Saban poé budak dibombardir ku pesen, inpormasi, sareng gambar. Naha aranjeunna nuju sakola, online, atanapi ngobrol sareng réréncangan, aranjeunna kedah terang kumaha ngaevaluasi naon anu didangu sareng ditingali ku aranjeunna pikeun ngabentuk pendapat sareng kapercayaan sorangan. Kaparigelan mikir kritis mangrupa pondasi atikan ogé mangrupa kaparigelan hirup anu penting. Tanpa kamampuan mikir kritis, budak bakal bajoang sacara akademis, khususna nalika aranjeunna langkung kolot. Kanyataanna, euweuh urusan naon anak anjeun ngarencanakeun pikeun ngalakukeun professionally someday, maranéhna bakal peryogi kauninga kumaha pikir kritis, ngajawab masalah, sarta nyieun kaputusan. Salaku indung, penting pikeun mastikeun yén budak anjeun tiasa mikir sorangan sareng parantos ngembangkeun pola pikir kritis anu séhat sateuacan aranjeunna ngantunkeun sayang. Lakukeun kitu bakal ngabantosan aranjeunna suksés sacara akademis sareng profésional ogé nguntungkeun hubungan anu bakal datang. Ieu naon anu anjeun kedah terang ngeunaan pamikiran kritis, kalebet cara ngajar budak anjeun janten pamikir kritis.

Naon Dupi Pamikiran Kritis?

Kamampuh mikir kritis nyaéta kamampuh ngabayangkeun, nganalisis, jeung ngaevaluasi informasi pikeun nangtukeun integritas jeung validitasna, saperti naon faktual jeung naon henteu. Kaahlian ieu ngabantosan jalma pikeun ngabentuk opini sareng ideu ogé ngabantosan aranjeunna terang saha anu janten réréncangan anu saé sareng anu henteu. “Pamikiran kritis ogé tiasa ngalibetkeun nyandak masalah anu kompleks sareng ngembangkeun solusi anu jelas,” saur Amy Morin, LCSW, psikoterapis sareng panulis buku anu paling laris “13 Hal Jalma Kuat Mental Henteu Dilakukeun” sareng “13 Perkara Kolot anu Kuat Mental. Ulah ngalakukeun.» Nyatana, pamikiran kritis mangrupikeun bagian penting tina ngarengsekeun masalah, nyieun kaputusan, sareng netepkeun tujuan. Éta ogé mangrupa dasar atikan, utamana lamun digabungkeun jeung pamahaman bacaan. Dua kaahlian ieu babarengan ngamungkinkeun kids ngawasaan informasi.

Naha Kaahlian Pamikiran Kritis Penting

Numutkeun kana Program Penilaian Siswa Internasional (PISA), anu ngaevaluasi murangkalih umur 15 taun di 44 nagara anu béda, langkung ti hiji tina genep murid di Amérika Serikat henteu tiasa ngabéréskeun masalah pamikiran kritis. Naon deui, panalungtikan nunjukkeun yén budak anu kakurangan kaahlian pamikiran kritis nyanghareupan résiko luhur masalah behavioral. Mun kids teu keur pamikir kritis, lajeng maranéhna teu mikir taliti, nyebutkeun Amanda Pickerill, Ph.D. Pickerill dilisensikeun ku Dinas Pendidikan Ohio sareng Déwan Psikologi Ohio sareng nuju ngalaksanakeun di Ohio State School for the Blind di Columbus, Ohio. «Teu mikir taliti [jeung kritis] bisa ngakibatkeun informasi keur misconstrued; [jeung] informasi misconstrued bisa ngakibatkeun masalah di sakola, pagawean, jeung hubungan,» manéhna nyebutkeun. Pamikiran kritis ogé ngamungkinkeun murangkalih nampi pamahaman anu langkung jero ngeunaan dunya kalebet kumaha aranjeunna ningali diri di dunya éta. Salaku tambahan, murangkalih anu diajar mikir sacara kritis condong waspada sareng terbuka.

Amy Morin, LCSW

Kaahlian pamikiran kritis tiasa ngabantosan batur langkung ngartos dirina, jalma sanés, sareng dunya di sabudeureunana. [Aranjeunna] tiasa ngabantosan dina ngarengsekeun masalah sapopoé, kréatipitas, sareng produktivitas. – Amy Morin, LCSW

Mangpaat Kaahlian Berpikir Kritis

Aya loba cara kaahlian pamikiran kritis bisa nguntungkeun anak anjeun, Dr Pickerill nyebutkeun. Ti bisa ngajawab masalah kompléks di sakola jeung nangtukeun kumaha maranéhna ngarasa ngeunaan isu husus pikeun ngawangun hubungan jeung kaayaan tekanan peer, kaahlian pamikiran kritis ngalengkepan anak anjeun pikeun nungkulan tantangan hirup sarta halangan. «Kaahlian pamikiran kritis [mangpaatna] dina ngarengsekeun masalah math, dina ngabandingkeun jeung kontras [hal], sarta nalika ngabentuk argumen,» Dr Pickerill nyebutkeun. “Salaku psikolog, kuring mendakan kaahlian pamikiran kritis ogé ngabantosan dina muhasabah diri. Nalika hiji individu berjuang pikeun ngahontal tujuan pribadi atanapi ngajaga hubungan anu nyugemakeun, éta pohara mantuan pikeun nerapkeun pamikiran kritis. Pikiran kritis ogé ngadorong kamerdikaan, ningkatkeun kréativitas, sareng ngadorong rasa panasaran. Barudak anu diajarkeun ngagunakeun kaahlian pamikiran kritis naroskeun seueur patarosan sareng henteu kantos nyandak hal-hal anu nilaina — aranjeunna hoyong terang «naha» di balik hal-hal. “Kaahlian pamikiran kritis alus ogé bisa ngakibatkeun hubungan hadé, ngurangan marabahaya, sarta ningkat kapuasan hirup,” nyebutkeun Morin. “Saha waé anu tiasa ngabéréskeun masalah sapopoe sigana bakal langkung percaya diri dina kamampuan pikeun nanganan naon waé tantangan hirup.”

Kumaha Ngajarkeun Barudak Janten Pamikir Kritis

Ngajar budak pikeun mikir kritis mangrupikeun bagian penting tina parenting. Nyatana, nalika urang ngajarkeun budak janten pamikir kritis, urang ogé ngajarkeun aranjeunna janten mandiri. Aranjeunna diajar ngabentuk pamadegan sorangan sarta datang ka conclusions sorangan tanpa loba pangaruh luar. Ieu sababaraha cara anu anjeun tiasa ngajar budak anjeun janten pamikir kritis.

Janten Panutan anu Sae

Kadang-kadang cara anu pangsaéna pikeun ngajar budak anjeun kaahlian hirup anu penting nyaéta modél éta dina kahirupan anjeun sorangan. Barina ogé, kids condong nyalin paripolah aranjeunna ningali di kolotna. Pastikeun anjeun modeling pamikiran kritis dina kahirupan anjeun sorangan ku nalungtik hal anu disada pernyataan bohong jeung nangtang nu sigana unethical atawa adil. “Kolot, janten pamikir kritis anu aranjeunna, tiasa ngawitan modeling pamikiran kritis ti dinten kahiji ku verbalizing kaahlian pamikiran maranéhanana,” nyebutkeun Dr Pickerill. “Hadé pisan pikeun murangkalih ngadangu kumaha kolotna sacara kritis mikirkeun hal-hal. Modeling pamikiran kritis ieu ngamungkinkeun barudak pikeun niténan prosés pamikiran kolotna sarta yén modeling lends sorangan ka budak niru naon [aranjeunna] observasi.

Maén Jeung Aranjeunna

Barudak terus-terusan diajar ku trial and error sareng maén mangrupikeun kagiatan percobaan sareng kasalahan anu hébat, saur Dr, Pickerill. Nyatana, rutin maén sareng murangkalih anjeun dina umur anu ngora pisan nyaéta netepkeun pondasi pikeun pamikiran kritis sareng jero kaahlian pamikiran kritisna bakal maju nalika aranjeunna ngembangkeun, saur anjeunna. «Anjeun bakal manggihan pamikiran anak anjeun bakal leuwih dina tingkat beton dina taun saméméhna tur sakumaha aranjeunna maju dina umur eta bakal jadi leuwih abstrak,” nyebutkeun Dr Pickerill. “Maén peer ogé mantuan dina ngamekarkeun kaahlian pamikiran kritis tapi kolotna kudu sadia pikeun mantuan lamun konflik timbul atawa nalika bantering nyokot péngkolan pikeun goréng.” Nalika budak anjeun langkung ageung, anjeun tiasa maénkeun kaulinan dewan babarengan atanapi ngan saukur nyéépkeun waktos ngobrolkeun hal anu dipikaresep ku aranjeunna. Hal utama nyaéta yén anjeun nyéépkeun waktos anu berkualitas babarengan anu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngabahas hal-hal dina tingkat anu langkung jero sareng marios masalah sacara kritis.

Ngajarkeun maranéhna pikeun ngajawab masalah

Morin nyebatkeun salah sahiji cara pikeun ngajar budak mikir kritis nyaéta ngajar aranjeunna cara ngarengsekeun masalah. Contona, ménta aranjeunna brainstorm sahenteuna lima cara pikeun ngajawab masalah nu tangtu, manéhna nyebutkeun. “Anjeun tiasa tangtangan aranjeunna pikeun mindahkeun hiji obyék ti hiji sisi kamar ka anu sanés tanpa nganggo panangan,” saur anjeunna. “Awalna, aranjeunna panginten henteu mungkin. Tapi kalayan dukungan sakedik ti anjeun, aranjeunna tiasa ningali aya puluhan solusi (sapertos nganggo suku atanapi ngagem sarung tangan). Bantosan aranjeunna brainstorm sababaraha solusi pikeun masalah anu sami teras pilih hiji pikeun ningali naha éta tiasa dianggo. Kana waktosna, anjeun tiasa ngabantosan budak anjeun ningali yén aya seueur cara pikeun ningali sareng ngabéréskeun masalah anu sami, saur Morin.

Ajak Aranjeunna Naroskeun Pananya

Salaku nyapekeun sakumaha bisa jadi di kali ngajawab barrage konstanta pertanyaan, hal anu penting nu ajak anak anjeun patarosan hal. Naroskeun patarosan mangrupikeun dasar pamikiran kritis sareng waktos anjeun investasi dina ngawalon patarosan anak anjeun-atanapi milarian jawaban babarengan- bakal mayar dina tungtungna. Anak anjeun bakal diajar henteu ngan ukur diajar kumaha ngucapkeun dirina, tapi ogé bakal langkung saé sareng langkung saé dina ngaidentipikasi inpormasi atanapi pernyataan anu henteu leres atanapi nyasabkeun ti batur. Anjeun oge bisa model tipe ieu kabiasaan questioning ku sahingga anak anjeun ningali anjeun nanyakeun hal ogé.

Praktek Nyieun Pilihan

Kawas sagalana dina kahirupan, anak anjeun bakal mindeng diajar ngaliwatan trial and error. Sareng, bagian tina diajar janten pamikir kritis ngalibatkeun nyandak kaputusan. Salah sahiji cara anjeun tiasa ngajantenkeun anak anjeun mikir sareng ngadamel pilihan nyaéta masihan aranjeunna nyarios kumaha aranjeunna hoyong nyéépkeun waktosna. Ngidinan aranjeunna nyarios henteu hatur nuhun ka tanggal maén atanapi undangan pésta upami aranjeunna hoyong. Anjeun ogé tiasa masihan aranjeunna sangu sareng ngantepkeun aranjeunna ngadamel sababaraha pilihan ngeunaan naon anu kudu dilakukeun ku artos éta. Salah sahiji skenario ieu merlukeun anak anjeun mikir kritis ngeunaan pilihan maranéhanana sarta konsékuansi poténsi saméméh maranéhna nyieun kaputusan. Nalika aranjeunna langkung kolot, ngobrol sareng aranjeunna ngeunaan cara nungkulan masalah sapertos bullying sareng tekanan peer. Sareng ngalatih aranjeunna ngeunaan cara ngadamel pilihan anu séhat ngeunaan panggunaan média sosial. Sakabéh kaayaan ieu merlukeun pamikiran kritis di pihak anak anjeun.

Ajak Open-Mindedness

Sanaos ngajar kabuka-pikiran tiasa janten konsép anu nangtang pikeun ngajarkeun kadang-kadang, éta mangrupikeun hal anu penting. Bagian tina janten pamikir kritis nyaéta kamampuan pikeun obyektif sareng ngaevaluasi ideu tanpa bias. Ajar budak anjeun yén pikeun ningali hal-hal kalayan pikiran anu kabuka, aranjeunna kedah ngantunkeun pertimbangan sareng asumsi sorangan. Sababaraha konsép anu anjeun kedah nyarioskeun anu nyorong kabuka pikiran kalebet kabébasan, inklusif, sareng kaadilan.

Hiji Kecap Ti Verywell

Ngembangkeun pola pikir kritis mangrupikeun salah sahiji kaahlian hirup anu paling penting anu anjeun tiasa masihan ka budak anjeun. Nyatana, dina dunya anu jenuh inpormasi ayeuna, aranjeunna peryogi kaahlian ieu supados tiasa mekar sareng salamet. Kaahlian ieu bakal ngabantosan aranjeunna nyandak kaputusan anu langkung saé, ngabentuk hubungan anu séhat, sareng nangtukeun naon anu aranjeunna hargai sareng percanten. Tambih Deui, nalika anjeun ngajarkeun budak anjeun pikeun kritis nalungtik dunya sabudeureun éta, anjeun mere aranjeunna hiji kaunggulan nu bakal ngawula ka aranjeunna pikeun taun datang-hiji nu bakal nguntungkeun aranjeunna academically, professionally, sarta relationally. Tungtungna, aranjeunna henteu ngan ukur tiasa mikir pikeun dirina, tapi aranjeunna ogé bakal janten déwasa anu langkung mampuh someday. Salaku individu sareng masarakat, pamikiran kritis mangrupikeun salah sahiji kaahlian anu paling penting anu anjeun tiasa gaduh. Salaku guru, panginten mangrupikeun kaahlian anu paling penting anu anjeun tiasa ngajar. Siswa ayeuna disanghareupan ku dunya inpormasi, sareng kaahlian pamikiran kritis tiasa ngabantosan aranjeunna ngolahna sacara kritis sareng logis. Kaahlian pamikiran kritis parantos ningkatkeun prestasi akademik nalika murid ngagunakeun set kaahlian sapanjang atikanana. Dina tulisan ieu, urang bakal ngajalajah naon pamikiran kritis sareng kumaha pangaruhna kana kinerja murid di sakola . Anjeun bakal diajar ngeunaan sababaraha cara penting guru bisa ngajarkeun kaahlian penalaran kritis ka siswa ngaliwatan instruksi atawa ku modeling kabiasaan ieu sorangan salila waktu kelas. 20- Ringkesan kadua

  • Pikiran kritis nyaéta kamampuh mikir sacara logis, écés, jeung mandiri.
  • Pikiran kritis penting pisan sabab ngajadikeun anjeun tiasa mikir mandiri, ngabantosan anjeun ngarengsekeun masalah anjeun, sareng mangrupikeun latihan pikeun uteuk anjeun.
  • Sababaraha cara pikeun ngajar pamikiran kritis nyaéta ngadebatkeun murid anjeun, sering naroskeun, sareng maca sareng nyerat pendapatna ngeunaan topik anu pikaresepeun.

Naon Dupi Pamikiran Kritis?

Pamikiran kritis mangrupikeun prosés dimana jalma ngaevaluasi hiji masalah tina sababaraha sudut pandang janten kritis sareng logis dina evaluasina. Dina pamikiran kritis, hiji nanyakeun patarosan kritis nu ngakibatkeun ngembangkeun hiji pamahaman kritis masalah. Nalika méntalitas gerombolan janten langkung umum sareng pikasieuneun, pamikiran kritis janten jarang sareng langkung ditéang ti kantos. Mampuh mikir sacara kritis hartosna anjeun tiasa nyandak kapercayaan anjeun ngalangkungan saringan logika. Éta ogé ngandung harti yén anjeun sanggup introspeksi konstan, kajelasan, sareng pola pikir anu mandiri. Pamikiran kritis ngamungkinkeun urang pikeun:

  • Métodik ngabéréskeun masalah
  • Nyaring ideu anu teu perlu sareng teu relevan
  • Ngartos alesan logis balik konsép
  • Identipikasi jurang logis dina nalar
  • Ngadegkeun argumen watertight
  • Nganalisis argumen batur

Naha Kaahlian Pamikiran Kritis Penting?

Kaahlian pamikiran kritis penting pikeun suksés di sakola, karir sareng kahirupan sapopoe. Dunya tanpa pamikiran kritis hartosna dunya tanpa tantangan, sareng tanpa tantangan hartosna dunya tanpa kamajuan. Tanpa pamikiran kritis, masarakat urang bakal janten kebat jalma anu milih sisi kalayan tungtungna pinuh tanpa nimbangkeun kaabuan sareng komplikasi kaayaan. Éta ngan ukur jalma anu satuju sareng anu sanés atanapi gelut tanpa pamikiran atanapi analisa anu leres. Nya, éta seueur kajantenan ayeuna, jujur. Dina sagala hal, ieu sababaraha alesan naha kaahlian pamikiran kritis anu krusial:

Ngajadikeun Anjeun Pamikir Mandiri

Anjeun pasti pernah ngadéngé paribasa heubeul, “Pasihan lalaki hiji lauk, sarta anjeun eupan anjeunna pikeun sapoé. Pajarkeun lalaki lauk, sareng anjeun tuang salami hirupna”. Salaku guru, aya seueur anu urang kedah terangkeun dina cara ” éta naon éta” , tapi anu henteu cekap ku urang laksanakeun nyaéta ngajarkeun aranjeunna naroskeun. Sapertos anu parantos disebatkeun sateuacana, dunya janten langkung gampang dipangaruhan. Urang peryogi langkung seueur individu anu tiasa ningali diri sareng dunya di sakurilingna kalayan sapasang panon anu kritis sareng anu gaduh pendapat sorangan tinimbang ngan ukur nuturkeun gerombolan.

Ngabantosan Anjeun Ngarengsekeun Masalah

Mikir kritis hartina anjeun daék méakkeun leuwih waktos on masalah, analisa akar maranéhanana sarta manggihan cara pikeun ngabéréskeun aranjeunna. Unggal generasi gaduh seueur masalah anu kedah direngsekeun, sareng generasi ayeuna sareng anu bakal datang henteu béda. Aya masalah skala ageung anu kedah direngsekeun, sapertos pemanasan global sareng overpopulation. Ngarengsekeun masalah oge salah sahiji fitur konci nu pangusaha néangan di karyawan poténsial.

Éta Gawé Pikeun Otak Anjeun

Pamikiran kritis sigana mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun ngalaksanakeun pikiran anjeun sabab ngagabungkeun rupa-rupa pamikiran. Firstly, ngajadikeun anjeun heran ngeunaan hal. Éta ngajantenkeun anjeun naroskeun patarosan tina skala anu paling ageung dugi ka hal-hal anu paling biasa. Ieu ngandung harti yén anjeun moal eureun diajar. Anjeun bakal ngamekarkeun knack pikeun ngarti sisi béda jeung ngabogaan mindsets béda. Bréh, éta ngajadikeun anjeun pikir luar kotak. Seueur sakola ngagaduhan kabiasaan anu dahsyat ieu tinju sareng ngabatesan murid-muridna ku ngan ukur masihan aranjeunna inpormasi sareng ngarepkeun aranjeunna ngulang deui inpormasi anu dipasihkeun sababaraha kali. Mikir kritis mangrupa latihan anu malah mantuan siswa mikir kreatif. Katilu, éta mangrupikeun aspék penting pikeun janten pamimpin. Pikiran kritis ngabantosan pisan nalika anjeun kedah nyandak kaputusan, khususna anu tangguh. Kamampuh mikir kritis penting pisan dina kahirupan sapopoe sabab pamikir kritis bisa nangtukeun masalah. Aranjeunna ngajawab masalah eta ngaliwatan alesan, nangtukeun tujuan pikeun ngabéréskeun masalah lajeng nyandak tindakan.

Kumaha Ngajarkeun Pamikiran Kritis Pikeun Siswa?

Henteu masalah naon jinis guru anjeun, anjeun tiasa ngabantosan murid mikir kritis ku cara ngamodelkeun paripolah ieu nyalira salami waktos kelas. Ku panalungtikan kaparigelan mikir kritis, guru nanyakeun patarosan kritis nu ngakibatkeun ngembangkeun pamahaman kritis masalah. Guru ogé kudu nangtukeun tujuan pikeun siswa maranéhanana sarta nyadiakeun kritéria jelas keur naon sigana kasuksésan dina hubungan tujuan maranéhanana. Salaku tambahan, aranjeunna tiasa ngajar murid kumaha ngaidentipikasi pola sareng asumsi dasar nalika nimbangkeun sababaraha sudut pandang. Janten kumaha urang ngajarkeun murid janten pamikir kritis? Jujur, éta henteu sesah sareng ieu sababaraha saran ngeunaan kumaha anjeun tiasa ngalakukeun anu sami.

Jieun Éta Debat

Nalika kuring di sakola sekundér, kuring diasupkeun kana tim debat. Jigana nyangkokkeun alus tina kamampuhan pamikiran kritis kuring bisa attributed ka sakabéh pangalaman éta. Debat mangrupikeun cara anu saé pikeun mekarkeun kaahlian anjeun sabab anjeun henteu tiasa ngaluarkeun fakta acak atanapi palsu. Anjeun kedah ngalaksanakeun panalungtikan anu saé sareng dicadangkeun ku titik sareng fakta anu padet sareng relevan. Éta ogé ngajarkeun anjeun pikeun nampilkeun argumen anjeun dina cara anu paling ngayakinkeun. Ogé, sabab anjeun bakal debat sareng jalma sanés, éta ngajarkeun anjeun pikeun mikirkeun argumen sisi sanés sabab anjeun kedah ngartos lawan anu sanés pikeun ngalawan pandanganana. Kusabab sadaya ieu, debat tiasa janten latihan anu saé pikeun pamikiran kritis. PS Éta ogé bisa jadi loba fun pikeun siswa. Ngan coba pastikeun yén anjeun milih topik aranjeunna museurkeun, tur anjeun bakal reuwas sabaraha usaha aranjeunna tiasa nempatkeun.

Jieun Éta Tanya

Panginten salah sahiji alesan urang henteu mikir sacara kritis nyaéta kusabab urang henteu naroskeun patarosan anu cekap. Coba jantenkeun hal anu biasa di kelas anjeun supados murid naroskeun patarosan ngeunaan naon waé teras diskusikeun di kelas. Coba sangkan jadi kabuka-pikiran sabisa-bisa sangkan siswa ngarasa nyaman jeung dipikaresep. Upami teu aya murid anu daék ngajawab patarosan, anjeun tiasa nganggo sistem ganjaran pikeun ngadorong aranjeunna pikeun ngalakukeunana. Anjeun tiasa masihan sababaraha patarosan salaku conto di awal pikeun masihan aranjeunna ide naon anu kudu dilakukeun. Ngan nempatkeun kabiasaan nanya dina pikiran maranéhanana.

Jieun Éta Maca Sareng Tulis

Sakali deui, ieu mangrupikeun hal anu biasa kajantenan di kelas basa Inggris kuring anu kuring henteu pernah ngahargaan. Urang biasa boga PR ieu, sok disebut Kliping Koran . Éta masihan kami sapotong warta pikeun dibaca teras ngawaler sababaraha patarosan sareng ngabagi pendapat kami ngeunaan warta éta. Ayeuna kuring ngartos kumaha pentingna sareng berharga éta. Teu kudu langsung tina koran. Anjeun tiasa masihan murid anjeun inpormasi anu pikaresepeun ngeunaan dunya, budaya, olahraga, fenomena, kajadian ayeuna, atanapi naon waé anu aranjeunna kedah terang atanapi panasaran. aranjeunna. Ulah ngan ngabejaan aranjeunna naon maranéhna kudu yakin atawa pikir. Gantina, Anjeun bisa ngomong ka siswa anjeun naha anjeun yakin cara nu tangtu lajeng ménta aranjeunna pikeun ngajelaskeun naha maranéhna yakin cara nu tangtu ogé. Ogé Baca: Tip pikeun ngalibetkeun murid ngora di kelas anjeun.

Tips pikeun kolot pikeun mantuan barudak maranéhanana ngamekarkeun kaahlian pamikiran kritis di imah

Kolot bisa ngalakukeun sababaraha hal pikeun mantuan barudak maranéhanana ngamekarkeun kaahlian pamikiran kritis di imah. Salah sahijina nyaéta modél pamikiran kritis pikeun budakna. Ieu tiasa dilakukeun ku cara naroskeun patarosan kritis ngeunaan karakter dina buku anu aranjeunna baca babarengan atanapi ngabahas carita warta sareng kamampuan pamikiran kritis nalika ngolah inpormasi. tip sejen nyaeta nyadiakeun kasempetan pikeun kaulinan pamikiran kritis jeung kagiatan. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku maén kaulinan dewan pamikiran kritis atanapi kaulinan vidéo sareng anak anjeun. Gaduh aranjeunna terang naon anu kedah dilakukeun ku cara kritis kana kaputusanna atanapi naroskeun aranjeunna pikeun ngajawab teka-teki silang tanpa milarian kecap anu aranjeunna henteu terang. Kolot ogé tiasa ngabantosan murangkalih ngembangkeun pamikiran kritis ku cara ngalaksanakeun maca kritis, nyerat, sareng ningkatkeun kamampuan matematika ku cara ngabéréskeun masalah tanpa nganggo kalkulator. Kacindekan: Kaahlian pamikiran kritis anu kritis kana kasuksésan. Salaku guru, éta tanggung jawab urang pikeun ngajarkeun murid urang cara mikir anyar ieu. Pikiran kritis ngabantosan urang janten langkung wijaksana dina tindakan urang sareng nyandak kaputusan anu langkung saé. Ngajarkeun siswa pikeun mikir sacara kritis tiasa waé dina sagala umur tapi butuh kasabaran sareng seueur latihan. Kabiasaan anyar butuh waktu pikeun ngabentuk, jadi ulah nyerah ka anak anjeun nalika maranéhna teu langsung nangkep konsep. Abdi ngarepkeun tulisan ieu tiasa ngabantosan anjeun, sareng kuring nyarankeun pisan ka sadayana pikeun ngajar murid, budak, atanapi dulur-dulurna pikeun ngalaksanakeun pamikiran kritis. Tulisan ieu diterbitkeun dina 30 Nopémber 2021.

Kursus Pelatihan Guru

Trinity CertTESOL 1. CertTESOL: Sertipikat dina TESOL Tingkat 5 , kualifikasi pelatihan guru awal pikeun guru anyar sareng berpengalaman, ngamungkinkeun anjeun ngajar basa Inggris di mana waé di dunya. Kursusna sami sareng Cambridge CELTA. Diajar deui Dupi anjeun nyetir mobil? Janten, tiasa anjeun terangkeun kumaha karburator jalanna? Atawa ngeunaan pentingna diferensial kabayang? Panginten anjeun tiasa – sareng upami anjeun hoyong janten supir Formula 1, éta saé. Tapi seuseueurna urang ngan ukur kedah terang dasar-dasar kumaha nyetir. Dina palajaran nyetir munggaran anjeun, naha anjeun calik dina korsi supir? Atawa naha instruktur pop tiung jeung ngomong, ‘Tah ieu kumaha gawéna …” Nami abdi Dr Sarah Ivory, abdi dosen di Universitas Edinburgh, sareng abdi bade ngajelaskeun kumaha analogi ieu manglaku ka ngenalkeun pamikiran kritis ka mahasiswa universitas anjeun, sarta hasil stunning anjeun bakal nempo dina siswa lamun anjeun milih ngalakukeun ieu sacara eksplisit – tapi taliti – teu dina cara anu pamikiran kritis tradisional diwanohkeun. Saatos sababaraha taun ngajar pascasarjana, kuring nyandak tangtangan pikeun ngadesain ulang panawaran sarjana taun kahiji urang. Sarta kuring geura-giru nyadar yén siswa ieu calakan sarta sumanget, tapi maranéhna teu nyaho kumaha carana mikir kritis. Janten kuring panginten bakal ngajelaskeun ka aranjeunna, kuring bakal ngajelaskeun naon pamikiran kritis sareng kumaha cara ngalakukeunana. Sareng kuring henteu tiasa ngajelaskeun éta. Abdi tiasa ngalakukeun éta; Éta roti sareng mentega kuring, éta anu kuring lakukeun unggal dinten. Tapi nalika leres-leres ngajelaskeun kumaha, kuring kajebak dina panjelasan anu panjang-panjang sareng henteu mangpaat, anu ditungtungan ku nyarios “jadi anjeun kedah … mikir … langkung … kritis”. Tapi naon anu sabenerna hartosna, sarta kumaha aranjeunna kedah ngalakukeun eta? Janten kuring mimiti ningali éta, sareng kuring mendakan yén sumber daya pikeun mahasiswa sering ngaluncat tina kaahlian diajar generalis dugi ka pamikiran kritis salaku ide filosofis anu diwangun ku bukti logis, hukum pamikiran sareng Aristoteles. Sareng teu aya anu lepat sareng éta. Upami anjeun hoyong janten ahli dina pamikiran kritis, ieu penting – dina cara anu sami upami anjeun hoyong janten supir Formula 1, anjeun kedah ngartos mobil anjeun. Tapi murid-murid urang, khususna murid ngora urang, henteu peryogi ieu, sanés nalika aranjeunna mimiti diwanohkeun kana ideu. Naon anu aranjeunna peryogikeun mangrupikeun hal anu kaharti sareng – sareng ieu konci – hal anu aranjeunna tiasa nerapkeun sareng laksanakeun. Abdi hoyong ngajelaskeun naha dua hal éta béda sareng sami pentingna. Kuring ngembangkeun hiji definisi pamikiran kritis dina buku kuring, sarta eta draws on loba ahli sejenna, sarta ieu kieu: “Pamikiran kritis mangrupakeun prosés kognitif aktip tur taliti evaluate nalar jeung bukti balik pangaweruh jeung argumen sarta ngamekarkeun pangaweruh defensible jeung argumen. urang sorangan.” Hal ieu ngajadikeun konsep kaharti. Tapi éta henteu tiasa dianggo. Hiji murid bisa neuleuman harti ieu kaluar ku haté, maranéhna malah bisa ngarti naon hartina, sarta masih teu bisa mikir kritis. Hayu urang balik ka analogi mobil urang. Aranjeunna peryogi sababaraha waktos dina korsi supir. Maranéhanana kudu mencet akselerator jeung ngarasa kandaraan move. Definisi nyetir henteu ngajantenkeun urang janten supir, sapertos definisi pamikiran kritis ngajantenkeun urang janten pamikir kritis. Janten kuring ngenalkeun tilu tujuan sederhana pamikiran kritis anu kuring ajar murid-murid kuring. Kuring ngajar aranjeunna dina dinten kahiji, sareng kuring uih deui dina unggal ceramah sareng, anu penting, aranjeunna terang yén unggal tujuan ieu mangrupikeun salah sahiji tina tilu kritéria anu kuring bakal ngira-ngira sadaya penilaianna. Tilu tujuan utama pamikiran kritis, anu kuring ajar, nyaéta:

  • kualitas argumen
  • kakuatan bukti
  • jeung kajelasan komunikasi.

Purists diantara anjeun bisa nyarankeun yén “kajelasan komunikasi” mangrupakeun komunikasi tinimbang tujuan pamikiran, sarta aranjeunna kukituna bener. Tapi komunikasi argumen sareng bukti urang penting pikeun ngembangkeun sareng ningkatkeun ieu ngaliwatan diskusi sareng kritik. Tilu tujuan ieu basajan, leres. Tapi aranjeunna oge batu pondasi pamikiran kritis leuwih kompleks, proofs logis jeung sajabana, nu bisa datang engké lamun siswa kabetot. Pikeun ngajarkeun “kualitas argumen”, kuring nyarankeun anjeun nganggo peta argumen anu sacara visual ngagambarkeun klaim, anu mangrupikeun posisi atanapi proposisi, anu dihubungkeun sareng premis, atanapi mugia sababaraha premis, anu ngagambarkeun garis penalaran. Siswa tiasa latihan ngembangkeun peta argumen sorangan pikeun topik kuliah khusus anjeun, disiplin khusus anjeun. Pikeun “kakuatan bukti”, penting pisan pikeun nunjukkeun nalika bukti diperyogikeun, sareng kumaha cara meunteun sababaraha jinis bukti. Ieu tiasa disiplin- sareng topik-spésifik. Tapi kuring mendakan yén konci di dieu nyaéta upami kuring ngajelaskeun ka mahasiswa naha kuring hoyong aranjeunna ngagunakeun sumber-sumber anu tangtu, naha sumber akademik, sareng ogé nalika sumber-sumber sanés mangpaat atanapi tiasa ditampi. Lajeng aranjeunna kalibet leuwih dina nyieun judgments sorangan ngeunaan eta sumber bukti. Tungtungna, penting pisan pikeun ngajantenkeun murid anjeun ngalaksanakeun argumen anu ditulis sareng diucapkeun, sareng éta mangrupikeun “kajelasan komunikasi”. Dina ahir unggal tutorials abdi, abdi allocate 10 menit pikeun siswa diuk na ngagambar peta argumen dumasar kana klaim kuring nulis nepi di papan numbu ka naon kuring ngan ngajarkeun. Kuring naroskeun aranjeunna nyerat paragraf teras ngajelaskeun peta argumenna. Nepi ka ahir semester, nalika aranjeunna langkung percaya diri, kuring teras naroskeun ka jalma-jalma pikeun ngobrol, nyarios sareng nyarioskeun kami ngalangkungan argumenna. Pertama kali mahasiswa kuring nyobian ieu, éta musibah, loba tulisan deskriptif, incoherent, unlinked fakta atawa opini. Nepi ka tungtun taun semester, ngan 12 minggu engké, aranjeunna meunang eta. Sareng janten jelas, kuring henteu nyirian ieu. Siswa sadar kana naon anu dianggo dina argumen anu ditulis atanapi diucapkeun, sareng naon anu henteu. Hartina, kualitas pamikiran kritis maranéhanana. Kuring yakin bisa nyetir mobil. Kuring malah bisa nempatkeun diri dina kaayaan susah kawas nyetir di sisi séjén jalan. Sareng kuring masih henteu terang kumaha jalanna karburator. Hatur nuhun pikeun waktos Anjeun. Sarah Birrell Ivory nyaéta dosen perubahan iklim sareng strategi bisnis di Universitas Edinburgh Business School. Upami anjeun mendakan ieu anu pikaresepeun sareng hoyong naséhat sareng wawasan ti akademisi sareng staf universitas dikirimkeun langsung ka koropak anjeun unggal minggu, ngadaptarkeun buletin THE Kampus. | Naon | Pentingna | Pajarkeun | 5 Cara Kuat Ngajarkeun Kumaha Pikir | Pamikiran kritis pikeun murangkalih mangrupikeun salah sahiji kaahlian anu paling penting dina kahirupan. Éta ogé mangrupikeun kaahlian abad ka-21 anu penting. Hanjakal, ka sakola téh ampir antitésis diajar mikir kritis. Di sakola, barudak diajar ngulang deui naon guru atawa buku ajar nyebutkeun. Aranjeunna diajar nuturkeun léngkah anu leres dina urutan anu leres pikeun kéngingkeun jawaban anu leres. Ruang kelas pinuh ku latihan, ngapalkeun, sareng PR tinimbang ngajar murid mikir. Terserah urang, kolot, pikeun nambihan pendidikan budak urang ku conto pamikiran kritis sareng pangajaran dina kahirupan sapopoe. Hayu urang tingali naha sareng kumaha urang tiasa ngabantosan budak urang janten pamikir kritis. gadis raises leungeun maén catur di hareup laptop pikeun latihan skill hirup penting ieu Pamikiran kritis nyaéta sakumpulan kaahlian jeung kabiasaan pikiran, kaasup kamampuh pikeun nangtukeun hiji masalah, ngaidentipikasi asumsi, nganalisa gagasan, jeung alesan kritis, lajeng sacara sistematis daptar mungkin sabab béda, nyieun solusi masuk akal, atawa evaluate benerna ngagunakeun penalaran logis. Ogé kaasup kamampuhan pikeun nyieun sambungan kreatif antara gagasan ti disiplin béda. Filsuf Amérika, psikolog, sareng pendidik, John Dewey (1859-1952) nyebat ieu “pamikiran reflektif” 1 . Dewey ngahartikeun pamikiran kritis salaku pertimbangan aktip, pengkuh, sarta ati tina kapercayaan atawa formulir sakuduna dituju pangaweruh. Ieu ngalibatkeun aktip subjecting gagasan kana scrutiny kritis, tinimbang passively narima nilai nominal maranéhanana. Pamikiran kritis pikeun murangkalih nyaéta ngabantosan murangkalih ngembangkeun katerampilan nalar. Pamikir kritis bakal naroskeun patarosan anu leres tibatan ngan ukur nyarios, “enya, ieu mangrupikeun jawaban anu leres”. Aranjeunna bakal nganalisis hal-hal sareng ningali alesanana sareng sadaya alternatif.

Naha pamikiran kritis penting

Pamikiran kritis mangrupikeun salah sahiji kaahlian kognitif anu paling berharga sabab ngamungkinkeun urang ngagunakeun disiplin sareng kaahlian logis pikeun ngajawab masalah. Éta ogé penting pikeun uteuk sareng kamekaran kognitif murangkalih. Kaahlian ieu dipikabutuh pikeun ngajantenkeun murangkalih ngartos kumaha hal-hal damel di dunya nyata sareng ngahasilkeun ideu kréatif. Di sagigireun gaining kaahlian ngarengsekeun masalah, bisa mikir mandiri bakal ngidinan anak anjeun nolak tekanan peer, ngawangun pamadegan sorangan jeung percanten pamikiran sorangan nalika aranjeunna dipenta pikeun ngalakukeun hal maranéhna teu hayang ngalakukeun. Pikeun sabagéan ageung masalah sapopoé, éta cukup pikeun ngandelkeun diajar, diajar tingkat handap anu ditampi ku barudak urang ti sakolana. Tapi, prasangka, pikiran sempit, émosi, atanapi dogma tiasa gampang ngirangan mangpaatna. Nalika nyanghareupan masalah anu rumit, jalma anu henteu biasa mikir kritis biasana ngandelkeun gambaran anu sederhana, tapi sering henteu akurat atanapi katinggaleun jaman, anu disebarkeun ku média massa. Ku ngagunakeun kaahlian pamikiran tingkat luhur, urang bisa nyingkahan nyieun kasalahan teu logis nu ilaharna urang ngalakukeun lamun urang nempo dunya ngaliwatan émosi urang, prasangka, jeung pikiran irrasional.

Naha pamikiran kritis hésé pisan diajarkeun

Upami penalaran kritis mangrupikeun bagian anu penting dina diajar, naha sakola henteu fokus kana ngajarkeun kaahlian penting ieu? Jawaban anu gancang nyaéta, “Éta nyobian, tapi henteu tiasa.” Ieu kusabab, dina raraga “mikir kritis” dina topik, hiji kudu boga pangaweruh saméméhna jero ngeunaan hiji subjék jeung nerapkeun logika formal. Teu aya cara anu efektif pikeun ngajarkeun “pangaweruh anu jero umum”. Kaahlian nalar analitis anu diajarkeun dina program ngeunaan topik-topik anu tangtu henteu gampang ditransfer ka domain sanés 2 . budak lalaki make kacamata seuri jeung buku muka di hareup

Kumaha carana ngajarkeun pamikiran kritis ka budak

Sanajan kasusah dina ngajarkeun penalaran kritis dina jejer husus, aya hal nu kolotna bisa ngalakukeun pikeun mantuan barudak ngawangun pola pikir kritis sehat sarta ngamekarkeun kahayang pikeun néangan pangaweruh domain deeper pikeun ngarengsekeun masalah kreatif . Gagasan utama nyaéta ngajar budak kumaha nerapkeun prosés pamikiran tingkat luhur dina kaayaan naon waé anu peryogi kaahlian kaputusan dina kahirupan sapopoe . Sanaos aya kagiatan pamikiran kritis atanapi kaulinan atikan pikeun ngamajukeun pamikiran kritis, pamikiran kritis langkung jero tibatan naroskeun patarosan anu kabuka. Ieu naon anu tiasa dilakukeun ku kolot pikeun ngajar barudak mikir kritis dina kahirupan sapopoe sareng ngabantosan aranjeunna janten pamikir kreatif.

Mimitian awal sareng ngajelaskeun sadayana

Barudak ngora sering naroskeun seueur patarosan sareng “kunaon” anu nyababkeun kolotna dugi ka nyarios “éta kedahna.” Tapi terang naha mangrupikeun léngkah anu penting dina pamikiran kritis. Barudak tina sagala umur tiasa diajar mikir kritis. Ulah ditiup aranjeunna ngan kusabab aranjeunna barudak ngora. Nalika barudak diajarkeun ti leuleutik kumaha cara naroskeun sababaraha jinis patarosan sareng ngarumuskeun kaputusan ku bukti objektif sareng analisa logis, aranjeunna janten yakin kana kamampuan sorangan pikeun naroskeun asumsi sareng nalar kalayan logika tinimbang émosi 3 . Saloba mungkin, ngajelaskeun hal ka aranjeunna ti umur dini. Nalika anjeun henteu tiasa ngajawab patarosan anu tangtu, anjeun tiasa nyarios, “Éta patarosan anu saé sareng kuring ogé hoyong terang jawabanna!”

Ulah nungtut buta taat

Nanyakeun budak pikeun nurut sareng nuturkeun paréntah ti déwasa sacara buta nyaéta cara anu saé pikeun ngahambat kamekaran pamikiran kritis 4 . Percobaan Taat ka Otoritas Stanley Milgram ngagambarkeun titik ieu sacara sampurna 5 . Dina séri ékspérimén anu kawéntar ieu, subjek dipénta pikeun ngokolakeun guncangan listrik ka urang asing nalika dititah ngalakukeunana ku inohong otoritas. Dina sababaraha kasus, shock éta sabenerna cukup nyeri ngabalukarkeun tatu serius. Dina parentah “otoritas”, lolobana pamilon diadministrasi tingkat tegangan beuki luhur nepi ka dosages bisa nepi ka tiwasna tanpa questioning eta. Ieu bahaya pikeun taat ka otoritas sacara buta tanpa ngalaksanakeun pamikiran kritis pikeun naroskeun kaputusan otoritas. Sanajan kolotna mindeng nungtut barudak pikeun taat pikeun kapentingan sorangan, urang kudu ngajelaskeun naha urang hayang aranjeunna ngalakukeun naon urang ménta aranjeunna. “Kusabab ceuk kuring kitu” moal ngamekarkeun kaahlian nalar logis di barudak. Barudak kedah terang alesanana pikeun mikir mandiri sareng ngadamel pertimbangan anu saé. Aya kaunggulan sejen lamun urang ngagunakeun gaya parenting ieu. Nalika kami nganggo nalar sareng pamikiran logis pikeun ngajelaskeun naon anu urang naroskeun ka budak, urang ngalaksanakeun disiplin induktif. Panaliti nunjukkeun yén disiplin induktif mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun disiplin dibandingkeun sareng negeskeun kakuatan sareng hukuman. Barudak gaduh langkung sakedik masalah kabiasaan, pangaturan émosional anu langkung saé, kasuksésan akademik anu langkung luhur, sareng kaahlian pamikiran anu langkung kritis. bapa ngajelaskeun ka anak harti pamikiran kritis pikeun kids

Ajak patarosan jeung piara rasa panasaran di barudak

Analisis kritis ngagunakeun pola pikir obyektif sareng kritis pikeun nganalisis ide anu sabalikna tina ngandelkeun réspon émosional atanapi pamahaman subjektif. Pikeun mikir sacara kritis nyaéta daék pandangan anjeun ditantang ku inpormasi anyar sareng sudut pandang anu béda. Nalika kasalametan sareng kasehatan henteu diperhatoskeun, ngantepkeun murangkalih naroskeun sareng ngabahas legitimasi naon anu urang ucapkeun. Lakukeun kitu bakal ngabantu barudak urang ngamekarkeun rasa panasaran inteléktual 6 jeung kaahlian analitik.

Ngajarkeun kabuka pikiran

Tetep pikiran kabuka sarta pamikiran fléksibel nalika ngadeukeutan masalah anyar penting pisan dina pamikiran kritis 7 . Urang tiasa ngajarkeun budak janten kabuka-pikiran ku nunjukkeun sudut pandang anu béda, penjelasan alternatif, atanapi solusi anu béda pikeun masalah. Sakapeung, aya hal anu gaduh jawaban anu pasti, tiasa diulang, sapertos dina matematika sareng sains. Tapi sering, aya jawaban anu béda-béda gumantung kana sudut pandang. Ajak murangkalih pikeun ngarengsekeun masalah ku cara anu énggal sareng béda, ku cara ngahubungkeun ideu anu béda ti domain sanés, sareng nguatkeun kaahlian pamikiran analitisna.

Jelaskeun bédana antara korélasi sareng musabab

Salah sahiji halangan pangbadagna dina nalar logis nyaéta kabingungan korelasi jeung kausalitas 8 . Lamun dua hal condong lumangsung babarengan, aranjeunna correlated, tapi teu merta hartosna hiji ngabalukarkeun lianna. Bisa jadi, atawa bisa jadi henteu. Kami henteu terang upami urang gaduh inpormasi langkung seueur pikeun ngabuktikeun yén hiji mangrupikeun panyabab langsung pikeun anu sanés. Contona: iraha budak maké kaos bulao ka sakola, guru manggil manéhna pikeun ngajawab pananya. Maksudna maké kaos bulao ngabalukarkeun guruna kitu? Panginten guruna resep pisan nelepon budak kaos biru. Tapi teu merta kasus nu bener. Meureun éta kabeneran atawa meureun iraha manéhna maké kaos biru, manéhna ogé jadi leuwih waspada jeung guru mikir manéhna kudu nyaho jawaban. Kami henteu terang upami éta masalahna tanpa naroskeun ka guru pikeun mastikeun. Ku alatan éta, urang teu bisa nyimpulkeun yén kaos bulao ngabalukarkeun guru nanya ka anjeunna patarosan tanpa ngabogaan bukti sabab-akibat nu sabenerna.

Pikiran Akhir Dina Pamikiran Kritis Pikeun Barudak

Pamikiran kritis penting henteu ngan ukur pikeun murangkalih tapi ogé pikeun déwasa. Ieu mangrupikeun salah sahiji hal anu paling penting anu urang kedah ngajar barudak sanés ngan ukur kecap tapi ogé tindakan urang. Model kumaha ngagunakeun skill berharga ieu dina kahirupan sapopoe urang di parenting. Ngagunakeun pamikiran reflective kritis oge naon susunan kami sajaba ti parenting goréng.

Rujukan

  1. 1.Fisher A. Pamikiran Kritis: Hiji Bubuka. Cambridge universitas pencét; 2011.
  2. 2.Willingham DT. Pamikiran Kritis: Naha Éta Hésé Ngajarkeun? Kawijakan Atikan Seni Review. Diterbitkeun online Maret 2008: 21-32. doi: 10.3200 / aepr.109.4.21-32
  3. 3. Quinn V. Pamikiran Kritis dina Pikiran Young. Routledge; 2018. doi: 10.4324/9780429445323
  4. 4.Hess RD, McDevitt TM. Sababaraha Konsékuansi Kognitif Téhnik Intervensi Maternal: Hiji Studi Longitudinal. Ngembangkeun Anak. Diterbitkeun online Désémber 1984:2017. Doi: 10.2307/1129776
  5. 5.Slater M, Antley A, Davison A, jeung sajabana. Ulang Virtual tina Percobaan Ta’at Stanley Milgram. Rustichini A, ed. PLoS HIJI. Diterbitkeun online 20. Desember 2006: e39. doi:10.1371/journal.pone.0000039
  6. 6. Dyche L, Epstein RM. Panasaran jeung atikan médis. Atikan médis. Diterbitkeun online 7. Juni 2011: 663-668. doi:10.1111/j.1365-2923.2011.03944.x
  7. 7.Rimiene V. Meunteun jeung Mekarkeun Pamikir Kritis Siswa. Psikologi Diajar & Ngajar. Diterbitkeun online Maret 2002: 17-22. doi: 10.2304/plat.2002.2.1.17
  8. 8.Schwartz S. The fallacy of fallacy ékologis: potensi nyalahgunakeun konsép sarta konsékuansi. Am J Kaséhatan Umum. Diterbitkeun online Méi 1994: 819-824. doi: 10.2105/ajph.84.5.819


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *