Kumaha Janten Keuangan Stabil dina Waktos Anjeun Ngahurungkeun 30

Kumaha Janten Keuangan Stabil dina Waktos Anjeun Ngahurungkeun 30

Umur 20-an anjeun pikaresepeun nalika anjeun diajar ngalaksanakeun kamerdikaan nalika anjeun ngajalajah kasempetan karir. Kaamanan finansial sareng ngawangun kiridit anu saé sigana sigana pikaboseneun dina waktos ieu. Nanging, penting pikeun dicatet yén awal anjeun ngamimitian, langkung saé anjeun tiasa ngawangun masa depan anu solid. Ngarojong diri sacara finansial mangrupikeun bagian gedé tina kamerdékaan. Upami anjeun stabil sacara finansial, anjeun bakal tiasa ngaraosan hal-hal anu langkung saé dina kahirupan sapertos iinditan, gaduh bumi, atanapi ngamimitian kulawarga sareng usaha. Tingali ogé: 13 Tip Kumaha Pangsiun Sateuacan 30 Sateuacan anjeun 30 taun, ieu sababaraha tujuan kauangan anu anjeun kedah parios daptar anjeun:

1. Bayar Sadaya Hutang anjeun

Pinjaman mahasiswa, kartu kiridit, sareng hutang mobil – anjeun kedah tiasa mayar sadayana. Upami anjeun difokuskeun mayar hutang anjeun, bunga moal terus ningkat. Anjeun bakal ngarasa hébat mun anjeun nyieun pangmayaran panungtungan. Daptar hutang dina urutan jumlah total hutang dimimitian ku total pangleutikna munggaran. Anjeun tiasa ngamimitian mayar hutang pangleutikna heula teras teraskeun ka anu salajengna.

2. Rencana Anggaran Bulanan

Lamun anjeun boga rencana, leuwih gampang pikeun nyimpen duit jeung mayar hutang. Diuk jeung nulis handap sakabéh earnings anjeun sarta expenses. Duit kedah disisihkeun kanggo nyéwa, tagihan, tuangeun, hiburan, mayar hutang sareng tabungan.

3. Belanja dorongan kudu dieureunkeun

Ieu splurges dadakan kudu eureun lamun hayang nyimpen duit. Éta nanaon tapi runtah duit. Sateuacan anjeun mésér barang, naroskeun ka diri anjeun: Naha kuring peryogi ieu? Naha? Naha kuring bakal mayar ieu ku sangu atanapi tabungan kuring? Tahan kahayang anjeun. Balik deui isukan tur tingal lamun masih hoyong eta.

4. Goals Financial Dumasar Karir

Tuliskeun rencana anjeun pikeun ngarobih padamelan anjeun sareng ngamajukeun karir anjeun. Ieu bakal ngabantosan anjeun ngahontal éta sareng ngamotivasi pikeun ngerjakeun tujuan anjeun. Anjeun kudu boga wates waktu pikeun ngahontal tujuan ieu.

5. Cabut Hiji méwah

Singkirkeun hiji méwah anu biasana anjeun mésér unggal bulan. Lacak belanja anjeun sareng tingali upami aya artos anu dibuang. Motong kaluar hiji méwah, tur nyimpen duit gantina.

6. Mayar Tagihan On Time

Tagihan anu teu dibayar bakal ngantunkeun anjeun kiridit macet. Ieu tiasa tumpukan sareng malah langkung hese mayar dina tungtungna. Anjeun tiasa nyetél pamayaran otomatis supados anjeun teu pernah sono.

7. Tabungan Darurat = 6 Bulan Biaya Hirup

Upami Anjeun gaduh tabungan bulanan, Anjeun bakal boga leuwih pikeun nutupan kabutuhan darurat. Anjeun bakal ngarasa kirang setrés upami anjeun gaduh hal dina kasus skenario awon. Anjeun tiasa nyimpen tabungan anjeun dina akun anu ngahasilkeun luhur pikeun nguntungkeun anjeun nalika anjeun nyimpen.

8. Simpen Pikeun Imah

Sakali anjeun geus mayar kaluar kabeh hutang anjeun, anjeun bisa ngamimitian nyimpen keur imah anjeun. Butuh waktu lila, tapi sooner anjeun ngamimitian, sooner anjeun bakal bisa meunang kana éta tangga sipat.

9. Investasi bijaksana

Anjeun tiasa ningkatkeun tabungan anjeun ku investasi artos anjeun. Anjeun tiasa milarian pitulung ti jalma terlatih anu tiasa nungtun anjeun nalika nyandak kaputusan investasi.

10. Simpen Pikeun pangsiun

Pangsiun sanés hal anu anjeun kedah siapkeun dina sababaraha bulan kapengker. Anjeun kedah nyimpen hiji hal pikeun pangsiun anjeun ku nyisihkeun sakedik artos unggal bulan. Simpen 5% tina gaji anjeun sareng lalaunan naékkeun kana 20%. Tingali ogé: 11 Tip pikeun Perencanaan Karir anu suksés Naha anjeun mendakan tulisan ieu mangpaat? Bagikeun ka babaturan anjeun dina média sosial! Janten aman finansial sateuacan anjeun ngahontal umur 30 sigana teu tiasa dicapai pikeun seueur jalma umur 20an, tapi éta mungkin. Gawé pikeun kaamanan kauangan henteu kedah janten latihan pikeun kakurangan diri, sanaos seueur jalma nganggap éta. Ngahontal tujuan ieu malah ngagaduhan sababaraha kauntungan anu langsung nunjukkeun yén kerawanan kauangan tiasa janten sumber setrés anu serius. Ieu mangrupikeun 10 léngkah anu kedah dipertimbangkeun pikeun ngahontal kaamanan kauangan sateuacan anjeun 30 taun.

Takeaways konci

  • Nyaho sabaraha anjeun méakkeun bisa tetep belanja di pariksa.
  • Hirup dina kamampuan anjeun, entong nganggo kiridit pikeun ngabiayaan gaya hirup, sareng nyetél tujuan kauangan jangka pondok anu tiasa dicapai.
  • Janten melek finansial sareng simpen naon anu anjeun tiasa pikeun pangsiun.
  • Candak résiko anu diitung, sapertos pindah ka kota anu langkung seueur kasempetan padamelan atanapi nyandak padamelan énggal anu mayar langkung murah tapi gaduh poténsi langkung tibalik.
  • Investasi dina diri anjeun ku terus ningkatkeun kaahlian sareng pangaweruh anjeun.
  • Strike a kasaimbangan-migawe nuju kaamanan finansial henteu hartosna anjeun kudu nyabut diri.

1. Lacak Belanja Anjeun

Nyaho sabaraha belanja anjeun sareng naon anu ngajaga belanja anjeun di pariksa. Aplikasi anggaran gratis sapertos Mint tiasa ngabantosan anjeun ngalakukeun ieu. Anjeun tiasa mendakan yén mesen tuangeun sababaraha kali saminggu langkung seueur $ 300 sabulan, atanapi biaya ngulang deui pikeun jasa streaming sareng langganan anu anjeun henteu kantos dianggo mangrupikeun runtah artos anu anjeun hasilkeun. Upami anjeun mampuh nyéépkeun ratusan sabulan pikeun mesen-hébat. Upami henteu, anjeun nembé mendakan cara anu gampang pikeun ngahémat artos salian ngabatalkeun jasa streaming anu anjeun hilap.

2. Hirup Dina Maksad Anjeun

Tetep standar hirup anjeun handap naon earnings Anjeun bisa nampung. Nalika anjeun maju dina karir anjeun sareng nampi langkung seueur pangalaman, gaji anjeun kedah ningkat. Tapi tinimbang ngagunakeun kaleuwihan panghasilan ieu keur meuli Toys anyar jeung hirup hiji gaya hirup leuwih mewah, move pangalusna nyaéta nempatkeun duit ka arah ngurangan hutang atawa nambahkeun kana tabungan. Lamun biaya gaya hirup Anjeun lags balik tumuwuhna panghasilan Anjeun, Anjeun bakal salawasna mibanda kaleuwihan aliran tunai nu bisa nempatkeun ka arah tujuan finansial atanapi kaayaan darurat finansial kaduga.

3. Entong Nginjeum pikeun Ngabiayaan Gaya Hirup

Duit injeuman kedah dianggo nalika kauntungan anjeun bakal langkung seueur biaya injeuman anjeun. Ieu tiasa hartosna investasi dina diri anjeun – pikeun pendidikan anjeun, ngamimitian usaha, atanapi mésér bumi. Dina kasus ieu, injeuman tiasa nyayogikeun pangungkit anu anjeun peryogikeun pikeun ngahontal tujuan kauangan anjeun langkung gancang. Di sisi anu sanés, ngagunakeun kiridit pikeun gaya hirup anu anjeun teu mampuh mangrupikeun proposisi anu kaleungitan nalika ngawangun kabeungharan. Sareng tambihan biaya bunga injeuman salajengna ningkatkeun biaya gaya hirup.

4. Nyetél Goals Jangka pondok

Kahirupan nahan seueur kateupastian, sapertos krisis ékonomi atanapi kaleungitan padamelan, sareng seueur anu tiasa robih antara nalika anjeun umur 20an sareng, sebutkeun, 40 taun saatos anjeun tiasa pensiunan. Sapertos kitu, prospek perencanaan jauh ka hareup tiasa sigana pikasieuneun. Tinimbang netepkeun tujuan jangka panjang, setel sauntuyan tujuan jangka pondok leutik anu tiasa diukur sareng tepat-contona, mayar hutang kartu kiridit dina sataun atanapi nyumbang kana rencana pangsiun kalayan kontribusi anu diatur unggal bulan. Upami anjeun netepkeun tujuan, anjeun bakal ngagaduhan kasempetan anu langkung saé pikeun ngahontal éta tibatan upami anjeun ngan ukur nyarios anjeun hoyong mayar hutang, tapi gagal nyetél jadwal. Malahan prosés nuliskeun sababaraha tujuan tiasa ngabantosan anjeun ngahontal éta. Nalika anjeun ngahontal tujuan jangka pondok, setel anu énggal. Setelan konstan sareng ngahontal tujuan jangka pondok bakal ngabantosan anjeun ngahontal tujuan jangka panjang, sapertos gaduh endog sayang anu padet nalika anjeun pensiunan.

5. Janten Melek Keuangan

Nyiptakeun artos mangrupikeun hiji hal, tapi nyimpen sareng ngajantenkeun éta sanés. Manajemén kauangan sareng investasi mangrupikeun usaha saumur hirup. Nyandak waktos sareng usaha pikeun janten pangaweruh dina bidang kauangan pribadi sareng investasi bakal mayar sapanjang hirup anjeun. Nyiptakeun kaputusan kauangan sareng investasi anu saé penting pikeun ngahontal tujuan kauangan anjeun.

6. Simpen Naon Anjeun Bisa keur pangsiun

Nalika anjeun umur 20an, pangsiun sigana sigana saumur hirup, sareng ngarencanakeun éta tiasa janten hal anu terakhir dina pikiran anjeun. Upami anjeun tiasa nyandak sababaraha léngkah ayeuna pikeun ngamimitian nyimpen, gabungan bakal tiasa dianggo pikeun anjeun. Malah jumlah leutik disimpen dina awal hirup anjeun tiasa ngadamel bédana badag dina mangsa nu bakal datang. Ngawangun endog sayang pangsiun janten langkung hese langkung lami anjeun ngantosan. Coba nyetel kontribusi bulanan otomatis ka rencana pangsiun, kayaning hiji dunungan-disponsoran 401 (k) lamun boga aksés ka hiji, atawa hiji IRA lamun henteu. Anjeun tiasa ningkatkeun kontribusi anjeun nalika panghasilan anjeun naék atanapi nalika anjeun parantos ngahontal langkung seueur tujuan jangka pondok anjeun. Upami anjeun ngalaksanakeun gaji anu idéal pikeun diri anjeun, anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan sabaraha anjeun nyumbang. Anu paling penting nyaéta ngamekarkeun kabiasaan nabung.

7. Ulah Ninggalkeun Duit dina Méja

Mun anjeun damel pikeun parusahaan nu nawarkeun hiji 401 (k), pastikeun pikeun nyumbangkeun sahenteuna nepi ka maksimum naon dunungan anjeun bakal cocog, disebutkeun anjeun ninggalkeun duit dina tabél. Salaku tambahan, anjeun tiasa ngirangan kontribusi anjeun dina taun anu anjeun damel, anu ngirangan panghasilan kena anjeun pikeun sataun. Upami anjeun henteu damel pikeun perusahaan anu nawiskeun 401 (k), nyumbang kana IRA tradisional bakal ngahasilkeun tabungan pajeg ogé sabab anjeun ogé tiasa ngirangan kontribusi.

8. Candak resiko diitung

Nyandak résiko anu diitung nalika anjeun ngora tiasa janten kaputusan anu bijaksana dina jangka panjang. Anjeun tiasa ngalakukeun kasalahan sapanjang jalan, tapi nalika anjeun ngora, anjeun gaduh langkung waktos pikeun pulih tina éta. Conto resiko diitung ngawengku:

  • Pindah ka kota anyar anu langkung seueur kasempetan padamelan
  • Balik sakola pikeun latihan tambahan
  • Nyandak padamelan énggal di perusahaan anu béda kalayan gaji anu langkung murah tapi langkung poténsial tibalik
  • Investasi dina resiko tinggi / saham balik tinggi

Salaku jalma beuki kolot, sababaraha bisa nganggap leuwih tanggung jawab saperti mayar handap KPR atawa nyimpen pikeun atikan anak urang. Éta langkung gampil nyandak résiko upami anjeun ngagaduhan langkung sakedik tanggung jawab.

9. Investasi dina diri

Tingali diri anjeun salaku aset kauangan. Investasi dina diri anjeun bakal mayar di hareup. Kaahlian, pangaweruh, sareng pangalaman anjeun mangrupikeun aset panggedéna anu anjeun gaduh. Ningkatkeun nilai anjeun ku terus ningkatkeun kaahlian sareng pangaweruh anjeun sareng ku ngadamel pilihan karir anu pinter. Sanaos investasi ieu sering dimimitian ku kuliah atanapi sakola perdagangan, tetep katerampilan énggal-énggal sareng diajar anu énggal-énggal anu dibutuhkeun tiasa ngabantosan anjeun janten bagian anu langkung pikaresepeun sareng mayar anu langkung luhur. Investasi dina diri anjeun kedah diteruskeun sapanjang hirup anjeun.

10. Manggihan kasaimbangan Katuhu

Ngabantosan kasaimbangan anu leres antara kahirupan anjeun ayeuna sareng masa depan ogé penting. Sacara kauangan, urang moal tiasa hirup saolah-olah dinten ieu mangrupikeun dinten terakhir urang. Urang kudu mutuskeun antara naon urang méakkeun kiwari versus naon urang méakkeun dina mangsa nu bakal datang. Contona, setel tujuan jangka pondok pikeun nyimpen pikeun lalampahan ka tujuan nu geus sok hayang ningali tinimbang ngagunakeun kartu kiridit keur ngabiayaan eta. Milarian kasaimbangan anu leres mangrupikeun léngkah anu penting pikeun ngahontal kaamanan kauangan. Stabilitas kauangan henteu salawasna hartosna kabeungharan, tapi kacukupan kauangan anu didefinisikeun ku unggal jalma. Dina raraga ngawangun stabilitas finansial, éta biasana butuh waktu ku ngumpulkeun cukup dana pikeun hirup umum di mangsa nu bakal datang jeung kajadian darurat anu bisa lumangsung. Di dieu aya 7-hambalan parentah.

1. Investasi dina diri

Ngabogaan pendidikan salajengna, langkung seueur pangaweruh, sareng kaahlian anu diperyogikeun pikeun padamelan tiasa ngadukung kamajuan karir anjeun. Pangaweruh kauangan ogé penting pikeun hirup anjeun. Sajaba ti éta, ngabogaan kaséhatan alus sarta salawasna ngajaga gaya hirup cageur bakal mere Anjeun leuwih waktos keur panghasilan earnings kasempetan.

2. Jieun duit tina naon anjeun resep

Ngahasilkeun hirup kalayan naon anu anjeun pikahoyong mangrupikeun awal anu saé, sabab anjeun condong langkung bagja, tega langkung lami, sareng hoyong diajar langkung seueur ngeunaan éta.

3. Atur tabungan sarta budgets expense

Ngarekam expenses Anjeun rutin diperlukeun. Ieu pikeun ngawas pola belanja anjeun sareng dianggo pikeun perencanaan kauangan salajengna. Pikeun biaya dasar hirup sapertos perumahan, utilitas, tuangeun, sareng transportasi, ieu kedah dikontrol henteu langkung ti 50% tina panghasilan bulanan. Anggaran tabungan sareng darurat kedah diatur sahenteuna sakitar 10-20% sabulan. Anu pamungkas, expenses séjén kedah kirang ti 30% tina panghasilan.

4. Méakkeun bijaksana

Sanaos anjeun kéngingkeun langkung seueur, éta sanés hartosna anjeun kedah nyéépkeun langkung seueur, khususna pikeun barang-barang anu teu perlu sareng méwah teuing. Surplus anjeun kudu disimpen jeung invested ku kituna anjeun bisa bébas finansial malah gancang.

5. Nyetél dana darurat

Kateupastian ékonomi, panyakit, sareng kajadian teu kahaja tiasa kajantenan iraha waé. Pikeun nyetel dana darurat pikeun diri, éta kedah. Jumlah dana ieu kedah sakitar 6-12 bulan. Salaku tambahan, asuransi kaséhatan sareng kacilakaan ogé disarankeun, sabab bakal ngamankeun akun bank anjeun nalika anjeun nyanghareupan kajadian anu dipiharep. Anjeun teras tiasa hirup betah sareng henteu ngaganggu anu ditutup.

6. Mayar hutang

Pinjaman kalayan suku bunga anu luhur sapertos pinjaman pribadi sareng kartu kiridit kedah dilunasan sagancangna sareng ngeureunkeun ngadamel hutang sapertos kitu deui. Saterusna, Liabilities non-performing kudu dijaga di minimum. Saatos mupus sadaya hutang, coba janten langkung disiplin finansial. Anjeun kedah ngawates anggaran belanja unggal bulan, teras sisihkan biaya bulanan anu diperyogikeun sareng jumlah tabungan.

7. Rencana pikeun pangsiun

Sababaraha panginten panginten jauh teuing pikeun ngarencanakeun. Nanging, langkung awal anjeun tiasa nyimpen kanggo pangsiun, langkung gancang anjeun tiasa gratis sacara finansial. Ieu kusabab tabungan sareng pamulangan tiasa diakumulasi sareng terus-terusan diinvestasi deui pikeun waktos anu langkung lami. Pikeun pagawé kantor, disarankeun pikeun nyimpen saloba anu diidinan ku perusahaan dina dana provident. Dina hal pindah ka pausahaan anyar, leuwih sae pikeun mindahkeun dana ieu sareng anjeun, teu ditarik saméméh pangsiun pikeun kapentingan utmost sorangan. Salaku tambahan, asuransi mancén mangrupikeun alat tabungan anu pikaresepeun pikeun pangsiun, sabab éta bakal ngajamin panghasilan tetep biasa anjeun nalika anjeun pensiunan. Salaku tambahan, anjeun ogé tiasa nampi kauntungan pangurangan pajeg panghasilan pribadi.

Ku Leo Babauta

Sapertos tujuan naon waé, kéngingkeun kauangan anjeun stabil sareng janten suksés kauangan butuh ngembangkeun kabiasaan kauangan anu saé. Kuring parantos nalungtik topik ieu sacara éksténsif dina sababaraha taun ka pengker dina usaha kuring pikeun ngaleungitkeun hutang, ningkatkeun tabungan sareng ningkatkeun kaamanan kauangan pikeun kulawarga kuring. Kuring gé ngobrol langkung seueur ngeunaan kabiasaan ieu individual, tapi hayang daptar aranjeunna dina kasimpulan a (Kuring nyaho, tapi Abdi a nu nyurung daptar-maker). Ieu aranjeunna, henteu aya urutan anu khusus:

  1. Jieun tabungan otomatis. Ieu kedah janten prioritas utama anjeun, khususna upami anjeun teu acan gaduh dana darurat anu solid. Jadikeun tagihan kahiji anjeun mayar unggal payday, ku ngabogaan jumlah set otomatis ditransfer ti akun mariksa anjeun ka tabungan anjeun (coba hiji akun tabungan online). Ulah malah mikir ngeunaan transaksi ieu – ngan pastikeun eta kajadian, unggal sarta unggal payday.
  2. Kontrol belanja dorongan anjeun. Masalah pangbadagna pikeun loba urang. Belanja dorongan, tuang di luar sareng balanja sareng pameseran online, mangrupikeun saluran anu ageung pikeun kauangan urang, pemutus anggaran pangbadagna pikeun seueur, sareng jalan anu pasti pikeun aya dina selat kauangan anu parah. Tingali Monitor Belanja Impuls Anjeun pikeun langkung seueur tip.
  3. Evaluate expenses anjeun, sarta hirup frugally. Upami anjeun henteu kantos ngalacak biaya anjeun, cobian Tantangan Hiji Bulan. Teras evaluasi kumaha anjeun nyéépkeun artos anjeun, sareng tingali naon anu anjeun tiasa motong atanapi ngirangan. Mutuskeun lamun unggal expense kacida diperlukeun, teras ngaleungitkeun perlu. Tempo Kumaha Kuring Simpen Duit pikeun leuwih lengkep. Baca ogé 30 cara pikeun ngahemat $1 sapoé.
  4. Investasi di hareup anjeun. Mun anjeun ngora, Anjeun meureun moal mikir ngeunaan pangsiun teuing. Tapi éta penting. Sanaos anjeun pikir anjeun tiasa ngarencanakeun pangsiun engké, lakukeun ayeuna. Tumuwuhna investasi anjeun kana waktosna bakal luar biasa upami anjeun ngamimitian umur 20an. Mimitian ku ningkatkeun 401 (k) anjeun ka maksimal pertandingan perusahaan anjeun, upami éta sayogi pikeun anjeun. Saatos éta, anu pangsaéna nyaéta Roth IRA. Ngalakukeun panalungtikan sakedik, tapi naon waé anu anjeun lakukeun, mimitian ayeuna!
  5. Jaga kulawarga anjeun aman. Léngkah munggaran nyaéta nyimpen dana darurat, supados upami aya kajadian, anjeun ngagaduhan artos. Upami anjeun gaduh salaki sareng / atanapi tanggungan, anjeun pasti kedah nampi asuransi jiwa sareng ngadamel wasiat – pas mungkin! Panaliti ogé asuransi sanés, sapertos asuransi anu gaduh bumi atanapi panyewa.
  6. Ngaleungitkeun sareng nyingkahan hutang. Upami anjeun ngagaduhan kartu kiridit, pinjaman pribadi, atanapi hutang sapertos kitu, anjeun kedah ngamimitian rencana ngaleungitkeun hutang. Daptar kaluar hutang anjeun sarta susun aranjeunna dina urutan ti kasaimbangan pangleutikna di luhur nepi ka pangbadagna di handap. Lajeng difokuskeun hutang di luhur, nempatkeun saloba Anjeun tiasa kana eta, sanajan éta ngan $40-50 tambahan (leuwih bakal hadé). Nalika jumlah éta dibayar, ngagungkeun! Lajeng nyandak jumlah total anjeun mayar (sebutkeun $ 70 pamayaran minimum ditambah $ 50 tambahan pikeun total $ 120) jeung tambahkeun éta kana pangmayaran minimum hutang pangbadagna salajengna. Nuluykeun prosés ieu, kalawan jumlah tambahan Anjeun snowballing anjeun balik sapanjang, dugi ka mayar kaluar kabeh hutang anjeun. Ieu bisa butuh sababaraha taun, tapi éta prosés pisan rewarding, sarta pohara diperlukeun.
  7. Paké sistem amplop. Ieu sistem basajan pikeun ngalacak sabaraha duit anjeun kudu méakkeun. Anggap anjeun sisihkan tilu jumlah dina anggaran anjeun unggal payday – hiji keur gas, hiji keur bahan kadaharan, hiji keur dahar kaluar. Tarik jumlahna dina payday, teras lebetkeun kana tilu amplop anu misah. Ku cara eta, anjeun bisa kalayan gampang lagu sabaraha maneh geus ditinggalkeun pikeun tiap expenses ieu, sarta mun anjeun kaluar duit, anjeun terang eta langsung. Anjeun teu ngaleueut belanja dina kategori ieu. Upami anjeun sering kaluar gancang teuing, anjeun panginten kedah mikirkeun deui anggaran anjeun.
  8. Mayar tagihan langsung, atanapi otomatis. Hiji kabiasaan alus nyaéta mayar tagihan pas aranjeunna datang. Oge, saloba mungkin, coba mun meunang tagihan Anjeun bisa dibayar ngaliwatan deduksi otomatis. Pikeun anu henteu tiasa, paké sistem cek online bank anjeun pikeun mayar otomatis biasa. Ku cara ieu, sadaya biaya rutin anjeun dina anggaran anjeun diurus.
  9. Baca ngeunaan keuangan pribadi. Beuki anjeun ngadidik diri, langkung saé kauangan anjeun.
  10. Tingali pikeun ningkatkeun nilai bersih anjeun. Laksanakeun naon waé pikeun ningkatkeun nilai bersih anjeun, boh ku ngirangan hutang anjeun, ningkatkeun tabungan anjeun, atanapi ningkatkeun panghasilan anjeun, atanapi sadayana di luhur. Pilarian cara anyar pikeun ngahasilkeun artos, atanapi mayar langkung seueur pikeun naon anu anjeun lakukeun. Salila sababaraha bulan, upami anjeun ngitung nilai bersih anjeun unggal bulan, anjeun bakal ningali éta tumbuh. Jeung nu karasaeun hébat.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *