Anjeun panginten yén salaku total kutu buku téknologi kalayan sahenteuna 3 keyboard dina jangkauan iraha waé waktos sareng kecepatan ngetik sakitar 120 kecap per menit, kuring bakal ngetik sadaya catetan kuring. Mmm henteu. Hal anu kuring resep kadua pikeun perencanaan digital dina Notability dina iPad kuring: Catetan tulisan leungeun dina Notability! Dina tulisan ieu, kuring bakal ngaliwat:

  • Naha 80% waktos, kuring nyerat catetan kuring dina iPad Pro kuring
  • Kumaha kuring nyandak catetan tulisan leungeun digital dina Notability
  • Sababaraha tip pikeun Notability pikeun nyandak catetan dina bentuk panjang
  • Kumaha kuring nyiptakeun “laporan buku” pribadi dina Notability pikeun sadaya anu kuring baca
  • Patarosan anu sering ditaroskeun pikeun nyandak catetan iPad

Ryan Holiday nyarios yén maca tanpa nyandak catetan henteu aya gunana. Abdi sapinuhna ngadukung éta. Pin pikeun engké Notability: Aplikasi catetan catetan iPad pangsaéna pikeun catetan tulisan leungeun

Catetan tulisan leungeun mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun diajar barang sareng nginget hal-hal anu bakal ditulis engké

The detriment mun keur typer gancang: Anjeun nranskripsikeun sagalana. Ngetik sadayana anu kuring tingali atanapi ngadangu henteu ngabantosan kuring diajar langkung seueur atanapi nyerat langkung saé. Leres, éta tiasa dianggo pikeun kasus pamakean 20% dimana kuring nuju rapat sareng kuring kedah émut sacara harfiah sadayana anu kuring dengekeun pikeun ngirangan patarosan mundur-mudik sareng klien. Tapi sabalikna, ngetikkeun naon waé anu kuring tingali atanapi kadéngé nyaéta ngabahayakeun kana uteuk kuring. Ieu nalika kuring nyerat catetan ku leungeun:

  • Nalika kuring maca naon waé (buku, artikel, atanapi PDF)
  • Ngadangukeun podcast atanapi buku audio
  • Nonton pidéo atanapi kursus online
  • Nalika dina rapat santai atanapi paguneman dimana inpormasi henteu diunduh ka kuring

Catetan tulisan leungeun mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun diajar barang sareng nyiptakeun hal-hal énggal engké.

Citakan Catetan Buku - Nétral Lampu Tapi hayu atuh jadi jelas: ulah ngan diuk di dinya jeung nyalin tanda petik. Ngalenyepan inpormasi teras nyandak waktos kanggo nyerat catetan dina kecap anjeun nyalira. Kuring ngalakukeun ieu dina template catetan buku anu kuring rancang tempat kuring ngarékam “10 Takeaways Actionable.” Ku ngalakukeun kitu, anjeun bakal boga bit reusable inpormasi kredibel dimana anjeun moal kudu salempang ngeunaan ngagunakeun kecap nu deukeut teuing ka pangarang aslina. Anjeun parantos narjamahkeun pikiran sareng ideu kana cara mikir sareng nyarios anjeun nyalira. Ngan émut pikeun nyebatkeun sumber anjeun nalika anjeun nganggo inpormasi engké, naha anjeun nyerat sapotong atanapi nyolokkeun kana sistem manajemén pangaweruh pribadi anjeun.

Hiji pendekatan chunked pikeun nyokot catetan bari maca: Baca-reureuh-baca

Hayu urang nyandak conto maca buku. A samping pribadi: Kuring nyoba ngagunakeun hiji ebook iraha abdi tiasa, sanajan injeuman ti perpustakaan. Leres, kuring masih resep sareng resep buku kertas, tapi nginjeum buku kalayan pangiriman instan langkung saé pikeun jadwal kuring salaku ibu anu sibuk sareng padamelan sepenuh waktos. Ogé, dina mode tech-head anti-minimalis, kuring nganggo iPad Mini kuring salaku pamaca sareng iPad Pro kuring salaku notebook kuring. Atoh… teruskeun postingan. Nalika maca ebook, kuring maca hiji bab atanapi bagian dina hiji waktos , nyorot naon waé anu penting atanapi penting pikeun kuring. Nyorot dina aplikasi Kindle dina aplikasi iPad Mini atanapi Apple Books gampang. Kuring henteu ngetik catetan dina buku pikeun saluyu sareng sorotan… prosés éta teuing laborious sareng teu aya gunana dina aliran kuring. Sanggeus kuring rengse hiji bab atawa bagian, kuring ngareureuhkeun nyandak catetan atah. Abdi henteu nyandak catetan nalika maca. Upami kuring ngalakukeun éta, kuring tungtungna nyerat seueur teuing. Seringna, pangarang nyarioskeun hal anu sami sababaraha kali: ngalangkungan bubuka, conto ilustrasi, kacindekan, jsb. Janten, kuring mendakan langkung saé pikeun narik napas jero, milari sakedap waktos kanggo nyandak inpormasi, teras masihan waktos ka diri anjeun pikeun nyintésis inpormasi éta ku kecap anjeun nyalira sateuacan anjeun ngaléngkah ka hal salajengna.

Kumaha kuring nyandak catetan tulisan leungeun digital dina Notability nalika maca

Notability mangrupikeun aplikasi catetan catetan karesep kuring pikeun tulisan tangan digital kusabab sababaraha alesan. Nalika nyandak catetan atah, kuring nganggo catetan buku citakan PDF digital kuring sareng kuring nganggo bagian catetan atah. Kuring ogé nempatkeun tanggal ayeuna di luhur supados kuring terang nalika kuring nyandak catetan, khususna saatos diékspor ti Notability kana PDF. Tapi kabeh bercanda kumisan, template ieu ngamungkinkeun spasi cukup ku kituna anjeun bisa balik asup jeung nyieun catetan dina margin, nu utamana mantuan pikeun nulis atawa mindahkeun catetan kana sistem Zettelkasten engké. Sababaraha tip pikeun nyandak catetan dina Notability:

Kéngingkeun pelindung layar anu sapertos Kertas

Cara anu pangsaéna pikeun ngabiasakeun nyerat dina iPad anjeun nyaéta nganggo pelindung layar anu sapertos Kertas. Leres, ieu langkung mahal tibatan pelindung layar anu matte sareng kertas anu anjeun mendakan di Amazon, tapi Paperlike patut. Tanpa pelindung layar, pensil anjeun bakal karasa leueur nalika nyerat dina permukaan iPad, sareng éta tiasa nyababkeun catetan pabalatak anu tiasa ngahalangan anjeun neraskeun nyandak catetan tulisan leungeun dina iPad.

Ngawangun perpustakaan leutik pulpen favorit

Dina Notability, laksanakeun sababaraha tés gancang pikeun ningali warna sareng jinis pulpén anu anjeun hoyong pake. Kuring make versi monoline dina warna deukeut-hideung, jeung ujung pulpen thinnest kadua. Sakali anjeun tos milih, ketok tombol + Paporit tur Anjeun bakal ningali eta pop up dina sidebar pikeun aksés gampang. Kuring ogé nyarankeun nambahkeun sakabeh pamupus jeung alat pamilih rectangular . Pikeun catetan anu langkung annotated, anjeun ogé tiasa nambihan pulpén “beureum” kana arsenal anjeun sareng sorotan, upami anjeun hoyong. Jieun sorangan!

Pencét lila pikeun pangalaman anu dizum

Hiji-hijina jalan tulisan leungeun kuring kasampak cukup rapih maca engké nyaéta nalika kuring ngazum gede. Cara pangalusna pikeun ngalakukeun ieu téh pikeun lila-pencét jeung Apple Pencil nu brings up kotak adjustable. Kuring pribadi tetep sabisa-bisa digedekeun tapi ulin sareng ukuran kotak pikeun ningali naon anu pangsaéna pikeun anjeun. Abdi bogoh fitur ieu sabab kotak otomatis maju horisontal ka tempat salajengna dina catetan, lajeng otomatis bakal balik ka garis salajengna mun anjeun ngahontal tungtung.

Puter nganggo grid atanapi témplat titik-titik pikeun catetan anu langkung teratur

Upami anjeun ngarasa khusus, anjeun tiasa milih pangalaman grid supados titik bullet indented anjeun baris sampurna. Kanyataan anu pikaresepeun: anjeun tiasa ngarobih témplat catetan anjeun iraha waé, janten upami anjeun hoyong nyandak catetan dina kisi teras robih janten latar kosong, anjeun tiasa ngajantenkeun réréncangan anjeun ooh sareng ahh dina catetan anu dijejeran rapih pisan. .

Patarosan anu sering ditaroskeun pikeun catetan tulisan leungeun dina iPad

Patarosan: Naha nyandak catetan dina iPad efektif?

Nyandak catetan dina iPad anjeun henteu ngan ukur épéktip, tapi éta ogé tiasa ngahémat waktos anjeun engké di jalan. Ku cara nyerat catetan anjeun dina iPad anjeun, anjeun nyandak léngkah tambahan pikeun nyerat inpormasi dina kecap anjeun nyalira supados anjeun langkung gampang nginget naon anu anjeun pelajari. Tambih Deui, dina seueur aplikasi pencatatan, tulisan leungeun anjeun tiasa dipilarian ku kituna anjeun tiasa mendakan catetan anjeun kalayan gampang, teu sapertos nyerat dina buku catetan. Tungtungna, nalika anjeun nyerat panangan ngalawan ngetik catetan anjeun, anjeun langkung dipikaresep nyandak catetan ngeunaan konsép-konsép anu lengkep tibatan nyalin sadayana pelajaran atanapi buku, khususna upami anjeun ngetik gancang.

Patarosan: Naha iPad Mini saé pikeun nyandak catetan?

Anjeun panginten sareng ukuran layar anu langkung alit, iPad Mini moal efektif pikeun nyandak catetan. Sanes kitu! Notability boga fitur dioptimalkeun pikeun catetan-nyokot jeung Apple Pencil , Anjeun teu mungkas nepi leungit real estate layar nalika nyokot catetan tulisan leungeun dina iPad Mini. Abdi resep nyandak catetan dina iPad Mini nalika kuring kaluar sareng kulawarga atanapi upami kuring henteu resep ngabungkus sadayana ransel kuring.

Patarosan: Naon aplikasi anu sanés anu saé pikeun nyandak catetan sareng iPad sareng Apple Pencil?

Anjeun panginten terang kuring resep Apple Notes. Jigana éta hébat, aplikasi basajan pikeun manajemén pangaweruh pribadi. Ditambah fitur tambahan pikeun Apple Notes disumputkeun dina iPad anu hebat pisan. Apple ngagampangkeun pikeun nyandak catetan gancang dina Apple Notes kalayan:

  • Ketok pikeun hudang: Anjeun saukur ngamimitian doodling dina iPad keur sare jeung Apple Pencil, sarta Catetan muka otomatis (sanajan bari dikonci).
  • Catetan gancang: Gesek ka luhur ti katuhu handap iPad iraha waé pikeun ngaksés catetan gancang anjeun pikeun nyiptakeun catetan énggal.

Leres, aya aplikasi sapertos GoodNotes sareng Zinnia, tapi Notability sareng Apple Notes ngagaduhan tempat khusus dina haté kuring kusabab gulungan anu mulus sareng desain pangalaman pangguna anu saé. Abdi hoyong terang: kumaha anjeun nyandak catetan? Hayu atuh nyaho di komentar di handap. Jenny Lee Jenn (y) nyaéta panulis full-time dina téknologi kaséhatan, blogging di dieu ogé. Dina Hello Brio, anjeunna ngabantosan batur diajar kumaha ngirangan setrés ku kesederhanaan sareng kreativitas. Mamah, minimalis, INTJ. Ngabejaan nya dahareun favorit anjeun (GF / DF) burritos, jeung manehna bakal jadi bestie Anjeun salawasna. https://hellobrio.com Catetan tiasa janten garis hirup urang, naha éta pikeun balik ka sakola, damel, atanapi bumi. Urang kabeh terang perasaan kertas crumpled leungit pikeun backpacks overstuffed na briefcases. Untungna, dinten-ayeuna parantos réngsé sareng tambihan aplikasi anu nyandak catetan pikeun iPad. Nanging, anjeun moal tiasa percanten kana aplikasi naon waé pikeun nahan catetan anu paling penting sareng daptar tugas. Janten, penting pisan pikeun milari aplikasi anu leres anu tiasa dipercaya sareng dipercaya, janten anjeun henteu kedah hariwang deui ngeunaan kaleungitan makalah anu paling penting. Pikeun ngabantosan anjeun ngadamel catetan anu pangsaéna sareng ngadamel daptar tugas anu ramping, kami parantos ngaringkeskeun aplikasi catetan anu pangsaéna pikeun iPad dumasar kana harga, ulasan, fitur, sareng kasaluyuan supados anjeun tiasa janten master notetaker. Fitur: $ 11.99 / bulan pikeun rencana taunan | $ 2.99 / bulan pikeun rencana bulanan | Aplikasi sadia pikeun Mac jeung iPhone Notability sacara lega dianggap salaku salah sahiji aplikasi catetan anu pangsaéna pikeun iPad, hatur nuhun kana antarmuka anu saderhana anu cocog sareng kamampuan anu kuat. Catetan henteu deui ngan ukur catetan nalika anjeun tiasa nambihan rupa-rupa bentuk multimedia, sapertos audio sareng pidéo. Éta ngahijikeun sababaraha jinis aplikasi anu nyandak catetan pikeun iPad, nawiskeun kamampuan nyandak catetan, nyiptakeun jurnal, atanapi nganggo alat khusus sapertos tinta sareng sorot. Éta henteu ngan ukur ngamungkinkeun pikeun nyandak catetan tapi ogé anotasi PDF, ogé. Éta mangrupikeun fitur tambahan anu cocog pikeun mahasiswa sareng profésional anu nyéépkeun waktos seueur waktos marios sareng damel sareng dokumén PDF. Témplat sayogi pikeun ngabantosan anjeun ngamimitian, atanapi anjeun ngan saukur tiasa unggah dokumén anjeun atanapi geser pikeun ngamimitian. Aplikasi ieu cocog sareng Apple Pencil pikeun langkung genah. Rencana Starter gratis sareng éditan catetan terbatas, tapi anjeun kedah ngalanggan rencana Plus upami anjeun hoyong aksés kana fitur anu diperpanjang.

Kaunggulan : Kontra :
  • Ngarojong sababaraha format
  • Sababaraha gaya kalam
  • Parabot pormat tambahan
  • Langganan mayar kanggo kaanggotaan Plus
  • Ukuran dokumén kawates

Tingali ayeuna di Apple App StoreView ayeuna di Notability Fitur: 3 rencana béda $ 0- $ 9.99 / bln | Nepi ka 20 GB unggah bulanan | 200 MB max ukuran catetan Evernote mangrupikeun pembangkit tenaga listrik anu sarat pikeun anu nyandak catetan anu serius. Jieun notebook pikeun ngatur catetan anjeun sareng nambihan kontén sapertos PDF, sketsa, sareng multimedia sanés sapertos poto sareng audio. Anjeun tiasa nyingkronkeun akun anjeun ka kalénder Google anjeun, nawiskeun kamampuan ngajadwalkeun lengkep saluareun kamampuan nyandak catetan anjeun. Anjeun tiasa nyieun daptar tugas, nyieun Tugas, komo klip situs paporit Anjeun sareng alat Web Clipper Evernote. Anjeun malah tiasa nyeken dina catetan tulisan leungeun atanapi dicitak anjeun nyalira nalika anjeun nganggo kaméra anjeun nyalira. Anjeun gaduh pilihan pikeun nyingkronkeun sadaya alat anjeun sareng jumlah alat anu ditangtukeun ku rencana langganan anjeun. Ogé dikawasa ku rencana anjeun nyaéta jumlah unggah bulanan anu anjeun tiasa laksanakeun sareng ukuran catetan anjeun.

Kaunggulan : Kontra:
  • Sampurna pikeun organisasi
  • Ngahemat leuwih ti file
  • Ngolah pisan efisien
  • Panyimpen terbatas dina rencana gratis
  • Taya aksés offline

Tingali ayeuna di Apple App StoreView ayeuna di Evernote Fitur: Rencana ngamimitian gratis sareng 3 notebook | $ 7,99 meuli hiji-waktos | Cocog sareng Dropbox sareng Google Drive Sapertos Evernote, GoodNotes ogé nyingkronkeun ka sadaya alat anjeun pikeun aksés gampang, henteu paduli dimana anjeun atanapi alat naon anu anjeun anggo. Anjeun tiasa nyaluyukeun sareng ngarobih tulisan tangan anjeun atanapi nganggo tinta warna anu béda sareng alat anu kalebet, sapertos Bentuk, Lasso, sareng Unsur anu ngamungkinkeun anjeun ngimpor poto sareng diagram. Anjeun oge boga pilihan pikeun digawekeun ku PDFs na outlines dokumén, perumahan aranjeunna dina jumlah taya polder jeung subfolders pikeun organisasi hadé. Ti catetan tulisan leungeun ka anu diketik, catetan, file, sareng polder anjeun sadayana gampang dipilarian. Aya pilihan berehan tina panutup jeung témplat kertas pikeun nambahkeun sababaraha pizzazz jeung gaya kana catetan Anjeun. GoodNotes 5 cocog sareng séri alat sareng program, kalebet iCloud, Dropbox, Google Drive, sareng Microsoft OneDrive.

Kaunggulan: Kontra:
  • Husus pikeun iPad
  • Gaya sareng warna kalam khusus
  • Gawéna sareng tulisan leungeun pribadi anjeun
  • Kudu mayar fee hiji-waktos sanggeus sidang
  • Nyiptakeun file neundeun-zapping

Tingali ayeuna di Apple App StoreView ayeuna di GoodNotes Fitur: Pilihan gratis sareng paningkatan rencana dugi ka $ 7.99 | téhnologi kecerdasan jieunan | 66 basa Nebo nawiskeun dukungan stylus pinuh nalika anjeun gaduh Apple Pencil anu anjeun hoyong dianggo dina aplikasi catetan catetan anyar anjeun pikeun iPad. Éta ngagunakeun téknologi AI anu unggul pikeun nawiskeun pilihan catetan tulisan leungeun, atanapi anjeun tiasa ngan ukur annotate dimana anu anjeun pikahoyong. Nebo dianggo kalayan jumlahna aya 66 basa, ngarobih catetan anu dicorat-coret ku leungeun anjeun janten catetan anu saé. Upami anjeun angkat dimana anjeun tinggalkeun, kantun impor file sabab aplikasina nawiskeun kasaluyuan PDF, Word, sareng Powerpoint. Henteu paduli naon anu anjeun pilih, anjeun tiasa gampang transisi tina tulisan leungeun kana téks ka dikte sanajan dina kecap anu sami pikeun ngajantenkeun transkripsi gampang, henteu paduli metode anu anjeun pikahoyong. Éta ogé ngagaduhan kamampuan pikeun nanganan persamaan matematika sareng diagram, sayogi salaku LaTeX atanapi gambar. Nebo ogé nawiskeun aplikasi pendamping anu disebut Nebo Viewer, anu ngamungkinkeun anjeun ngaksés vérsi catetan catetan anjeun iraha waé dina iPhone anjeun. Anjeun mimitina kedah ngadamel akun MyScript gratis teras ngaksés singkronisasi awan sateuacan anjeun tiasa ningali catetan anjeun.

Kaunggulan : Kontra :
  • Konversi tulisan leungeun gampang
  • Bisa ngagunakeun persamaan matematik jeung kimia
  • Sababaraha basa sadia
  • Teu pangbasajanna ngagunakeun
  • Dina sisi pricier

Tingali ayeuna di Apple App StoreView ayeuna di Nebo Fitur: Gratis | Diwangun-di scanner | Bagikeun catetan jeung batur Tambahan anu gunana pikeun iPad naon waé, aplikasi Notes mangrupikeun aplikasi pencatatan tanda tangan Apple kalayan fungsionalitas anu lugas anu ngajantenkeun éta aplikasi catetan catetan gratis pangsaéna pikeun iPads. Upami anjeun gaduh iPad, sigana anjeun parantos masang aplikasi Catetan. Ieu mangrupikeun salah sahiji cara anu paling gampang pikeun nyandak catetan, tapi aya cara sanés pikeun ngagunakeun aplikasi sanés ngan ukur nyandak catetan. Éta ogé tiasa ngadamel jinis média sanés, sapertos gambar, daptar pariksa, sareng sketsa. Éta ogé tiasa dianggo sareng catetan tulisan leungeun atanapi dokumen anu diseken anu anjeun kedah siap-siap. Anjeun tiasa ngonci catetan anjeun nganggo kecap akses atanapi nganggo alat panyeken anu diwangun pikeun nyeken dokumén kertas. Kalayan aplikasi dumasar kana iCloud, anjeun tiasa ngaksés catetan anjeun dina alat iCloud mana waé.

Kaunggulan : Kontra :
  • Bébas ngagunakeun
  • Fitur nyimpen otomatis
  • Geus diwangun kana iPad Anjeun
  • fitur rada dasar
  • Taya extras fancy

Tingali ayeuna di Apple App Store Aplikasi catetan anu pangsaéna pikeun iPad nyaéta Notability sareng sababaraha alesan. Gawéna sareng sababaraha jinis média anu anjeun hoyong tambahkeun kana catetan anjeun, ditambah anjeun tiasa ngatur sadaya catetan anjeun kana buku catetan anu rapih anu gampang diakses. Notability ogé bebas ngagunakeun, tapi anjeun bisa ningkatkeun pikeun fee minimal upami anjeun hoyong aksés ka fitur bonus.

aplikasi catetan-nyokot Fitur standout Peunteun
Kamampuhan Aplikasi sadaya-dina-hiji 4.7
Evernote Panyimpenan file 4.4
GoodNotes 5 Fitur tulisan leungeun 4.8
Nebo Apple Pencil-cocog 4.6
Catetan Gratis sareng parantos diwangun 3.5

Saatos sababaraha waktos, sadaya aplikasi catetan catetan iPad anu béda-béda tiasa mimiti kabur babarengan, janten ieu sababaraha saran ahli pikeun ngabantosan anjeun milih pilihan anu pas pikeun iPad anjeun.

Pilih aplikasi pencatat catetan ieu… Upami Anjeun hoyong…
Kamampuhan Pilihan pangalusna sakabéh
Evernote Aplikasi anu pantes pikeun tim kalayan dukungan lintas platform
GoodNotes 5 Pikeun resep ngadigitalkeun catetan dina tulisan leungeun anjeun sorangan
Nebo Aplikasi pikeun pangguna canggih kalayan kamampuan stylus
Catetan Aplikasi iPad asli anu nawiskeun pamakean anu saderhana

Aya sababaraha fitur anu kami anggap nalika milarian aplikasi anu nyandak catetan anu pangsaéna.

  • Panganteur: Kami milarian aplikasi anu nawiskeun antarmuka anu bersih sareng ramping anu henteu pabalatak atanapi ngaganggu tina padamelan anjeun.
  • Parabot: Lamun datang waktu nulis, Anjeun hoyong pastikeun yén aya parabot katuhu pikeun mantuan Anjeun ngalengkepan pakasaban. Kami ningali fitur sapertos jinis tulisan, dikte, presentasi, sareng alat éditan anu sayogi sareng unggal aplikasi anu nyandak catetan anu pangsaéna.
  • Kaamanan : Kaamanan sareng cadangan file penting nalika milih aplikasi catetan anu pangsaéna pikeun iPad. Loba catetan ngandung émbaran sénsitip, jadi Anjeun hoyong pastikeun yén payil Anjeun moal leungit sarta ogé aman tina sagala prying eyes.
  • Ongkos: Anggaran penting, ku kituna urang nimbangkeun sabaraha biaya unggal aplikasi sareng naon anu dipasihkeun ku unggal pameseran.

Nalika milih aplikasi catetan catetan anu pangsaéna pikeun anjeun, pikirkeun kumaha rencana anjeun ngagunakeun aplikasi sareng fitur mana anu penting pikeun kabutuhan anjeun. Aplikasi catetan anu pangsaéna nawiskeun langkung seueur tibatan anu anjeun ngarepkeun. Salian nyimpen catetan anjeun sarta gagasan caang, aya ogé loba fitur rojongan séjén, kaasup GoodNotes 5 nampi rating pangluhurna ti App Store dina daptar kami, nampi rating rata-rata 4.8. Nanging, Notability sareng Nebo ogé nampi rating anu luhur dina App Store. Nalika milarian aplikasi catetan anu pangsaéna, kami mendakan seueur jasa anu tiasa dianggo pikeun kabutuhan anjeun. Ieu sababaraha aplikasi catetan anu sanés pikeun ditingali: Standar redaksi

Patali

Nalika kuring diajar kadokteran, kuring nyandak seueur catetan dina iPad generasi lami kuring sareng ogé ngadamel ton catetan tulisan tangan sabab kuring sakola lami pisan. Ngagaduhan hal digital anu tiasa dianggo dina ceramah, di bangsal sareng di bumi pikeun memusatkan catetan sareng diajar leres-leres ngabantosan tapi modél iPad awal ngagaduhan watesan anu hartosna kuring henteu pernah leres-leres ngagunakeunana saloba anu dipikahoyong. Teraskeun gancang ka dinten ayeuna dimana urang gaduh pensil apel, chip M1, layar XDR sareng jutaan aplikasi diajar anu saé sareng éta carita anu béda-béda tapi tiasa hésé pikeun ngémutan alur kerja anu cocog pikeun anjeun naha éta kuring hoyong bagikeun tambang.

Naha Kuring Anggo iPad Pro 12.9 Pikeun Nyandak Catetan

Ku kituna lamun urang megatkeun hal handap aya bener dua cara nyieun catetan. Anjeun tiasa nyerat catetan anjeun nganggo pulpén sareng kertas sareng nganggo hal-hal sapertos warna sareng diagram lancah atanapi anjeun tiasa ngetik catetan nganggo naon waé tina Word ka aplikasi anu nyandak catetan sapertos Evernote. Tina sudut pandang pribadi kuring tiasa nyelapkeun sareng kaluar tina duanana metode pencatatan ieu sabab duanana gaduh pro sareng kontra, janten hayu urang tingali naon ieu.

Pro jeung Kontra Catetan Leungeun-Ditulis

Upami anjeun nyorong kuring karesep kuring sigana pikeun catetan tulisan tangan. Tulisan panangan saé sabab aya seueur bukti yén upami anjeun nyerat catetan anjeun bakal ningkatkeun ingetan pangaweruh sareng leres-leres ngabantosan pamahaman topik. Hiji studi 2014 diterbitkeun dina Psikologis Élmu ku panalungtik Pam Mueller of Princeton sarta Daniel Oppenheimer of UCLA manggihan yén nalika jalma ngetik catetan maranéhanana, maranéhna boga kacenderungan pikeun nyobaan nyandak catetan verbatim jeung nulis handap saloba ceramah sakumaha maranéhna bisa kecap pikeun kecap. . Siswa anu nyandak catetan panjang dina pangajaran kapaksa kedah langkung selektif – sabab anjeun henteu tiasa nyerat gancang-gancang anjeun ngetik. Sareng ngolah tambahan bahan anu aranjeunna lakukeun nyababkeun pamahaman konseptual anu langkung saé ngeunaan topik éta. Nalika anjeun nyerat catetan anjeun, anjeun ngagolongkeun topik kana diagram lancah; Anjeun tiasa make kelir béda; Anjeun tiasa ngagambar panah atanapi bunderan hal-hal sareng anjeun tiasa ngalakukeun sagala hal ieu anu hartosna anjeun ngolah langkung seueur ceramah atanapi naon waé anu anjeun candak catetan sareng nyuling kana bagian-bagian penting dina catetan tulisan leungeun anjeun. Kanyataan yén tulisan leungeun rada laun hartosna anjeun kedah selektif dina naon anu anjeun lebetkeun anu hartosna anjeun langkung condong nyaring sareng leres-leres ngagunakeun uteuk anjeun pikeun ngadamel catetan. Karugian utama catetan tulisan leungeun nyaéta yén kuring biasa ditungtungan ku seueur potongan kertas anu teu teratur sareng aranjeunna hésé diatur sareng milarian dibandingkeun sareng catetan digital kalayan fungsi milarian ctrl-f. Ogé lamun anjeun kawas kuring jeung dokter tulisan leungeun anjeun meureun geulis goréng sarta bisa nyandak hiji menit pikeun angka kaluar naon tos Anjeun nulis.

Pro jeung Kontra Ngetik Catetan

Ngetik catetan anjeun ngarengsekeun masalah organisasi sareng gancang mendakan hal-hal sabab sadayana disingkronkeun sareng dina awan. Ngetik ogé mastikeun yén inpormasi éta jelas sareng diurutkeun sacara logis kalayan tautan ka sumber-sumber sanés anu cocog pikeun ngabantosan pamahaman topik. Masalah utama ngetikkeun sakumaha disebutkeun dina ulikan saméméhna aya kacenderungan pikeun ngan nranskripsikeun naon dosén nyebutkeun jeung anjeun rada pasif jeung teu bener nyokot loba di. Laju ngetik mah geulis gancang jeung jadi kuring murag kana bubu ieu dina kasempetan saméméh opting kana catetan bullet point sarta nyieun patarosan ngelingan aktif sakumaha Kuring geus disebutkeun dina tulisan séjén sarta dina newsletter mingguan kuring nu mana kaluar unggal Minggu. Dina Psikologis Élmu Study kana catetan nyokot peneliti Mueller na Oppenheimer dicutat yén catetan-nyokot bisa categorized dua cara: generative jeung non-generative. Nyokot catetan generatif patali jeung «nyimpulkeun, paraphrasing, pemetaan konsep,» sedengkeun non-generatif catetan-nyokot ngalibatkeun nyalin hal verbatim. Sareng aya dua hipotesis naha catetan-nyokot mangpaatna di tempat munggaran. Gagasan anu munggaran nyaéta ngeunaan encoding sareng nyarios yén nalika hiji jalma nyandak catetan, “pangolah anu lumangsung” bakal ningkatkeun “diajar sareng ingetan”. Anu kadua, disebut hipotésis panyimpenan éksternal, nyaéta yén anjeun diajar ku tiasa ningali deui catetan anjeun, atanapi bahkan catetan jalma sanés. Kusabab jalma-jalma tiasa ngetik langkung gancang tibatan nyeratna, nganggo laptop bakal ngajantenkeun jalma-jalma langkung kamungkinan nyobian nranskripsikeun sadayana anu didangu sareng gaduh catetan anu tiasa dibaca pikeun neundeun éksternal sareng uih deui tapi aranjeunna henteu ngiringan atanapi ngartos materi.

Cara Pangalusna Pikeun Nyokot Catetan

Ayeuna pindah ka hareup naha kuring ayeuna make iPad Pro jeung Apple pensil sabab metoda ieu ngagabungkeun kaunggulan duanana tulisan leungeun jeung ketikan catetan jeung ngaleungitkeun kalemahan. Kuring nganggo EverNote sareng anjeun ogé gaduh sadaya fungsi milarian sareng singkronisasi anu ngajantenkeun ngetik catetan leres-leres efektif. Kalayan hiji-hijina karugian nyata tina iPad Pro nyaéta yén éta lumayan mahal sanajan dina harga diskon pendidikan. Ieu mangrupikeun iPad Pro panganyarna sareng Apple Pencil 2.0 tapi kuring ogé ngagaduhan Pro 2018 sareng Apple Pencil 1 anu langkung mirah janten patut dipertimbangkeun upami anjeun mahasiswa dina anggaran anu ketat. Ayeuna saurna upami hargana sanés pameungpeuk sareng anjeun badé kéngingkeun iPad atanapi upami anjeun parantos ngagaduhan iPad maka anjeun badé nonton sesa pidéo ieu sabab kuring bakal masihan anjeun sababaraha tip ngeunaan cara kuring nganggo Evernote OS anyar sareng alat-alat sanés pikeun nyandak catetan dina skenario anu béda.

The iPad Pro 12.9 vs iPads séjén Pikeun Catetan Nyandak

Janten hayu urang bahas ngeunaan iPad mana anu kuring nyarankeun pikeun nyandak catetan naha anjeun mahasiswa atanapi profésional. Kuring milih pikeun iPad Pro tapi aya seueur pilihan sanés di dieu dina waktos pidéo ieu kalebet iPad Air sareng iPad normal duanana ogé gaduh dukungan pensil apel sareng aya ogé iPad mini. Kuring parantos nempatkeun harga di dieu kusabab biaya sering janten faktor pangwatesan utama. IPad standar kira-kira satengah harga versi Pro sareng kanggo sabagéan ageung jalma anu ngan ukur nganggo iPad pikeun nyandak catetan kalayan dukungan pensil, ieu mangrupikeun pilihan éntri anu saé pikeun dimana mini anu rada alit. Kuring ngajemput versi Pro 12,9 inci nalika dileupaskeun nalika kuring ogé ngagunakeun éta pikeun pidéo sareng saprak éta gaduh chip M1 éta saé pisan pikeun fungsi anu langkung luhur ieu sareng ngamungkinkeun kuring ngagunakeun éta sapertos anu kuring bakal MacBook. Kuring milih ukuran layar anu paling ageung sabab ngamungkinkeun kuring gaduh sababaraha tab kabuka sakaligus anu, sakumaha anu bakal urang tingali dina sadetik, mangrupikeun konci pikeun nyandak catetan. OS iPad ngamungkinkeun pikeun layar iPad bisa dipaké salaku layar kadua atawa eunteung layar Mac Anjeun ogé ngagunakeun alat Sidecar Apple. Anjeun ngan klik tombol ieu sareng éta bakal langsung ngajantenkeun iPad anjeun janten layar kadua sareng kuring jujur ​​​​teu tiasa overstate kumaha berhargana gaduh layar ageung pikeun kuring, éta ningkatkeun produktivitas sareng efisiensi kuring dugi ka anjeun tiasa gaduh karangan atanapi blog anu anjeun Tulisan dibuka dina hiji layar teras sadaya panalungtikan internét anu anjeun laksanakeun dina layar anu sanés. Éta perumahan layar tambahan penting pisan. Sarupa oge, iPadOS hadir kalawan seueur tugas sareng ngamungkinkeun anjeun muka sababaraha tab dina layar. Ieu deui kaulinan-changer nalika nyokot catetan atawa nalungtik hal atawa practicing patarosan ngelingan aktif sakumaha abdi tiasa gancang luncat antara ketok tur ngabandingkeun. Layar dina 12.9 Pro ogé mangrupikeun tampilan XDR anu henteu nganggo Pro 11 inci sareng ngajadikeun bédana nyata dina kualitas gambar dina iPads sanés anu ngagaduhan layar rétina cair apel. Dina hal kumaha raos nyerat dina layar nganggo pensil apel, éta pangdeukeutna pikeun nyerat dina kertas anu kuring ngalaman. Kuring ogé nyokot keyboard magic pikeun Pro nu bener nice jeung ngamungkinkeun kuring pikeun dasarna ngagunakeun iPad Pro kawas Abdi Mac. Hiji-hijina kalemahan di dieu nyaéta sistem operasi iPad sareng manajemén file anu henteu langkung kuat sapertos MacOS sahingga Pro henteu acan ngagentos Macbook Pro kuring. Pasihan abdi di dieu nyaéta upami anjeun mampuh ukuran layar anu langkung ageung anjeun pasti moal kuciwa tapi upami anjeun gaduh anggaran layar anu langkung alit masih saé pikeun dasar-dasar catetan.

Aplikasi Nyokot Catetan iPad Top

Janten aplikasi naon anu kuring anggo pikeun nyandak catetan? Nya pikeun kuring, kuring nganggo Evernote dina sadaya alat Apple kuring sabab éta rada ramping sareng kuring henteu resep nyéépkeun waktos anu ageung pikeun nyorot hal-hal atanapi ngajantenkeun aranjeunna katingali saé kalayan seni Apple Pencil sareng mendakan éta gancang dianggo. Kuring ogé parantos nganggo Notability sareng Goodnotes anu langkung gaya sareng deui upami anjeun hoyong ngabandingkeun lengkep tina aplikasi anu pangsaéna hayu atuh terang dina koméntar di handap ieu. Duanana Evernote sareng Notability gaduh sababaraha fitur konci sapertos tiasa ngimpor PDF sareng gambar pikeun annotate sareng kamampuan pikeun nyeken dokumén anu saé upami anjeun ngadamel catetan ngeunaan buku atanapi hoyong ngarebut slide ceramah. Duanana ogé ngantep anjeun ngimpor sajumlah file tina aplikasi panyimpen awan sapertos Gdrive atanapi Dropbox pikeun teras annotate anu leres-leres ngabantosan khususna pikeun PDF. Lamun ngagunakeun Apple Pencil Evernote bakal ngarobah tulisan leungeun kuring kana téks geulis konsisten tur alat sketsa ngamungkinkeun pikeun gambar leuwih kreatif. Notability sigana sakedik langkung saé dina hal pilihan pensil sareng gambar sareng gaduh sababaraha perenah notebook anu langkung estetika. Tapi kuring cukup dasar sareng langkung milih kamampuan Evernote pikeun ngajantenkeun kuring langsung nyandak catetan dina sadaya alat kuring. Evernote ogé ngamungkinkeun catetan audio sareng nyiptakeun tugas tina catetan anu kuring mendakan leres-leres mangpaat upami kuring nuju pindah atanapi gaduh ide sareng hoyong ngarékam hiji hal atanapi nyetél panginget tugas pikeun engké. Kuring ogé ngagunakeun alat kliping Evernotes pikeun nyimpen artikel wéb sareng tautan ka sadaya alat pikeun nyiptakeun sistem panyimpen pangaweruh terpusat ieu atanapi otak kadua. Naon waé aplikasi anu nyandak catetan anu anjeun pilih nyaéta milih hiji hal anu cukup gampang pikeun ngajaga anjeun konsisten pikeun ngawangun dasar pangaweruh anjeun. Ayeuna kuring hoyong ngobrol anjeun ngeunaan sababaraha kasus pamakean anu kuring mendakan sareng kumaha kuring nganggo Evernote pikeun nyandak catetan dina kasus pamakean éta, janten hayu urang mimitian ku ceramah.

Kuliah sareng Kursus Online

Salaku pangadeg sareng CEO sareng ngan ukur kutu buku diajar anu ageung, kuring teras-terasan nyilem kana kursus-kursus online, webinar sareng pelatihan jarak jauh sareng pikeun unggal kursus universitas ayeuna aya unsur kuliah online. Upami kuring ningali webinar langsung atanapi kursus anu tos dirékam, kuring bakal nganggo fitur multitask iPadOS pikeun muka dua tab di sisi sareng aliran dina hiji sareng Evernote di sisi sanésna. Kuring teras bakal nyandak catetan konci nganggo Apple Pencil atanapi ngadamel sababaraha patarosan ngelingan aktif upami kuring diajar hiji hal teras kuring bakal nambihan tautan kana rekaman kana catetan éta supados kuring tiasa ngarujuk deui upami diperyogikeun. Kuring bakal sering nambihan cap waktu di dieu pikeun ngabantosan mendakan hal-hal engké sareng kuring bakal nyandak screenshot nambihanana kana catetan sareng annotate aranjeunna pikeun ngabantosan ngagambarkeun titik-titik anu langkung jelas. Ieu dimana fitur pangenalan tulisan leungeun Evernotes janten nyalira sabab kuring tiasa tetep aktip nyerat catetan sapertos anu kuring lakukeun dina kertas teras ngarobih ieu kana blok téks anu tiasa dibaca anu saé.

Kuliah Pribadi jeung Acara

Pikeun ceramah pribadi atanapi acara sapertos anu kuring bahas dina kumaha kuring henteu nyandak catetan vidéo, kuring biasana bakal maca catetan ceramah atanapi slide pikeun nyandak gambaran umum ngeunaan topik anu katutupan sareng nganggo Evernote kuring bakal unggah naon waé. bahan online atawa ngan numbu ka aranjeunna salaku bagian tina pre-kuliah prep kuring. Nalika dina ceramah sorangan kuring bakal nganggo kaméra iPad sareng layar atanapi ngarékam slide anu penting sareng leres-leres bakal nyerat patarosan ngelingan aktif nalika kuring ngupingkeun Evernote. Salaku conto, kuring saleresna dina acara jalma-jalma bulan kamari dimana kuring nyatet konsép konci tapi ogé ngagunakeun pensil apel sareng fungsi sketsa Evernote pikeun ngagambar diagram lancah sakitar topik konci teras ngatur catetan ku subjek dina notebook. dina urutan logis. Naha online atanapi sacara pribadi kuring mendakan yén nyerat catetan nganggo pensil sareng nyiptakeun patarosan anu aktip ngajantenkeun kuring aktipitas sareng ngajantenkeun kuring mikir ngeunaan topik tinimbang ngan ukur ngetik ceramah anu didikte atanapi ngan saukur henteu nyandak catetan sareng nyerep hal-hal sacara pasif. Kuring teras tiasa uih deui kana catetan ieu iraha waé atanapi nambihanana upami diperyogikeun.

Buku jeung Handouts

Upami kuring diajar tina buku atanapi kuring parantos dipasihan handout dina setting pangajaran kelompok alit, kuring biasana bakal ngagunakeun téknologi scanning Evernote pikeun nyeken dina paragraf sareng langsung nyiptakeun catetan anu kuring tiasa annotate atanapi diédit. Ieu pohara mantuan nalika nyieun bank pangaweruh catetan buku pikeun nginget sagalana nu kuring baca sarta kuring mindeng bakal tag buku dumasar kategori maranéhanana kayaning keuangan, bisnis, ngembangkeun diri pikeun mantuan kuring manggihan hal bener gancang. Sarua upami kuring dina sési pangajaran kelompok leutik sareng kuring nuju ngadamel handout, buku kerja atanapi lembar latihan pikeun hal sapertos latihan roleplay pikeun katerampilan lemes, kuring bakal nganggo fungsi panyeken anu sami pikeun nyeken dina halaman anu relevan. bahan kertas lajeng annotate on iPad abdi. Sateuacan ngalakukeun ieu, kuring kaleungitan seueur handout kertas anu mangpaat atanapi aranjeunna ngan ukur kusut dina kantong kuring.

Diajar Dunya Nyata

Nalika damel salaku dokter bedah sareng di bangsal upami kuring ngalaksanakeun latihan simulasi, peran-peran atanapi latihan praktis naon waé, sering aya waktos kuring kedah nyandak catetan teras milarian deui engké. Kalawan iPad abdi tiasa rada gancang catetan handap hal anu geus datangna up salaku titik learning lajeng nganggo mutlitasking layar pamisah ka google pikeun info salajengna jeung bener ngartos topik. Ayeuna kuring ngajalankeun sababaraha perusahaan ed-tech kuring sering nganggo iPad pikeun nyandak titik diajar palanggan tina bengkel panalungtikan atanapi pikeun hal-hal sapertos nyatet sesi pelatihan karyawan. Upami anjeun mahasiswa médis sareng ningali dina setting klinis anjeun tiasa gancang milarian google kabuka di gigireun catetan anjeun atanapi versi Kindle buku téks médis anjeun sareng gancang ningali hal-hal anu anjeun henteu terang. Pasién sareng dokter langkung biasa ningali murid anu nganggo iPad nyandak catetan iPads kirang katingali tibatan laptop sareng langkung gampang diangkut bari langkung profésional tibatan catetan dina telepon anjeun dimana jalma-jalma panginten anjeun ngan ukur dina TikTok.

Poé Ka Poé NoteTaking

Tungtungna kuring bakal nganggo iPad kuring, Apple Pencil sareng Evernote pikeun ngalakukeun nanaon kreatif. Upami kuring ngarencanakeun pidéo YouTube, kuring bakal nyusun catetan teras nyerat ideu, nyorot bagian pikeun nambihan dina B-Roll sareng peta naon anu bakal kuring bahas. Upami kuring nalungtik hal-hal pikeun padamelan atanapi mikiran ide bisnis énggal, pensil apel sareng keyboard sihir ngamungkinkeun kuring nganggo iPad Pro salaku laptop anu hampang anu tiasa dicandak tina méja kuring sareng nyéépkeun waktos kreatif pikeun ngarencanakeun hal-hal. Sarua upami kuring ngobrol sareng tim kuring dina slack atanapi nganggo alat kolaborasi sapertos Miro pikeun papan tulis sareng kolaborasi dina ideu, kuring tiasa nyandak screenshot tina hiji hal anu annotate atanapi ngurilingan daérah anu penting teras gancang bagikeun ka tim. Ieu mangrupikeun pangropéa kaulinan anu nyata pikeun kuring sabab kadang-kadang tiasa langkung gancang pikeun ngajelaskeun hiji hal ku annotating screenshot atanapi ngagambar diagram ku leungeun tinimbang ngajelaskeun hal-hal ku ngetik. Janten éta sababaraha cara kuring nganggo iPad Pro 12.9 sareng Evernote pikeun nyandak catetan. Kuring miharep anjeun kapanggih yén mangpaat. Pikeun nyimpulkeun kami parantos nyarioskeun naha kuring nganggo iPad Pro pikeun nyandak catetan dina nyerat catetan dina kertas atanapi ngetikna sareng sababaraha bukti anu ngabandingkeun dua metode pencatatan éta. Kami parantos nyarioskeun ngeunaan Apple Pencil sareng garis iPad ayeuna sareng pro sareng kontra sareng kami parantos nyilem kana aplikasi anu kuring anggo sapertos Evernote sareng sababaraha kasus pamakean pikeun nyandak catetan sareng iPad tina pangalaman kuring sorangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *