Naha anjeun nyerat ngeunaan novel, carita pondok, sajak atanapi lakon, kacindekan tina karangan analisis sastra anjeun kedah nyambungkeun pernyataan skripsi anjeun ka tungtung karangan anjeun. Nyimpulkeun poin anjeun peryogi, tapi kacindekan kedah nyintésis sadaya unsur anu béda tina padamelan anu anjeun dianalisis. Kacindekan ngagambarkeun pentingna karangan anjeun dina terang tina patarosan anu anjeun naroskeun sareng nunjukkeun yén anjeun parantos suksés ngabéla argumen sastra anjeun.

Ngajalajah artikel ieu

  • Nyarioskeun deui Skripsi
  • Sintésis Rincian Anjeun
  • Ngarepkeun
  • Tetep Positip

1 Nyatakeun deui Skripsi

Hiji kacindekan dina makalah literatur kudu dimimitian ku reiteration pernyataan tesis anjeun, nu argumen utama Anjeun. Ngawartosan ka pamaca kumaha anjeun tiasa nunjukkeun pandangan anjeun. Upami, contona, anjeun nyerat ngeunaan Harper Lee “To Kill A Mockingbird,” tesis anjeun panginten yén tokoh utama, Scout, gaduh pangalaman sapanjang novel anu masihan anjeunna sudut pandang anu langkung dewasa dina tungtung buku. Nyimpulkeun pikeun pamaca kumaha anjeun nalungtik bukti tékstual nepi ka kacindekan éta, anu diwujudkeun dina pernyataan tesis anjeun lajeng restated dina basa béda dina kacindekan.

2Sintésis Rincian Anjeun

Unggal paragraf awak dina karangan anjeun kedah ngarecah tesis anjeun kana subbagian anu anjeun terapkeun kana narasi, sajak atanapi sandiwara anu anjeun tulis. Kacindekan nyaéta dimana anjeun nyintésis dukungan anu anjeun kembangkeun dina karangan sareng ngabentuk kana pernyataan anu kohesif anu nunjukkeun kumaha anjeun ngabela argumen anjeun. Lamun Scout dina «To Kill A Mockingbird» matured greatly sapanjang novel, kacindekan reminds nu maca cara anjeun nganalisa kajadian buku, critiques sejen tur téori sapanjang unggal paragraf karangan anjeun.

3 Tingali ka hareup

Kacindekan henteu kedah masihan jawaban anu pasti kana patarosan tesis anjeun. Analisis sastra henteu lirén dina hiji waktos anu tangtu, sareng karangan sapertos anjeun tetep karya sastra maju. Kacindekan anu saé bakal naroskeun naon anu kedah dilakukeun pikeun ngabéréskeun masalah anu anjeun parantos diidentifikasi. Upami “To Kill A Mockingbird” museur kana masalah ras anu terang-terangan sareng sistem kaadilan kriminal, anjeun tiasa ngabahas aspék-aspék kontroversi kota leutik anu masih aya ayeuna. Entong ngenalkeun ideu anu énggal, tapi tarik tina pernyataan skripsi anjeun sareng sambungkeun kana rasa kawajiban anu anjeun ngarep-arep diterapkeun ka pamiarsa anjeun.

4 Tetep Positip

Nada kacindekan kedah positip sareng ngahontal rarasaan parantosan. Anjeun tiasa nganggo téknik sastra sanés, sapertos simile atanapi métafora, sareng anjeun tiasa ngarujuk kana masalah atanapi ide kontemporer anu aya. Siswa anu maju tiasa ngarujuk kana aspék téori sastra upami anjeun terang ngeunaan éta. Gemblengna, lamun boga argumen well-dibela sakuliah kertas, kacindekan kudu jadi kuat sakumaha sesa karangan.

Ngeunaan Pangarang

Matt Rauscher parantos nyerat sacara profésional ti saprak 1996, nembé janten panulis panulis / kritikus pilem pikeun «Instinct Magazine.» Anjeunna ogé novelis sareng panulis ko-panulis buku panduan kota Chicago. Taun 1997, Rauscher lulus ti Universitas Illinois kalayan gelar BA dina rétorika.

Naon handout ieu ngeunaan

Handout ieu bakal ngajelaskeun fungsi kacindekan, nawiskeun strategi pikeun nyerat anu efektif, ngabantosan anjeun ngévaluasi kacindekan anu anjeun rancang, sareng nyarankeun pendekatan anu kedah dihindari.

Ngeunaan conclusions

Perkenalan sareng kacindekan tiasa sesah nyerat, tapi aranjeunna pantes pikeun investasi waktos. Éta tiasa gaduh pangaruh anu signifikan dina pangalaman pamaca dina makalah anjeun. Sagampil bubuka Anjeun tindakan minangka sasak nu transports pamiarsa anjeun tina kahirupan maranéhanana sorangan kana “tempat” analisis anjeun, kacindekan Anjeun bisa nyadiakeun sasak pikeun mantuan pamiarsa Anjeun nyieun transisi deui ka kahirupan sapopoe maranéhanana. Kacindekan sapertos kitu bakal ngabantosan aranjeunna ningali naha sadaya analisa sareng inpormasi anjeun kedah penting pikeun aranjeunna saatos aranjeunna nempatkeun kertas. kacindekan anjeun kasempetan Anjeun pikeun mibanda kecap panungtungan dina subjek. Kacindekan ngamungkinkeun anjeun pikeun nyarios akhir ngeunaan masalah anu anjeun angkat dina makalah anjeun, pikeun nyintésis pikiran anjeun, pikeun nunjukkeun pentingna ideu anjeun, sareng ngadorong pamaca anjeun kana pandangan anu énggal ngeunaan subjek. Éta ogé kasempetan anjeun pikeun ngadamel kesan ahir anu saé sareng mungkas dina catetan anu positif. Kacindekan anjeun tiasa ngalangkungan wates tugas. Kacindekan ngadorong saluareun wates pituduh sareng ngamungkinkeun anjeun mertimbangkeun masalah anu langkung lega, ngadamel sambungan énggal, sareng ngajelaskeun pentingna pamanggihan anjeun. Kacindekan anjeun kedah ngajantenkeun pamiarsa anjeun bungah aranjeunna maca makalah anjeun. Kacindekan anjeun masihan pamaca anjeun pikeun nyandak anu bakal ngabantosan aranjeunna ningali hal-hal anu béda atanapi ngahargaan topik anjeun dina cara anu relevan sacara pribadi. Éta tiasa nunjukkeun implikasi anu langkung lega anu henteu ngan ukur dipikaresep ku pamaca anjeun, tapi ogé ningkatkeun kahirupan pamaca anjeun dina sababaraha cara. Ieu kado anjeun ka nu maca.

Strategi pikeun nulis hiji kacindekan éféktif

Hiji atawa leuwih tina strategi ieu bisa mantuan Anjeun nulis hiji kacindekan éféktif:

  • Maén “Jadi Naon” Game. Mun anjeun nyangkut jeung ngarasa kawas kacindekan anjeun teu nyebutkeun nanaon anyar atawa metot, ménta babaturan maca eta sareng anjeun. Iraha waé Sadérék nyieun pernyataan tina kacindekan Sadérék, ajak sobatna ngomong, “Jadi kumaha?” atanapi “Naha kedah aya anu paduli?” Teras pikirkeun patarosan éta sareng jawabna. Ieu kumaha éta tiasa: Anjeun: Dasarna, kuring ngan ukur nyarios yén pendidikan penting pikeun Douglass. Sobat: Jadi naon? Anjeun: Nya, éta penting sabab éta mangrupikeun konci pikeun anjeunna janten warga anu bébas sareng sami. Babaturan: Naha aya anu kedah paduli? Anjeun: Éta penting sabab boga perkebunan nyoba ngajaga budak teu dididik sangkan bisa ngajaga kontrol. Nalika Douglass nampi pendidikan, anjeunna ngarobih kontrol éta sacara pribadi. Anjeun ogé tiasa nganggo strategi ieu nyalira, naroskeun ka diri anjeun “Jadi Naon?” nalika anjeun ngembangkeun ideu atanapi draf anjeun.
  • Balik deui kana téma atawa téma dina bubuka. strategi ieu brings nu maca bunderan pinuh. Contona, lamun dimimitian ku ngajéntrékeun skénario, Anjeun bisa ditungtungan ku skenario sarua salaku bukti yen karangan anjeun mantuan nyieun pamahaman anyar. Anjeun oge bisa ngarujuk ka paragraf bubuka ku ngagunakeun kecap konci atawa konsép paralel jeung gambar nu ogé dipaké dina bubuka.
  • Sintésis, ulah nyimpulkeun. Kaasup kasimpulan ringkes tina poin utama makalah, tapi ulah ngan saukur ngulang hal-hal anu aya dina makalah anjeun. Gantina, tunjukkeun pamaca anjeun kumaha poin anu anjeun lakukeun sareng dukungan sareng conto anu anjeun anggo pas babarengan. Tarik kabeh babarengan.
  • Kalebet wawasan atanapi kutipan anu provokatif tina panalungtikan atanapi bacaan anu anjeun lakukeun pikeun makalah anjeun.
  • Ngajukeun kursus tindakan, solusi pikeun hiji masalah, atawa patarosan pikeun ulikan salajengna. Ieu tiasa alihan prosés pamikiran pamaca anjeun sareng ngabantosan anjeunna nerapkeun inpormasi sareng ide anjeun kana kahirupan dirina atanapi ningali implikasi anu langkung lega.
  • Nunjukkeun kana implikasi anu langkung lega. Contona, upami makalah anjeun nalungtik Greensboro sit-in atanapi acara sanés dina Gerakan Hak Sipil, anjeun tiasa nunjukkeun dampakna dina Gerakan Hak Sipil sacara gembleng. Hiji makalah ngeunaan gaya panulis Virginia Woolf bisa nunjuk ka pangaruh dirina dina panulis séjén atawa dina feminists engké.

Strategi pikeun nyingkahan

  • Dimimitian ku frase teu perlu, overused kayaning “dina kacindekan,” “dina kasimpulan,” atawa “dina nutup”. Sanajan frasa ieu bisa dianggo dina pidato, aranjeunna datang di sakuliah sakumaha kai sarta trite dina tulisan.
  • Nyebutkeun tesis pikeun kahiji kalina dina kacindekan.
  • Ngawanohkeun gagasan atawa subtopik anyar dina kacindekan anjeun.
  • Ditungtungan ku pernyataan tesis rephrased tanpa parobahan substantif.
  • Nyieun sentimental, banding émosional anu kaluar tina karakter jeung sesa hiji makalah analitik.
  • Kaasup bukti (kutipan, statistik, jeung sajabana) anu kudu aya dina awak makalah.

Opat rupa kacindekan teu éféktif

  1. The “Éta Carita Kuring jeung Kuring Lengket Éta” Kacindekan. Kacindekan ieu ngan ukur nyarioskeun deui skripsi sareng biasana pondok nyeri. Éta henteu ngadorong ideu ka hareup. Jalma-jalma nyerat kacindekan sapertos kitu nalika aranjeunna henteu tiasa mikirkeun naon-naon anu kedah dicarioskeun. Conto: Dina kacindekan, Frederick Douglass éta, sakumaha urang geus katempo, pelopor dina pangajaran Amérika, ngabuktikeun yén atikan éta kakuatan utama pikeun parobahan sosial ngeunaan perbudakan.
  2. The “Sherlock Holmes” Kacindekan. Kadang-kadang panulis bakal nyatakeun tesis pikeun kahiji kalina dina kacindekan. Anjeun bisa jadi cocoba ngagunakeun strategi ieu lamun teu hayang masihan sagalana jauh teuing mimiti dina kertas Anjeun. Anjeun panginten bakal langkung dramatis pikeun ngajaga pamaca dina poék dugi ka akhir teras “wow” anjeunna kalayan ide utama anjeun, sapertos dina misteri Sherlock Holmes. Nu maca, kumaha oge, teu nyangka hiji misteri, tapi hiji sawala analitik topik anjeun dina gaya akademik, jeung argumen utama (tesis) nyatakeun di hareup. Conto: (Saatos makalah anu daptar seueur kajadian tina buku tapi henteu kantos nyarios naon anu diungkabkeun tina kajadian ieu ngeunaan Douglass sareng pandanganna ngeunaan pendidikan): Janten, sakumaha bukti di luhur nunjukkeun, Douglass ningali pendidikan salaku cara pikeun ngarusak kakawasaan budak sareng ogé mangrupa hambalan penting nuju kabebasan.
  3. The “America the Beautiful” / “Kuring Awéwé” / “We Shall Overcome” Kacindekan. Kacindekan sapertos kitu biasana ngagambar émosi pikeun ngajantenkeun daya tarikna, tapi sanaos émosi ieu sareng séntiméntalitas tiasa pisan ati-ati, éta biasana kaluar tina karakter sareng sesa makalah analitik. A commentary leuwih canggih, tinimbang pujian emosi, bakal jadi upeti leuwih pas kana topik. Conto: Kusabab usaha urang Amérika anu saé sapertos Frederick Douglass, réa-réa deui anu sanés ningali lampu suluh anu bersinar nyaéta pendidikan. Contona nya éta obor anu nyaangan jalan pikeun batur. Frederick Douglass leres-leres pahlawan Amérika.
  4. The “Grab Bag” Kacindekan. Kacindekan sapertos kitu kalebet inpormasi tambahan anu dipendakan atanapi dipikiran ku panulis tapi henteu tiasa ngahijikeun kana makalah utama. Anjeun meureun hésé ninggalkeun kaluar rinci nu kapanggih sanggeus jam panalungtikan sarta pamikiran, tapi nambahkeun fakta acak sarta bit bukti di ahir hiji karangan disebutkeun-well-diatur ngan bisa nyieun kabingungan. Conto: Salian janten panaratas pendidikan, Frederick Douglass nyayogikeun studi kasus anu pikaresepeun pikeun maskulinitas di Amérika Kidul. Anjeunna oge nawiskeun sajarah hiji glimpse metot kana lalawanan budak nalika anjeunna confronts Covey, pangawas nu. Hubunganna sareng baraya awéwé ngungkabkeun pentingna kulawarga di komunitas budak.

Karya consulted

Urang consulted karya ieu bari nulis handout ieu. Ieu sanes daptar komprehensif sumberdaya ngeunaan topik handout, sarta kami ajak anjeun ngalakukeun panalungtikan sorangan pikeun manggihan publikasi tambahan. Punten ulah nganggo daptar ieu salaku modél pikeun pormat daptar rujukan anjeun nyalira, sabab tiasa waé henteu cocog sareng gaya kutipan anu anjeun anggo. Pikeun pitunjuk ngeunaan pormat kutipan, mangga tingali tutorial rujukan UNC Libraries. Urang ngarévisi tips ieu périodik sarta ngabagéakeun eupan balik. Douglass, Frederick. 1995. Narasi Kahirupan Frederick Douglass, Budak Amérika, Ditulis ku Dirina. York énggal: Dover. Hamilton College. nd “Kacindekan.” Puseur Tulisan. Diaksés 14 Juni 2019. https://www.hamilton.edu//academics/centers/writing/writing-resources/conclusions. Holewa, Randa. 2004. “Strategi Nulis Kacindekan”. LEO: Atikan Literasi Online. Panungtungan diropéa 19. Pebruari 2004. HTTPS://leo.stcloudstate.edu/acadwrite/conclude.html. Lisensi Creative CommonsKarya ieu dilisensikeun ku Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 4.0 Lisensi.
Anjeun tiasa ngahasilkeun deui pikeun panggunaan non-komersial upami anjeun nganggo sadayana handout sareng atribut sumberna: The Writing Center, University of North Carolina at Chapel Hill Jieun Hadiah
Diajar Kumaha Nyimpulkeun Karangan sareng Kéngingkeun Inspirasi Ti Pituduh Ieu

  1. Diajar Kumaha Nyimpulkeun Karangan sareng Kéngingkeun Inspirasi Ti Pituduh Ieu
  2. Kumaha cara nyimpulkeun karangan anu leres?
  3. Kumaha ngamimitian Kacindekan?
  4. Nyorot Ajén Pernyataan Skripsi
  5. Setel Argumen anjeun dina Kontéks anu Langkung Ékspansif
  6. Naon anu kudu Dihindari Nalika Nulis Kacindekan Karangan?
  7. Hindarkeun Nepangkeun Inpormasi Anyar
  8. Ulah Ngarobah Argumen Anjeun
  9. Conto Kacindekan Karangan Alus
  10. Kacindekan Karangan Arguméntasi
  11. Kacindekan Karangan Persuasif
  12. Kacindekan Karangan Analitik
  13. Kacindekan Karangan Inggris
  14. Garis handap

Nulis kacindekan nyugemakeun pikeun karangan kadang bisa jadi tricky. Éta tiasa nangtang pikeun ngartos ekspektasi pangajar anjeun sareng kumaha anjeun kedah nyerat kacindekan pikeun makalah anjeun. Upami anjeun mendakan paragraf panutup anu lemah, éta tiasa nyababkeun kelas anu langkung handap atanapi implikasi anu langkung lega. Ahli tulisan kami ngumpulkeun tip penting ngeunaan cara nyimpulkeun karangan anu kualitasna langkung luhur . Kami ngarepkeun anjeun bakal ngamangpaatkeun inpormasi anu disayogikeun dina tulisan ieu. Kacindekan lain ngan saukur kasimpulan basajan tina gagasan jeung argumen nu geus disadiakeun dina awak karangan. Ieu mangrupikeun kecap anu terakhir anjeun nyarios sareng bagian tina inpormasi anu paling kritis pikeun ngabéjaan ka pamaca anjeun. Jadi kacindekan karangan kudu pasti keuna jeung ngayakinkeun. Pernyataan kasimpulan anjeun kedah ngajawab “Jadi Naon?” patarosan . Salian ti éta, langkung saé upami anjeun ngagunakeun paragraf kacindekan pikeun ngantunkeun pamaca anjeun kalayan kesan anu positif kana argumen anu anjeun lakukeun dina awak karangan anjeun. Éta bakal ngabantosan upami anjeun ogé terang dimana sareng kumaha ngamimitian kacindekan pikeun éséy. Éta kedah saatos paragraf awak karangan anjeun. Punten dicatet yén jumlah kalimat anu diperyogikeun pikeun nyerat kacindekan gumantung kana jumlah paragraf bagian awak anjeun. Datang nepi ka kacindekan bisa jadi bagian paling nangtang nulis karangan pikeun sababaraha siswa. Nyatana, teu aya cara anu unik pikeun nyusun tungtung anu sampurna. Nanging, aya sababaraha titik utama anu anjeun kedah perhatosan upami anjeun kedah ngadamel dampak ka pamiarsa anjeun.

  • Kacindekan mangrupikeun kesan anu anjeun tinggalkeun ka pamaca anjeun
  • Éta mangrupikeun titik ahir karangan anjeun
  • Éta kedah ngabuktikeun tesis anjeun
  • Éta kedah nyayogikeun pamaca anjeun kalayan rasa panutupanana

Minangka alternatipna, anjeun tiasa naroskeun ka profésional akademik urang pikeun ngabantosan anjeun dina bagian mana waé kertas anjeun, kalebet kacindekan. Sadaya anu anjeun peryogikeun nyaéta ngantunkeun pamundut ‘tulis karangan kuring’.

Kumaha ngamimitian Kacindekan?

Sapertos paragraf anu sanés, kacindekan tina karangan kedah saimbang. Sakurang-kurangna kudu diwangun ku tilu kalimah: kalimah topik, gagasan kontrol jeung pangrojong, jeung kalimah panutup. Pariksa outline kacindekan has :

  1. Kalimah topik anu nyarioskeun deui argumen pikeun ngingetkeun pamiarsa anjeun ngeunaan nilaina.
  2. Gagasan anu ngadukung anu nyimpulkeun poin-poin utama makalah.
  3. Gagasan anu ngatur anu ngahijikeun poin inti sareng fakta sareng nunjukkeun relevansi topik.
  4. Hiji kalimah concluding nu nyimpulkeun sakabéh kertas jeung ngajawab “Jadi naon?” patarosan.

Salah sahiji strategi anu pangsaéna pikeun ngamimitian kacindekan nyaéta ngaliwat kertas anjeun sakali deui pikeun ngémutan dalilna. Éta ogé diperyogikeun pikeun ngartos kerangka téoritis anu anjeun anggo nalika damel dina jinis tulisan karangan anu khusus. Dina kacindekan karangan anjeun, anjeun kedah kéngingkeun kaahlian klasifikasi sareng analisa anjeun ka tingkat anu paling luhur. Anjeun kedah émut yén tujuan kacindekan nyaéta pikeun ngaitkeun poin-poin karangan utama sadayana . Éta kedah masihan pamaca anjeun ide anu saderhana naha argumen anjeun penting. Ieu sababaraha hal anu anjeun kedah perhatosan upami anjeun naroskeun kumaha carana nyimpulkeun karangan anjeun:

  • Témbongkeun kumaha eusi awak karangan anjeun nambahan nepi ka sapotong tulisan konsisten
  • Ulah ngan nyimpulkeun unggal paragraf kertas Anjeun
  • Kumpulkeun titik-titik utama anjeun sareng kumpulkeun ku cara anu ngajantenkeun korélasi sareng nunjukkeun pentingna.

Nyorot Ajén Pernyataan Skripsi

Hayu urang balik deui ka pernyataan skripsi anu anjeun hasilkeun dina paragraf kahiji atanapi kadua makalah anjeun. Dina titik ieu, nalika anjeun mikir kumaha mungkas karangan, éta waktuna pikeun ngarujuk kana éta gagasan aslina dina kacindekan karangan anjeun. Anjeun henteu kedah ngan ukur nyarioskeun deui skripsi anjeun sareng ngantepkeun sapertos kitu. Sabalikna, éta bakal ngabantosan upami anjeun ngingetkeun pamiarsa anjeun naha skripsi anjeun penting. Henteu masalah naon karangan anjeun ngeunaan; kacindekan kedah difokuskeun implikasi argumen anjeun . Ieu bagian tina karangan mangrupa salah sahiji unggul. Janten, upami anjeun henteu terang kumaha ngamimitianana, tingali conto pernyataan tesis anu kami siapkeun pikeun pangguna kami.

Setel Argumen anjeun dina Kontéks anu Langkung Ékspansif

Kacindekan anu hadé kedah masihan gambaran ngeunaan panutupanana sareng culmination kana ide utama anjeun. Kacindekan éséy ogé tiasa nunjukkeun patarosan atanapi kemungkinan énggal anu parantos diadegkeun. Salah sahiji cara pikeun ngahontal tujuan sapertos kitu nyaéta nyetél argumen anjeun dina kontéks anu langkung ageung. Sakumaha anjeun terang, bubuka karangan ngalih tina hal anu umum ka anu khusus. Dina waktu nu sarua, kacindekan bisa ngalir ti balik husus ka umum. Contona :

  • Anjeun tiasa mertimbangkeun ngadamel tautan kana kasus-kasus ayeuna upami anjeun nalungtik kajadian atanapi kapribadian sajarah
  • Anjeun tiasa nunjukkeun kumaha hiji daérah khusus anu anjeun fokuskeun pakait sareng standar global
  • Upami anjeun marios parobahan sosial, anjeun panginten hoyong ngarujuk kana prosés sosial anu netep sacara umum.

Naon anu kudu Dihindari Nalika Nulis Kacindekan Karangan?

Aya sababaraha hal anu anjeun henteu kedah kalebet dina paragraf kacindekan pikeun ngajantenkeun tulisan anjeun sampurna. Ulah:

  • Jieun kacindekan 1-kalimat
  • Nyaritakeun skripsi anjeun pikeun kahiji kalina
  • Malikan deui ide atanapi salin-témpél kalimat tina kertas
  • Nepangkeun ideu anyar, statistik, atanapi kutipan dina téks (sadayana kedah ditembongkeun dina awak utama)
  • Anggo fakta atanapi koméntar anu ngarusak konsép atanapi argumen anu anjeun parantos nyayogikeun dina bubuka atanapi awak karangan.
  • Jieun banding émosional anu henteu cocog sareng wengkuan sesa kertas
  • Lebetkeun bukti (tabél, cutatan) anu kedahna aya dina awak karangan.

Hindarkeun Nepangkeun Inpormasi Anyar

Anjeun ngan kedah nampilkeun argumen anjeun dina awak karangan. Sakur bukti pikeun ngadukung pernyataan skripsi anjeun ogé kedah disebatkeun dina bagian tengah makalah. Nanging, anjeun masih tiasa ngalebetkeun sababaraha inpormasi anyar dina kacindekan. Éta tiasa janten kutipan anu lumayan anu ngadukung klaim anjeun. Atanapi tiasa janten sababaraha kalimat anu bakal nempatkeun argumen karangan anjeun dina setting anu langkung lega. Teu aya deui jalan pikeun ngenalkeun sumber anyar atanapi apdet signifikan kana kacindekan anjeun anu peryogi diskusi salajengna .

Ulah Ngarobah Argumen Anjeun

Éta langkung saé upami anjeun henteu nganggo asumsi kritis dina kacindekan anjeun. Ulah mungkas kacindekan karangan anjeun ku frase kaduhung nu hurung hesitant atanapi disorganized. Sanaos karangan anjeun tiasa nampilkeun argumen kontroversial, posisi anjeun kedah eksplisit . Tujuan anjeun nyaéta pikeun masihan pamiarsa anjeun sababaraha tuangeun pikeun dipikiran atanapi dipikiran. Sanaos karangan anjeun tiasa gaduh seueur pendekatan kana patarosan na, anjeun kedah ngayakinkeun pamaca anjeun yén karangan anjeun mangrupikeun anu pangsaéna!

Conto Kacindekan Karangan Alus

Ayeuna, urang kedah parantos ngartos kumaha ngamimitian sareng ngabéréskeun nyerat paragraf kacindekan anu saé. Tapi pikeun pinuh nangkep peculiarities tina kacindekan well-ditulis, éta bakal wijaksana pikeun marios sababaraha sampel ogé. Éta bakal ngabantosan upami anjeun émut yén, contona, kacindekan karangan narasi tiasa bénten sareng kacindekan karangan analitik. Tujuan unggal karangan misalna béda. Ku alatan éta, pernyataan concluding bisa jadi rada kontras. Masih, éta henteu ngarobih strategi anu anjeun kedah pilih pikeun ngembangkeun paragraf akhir anu luar biasa. Bagian artikel ieu bakal nunjukkeun sababaraha konsép conto kasimpulan éséy anu pang populerna. Pariksa aranjeunna kaluar🙂

Kacindekan Karangan Arguméntasi

Hayu urang mimitian ku conto kacindekan karangan arguméntasi. Contoh Kacindekan Karangan Argumantatif

Kacindekan Karangan Persuasif

Pikeun kacindekan karangan persuasif, Anjeun kudu make métode jeung struktur nu sarua jeung jenis karangan séjén.

  • Nyarioskeun deui skripsi (parafrasekeun kalayan leres)
  • Nyarioskeun deui dua alesan utama anjeun
  • Jantenkeun pamaca mikir yén posisi anjeun mangrupikeun anu pangsaéna.

Upami anjeun badé nyimpulkeun karangan persuasif anjeun, anjeun kedah émut yén tugas utami nyaéta ngantepkeun pamikiran pamaca anjeun. Sakali anjeun nampilkeun sudut pandang anjeun ngeunaan argumen, pastikeun pikeun nyorotna salaku anu pangsaéna. Conto Kacindekan Karangan Persuasif

Kacindekan Karangan Analitik

Sapertos dina karangan sanés, anjeun ogé kedah nyarioskeun deui skripsi anjeun dina karangan analitik. Upami anjeun mikirkeun kumaha carana nyarioskeun deui skripsi, pertimbangkeun ngagunakeun sinonim pikeun konsép-konsép penting titik-titik asli anjeun. Anjeun oge meureun hoyong rada ngarobah struktur kalimat nu bakal Anjeun pake. Salaku conto, anjeun tiasa ngamimitian kacindekan ku bagian-bagian pidato anu béda sareng anu aya dina pernyataan skripsi anjeun. Contoh Kacindekan Karangan Analitik

Kacindekan Karangan Inggris

Kacindekan karangan basa Inggris sigana anu paling hese. Émut yén dina kalolobaan kasus, dina kacindekan anjeun kedah ngémutan naon anu parantos ditulis ku pangarang sareng ngan ukur aya dina permukaan. Ngan ngaliwatan sumber pilihan Anjeun taliti pikeun meunangkeun gagasan utama. Contoh Kacindekan Karangan Basa Sunda

Garis handap

Upami anjeun masih teu yakin kumaha cara nyerat kacindekan pikeun karangan anjeun, pertimbangkeun nyewa ahli ti pusat tulisan kami. Aranjeunna baris datang nepi ka solusi sampurna kumaha mungkas kertas Anjeun. Panulis urang gairah ngeunaan pagelaran anu saé. Aranjeunna bakal bungah pikeun ngerjakeun naon waé topik anu anjeun pilih. Ngan masihan aranjeunna syarat sareng pedoman anu tepat, sareng aranjeunna bakal nyumponan atanapi bahkan ngaleuwihan ekspektasi anjeun.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *