Panulis sareng guru semedi Daniel Ingram nyarios sareng host Michael W. Taft ngeunaan kumaha prakték Seuneu Kasina tiasa dianggo salaku prakték wawasan. Subjek ngawengku: kasang tukang latihan kasina dina tradisi Thervada, ngagunakeun kasina pikeun asup kana jhana, kumaha prakték vipassana berinteraksi jeung prakték jhana, meditasi dina Tilu Ciri, jeung parentah lengkep pikeun ngalakonan latihan Kasina Seuneu. Daniel Ingram mangrupikeun dokter ubar darurat sareng praktisi dharma anu lami. Anjeunna panulis téks mani M astering Ajaran Inti Buddha – ayeuna kaluar dina édisi kadua – sarta ogé kakuatan utama balik ramatloka radikal dharmaoverground, nu specializes dina merek diskusi unusually-terus terang ngeunaan semedi. Buku Michael nyebutkeun nyaeta Theravada Meditation ku Winston King Daniel ngécéskeun kumaha jhanas sareng ñana tiasa dicocogkeun dina sistem dina video ieu. Situs web Seuneu Kasina Anjeun tiasa ngabantosan nyiptakeun épisode kahareup podcast ieu ku cara nyumbang ngaliwatan Patreon.

Témbongkeun Catetan

0:25 – Bubuka 2:13 – Pangalaman Michael sareng kasina seuneu di
Pulo Denman, sadar yén latihan éta tiasa nyababkeun hudang. 5:34 – Nyetél kontéks umum pikeun ngagunakeun sagala jinis
kasina, sareng kumaha éta cocog sareng prakték Theravada 9:25 – Kumaha jeung kunaon Daniel ngamimitian latihan kasina, barang-barang
anu digunakeunana; naha aya hal husus ngeunaan kasina seuneu 14:22 – Teu saimbangna unsur, nyokot unsur séjén (hawa,
cai, taneuh) sagigireun seuneu; sakali anjeun tiasa ngalakukeun hiji unsur bener ogé, anjeun bisa
meunangkeun sagala kelir séjén sarta elemen 17:00 – Ngagunakeun latihan kasina pikeun ngasupkeun jhanas atawa ngamekarkeun
faktor jhanic; kumaha wawasan slips kana prakték konsentrasi 21:21 – Ngamimitian ngajelaskeun tahapan gawé
kasina seuneu, jeung naon hartina pikeun faktor jhanic (jeung nanas) 23:48 – Penampilan nimitta titik beureum jeung ciri-
cirina 27:45 – Faktor jhanic munggaran nu datang jeung nyukcruk tur
steadying titik beureum nimitta; parobahan dina warna nimitta jeung
muterna pamikiran sustained (jadi faktor jhanic kadua); Korelasi vipassana jhana kadua
sareng Timbul sareng Tilar 30:33 – Katémbongna titik hideung/poék jeung asup
kana keruh; kado jeung tantangan practicing kalawan murk nu; Neko triad tina
kasabaran, iman, jeung panasaran 37:57 – Diajar warna, gambar, sareng kontrol gerakan dina
murk; mawa unsur wawasan 42:08 – Kaluar tina murk jeung asup ka
wewengkon jhanic kaopat; kumaha rupa transisi tina jhana katilu ka kaopat 47:20 – Hal-hal anu tiasa dipilarian ku praktisi nalika
aranjeunna nuju transisi ka jhana kaopat / faktor jhanik kaopat 52:22 – Katerangan ngeunaan ‘layar’ kahiji nepi ka kaopat,
kumaha layarna teu sampurna pakait jeung jhana. 54:16 – Pindah ti wewengkon jhanic kaopat ka hudang;
ngokolakeun tilu ciri 1:02:50 – Tangtangan pikeun nyandak kasina seuneu kana
jhana jinis immaterial 1:04:38 – Naon anu paling pikaresepeun pikeun Daniel ngeunaan prakték ieu
sareng kunaon anjeunna terus ngalakukeun éta 1:09:21 – Komunitas sareng sumber diajar pikeun jalma anu
hoyong damel sareng prakték kasina; warnings ngeunaan ngalakukeun prakték intensely
atanapi tanpa sistem rojongan lamun hiji boga diagnosis kaséhatan méntal serius 1:14:51 – Outro Anjeun tiasa ngadukung nyiptakeun épisode kahareup podcast ieu ku nyumbang ngaliwatan Patreon.

Ngembangkeun Konsentrasi sareng Kasinas

Minggu ieu kuring panginten bakal ngeposkeun sapotong dina Semedi Kasina Seuneu. Sanaos meditasi Kasina henteu biasa dipraktékkeun ayeuna, aranjeunna mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun netepkeun tingkat konsentrasi anu stabil sareng jero pikeun jalma anu kasabaran pikeun nyetél prakték anu leres. Biasana kuring ngajarkeun prakték-prakték ieu nalika mundur anu langkung lami sareng ka para meditator anu berpengalaman, tapi ti waktos ka waktos aya murid anu sacara alami resonates sareng jinis meditasi ieu, janten kuring panginten bakal ngabagi sapotong ringkes ngeunaan meditasi Seuneu Kasiṇa sareng Seuneu. Kasiṇa Jhānas.

Ngamimitian Seuneu

Jadi hiji jalma anu hayang ngamekarkeun samādhi maranéhanana nyokot seuneu salaku obyek konsentrasi kudu mimiti ngamekarkeun tanda kana nu keur konsentrasi. Seuneu sorangan mimitina mangrupakeun pisan fana, obyék dinamis. Seuneu-seuneu hurung ngurilingan teu eureun-eureun, ngagebrét ka luhur jeung paéh. Tapi ku sababaraha cara ieu mangrupikeun obyék anu pohara mantuan pikeun milih konsentrasi sabab éta rada mirip sareng kaayaan méntal urang nalika urang mimiti netepkeun konsentrasi. Urang tiasa ngaibaratkeun usaha pikeun ngadegkeun diri urang dina samādhi sareng usaha anu kedah urang lakukeun pikeun ngadegkeun seuneu anu kuat, sanajan kalayan haté anu saé sareng seuneu anu ajeg. Mimitina, urang kedah nganggo dahan sareng daun garing, korek api sareng kertas, sareng tetep nyoco hal-hal anu gampang kaduruk kana seuneu pikeun nyiptakeun seuneu. Tapi dina tahap ieu urang teu bisa ngandelkeun seuneu ieu, urang teu bisa ninggalkeun eta untended, sabab bakal geura-giru pareum. Ieu sapertos netepkeun pikiran dina tahap awal konsentrasi. Urang kedah ngadamel usaha awal pikeun nyéépkeun seuneu, nyababkeun percikan, nyangking seuneu kana dahan sareng daun awal. Urang kudu terus taliti pikeun niup jeung kipas seuneu, nyoco eta twigs séjén sarta daun nepi ka seuneu flare up na nyekel. Ieu sapertos usaha awal sareng terus-terusan anu kedah urang lakukeun dina konsentrasi.

A Haneut Ajeg

Sakali kami geus ngadegkeun seuneu awal urang jeung urang bisa ngandelkeun eta bari, urang tiasa nempatkeun log nu leuwih gede jeung kai dina seuneu dina harepan nu aya cukup panas internal dina seuneu pikeun ngaktipkeun aranjeunna nyekel jeung seuneu. Antukna aya waktos nalika karesahan luntur tina pikiran sareng urang ngan ukur tiasa ngaso kana obyék urang sareng éta bakal terus nahan urang dina kaayaan konsentrasi. Ieu rada kawas nalika log badag munggaran atawa sapotong kai nangkep seuneu jeung urang terang yen urang boga waktu betah, nalika urang bisa ngarasakeun kahaneutan seuneu tanpa keur kacau ku usaha anu diperlukeun pikeun nyieun eta. Ieu mimiti timbulna suka bungah atawa Bliss, sarta kabagjaan. Tahap minuhan munggaran nu urang ngalaman di jalan ka samādhi nyaeta nalika urang sabenerna bisa partake tina kahaneutan nu seuneu urang nawiskeun, atawa ganjaran nu konsentrasi urang geus dihasilkeun. Janten ieu kumaha urang tiasa ngeunteung kana nyetel seuneu, ngawangun seuneu salaku simile pikeun cara urang kedah ngawangun sareng netepkeun seuneu konsentrasi urang, anu ngahaneutkeun urang sareng ngajantenkeun urang gampang sareng katengtreman. .

Menuju Patibhaga-nimitta (Tanda Counterpart)

Lajeng urang datang ka karya concentrating kana obyék dina cara sustained pikeun ngadeukeutan samādhi. Nalika urang neuteup kana seuneu anu mapan kalayan ati anu sae, urang tiasa perhatikeun kumaha, di sababaraha tempat, seuneu naék sareng turun, terus-terusan nari, tapi di tempat-tempat sanés di jero jantung seuneu, seuneu ngaléngkah ampir sapertos seuneu. malah sawah atawa malah aliran seuneu. Ieu mangrupikeun daérah dimana urang kedah konsentrasi. Ieu mangrupikeun tanda anu kedah urang tingali dina konsentrasi urang. The evenness seuneu, uniformity tanda. Konsentrasi dina seuneu ku cara kieu, tanda urang mimitina ngandung sakabéh fizzing, buzzing, timbul sarta ngalirkeun sakumaha seuneu normal urang ngalakukeun. Tanda diajar ieu dimana urang konsentrasi teu stabil tapi éta hakekat seuneu anu urang mimiti asupkeun. Konsentrasi kana panas anu terus-terusan ngahasilkeun. The evenness tina kahaneutan; merata tina glow batin dina jantung seuneu. Ngaliwatan usaha anu terus-terusan urang konsentrasi kana kesan seuneu ku cara ieu sareng laun-laun kana waktos konsentrasi urang langkung jero. Ngaliwatan minat obyék, pikiran urang calms handap sarta restlessness geus nungkulan. Dugi ka titik nalika patibhaga-nimitta (tanda pasangan) mimiti timbul.

The Nimitta

Sapertos sadaya meditasi kasiṇa, tanda awal diajar anu urang lakukeun bakal pinuh ku irregularities. Sapertos bumi kasiṇa, imperfections di bumi dina tanda nu urang nyandak asalna, unevenness eta, bakal katempo dina tanda learning. Jeung unevenness tina seuneu atawa seuneu bakal katempo dina tanda diajar tina kasiṇa seuneu. Tapi nalika urang ngadeukeutan konsentrasi anu langkung jero, tanda anu dihasilkeun ku pikiran muncul – tanda seuneu, seuneu salaku témbok, salaku aliran anu sami sapertos walungan seuneu, naék sateuacan urang kedip-kedip sareng nari gelombang seuneu mimiti turun. dugi ka janten aliran seuneu anu merata, kontinyu, sinonim sareng aliran konsentrasi urang anu merata. Ieu kumaha nimitta timbul ngeunaan seuneu kasiṇa. Sakali tanda ieu geus jadi rata jeung seuneu mucunghul, seuneu némbongan kawas lilin nu teu dipindahkeun ku angin, nu teu kedip-kedip pisan. Éta ajeg tur malah sarta kontinyu. Pikiran urang tetep tenang sareng teu kaganggu. Urang tiasa ngawitan ngembangkeun tanda ieu. Upami urang hoyong ngajantenkeun langkung stabil, urang tiasa ngantepkeunana dilegakeun ka luar. Panginten tanda seuneu anu munggaran urang mangrupikeun kesan leutik di tengah-tengah persépsi urang. Kalayan kersa, niat, urang ngantepkeun éta tanda manjangkeun sapertos anu urang lakukeun ku kasiṇa bodas sareng kasiṇa bumi, dugi ka visi batin urang sadayana dipinuhan ku persépsi seuneu anu tetep, stabil. Éta janten henteuna sadaya kedip-kedip sareng goyah tina seuneu ieu anu nandaan tanda samādhi. Nalika éta leres-leres, sapertos témbok di payuneun urang nalika urang konsentrasi kana éta, kabagjaan sareng kabagjaan timbul dina pikiran nalika urang gumbira sareng gumbira ku persépsi obyék ieu sareng kaayaan katenangan anu jero anu ngahasilkeun dina diri urang.

Jhana

Sakali tanda ieu reliably ngadegkeun, nalika urang bisa mawa kana pikiran dina will dina semedi urang, nalika éta stabil sarta sanajan pikeun hiji jam, dua jam, tilu jam, waktu sanggeus waktu, urang ngan bisa milih pikeun nempatkeun pikiran wae dina. tanda éta. Lebetkeun lengkep kana éta, ngahijikeun pikiran sareng tanda seuneu ieu sareng lebet kana jhāna. Saterusna, netepkeun serepan urang jeung ngamekarkeun kana kaayaan deeper dipigawé dina cara persis sarua jeung kasiṇa bodas atawa kasiṇa bumi. Kesan anu luar biasa tina samādhi urang nalika urang nyandak kasiṇa seuneu nyaéta kelestarian samādhi urang anu bersinar, henteu goyah, bahan bakarna konsisten sareng cekap, bahan bakarna janten aplikasi anu tetep, kabagjaan anu timbul sareng kabungahan anu urang alami nalika nangkep. tanda éta. Ieu lajeng sababaraha katerangan kumaha urang bisa nyandak seuneu salaku objek konsentrasi ku kituna urang bisa ngadegkeun seuneu kasiṇa jeung kumaha urang bisa ngamekarkeun eta nuju nyerep.

The Evenness tina Tanda

Konci pikeun mekarkeun samādhi urang dina sakabéh kasiṇa, nalika tanda mimiti muncul, nyaéta pikeun nengetan persepsi uniformity, rata dina tanda, dina objék. Komo whilst kalibet dina konsentrasi bumi, cai, seuneu atawa hawa, éta uniformity sahiji tanda nu urang nengetan. Sagala irregularities nu bisa muncul dina eta urang disincline pikiran urang tina, urang teu malire. Lamun pikiran urang jadi obsessed jeung dimana tanda henteu teratur, dimana seuneu bisa jadi masih henteu rata sarta gerak teuing dinamis, bakal aya gangguan halus dina pikiran jeung samādhi moal malah. Janten urang ngan ukur kedah ngalarapkeun pikiran dimana tanda éta rata sareng teratur sareng konsisten, janten kaserep pisan dina persépsi karataan, kateraturan, konsistensi, konsistensi sareng ngasingkeun sadayana pikiran urang tina rupa-rupa tanda, tina henteu rata. Lamun pikiran urang boga kacenderungan butuh sagalana janten ngan cara urang hayang éta jadi, urang ngalatih pikiran urang pikeun disincline tina hal-hal nu teu tartib, nengetan ngan kana nu aya dina urutan, nyerep diri urang sorangan dina urutan. karataan tanda urang salaku cara ngadegkeun karataan katenangan jeung samādhi.

Ngagunakeun Seuneu Batin Samadhi pikeun Nyageurkeun sareng Ngadukung Awak

Nalika anjeun terus ngembangkeun samādhi anjeun kana kasiṇa seuneu, kualitas tandana robih dumasar kana énergi pikiran. Urang tiasa nganggo panas pancaran anu dihasilkeun ku seuneu batin paranormal tina samādhi urang dina sababaraha cara dina semedi. Urang tiasa nganggo panas paranormal samādhi anu blazing, bodas, sengit, nalika énergi kuat sareng kuat dina saluran tengah sareng tandana bersinar cemerlang. Urang tiasa nganggo ieu pikeun ngaduruk kana panyakit dina awak, pikeun nembus jero kana daérah anu diblokir, dimana panyakit parantos timbul, pikeun ngaduruk sadaya panyakit kammic atanapi tatu dimana gaya hirup parantos ngeuyeumbeu atanapi dipotong sareng nyababkeun panas psikis ieu. unsur seuneu sorangan balik deui ka awak di wewengkon mana geus luntur. Urang ogé tiasa nganggo kasabaran anu kabagéan tina radian, seuneu ajeg anu ngalir sapertos aliran seuneu. Radiance ieu tiasa urang pake pikeun tilelep kana jantung pikeun ngalembereh beku, ngabubarkeun énergi congested atanapi diblokir tur muka nepi ka kaayaan deeper tina equanimity jeung perdamaian. Urang ngan ukur tiasa nyertakeun sakujur awak kalayan rasa ieu anu bersinar, seuneu batin batin anu samādhi sorangan ngahasilkeun pikeun ngagampangkeun awak, ngangkat sareng nyageurkeun awak. Énergi tina pikiran, inténsitas na atanapi evenness atanapi serenity, nangtukeun penampilan tanda jeung pangalaman seuneu dina samādhi sorangan. Ieu kualitas samādhi nu husus seuneu kasiṇa; padahal eta teh stabilitas, sipat samādhi urang anu teu kagoyah, anu mangrupa kualitas husus pikeun kasiṇa bumi. Éta sinar énergi samādhi mangrupikeun tanda tangan sareng kualitas kasiṇa seuneu. Panas batin anu sumirat ieu anu tiasa dianggo nalika urang kaluar tina serepan pikeun nyageurkeun awak, nyegerkeun awak, ngangkat sareng nguatkeun awak. Pikeun unsur seuneu sorangan ngalaman dina gaya hirup jeung unsur seuneu, sakumaha geus urang ngalaman dina awak urang, mangrupa ekspresi radiance atawa vitalitas tina gaya hirup di urang. Nalika urang ngarasa henteuna sinar ieu dina diri urang, sok sanajan awak karasa beku, éta mangrupikeun tanda yén gaya hirup ieu henteu ngalir kalayan saé atanapi janten terhalang atanapi stagnan. Ku kituna urang bisa ngagunakeun radian, panas psikis samādhi pikeun nyageurkeun awak ku cara ieu. Ku kituna ieu sababaraha cara urang bisa ngamekarkeun samādhi urang kana seuneu kasiṇa, kumaha urang bisa asup kana tanda jeung kumaha urang bisa ngagunakeun pangalaman samādhi anu timbul, dina kapasitas penyembuhan na atawa ngarojong énergi dina awak.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *