Dina tulisan ieu, kuring bakal ngajarkeun anjeun kumaha rap punchline, upami anjeun nembé ngamimitian, kumaha cara nyerat punchline rap, sareng kumaha ngalaksanakeunana anu saé. Saderhana, rap punchline mangrupikeun hiji garis anu lucu anu tiasa diwangun ku pernyataan anu wani , hukum anu abadi , atanapi ngan ukur métafora anu lucu .

Kahiji, naon a punchline rap jeung naha anjeun kudu ngasupkeun kana lirik rap anjeun?

Rap Punchline mangrupikeun pernyataan anu wani . Henteu aya saringan naon waé, ngajantenkeun éta leres sareng teu aya anu sanés. Nalika punchline diwangun ku ieu, biasana diwangun ku pendapat hiji jalma ngeunaan kajadian anu penting pisan anu aya hubunganana sareng kahirupanna, ka partéy pulitik di nagarana, bahkan kajadian bencana anu parantos kajantenan. Jalma-jalma biasana nganggap punchlines rap salaku garis anu diomongkeun ku pelawak nalika aya dina acara, biasana diwangun ku guyonan dua garis. Tapi hiji punchline dina lagu rap pisan béda ti naon paling jalma bakal nganggap. hukum timeless nya éta paribasa anu sok urang kadéngé dina kahirupan, ti jalma anu béda anu urang tepang sapanjang hirup urang. Éta mangrupikeun hukum hikmah anu henteu kantos lami. Frasa sapertos “Kuring tetep réréncangan kuring caket tapi musuh kuring caket” mangrupikeun hukum anu biasa anu anjeun dengekeun dina unggal lagu rap anu anjeun pendak. Upami aya deui anu anjeun pikir bakal cocog sareng rap anjeun, anjeun tiasa nambihanana sareng ngurilingan éta. A métafora witty ogé bisa dipaké nalika anjeun nyieun punchlines rap. Éta peryogi pisan jero sareng kreatif upami anjeun hoyong naon waé réaksi ti fans anjeun. Naon waé anu biasa-biasa waé sareng anjeun bakal ditungtungan ku jangkrik tibatan surak. Nalika anjeun nganggo métafora, éta biasana dianggo ku cara anu ngamulyakeun diri, ngajantenkeun rapper sigana langkung ageung sareng langkung saé tibatan anu leres-leres. Ayeuna, saprak anjeun terang naon punchline, éta waktuna pikeun diajar kumaha nulis punchlines pikeun anjeun lirik rap.

7 Léngkah pikeun nyiptakeun punchlines rap:

  1. Panalungtikan ngeunaan naon punchline anjeun.

Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku maca rupa-rupa buku, surfing di internet, atanapi ngan ukur nyerat sakumpulan métafora anu anjeun pikahoyong. Aya rébuan kaulinan kecap anu luar biasa atanapi ngan ukur kecap anu wijaksana online, janten teraskeun sareng “nginjeum” teras anjeun tiasa ngédit kana gaya anjeun sareng ngajantenkeun anjeun cocog sareng saha anjeun salaku jalma.

  1. Laksanakeun sababaraha panalungtikan pikeun ideu nalika anjeun macét.

Lamun anjeun teu bisa manggihan nanaon dina buku, atawa anjeun di luar tanpa internét, ngan kasampak sabudeureun anjeun sarta nulis hal kahiji anjeun manggihan nu rék nulis ngeunaan. Henteu aya notebook sareng pulpén? Cukup selapkeun kana catetan dina telepon anjeun. Seueur lagu-lagu anu sering diideuan ku kajadian-kajadian anu kapungkur, hal-hal anu aya di sabudeureun jalmi, bahkan ngan ukur momen-momen sapopoe anu urang lalui.

  1. Angka naon jinis struktur bar anu anjeun badé dianggo. Bar, dina téori musik, nyaéta ukuran kalayan opat cacah. Janten nalika nge-rap, dasarna mangrupikeun kalimah anu opat cacah di jerona. Hiji ayat has dina lagu rap bakal diwangun ku 16 bar.
    Istilah ieu sering dialungkeun dina hip hop, ku kituna jalma-jalma bakal gaduh pendapat anu béda-béda ngeunaan naon éta bar. Ulah salempang ngeunaan eta, iwal anjeun dina gaya bébas rap Battle.

Rappers biasana nganggo struktur bar normal -4-4, hartosna kedah aya dua rhymes sareng unggal ketukan kaopat lagu, atanapi bahkan skéma -2-4-4, anu hartosna ketukan kadua sareng kaopat tina kahiji. baris babarengan jeung ketukan kaopat baris saterusna kudu rhyme.

  1. Sakali anjeun terang naon anu kedah ditulis, tuliskeun heula kalimat anu sederhana.

Ieu dimana magic lumangsung. Sakali anjeun ngartos naon rék nulis ngeunaan, ngan nulis handap kalimah basajan. Tong hariwang upami éta lempeng teuing atanapi henteu, sabab anjeun bakal tiasa ngédit dina sababaraha detik. Anjeun tiasa nyerat ngeunaan naon waé di dieu. Anjing anjeun maot, nyobian ngabéréskeun lawan anjeun atanapi saha waé sacara umum, atanapi panginten ogé hal anu anjeun karasa kuat.

  1. Nempatkeun eta dina bar, tur edit eta lamun perlu.

Anjeun kedah ngajantenkeun éta pas upami anjeun hoyong tiasa dianggo. Upami anjeun nganggo rorongkong aliran rap, langkung sae pikeun ngeusian tempat kosong ku sababaraha kecap sanés. Anjeun antukna bakal kedah rephrase eta supados fits kana struktur anjeun sarta boga dampak hadé. Éta ogé kedah nyocogkeun kana ketukan instrumental rap, upami anjeun parantos milih. Teu aya anu hoyong ngadangukeun lagu rap anu henteu keok, leres?

  1. Teangan harti kadua/sajak.

Sakali anjeun tos rengse nulis jeung ngédit baris kahiji anjeun, éta waktuna pikeun manggihan baris kadua anjeun / sajak pikeun cocog jeung kahiji anjeun. Anjeun tiasa milih pikeun manggihan rhyme pikeun baris kahiji jeung indit ti dinya, sedengkeun nu sejenna milih pikeun manggihan harti sakabéh punchline tuluy meunangkeun rhyme sanggeus. Pindah sareng naon waé anu langkung gampang pikeun anjeun teras teraskeun ti dinya. Pastikeun yén éta pas sareng garis kahiji sareng éta henteu écés teuing. Anjeun teu tiasa rap ngeunaan janten kasohor di baris kahiji lajeng luncat pikeun manggihan lover anjeun dina garis kadua. Teu cocog.

  1. Rephrase eta pikeun nyocogkeun bar jeung aliran.

Sanggeus anjeun manggihan sajak kadua / hartina, anjeun ayeuna kudu ngalakukeun hal nu sarua jeung anjeun dipigawé pikeun baris kahiji: edit jeung rephrase. Anjeun panginten hoyong pondokkeunana, atanapi tambihan deui kecap supados langkung pas. Ngan émut pikeun mastikeun yén hartosna nyambung sareng anu munggaran sareng éta ngalir kalayan saé. !Perhatosan Artis Rap, Panyanyi & Pangarang Lagu! Hayu Urang Pituduh Anjeun!! Urang gaduh seueur eusi dina blog ieu.
Candak kuis 20 detik anu sederhana ieu pikeun ngabantosan anjeun mendakan eusi anu pas anu anjeun milarian!
Ulah runtah jam neangan online. Jawab patarosan basajan ieu sareng bakal ngarahkeun anjeun ka sumber anu pangsaéna. Janten anjeun ayeuna gaduh punchline anu saé anu ditulis, tapi anjeun henteu terang kumaha ngaéksekusi éta ogé, leres? Pangiriman éta, upami henteu, ogé salah sahiji bagian anu paling penting pikeun nyiptakeun punchline anu saé. Alurna tiasa saé, tapi pangiriman bakal ngajantenkeun tulisan anjeun luar biasa. Aya dua metodeu utama pikeun ngalaksanakeun punchlines anjeun: Ngawangun sareng hiji liners.

Ngawangun

Ieu henteu hartosna anjeun ngan ngamimitian nge-rap gancang. Ieu mangrupikeun salah sahiji tina dua metodeu utama anu dianggo nalika ngalaksanakeun punchlines. Dina metodeu ieu, aya sababaraha garis sateuacan punchline supados nalika punchline pencét, éta nyambung sareng garis sateuacanna, masihan beurat tambahan pikeun dampak anu langkung beurat. Sacara téknis, teu aya aturan ngeunaan sabaraha lila éta tiasa. Bisa jadi sasingkat hiji bar nepi ka lima belas saméméh hits.

Hiji Liners

Ieu mangrupikeun salah sahiji bentuk umum tina punchline anu sering dianggo. Jenis eksekusi ieu henteu nganggo ngawangun pisan. Nanging, aranjeunna tetep gaduh dampak anu ageung sareng efektif pisan dina masihan lirik anjeun faktor wow nalika dieksekusi leres. Ayeuna anjeun parantos ngalakukeun éta, anjeun kedah gaduh punchline anu saé anu ditulis. Upami henteu, aya sababaraha tip sareng trik anu tiasa ngabantosan anjeun ngajantenkeun punchline anjeun langkung saé sareng gaduh dampak anu langkung kuat.

  • Kumaha Ngagunakeun alat sastra dina punchlines rap anjeun?

Ieu diwangun ku: Puns : midangkeun kecap-kecap anu miboga éfék humoris ku cara maké kecap-kecap anu ngandung harti leuwih ti éta. Métafora : kecap atawa frasa dilarapkeun kana hiji obyék atawa kalakuan nu teu sacara harfiah lumaku. Ironi : éksprési harti ku cara maké basa nu ilaharna hartina sabalikna, ilaharna pikeun éfék humor atawa emphatic. Similes : babandingan hiji hal jeung barang séjén anu béda-béda. Dipaké pikeun nyieun déskripsi leuwih emphatic atawa vivid.

  • Ngagabungkeun rupa-rupa sajak

Aya seueur jinis sajak tapi kuring bakal nyarioskeun ka anjeun tilu jinis sajak utama anu sering anjeun tingali dina lagu rap.

  1. Sajak tungtung

Ieu mangrupikeun sajak anu anjeun tingali dina tungtung unggal baris padeukeut. Éta panggampangna pikeun dilakukeun ku sabab seueur jalma bakal ngagunakeun éta, sabab sadayana anu anjeun kedah difokuskeun nyaéta gaduh kecap-kecap dina tungtung unggal sajak. Upami anjeun ngagaduhan éta, anjeun teras tiasa ngerjakeun harti garis atanapi ayat rap.

  1. Rhymes multi suku kata

Ieu dianggap salaku rhyme-to-do atawa “Holy Grail” tina rhymes sabab tinimbang mikir ngan hiji kecap pikeun rhyme, Anjeun bisa museurkeun kana suku kata tina kecap pikeun rhyme. Anjeun tiasa ngajantenkeun aliran rap anjeun langkung saé upami anjeun badé nganggo gaya sajak ieu.

  1. Sajak internal

Ieu saeutik harder ti dua saméméhna. Gaya sajak ieu bakal museur kana sajak anu muncul sacara internal atanapi dina garis tibatan muncul dina tungtung unggal baris sapertos dua anu munggaran. Gaya ieu dianggo saé nalika anjeun diajar kumaha ngagunakeun sajak manteng sareng kumaha cara ngucapkeunana pikeun ngagaduhan kecap sajak.

  • Jieun lirik rap anjeun sarta pangiriman nangtung kaluar ku ngabejaan carita

Naon sababna rap anjeun? Naha anjeun nyarioskeun ka fans anjeun ngeunaan masa lalu anjeun? Panginten anjeun ngan ukur ngaleungitkeun amarah atanapi kasedih. Atanapi anjeun ngan ukur nyobian ngiringan arus sareng nyerat ngeunaan kembang anu anjeun tingali, atanapi sigana sapertos ngadatangan kuburan kolot anjeun. Hal anu paling penting pikeun nyerat lirik rap sareng giliran punchline anjeun, nyaéta janten otentik. Lamun nyieun hal atawa ngan exaggerating teuing, mangka anjeun bakal leungit kredibilitas anjeun sarta panongton Anjeun. Tulis hal anu asli sareng leres kana manah anjeun.

  • Entong nganggo sajak anjeun

Ieu leuwih dibuktikeun ku beginners nulis rap. Anjeun bakal kedah diajar ngawatesan diri tina ngagunakeun loba teuing rhymes. Henteu sadayana kedah sajak sareng kadang urang lepat ngalakukeun éta. Upami anjeun mungkas nganggo sababaraha sajak dina tulisan anjeun, eusi anjeun bakal tenggelam dina sajak sareng anjeun tungtungna gaduh sajak pabinihan tinimbang lagu rap, dasarna kaleungitan pangaruh tulisan anjeun.

Émut, yén anjeun kedah milih sajak anu pangsaéna, sabab henteu sadayana anu sajak sareng baris kahiji anjeun bakal cocog sareng skéma sajak anjeun. Tulis sajak anu anjeun pikirkeun teras pilih mana anu pangsaéna pikeun dianggo supados duanana disada endah pisan sareng cekap pikeun gaduh dampak anu ageung. Ulah nambahkeun sajak demi ngan sajak. Punchline rap mangrupikeun kaahlian anu gampang diajar, tapi sesah dikuasai. Seueur rapper nyobian nyiptakeun punchlines anu épéktip dina ayat-ayatna, tapi gagal kusabab pangiriman anu teu pikaresepeun, set-up anu henteu ditulis, sareng guyonan anu lucu. Ieu pisan sarupa stand-up komedi. Bayangkeun anjeun nuju di klub komedi dina wengi amatir. Pelawak nyusun carita anu panjang teuing tanpa guyonan internal (disebut garis jab) sareng henteu ngagaduhan pesona atanapi kapercayaan kana nada na. Dina waktos anjeunna / manehna tungtungna shovels nu punchline handap tikoro anjeun, hijina hal anjeun bisa muster nyaeta seuri karunya. Sabalikna, hayu urang nyebutkeun palaku salajengna leumpang di panggung, sarta tina kalimah kahiji anu kaluar tina / sungut nya, anjeun terang, “Ieu bakal jadi alus”. Aranjeunna nyetél hiji carita intriguing nu geus invested sakuliah; linggih di tepi korsi anjeun sarta hariwang pikeun punchline nu. Lajeng, aranjeunna ngalambatkeun ucapan maranéhanana. Suspense ieu maéhan anjeun. Aranjeunna mibanda anjeun dina lontar leungeun maranéhna. Sakuliah rohangan jempé nungguan pulas gedé. Lajeng, kalayan pangiriman flawless … nu punchline . NAON! Anjeun henteu kantos seuri pisan dina kahirupan anjeun. Kamar geus bitu kana lolong deafening jeung beuteung-seuri. Pelawak nangtung di panggung, seuri raksasa dina beungeutna, haté pinuh ku kareueus sanggeus punchline suksés.

Comedians jeung Rappers Sarua

Éta pelawak amatir sarimbag sareng artis anu teu dipikanyaho, kecuali anjeun teu gaduh waktos ampir saloba pikeun nyetél. Kami beroperasi dina bentuk anu langkung pondok sareng kedah kalebet permainan kecap anu pinter, rhyming anu pikaresepeun, sareng ngalir kalayan gampang dina hiji ketukan. Janten…sabagian tiasa ngabantah yén urang gaduh waktos anu langkung susah pikeun ngaréspon jalma. Di dieu, di Smart Rapper, kami didedikasikeun pikeun ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun kedah terang pikeun kéngingkeun réaksi ti pamiarsa anjeun. Dina artikel ieu, urang bakal ngarecah seni rap punchline kana elmu, mastikeun teu ngan BISA anjeun nulis punchlines, tapi anjeun Alus dina eta. Sateuacan urang neraskeun, pastikeun anjeun ngadaptar dina Rap Voice Masterclass dimana kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun mendakan sora anjeun rappershortcut.com/rap-voice Ogé, pariksa kursus tulisan kami https://www.smartrapper.com/how-to-write-punchlines-and-multis-course/ Ayeuna, hayu urang mimitian ku patarosan dasar…

Naon Dupi Punchlines?

Jujur kuring…nalungtik kumaha cara nyarioskeun lulucon supados kuring tiasa mendakan definisi ieu ngajantenkeun kuring sapertos robot anu nyobian diajar kumaha kalakuan manusa. “Harepan réspon kana lulucon nyaéta seuri. Tukang ngalawak ngaharepkeun panongton “meunangkeun” sareng dihibur (Wikipedia, https://en.wikipedia.org/wiki/Joke#Telling_jokes).” Duh, leres? Teu aya anu kedah ngajarkeun urang seuri dina guyonan. Ieu naluri primal. Najan kitu, pikeun pinuh nalungtik elmu balik punchline rap, urang kudu mimitian ku dasar. Analisis linguistik tina mékanika punchline langkung seueur akal, sareng urang henteu aktip mikirkeun éta sapertos kieu. Kuring bakal ngalebetkeun kutipan, teras kuring bakal ngajelaskeun dina istilah awam. “Humor ditimbulkeun nalika pemicu, dikandung dina punch line, ngabalukarkeun panongton pikeun ngadadak mindahkeun pamahaman carita tina interpretasi primér (atawa leuwih atra) kana interpretasi sekundér, lawan (Wikipedia, https://en.wikipedia. .org/wiki/Punch_line). Dina basa sejen, hiji punchline éféktif shifts pamahaman kami carita dina cara nu urang teu nyangka. Leungitna, garis jab mangrupa lulucon dina nétélakeun hiji carita. Éta téks humoris sapanjang premis carita tapi henteu salawasna mindahkeun pamahaman anjeun ngeunaan carita. Nyatana, éta sering ngabantosan interpretasi anjeun dina cara anu pikaseurieun.

Punchlines dina Rap

Pikirkeun ieu tina segi rap. Anggap anjeun gaduh punchline anu saé anu anjeun hoyong tambahkeun kana tungtung bar dina ayat anjeun. Nambahkeun garis jab sapanjang ayat anjeun ngajaga perhatian jalma sareng ngagoda aranjeunna pikeun naon anu bakal datang. Hayu urang tingali conto ieu tina lagu Eminem, Criminal: Indungna ngalakukeun narkoba, inuman keras, roko, sareng speed (set-up) Orok kaluar, ligamén cacad, memang (premis kalayan garis jab) Éta mangrupikeun siki anu bakal tumbuh sapertos gélo sapertos anjeunna (premis kalayan garis jab) Tong wani ngolok orok éta, sabab orok éta kuring (punchline) Kuring terang ieu mangrupikeun conto anu poék, tapi palaksanaan na struktur tilu-bagian tradisional tina lulucon nunjukkeun titik kuring persis.

Puns jeung Double Entenders

Unsur umum tina punchline rap nyaéta métafora / simile, puns, sareng entender ganda, sareng nganggo ieu bakal ngajantenkeun punchline anjeun kuat sareng pikaresepeun. Urang kabeh terang naon metaphors na similes, tapi naon nya éta selisih a pun jeung ganda entenre?

Naon ari Pun?

Pikirkeun pun biang salaku kecap atanapi frasa anu tiasa ditukeurkeun ku kecap atanapi frasa anu béda, sorana sami, tapi hartosna béda pisan. Ieu conto ti, deui, Eminem, sabab anjeunna master dina hal ieu: Suci Toledo, éta Miss Ohio Éta burit pangalusna Kuring geus katempo dina bari Urang kudu datin ‘, manéhna ti Cleveland Tapi anjeunna urang Benggala, budak ieu ucing Éta rok mini upami éta maxi? Éta mangrupikeun hal anu paling pondok pikeun pakéan ti saprak adi (Cincinnati) Dina bagian ieu ayat na, anjeunna rujukan Ohio, sababaraha kota na, sarta tim NFL -na pikeun nyetél punchline na. “Kusabab hiji addy” jeung “Cincinnati” mangrupakeun homophones, hartina maranéhna disada sarua lamun diucapkeun, sarupa jeung “biru” jeung “bulistir” iwal leuwih kompleks. Puns mindeng ngamangpaatkeun homophones nalika keur dieksekusi. Saterusna, garis na “Éta hal shortest pikeun pakéan (alamat) saprak hiji Added” nyaeta Pun di na sorangan. Tapi, kusabab garis ieu gaduh dua guyonan anu béda, naha éta ogé janten entender ganda? No.

Naon Dupi Double Entenre?

Sanajan dua istilah mindeng dipaké bulak balik, a entender ganda dumasar kana kanyataan yén sababaraha frasa boga harti literal jeung disumputkeun. Ilaharna, nalika ngagunakeun ganda-entendres, hiji interpretasi atra jeung lianna teu jadi loba. Abdi badé nganggo conto tina kahirupan pribadi kuring. Kuring éta di imah babaturan urang, sarta kuring noticed manéhna TV na dipasang dina témbok. Unggal-unggal kuring indit ka imahna, TV na aya di lantai. Ku kituna kuring ngagero, “Oh, anjeun dipasang TV anjeun!” Sareng anjeunna ngawaler, “Leres, teras kuring nempatkeun kana témbok.” Ieu mangrupikeun entendre ganda, nunjukkeun yén anjeunna ngalaksanakeun kalakuan séksual dina TV na sami sareng kumaha awéwé tiasa “Gunung” pasanganna. Upami anjeun masih teu ngartos bédana antara pun jeung ganda entenre, teu kunanaon. Kalolobaan jalma henteu. Kuring kadang bisa nelepon Pun a entender ganda (atawa sabalikna) ku kasalahan sabab disada katuhu dina momen. Anu penting nyaéta anjeun terang kumaha cara ngalebetkeun kana lirik anjeun ku cara anu ngahibur ka pamiarsa anjeun. Dina ahir tulisan ieu, kuring bakal ngajarkeun anjeun kumaha cara ngalakukeun éta, janten lengket.

Naha Punchline Rap Jadi Ngahibur sareng Ngahibur?

Panginten, éta kusabab urang gaduh kahayang alami pikeun ngaleupaskeun énergi saraf anu terpendam. Meureun urang impulsively diatur kaluar ka milik grup nu “meunang eta”. Naon waé sababna naha manusa seuri, hiji hal anu pasti: Urang resep éta. Nalika rapper dipikanyaho pikeun punchlines na, éta janten merek na, sareng fans na aktip ngadangukeun aranjeunna. Éta rék ngadéngé hiji garis palinter nu ngajadikeun aranjeunna seuri, seuri, atawa lamun heunteu meta positif. Ieu mangrupikeun alesan anu ageung kunaon perang rap lumayan lumayan – jalma resep kana punchline anu saé!

Lagu Diss jeung Battle Rap: Punchlines Di Biaya Batur

Lagu-lagu Diss sareng battle rap ngagabungkeun daya tarik tina punchline anu dieksekusi saé sareng kasenangan kaliru tina manggang – seuri dina nyeri batur. Lamun datang ka dua bentuk rap ieu, beuki punchlines, leuwih hadé … salami aranjeunna nuju badarat. Popularitas rap perang anu ageung sareng kamampuan lagu-lagu diss pikeun ngalaksanakeun karir batur sanés ngan ukur dipikabutuh pikeun rasa lapar masarakat pikeun gosip sareng drama, tapi afinitas urang kana punchline rap. Ayeuna anjeun ngartos fundamentally naon punchlines, naon maranéhna diwangun ku, sarta fungsi maranéhanana di hip hop, Kuring tungtungna bakal ngajarkeun maneh kumaha YOU bisa ningkatkeun kaulinan punchline Anjeun TODAY. Kusabab kuring henteu terang kumaha rappers populér sumping pikeun nyerat punchlines, sareng kuring henteu hoyong misspeak atas nama saha waé, kuring bakal nyiptakeun conto anu unik sareng ngajalanan anjeun dina prosés kuring. Pikeun pemula, prakték anu saé nyaéta mikirkeun punchline anjeun heula, tibatan nyerat sareng ngarepkeun anjeun gaduh hal anu lucu. Pikirkeun hal éta salaku outline sateuacan nyerat éséy, kecuali ieu langkung pikaresepeun sareng anjeun gairah ngeunaan éta. Hayu urang tetep basajan: sebutkeun anjeun dissing batur sarta aranjeunna geus dipikawanoh ngagunakeun ghostwriters. Anjeun panginten kana punchline “Sajak éta sanés milik anjeun, sapertos ranté Deebo” Oké, jadi kami rék mingpin nepi ka garis ieu dina cara nu ngajaga perhatian panongton urang, rhymes ogé, sarta tetep dina topik. Prakték anu sanés pikeun léngkah salajengna nyaéta nempatkeun frasa rhyming sareng punchline anjeun, teras nempatkeun béntang di gigireun garis jab poténsi sapertos kieu: ranté Deebo urang Jalma robah Anjeunna lumpuh pisan * Kaulinan deepthroat nya* Kokain lemah Abdi moal nyarios nami * Anjeun meunang ide. Lajeng, sabab topik anjeun ngadiskusikeun dude ieu, garis ‘deepthroat game’ bisa pas lamun keur ngobrol ngeunaan gadis atawa indungna. Kusabab punchline anjeun nyebatkeun yén anjeunna henteu nyerat lirikna nyalira, sajak “nyarios tanpa nami” kedah sateuacanna garis Deebo, janten ayeuna anjeun tiasa ngamimitian ngahijikeun potongan teka-teki. “…Kuring moal nyebutkeun euweuh ngaran (premis kalawan garis jab) Tapi sajak éta sanés milik anjeun, sapertos ranté Deebo ” (punchline) Kuring nyaho bar ieu kinda whack, tapi hey, Kuring maké éta pikeun artikel. Upami éta saé, kuring moal nyéépkeun éta. Oké, hayu urang difokuskeun kaulinan deepthroat gadis-Na. “Kuring jeung mantan anjeun, ngintip game deepthroat nya …” (set-up kalawan garis jab) Oké, ayeuna naon? Teras kuring naroskeun ngeunaan anjeun, saur anjeunna, “Anjeunna lumpuh pisan.” (premis kalawan garis jab) BOOM. Urang nuju ka punchline. Ieu kabeh set-up na jab garis, ngawangun nepi ka punchline nu. “Dibagikeun rusiah sakedik anjeun, kuring moal nyarios nami” (premis kalayan garis jab) Kuring ngarobah kecap tina “Kuring moal” jadi “Kuring moal” pikeun nyocogkeun kana sangu suku kata, bari ogé nuluykeun alur carita Kuring geus nyetél. “Tapi sajak éta sanés milik anjeun, sapertos ranté Deebo!” (punchline) Janten ayeuna bar nyaéta: “Kuring sareng mantan anjeun, ngintip buruan jero tikoro (nyetél nganggo garis jab) Teras kuring naroskeun ngeunaan anjeun, saur anjeunna, “Anjeunna lumpuh pisan.” (premis kalawan garis jab) Bagikeun rusiah sakedik anjeun, kuring moal nyarios nami (premis kalayan garis jab) Tapi sajak éta sanés milik anjeun, sapertos ranté Deebo!” (punchline)

Conto séjénna

Hayu urang mikirkeun conto anu sanés, sabab kalolobaan anjeun maca ieu ayeuna henteu aya di tengah-tengah daging sapi rap anu dipanaskeun. Anggap anjeun nyarioskeun hubungan séks sareng awéwé, tapi éta waktosna bulan. Anjeun datang nepi ka garis, “Sanajan Abdi di cet nu, Kuring méré pangalusna D” ngagambar paralel antara pamaén baskét némbongkeun pertahanan alus nalika handapeun pasisian jeung anjeun teu phased ku getih saeutik dina ranjang. Éta a entendre ganda hébat. Ayeuna, hayu urang milarian frasa sajak pikeun punchline sareng nempatkeun béntang di gigireun garis jab poténsial: Pangalusna D Uji kuring Impressed kuring Seksi Sumuhun, mangga Laut Beureum*** Ruwet* Kurang jero* Jeung sajabana. Oké, salah sahiji anu kuring paling raos nyaéta garis ‘Laut Beureum’ sabab cocog sareng topik anu aya. “…meulah Laut Beureum” mangrupakeun euphemism keur naon urang ngajéntrékeun. “Anjeunna naros ka kuring, “Naha anjeun kersa ngabagi Laut Beureum?” (premis kalawan garis jab) HEBAT! Ayeuna, nambahkeun punchline urang katuhu sanggeus garis ieu teu ngalir kacida alusna, jadi urang perlu garis transisi. Ieu ogé sanés janten baris anu munggaran dina set-up sabab teu aya kontéks. Ieu sigana kawas garis kadua, sarta punchline bakal kaopat. “___________ Manehna nanya ka kuring, “Naha anjeun keukeuh meulah Laut Beureum? (premis kalawan garis jab) _____________ Sanaos kuring dina cet, kuring masihan D anu pangsaéna ” (punchline) Ayeuna, urang kedah nambihan kontéks kana garis kadua. Hayu urang tarik deui tina frasa rhyming urang. “Ceuk kuring yén éta bakal pabalatak (set-up) Nanya ka kuring, “Naha anjeun kersa meulah Laut Beureum? (premis kalawan garis jab) _____________ Sanaos kuring dina cet, kuring masihan D anu pangsaéna ” (punchline) Urang deukeut! Urang ngan ukur kedah mikirkeun réspon kana patarosan anjeunna sateuacan ngahapus punchline kami. Balik deui ka daptar rhyming urang, “Leres, mangga!” bakal respon hébat! Dupi urang rengse? Urang tingali: “Ceuk kuring yén éta bakal pabalatak (set-up) Nanya ka kuring, “Naha anjeun kersa meulah Laut Beureum? (premis kalawan garis jab) Naha anjeun masih hoyong ngalakukeunana?” Ceuk kuring, “Sumuhun, mangga! (premis kalawan garis jab) Sanaos kuring dina cet, kuring masihan D anu pangsaéna! ” (punchline) Aya anjeun gaduh eta! Praktek ieu di bumi, sareng anjeun bakal janten ahli dina rap punchline. Inget pikeun ngadaptar dina Rap Voice Masterclass kami dimana kami ngajarkeun anjeun sadayana anu anjeun peryogikeun pikeun mendakan sora rappershortcut.com/rap-voice Ogé, pariksa kursus tulisan kami https://www.smartrapper.com/how-to-write-punchlines-and-multis-course/ Teruskeun, Gang. Kuring gé ningali anjeun di luhur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *