabel di handap pikeun ngartos konsep ieu langkung saé:

Wangun Dasar Volume Prisma = Luas alas × tinggi
Prisma Triangular segitiga Volume prisma segitiga = Luas segitiga × tinggi prisma
Prisma pasagi pasagi Volume prisma kuadrat = Luas kuadrat × tinggi prisma
Prisma Sagi opat Sagi opat Volume prisma segi empat = Luas persegi panjang × tinggi prisma
Prisma trapesium Trapesium Volume prisma trapesium = Luas trapesium × tinggi prisma
Prisma Pentagonal Pentagonal Volume prisma pentagonal = Luas segi lima × tinggi prisma
Prisma héksagonal Heksagonal Volume prisma héksagonal = Luas sagi genep × jangkungna prisma
Prisma Oktagonal Oktagonal Volume prisma oktagonal = Luas segi delapan × tinggi prisma

Ku kituna, volume prisma bisa dibikeun salaku V = B × H dimana V nyaéta volume, B luas dasar, sarta H jangkungna prisma. Satuan luas dasar dinyatakan dalam satuan kuadrat dan tinggi prisma dinyatakan dalam satuan. Ku kituna, satuan volume prisma dirumuskeun salaku V = (satuan kuadrat) × (satuan) = satuan kubik.

Kumaha Ngitung Volume Prisma?

Léngkah-léngkah pikeun nangtukeun volume prisma nyaéta:

  • Lengkah 1: Tulis diménsi prisma nu dibikeun.
  • Léngkah 2: Nangtukeun volume prisma nganggo rumus V = B × H dimana V, B, sareng H nyaéta volume, luas dasar, sareng jangkungna prisma.
  • Lengkah 3: Nilai volume prisma sakali dicandak teras tambahkeun unit volume prisma dina tungtungna (dina hal unit kubik).

Conto: Teangan volume prisma anu luas alasna 3 inci kuadrat jeung jangkungna 7 inci. Solusi: Sakumaha urang terang, volume prisma nyaéta V = B × H.
Dibikeun yén: B = 3 inci kuadrat, H = 7 inci
Ku kituna, Volume prisma, V = B × H ⇒ V = 3 × 7 = 21 dina 3
Ku kituna, volume prisma nyaéta 21 inci kubik. Catetan penting

  • Volume prisma naon waé gumantung kana bentuk dasarna. Kalayan parobahan dina bentuk dasarna, daérah dasarna ogé robih.

FAQs on Volume Prisma

Naon Definisi Volume Prisma?

Jumlah rohangan anu ditempatan ku prisma disebut volume prisma. Volume prisma gumantung kana radius dasar prisma jeung jangkungna prisma. Hijian volume prisma dinyatakeun dina m 3 , cm 3 , dina 3 , atawa ft 3 .

Naon Rumus Volume Prisma?

Rumus volume prisma dimeunangkeun ku cara nyokot hasil kali wewengkon dasar jeung jangkungna prisma. Volume prisma dirumuskeun salaku V = B × H dimana, «V» nyaéta volume prisma, «B» nyaéta luas dasar prisma, sarta «H» nyaéta jangkungna prisma.

Kumaha Milarian Volume Prisma?

Urang tiasa mendakan volume prisma nganggo léngkah-léngkah ieu:

  • Lengkah 1: Tulis heula diménsi prisma.
  • Lengkah 2: Teangan volume prisma ngagunakeun rumus V = B × H dimana «V», «B», jeung «H» mangrupakeun volume, luas dasar, jeung jangkungna prisma.
  • Lengkah 3: Sakali nilai volume prisma dicandak, tuliskeun unit volume prisma dina tungtungna (dina hal unit kubik).

Kumaha Anjeun Teangan Luas Dasar Prisma Lamun Volume Prisma Dirumuskeun?

Léngkah-léngkah pikeun nangtukeun luas dasar prisma, upami volume prisma dirumuskeun, nyaéta:

  • Lengkah 1: Tulis diménsi prisma nu dibikeun.
  • Lengkah 2: Gantikeun nilai-nilai anu dipasihkeun dina rumus V = B × H dimana «V», «B», sareng «H» mangrupikeun volume, luas dasar, sareng jangkungna prisma.
  • Lengkah 3: Ayeuna ngajawab persamaan pikeun «B».
  • Lengkah 3: Sakali nilai luas dasar prisma dimeunangkeun, tuliskeun unit prisma luas dasar dina tungtungna (dina hal kuadrat unit).

Naon Anu Kajadian Volume Prisma Lamun Luas Dasar Prisma Digandakeun?

Volume prisma gumantung kana radius dasar prisma. Jadi, volume prisma dua kali lipat lamun luas dasar prisma digandakeun jadi «B» diganti ku «2B» jadi V = (2B) × H = 2 (B × H) nu dua kali lipat volume aslina tina prisma.

Naon Anu Kajadian Volume Prisma Lamun Wewengkon Dasar jeung Jangkungna Digandakeun?

Volume prisma bakal quadruple volume aslina lamun aréa dasar jeung jangkungna prisma digandakeun salaku, radius, «B» diganti ku 2B, sarta jangkungna, «H» diganti ku 2H. Ku kituna, V = (2B) × (2H) = 4 (B × H) nu opat kali volume aslina prisma.

Kumaha Volume Prisma Robah Lamun Jenis Prisma Robah?

Volume prisma gumantung kana aréa dasar prisma. Salaku tipe prisma robah, dasar prisma robah kukituna ngarobah aréa dasar prisma. Parobahan wewengkon dasar prisma ieu ngarobah volume prisma. Di dieu urang bakal diajar ngeunaan volume prisma, kaasup kumaha carana ngitung volume rupa-rupa prisma jeung kumaha carana manggihan panjang leungit tina volume prisma. Aya ogé volume sareng luas permukaan lembar kerja prisma dumasar kana patarosan ujian Edexcel, AQA sareng OCR, sareng petunjuk salajengna ngeunaan kamana salajengna upami anjeun masih macét.

Naon volume prisma?

Volume prisma nyaéta sabaraha rohangan anu aya di jero prisma. Bayangkeun ngeusian prisma L ngawangun pinuh ku cai. Jumlah total cai di jero prisma bakal ngagambarkeun volume prisma dina unit kubik. Pikeun ngitung volume prisma, urang milarian luas bagian melintang sareng kalikeun ku jerona . Volume prisma = Luas penampang x jero

Naon volume prisma?

Naon volume prisma?

Kumaha carana ngitung volume prisma

Pikeun ngitung volume prisma:

  1. Tulis rumusna.
  2. Ngitung luas bagian melintang.
  3. Ngitung volume prisma.
  4. Tulis jawaban, kaasup unit.

Kumaha carana ngitung volume prisma

Kumaha carana ngitung volume prisma Volume lembar kerja prisma

Volume lembar kerja prisma

Volume lembar kerja prisma Kéngingkeun volume gratis anjeun tina lembar kerja prisma tina 20+ patarosan sareng jawaban. Ngawengku nalar sareng patarosan terapan. UNDUH GRATIS x Volume lembar kerja prisma

Volume lembar kerja prisma

Volume lembar kerja prisma Kéngingkeun volume gratis anjeun tina lembar kerja prisma tina 20+ patarosan sareng jawaban. Ngawengku nalar sareng patarosan terapan. UNDUH GRATIS

Contoh volume prisma

Conto 1: volume prisma segitiga

Hitung volume prisma segitiga:

  1. Tulis rumusna.

Volume prisma = Luas penampang × jero 2 Itung luas bagian melintang. \[\text{Luas segitiga }=\frac{1}{2}\times{b}\times{h}\\
=\frac{1}{2}\times{8}\times{3}\ \
=12\] Luas segitiga éta 12cm^2 . 3 Itung volume prisma. Jero prisma 10 cm. \[\text{Volume prisma }=\text{Luas penampang }\kali\text{jero}\\
=12\kali{10}\\
=120\] 4 Tulis jawaban, kaasup unit. Ukuran dina prisma segitiga ieu dina séntiméter ku kituna volumena bakal diukur dina séntiméter kubik. Jilid = 120cm^3

Contoh 2: volume prisma segi empat (kuboid)

Kolam renang keur diwangun dina bentuk cuboid a. Itung volume cai dina kolam renang nalika pinuh kaeusi, dina liter. Volume prisma = Luas penampang × jero Ngitung luas bagian melintang. \[\text{Luas sagi opat }=b\times{h}\\
=12\times{3}\\
=36\] Luas persegi panjang nyaéta 36m^2. Ngitung volume prisma. Jero prisma 5m. \[\text{Volume prisma }=\text{Luas penampang }\kali\text{jero}\\
=36\kali{5}\\
=180\] Tulis jawaban, kaasup unit. Ukuran dina prisma ieu dina méter ku kituna volumena bakal diukur dina méter kubik, tapi urang teras kedah ngarobih ieu kana liter, sakumaha anu dinyatakeun dina patarosan. Jilid = 180m^3 . 1m^3 = 1000L jeung saterusna 180m^3 180.000L. Volume cai dina kolam renang dina liter nyaéta 180.000L. Catetan: Anjeun ogé tiasa nganggo rumus: Volume balok = jangkungna × rubak × jero sabab luas sagi opat sarua jeung jangkungna × rubak.

Conto 3: volume prisma héksagonal

Hitung volume prisma: Volume prisma = Luas penampang × jero Ngitung luas bagian melintang. Dina conto ieu, urang ngawartoskeun yen aréa sagi genep nyaeta 50mm ^ 2 sangkan bisa ngaléngkah ka hambalan salajengna. Ngitung volume prisma. \[\text{Volume prisma }=\text{Luas penampang }\kali\text{jero}\\
=50\kali{15}\\
=750\] Tulis jawaban, kaasup unit. Ukuran dina prisma ieu dina milimeter sahingga volumena bakal diukur dina milimeter kubik. Jilid = 750mm^3

Conto 4: volume prisma majemuk

Hitung volume prisma L ngawangun: Volume prisma = Luas penampang × jero Ngitung luas bagian melintang. Pikeun ngitung legana bagian cross urang kudu dibeulah jadi dua rectangles tur dianggo kaluar panjang sisi leungit. Urang lajeng bisa nangtukeun aréa unggal sagi opat: Sagi opat A: \[\text{Area }=7\kali{4}\\
=28\] Sagi opat B: \[\text{Area }=6\kali{5}\\
=30\] Luas total: 28+30 = 58cm^2 Ngitung volume prisma. Jero prisma 12 cm. \[\text{Volume prisma }=\text{Luas penampang }\kali\text{jero}\\
=58\kali{12}\\
=696\] Tulis jawaban, kaasup unit. Ukuran dina prisma ieu dina cm jadi volumena bakal diukur dina cm^3 . Jilid = 696cm^3

Conto 5: volume prisma trapesium

Hitung volume prisma: Volume prisma = Luas penampang × jero Ngitung luas bagian melintang. \[\text{Luas penampang }=\frac{1}{2}(a+b)h\\
=\frac{1}{2}(2+4) \times 3\\
=9\mathrm {cm}^{2}\] Ngitung volume prisma. \[\text{Volume prisma }= \text{Luas penampang } \kali \text{ jero}\\
=9 \kali 5\\
=45\] Tulis jawaban, kaasup unit. Jilid = 45cm^3 .

Kumaha carana dianggo kaluar panjang leungit dibikeun volume

Sakapeung urang tiasa terang volume sareng sababaraha ukuran prisma sareng urang panginten hoyong ngadamel pangukuran anu sanés. Urang tiasa ngalakukeun ieu ku ngagentos nilai anu urang terang kana rumus volume prisma sareng ngarengsekeun persamaan anu kabentuk.

  1. Tulis rumusna.
    Volume prisma = Luas penampang × kedalaman
  2. Ngitung luas bagian melintang.
  3. Ngaganti nilai dipikawanoh kana rumus, sarta ngajawab persamaan.
  4. Tulis jawaban, kaasup unit.

Leungit conto panjangna

Conto 6: leungit panjang dina prisma pentagonal

Volume prisma ieu 225cm^2 . Hitung jerona, L, prisma: Volume prisma = Luas penampang × jero Ngitung luas bagian melintang. Dina conto ieu, urang dicaritakeun yén luas bagian melintang nyaéta 25cm^2 Ngaganti nilai dipikawanoh kana rumus, sarta ngajawab persamaan. \begin{aligned}
\text{Volume prisma }&=\text{Luas penampang }\times \text{jero}\\
225&=25 \times D\\
25D&=225\\
D&=9
\end{ dijajar} Tulis jawaban, kaasup unit. Kusabab unit dina patarosan ieu aya dina cm sareng cm^3, jero prisma nyaéta 9cm.

Conto 7: jangkungna leungit dina prisma trapesium

Volume prisma ieu 336cm^3 . Jieun kaluar jangkungna prisma. Volume prisma = Luas penampang × jero Ngitung luas bagian melintang. \[\text{Luas trapezium }=\frac{1}{2}(a+b)h\\
=\frac{1}{2}(5+9) \times\\
=7h\] Ngaganti nilai dipikawanoh kana rumus, sarta ngajawab persamaan. \[\text{Volume prisma }=\text{Luas penampang } \times \text{jero}\\
336=7h \times 8\\
336=56h\\
56h=336\\
h=6\] Tulis jawaban, kaasup unit. Kusabab unit dina patarosan ieu aya dina cm sareng cm^3, jangkungna prisma nyaéta 6cm.

misconceptions umum

  • Hijian leungit / salah

Anjeun kedah salawasna ngalebetkeun unit dina jawaban anjeun. Inget, volume diukur dina unit kubus (misalna mm^3, cm^3, m^3 jsb)

  • Ngitung kalawan unit béda

Anjeun kedah mastikeun yén sadaya pangukuran aya dina unit anu sami sateuacan ngitung volume. (Misalna anjeun teu tiasa gaduh sababaraha dina cm sareng sababaraha dina m)

  • Ngagunakeun rumus anu salah

Ati-ati pikeun nerapkeun rumus patali prisma anu leres kana jinis patarosan anu leres.

Latihan volume soal prisma

GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Leres GCSE Kuis Palsu \text{Luas segitiga }=\frac{1}{2} \times 4 \times 6\\
=12\mathrm{cm}^{2} \text{Volume prisma segitiga }=12 \times 8\\
=96\mathrm{cm}^{3} GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Leres \text{Luas trapezium }=\frac{1}{2}(5+7) \times 4\\
=24\mathrm{cm}^{2} \text{Volume prisma } = 24 \ kali 11 \\
= 264 \ mathrm {cm}^{3} GCSE Kuis Leres GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu Luas juring = 24 cm^2 \text{Volume prisma } = 24 \x 10 \\
= 240 \mathrm{cm}^{3} GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Leres Luas segitiga A: \text{Area }=\frac{1}{2} \times 7 \times 6\\
=21\mathrm{cm}^{2} Luas persegi panjang B : \text{Luas } = 7 \ kali 9 \\
= 63 \mathrm{cm}^{2} \text{Jumlah luas: } 21+63=84\mathrm{cm}^{2} \text{Volume prisma } = 84 \ kali 16 \\
= 1344 \ mathrm {cm}^{3} GCSE Kuis Leres GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu \text{Volume prisma} = \text{Luas penampang} \times \text{jero}\\
156=12x\\
12x=156\\
x=13 GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Palsu GCSE Kuis Leres GCSE Kuis Palsu \text{Luas jajar genjang }=5 \times h
\begin{aligned}
\text{Volume prisma }&=\text{Luas penampang }\times \text{jerona}\\
270&=5h \times 9\ \
270&=45h\\
45h&=270\\
h&=6
\tungtung{aligned}

Volume patarosan GCSE prisma

1. Ukur volume prisma. Sebutkeun unit dina solusi anjeun. (3 markah) Témbongkeun jawaban \text{Luas penampang }=2 \times 4 + 4 \times 1=12\text{cm}^2
or
\text{Luas penampang }=2 \times 3 + 6 \times 1=12\text {cm}^2
Pikeun ngitung luas panampang prisma (1) \text{Volume prisma: }12 \times 5=60
Pikeun ngitung volume prisma (1) 60cm^3
Pikeun unit anu leres (1) 2. Volume balok dua kali volume prisma segitiga. Hitung jangkungna, y, tina balok. (5 markah) Témbongkeun jawaban \frac{1}{2} \times 9 \times 4=18\mathrm{cm}^{2}
Pikeun luas penampang (segitiga) (1) 18 \times 5=90 \mathrm{cm}^{3}
Pikeun volume prisma segitiga (1) 3 \times y \times 6=18y
Pikeun volume balok (1) 90 \times 2=180\text{ jeung } 18y=180
Ngabentuk persamaan keur ngitung jangkungna kuboid (1) y=10cm
Pikeun jawaban nu bener (1) 3. (a) Itung volume prisma trapesium. (b) Prisma didamel tina aluminium, anu kapadetan 2,7g/cm^3 . Jieun kaluar massa prisma. Sebutkeun unit dina jawaban anjeun. (4 markah) Témbongkeun jawaban (a)
\frac{1}{2}(2+6) \times 4 = 16\mathrm{cm}^{2}
Pikeun luas penampang (trapezium) (1) 16 \times 8=128 \mathrm{cm}^{3}
Pikeun volume prisma (1) (b)
128 \kali 2,7
Pikeun ngagunakeun Massa = Kapadetan \ kali Jilid (1) = 345.6g
Pikeun solusi bener kaasup unit (1)

Daptar pariksa diajar

Anjeun ayeuna parantos diajar kumaha:

  • Nyaho jeung nerapkeun rumus keur ngitung volume prisma
  • Paké sipat beungeut, surfaces, edges na vertex pikeun ngajawab masalah dina 3-D
  • Ngitung volume padet komposit

Masih macét?

Nyiapkeun murid KS4 anjeun pikeun kasuksésan GCSEs matematika sareng Pembelajaran Spasi Katilu. Pelajaran révisi matematika GCSE online mingguan anu dikirimkeun ku tutor matematika ahli. Keuntungan GCSE Pilarian langkung seueur ngeunaan program révisi matematika GCSE kami.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *