Accents anu notoriously teuas nulis. Salaku pencinta basa hirup-panjang, abdi terang perjuangan pribadi. Éta sababna kuring bakal ngabagikeun ka anjeun sadayana anu kuring diajar pikeun mudah-mudahan ngajantenkeun tulisan aksen Rusia langkung gampang pikeun anjeun. Kumaha cara nyerat aksen Rusia? Anjeun tiasa nyerat aksen Rusia ku kalana kalebet éksprési Rusia, nyalahgunakeun kecap Inggris anu aya hubunganana, salah nerapkeun kecap pagawéan tense, ngaluncurkeun artikel sapertos “a,” sareng “an,” sareng ngagentos sora “th” ku sora “s” atanapi “z”. . Hindarkeun stereotypes atanapi equating kaahlian basa kadua jeung kecerdasan. Tangtosna, nyerat aksen langkung gampang diucapkeun tibatan dilakukeun. Éta sababna kuring badé nutupan 7 tip pangsaéna pikeun nyerat aksen Rusia anu saé, kumaha cara nyerat aksen Rusia anu dipercaya sareng tilu hal anu anjeun hoyong hindari. Sapanjang jalan, kuring bakal ngabagi seueur conto supados anjeun terang kumaha cara nyerat aksen Rusia. Sareng, kusabab kuring komitmen pikeun nyayogikeun eusi anu paling akurat, kuring nyéwa ahli basa Rusia pikeun marios sadayana dina tulisan ieu. (Postingan ieu tiasa gaduh tautan afilliate. Mangga tingali panyingkepan lengkep kuring) Beungeut Lalaki Rusia — kumaha cara nyerat aksen Rusia Gambar ku pangarang via Canva—Kumaha Nulis Aksen Rusia Ngan nyaho kumaha carana nulis aksen Rusia teu cukup alus. Upami anjeun hoyong karakter anjeun leres-leres nangtung dina carita anjeun, anjeun kedah nyerat aksen Rusia anu saé . Sareng éta dimimitian ku nuturkeun tujuh tip ieu:

1) Diajar basa Rusia, budaya, sareng sajarah

Anjeun nyerat aksen Rusia anu saé ku terang Rusia, budaya Rusia, sareng sajarah Rusia. Hal ieu bakal ngabantosan anjeun langkung ngartos aksen Rusia sareng kumaha basa Rusia nyarios basa Inggris. Rusia mangrupakeun basa Slavia sahingga mibanda sababaraha kamiripan jeung basa Slavia lianna kayaning Polandia atawa Czech. Sakali anjeun ngamekarkeun pamahaman hadé ngeunaan budaya Rusia, anjeun lajeng bisa nerapkeun eta palajaran nulis frasa Rusia, exclamations, sarta kecap.

2) Nyalahgunakeun kecap pagawéan tense

Upami anjeun hoyong nyerat aksen Rusia kalayan leres, maka penting pisan yén anjeun sakapeung nunjukkeun karakter Rusia anjeun nyalahgunakeun kecap pagawéan tense. Rusia (sanajan kacida calakan Rusia) mindeng bajoang jeung ngagunakeun kecap pagawéan tense bener lamun diomongkeun dina basa Inggris. Contona, hiji Rusia bisa ngagunakeun kecap pagawéan salah tense nalika ngajéntrékeun hiji aksi atawa observasi. Gantina, “Jam dicentang dina témbok,” hiji spiker Rusia pituin bisa ngomong, “Jam tocked on témbok”.

3) sintaksis Rusia

Ngartos sintaksis Rusia penting pisan. Kalimah Rusia diwangun ku struktur béda ti basa Inggris. Contona, kecap barang Rusia boga gender jeung Rusia boga artikel teu katangtu jadi anjeun teu nulis “a” atawa “an”. Anjeun kedah terang aturan sapertos kieu pikeun nyerat aksen Rusia kalayan leres. Ieu tilu conto kalimah basa Inggris anu ditulis tanpa artikel anu teu katangtu:

  • Abdi gaduh mobil.
  • Ieu anjing.
  • Abdi angkat ka pésta.

4) ngucapkeun Rusia

Tangtosna, ngucapkeun Rusia mangrupikeun unsur penting pikeun nyerat aksen Rusia. Anjeun kudu mimitian ku diajar kumaha carana nulis vokal Rusia jeung konsonan Rusia. Rusia gaduh 33 hurup, 21 konsonan, sareng 10 vokal janten anjeun teu kedah ngalangkungan léngkah ieu. Salaku conto praktis, dina basa Rusia, aya sora “th”. Gantina, Rusia bakal mindeng ngaganti “th” ku sora “s” atawa “z”, sakumaha dina “Zis pohara alus” tinimbang “Ieu pohara alus”. Ogé, urang Rusia sering ngucapkeun “w” salaku “v,” sapertos dina “volf,” “vorm,” sareng “verevolv”.

5) susunan kecap Rusia

Cara séjén pikeun nulis aksen Rusia nyaéta ngartos urutan kecap Rusia. Dina basa Rusia, urutan kecap penting. Hiji karakter Rusia bisa ngomong, “Kuring nyokot anjing,” atawa “Anjing Kuring nyokot”. Anjeunna atanapi manehna malah bisa jadi pinuh Yoda sarta ngomong, “Nyandak anjing Kami.” Hiji karakter Rusia bisa nyusun ulang urutan kecap pikeun ngantebkeun bagian béda tina suratna.

6) Maham kana kaparigelan aksara Sunda

Anjeun bakal nulis aksen Rusia béda pikeun batur brand anyar kana basa Inggris sabalikna batur kalawan penguasaan gede. Nyaho bédana ieu ogé bakal ngabantosan anjeun ngémutan karakterisasi anjeun. Pikirkeun kumaha budak leutik diajar basa Inggris. Kaahlian basa budak dimimitian ku kecap-kecap sareng hartos sadayana dihijikeun. Nalika budakna ageung, aranjeunna diajar ngawangun kalimat anu langkung bermakna, nganggo kecap anu leres, sareng diajar kecap anyar pikeun ngajelaskeun pangalamanana.

7) Ulah sok nulis dina aksen Rusia

Gantina aksen Rusia konstan, ogé nulis dina sampurna (atawa ampir sampurna) Inggris kalawan panginget naratif pikeun maca. Salaku conto, anjeun kadang-kadang nyarios, “Ceuk anjeunna dina basa Rusia,” atanapi nganggo miring salaku isyarat visual pikeun pamiarsa. Ku nerapkeun tip ieu, anjeun tiasa nyerat aksen Rusia anu saé. Upami anjeun hoyong langkung léngkah, teraskeun maca pikeun terang kumaha cara nyerat aksen anu otentik sareng dipercaya.

Kumaha cara nyerat aksen Rusia anu dipercaya? (Conto)

Pikeun nulis aksen Rusia anu dipercaya, penting pikeun nerapkeun strategi basa anu terang sareng halus. Lamun anjeun nulis aksen Rusia jeung saran ieu, speaker asli Rusia dipikaresep bakal impressed. Ieu mangrupikeun ciri-ciri anu masihan aksen Rusia anu dipercaya.

Paké ungkapan Rusia

Strategi anu langkung terang pikeun nyerat aksen Rusia anu otentik nyaéta ngaleupaskeun ekspresi Rusia kana dialog anjeun (boh dialog lisan sareng dialog internal-disebut ogé pikiran). Nalika karakter anjeun nganggo kosakata Rusia sareng gaul, budayana nyerep kana carita. Tulisan anjeun disada sareng sigana langkung realistis. Coba éksprési Rusia ieu:

  • Всё ништяк: Ieu sacara harfiah ngandung harti “euweuh” tapi dipaké salaku cara pikeun nyebutkeun, “Éta sadayana alus”.
  • Чёрт: Ieu sacara harfiah hartina “setan” tapi dipaké pikeun nganyatakeun “némbak” atawa “dang”.
  • Мне до лампочки: Ieu sacara harfiah ngandung harti “ka kuring pikeun bohlam lampu” tapi urang Rusia nganggo frasa pikeun hartosna, “Kuring henteu paduli.”

Inget yen istilah slang asup jeung kaluar fashion. Pastikeun pikeun salawasna ngagunakeun slang ngahaja pikeun némbongkeun umur karakter, kelas sosial, kapribadian, jeung backstory.

Paké kecap patali tapi salah

Rusia leuwih gampang ngagunakeun kecap patali ti leuwih lengkep salah. Loba panulis ngahaja nulis kirang ti aksen Rusia dipercaya ku nyieun kasalahan ieu. Conto 1: Urang Rusia tiasa ngahaja nyauran “tukang gali emas” salaku “tukang gali artos,” upami aranjeunna terang ekspresi éta. Conto 2: Urang Rusia tiasa nyarios, “Haseup éta maot pikeun kaséhatan urang” tibatan “Haseup éta bahaya pikeun kaséhatan urang.” Conto 3: Nalika ditaros, “Kumaha damang?” Urang Rusia bisa ngahaja ngomong, “Abdi normal,” tinimbang “Abdi henteu kunanaon”.

Paké babaturan palsu

Aya kalana kaasup “babaturan palsu” dina dialog Anjeun. Babaturan palsu nyaéta kecap Rusia anu katingalina atanapi disada sami sareng kecap Inggris tapi gaduh hartos anu béda (kadang-kadang béda pisan). Babaturan palsu tiasa masihan karakter anjeun (sareng carita) kaaslian, humor, sareng salah paham. Anjeun tiasa manggihan daptar éksténsif ngeunaan babaturan palsu-disebut oge cognates palsu-di onlineteachersuk.com. Ieu sababaraha conto babaturan palsu:

  • Accord jeung Аккорд (chord)
  • Brilliant jeung Бриллиан (inten)
  • Fokus sareng Фокуc (trik sulap)

Gunakeun kecap-kecap anu formal (anu biasana henteu diucapkeun ku panyatur asli)

Nalika urang Rusia nyarios basa Inggris, aranjeunna tiasa nganggo kecap-kecap anu kaleuleuwihan formal anu parantos lami kaluar tina mode. Salaku conto, panyatur Rusia tiasa nganggo kecap “mangpaatkeun” tibatan “ngagunakeun”. Panyatur basa Rusia ogé tiasa nyarios “Kuring kaluar gedong” tibatan “Kuring ninggalkeun gedong”. Conto séjén nyaéta, “Kuring jarang ka mall,” tibatan, “Kuring henteu sering ka mall.” Ieu sami sareng sabaraha urang pribumi anu nyarios basa Inggris diajar basa sanés sapertos Spanyol atanapi Perancis. Urang mindeng diajar istilah pisan formal, sanajan speaker asli teu bakal ngagunakeun eta istilah sarua.

Paké kalimah overly repititive

Nalika urang Rusia nyarios basa Inggris, aranjeunna tiasa nyarios dina kalimat anu panjang, overly repetitive atanapi rumit. Éta tiasa ngariung “ieu” sareng “éta” kana unggal frasa, ngeusian kalimatna ku kecap anu teu perlu. Ieu conto: “Kuring henteu resep tempat ieu, Eddie. Tempat ieu henteu saé. Tempat ieu henteu ngajantenkeun kuring bagja. ” Salah sahiji cara anu pangsaéna pikeun diajar nyerat aksen Rusia nyaéta ngadangukeun basa Rusia asli nyarios basa Inggris. Anjeun tiasa buka YouTube sarta manggihan loba conto. Ieu sigana anu pangsaéna (sareng paling pondok) pidéo anu nunjukkeun kumaha ngalakukeun aksen Rusia (ngadangukeun aksenna bakal ngabantosan anjeun nyerat): Pidéo ku Taya Ukraina via YouTube—Kumaha carana nyerat aksen Rusia

3 Kasalahan Umum Panulis Nalika Nulis Aksen Rusia

Aya ogé tilu kasalahan umum anu anjeun hoyong nyingkahan nalika nyerat aksen Rusia.

1) Ngabeubeutkeun pamaca ku éjahan fonétik unggal kecap

Ulah ngeja unggal kecap kaluar phonetically. Ieu mangrupikeun cara anu pasti pikeun ngaganggu sareng ngasingkeun pamiarsa, ngajauhan aranjeunna tina carita anjeun. Upami anjeun kantos maca buku ti 50 taun ka pengker kalayan aksen, anjeun terang naon anu kuring maksud. Anjeun nampi kalimat anu hese dibaca sapertos, “Aduh, sia anjeun, Sharlie. Abdi milarian anjeun dimana-mana!” Anjeun ogé tiasa mendakan hal sapertos kieu dina pilem dimana karakterna kedahna Irlandia: “Oi’m starvin’! Oi teu nyaho naon ‘kajadian ka abdi boyfriend’. Anjeunna bakal mawa kuring kantong o’ chip kentang “. Masalah anu sanés sareng nyobian jalur fonétik nyaéta yén anjeun kedah ngalakukeun éta pikeun unggal kecap, kalebet kecap-kecap sederhana sapertos “sareng,” “anu,” sareng “bakal”. Kacuali anjeun hoyong pamiarsa anjeun neraskeun gancang dina carita anjeun, tong ganggu.

2) Maén kana stereotypes Rusia

Kasalahan umum anu sanés nyaéta overemphasize stereotypes Rusia. Anjeun ningali ieu sadaya waktos dina pilem aksi dimana penjahat sadayana jalma jahat ngagem topi bulu, nginum vodka, sareng nyarios nganggo aksen Rusia anu kandel. Stereotipe bisa gampang nyinggung sakabéh grup jalma, naha éta generalities museurkeun kana Rusia atawa kabangsaan lianna. Hindarkeun ngagunakeun éta pikeun nginjeumkeun kaaslian carita anjeun sareng ngahindarkeun anu teu ngahaja nyinggung batur.

3) Ngabingungkeun pangawasa basa jeung intelegensi

Anjeun oge teu hayang ngagambarkeun kasalahan basa salaku kurangna kecerdasan. Malahan urang Rusia anu pinter pisan tiasa nyarios dina basa Inggris anu rusak. Ieu hususna leres dina budaya non-Kulon, dimana Inggris mangrupikeun basa kadua sareng henteu sadayana nyariosna lancar. Contona, karakter India Apu ti The Simpsons ngabogaan aksen kuat sarta aya kalana nyieun kasalahan jeung grammar na, tapi anjeunna salah sahiji karakter paling calakan dina acara.

Sumberdaya pikeun Nulis Aksen Rusia

  • Alfabét Rusia Didamel Gampang: Buku Kerja Sadaya-Dina-Hiji Pikeun Diajar Kumaha Maca Sareng Nulis Aksara Rusia [Kalebet Audio]
  • Buku Frasa Rusia Gampang: Langkung ti 1500 Frasa Umum pikeun Pamakéan Sapopoé sareng Perjalanan (Buku Audio)
  • Rusia pikeun Dummies
  • Generator Aksen Rusia Palsu (situs wéb)—Anjeun tiasa ngalebetkeun dialog basa Inggris sareng alat gratis ieu sacara otomatis ngarobih kana aksen Rusia.

Pikiran Akhir: Kumaha Nulis Aksen Rusia

Nalika nyerat aksen naon waé, kuring sok nyarios “kurang langkung seueur.” Ngartos nuansa, tapi ulah nerapkeun sagalana anjeun terang kana unggal potongan dialog dina carita anjeun. Némbak pikeun subtlety leuwih “dina irung” aksen. Upami anjeun resep nyerat fiksi, anjeun panginten hoyong maca tulisan ieu salajengna:

  • 21 Cara Nulis Penjahat Komplek [Panungtun Badass Pamungkas]
  • Kumaha Nulis Karakter Gray Moral [Rahasia Bestseller Diungkabkeun]
  • Nulis Karakter Kalayan Sindrom Down (Panungtun Pamungkas)
  • Kumaha cara nyerat aksen Rusia anu saé? (7 Tips pangalusna)
  • Kumaha cara nyerat aksen Rusia anu dipercaya? (Conto)
  • 3 Kasalahan Umum Panulis Nalika Nulis Aksen Rusia
  • Sumberdaya pikeun Nulis Aksen Rusia
  • Pikiran Akhir: Kumaha Nulis Aksen Rusia

Aksen Rusia sering ditiru ku panyatur basa Inggris tapi jarang disampurnakeun. Anjeun meureun bakal wawuh jeung nada mean-sounding biasana kadéngé di Hollywood aksen Rusia, tapi anjeun terang mana sora speaker Rusia paling ilahar dibawa ngaliwatan basa Inggris maranéhanana? Turutan trik ieu, sareng anjeun bakal disada sapertos pribumi dina waktos anu lami! 1. Ganti ‘i’ ku ‘ee’ Henteu aya sora “i” dina basa Rusia, sareng seueur urang Rusia asli ngagentos sora “ee” nalika diajar basa Inggris. Contona, ngan hiji murid basa Inggris dilakonan di Rusia bisa ngucapkeun kecap “badag” kawas aranjeunna ngalakukeun di Inggris atawa Amérika. Kanyataanna, Rusia leres nyarios ” beeg !” Pikeun éfék maksimum, marengan sora ieu kalawan suar liang irung, sarta lalajo kapercayaan diri lawan anjeun lalaunan ngahupus. Uji diri anjeun: “Lauk ieu langkung ageung tibatan serangga ieu” (Sapertos Rusia: Zees feesh eez a leetle beeger zan zees eensekt) 2. Skip artikel sacara acak Henteu aya sasaruaan basa Rusia pikeun “a” atanapi “anu,” janten tangtosna ieu tiasa janten konsép anu hésé pikeun urang Rusia pikeun ngurilingan. Malah urang Rusia anu nyarios basa Inggris anu saé bakal ngaganggu ieu ti waktos ka waktos. Janten, hayu aranjeunna mere ilham anjeun sareng janten langkung liberal sareng grammar anjeun! Ayeuna, anjeun coba: “Buka jandela mangga.” “Abdi hoyong ningali pilem dinten ayeuna.” “Unggul Eurovision mangrupikeun momen anu bangga pikeun nagara urang.” 3. Gulungkeun ‘r’ Loba gaul basa rolling éksklusif jeung Spanyol. Gulungan Rusia sigana malah rada slicker sabab éta sora anu langkung pondok anu henteu mangaruhan aliran atanapi setrés kecap, sahingga umumna kirang katingali tibatan dina basa Latin. Coba enteng nyintreuk ujung létah kana hateup sungut anjeun. Ieu harder ti sigana! Nyokot inspirasi ti raja meme anu ngaguluyur basa, Vitas: Ayeuna coba twister basa ieu: “Si beunghar lumpat dina lomba round-robin di Rotterdam.” 4. Gunakeun ‘h’ anu kasar Urang Rusia gaduh waktos tangguh kalayan hurup “h,” anu sering diganti ku “g” nalika dianggo dina kecap injeuman tina basa sanés. Contona, kecap Rusia pikeun “hamburger” nyaéta ” gamburger “, sedengkeun rumaja Rusia resep maca carita ngeunaan ” Garry Potter”. Nalika nyarios basa Inggris, kumaha oge, urang Rusia biasana kedah nganggo sora “kh”, anu sacara fonetis langkung caket kana basa Inggris “h”. Hal ieu méré sora nu bener kasar, tukang-of-nu-tikoro, tepi kaeusi phlegm, instan nyieun batur kurang kamungkinan kana mess sareng anjeun. Uji diri anjeun: “Wilujeng Lebaran, Harry!” (Sapertos Rusia: kheppi khaloween, kherry” ) 5. Lemeskeun ‘e’ anjeun Anjeun moal sering ngadangu Rusia nyarios “e”, khususna nalika nuturkeun konsonan. Janten sah, ngadamel “e” anjeun langkung sapertos “ye”. Dina Rusia, nami Yeltsin, contona, dina kanyataanana, dimimitian ku Rusia “e”, nu geus softened. Uji diri anjeun: “Ceuk babaturan kuring suku kéncana langkung saé.” (Sapertos Rusia: babaturan kuring syed kheez lyeft lyeg nyaéta byetter ) 6. Poho ngeunaan ‘th’ Sakumaha anjeun panginten parantos ditebak tina sadaya ” ze ‘s” dina conto kalimat, urang Rusia sesah milarian titik satengahna antara sora keras sareng lemes dina basa Inggris. Pikeun gaduh aksen Rusia anu saé, anjeun kedah milih salah sahiji – “nu,” contona, kedah diucapkeun boh salaku “de” atanapi “ze”. “Kandel,” di sisi anu sanés, tiasa janten “keletik” atanapi “gering.” Tong hariwang upami jalma henteu ngartos anjeun, dina waktos ieu aranjeunna bakal sieun teuing pikeun nyobian sareng ngabenerkeun anjeun. Uji diri anjeun: “Candak jalan katilu pikeun angkat ka téater.” (Sapertos Rusia: Tyeyk ze soord pat to gyet to ze teeatr) 7. Candak sora ‘u’ anjeun ka ekstrim Rusia bener bajoang jeung sora “eh” nu ilahar dina basa Inggris. Pikeun ngaleungitkeun masalah ieu, aranjeunna gaduh sababaraha pilihan. Upami éta pondok “u”, aranjeunna biasana ngagentos sorana ku “ah” – janten “ngora” janten yang,” sareng “tapi” janten “bat”. Nalika sora “u” rada panjang, urang Rusia condong ngucapkeunana salaku “oo”. Contona, kecap “nyeri” janten “khoort,” sedengkeun “nempatkeun” dilafalkan salaku “poot”. Lamun aya “u” aub, ulah underemphasize eta. Gantina, bener ham sora nepi! Uji diri anjeun: “Pamuda éta kesel sabab manukna dipotong.” (Sapertos Rusia: Ze yang men eez apset becaz ze boord eez cat) 8. Gantina ‘v’ balik kalawan ‘w’ Janten adil, henteu sadayana urang Rusia ngalakukeun kasalahan ieu. Sanajan kitu, naha henteu balik pikeun monty pinuh stereotypical dieu? Barina ogé, Rusia henteu gaduh sora “w”, janten upami aya, éta bakal nambihan kaaslian kana aksen Rusia anjeun. Awas sieun musuh anjeun beuki kuat nalika anjeun nyarioskeun ka aranjeunna, “Kuring bakal uih deui,” atanapi “anjeun henteu kedah ngaganggu kuring.” Uji diri anjeun: “Naha anjeun badé nganggo jas éta dinten Rebo?” (Sapertos Rusia: Naha anjeun badé vyering zet vyeistkot dina Vednyesdyei?) 9. Loba infleksi Saha waé anu datang ka Rusia sahenteuna sakali bakal nanggung pangalaman kagok nalika ditaroskeun, sareng henteu terang yén aranjeunna malah ditaroskeun. Dina basa Inggris, hal-hal anu langkung jelas berkat irama anu luhur dina tungtung patarosan. Urang Rusia ngajantenkeun hal-hal anu langkung misterius, sering ngalungkeun setrés di tempat anu caket di tengah kalimah. Coba ucapkeun ieu: “Naha anjeun badé sumping ka taman?” Dimana sora anjeun naék? Jujur, éta dina kecap “taman?” Maot giveaway! Ayeuna cobian deui, inflecting on kecap “hoyong,” lajeng mawa kalimah dina lamping handap: “Naha anjeun badé sumping ka taman?” Leuwih ngabingungkeun, bener? Éta kaéndahan éta, sanajan. Upami jalma-jalma sesah kalayan kaahlian naroskeun patarosan Rusia anu leres, pasihan aranjeunna tampilan anu nyarios, “Naon anu salah anjeun?” 10. Boga sikep anu bener Aksen Rusia anu ngayakinkeun nunjukkeun kakuatan sareng kapercayaan – ieu hartosna nyarios kalem sareng lalaunan kalayan sora anu wibawa anu jero. Sedengkeun pikeun nada: kedahna waé antara, “Kuring henteu gaduh waktos pikeun ieu,” sareng “anjeun ngartos naon anu kuring maksud, yeuh?” Anjeun teu bisa lancar-ngobrol cara anjeun sabudeureun Rusia; meunang naon rék mindeng ngalibatkeun assertiveness na sternness, jadi kudu siap ngagem sikep ieu di publik sepanjang waktos. Aya alesan maranéhna nyebutkeun Rusia teu seuri! Lamun ngagunakeun salah sahiji eusi Russia Beyond urang, sabagean atawa lengkep, salawasna nyadiakeun hyperlink aktip ka bahan aslina. Kéngingkeun carita pangsaéna minggu ieu langsung ka koropak anjeun


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *