Sakitar satengah sadaya murangkalih sareng rumaja ngegel kukuna. Loba teu tumuwuh kaluar ti eta, boh. Upami anjeun sawawa anu ngegel kuku anjeun, anjeun tiasa ngalakukeun éta nalika anjeun langkung ngora sareng henteu kantos lirén. Bisa jadi lepat kolot anjeun: Élmuwan teu yakin lamun biting kuku téh genetik, tapi budak anu kolotna ngegel kuku maranéhanana leuwih gampang ngegel kuku maranéhanana, teuing. Studi nunjukkeun ieu kajadian sanajan kolotna eureun ngalakukeun eta saméméh anak maranéhanana dilahirkeun. Sakapeung, ngagigit kuku tiasa janten tanda setrés émosional atanapi mental. Ieu condong muncul dina jalma anu gugup, hariwang atawa perasaan handap. Ieu cara pikeun nungkulan parasaan ieu. Anjeun ogé tiasa mendakan diri anjeun ngalakukeun éta nalika anjeun bosen, lapar atanapi ngarasa teu aman. Kalolobaan kuku biting otomatis – anjeun ngalakukeun eta tanpa mikir.

Alesan pikeun Ngeureunkeun

Ngagigit kuku biasana henteu ngabalukarkeun karusakan permanén. Tapi pasti aya kalemahanana:

  • Bisa nyieun kuku anjeun tumuwuh di aneh. Upami anjeun ngaruksak jaringan sabudeureun kuku anjeun, aranjeunna bisa ngeureunkeun tumuwuh cara aranjeunna kedah. Ieu méré Anjeun kuku abnormal-pilari.
  • Bisa ngarusak seuri anjeun. Anjeun tiasa chip, rengat, atawa megatkeun huntu anjeun nalika anjeun ngegel kuku anjeun. Kana waktu, biting kuku malah bisa ngabalukarkeun masalah rahang.
  • Bisa nyieun anjeun gering. Leungeun mangrupikeun sarang kuman, sareng kuku mangrupikeun tempat nyumput anu sampurna. Nalika anjeun nempatkeun ramo dina sungut anjeun sababaraha kali sadinten, éta ningkatkeun kasempetan anjeun gering. Tambih Deui, karuksakan kulit anjeun tiasa nyababkeun nalika anjeun ngegel kuku nyiptakeun cara anu gampang pikeun kuman asup.

Nyegah

Anjeun bisa jadi teu ningali parobahan sapeuting, tapi ku saeutik waktu jeung usaha, anjeun tiasa bust watek kuku-biting Anjeun. Coba tips ieu:

  • Potong pondok. Upami teu aya kuku anu cekap pikeun dicekel ku huntu anjeun, éta moal karasa nyugemakeun nalika anjeun nyobian ngagigit.
  • Lapis aranjeunna kalayan rasa goréng. Aya poles kuku khusus kalayan rasa pait anu anjeun tiasa cet dina kuku anjeun. Rasa anu dahsyat bakal ngajadikeun anjeun mikir dua kali sateuacan nyapek.
  • Splurge on manicures. Méakkeun artos sareng waktos di salon kuku bakal masihan anjeun kuku anu saé sareng alesan pikeun tetep sapertos kitu.
  • Maké sarung. Ieu bisa disada konyol, tapi lamun teu bisa nepi ka kuku anjeun, anjeun moal bisa ngegel aranjeunna. Upami sarung tangan teu tiasa dianggo pikeun jadwal harian anjeun, anjeun tiasa milarian stiker anu didamel pikeun nutupan kuku – aranjeunna tiasa gaduh pangaruh anu sami.
  • Manggihan pemicu Anjeun. Perhatikeun kumaha parasaan anjeun atanapi naon anu anjeun lakukeun nalika anjeun ngegel kuku. Sakali anjeun terang naon najong anjeun kana kuku-biting drive, anjeun tiasa nyobian pikeun manggihan cara séjén pikeun Cope.
  • Tetep leungeun Anjeun atawa sungut sibuk. Teangan hiji hal pikeun rebab – bal stress, batu salempang, atawa malah pulpén pikeun klik. Nyapek permén jadi sungut anjeun boga pakasaban. Masihan énergi kuku-biting anjeun tempat séjén pikeun buka.

Upami anjeun gaduh masalah sareng pendekatan kalkun tiis, cokot sakedik-sakedik. Setel gol leutik pikeun diri. Coba eureun biting kuku dina leungeun katuhu anjeun salila saminggu. Atawa mimitian malah leuwih leutik: Pilih hiji paku teu ngegel, kawas jempol anjeun. Sawaktos Anjeun tos sakedap, pasang paku anu sanés dina zona “henteu ngigel”. Teruskeun dugi ka sadaya ramo anjeun pareum. Upami anjeun masih bajoang saatos nyobian sababaraha metode, ngobrol sareng dokter anjeun ngeunaan naha terapi mangrupikeun pilihan anu saé pikeun ngabantosan anjeun dugi ka handap masalah sareng nyandak kuku kaluar tina gambar. Upami 2020 parantos ngajarkeun urang naon waé, éta mangrupikeun kursus kacilakaan dina kabersihan panangan anu leres. Sateuacan taun ieu, seueur diantara urang anu nganggap yén urang ngadamel panangan sareng ramo sapertos pro, tapi, hayu urang nyanghareupan éta, seueur urang ngagaduhan kabiasaan anu kirang ti idéal. Panginten anjeun ngémutan aturan cuci tangan 20 detik, atanapi panginten anjeun ngagaduhan panangan anu bersih tapi dianggo pikeun nyabak raray anjeun sareng terus-terusan ngusap panon anjeun. Sareng aya anu, nyobian sabisa-bisa, teu tiasa terang kumaha carana ngeureunkeun ngegel kuku. Upami anjeun (sapertos kuring) di antara jalma-jalma anu ngagigit kuku di dunya, maka anjeun panginten mendakan anu kieu: Ngagigit kuku henteu eureun ngan kusabab urang hoyong. Dugaan kuring? Sanaos patokna ageung kusabab pandémik koronavirus anyar, seueur urang sigana gaduh waktos anu sesah pikeun ngahindarkeun kuku nubby ti waktos ka waktos. Anjeun teu sorangan. Saméméh coronavirus anyar ngaganggu kahirupan urang, panulis Emily Rekstis nyobian sababaraha hacks umum pikeun ningali naha anjeunna tiasa ngarobih kabiasaan éta. Anjeun bakal mendakan tip ieu di handap. Tapi saencan urang asup kana éta, hayu urang ngajalankeun sababaraha dasar, naha?

Naha jalma ngegel kuku maranéhanana?

Anjeun panginten henteu terang ieu, tapi ngagigit kuku kalebet dina daptar paripolah anu katelah gangguan repetitive fokus awak (atanapi BFRDs), anu mangrupikeun kabiasaan sakedik anu urang gaduh (pikirkeun narik rambut atanapi milih kulit) anu, upami sering dilakukeun, tiasa. nimbulkeun cilaka. Salaku SELF dilaporkeun saméméhna, éta teu sagemblengna jelas naha sababaraha urang boga BFRDs, tapi aya dipikawanoh pemicu. SELF saméméhna ngalaporkeun yén éta pemicu digolongkeun kana lima kategori utama: Aya pemicu indrawi, nu bisa jadi naon bae anu evokes indra (rasa, touch, tetempoan, bau, atawa dédéngéan). Anjeun bisa jadi dipicu ku pikiran atawa kapercayaan nu tangtu (ieu disebut pemicu kognitif). Anjeun tiasa ngegel kuku nalika anjeun nyanghareupan hal anu disebut pemicu motor, anu ngalibatkeun sikep sareng gerakan anu anjeun lakukeun (sareng bahkan henteu sadar). Malah tempat-tempat anu tangtu tiasa ngajantenkeun kuku anjeun ngagiling langkung umum (ieu disebut pemicu setting).

Naha biting kuku sabenerna goréng?

Ieu hal: Sababaraha virus hirup dina permukaan sareng nalika urang nyabak bintik-bintik éta (sapertos gagang panto atanapi rel subway) teras nyabak panon, irung, atanapi sungut urang, urang résiko ngabantosan kuman éta asup kana awak urang, Philip Tierno, Ph. .D., microbiologist sarta profesor klinis of Patologi di NYU Langone, saméméhna ngawartoskeun SELF. Ieu sanés nunjukkeun yén ngegel kuku anjeun bakal nyababkeun anjeun langkung sering gering tibatan anu henteu, tapi nempatkeun ramo anjeun dina sungut anjeun henteu ngabantosan sistem kekebalan anjeun. Tapi sanajan anjeun teu mikir ngeunaan kuman, biting kuku Anjeun ogé bisa ngabalukarkeun karuksakan kana bed kuku Anjeun, nu Mayo Clinic ngajelaskeun. Ieu tiasa ngantunkeun potongan leutik anu nempatkeun anjeun résiko langkung ageung pikeun baktéri sareng jamur nongkrong sareng nyababkeun inféksi, saur Klinik Mayo. Ngagigit kuku anjeun ogé berpotensi ngarusak huntu anjeun, numutkeun Mayo Clinic. Sadaya ieu hartosna langkung saé pikeun ngajaga kuku jari anjeun tina sungut anjeun. Janten, kumaha ngalakukeun éta anjeun tiasa heran?

Aya sababaraha hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngabantosan anjeun ngeureunkeun ngegel kuku.

Ieu mungkin keur sababaraha urang balik turki tiis, tapi loba jalma bakal butuh sababaraha strategi pikeun panduan aranjeunna. Tip ti American Academy of Dermatology Association (AADA) mangrupikeun tempat anu saé pikeun ngamimitian. Aranjeunna nawiskeun campuran strategi praktis sareng latihan mental anu tiasa ngabantosan anjeun. Salaku conto, diantara strategi anu disarankeun ku AADA nyaéta ngaidentipikasi pemicu kuku anjeun, ngajaga kuku anjeun dipotong pondok, sareng nyandak pendekatan bertahap (sapertos dina, ngan ukur ngeureunkeun ngegel hiji kuku dina hiji waktos). The AADA ogé ngécéskeun yén biting kuku bisa jadi tanda marabahaya emosi atawa psikologis. Janten upami anjeun parantos nyobian ngeureunkeun ngegel kuku anjeun sareng henteu tiasa, henteu aya rugina ngahubungi dokter anjeun pikeun ngabahas masalah anjeun. Tur upami Anjeun salah ngamekarkeun inféksi tina kuku biting, a dermatologist atawa panyadia Podomoro séjén bisa mantuan Anjeun ngubaran eta, nyebutkeun AADA.

Ieu naon anu kajantenan nalika Emily Rekstis nyobian ngarobih kabiasaan ngagigit kukuna. Ieu naon anu anjeunna nyarios:

Ngagigit kuku mangrupikeun kabiasaan anu pikasieuneun, anu kuring henteu tiasa sambel. Kuring tos ka internét sareng ngobrol sareng para ahli pikeun milari hacks pangsaéna anu mudah-mudahan ngabantosan kuring ngarobih kabiasaan kuring. Kieu kumaha ékspérimén saeutik kuring: 1. Kuring dipped kuku kuring dina uyah. Dengekeun, urang sadayana gaduh kabiasaan goréng. Tur upami Anjeun salah mangrupakeun biter kuku kronis, anjeun pasti moal nyalira. Seueur jalma ( 20-30% tina populasi! ) ngegel kuku: “Pasti mangrupikeun hal anu biasa anu urang tingali,” saur Marisa Garshick, MD, dermatologist anu disertifikasi dewan di MDCS Dermatology di New York City. Lamun Anjeun keur pilari eureun biting kuku anjeun, éta pasti mungkin. Éta sanés hartosna seueur jalma tiasa ngeureunkeun ngegel kuku sapeuting, sareng éta henteu kunanaon. “Kuku anjeun bakal salawasna aya, jadi teu kawas anjeun ngan bisa ninggalkeun aranjeunna di imah ulah biting aranjeunna,” nyebutkeun Sari Chait, Ph.D., psikolog klinis di Behavioral Kaséhatan jeung Wellness Center di Newton, MA . Éta tangguh sabab anjeun panginten henteu terang kunaon anjeun ngegel kuku, atanapi bahkan anjeun ngalakukeun éta. Gantina ngéléhkeun diri up lamun nuju gaduh gangguan ditching watek kuku-biting, jadi sabar jeung diri sarta manggihan sababaraha trik nu dianggo pikeun anjeun handap. Waktosna pikeun lirén mikirkeun kumaha anjeun tiasa ngeureunkeun ngegel kuku pikeun saé sareng ngamimitian ngalacak kuku sareng panangan anu saé. Ieu naon anu anjeun kedah terang ngeunaan naha anjeun tiasa ngegel kuku, naha éta ngabahayakeun, kumaha carana ngeureunkeun pangjurung, sareng kumaha carana ngajaga leungeun anjeun séhat.

Langkung Ti Pencegahan

sawangan pikeun Pencegahan Watch Next

Naha kuring ngegel kuku kuring?

Kadangkala kacida mantuan uninga naha saméméh nyoba alamat kumaha . Alesan anu nyababkeun urang ngalakukeun naon anu urang lakukeun nawiskeun seueur wawasan ngeunaan kabiasaan urang sareng cara poténsial pikeun ngatur éta. Ku kituna naha anjeun bisa gnaw di kuku anjeun dina biasa? Bisa jadi genetik, atawa kabiasaan diajar ti sakuliling anjeun-jadi anjeun bisa bisa hatur kolot anjeun pikeun hiji ieu. Atawa bisa jadi leuwih emosional dina asal. “Aya sababaraha alesan jalma bisa ngegel kuku maranéhanana, kaasup respon kana setrés, kahariwang, atawa bosen,” nyebutkeun Chait, Kanyataanna, onychophagia, atawa kuku biting, digolongkeun kana kabiasaan stress relieving , loba kawas grinding huntu, picking kulit. , sarta bulu twisting. Chait ogé nambihan yén pikeun seueur jalma, ngagigit kuku sigana bakal janten kabiasaan dina waktosna, “sareng kabiasaan sering henteu dipikiran.” Sanaos anjeun sigana gaduh pemicu anu didorong ku émosional khusus pikeun ngegel kuku anjeun, langkung seueur anjeun kalibet dina kabiasaan sareng ngabentuk kabiasaan, langkung dipikaresep anjeun bakal mendakan éta janten kabiasaan anu teu sadar atanapi nyéépkeun diri, anu nyababkeun éta. jadi hese eureun.

Naha biting kuku goréng pikeun anjeun?

Ngagunakeun huntu anjeun ka kalana nip dina hangnail acak atawa mesek kutikula meureun moal bakal ngabalukarkeun sagala cilaka utama. Nalika ngagigit kuku janten biasa, masalah tiasa timbul. Kabersihan mangrupikeun hal anu munggaran anu kedah dipertimbangkeun: Kusabab anjeun tiasa ngalakukeun kabiasaan tanpa mikir, anjeun tiasa nempatkeun ramo anjeun dina sungut anjeun nalika aya bahaya anu teu katingali dina éta atanapi handapeun kuku anjeun. Mindahkeun terus-terusan kuman sareng lebu tina ramo ka sungut nyababkeun résiko kaséhatan anu serius pikeun seueur panyakit anu béda ti pilek biasa dugi ka inféksi staph . Masalah kabersihan umum kumisan, ngagigit kuku ogé tiasa nyababkeun cacad kuku sareng inféksi kulit sareng kuku. Cacat kuku, sapertos nalika kuku anjeun ripped atanapi pegat, tiasa rada nyeri sareng nyababkeun masalah fungsional sareng estetika. Salaku tambahan, upami anjeun sering ngegel kuku, kulit di sakurilingna kapangaruhan, nyababkeun sensitipitas sareng ngarecah dina kulit. Éta teras tiasa nyababkeun inféksi kana kuku, kutikula, sareng kulit; Anjeun bakal terang éta masalahna upami anjeun ngagaduhan kemerahan, bareuh, sareng nyeri.

Kumaha carana ngeureunkeun biting kuku Anjeun

“Cara pikeun ngatur biting kuku nyaéta ku ngaidentipikasi kabiasaan sareng pemicu, janten sadar, sareng ngaidentipikasi paripolah alternatif,” saur Chait. Di handap ieu aya salapan tip pikeun ngabantosan anjeun kaluar – hiji trik tiasa dianggo pikeun anjeun, atanapi anjeun tiasa nyampur sareng cocog pikeun nyaluyukeun rencana kaulinan anjeun nyalira pikeun ngaleungitkeun kabiasaan éta. Sateuacan Anjeun ngamimitian lalampahan anjeun ka paku kuat, inget ulah nyerah. Henteu kunanaon upami anjeun leueur, sareng anjeun panginten kedah ngarepkeun. Tapi ulah pundung! Kabiasaan butuh sababaraha waktos kanggo ngabentuk, janten wajar waé yén éta henteu tiasa langsung dileungitkeun. Milarian sababaraha tip di handap anu sigana tiasa dianggo pikeun anjeun sareng teras-terasan nyobian dugi ka ka ditu!

1. Manggihan micu Anjeun

Kahiji, éta bisa mantuan mikir ngeunaan naha anjeun kalibet dina kuku biting. Coba tetep log ditulis nalika anjeun ngarasa kapaksa ngegel pikeun manggihan tren. Chait nyebatkeun yén “penting pikeun ngaidentipikasi naon anu nyababkeun anjeun ngegel kuku ku kituna anjeun teras tiasa nyetél langkung gancang nalika nyanghareupan pemicu éta (contona, kahariwang).” Sakali anjeun ngaidentipikasi pemicu, émosi, sareng pola anu aya hubunganana sareng paripolah, paripolahna janten langkung gampang dirobih.

2. Ngubaran diri mun manicures

Coba ngubaran diri ka manicure di imah atawa salon. Para ahli satuju yén waktos sareng artos kanggo dicét atanapi dihias kuku tiasa ngabantosan ngahalangan ngagigit kuku. Salaku tambahan, manikur ngabantosan ngabentuk halangan pelindung dina kuku anu ngabantosan anjeun langkung sadar nalika anjeun ngegel. Hiji caveat: “Kuku jieunan ogé bisa boga poténsi sorangan pikeun tatu dina kuku,” nyebutkeun Dr Garshick. Sapertos semir saderhana atanapi stiker kuku hiasan tiasa janten pilihan anu langkung saé tibatan akrilik atanapi tip anu dipasang upami anjeun nyobian ngajaga kaséhatan kuku anu optimal.

3. Tetep kuku pondok

Naha anjeun manikur kuku atanapi henteu, tetep pondok sareng amis tiasa ngabantosan anjeun ngahindarkeunana. Beuki deukeut paku kana ujung ramo, beuki hese jeung kurang pikabitaeun pikeun nibble. Teruskeun kalayan ati-ati di dieu, sanaos: Dr Garshick ngingetkeun yén anjeun kedah ati-ati khususna henteu ngegel ku kuku anu langkung pondok pikeun ngahindarkeun gigitan dina kulit sorangan, anu tiasa nyababkeun inféksi di daérah éta.

4. Coba hiji Polandia pikaresepeun

Aya seueur polesan kuku anu teu enak di pasar ayeuna anu dimaksudkeun pikeun ngahalangan biters kuku. Chait nyatakeun yén produk ieu “tiasa ngondisikeun anjeun pikeun ngeureunkeun ngegel kuku anjeun, sabab unggal waktos anjeun nempatkeun ramo anjeun dina sungut anjeun, anjeun ngalaman hal anu teu pikaresepeun.” A hébat, Polandia-dijieun dermatologist teh tasting pait Mavala Stop Deterrent Nail Polandia , nu Dr Garshick nyarankeun ka penderita nya.

5. Latihan ngabalikeun kabiasaan

Latihan ngabalikeun kabiasaan mangrupikeun cara anu efektif pikeun diajar kumaha ngeureunkeun ngegel kuku anjeun (bisa ogé dianggo pikeun kabiasaan anu sanés). Éta kalebet ngagentos kabiasaan anu ngabahayakeun ku anu langkung séhat. Chait ngécéskeun yén “gagasan nyaéta janten sadar tapi tanpa pertimbangan.” Lamun anjeun perhatikeun diri kalibet dina kabiasaan, manjangkeun diri sababaraha rahmat. Gantina mikirkeun polah salaku kagagalan, ngeunteung kana faktor éksternal sareng internal anu nyababkeun anjeun ngegel kuku teras ngalih ka ngaidentipikasi paripolah anu sanés. Chait nyarankeun milarian anu aya hubunganana sareng panangan supados tetep sibuk sareng jauh tina sungut, sapertos cocooan gelisah atanapi bal setrés. Nya kitu, karét atawa lollipop mantuan pikeun ngeusian sungut.

6. Coba sarung tangan atawa mouthguard

Ieu nyadiakeun panghalang fisik pikeun nyegah biting kuku sarta bakal ngajadikeun anjeun langsung sadar lamun anjeun kalibet dina kabiasaan tanpa ngabalukarkeun anjeun ngarugikeun nanaon. Sanaos ieu tiasa rada ekstrim pikeun kantor atanapi tempat umum anu sanés, Garshick nyatakeun yén barang-barang ieu tiasa mangpaat upami anjeun biasana ngegel kuku di bumi, bari ningali televisi atanapi kaluar tina bosen. Tambih Deui, anjeun tiasa nganggo sarung tangan pikeun kauntungan tambahan, saur Dr Garshick. Ieu bakal ngabantosan ngahidrasi kulit, ngonci Uap, sareng ngabentuk panyalindungan fisik ogé.

7. Latihan engapan

Ngalakonan latihan engapan tiasa utamana mantuan lamun kabiasaan biting kuku anjeun kahariwang ngainduksi. Latihan engapan ogé didokumentasikeun pikeun merangan setrés sareng kahariwang , ogé seueur panyakit anu sanés. Sakali anjeun ngarasa yén rasa kahariwang, atanapi anjeun terang pemicu khusus anu muncul, tibatan ngegel kuku anjeun tiasa nyéépkeun diri sacara mental sareng émosional ku ngagunakeun napas jero.

8. Hiji ramo dina hiji waktu

Lalaunan jeung ajeg meunang balapan! Sosok anu dicoba sareng leres leres-leres tiasa dianggo dina hal ieu. The American Academy of Dermatology Association ngamajukeun nyandak pendekatan bertahap pikeun ngeureunkeun kabiasaan ngagigit kuku ku cara ngerjakeun nolak hiji ramo sateuacan ngaléngkah ka hareup, dugi ka anjeun damel dugi ka sadayana leungeun. Dr Garshick satuju yén megatkeun kabiasaan lalaunan tinimbang sakaligus bisa mantuan pikeun loba jalma.

9. Kontak ahli

Kadang urang sadayana peryogi sakedik pitulung tambahan. Penting pikeun terang iraha tugas tiasa langkung ageung tibatan anjeun. Upami sababaraha minggu pas sareng anjeun masih berjuang pikeun kamajuan, atanapi anjeun ngalaman masalah kaséhatan atanapi marabahaya, panginten waktosna nyarios ka profésional. Sakur inféksi atanapi parobihan kana kuku kedah diurus ku dermatologist, sedengkeun psikolog atanapi pembimbing tiasa ngabantosan anjeun ngaidentipikasi pemicu anjeun sareng nawiskeun strategi coping alternatif.

Tetep leungeun Anjeun kasampak jeung ngarasa cageur

Mungkas kabiasaan biting kuku bisa ngalakukeun keajaiban pikeun leungeun Anjeun. Ngaronjatkeun kaséhatan sarta penampilan leungeun teu ngan bisa ngakibatkeun ngaronjat kapercayaan diri, tapi ogé mantuan anjeun neruskeun nolak pangjurung pikeun gnaw on kuku anjeun sarta ngajaga kaséhatan leungeun optimal. Naha anjeun parantos nyéépkeun kabiasaan ngagigit kuku atanapi henteu, cobian sababaraha tip saderhana pikeun ngahontal leungeun sareng kuku anu séhat, terhidrasi, sareng dijaga.

1. Coba DIY manicure cageur

Teu aya anu sapertos perawatan diri sakedik pikeun ngabantosan diri anjeun ngarasa sareng katingali pangsaéna. Coba masihan diri anjeun manikur DIY ku ngagunakeun tip sareng trik anu séhat pikeun ngahindarkeun karusakan kana kuku. Anjeun ogé tiasa nyobian ngalaksanakeun penguat kuku tinimbang ngagosok salaku léngkah ahir pikeun ngabantosan integritas kuku.

2. Nourish cuticles Anjeun

Nerapkeun minyak kutikula salami sareng antara manikur bakal ngabantosan ngalereskeun kuku sareng kulit di sakurilingna. Ku nutrisi kutikula anjeun bakal mastikeun yén kuku anjeun tetep kuat sareng tetep katingali pangsaéna. Tip: Dr Garshick ogé nyarankeun ngagunakeun vaseline heubeul polos dina beungeut kuku jeung dina cuticles ngajaga tur dudung kuku!

3. Paké krim leungeun rutin

Nyimpen hiji krim leungeun bergizi di sisi Anjeun sabisana pikeun mantuan hydrate leungeun jeung kutikula. Sapertos tip petroleum jelly Dr. Garshick, krim leungeun bakal ngabantosan ngalereskeun sareng ngajagi leungeun, kuku, sareng kutikula anu garing, ruksak. Coba salah sahiji bahan sapertos asam hyaluronic, ceramide, gliserin, sareng mentega shea pikeun kéngingkeun panangan anjeun dina bentuk anu paling luhur.

4. Tetep file kuku gunana

Kuku torn jeung pegat ngajaga leungeun Anjeun kasampak kirang ti stellar. Hal-hal anu alit sareng saderhana sapertos file kuku gampang disimpen di bumi atanapi di perjalanan. Cekel iraha waé anjeun bosen, atanapi gaduh waktos luang pikeun ngahindarkeun ujung kuku anu bergerigi anu condong nyéépkeun objék sareng nyababkeun dorongan pikeun ngegel. Shannen Zitz mangrupikeun Asistén Redaksi Freelance di Pencegahan anu nembe lulus ti State University of New York di Cortland kalayan gelar Inggris. Manehna mikanyaah sagala hal fashion, kageulisan, sarta wellness. Upami anjeunna henteu maca atanapi nyerat, anjeun panginten tiasa mendakan anjeunna sering di forum perawatan kulit sareng makeup dina Reddit. Ramo kuring terus nyeri, bareuh jeung ngaluarkeun getih. Dugi ka ayeuna. Pikeun kahiji kalina kantos, abdi gaduh ramo lemes. Ieu kumaha kuring dugi ka dinya.

Dina ahir rumaja kuring, kuring mendakan kuring ngagaduhan Gangguan Excoriation

Keur kuring, pangjurung pikeun nyokot karasaeun kawas hiji sensasi teu mungkin-to-ignore, sarupa jeung bersin. Nalika kuring mesek deui sapotong kulit, ngaluarkeun getih, kuring ngarasa sugema. Kuring antosan meureun tilu detik, teras ngamimitian ngalakukeun deui. Saban poé, unggal poé, mindeng tanpa perhatikeun. “Épék jangka panjang tina karusuhan Excoriation bisa ngawengku scarring na deformasi tina fingertips,” ceuk Dr Penzel. “Inféksi ngarusak ogé tiasa nyababkeun. “Sacara psikologis, nalika karusakan parah, éta tiasa nyababkeun stigmatization sareng éra sosial, sanés nyeri.” Nyekel kuku anjeun atanapi nyokot kulit anjeun tiasa nunjukkeun masalah anu serius – ieu sababna Babaturan sakamar abdi obsessively ngalacak kalori nya jeung Jigana manehna boga gangguan dahar. Kumaha carana abdi tiasa adu anjeunna tanpa sabotaging silaturahim urang? Ahli Gizi Pixie Turner biasa jadi obsessed jeung ‘dahar bersih’ manehna dahar piring sayur nyalira dina ulang nya. Ayeuna anjeunna mangrupikeun advokat pikeun ngaleungitkeun mitos kabugaran anu anjeunna pikahoyong dina média sosial. pangarang. Ieu mimiti bothering kuring nu ieu uncontrollably inflicting tatu pikareueuseun misalna dina diri. Salaku lengkah munggaran nuju stopping, Kuring forbade sorangan ti injured ramo katilu kuring, abdi sahenteuna ruksak. Sésana éta kénéh kaulinan adil. Luar biasa, aranjeunna cageur lengkep dina sababaraha dinten. Emboldened, sarta thrilled ku sabaraha sampurna dua ramo kuring ayeuna kasampak, abdi nyetel tengah kuring lajeng ramo leutik kuring salaku kaluar tina wates ogé. Plester ogé mangrupikeun alat anu luar biasa, nalika kuring mimiti ngetok ramo indéks kuring supados kuring henteu tiasa ningali atanapi ngaksésana. Hal ieu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nyageurkeun, sareng kuring mendakan éta langkung gampil henteu nyabak aranjeunna upami teu aya kulit kasar anu tiasa dipilih. Teu lila, ngan ukur jempol. Atkin ogé mendakan lega dina alihan pangjurungna. “Pas kuring nyokot sapotong areng ngagambar, pangjurung pikeun nyokot dissipates,” ceuk manehna. “Kuring mendakan pola gerakan ngagambar dina kertas anu sami sareng kumaha kuring nyeken ramo dina kulit kuring pikeun milarian anu kedah dipilih.” Manggih yén manéhna mindeng nyokot bari iinditan, Atkin mimiti ngagambar bari commuting. Artis Liz Atkin, 43 taun, kalayan salah sahiji gambar na dilakukeun nalika iinditan dina karéta.
Jillian Clark
Partway ngaliwatan lalampahan kuring nuju stopping ngaruksak ramo kuring. “Kuring geus dibikeun jauh leuwih ti 18.000 gambar nu Kuring geus dijieun dina karéta pikeun ngeureunkeun sorangan ti anxiously picking kulit kuring,” ceuk manehna. “Kuring mindahkeun pangjurung pikeun milih pikeun ngadamel anu saé pikeun masihan batur.” Artis Liz Atkin, 43 taun, terang pangjurung anu teu kaampeuh pikeun milih ogé. “Kuring geus picking dina kulit sakuliah awak kuring saprak kuring yuswa genep,” manehna ngawartoskeun Insider. «Kuring henteu terang kumaha carana ngeureunkeun, kuring henteu terang yén saha waé anu ngalakukeun éta, kuring henteu terang yén éta gangguan dugi ka umur tilu puluhan. “Seueur jalma nganggap éta ngan ukur kabiasaan anu goréng, tapi éta langkung seueur tibatan éta. Éta nyababkeun kuring mangtaun-taun kasalahan sareng nyeri tapi salami kalakuan éta kuring ngarasa damai. Henteu nyeri – ngan nyeri nalika kuring eureun. Teras kuring ngarasa kaliru, anu ngajantenkeun kuring langkung milih.”

Boh kasadaran jeung kasalahan sangkan kuring eureun

Ieu kasadaran jeung kasalahan saterusna ti picking jeung biting nu sangkan kuring eureun. Abdi nuju terapi, anu ngamungkinkeun kuring calik langkung nyaman dina diri kuring sareng nyandak saham tina kahirupan kuring, sareng kuring mendakan yén pilihan kuring janten kirang teu dihaja. banner pendapat

  • Ayeuna umur 27 taun, kuring geus nyokot jeung biting kulit dina ramo kuring salami abdi tiasa apal, ninggalkeun aranjeunna scabbed tur nyeri.
  • Dina telat rumaja kuring, kuring sadar kuring nalangsara ti Excoriation Disorder, gangguan repetitive awak-fokus.
  • Ieu mangrupikeun kaayaan anu teu dipikanyaho tapi umum anu nyababkeun jalma ngegel sareng milih kulit dina awakna pikeun ngatur tingkat stimulasi dina sistem saraf pusatna.
  • Kuring junun tungtungna ngantep ramo kuring cageur ku stopping picking hiji ramo dina hiji waktu, bandaging aranjeunna pikeun miceun godaan.
  • Abdi reueus pisan ka diri sorangan, tapi sakapeung kuring ningali leungeun kuring sareng nganggap éta milik batur.
  • Tingali halaman utama Insider pikeun langkung seueur carita.

Sababaraha karya seni Atkin dijieun pikeun ngaganggu dirina tina nyokot kulitna.
Liz Atkin Mangtaun-taun, ieu kumaha ramo kuring – terus-terusan, nyeri pisan. Squeezing lemon éta panyiksaan. Abdi henteu tiasa nganggo baju bodas, sabab getihna nyésakeun jalan-jalan dimana kuring ngagosok leungeun kana lawon. Kuring teu pernah isin, tapi kuring teu ngarti drive pikiran urang menyakiti sorangan. Mitra kuring sareng kulawarga henteu resep éta, dugi ka nyéépkeun panangan kuring tina sungut kuring nalika aranjeunna ningali yén kuring mimiti ngegel. Tapi tétéla kuring henteu nyalira. «Karusuhan ieu bisa ngalibetkeun saloba 4% tina populasi, sarta ku kituna bakal dianggap umum,» nurutkeun Dr Penzel. Pendekatan bertahap ieu digabungkeun sareng terapi anu terus-terusan pikeun masalah anu henteu aya hubunganana ramo dianggo. Saolah-olah kuring ngaprogram deui otak kuring pikeun henteu nyabak deui bagian leungeun kuring. Kuring samemehna geus teuing grossed kaluar ku ramo kuring mun meunang manicures, tapi kuring kapanggih meunang gels hartina kuring teu hayang ngaruksak katingal teu kacekel kuku kuring, sarta kuring ngarahkeun sagala picking nyorong kana jempol jeung ramo indéks. Salaku murangkalih, kuring mangrupikeun tukang kuku, tukang gigit kutikula, tukang ngagigit naon waé anu kuring tiasa nempatkeun dina sungut kuring – pulpén, headphone, suku édisi terbatas Victoria Beckham Barbie. Kuring mimiti nyokot ramo kuring ogé biting aranjeunna dina rumaja mimiti kuring. Pamilarian Google anu sepintas dina umur rumaja kuring nyababkeun kuring mendakan yén kuring ngagaduhan Gangguan Excoriation, paripolah repetitive fokus awak (BFRB), kategori anu ogé kalebet narik rambut sareng ngagigit kuku. Kuring mimiti biting ramo kuring saméméh kuring bisa nyapek. Sahenteuna, kuring teu inget kantos ningali ramo kuring sanajan salaku budak leutik nalika kuku teu perlu rintisan, kulit gnawed. Kadang-kadang leungeun kuring geus scabbed kana ros-rosan kadua dina unggal ramo. fingertips abdi geus teuing ngabareuhan sarta tatu pikeun ngabengkokkeun, sarta teuing nyeri mun narik dina baju atawa nyekel pensil. Kuring geus patri baju, notebooks, jeung kibor indelibly kalawan smears getih, disgusted babaturan, pencinta, jeung strangers ku leungeun nu kasampak kawas werewolf geus dileupaskeun dina eta. Mangtaun-taun, kuring ngangkat sareng ngagigit tatu dina ramo kuring anu kuring nolak pikeun nyageurkeun. Alice Johnston Ieu sering nyababkeun paguneman ngeunaan kaséhatan méntal sareng sasama komuterna, sababaraha diantarana ngahubungi Atkin saatosna pikeun nyarioskeun yén aranjeunna berjuang sareng kaayaan anu sami. “Kuring parantos masihan pidato utama dina konperénsi global ngeunaan BFRBs anu host TLC Foundation, sareng ngadamel bengkel kreatif pikeun jalma ngora pikeun masihan aranjeunna outlet anu séhat. Upami kuring ngagaduhan inpormasi atanapi bahkan nami pikeun paripolah anu kuring henteu tiasa lirén 20 taun ka pengker éta bakal ngarobih kahirupan, janten upami kuring ngan ukur ngahontal hiji jalma kalayan padamelan kuring, éta patut.

Abdi tiasa ningali masa depan dimana ramo kuring henteu cacad

Nyanghareupan kaleungitan hiji hal anu parantos ngahibur sareng nenangkeun kuring mangtaun-taun, kuring bajoang. Saméméhna, kuring geus bisa alihan sagala énergi nyokot saraf ka arah jempol kuring, tapi ayeuna kuring nyoba eureun sagemblengna. Panaliti pasien anu ageung ogé ayeuna dilaksanakeun di AS pikeun mendakan naon anu nyababkeun gangguan ieu sareng jalankeun cara anu pangsaéna pikeun ngubaranana.

Ramo-ramo kuring terus-terusan nyeri

Dr Fred Penzel, Ph.D., saurang psikolog ti Huntingdon, New York, ngawartoskeun Insider: «Kuring yakin yén jalma ngalaksanakeun BFRBs salaku cara ngatur tingkat stimulasi dina sistim saraf pusat maranéhanana. “Paripolah méré aranjeunna stimulasi nalika aranjeunna understimulated (sedentary atanapi bosen) jeung ngurangan tingkat stimulasi nalika aranjeunna overstimulated (stressed atanapi happily bungah). “Saluareun éta, urang masih teu ngartos naon anu sabenerna lumangsung dina tingkat neural.” Penzel mangrupa anggota TLC Foundation pikeun paripolah repetitive-fokus awak, organisasi dedicated ka babagi pangaweruh, ngubaran, sarta manggihan tamba pikeun gangguan ieu. Jempol kuring langkung saé tibatan sataun katukang, tapi masih aya parut leutik, khususna nalika kuring capé atanapi setrés. Kuring kungsi glorious dua bulan usum panas ieu leungeun sagemblengna healed, tur abdi tiasa ningali hiji mangsa nu bakal datang keur kuring sorangan dimana ramo abdi unblemished. Abdi reueus pisan ka diri sorangan – tapi sakapeung kuring ningali leungeun kuring sareng yakin yén éta milik batur. Maca deui:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *