Salaku Associate Amazon urang earn tina purchases qualifying. Hatur nuhun pikeun rojongan anjeun! Ngembangkeun karakter anu kuat mangrupikeun salah sahiji aspék anu paling penting dina nulis novel fiksi. Kalayan ngembangkeun karakter anu kuat, karakter anjeun bakal langkung émut, sareng anu paling penting, pamiarsa anjeun bakal tiasa ngahubungkeun sareng aranjeunna, saolah-olah éta jalma anu hirup nyata. Kalayan sakedik pangalaman sareng prakték ngagunakeun kagiatan pangembangan karakter ieu, anjeun bakal gancang ngawasa seni pangembangan karakter dina waktos anu sanés! ngembangkeun karakter dina novel Anjeun Dina postingan ieu kami bakal ngabagikeun ka anjeun 5 léngkah pikeun diajar kumaha cara nyiptakeun karakter anu émut dina novél anjeun, sareng sababaraha latihan pangembangan karakter praktis pikeun ngabantosan anjeun latihan sareng kapercayaan.

Naon Pangembangan Karakter? Naha Éta Penting?

Dina raraga pinuh ngartos kumaha carana ngawangun karakter kuat dina novél Anjeun, Anjeun mimitina kudu boga pamahaman alus ngeunaan naon ngembangkeun karakter – na naha éta penting pisan di tempat munggaran! Janten naon hartosna pangembangan karakter? Sanaos aya seueur tafsiran anu béda pikeun definisi pangembangan karakter di luar sana, kuring ngartikeun pangembangan karakter sapertos kieu:

Kamekaran Tokoh Harti: Prosés dina nyiptakeun persona dina carita JEUNG parobahan persona ieu ngaliwatan salila jalan carita.

Koncina di dieu nyaéta nyadar yén prosés pangembangan kapribadian karakter sanés ngan ukur kalakuan linggih sareng nyumponan jalma imajinér – éta ogé nunjukkeun ka pamiarsa anjeun kumaha persona ieu robih sareng robih sapanjang jalan carita.

harti ngembangkeun karakterSaha Anu Bisa Jadi Tokoh Dina Novel Kuring?

Tokoh-tokoh novel anjeun dina kalolobaan kasus nyaéta jalma-jalma anu dicaritakeun. Anjeun biasana bakal gaduh antara 1-2 karakter utama sareng sakeupeul karakter pendukung minor dina buku anjeun.

Naha anjeun terang bédana antara karakter utama sareng karakter minor? Diajar More Ieuh: Naon Anjeun Kudu Apal Ngeunaan Karakter Utama & Ngarojong.

Tokoh utama anjeun biasana jalma-jalma dina buku anu janten pusat carita. Lamun anjeun nulis dina jalma kahiji, carita bisa dicaritakeun tina sudut pandang maranéhanana. Tanpa tokoh utama, moal aya carita. Tokoh anu ngadukung nyaéta jalma anu nambihan dinamika kana carita anjeun. Aranjeunna dianggo pikeun compliment tokoh utama – sarta mindeng kudu ditambahkeun kana konflik sakabéh carita. Tokoh pendukung henteu kritis sapertos tokoh utama, tapi carita tetep kedah ngandelkeun jalma ieu supados sami. Upami anjeun leres-leres tiasa ngahapus karakter tina buku tanpa mangaruhan plot, anjeun panginten hoyong nimbangkeun deui naha anjeun peryogi karakter éta di tempat munggaran! [sc name=”panyingkepan”]

Tangtosna, Henteu Sadaya Karakter Éta Manusa

Tangtosna, kuring nyarios “jalma” di dieu – tapi karakter tiasa janten jinis mahluk anu ngahirupkeun. Sasatoan, mahluk mitologis, jeung bentuk kahirupan jieunan canggih kabeh calon salaku karakter utama, gumantung kana jenis genre Anjeun bisa nulis. Upamana, dina nulis sastra barudak, teu jarang tokoh-tokohna loba nu jadi sato. Hiji conto karakter non-manusa bakal Peter, karakter kelenci utama dina carita Peter Rabbit ku Beatrix Potter. Malahan tokoh anu ngadukung henteu kedah janten manusa – seueur tiasa sato sareng jinis mahluk anu sanés. Bari urang aya dina topik kelenci dina carita fiksi, salah sahiji hal sapertos anu kelenci dina Alice dina Wonderland Palasik loba dipikacinta . karakter dina Alice in WonderlandKelenci dina Alice in Wonderland mangrupikeun conto karakter pendukung anu sanés manusa. Teu aya seueur aturan ngeunaan karakter anu tiasa sareng henteu tiasa janten – konci pikeun ngadamel karakter nyaéta ngeunaan ngembangkeun karakter – sareng ieu mangrupikeun ciri kapribadian sareng paripolah anu ngajantenkeun karakter éta hirup! Ayeuna urang ngartos naon pamekaran karakter sareng saha karakter urang tiasa janten, urang parantos siap kana 5 léngkah pangwangunan karakter anu kuat!

Ieu mangrupikeun 5 Léngkah Pangembangan Karakter Anu Kuat pikeun Nyiptakeun Karakter anu Diémutan dina Novel Anjeun:

5 léngkah ieu bakal nungtun anjeun pikeun nyiptakeun personas anu realistis sareng relatable dina carita anjeun – sareng mastikeun yén karakter anjeun tumbuh pinuh sapanjang plot!

Lengkah 1: Identipikasi Karakter Anjeun & Peranna dina Carita

Hambalan munggaran bisa jadi hiji atra, tapi hiji penting! Anjeun kedah terang saha anu bakal janten jalma utama dina buku anjeun. Penting pikeun ngaidentipikasi henteu ngan saha aranjeunna – tapi ogé naon kalungguhanana dina buku. Salaku conto, upami anjeun nyerat carita anu sami sareng Peter Rabbit, anjeun kedah ngaidentipikasi heula aya kelenci anu namina Peter. Anjeun malah bisa mertimbangkeun sababaraha Tret kapribadian dasar, kayaning keur troublemaker atawa teu jadi pohara alus dina ngadengekeun arah. Najan kitu, hal anu penting anjeun ogé nangtukeun peran karakter dina carita. Peter mangrupikeun tokoh utama, tapi anjeun kedah mikirkeun naon peranna dina alur carita. Dina carita, Peter nyaéta kelinci ngora. Anjeunna putra ka indung kelenci, sareng lanceukna sadulur Flopsy, Mopsy, sareng Cotton-tail. Ieu nambihan kana ngembangkeun karakter sakabéh Peter, sabab lamun anjeunna hiji kelenci dipelak-up dina carita tanpa indung pikahariwangeun ngeunaan anjeunna atanapi sadulur sampurna behaved pikeun ngabandingkeun sarta kontras jeung, anjeun bakal sono loba konflik dina carita. Malahan karakter anu teu aya minor tiasa gaduh peran anu penting. Nuluykeun carita Peter Rabbit, bapana Peter urang robah jadi stew sanggeus bray di kebon patani urang. Ieu “ngangkat patok” dina novél naha éta ide anu goréng pikeun nyolong ka kebon di tempat munggaran! Simkuring pernah ningali bapana Peter dina carita, saprak anjeunna geus kaliwat, tapi bubuka anjeunna salaku karakter nambihan kana tegangan jeung konflik nalika Peter megatkeun pikeun mayar kebon tani urang datangna. Kitu ogé, sadulur Peter urang kawilang leutik ngarojong karakter – kumaha oge, tanpa aranjeunna aya urang moal sadar ngan kumaha well-behaved kelenci ngora bisa dibandingkeun jeung kaputusan goréng dijieun ku Peter! Kalungguhan ieu archetypes klasik urang tingali rada mindeng teu ukur dina buku, tapi malah kahirupan manusa urang sorangan. Kalolobaan urang anu tumuwuh nepi kalawan duduluran bisa nyaritakeun hiji waktu dimana urang éta “hiji goréng” atawa “hiji alus”, sakumaha ieu hubungan umum dinamis antara duduluran jeung hubungan indungna-anak. Inget, dinamis hartina stimulating aktivitas, robah atawa kamajuan. Nyandak catetan tina dinamika hubungan umum tiasa rada mantuan dina identifying kumaha peran unggal karakter urang bade mangaruhan hasil carita anjeun sarta tumuwuhna sakabéh karakter utama Anjeun.

Hiji Catetan Penting Ngeunaan Ngagunakeun Archetypes na Stereotypes: Hindarkeun Cliches!

Bari ngagunakeun hubungan generik antara karakter archetype tiasa mantuan pikeun ngaidentipikasi kalungguhan jeung dinamika antara jalma dina buku anjeun, coba ulah klise karakter bari nulis lamun mungkin! ulah cliches dina stereotypes ngembangkeun karakter Salaku conto, seueur dongéng gaduh indung tiri anu jahat – awéwé jahat anu hina atanapi timburu ka anak tiri. Karakter ieu geus “dipigawé nepi ka maot” salaku nyebutkeun mana – sarta ogé bakal nyieun carita anjeun sigana uninspiring. Lamun karakter hiji stereotype klise, éta kamungkinan bakal mareuman pamiarsa, utamana lamun maranéhna terang stereotypes teu biasana bener ngeunaan individu. Pikeun nungkulan ieu, coba ngarobah karakter Anjeun pikeun mibanda sababaraha paripolah atawa motivations nu NOT stereotype nu. Panginten indung lengkah anu jahat henteu kejam sareng narsis, tapi anjeunna dianggap “jahat” kusabab anjeunna bageur teuing, bantosan sareng overbearingly asih ka budak undak anu horéam. Lamun manggihan diri gawé bareng archetypes umum, nanya ka diri: Naon anu bisa kuring pigawé anu bakal nambahan pulas a? Naha kuring tiasa mikirkeun conto kahirupan nyata tina stereotype ieu? Naon anu bakal ngajantenkeun jalma éta individu anu unik sareng henteu tiasa diprediksi?

Coba Latihan Ngembangkeun Karakter Ieu:

Dina latihan ieu pikeun lengkah 1, tanyakeun ka diri anjeun patarosan ieu:

  • Saha karakter anjeun?
  • Peran naon anu aranjeunna maén?
  • Naon hubungan maranéhanana jeung karakter sejenna?
  • Naon dinamika hubungan antara unggal karakter?
  • Naha karakter kuring pas kana stereotype naon waé? Sipat naon anu bakal ngabantosan nyegah klise sareng mastikeun karakter kuring henteu datar atanapi tiasa diprediksi?

Lengkah 2: Lebetkeun Kepala Karakter Anjeun

Léngkah salajengna, saatos urang ngaidentipikasi unggal karakter sareng peran anu aranjeunna laksanakeun dina jalan carita, nyaéta leres-leres terang karakter anjeun di jero sareng luar. Bari anjeun bakal rék nyieun catetan ngeunaan penampilan fisik maranéhanana sarta Tret kapribadian utama, éta bisa mantuan pikeun ngagali malah deeper. Ngagunakeun Patarosan Pangwangunan Karakter tiasa pohara mantuan pikeun ngarti quirks karakter anjeun – sarta motivasi utama maranéhanana. Sanaos anjeun henteu nganggo sadaya detil dina carita anjeun (sareng anjeun sigana henteu kedah!) – éta tetep latihan anu pantes pikeun latihan. Ngawalon patarosan ngeunaan karakter anjeun bakal masihan anjeun salaku panulis gambaran lengkep ngeunaan jalma jeung pangaruh unsur carita. Nyaho kumaha karakter anjeun tiasa ngaréaksikeun nalika ambek contona bakal masihan anjeun tempat ngamimitian nalika anjeun siap nyerat adegan konflik anu ningkat.

Inget: Ieu Henteu Ngan Saha Aranjeunna Dina Awal – Ieu Saha Aranjeunna Janten

Kusabab ngembangkeun karakter sagampil loba ngeunaan kumaha aranjeunna tumuwuh sarta robah ti mimiti carita nepi ka ahir, ngabogaan pangaweruh intim ngeunaan detil saeutik bisa nyieun bédana badag dina kumaha ogé anjeun bisa nepikeun ieu ka pamiarsa Anjeun. Contona, anggap anjeun boga gagasan pikeun tokoh utama ngaranna Jane, anu rada isin, isinan, awéwé tengah yuswa anu geus kabeh tapi nyerah dina kahirupan. Saatos dipecat tina padamelan terakhirna, anjeunna nekat pikeun padamelan naon waé, janten nampi padamelan salaku pagawé kantin di sakola kota anu tangguh. Carita transformasi bisa lumangsung dina sababaraha cara, gumantung kana carita naon rék ngabejaan. Meureun dina carita Jane bakal kapaksa nyarita nepi kana hiji masalah penting atas nama siswa. Salaku panulis, anjeun teras tiasa nunjukkeun ka pamiarsa kumaha anjeunna ngarobih tina isin sareng depresi pikeun mendakan hal anu anjeunna gairah sareng ngawangun kapercayaanana. Atawa, Anjeun bisa boga Jane murag asih jeung poko jeung kudu diajar yakin dina dirina cukup pikeun initiate paguneman nu ngabalukarkeun éta tanggal munggaran. Atanapi, panginten Jane terang yén sakola badé ngaracun murid nalika tuang siang Salasa payun sareng ngan ukur anjeunna anu tiasa nyalametkeun sadayana. Naon waé plotna, anu penting nyaéta karakter anjeun ngalangkungan parobihan dina kapribadian sareng paripolahna – dina cara anu réalistis sareng dipercaya. Upami anjeun ngartos detil sakedik ngeunaan Jane sareng kunaon anjeunna sapertos kitu sareng kumaha pikiran batinna jalanna, anjeun bakal langkung siap nyerat ngeunaan kumaha anjeunna robih ku cara anu tiasa dipahami sareng dikaitkeun ku pamiarsa anjeun.

Léngkah 2 Latihan: Unduh Lembar Kerja Pangembangan Karakter:

Unduh lembar kerja pengembangan karakter kami sareng jawab patarosan pikeun unggal karakter utama anjeun. Sakali léngkah ieu réngsé, cokot sababaraha waktos pikeun mikirkeun kumaha karakter anjeun bakal tumbuh sareng ngarobih dina ahir novel. Naon anu bakal robih ngeunaan karakter anjeun?

Lengkah 3: Panalungtikan, Panalungtikan, Panalungtikan

Panaliti tiasa janten ngimpina anu paling parah pikeun panulis – khususna upami anjeun ngagunakeun alesan pikeun panalungtikan salaku metode procrastination pikeun nyegah nyerat! Sanajan kitu, ngalakonan panalungtikan awal anjeun ngeunaan karakter Anjeun saencan Anjeun ngamimitian nulis pohara penting, sabab sabenerna bisa nyalametkeun anjeun selingan waktu-nyusu tina nyobian pikeun manggihan informasi pertengahan kalimah atawa pertengahan bab. Anjeun kedah nalungtik saloba mungkin pikeun naon waé anu anjeun henteu gaduh pangalaman langsung. Sanaos éta topik anu anjeun terang pisan, anjeun tetep kedah nyobian panalungtikan sareng parios kanyataan pikeun mastikeun yén anjeun gaduh inpormasi anu akurat. Contona, anggap anjeun nulis novel dimana tokoh utama anjeun cardiologist di rumah sakit sibuk. Henteu ngan ukur anjeun kedah milarian sababaraha inpormasi dasar ngeunaan kardiologi salaku profési, tapi anjeun kedah mastikeun yén anjeun sadar kana adat sareng undang-undang médis dimana rumah sakit ayana. Sanaos anjeun janten asistén kantor ka ahli kardiologi salaku padamelan anu kapungkur, upami caritana disetél dina kaayaan atanapi nagara anu béda, sigana bakal aya seueur bédana anu pamiarsa anu langkung terang bakal tiasa katingali salaku henteu akurat. Novel sajarah mangrupikeun conto sanés dimana seueur panalungtikan anu diperyogikeun. Lamun nuju nulis carita diatur dina periode waktu perang revolusioner, éta bakal penting pikeun mastikeun sagalana anjeun nulis akurat sajarahna. Ngabogaan kasalahan ngeunaan tanggal, jalma, tempat atawa acara pasti bakal ngabalukarkeun sababaraha pamiarsa jadi kesel!

Sumuhun, Aya Hal Sapertos salaku Loba teuing Panalungtikan

Tangtu, anjeun teu hayang méakkeun teuing waktos dina panalungtikan, sabab panalungtikan bisa ngakibatkeun anjeun jadi pisan kacau. Laksanakeun panalungtikan saloba-lobana sateuacanna, tapi upami anjeun parantos nyéépkeun langkung ti 2 bulan pikeun nalungtik sareng teu acan nyerat sakecap-kecap acan, anjeun ngagunakeun panalungtikan salaku alesan pikeun henteu nyerat!

Lengkah 3 Kagiatan Ngembangkeun Karakter: Sibuk Panaliti!

Coba salah sahiji metodeu ieu pikeun ngumpulkeun panalungtikan pikeun karakter dina novel anjeun: Kotektak Panglawungan & Grup Diskusi: Facebook, Reddit sareng forum khusus topik tiasa ngabantosan di dieu. Salaku conto, upami anjeun nyerat carita ngeunaan pamaén gitar, anjeun panginten badé nyéépkeun waktos maca diskusi di guitarforums.com, atanapi sahenteuna ngiringan grup Facebook anu aya hubunganana. Wawancara Batur: Lamun anjeun nulis carita ngeunaan perawat, neangan babaturan nu mangrupakeun perawat nu bisa Anjeun wawancara pikeun diajar ngeunaan sababaraha kagiatan poé-ka poé maranéhanana. Naha tokoh utama anjeun mahasiswa? Teangan hiji mahasiswa keur wawancara!

Léngkah 4: Dialog Kuat = Pangembangan Karakter Langkung Kuat

Dialog mangrupa bagian penting dina ampir unggal carita. Cara karakter anjeun nyarios sareng berinteraksi dina paguneman sareng batur tiasa ngajantenkeun bédana ngeunaan kumaha pamiarsa anjeun tiasa nyambung sareng jalma atanapi mahluk. Aya sababaraha faktor anu tiasa ngabantosan anjeun ngawangun dialog anu kuat antara karakter, tapi hiji konci anu penting nyaéta tetep konsisten. Konsistensi penting pisan. Tetep konsisten sareng karakterisasi anjeun unggal jalma nyaéta anu ngajantenkeun jalma-jalma dina novél anjeun émut sareng ngabantosan pamiarsa ngaidentipikasi karakter éta. Upami karakter anjeun mangrupikeun jalma anu konservatif sareng tradisional, teras ngadadak teu kamana-mana mimiti nyumpah-nyumpah sareng ngaleungitkeun profanitas, ieu sanés ngan ukur nyababkeun kabingungan – éta tiasa mareuman sababaraha pamiarsa anu aya hubunganana sareng nilai-nilai tradisional karakter sateuacana dina carita. Éta ogé penting pikeun mastikeun ngaliwatan dialog karakter anjeun béda. Salaku conto, upami anjeun gaduh karakter David sareng Daniel, anjeun kedah mastikeun masing-masing gaduh frasa anu unik, nada sora, sareng tingkah laku nalika nyarios. Upami teu kitu, pamiarsa anjeun kedah uih deui sareng maca deui bagian nalika aranjeunna nyobian nginget karakter mana David sareng mana Daniel – sareng éta sanés tanda anu saé!

Lengkah 4 Latihan: Daptar pariksa Nulis Dialog

Sanggeus anjeun nulis adegan nu ngandung dialog, nanya ka diri patarosan ieu:

  • Naha dialog saluyu jeung karakter kapribadian karakter jeung paripolahna?
  • Naha dialogna cukup unik sahingga gampang ngabédakeun sababaraha karakter?
  • Naha dialogna tetep leres naon anu bakal diarepkeun ku karakter éta?
  • Naha dialogna realistis pikeun karakter anu kuring coba digambarkeun?

Lengkah 5: Témbongkeun, Ulah Nyarita

Kuring yakin anjeun geus ngadéngé paribasa “tunjukkeun, ulah ngabejaan” salaku salah sahiji aturan nulis utama. Nya, éta tiasa klise, tapi éta mangrupikeun tip anu saé pikeun ngabantosan anjeun nyerat carita anu ngayakinkeun kalayan karakter anu kuat! Ieu conto nyarios:

Mindy henteu percanten yén anjeunna moal kantos ka bumi pantai deui. Cimata ngemplong bari ngajauhan.

Ieu conto nunjukkeun:

Mindy ngonci imah pantai hiji waktos panungtungan sarta slipped konci kana saku nya. Manéhna nempo ka arah tepi sagara ngaliwatan panon sembap jeung kabur. Anjeunna henteu nyangka yén éta tiasa ceurik langkung seueur tibatan anu tadi, tapi cimata naék deui waé, nyembur kaluar tina dirina sapertos badai anu ganas sareng teu kaduga dina sagara.

Ayeuna, kuring ngan ukur ngadamel dua conto ieu, janten aranjeunna henteu caket “sampurna” tangtosna – tapi pikeun conto mugia anjeun tiasa ningali bédana anu ageung antara dua. Anu kahiji henteu leres-leres masihan seueur detil, sareng henteu ogé ngajantenkeun urang ngahubungkeun émosional dina cara naon waé pikeun carita. Kami henteu yakin pisan naon anu lumangsung. Kalayan conto anu kadua, urang langkung deskriptif – Mindy ningali sagara ngalangkungan panon anu sembap, kabur teras ngabandingkeun kaluarna cimata sapertos badai sagara anu teu kaduga. Ngagunakeun basa awak sareng parasaan penting pisan nalika anjeun nyerat sareng bakal ngabantosan anjeun langkung efektif nepikeun pesen anjeun ka pamiarsa anjeun. Nalika pamiarsa anjeun tiasa ngabayangkeun pamandangan nalika maca sareng tiasa nyaritakeun naon anu dirasakeun atanapi dirasakeun ku jalma éta, langkung gampang pikeun aranjeunna napel kana carita. Butuh sababaraha latihan pikeun ngawasaan konsép “tunjukkeun, ulah bébéja”, tapi warta anu saé nyaéta nalika anjeun nyerat langkung gampang!

Lengkah 5 Latihan: 1 Paragraf 3 Cara

Candak hal anu nembe anjeun tulis sareng ayeuna tuliskeun deui dina 3 cara anu béda – sanajan anjeun parantos yakin éta nunjukkeun sareng henteu nyarios. Coba ngagunakeun sababaraha cara pikeun ngajelaskeun lampah karakter urang, pikiran, jeung parasaan. Ieu tilu cara anjeun tiasa nyerat deui hiji paragraf:

  • Tulis paragraf ngagunakeun deskriptif deskriptif anu jelas – kalebet alat sastra sapertos métafora atanapi simile pikeun ngajelaskeun pamikiran atanapi tindakan.
  • Tulis paragraf kalayan sakedik kecap-kecap. Kumaha Sadérék bisa nepikeun émosi, nada, jeung pesen nu sarua kalawan leuwih saeutik rinci?
  • Tulis paragraf salaku dialog antara dua karakter.

Ieu sigana kaleuleuwihan pikeun ngalakukeun ieu, tapi kalakuan basajan ieu nulis ulang hiji paragraf basajan dina tilu cara béda kadang bisa ngahasilkeun hasil metot!

Nulis Kamekaran Karakter Teu Kudu Hese

Teu kudu hésé pikeun latihan ngembangkeun karakter dina tulisan – sarta dina sababaraha cara, éta bisa jadi salah sahiji senang jeung bagian seru tina prosés nalika nulis novel. Nalika anjeun tiasa nepikeun karakter anjeun sacara efektif, éta bakal ngabantosan pamiarsa anjeun nyambung sareng carita sareng ditarik kana maca ngeunaan naon anu bakal kajadian salajengna. Nyandak sababaraha waktos pikeun nalungtik sareng ngalaksanakeun kagiatan sareng latihan pengembangan karakter kreatif ieu tiasa janten cara anu pohara mantuan pikeun nyandak jalur anu leres pikeun janten panulis anu suksés.

Naon Pikiran anjeun?

Dupi anjeun gaduh patarosan ngeunaan ngembangkeun karakter? Téhnik naon anu anjeun latih pikeun ngabantosan karakter anu réalistis sareng kuat? Abdi hoyong ngadangu pikiran anjeun dina bagian komentar di handap! Chelle Stein nyerat novél pangerakeunna anu munggaran dina yuswa 14 taun sareng henteu lirén nyerat ti saprak éta. Salaku pangadeg ThinkWritten, anjeunna resep nyorong panulis sareng kreatif sadaya jinis. Nyaho kumaha carana ngamekarkeun karakter jadi pamaca anjeun investasi di aranjeunna sarta yakin lalampahan maranéhanana mangrupakeun konci pikeun nulis carita-disetir karakter hébat. Coba 7 léngkah saderhana ieu pikeun ngamimitian nyiptakeun busur karakter anu mangaruhan sareng pikaresepeun:

Ngembangkeun karakter dina 7 léngkah:

  • Naon ngembangkeun karakter?

1. Jieun jumlah bubuka kahiji
2. Ngembangkeun kapribadian ngagunakeun dialog
3. Nyiptakeun sieun nyetir
4. Méré hurdles karakter
5. Jieun titik balik
6. Tambahkeun sudut pandang ngaliwatan karakter sekundér
7. Nulis profil karakter lengkep

Naon ngembangkeun karakter?

Kamekaran karakter hartina prosés robahna tokoh dina lumangsungna carita. ‘Nol ka pahlawan’ (atawa pahlawan ka enol, dina kasus tragedi kawas King Lear ) mangrupakeun tipe busur karakter nu summarizes naon parobahan signifikan lumangsung dina kursus lalampahan karakter urang. Nulis ngembangkeun karakter alus hartina nyieun rasa vivid saha karakter anjeun dina mimiti carita, sarta ngawarnaan dina detil kayaning latar, harepan, impian, takwa, pilihan konstruktif jeung destructive tur leuwih. Hasil ahir? A busur karakter dipercaya.

Jieun jumlah bubuka kahiji

‘Ulah nangtoskeun buku tina sampulna.’ Sabaraha kali anjeun ngadéngé éta? Acan tayangan anu munggaran sering pisan diungkabkeun (upami urang waspada kana naon anu aranjeunna nyarankeun). Mimitian ngamekarkeun unggal karakter ti bubuka kahiji maranéhanana. Tanya diri anjeun:

  • Naon penampilan karakter ieu nunjukkeun ngeunaan kapribadian maranéhanana?
  • Naon has ngeunaan aranjeunna (kumaha anjeun bakal ngaidentipikasi aranjeunna dina line-up pulisi?)
  • Naon kaunggulan, cacad, harepan sareng kasieunana? Naon rinci ucapan, gerakan atawa aksi bisa nyarankeun kualitas ieu?

Ngembangkeun perkenalan karakter: Hiji conto

Di dieu, contona, Toni Morrison ngenalkeun karakter Pilatus dina novél Song of Solomon . carita tukang: Milkman keur papanggih Pilatus, bibina, pikeun kahiji kalina. Bapana, disapproving adina, forbids barudak na méakkeun waktu jeung manehna.

Aranjeunna kapanggih dirina dina hambalan hareup diuk lega-legged dina panjang-sleeved, pakéan hideung rok panjang. Buukna ogé dibungkus hideung, sareng ti kajauhan, sadayana anu katingali dina handapeun rarayna nyaéta jeruk caang anu anjeunna mesek. Manéhna kabéh sudut, manéhna inget saterusna, tuur, lolobana, jeung elbows. Hiji suku nunjuk ka wétan jeung hiji nunjuk ka kulon. Toni Morrison, Song of Solomon (1977), p. 36.

Katerangan anu éndah ieu masihan gambaran anu jelas. Jurus diuk Pilatus ‘lega-legged’ nunjukkeun sumanget bébas. Aya kualitas witchy kana baju panjangna hideung. Pamanggih suku nya nunjuk arah sabalikna, wétan jeung kulon, nunjukkeun contrariness; oposisi. Morrison terus nembongkeun karakter nalika manehna nembongkeun kesan nguntungkeun Milkman urang, kontras jeung bapana sorangan:

Nalika aranjeunna ngadeukeutan sareng ningali kotak kuningan ngagantung tina ceulina, Milkman terang yén naon anu nganggo anting, jeruk, sareng lawon hideung angled, teu aya nanaon – sanés kawijaksanaan ramana atanapi ati-ati dunya – anu tiasa ngajaga anjeunna tina nya. Morrison, p. 36.

Dina hiji halaman, Morrison masihan urang rasa visual anu jelas ngeunaan Pilatus sareng kumaha parasaan tokoh utama ngeunaan anjeunna nalika rapat munggaran. Ieu netepkeun sambungan émosional, bari nyiptakeun rohangan pikeun pangembangan karakter salajengna .

Ngembangkeun kapribadian ngagunakeun dialog

Dialog mangpaat pikeun mekarkeun karakter. Teu yakin kumaha carana ngamekarkeun karakter? Masihan aranjeunna hal characterful ngomong. Kumaha jalma nyarita pinuh ku tanda giveaway tina kapribadian jeung temperaments maranéhanana. Candak, contona, kumaha Morrison ngamekarkeun karakter Pilatus urang salajengna. Babaturan Milkman, Guitar, anu munggaran nyarios:

“Hai.”
Awéwé melong. Mimiti di Guitar lajeng di Milkman.
“Naon kecap éta?” Sorana hampang tapi keusik. Milkman terus neuteup ramo-ramona, ngamanipulasi jeruk. Gitar nyengir bari nyerengeh. “Éta hartosna salam.”
“Terus sebutkeun naon maksud anjeun.”
“Oké. Halo.”
“Éta langkung saé. Naon anu anjeun hoyongkeun?” Morrison, p. 36.

dialog ieu langsung ngamekarkeun Pilatus salajengna. Morrison nunjukkeun ka urang tangguh, sifatna teu kompromi. Kecap-kecapna langsung. Anjeunna mikir sateuacan nyarios, sareng anjeunna langsung ka titik. Nada anu dipotong, kasar nunjukkeun kawaspadaan. Luncat langsung nya ka ‘Naon anu anjeun pikahoyong?’ conveys hint of mistrust sinis. Pikeun ngamekarkeun karakter dina moments mimiti dialog maranéhanana, ménta:

  • Naon sora jalma ieu nepikeun ngeunaan kapribadian maranéhanana? (‘gravel-sprinkled’ nunjukkeun hiji steeliness teuas-edged, contona)
  • Kumaha aranjeunna ngabales hal-hal sapertos patarosan, ngagoda? Naha aranjeunna defensif? Buka? Kurang ajar pisan?
  • Kumaha carana ngagabungkeun sakabeh rinci biantara pikeun ngembangkeun karakter?

Kamekaran karakter infographic | Ayeuna Novel

Jieun takwa nyetir jeung kahayang

Bagian anu ageung pikeun diajar kumaha ngamekarkeun karakter nyaéta ngartos drive karakter. Naon propels aranjeunna maju? Naon nahan aranjeunna deui? [Kéngingkeun pituduh kami Kumaha Nulis Karakter Nyata pikeun latihan sareng conto pangembangan karakter praktis.] Sieun sareng kahayang formatif mangrupikeun keengganan sareng kahayang – carita tukang – anu ngabentuk urang. Dina Song of Solomon , Morrison netepkeun awal yén putri Macon Dead sareng Ruth (adina Milkman) hirup sieun ku bapana. Panulis nyaritakeun:

Kuciwa anu dirasakeun ku putri-putrina nyéépkeun aranjeunna sapertos lebu, nyéépkeun kulit mantega sareng nyéépkeun sora-sora awéwé anu kedahna. Dina panas beku tina glance na aranjeunna tripped leuwih doorsills jeung turun gudang di jero taneuh uyah kana yolks endog poached maranéhanana. Morrison, kaca 10-11.

Pedaran ieu nembongkeun kumaha sieun bapana mangrupa animating, faktor nyetir dina kahirupan katresna ‘. Ieu sows bibit ngembangkeun karakter salajengna. Nyatana, dinamis antara budak awéwé sareng ramana ogé nyayogikeun tegangan sareng kahayang, sakumaha Morrison neraskeun:

Cara anjeunna mangled rahmat, kecerdasan, jeung harga diri maranéhanana éta pikagumbiraeun tunggal poé maranéhanana. Tanpa tegangan jeung drama anjeunna ignited, maranéhna bisa jadi teu terang naon anu kudu dipigawé kalayan sorangan. Dina henteuna anjeunna putri-putri na ngabengkokkeun beuheungna dina kuadrat buludru beureum getih sareng ngadagoan pisan pikeun petunjuk anjeunna… Morrison, p. 11.

Katerangan Morrison nyaéta masterclass dina kumaha carana ngamekarkeun karakter. Sakali deui, dina hiji halaman, anjeunna nunjukkeun kumaha hubungan budak awéwé sareng bapakna mangrupikeun sumber kasieun sareng tegangan sareng kakuatan panggerak dina motivasi sareng kalakuanana. Ieu ngawangun ekspektasi urang pikeun kamajuan salajengna sareng komplikasi dina unit kulawarga.

Masihan karakter hurdles

Dina acara-luncat, momen tegangan nyaéta nalika urang heran naha kuda bakal ngaleungitkeun halangan. Méré halangan karakter anjeun pikeun ngabersihan jalan caritana nyiptakeun pikagumbiraeun sareng tegangan anu sami. Rintangan atanapi halangan ogé saé pikeun ngembangkeun karakter. Contona, upami Anjeun hoyong mutuskeun kumaha ngamekarkeun karakter dina roman ngaliwatan hurdles maranéhna nyanghareupan, Anjeun bisa:

  • Nyiptakeun jarak: Karesepna ngadadak dibawa jauh
  • Tambihkeun cacad anu ngabentuk halangan: Hiji karakter (atanapi duanana) mawa koper kana interaksina, ngancem harmoni sareng stabilitas hubunganana
  • Nambahkeun campur tangan pihak katilu: Contona, dina Romeo jeung Juliet , kanyataan kulawarga pencinta gering-fated urang feuding complicates sarta ngancam sambungan maranéhanana.

Rintangan mangrupikeun tempat tés anu pikaresepeun pikeun karakter. Ngembangkeun milik anjeun ku nunjukkeun kumaha aranjeunna nanganan tegangan sareng kabisat anu mustahil anu henteu tiasa dilakukeun. Naon kasuksésan maranéhna? Naon kagagalan maranéhanana? Sareng naon anu aranjeunna diajar sapanjang?

Jieun titik balik

Sastra pinuh ku kajadian karakter teu bisa balik ti, titik teu balik. Sakapeung, ieu sinyal spiral handap jelas atawa jalur. Contona, upami karakter:

  • Commits kajahatan serius kayaning rajapati
  • Ngajadikeun kaputusan finansial dahsyat
  • Ngahianat batur deukeut ka aranjeunna jero teuing pikeun panghampura

Dina waktos sanés, titik balik pangembangan écés langkung saé. Misalna karakter tiasa:

  • Nungkulan kecanduan
  • Teangan hiji budding, minuhan sambungan romantis
  • Manggihan angin ngadadak (misalna warisan Pip dina ekspektasi Great Charles Dickens

Titik balik sapertos ieu ngenalkeun parobahan. Némbongkeun kumaha karakter anjeun ngaréspon kana parobihan ieu nyaéta naon waé pangembangan karakter. Naon nu murderer ngalakukeun salajengna? Kumaha nu maen judi bakal kaluar tina hutang na? Kumaha philanderer bakal nyieun amends (atawa bakal betrayed sorangan dina gilirannana?). Pikeun ngajantenkeun titik balik anjeun langkung teu tiasa diprediksi sareng masihan aranjeunna kategangan naratif, kéngingkeun momen ‘tarik’ anu sabalikna. Contona, dina péngkolan overarching pikeun goréng, hiji titik plot optimistis occasional bakal nyingkahan carita jadi hiji catetan. Sami lumaku pikeun titik balik pikeun hadé. Naon anu tiasa nyababkeun sadayana runtuh deui? Hayu arc karakter anjeun flirt kalawan kamungkinan ieu.

Tambahkeun sudut pandang via karakter sekundér

Urang ningal kalayan conto Kidung Agung di luhur kumaha Toni Morrison nyandak pangalaman kaponakan ka bibina sareng ngabedakeun ieu sareng sudut pandang bapana anu langkung négatip. Dina novel multi-karakter, jieun pangwangunan anu kompleks ku cara nunjukkeun karakter anu sami tina sudut pandang anu sanés. Salah sahiji panulis hébat ngeunaan jinis pangembangan karakter ieu nyaéta Virginia Woolf. Woolf nganggo jinis téknik POV jalma katilu anu kami sebut ‘aliran kasadaran’ pikeun ngalih antara sudut pandang sababaraha karakter. Manehna ngalakukeun ieu malah dina adegan tunggal, némbongkeun kumaha, contona, karakter seated sabudeureun hiji méja dinner ningali silih. Karakter sekundér tiasa ngembangkeun sisi karakter utama anjeun anu anjeun henteu acan nunjukkeun ka pamaca. Contona, protagonis anu sigana tangguh sakumaha kuku bisa jadi rentan nalika aranjeunna papanggih batur anu reminds aranjeunna tina anggota kulawarga leungit, lover atawa sobat. Pangwangunan sapertos kieu nembongkeun lapisan karakter anjeun. Aranjeunna ngajantenkeun aranjeunna langkung kompleks sareng lengkep manusa. Kutipan ngembangkeun karakter - Irvine Welsh | Ayeuna Novel

Tulis profil karakter lengkep

Diajar kumaha ngamekarkeun karakter ahirna mangrupa prosés nulis. Praktek latihan nulis karakter sareng nyiptakeun profil karakter. Prosés nyandak karakter anjeun tina pangalaman sareng nunjukkeun parobihan anu hasilna. Ray Bradbury nyerat yén plot henteu langkung ti karakter tapak suku anu tinggaleun salju dina jalan ka tujuan anu luar biasa. Anjeun gaduh kakuatan, salaku panulis, pikeun ngarencanakeun dimana sareng kumaha tapak suku ieu bakal tumiba. Naon backstory ngarah kana trek karakter anjeun ngaliwatan salju téh. Nyiptakeun profil karakter anu lengkep mangrupikeun cara anu mangpaat pikeun ngalegaan pamahaman anjeun sorangan ngeunaan karakter anjeun sareng kamekaranana. Anjeun teu kedah ngabagikeun unggal detil anu anjeun pikirkeun dina jalan carita anjeun. Sababaraha rinci bisa jadi ngan pikeun kapentingan anjeun sorangan. Éta bakal ngingetkeun anjeun ngeunaan rinci ‘balik layar’ sareng kaayaan anu ngawangun sareng nyetir karakter anjeun. Anggo panyipta profil karakter léngkah-léngkah Now Novel pikeun brainstorming sareng ngajentrekeun karakter sareng kamekaranana. 22 Méi 2022 Tokoh aya dina manah carita naon waé. Aranjeunna ngadamel pilihan, aranjeunna bajoang, aranjeunna tumbuh sareng aranjeunna robih. Jalma-jalma tiasa ngahubungkeun karakter-karakter anu saé sareng ngartos dunya tempatna. Nalika seuseueurna jalma mikirkeun ‘Karakter’ dina carita, aranjeunna mikirkeun stereotip umum sareng gaduh preconceptions naon hiji jalma atanapi tiasa. Ieu cara mikir pikasieuneun, sabab bisa ngakibatkeun kreasi karakter kusam atawa has dina carita. Gantina, karakter kudu ditempo salaku jalma – kawas anjeun, babaturan anjeun, kulawarga anjeun sarta saha wae di sabudeureun anjeun. Nalika sabagéan ageung panulis ngarujuk kana ‘Karakter’, aranjeunna leres-leres ngarujuk kana sipatna, sanés kalakuanana. Contona, tokoh fiksi bisa jadi jalma anu alus, jalma jahat, atawa jalma alus anu sipat atawa sipat goréng. Pangembangan karakter langkung seueur tibatan sipat – Ieu mangrupikeun carita karakter anjeun. Sagalana ti kenangan awon maranéhna pikeun momen happiest dina kahirupan maranéhanana. Nyaho karakter anjeun di jero sareng luar mangrupikeun karakter anu saé. Dina postingan ieu, urang bakal ngabahas dasar-dasar pangembangan karakter dina carita-carita, sareng ngagariskeun 20 tip pikeun nyiptakeun karakter anu luar biasa sareng conto.

Naon Pangembangan Karakter?

Kamekaran karakter nyaéta prosés ngajéntrékeun tokoh-tokoh dina carita atawa novél anjeun kalawan jéntré. Pedaran ieu ngaleuwihan penampilan fisik karakter hiji. Éta rinci ngeunaan seueur aspék karakter, sapertos carita tukang, kaunggulan, kaahlian, kalemahan, motif, hubungan sareng seueur deui. Tujuan tina prosés ieu nyaéta pikeun ngabantosan anjeun ngartos unggal aspék karakter anjeun sateuacan anjeun ngamimitian nyerat novel anjeun. Diajar kumaha ngamekarkeun karakter anu kuat dina 15 léngkah.

Naha Pangembangan Karakter Penting?

Alesan utama naha pangembangan karakter penting nyaéta ngeunaan dampak. Anjeun hoyong karakter anjeun (utamana anu utama) janten relatable, unik sareng kuat. Anjeun hoyong pamiarsa anjeun janten akar pikeun aranjeunna ti mimiti. Janten di sisi maranéhna, ngarasa nyeri maranéhanana sarta ngalaman kabagjaan maranéhna. Hiji-hijina jalan pikeun nyiptakeun karakter anu mangaruhan nyaéta ngaliwatan prosés pangembangan karakter. Aya ogé loba alesan séjén yén prosés ngembangkeun karakter penting, kayaning:

  • Konsistensi: Dokumén profil karakter anu lengkep tiasa ngingetkeun anjeun ngeunaan cacad, kenangan sareng kaahlian karakter anjeun sareng tetep konsisten sapanjang carita.
  • Tumuwuh: Ngembangkeun karakter tiasa mastikeun yén karakter utama anjeun robih sareng tumbuh sapanjang carita. Teu aya anu langkung pikaboseneun tibatan karakter anu tetep sami dugi ka akhir!
  • Konflik: Upami anjeun terang saha karakter anjeun sacara rinci, anjeun tiasa nyiptakeun konflik utama pikeun nganyenyeri aranjeunna. Nempatkeun pamiarsa anjeun dina tepi, sareng sakedap “Bakal aranjeunna … moal aranjeunna” – Saha anu terang upami tokoh utama bakal ngajantenkeun atanapi henteu?
  • Realisme: Anjeun hoyong nyiptakeun jalma nyata anu pamiarsa anjeun tiasa terang sapanjang carita. Masalahna nyaéta jalma nyata tiasa pajeulit – janten karakter anjeun ogé kedah ngagaduhan lapisan pajeulitna pikeun aranjeunna.

20 Tips Pikeun Kamekaran Karakter

Ngembangkeun karakter mangrupikeun prosés anu kompleks. Ieu tip kami pikeun nyiptakeun karakter anu luar biasa:

1. Boga motif jeung tujuan anu réalistis

Tujuan utama karakter dina carita anjeun nyaéta misi atanapi tujuanana. Naon anu aranjeunna narékahan? Naon anu aranjeunna hoyong? Naon alesan atawa motif maranéhanana hayang ieu? Salaku conto, upami tokoh utama anjeun milarian batur – Pikirkeun kunaon. Naha aranjeunna milarian jalma ieu? Naha aranjeunna hoyong dendam? Panginten aranjeunna nembe kaleungitan batur, sareng peryogi pisan milarian anggota kulawarga anu paduli? Naon waé tujuan karakter anjeun, kedah aya alesan anu nyata sareng jelas pikeun hoyong ieu.

2. Pasihan karakter anjeun sora anu béda

Sora henteu ngan ukur ngeunaan cara karakter nyarios. Éta ogé cara aranjeunna ngalaksanakeun atanapi mannerisms maranéhanana. Upami sadaya karakter dina carita anjeun ngagaduhan rasa humor anu sami sareng sikep anu sami, maka éta bakal janten carita anu pikaboseneun, sareng konflik moal aya. Ngan nempo hirup anjeun sorangan. Jalma anu dikurilingan ku anjeun henteu sadayana sami. Nengetan kecap-kecap anu digunakeunana, sapuan leungeun jeung gerak awak, logatna jeung sikep umumna kana hal-hal nu tangtu. Sababaraha urang datang di sakuliah sakumaha agrésif, batur lemes-diucapkeun sarta aya ngan sababaraha urang Anjeun meureun gé pernah ngartos. Nalika mekarkeun karakter anjeun, pikirkeun kecap-kecap anu dianggo ku karakter, aksen atanapi sora sora nalika nyarios sareng naha aranjeunna nganggo slang atanapi nyarios dina kalimat anu leres.

3. Lalaunan nembongkeun karakter

Hindarkeun miceun sadaya detil karakter anjeun dina sababaraha paragraf munggaran atanapi bahkan bab mimiti novel anjeun. Tetep hal nu tangtu misteri hiji. Bayangkeun dina kahirupan nyata, nalika anjeun nepungan batur pikeun kahiji kalina, bubukana ringkes sareng dasar. Anjeun tiasa ningali penampilan fisik maranéhanana, sarta diajar ngeunaan timana asalna. Anjeun malah bisa nyaho hal dasar ngeunaan kapentingan maranéhanana. Tapi jarang pisan jalma éta ngungkabkeun rahasia anu paling jero sareng poék ka anjeun dina perkenalan munggaran. Henteu ogé aranjeunna bakal nyarioskeun kalemahanana gancang-gancang. Éta perjalanan anu sami dina carita anjeun. Anu maca hoyong terang karakter anjeun, tapi henteu sadayana sapertos anu sigana dina sababaraha halaman munggaran. Aranjeunna kedah lengket sareng karakter dugi ka akhir pikeun leres-leres terang aranjeunna – sapertos hubungan nyata!

4. Pertimbangkeun konflik éksternal sareng internal

Konflik mangrupa salah sahiji unsur pangpentingna dina carita-carita. Lamun datang ka ngembangkeun karakter, konflik mangrupa kasempetan pikeun némbongkeun pamiarsa sabaraha kuat karakter anjeun sabenerna. Kakuatan maranéhanana ditingalikeun dina kaputusan anu didamel, sareng kumaha aranjeunna milih pikeun ngatasi konflik éta. Sababaraha karakter tiasa kabur, nunjukkeun sipat pengecut. Bari batur bisa nyieun kaputusan konyol ngabalukarkeun leuwih maranéhanana dipikacinta keur menyakiti Kumaha karakter Anjeun ngurus konflik nyebutkeun loba ngeunaan kapribadian maranéhanana. Dina carita, konflik bisa internal atawa éksternal. Konflik éksternal asalna ti luar, kayaning lalaki goréng tarung ngalawan karakter utama Anjeun. Sedengkeun konflik internal nyaéta perjuangan di jero karakter utama Anjeun, kayaning overcoming sababaraha kenangan poék atawa regrets tina kaputusan kaliwat dijieun. Salila fase ngembangkeun karakter, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun mikir ngeunaan duanana jenis konflik nu bakal mangaruhan karakter Anjeun.

5. Nyaho backstory karakter Anjeun

Taya jalma anu dilahirkeun kaluar tina hawa ipis. Kedah aya sababaraha sajarah, sababaraha tukangeunana. Saha aranjeunna? Naha maranéhna nyieun kaputusan aranjeunna ayeuna? Kumaha aranjeunna janten jalma anu ayeuna? Ieu kacida krusial dina prosés ngembangkeun karakter. Lamun mikir ngeunaan backstory karakter anjeun, Anjeun meureun hoyong mertimbangkeun di handap:

  • kenangan alus
  • Kenangan goréng
  • Ambek-ambekan
  • Babaturan / Babaturan
  • Kulawarga
  • Panghasilan
  • Pakasaban / Pakasaban kaliwat
  • Sieun pangbadagna
  • Panutan
  • Motto hirup
  • Ngimpina
  • Ngimpi

Unsur ieu sareng seueur deui tiasa ngabantosan ngajelaskeun latar tukang karakter. Sareng saatos anjeun terang sajarah karakter anjeun, anjeun tiasa nganggo éta pikeun ngajelaskeun tindakan ayeuna atanapi anu bakal datang dina carita anjeun.

6. Gunakeun basa anu dalit pikeun ngagambarkeun hiji tokoh

Taya sahijieun ngagunakeun basa hoity-toity pikeun ngajelaskeun karakter iwal karakter mangrupa snob nyata. Tetep nyata jeung karakter Anjeun. Nalika ngajéntrékeun penampilan fisik maranéhanana, ulah overboard kalawan fitur unrelatable kawas irung mancung, kulit héjo, bulu pink jeung saterusna – Iwal mun nuju nulis carita lamunan ngeunaan hiji tukang sihir fun anu mikanyaah bonbon floss. Kitu ogé nalika mikirkeun kapribadian tokoh. Pasihan aranjeunna kapentingan, kaahlian sareng kalemahan anu realistis.

7. Penampilan fisik masih penting

Aya loba tekenan kana kapribadian karakter urang, backstory atawa kaahlian salila prosés ngembangkeun karakter. Tapi tetep penting pikeun nginget kumaha karakter anjeun katingali sacara fisik di luar. Pikirkeun warna rambut, warna kulit, bentuk awak, sikep, gaya rambut, gaya pakean sareng sajabana. Cara hiji jalma mawa dirina di luar tiasa nyarios seueur ngeunaan kapribadianna. Contona, batur anu sok maké pakean warna nétral condong jadi isin atawa teu hayang narik perhatian ka dirina. Bari batur anu boldly diasah, kalawan rasa fashion hébat bisa jadi leuwih dina sisi kaluar. Dina topik penampilan fisik, éta ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun masihan karakter utama Anjeun hiji fitur unik – Hal nu ngajadikeun eta nangtung kaluar ti sesa karakter. Contona, Harry Potter boga tapak tatu dina bentuk baud kilat dina dahi na. Sedengkeun Alice ti Alice in Wonderland mangrupakeun hiji-hijina gadis konéng-haired di sakuliah Wonderland.

8. Ngembangkeun Karakter Sekunder

Éta hadé pikeun nengetan ngan karakter utama anjeun dina prosés ngembangkeun karakter. Tapi éta ogé penting pikeun ngembangkeun karakter sekundér anjeun ogé. Conto umum karakter sekundér nyaéta sidekicks atanapi karakter foil. Sidekicks biasana babaturan karakter utama anjeun – Aranjeunna ngadukung sareng nawiskeun bantosan dina waktos peryogi dina carita. Sedengkeun karakter foil biasana sabalikna ti karakter utama Anjeun. Aranjeunna gaduh nilai kontras sareng sudut pandang anu tiasa janten sumber konflik éksternal minor pikeun karakter utama anjeun. Anjeun teu kedah ngajelaskeun karakter sekundér anjeun sacara rinci. Tapi anjeun kedah terang hubunganana sareng tokoh utama, sareng kumaha pangaruhna kana plot carita.

9. Jieun kabiasaan goréng jeung quirks karakter

Sarerea boga sababaraha jenis kabiasaan goréng. Kadang-kadang anjeun henteu perhatikeun dugi ka aya anu nunjukkeun éta. Tapi urang sadayana kedah ngalakukeun hiji hal nalika urang gugup atanapi nyanghareupan hal anu dahsyat. Ieu bisa jadi hal basajan kawas biting kuku Anjeun, nyapek pulpén atawa cracking ros-rosan Anjeun. Atanapi tiasa janten hal anu langkung serius, sapertos gangguan tuangeun sareng omongan diri négatip. Nalika ngamekarkeun karakter anjeun, pikirkeun hal-hal ieu:

  • Naon anu aranjeunna laksanakeun nalika aranjeunna gugup?
  • Naon kabiasaan goréng maranéhna mibanda?
  • Naon kabiasaan alus maranéhna mibanda?
  • Kumaha kabiasaan dahar jeung sare maranéhna?

Nyaho inpormasi ieu tiasa nambihan lapisan realisme tambahan pikeun karakter anjeun ngajantenkeun aranjeunna langkung narik ka pamiarsa.

10. Nyaho duanana kaunggulan jeung kalemahan karakter Anjeun

Jalma anu sampurna nyaéta jalma anu teu aya cacad. Sabaraha jalma anu anjeun terang tanpa cacad? Saleresna mah teu aya jalmi anu sampurna, mung jalmi anu berusaha janten sampurna! Nalika ngembangkeun karakter anjeun, penting pisan pikeun mertimbangkeun cacad, kalemahan sareng kerentananna. Tapi carita fokus kana karakter lemah bakal geulis neken jeung tiis. Janten émut ogé nyiptakeun kakuatan klasik sareng kualitas heroik pikeun karakter anjeun. Hiji hal anu ngajadikeun karakter utama anjeun menawan tur haneut. Ieu bisa jadi sipat miara maranéhanana, atawa pangabisa maranéhanana kasampak di sisi caang tina kahirupan. Anu saé sareng anu goréng tiasa ngahiji pikeun nyiptakeun karakter nyata anu tiasa dipercaya ku pamiarsa anjeun dugi ka tungtungna.

11. Ngembangkeun campuran jenis kapribadian

Hindarkeun ngembangkeun karakter anu sadayana gaduh jinis kapribadian anu sami atanapi sami dina hiji carita. Anjeun moal tiasa gaduh carita anu pinuh ku karakter anu aneh anu sok pikagumbiraeun sareng ningali sisi terang. Nya kitu, Anjeun teu bisa boga carita ngeusi jahat, tipe sadis. Sapertos dunya nyata, carita kedah kalebet campuran jinis kapribadian. Ngan kasampak di hirup anjeun sorangan, sarta jalma di sabudeureun anjeun resep babaturan anjeun. Naha sadayana babaturan anjeun sami? Panginten aya anu sepi, anu sanés langkung terang, sababaraha langkung pinter, sedengkeun anu sanésna resep ngalanggar aturan. Candak pendekatan ieu nalika ngembangkeun karakter pikeun carita anjeun. Campur éta sareng tingali kumaha karakter anu béda-béda berinteraksi sareng anu sanés sareng dunya anu aranjeunna hirup.

12. Nyaho dampak backstory karakter anjeun

Urang ngobrol ngeunaan backstories karakter dina titik 5 luhur. Ieu hiji hal anu kudu nyaho ngeunaan backstory maranéhanana, tapi hal séjén pikeun numbu ka lampah maranéhanana ayeuna. Salaku conto, bayangkeun lanceukna sareng adina – Duanana kaleungitan kolotna dina kacilakaan mobil nalika aranjeunna alit. Ayeuna salaku dewasa hiji geus jadi penjahat hurting saha wae nu datang deukeut ka aranjeunna. Sedengkeun lanceukna séjén nempatkeun sagala perhatian maranéhanana dina nyalametkeun nyawa batur pikeun masking perasaan sorangan. Backstories atawa kajadian traumatis boga kakuatan pikeun ngarobah karakter Anjeun jadi hadé jeung goréng. Pikirkeun kajadian utama dina kahirupan karakter anjeun, sareng kumaha kajadian ieu parantos robih atanapi mangaruhan karakter ieu dina waktos ayeuna.

13. Jieun set rupa-rupa karakter

Di dieu urang teu ngan ngawangkong ngeunaan susunan campuran kapribadian, tapi ngeunaan diversity di wewengkon séjén. Pikirkeun ras, gender, kapercayaan, cacad sareng padamelan karakter anjeun. Teu realistis pikeun nyiptakeun carita anu pinuh ku karakter kelas luhur kalayan kahirupan anu beunghar kecuali ieu mangrupikeun fokus carita. Nya kitu, anjeun henteu hoyong ngasingkeun pamiarsa ku ngajantenkeun sadaya karakter lalaki atanapi bodas dina warna kulit. Kasaruaan penting boh dina dunya nyata sareng dina carita anjeun. Tapi tong hariwang anjeun henteu kedah ngagentos ngeunaan persamaan dina carita anjeun, khususna upami carita éta henteu aya hubunganana sareng topik ieu. Gantina, anjeun teu langsung bisa ngobrol ngeunaan efek tina bédana karakter urang. Contona, pamaca bisa ngabejaan lamun karakter dina korsi roda ku kasusah maranéhna bisa nyanghareupan nalika ngalengkepan hiji aksi tanpa anjeun kudu langsung disebutkeun yen aranjeunna dina korsi roda.

14. Hindarkeun stereotypes

Karakter stereotip nyaéta karakter anu sok digambarkeun dina cara anu sami sareng khas pisan. Dina basa sejen, aranjeunna bisa ditempo salaku karakter overused yén jalma rata geus katempo sababaraha kali saméméh. Contona pustakawan isin atawa penipu nu teu bisa dipercaya. Pamiarsa terang yén pustakawan khas nyaéta jalma tertutup, atanapi seniman penipu nyaéta tukang bohong. Anu henteu dipikanyaho ku pamiarsa nyaéta pustakawan tiasa janten bintang rock atanapi seniman anu paduli anu nyobian mayar hutang ka penjahat anu ageung. Pindahkeun sakedik sareng tunjukkeun ka pamiarsa anjeun yén aya deui karakter anu langkung saé tibatan anu munggaran katingali ku panon. Reuwas pamiarsa anjeun ku karakter anu ngeusi rusiah sareng lapisan kapribadian.

15. Ngawanohkeun tokoh utama awal

Teu aya anu langkung capé tibatan ngantosan tokoh utama ngenalkeun diri dina carita. Sababaraha panulis nyieun kasalahan tina ngawanohkeun loba teuing karakter sekundér mimiti, tinimbang karakter utama / s. Ieu ngabalukarkeun kabingungan dina plot jeung ngajadikeun carita hésé nuturkeun. Penting pisan yén anjeun langsung ngenalkeun tokoh utama dina awal atanapi ngalebetkeun petunjuk anu jelas ngeunaan tokoh utama ieu di awal. Contona, sakelompok karakter dina diner bisa jadi gosip ngeunaan tokoh utama atawa batur bisa maca artikel koran ngeunaan tokoh utama. Barina ogé, urang kedah terang nami tokoh utama dina awal carita sareng kalebet sababaraha ide ngeunaan kapribadianna. Ku cara ieu, pamaca gampang ngaidentifikasi aranjeunna salaku tokoh ‘utama’ dina carita.

16. Mutuskeun naha karakter hiji statik atawa dinamis

Tokoh statis nyaéta karakter anu henteu robah dina jalan carita. Sedengkeun tokoh dinamis nya éta tokoh anu ngalaman sababaraha kamekaran atawa parobahan dina ahir carita. Biasana tokoh sékundér dina carita téh statis, sedengkeun tokoh utama biasana dinamis. Sanajan kitu, ieu teu salawasna kasus. Dina sababaraha carita, anjeun tiasa perhatikeun yén tokoh utama tetep statik sapanjang carita. Contona dina novel misteri nu palaku utamana mangrupa detektif nu calakan. Nepi ka tungtun taun carita, sanajan sanggeus ngarengsekeun kasus pangbadagna abad, detektif ieu masih bakal jadi jalma anu sarua maranéhanana di awal. Pilihan naha karakter utama anjeun kedah statik atanapi dinamis gumantung sagemblengna kana plot carita anjeun. Upami anjeun hoyong unsur-unsur carita anu sanés janten pusat, sapertos konflik atanapi karakter anu sanés – Mangka nyiptakeun karakter utama statik idéal. Nanging, upami carita anjeun sadayana ngeunaan perjuangan tokoh utama, maka karakter anu dinamis mangrupikeun jalanna.

17. Paké busur karakter

Busur karakter mangrupa alat pikeun ngajéntrékeun lalampahan hiji tokoh sapanjang carita. Éta tiasa ngalebetkeun inpormasi ngeunaan kumaha parobahan fisik, mental sareng émosional karakter dina sababaraha titik dina carita. Saatos ngalengkepan busur karakter anjeun, anjeun kedah gaduh gambaran anu jelas ngeunaan kumaha karakter parantos robih atanapi tumbuh ti awal dugi ka akhir. Disarankeun anjeun ngadamel busur karakter pikeun tokoh utama carita anjeun sahenteuna sahenteuna.

18. Paké pangalaman sorangan salaku inspirasi

Tip ahir kami pikeun ngembangkeun karakter nyaéta ngagunakeun pangalaman anjeun nyalira salaku inspirasi. Teu aya anu langkung nyata sareng langkung relatable tibatan pangalaman hirup anjeun sorangan. Pikirkeun deui kenangan anu hadé sareng goréng anjeun, sareng kumaha aranjeunna ngajantenkeun anjeun janten jalma anu ayeuna. Anggo pangalaman ieu pikeun nyiptakeun karakter anyar pikeun carita anjeun. Bayangkeun diri anjeun dina sapatu tokoh utama anjeun, kumaha réaksi anjeun upami anjeun nyanghareupan konflik anu sami?

19. Ulah buru-buru ngaran karakter

Sababaraha panulis nyieun kasalahan tina skimming ngaliwatan prosés ngaran karakter. Najan kitu, anjeun kedah pernah underestimate kakuatan ngaran karakter alus. Ngaran anu saé tiasa ngajantenkeun karakter anjeun langkung dipercaya sareng tiasa dihubungkeun. Éta ogé ningkatkeun kapribadian unikna. Salaku conto, upami anjeun nyerat carita fantasi anu diatur dina karajaan gaib, anjeun tiasa milih nami fantasi mistis sapertos Norok atanapi Sybella. Di sisi sabalikna, upami anjeun nyerat dongéng dumasar kana dunya nyata, anjeun badé milih nami sapopoé anu cocog sareng karakter anjeun.

20. Prakték ngajadikeun sampurna

Latih kaahlian ngembangkeun karakter anjeun ku ilubiung dina tantangan karakter urang sapopoé. Saban poé anjeun bakal dibéré gambar karakter acak, jeung tugas anjeun nyieun profil karakter lengkep pikeun aranjeunna. Upami anjeun tetep ngalaksanakeun kaahlian karakter anjeun, anjeun bakal janten master dina nyiptakeun karakter anu luar biasa dina waktos anu lami!

Lembar Kerja Pangwangunan Karakter Gratis

Kembangkeun karakter anjeun sacara detil sareng bungkus PDF lembar kerja pengembangan karakter gratis kami: lembar kerja ngembangkeun karakterUnduh paket lembar kerja pengembangan karakter gratis kami dina PDF! Tempelkeun gambar atanapi gambar karakter anjeun di tengah. Lajeng ngajelaskeun karakter ieu di jéntré hébat sabudeureun gambar, sarta kaca séjén disadiakeun. Saatos réngsé, anjeun bakal gaduh profil detil karakter anjeun pikeun dianggo dina carita anjeun.

Patarosan umum Jeung Jawaban

Naon conto pangwangunan karakter?

Aya loba conto hébat ngembangkeun karakter. Conto anu pangsaéna anu tiasa urang pikirkeun nyaéta Harry Potter dina buku munggaran, Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Di dieu Harry Potter diwanohkeun salaku budak umur 11 taun anu teu daya teu upaya anu disiksa sacara émosional ku barayana. Nepi ka tungtun taun buku, Harry geus diajar yén manéhna téh wizard anu teu nyalira. Manéhna nyieun babaturan komo nyokot Voldemort. Henteu aya deui Harry, budak leutik anu teu daya teu upaya, anjeunna ayeuna mangrupikeun wizard ngora anu gagah. Ieu mangrupikeun conto anu saé pikeun pangembangan karakter, sabab jelas nunjukkeun kamekaran tokoh utama sareng sadaya lapisan kapribadian anu béda dina aranjeunna.

Naon 4 jinis kamekaran karakter?

Karakter bisa digolongkeun kana opat tipe utama:

  • Dinamis: Ieu karakter anu robah sapanjang carita.
  • Statis: Karakterna tetep sarua ti mimiti nepi ka ahir.
  • Babak: Karakter buleud nyaéta karakter anu ngagaduhan sauntuyan sipat kapribadian.
  • Datar: Karakter datar atanapi saham mangrupikeun karakter stereotip sareng hiji atanapi dua sipat.

Kumaha anjeun ngaidentipikasi ngembangkeun karakter?

Anjeun tiasa ngaidentipikasi kamekaran karakter dina carita ku dua cara utama:

  1. Karakterisasi Langsung: Ngaliwatan pernyataan langsung ngeunaan karakter, anjeun tiasa ngaidentipikasi saha aranjeunna sareng kumaha aranjeunna. Conto ieu: Jaman baheula, aya saurang budak tani miskin ngaranna Daud. Di dieu urang terang nami tokoh utama, sareng sakedik ngeunaan kaayaanana.
  2. Penokohan Teu Langsung: Dumasar kana tindakan, pikiran jeung dialog urang diajar ngeunaan karakter. Contona, David indit ka pasar jeung maling sababaraha apel pikeun kadaharan kulawargana. Di dieu urang diajar tina kalakuan Daud yén manéhna téh miskin jeung boga kulawarga.

Naon 5 cara pikeun ngembangkeun karakter?

Aya sababaraha cara pikeun ngamekarkeun karakter pikeun carita. Ieu 5 cara pikeun ngembangkeun karakter:

  1. Katerangan Fisik: Pikirkeun penampilan fisik karakter, sapertos warna panon, gaya rambut sareng rasa fashion.
  2. Peta: Kumaha karakter behaves sarta meta dina situasi mangrupakeun cara hébat pikeun ngajelaskeun kapribadian karakter urang.
  3. Sora: Ieu cara karakter nyarios sareng kecap anu dianggo.
  4. Kaputusan: Kaputusan anu dilakukeun ku karakter dina kaayaan anu sesah tiasa nyorot kapribadianna.
  5. Hubungan: Perusahaan anu dijaga karakter utama anjeun, sareng kumaha aranjeunna berinteraksi sareng aranjeunna ogé tiasa nunjukkeun kapribadian karakter.

Naha anjeun badé naroskeun patarosan ngeunaan pamekaran karakter? Hayu urang terang dina komentar di handap! Tips Ngembangkeun Karakter Pikeun Ngembangkeun Karakter

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *