Naha anjeun kantos mendakan diri balanja online sanés kusabab anjeun leres-leres kedah mésér, tapi pikeun nenangkeun setrés atanapi kahariwang? Nyandak sababaraha léngkah saderhana pikeun mikawanoh belanja émosional tiasa ngabantosan ngagampangkeun pikeun lengket anggaran anjeun, ngahontal tujuan kauangan anjeun sareng ngahontal kaamanan kauangan. Ieu kumaha carana ngamimitian.

Kahiji, Naon Belanja Émosional?

Intina, belanja émosional hartosna ngagaleuh barang anu anjeun henteu peryogi – sareng panginten henteu hoyong pisan – pikeun nyugemakeun kabutuhan émosional. Éta tiasa hartosna balanja pikeun ngaganggu émosi négatif, sapertos setrés, kasedih atanapi ngasingkeun, atanapi malah balanja kaluar tina bosen. Jeung panalungtikan nembongkeun gawéna. Hiji studi diterbitkeun dina Journal of Consumer Psychology kapanggih yén terapi ritel mantuan ngurangan sedih tur mantuan shoppers mangtaun rasa kontrol pribadi. Tapi kauntungan ieu tiasa pondok-cicing. Pangsaéna, anjeun tiasa nyéépkeun anggaran rekreasi anjeun pikeun pameseran anu henteu leres-leres ngajantenkeun anjeun bagja. Paling awon, anjeun tiasa nempatkeun kaséhatan finansial anjeun dina résiko, sareng berpotensi ningkatkeun tingkat setrés anjeun, upami balanja émosional nyababkeun anjeun ngagaleuh anu anjeun henteu mampuh.

Ngartos Belanja Emosional Anjeun

Kalolobaan belanja emosi mangrupakeun pola kabiasaan. Lamun anjeun mimiti ngakuan pola nu ngakibatkeun anjeun méakkeun, anjeun bisa mimiti ngaganggu aranjeunna. Anggo alat Virtual Wallet ® Belanja + Anggaran dina aplikasi PNC Mobile 1 anjeun pikeun marios pameseran anjeun dina sababaraha bulan katukang. Milarian transaksi anu anjeun émut kumargi anjeun ngalaman émosi négatip, mésér dorongan anu henteu anjeun anggo deui (sarta bahkan henteu émut damel) sareng pembelian anu ngajantenkeun anjeun ngarasa kaliru saatosna. Sakali anjeun geus ngaidentifikasi hiji atawa dua conto, nanya ka diri:

  • Kumaha perasaan anjeun nalika anjeun mésér? Naha anjeun bosen, setrés, sedih, atanapi ngalaman émosi négatip anu sanés?
  • Naon anu kajantenan sateuacan anjeun mutuskeun balanja? Naha anjeun nembé nampi béja goréng? Naha éta dorongan tambahan pikeun perjalanan balanja anu direncanakeun?
  • Kumaha perasaan anjeun langsung saatos? Kumaha upami saatos sababaraha dinten?

Pilarian pola dina kaayaan anu condong memicu belanja émosional, barang anu anjeun condong ngahontal nalika anjeun émosional, sareng kumaha pameseran éta mangaruhan anjeun saatosna. Tulis papanggihan anjeun ka handap pikeun nyieun hiji profil belanja emosi pikeun ngaidentipikasi dipikaresep purchases emosi di mangsa nu bakal datang.

Milarian Alternatif pikeun Belanja Émosional

Sakali anjeun geus ngaidentipikasi pola belanja emosi anjeun, nyieun rencana pikeun ngaganggu eta. Upami anjeun condong ngagaleuh dorongan émosional nalika anjeun balanja barang-barang kabutuhan, contona, mutuskeun balanja sareng (sareng lengket) daptar tiasa ngabantosan anjeun tetep dina jalur. Upami anjeun condong nyéépkeun émosional nalika anjeun bosen, ngadamel daptar kagiatan alternatif, sapertos maca buku, nelepon babaturan atanapi jalan-jalan di blok. Upami anjeun mendakan anjeun balanja tina kasedih katiisan, milari dukungan ti anu dipikacinta. Anjeun teu kedah ngungkabkeun masalah anjeun ngeunaan belanja émosional, tapi éta tiasa ngabantosan – barina ogé, aranjeunna tiasa berjuang sareng hal anu sami. Tungtungna, tingali kana kauntungan kaséhatan méntal di tempat kerja anjeun atanapi program régional pikeun kéngingkeun dukungan tambahan nalika anjeun peryogina.

Candak pendekatan “Out of Sight, Out of Mind” kana Iklan

Pamasar ogé sadar kana kacenderungan urang pikeun nyéépkeun émosional, sareng merek ngarancang iklanna pikeun narik émosi. Naon deui, panalungtikan nunjukkeun yén iklan ngajadikeun urang bagja. Ku kituna salian ti némbongkeun urang hal anyar jeung ngagurilap méakkeun duit urang on, éta ogé bisa memicu parasaan négatip nu drive urang méakkeun. Nyokot léngkah-léngkah pikeun ngirangan paparan anjeun kana iklan tiasa ngagampangkeun pikeun ngeureunkeun belanja émosional. Mimitian ku masang ekstensi pameungpeuk iklan kana panyungsi anjeun pikeun motong iklan online. Pertimbangkeun samentawis unfollowing merek anu memicu belanja émosional anjeun dina média sosial. Punten ngalanggan emailna ogé, atanapi saring kana polder anu misah pikeun ngajaga aranjeunna tina koropak anjeun. Tungtungna, piceun inpormasi pamayaran anjeun tina situs-situs dimana anjeun condong nyéépkeun émosional, atanapi nganggo ekstensi browser anu ngahalangan situs pikeun ngeureunkeun aksés ka situs-situs éta. Anjeun kedah ngabuka blokir sareng ngalebetkeun deui inpormasi pamayaran anjeun pikeun ngagaleuh, masihan anjeun langkung waktos pikeun ngarobih pikiran anjeun.

Méakkeun Mindfully Jeung Unggal Meuli

Henteu unggal pameseran émosional goréng, sareng anjeun henteu kedah ngarasa kaliru pikeun ngarawat diri anjeun dina anggaran anjeun. Tapi belanja sacara ati-ati kedah ngabantosan ngawates pameseran émosional pikeun ngosongkeun langkung dana pikeun naon anu anjeun pikahoyong. Janten sateuacan anjeun ngagaleuh anu berpotensi-émosional, timbangkeun kabagjaan anu anjeun pikahoyong tina ngagaleuh sareng biayana. Buru-buru tina $ 7 latte éta tiasa waé, tapi $ 50 pikeun kasus telepon énggal nalika anjeun parantos ngagaduhan sababaraha di bumi? Meureun teu jadi loba. Balik deui pikeun nimbangkeun deui pameseran anu langkung ageung 24 atanapi 48 jam saatos ningali naha anjeun masih hoyong. Jeung mertimbangkeun aturan “hiji asup, hiji kaluar” pikeun purchases kawas pakean jeung housewares. Upami anjeun parantos gaduh naon anu anjeun peryogikeun, unggal barang énggal kedah cekap pikeun ngagentos barang anu anjeun gaduh. Gemblengna, léngkah-léngkah pikeun mikawanoh belanja émosional bakal ngabantosan anjeun ngontrol kauangan anjeun, janten anjeun ngarasa aman dina kauangan anjeun sareng sugema ku anggaran anjeun. Sareng upami anjeun peryogi dukungan tambahan, kami di dieu pikeun ngabantosan. Sambungkeun sareng PNC pikeun pitulung netepkeun sareng nempel kana anggaran sareng ngahontal tujuan kauangan anjeun. Anjeun wondering kumaha carana nyingkahan belanja emosi jeung sugan heran naon éta sarta kumaha carana megatkeun kecanduan? Atanapi, panginten anjeun maca tulisan ieu pikeun ngadamel pilihan artos anu langkung saé – bahkan pikeun jalma anu tingkat pendidikan tinggi. Tangtanganna nyaéta naluri anjeun maénkeun peran anu penting nalika ngadamel artos pikeun ngaluarkeun kaputusan. Aya seueur alesan pikeun nyimpen artos, sapertos investasi di masa depan anjeun, nabung kanggo pangsiun, mayar hipotik, sareng mésér mobil. Tapi kaputusan finansial anu anjeun lakukeun unggal dinten bakal langsung mangaruhan kahirupan ékonomi anjeun ayeuna sareng ka hareup. Kiwari, pilihan ogé mantra bédana antara ngalaman nyeri finansial sarta kasaimbangan bank sizeable.

Pangalaman abdi sareng belanja émosional

Nalika kuring ngora, kuring mendakan kuring nongkrong di mall, mésér seueur barang anu, dina waktos éta, ngajantenkeun kuring karasaeun. Ayeuna, upami anjeun ngotéktak produk online, anjeun kamungkinan mendakan iklan pop-up kalayan tawaran anu pikaresepeun sareng kagoda pikeun mésér. Mémang, éta ngamungkinkeun anjeun bersaing sareng pembeli sanés sateuacan “tawaran waktos terbatas” tamat. Saatos ngagaleuh, anjeun ditungtungan ku produk anu anjeun henteu kantos dianggo. Sami kajadian ka kuring, malah kiwari. Kuring meunang dipasarkan teuing, kawas pernah sateuacan. Jeung Marketers sadar kabiasaan belanja emosi, sarta maranéhna bakal méakkeun jutaan dollar dina Iklan maranéhna pikeun ngayakinkeun yén produk ieu aya mangpaatna. Aranjeunna nyegah anjeun bosen, ngajantenkeun anjeun suksés, ngabantosan anjeun narik pasangan, antara anu sanésna. Iklan ieu dirarancang sacara saksama pikeun ngamanipulasi kabiasaan belanja anjeun, sareng éta kumaha anjeun janten tukang belanja émosional. Untungna keur kuring, Kuring antukna ceuk cukup geus cukup. Sareng ieu mangrupikeun anu kuring diajar dina umur 20an.

Naon Belanja Émosional?

Sateuacan anjeun tiasa ngaleungitkeun kecanduan belanja émosional, langkung saé ngartos heula naon éta. Belanja émosional nyaéta dimana anjeun mendakan barang sareng ngagaleuhna, tapi kanyataanana, éta sanés produk atanapi jasa anu anjeun pikahoyong. Panginten sapertos nuju ka supermarkét. Anjeun nuju mésér hiji atanapi dua barang sareng kaluar sareng belasan. Belanja émosional tiasa lumangsung nalika anjeun ngarasa bagja, teu mampuh, bosen, setrés, jsb. Saatos Anjeun méakkeun duit emotionally, ngajadikeun anjeun senang ngeunaan eta. Sareng, teu aya anu lepat sareng mésér anu saé pikeun diri anjeun. Lamun can mampuh, tur éta dina anggaran Anjeun, tur anjeun bakal make eta, naha henteu? Tapi, lamun belanja anjeun kaluar kontrol, diajar pikeun nyingkahan belanja emosi bakal hiji strategi penting lamun manggihan diri belanja leuwih ti nu Anjeun hoyongkeun pikeun hal nu teu perlu.

Naon Tanda-Tanda Anu Émosi Émosional?

  • Parasaan numbing – Nalika anjeun ngarasa bosen, katiisan, amarah, atanapi sedih, balanja ngabantosan anjeun ngatur émosi négatip sapertos kitu.
  • Setrés finansial – Hutang kartu kiridit mangrupikeun hal anu ngajantenkeun anjeun teu tiasa ngatur atanapi ngeureunkeun balanja anu teu perlu pikeun sababaraha hal anu anjeun henteu peryogikeun.
  • Perencanaan anu ati-ati – ieu mangrupikeun kaayaan dimana anjeun nyéépkeun waktos anjeun pikeun mikiran balanja anjeun salajengna.

Naon Balukar tina Belanja Émosional?

  • Kualitas hirup – Kecanduan belanja émosional nempatkeun anjeun sareng kulawarga anjeun dina kaayaan anu nyababkeun kualitas kahirupan anjeun. Kaluar pikeun pilem, liburan, atanapi nyetir dimana waé mangrupikeun sababaraha hal anu anjeun henteu resep salaku kulawarga. Janten saatos mayar tagihan atanapi kabutuhan poko anjeun, anjeun teu gaduh artos.
  • Ngancurkeun diri – Kalayan belanja kaleuleuwihan, anjeun ngarasa hatena, kasalahan, sareng éra kana kabiasaan anjeun. Sareng kusabab hese eureun, anjeun ngarasa teu daya teu upaya sareng sieun. Janten, balanja masihan anjeun adrenalin pikeun ngabantosan perasaan sapertos kitu.
  • Hutang – Ragrag balik tagihan anjeun, sapertos kartu kiridit, mangrupikeun masalah sanés anu timbul tina belanja émosional. Belanja émosional ngamungkinkeun anjeun berjuang sacara finansial tanpa tabungan, janten anjeun kedah ngahindarkeun éta sadayana! Anjeun ngan ukur tiasa mayar kasaimbangan minimum dina kartu kiridit anjeun tanpa gaduh tabungan.
  • Masalah hukum – Belanja émosional ngajadikeun anjeun kecanduan balanja. Sanggeus sababaraha waktu, anjeun malah bisa manggihan diri ngalanggar hukum.
  • Ngarecahna hubungan – Belanja konstan tiasa nyababkeun babaturan, kulawarga, atanapi pasangan anjeun, henteu percanten deui ka anjeun. Éta ogé tiasa nyababkeun argumen. Hubungan hasil tina kapercayaan sareng hormat. Tapi, hubungan anjeun bisa gagal lamun kakurangan salah sahiji elemen ieu.

Tip Pikeun Ngahindarkeun Belanja Émosional

Kawas kabiasaan naon wae, Ngahindarkeun belanja emosi teu gampang pikeun kalolobaan urang ngalakukeun. Tapi sababaraha léngkah penting tiasa ngabantosan anjeun ngirangan karusakan kana dompét anjeun.

Meunangkeun hustle samping gantina

Upami anjeun kakurangan tina belanja émosional anu ekstrim sareng hoyong ngaleungitkeun kecanduan, milari padamelan anu kadua sapertos hustle samping . Gawéna pangalusna mun anjeun mertimbangkeun balanja leuwih ti pastime a, katelah oniomania. Kalayan waktosna, kecanduan ieu janten bahaya, sareng ciri psikologis anjeun tina balanja anu nyurung sami sareng anu disababkeun tina katergantungan kimiawi. Gaduh hustle samping mantuan Anjeun rein dina kabiasaan belanja anjeun sabab anjeun bakal boga kirang waktos balanja! Nanging, langkung saé upami anjeun nekad pikeun ngabéréskeun masalah kontrol dorongan anjeun atanapi émosi sanés anu nyababkeun anjeun teras-terasan balanja anu cilaka. Hanjakalna, kusabab jumlah anu teu saimbang tina pameseran anu anjeun lakukeun, anjeun tiasa mendakan diri anjeun kalayan seueur barang anu anjeun henteu kantos dianggo, sareng anu sanésna gaduh tag harga anu masih napel. Daripada gaduh waktos luang pikeun balanja nalika bosen, kéngingkeun padamelan pikeun ngabantosan kecanduan belanja émosional.

Hindarkeun Purchases Impulse

Upami anjeun hoyong ngirangan belanja émosional anjeun, nyingkahan mésér dorongan. Sareng ku ieu, sanés hartosna henteu mésér sapasang sapatu énggal di mall, ngan kusabab glitter! Biasana nalika balanja – boh online atanapi di toko – anjeun mendakan diri anjeun ngagaleuh barang-barang anu henteu anjeun mésér. Ku kituna, leuwih sae pikeun nyingkahan hal saperti. Upami anjeun hoyong mésér barang, sahenteuna antosan 24 jam atanapi langkung lami sateuacan mutuskeun mésér. Biasana, anjeun bakal hilap waktos anjeun nutup panyungsi anjeun atanapi ngantunkeun toko. Mémang, kuring ngalakukeun ieu unggal dinten. Kuring malah teu nulis handap naon Kuring pilari mésér. Sabalikna, upami kuring émut yén kuring peryogi énjing, teras kuring bakal nimbangkeun deui. Di sisi anu sanés, upami anjeun mendakan diri anjeun masih peryogi mésér barang éta, tapi anjeun henteu tiasa nanggung, tunda pameseran anjeun. Kalawan waktu, anjeun bakal geus bisa nyimpen nepi. Solusi pikeun ngabantosan anjeun ngahindarkeun pameseran dorongan nyaéta gaduh daptar kahayang sadaya barang anu anjeun hoyong mésér. Ieu mangrupikeun hal anu anjeun tiasa nyuhunkeun dina ultah anjeun atanapi liburan anu sanés. atanapi mésér nalika anjeun mampuh.

Nyingkahan Godaan

Temptations bakal ngajadikeun anjeun méakkeun duit anjeun teu boga. Janten, milih ngawatesan paparan anjeun ka sadaya kaayaan anu tiasa ngagoda anjeun kana belanja anu teu perlu. Contona, mun rék nganjang ka mall, balik sabulan sakali, tinimbang dua kali saminggu. Sareng, upami anjeun gaduh masalah balanja online, milarian situs wéb non-balanja pikeun nyéépkeun waktos anjeun atanapi milarian kagiatan sanés. Anjeun oge bisa manggihan diri méakkeun leuwih, utamana lamun individu husus sabudeureun – dulur atawa sobat – ulah scheduling waktu atawa kagiatan anu bakal ngajadikeun anjeun mayar.

Tetep Iklan Di Bay

Nalika ngotéktak, cobian sabisa-bisa pikeun nyingkahan paparan iklan. Lamun ningali hiji iklan, sarta lolobana anjeun manggihan diri wanting item nu, janten hese teu meuli eta. Ku alatan éta, kirang paparan ka iklan, langkung saé anjeun henteu kedah ngadadak kéngingkeun éta. Unsubscribe tina email pamasaran anu ngirim katalog produk dina kotak surat anjeun. Pikeun langkung mastikeun anjeun ngahindarkeun iklan sapertos kitu, kéngingkeun program dina smartphone atanapi komputer anjeun anu bakal meungpeuk iklan, sareng éta moal muncul dina layar anjeun. Ogé, ulah narima kiridit unsolicited na asuransi nawaran ku nyadiakeun rinci anjeun: nomer jaminan sosial, tanggal lahir, alamat, sarta ngaran pikeun milih-out prescreen. Cara anu pangsaéna nyaéta gaduh alat anu bakal ngarékam acara televisi tapi ngalangkungan iklan. Upami anjeun ngadangukeun radio, pilih streaming bébas iklan atanapi siaran umum. Tapi upami anjeun sadar yén belanja émosional anjeun mangrupikeun masalah anu penting, langkung saé anjeun istirahat tina majalah sabab sering pinuh ku iklan.

Pilih Kagiatan Murah

Balanja henteu kedah janten hiburan atanapi selingan. Tapi lamun manggihan diri balanja salila moods tangtu (anger, boredom, jsb), nangtukeun ngabalukarkeun rarasaan nu maksa anjeun mésér hal. Pikeun ngahindarkeun kabiasaan sapertos kitu, cobian sareng milarian alternatif anu konstruktif pikeun ngatasi émosi anjeun. Coba milarian cara pikeun ngeureunkeun setrés anu anjeun alami unggal dinten. Contona, upami anjeun ngalaman masalah sareng bos atanapi karyawan anjeun, nelepon babaturan pikeun ngobrol atanapi latihan di bumi. Nanging, upami anjeun gaduh anu mésér, pilih versi anu sederhana sareng murah. Tapi inget, sanajan purchases leutik nambahan nepi di ahir bulan.

Jieun sorangan Tanggung jawab

Duit anu anjeun belanjakeun kedah jumlah anu pas sareng anggaran anjeun. Janten, milarian cara anjeun tiasa ngajantenkeun diri anjeun tanggung jawab pikeun artos anu anjeun belanjakeun. Sareng émut, jalma anu anjeun gaulkeun tiasa janten pertahanan anu pangsaéna pikeun dianggo sareng ngirangan biaya émosional. Anjeun tiasa ngobrol sareng jalma-jalma ieu sareng nyarioskeun ka aranjeunna yén anjeun badé nyéépkeun sakedik, janten aranjeunna kedah masihan waktos susah pikeun mésér pameseran anu teu perlu. Sateuacan anjeun balanja:

  1. Mertimbangkeun kahayang anjeun sarta kabutuhan.
  2. Nanya ka diri lamun malah boga anggaran pikeun eta.

Nalika anjeun ngarencanakeun pikeun ngahindarkeun belanja anu teu perlu, éta hartosna anjeun gaduh rencana pikeun anu langkung saé. Contona, Anjeun meureun maksudna pikeun ngeusian deui dana darurat Anjeun atawa nyimpen keur mobil badag, hiji alat, atawa liburan. Upami anjeun badé nyandak léngkah ieu langkung jauh, pertimbangkeun nyerat catetan caket, teras pasang dina kartu kiridit anjeun. Unggal waktos anjeun badé nyéépkeun barang anu teu perlu, catetan caket bakal ngingetkeun anjeun. Na, dina tungtungna, anjeun bakal ngatur pikeun megatkeun belanja emosi Anjeun.

Jieun Neraca

Neraca pribadi mantuan Anjeun nangtukeun patut net Anjeun. Dokumén ogé tiasa nunjukkeun upami belanja émosional anjeun mangaruhan kauangan anjeun. Saatos Anjeun geus nyieun neraca, lengket anggaran nu bisa Anjeun turutan, euweuh urusan kaayaan anjeun bisa ngalaman. Éta ogé bakal ngingetan yén ngagaleuh barang-barang anu saé unggal waktos anu anjeun teu mampuh nyaéta skenario anu henteu meunang. Nanging, éta sanés hartosna anjeun kedah nyingkahan mésér anu saé pikeun diri anjeun. Mésér barang anu saé, tapi ngan ukur nalika anjeun yakin kauangan anjeun moal sangsara.

Jieun Jurnal

Ngajaga jurnal mangrupikeun cara anu saé pikeun ngabantosan kaséhatan méntal sareng émosional anjeun. Journaling bakal ngabantosan anjeun ngatur parasaan sareng pikiran anjeun unggal waktos. Jurnal ogé tiasa janten pilihan anu saé pikeun ngarobih belanja émosional anjeun sabab ngabantosan anjeun ngatur acara anu stres, ningkatkeun ngarengsekeun masalah, sareng ningkatkeun kajelasan. Kitu cenah, journaling mangrupikeun téknik anu paling dipikaresep dina terapi paripolah kognitif. Nulis jurnal mantuan Anjeun ngalacak kabiasaan poé-ka poé anjeun, kayaning balanja dorongan. Ieu cara hébat pikeun mantuan nyegah belanja emosi. Mémang, jurnal tiasa ngabantosan anjeun ngaleungitkeun kecanduan belanja émosional ku milarian acara anu nyababkeun kabiasaan belanja kaleuleuwihan. Upami anjeun tiasa ngaidentipikasi kajadian-kajadian éta sareng ngahindarkeunana, éta bakal gampang ngalereskeun akar anu nyababkeun kabiasaan belanja goréng anjeun lengkep.

Kalibet Ngan Dina Outlet Sehat

Anjeun panginten peryogi balanja kusabab bosen atanapi sapertos anjeun miceunan waktos. Inget yén méakkeun duit anjeun ngarasa leuwih alus teu lepas. Masalahna bakal tetep, tapi artos bakal ngaleungit langkung gancang tibatan anu anjeun bayangkeun. Sanggeus éta, anjeun tungtungna ngalaman parasaan goréng jeung kasalahan. Tungtungna, anjeun bakal sadar yén belanja émosional sanés solusi pikeun ngabantosan anjeun ngahindarkeun katiisan. Janten, cegah overspending ku milarian pilihan anu langkung séhat. Contona, ngebon, masak, beberesih, atawa naon bae anu matak senang jeung teu mahal.

kacindekan

Ngaleungitkeun kecanduan belanja émosional sanés hartosna ngahindarkeun mésér anu saé. Upami anjeun henteu sakali-kali ngagaleuh barang-barang anu saé nganggo artos anjeun, anjeun moal kedah kerja keras pikeun éta. Ngartos naha overspending kajantenan sareng motong éta mangrupikeun hiji-hijina cara pikeun ngarobih siklusna. Jeung, dina tungtungna, éta bakal senang méakkeun poé tanpa kasalahan.
Émosi jeung moods boga cara ngarahkeun kabiasaan belanja urang. Kusabab urang teu salawasna bisa ngaduga émosi hareup urang bari nyieun budgets urang, kumaha urang nyegah terapi ritel (atawa craving gula nu ngakibatkeun meuli donat pikeun sakabéh kantor) ti ngalungkeun rengkuh kana hal engké dina bulan? Anjeun tiasa nyingkahan belanja émosional ku gaduh rencana. Ieu tujuh tina parasaan anu tiasa ngagoda anjeun pikeun nyéépkeun, ditambah sababaraha strategi pikeun mikir sacara jelas nalika anjeun aya di tengah-tengahna.

Émosi nu Mangaruhan Belanja Anjeun

Kasalahan

Teu aya anu hoyong nolak Girl Scout anu sumping ka panto hareup anjeun naroskeun anjeun mésér cookies. Anjeun neuteup kana éta raray amis, ngarasa hiji tinge kasalahan, sarta mutuskeun yén goah anjeun bisa ngagunakeun sababaraha kotak Thin Mints jeung Samoas. Éta langkung gampang tibatan nyarios henteu, leres? Solusi Belanja: Upami anjeun ngadamel anggaran sateuacan sasih dimimitian, éta masihan anjeun alesan anu sampurna pikeun nolak ngaluarkeun artos tina kasalahan – anjeun ngan ukur nyarios, “Éta henteu aya dina anggaran.” Sareng upami anjeun ngarencanakeun sateuacanna, cookies Girl Scout tiasa kéngingkeun anggaran sorangan! Nu bener leuwih gampang ti ngan nyebutkeun euweuh.

Timburu

Ieu mangrupikeun émosi anu ngajantenkeun anjeun hoyong ngiringan Joneses. Lamun batur ceramah ngeunaan liburan nice maranéhanana atawa mobil anyar, Anjeun bisa jadi kudu pangjurung pikeun meuli hiji hal atawa indit wae teuing. Émosi anjeun bakal nyarios enya bari rekening bank anjeun bakal nyarios, “Eh, meureun engké.” Meunangkeun buku anyar Rachel Cruze pikeun neuleuman naha anjeun nanganan duit cara anjeun ngalakukeun! Solusi belanja: Hayu momen lulus. Candak sababaraha waktos sareng ngambekan. Sakali anjeun kaliwat rurusuhan awal, anjeun moal jadi cocoba pikeun méakkeun. Lamun antosan sarta masih manggihan diri wanting hiji item nu tangtu, mimitian nyimpen pikeun eta! Ngan ulah gélo meuli barang sabab batur boga hal nu Anjeun hoyong gaduh.

Kasedih

Urang sadayana parantos aya. Anjeun gaduh dinten goréng atanapi kesel ngeunaan hiji hal jeung anjeun méakkeun duit ngarasa leuwih alus. Tapi masalah anjeun teu leungit mun anjeun méakkeun cara kieu – ngan duit anjeun. Sareng éta tiasa ngajantenkeun anjeun langkung parah. Terapi ritel tiasa langkung seueur ngarugikeun tibatan anu saé. Solusi Belanja : Sapertos sareng timburu, nyandak waktos sareng ngambekan. Milarian anu pikaresepeun pikeun ngaganggu anjeun, sapertos maca buku atanapi jalan-jalan di taman. Kasedih bakal ngaliwat.

Perayaan

Kumaha tangguh éta nolak belanja nalika anjeun ngagungkeun? Lamun batur di kulawarga anjeun lulusan, announces Dursasana maranéhanana, atawa ngalakukeun hal sejenna nu pantes roti bakar a, Anjeun hoyong ngagungkeun jeung dinner atawa kado. Tapi urang sadayana terang kumaha gancangna artos tiasa ngaleungit nalika ngagungkeun. Solusi Belanja: Pariksa kalénder anjeun supados anjeun tiasa ningali kasempetan khusus pikeun anggaran. Upami anjeun resep ngagungkeun sareng hoyong siap pikeun kejutan anu anjeun henteu ningali datang, sisihkan $50-100 dina dana Perayaan janten upami aya pesta anu kedah dilakukeun, anjeun parantos siap.

Sieun

Sababaraha urang sieun ku laporan warta ngeunaan pasar saham anu turun. Aranjeunna mésér emas salaku investasi “aman” sabab pikir ékonomi bakal ambruk. Sieun ogé tiasa nyababkeun anjeun mésér kawijakan asuransi anu mahal sareng gimmicky. Solusi Belanja: Lengkah deui sareng tingali kaayaan anjeun. Uruskeun daérah sapertos asuransi sareng pangsiun ku cara nyayogikeun kabutuhan anjeun . Upami aya anu nyobian ngajual anjeun produk atanapi jasa kalayan taktik nyingsieunan, éta mangrupikeun bandéra beureum.

Lapar

Henteu aya nanaon-sareng kami hartosna nanaon -tiasa ngajantenkeun anjeun kaleuleuwihi di toko grosir sapertos lapar. Malah anduk kertas tiasa katingali saé. Tapi upami anjeun henteu ati-ati, éta daptar balanja $ 100 tiasa ningkat kana $ 150 – sareng éta pasti bakal ngantunkeun rasa anu goréng dina sungut anjeun. Solusi Belanja: Dahar sateuacan angkat ka toko. Lengket kana daptar grosir anjeun. Tong kagoda ku seungit amis tina toko roti upami anjeun teu gaduh barang anu dipésér ti dinya. Éta mangrupikeun cara pangbasajanna sareng panggampangna pikeun henteu nyéépkeun artos di toko.

Mangsa Demam

Kahayang méakkeun keur usum ayeuna téh kuat. Anjeun meureun hoyong mésér hiasan Natal pikeun imah, atawa buka sagala ragrag kalawan daun, wrethes na bal jarami. Teu aya nu lepat. . . salami anjeun minuhan dua kaayaan ieu. Solusi Belanja: Boga artos sareng peryogi. Upami tangkal sareng garlands lami anjeun ngagaduhan masa jayana deui dina taun 80an, henteu kunanaon pikeun ngagentosana upami anjeun parantos ngarencanakeun pikeun hiasan Natal. Ngan teu meunang jadi wowed ku mintonkeun toko mall nu overspend dina ngaran surak libur. Cara anu pangsaéna pikeun ngatasi skénario belanja émosional ieu nyaéta nyiptakeun anggaran sateuacan unggal bulan anu ngagambarkeun nilai-nilai anjeun, sareng ngajantenkeun dina waktos anu dijadwalkeun nalika anjeun mikiran jelas ngeunaan tujuan artos anjeun. Ku cara éta, anjeun gaduh hal pikeun nungtun anjeun sareng belanja anjeun, naha anjeun ngaraos bulan atanapi . . . teu kitu leuwih bulan. Anjeun bakal difokuskeun kana tujuan anjeun, sareng anjeun bakal langkung dipikaresep pikeun ngahontal éta sabab anjeun , sanés émosi anjeun, ngontrol belanja anjeun. Mimitian kalayan anggaran EveryDollar gratis ayeuna! Ramsey Leyuran Ngeunaan pangarang Ramsey Leyuran Ramsey Solutions geus komitmen pikeun mantuan jalma meunangkeun deui kadali duit maranéhanana, ngawangun kabeungharan, tumuwuh kaahlian kapamimpinan maranéhanana, sarta ningkatkeun kahirupan maranéhanana ngaliwatan ngembangkeun pribadi saprak 1992. Jutaan jalma geus ngagunakeun nasihat finansial urang ngaliwatan 22 buku (kaasup 12 bestseller nasional) diterbitkeun. ku Ramsey Pencét, kitu ogé dua acara radio syndicated na 10 podcast, nu boga leuwih 17 juta listeners mingguan.
Diajar deui. Ampir sakabéh urang ilubiung dina belanja emosi ti jaman ka jaman. Kami gaduh dinten anu goréng sareng hoyong ngagentos nyeri ku cara ngagaleuh gadget atanapi barang pakean énggal. Meureun batur urang admire boga kantong mahal atawa telepon anyar, sarta kami ngarasa pangjurung mésér hiji kawas éta. Belanja émosional kadang henteu biasana masalah. Tapi nalika éta kaluar tina panangan, nalika éta ngarusak kauangan urang, atanapi nalika dianggo ngagentos mékanisme coping anu langkung séhat, éta tiasa janten masalah. Ieu naon anu kedah terang ngeunaan belanja émosional, sareng kumaha carana ngeureunkeun ngalakukeunana upami éta janten kabiasaan anu teu damang pikeun anjeun.

Naon Belanja Émosional?

Belanja émosional-kadangkala didadarkeun salaku “terapi ritel” atanapi mésér impuls-nyaéta nalika anjeun ngagaleuh anu langkung dipandu ku émosi anjeun tibatan kabutuhan anjeun pikeun produk atanapi jasa anu tangtu. Dina basa sejen, émosi anjeun sarta kahayang nungkulan willpower anjeun, atawa anjeun kamampuhan pikeun nyieun kaputusan leuwih rasional ngeunaan beuli. Panaliti mendakan yén balanja ngaluarkeun hormon sapertos dopamin anu ngajantenkeun urang bagja sareng ningkatkeun haté. Kanyataanna, sakabeh pangalaman balanja-ti pilari atawa browsing item, mun meuli item, mun unboxing item atawa ngantosan eta pikeun dikirimkeun ka imah anjeun-mangrupakeun pangalaman pleasurable keur loba jalma. Belanja émosional sanés mangrupikeun hal anu goréng, tapi pikeun seueur urang, éta tiasa janten kabiasaan anu terus-terusan sareng tiasa ngaganggu rekening bank urang. Henteu ngan éta, tapi buru-buru parasaan anu saé anu urang alami nalika urang toko ritel henteu tahan, sareng parasaan hanjakal anu urang badé nyorong tiasa tetep aya.

Belanja Emosional vs Meuli nu nyurung

Belanja émosional sanés gangguan, tapi kadang-kadang tiasa meuntas garis janten hiji. Meuli nu nyurung dianggap gangguan psikologis, dimana jalma nu teu bisa ngadalikeun impulses maranéhanana, sarta purchases barang maranéhna teu butuh on hiji lumangsung, basis obsesip. Mésér anu nyurung mangrupikeun kabiasaan anu adiktif sareng tiasa gaduh dampak negatif kana kahirupan sareng karaharjaan hiji jalma, kalebet masalah di tempat damel, sakola, sareng maotna kauangan.

Naon anu jadi sabab belanja emosi?

Upami anjeun resep ngirangan belanja émosional anjeun, éta tiasa ngabantosan ngartos naon anu nyababkeun anjeun kalibet dina kabiasaan éta. Janten langkung sadar kana pemicu anjeun mangrupikeun léngkah anu munggaran pikeun ngarobih kabiasaan éta. Belanja émosional mangrupikeun naon anu disada: belanja anu dipandu ku émosi. Sababaraha émosi anu tiasa nyababkeun batur kalibet dina belanja émosional kalebet:

  • Kasedih
  • Timburu
  • Perasaan kawas hirup anjeun kaluar kontrol
  • Handap harga diri
  • Kahariwang
  • Depresi
  • Setrés, kaasup setrés finansial
  • Isolasi sosial
  • Bosenan

Tips kanggo Ngeureunkeun Belanja Émosional

Belanja émosional kadang-kadang karasa di luar kendali anjeun, tapi henteu kedah. Aya sababaraha léngkah anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngontrol kabiasaan éta, sareng ngirangan dorongan dorongan anjeun.

Ngartos pemicu Anjeun

Waktos salajengna anjeun badé ngagaleuh anu sigana condong ka sisi impulsif, naroskeun ka diri kumaha perasaan anjeun. Coba sebutkeun émosi. Upami anjeun ngalaman émosi négatip – kahariwang, timburu, kasedih – naroskeun ka diri naon anu bakal dilakukeun ku mésér barang ieu pikeun anjeun. Naha anjeun nyobian ngaleungitkeun parasaan goréng ieu? Anjeun teu kedah gaduh sadayana jawaban di dieu, tapi ngajalajah sareng sadar kana parasaan anjeun mangrupikeun léngkah anu penting pikeun henteu ngalaksanakeun émosi anjeun sacara impulsif.

Milarian Cara anu Langkung Sehat pikeun Ngungkulan Émosi Anjeun

Nalika anjeun kalibet dina belanja émosional, anjeun sering milarian ngetok kana parasaan positip anu aya nalika ngagaleuh. Hormon “Rasa saé” sapertos dopamin dileupaskeun nalika urang toko ritel, anu tiasa janten ganjaran instan. Tapi aya cara anu langkung séhat – sareng langkung mirah – pikeun ngaleupaskeun parasaan bagja éta. Dina waktos salajengna basa Anjeun manggihan diri hayang meuli hiji item sabab hayang ngarasa leuwih alus, mertimbangkeun:

  • Bade jalan-jalan atanapi jogging
  • Maén olahraga favorit anjeun
  • Papanggih jeung babaturan keur ngopi
  • Mandi haneut
  • Lalajo pilem atawa acara TV paporit

Jieun Anggaran “Belanja Émosional”.

Belanja émosional henteu salawasna négatip sareng mangrupikeun kabiasaan anu tiasa ditampi ti waktos ka waktos. Henteu kunanaon pikeun ngaganjar diri anjeun ku hal anu khusus, sareng kadang-kadang ngagaleuh pikeun diri anjeun mangrupikeun kalakuan anu ngurus diri. Masalahna nyaéta nalika urang ngalaksanakeun émosi urang terus-terusan, urang tiasa ngahémat artos atanapi ngagaleuh tanpa mikir sacara rasional. Nyiptakeun anggaran “belanja émosional” tiasa ngabantosan anjeun ngawaskeun dorongan anjeun, sabab éta bakal ngamungkinkeun anjeun kalibet dina belanja émosional ti waktos ka waktos, tapi anjeun kedah nyandak kaputusan anu langkung sadar pikeun ngalakukeunana. Pilih jumlah bulanan atanapi mingguan anu anjeun mampuh méakkeun, teras lengket.

Pariksa Keuangan Anjeun Rutin

Seueur urang langkung resep janten rada poék ngeunaan kauangan urang. Urang ngumpulkeun gaji urang, méakkeun duit urang, sarta miharep urang teu méakkeun leuwih ti urang bisa nanggung. Tapi métode ieu mindeng backfires, sarta lamun anjeun hiji spender emosi, Anjeun bisa manggihan diri belanja leuwih ti earn sering. Candak hiji dinten saminggu, atanapi malah hiji dinten sabulan, pikeun pariksa akun anjeun. Catetan naon geus spent, sarta naon geus ditinggalkeun méakkeun. Ngalakukeun kitu bakal ngajantenkeun pamikiran ngeunaan kauangan janten bagian rutin tina kahirupan anjeun, sareng ogé ngabantosan anjeun mikir langkung rasional ngeunaan ngaluarkeun artos anjeun.

Diajar Ngarasakeun “Rush” Nyimpen Duit

Nalika urang mésér barang-barang anu didorong, atanapi dumasar kana dorongan émosional, urang biasana ngalakukeunana kusabab parasaan positip anu buru-buru ka urang. Tapi naon anu anjeun teu sadar yén nyimpen artos anjeun tiasa ngahasilkeun sababaraha parasaan anu sami. Mutuskeun yén anjeun badé nyisihkeun sajumlah artos unggal bulan pikeun ngahémat — teras ningali éta tumbuh — tiasa ngahasilkeun parasaan pikagumbiraeun, kabagjaan, kapercayaan diri, sareng kontrol — seueur parasaan anu sami anu anjeun pilari nalika anjeun ilubiung dina belanja emosi. Anjeun malah bisa boga duit Anjeun otomatis ditransfer kana rekening tabungan unggal bulan, jadi Anjeun teu kudu mikir ngeunaan eta.

Istirahat

Dina waktos salajengna basa Anjeun tempo nyieun beuli nu asalna ti tempat leuwih emosi ti rasional, nyandak putus saméméh meuli. Upami anjeun ngotéktak online, nempatkeun barang éta dina karanjang anjeun, teras angkat sababaraha jam. Upami anjeun aya di toko, mutuskeun yén anjeun badé mésér barang éta énggal-énggal, tapi balik ka bumi, sareng mertimbangkeun badé uih deui engké kanggo mésér. Salila ieu “break” anjeun masih bisa mutuskeun yén purchasing item nu bener keur anjeun, tapi bakal kirang hiji beuli nurut sedekan hate nu ngadadak. Anjeun oge bisa nyadar yén anjeun teu kedah item nu janten senang, sarta bakal tiasa refrain ti purchasing item.

Lamun Anjeun Mikir Anjeun Bisa Boga Kecanduan balanja

Kadang-kadang belanja émosional ngalangkungan garis sareng tiasa janten kecanduan. Paripolah ngagaleuh anu nyurung, atanapi kecanduan balanja, dicirikeun ku:

  • Kabutuhan anu nyurung pikeun mésér barang
  • Hiji henteu mampuh ngadalikeun kahayang pikeun meuli barang
  • Hiji pola purchasing kaleuleuwihan
  • Seringna, barang-barang anu dipésér henteu dianggo atanapi dinikmati, tapi ngan ukur dipésér pikeun ngalaksanakeun paksaan ngalaman réaksi émosional nalika ngagaleuh.

Biasana, kecanduan ieu gandeng sareng masalah kauangan, masalah hukum, masalah hubungan, sareng perasaan kasalahan sareng éra anu jero. Upami anjeun pikir anjeun nuju masalah mésér anu nyurung, anjeun kedah mertimbangkeun ningali ahli terapi atanapi pembimbing anu khusus dina karusuhan ieu. Pitulung aya di luar, sareng anjeun pantes ngarasa langkung saé.

Hiji Kecap Ti Verywell

Henteu kunanaon pikeun ngaraosan belanja émosional sakedik ti waktos ka waktos. Anjeun pantes ngagaduhan hal-hal anu anjeun pikahoyong, sareng teu aya anu lepat sareng ngudag thrill balanja. Tapi upami anjeun mendakan yén belanja émosional anjeun janten masalah, atanapi nyéépkeun kauangan anjeun, éta masuk akal pikeun ngatasina. Kabeneran, aya seueur hal saderhana anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngirangan belanja émosional anjeun – sareng aranjeunna tiasa gaduh dampak anu positif dina rekening bank anjeun sareng kaayaan émosional anjeun. Belanja émosional tiasa karasaeun saé dina waktos ayeuna, tapi kaleresan, biasana aya cara anu langkung séhat pikeun ngatasi émosi anjeun.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *