Koméntar anu teu dipénta ngeunaan beurat anjeun atanapi pilihan tuangeun sanés hal anu anjeun kedah ngupingkeun unggal dinten dina sataun. Sukur, sanajan, sigana janten waktos utamana populér pikeun nyieun qur’an pantes ngeunaan kumaha jalma séjén dahar atawa kasampak. Malahan taun ieu, kalayan Thanksgiving katingalina béda pikeun seueur urang — naha ngumpul anjeun ngan ukur anggota rumah tangga, setelan luar jarak sosial, atanapi dina Zoom — liburan masih janten kasempetan anu dipercaya pikeun ngupingkeun koméntar sapertos kieu. Wah, éta seueur karbohidrat dina piring anjeun!
Anjeun leres-leres kedah nyobian keto, kuring kaleungitan lima pon.
Hei, tinggalkeun sababaraha rohangan pikeun pai di dinya!
Henteu kunanaon, kuring ogé nampi “karantina 15” .
Dupi anjeun teu gaduh sababaraha isian?
Anjeun neuteup hébat! Kumaha anjeun leungit beurat? Jalma bisa jadi nyieun naon maranéhna yakin yén observasi bahaya ngeunaan sabaraha anjeun dahar atawa kumaha anjeun kasampak kawas, atawa well-intentioned (tapi gering-informed) némbongkeun perhatian pikeun kaséhatan Anjeun. Atawa meureun aranjeunna keur downright usil jeung kurang ajar, atawa kalibet dina langsung-up dahareun shaming atawa awak-shaming. Ngalepatkeun budaya diet, alam dahareun-centric tina libur, fatphobia, béda generasi ngeunaan naon oke ngomong-atawa sakabéh di luhur. Paduli, komentar anu meuntas wates pikeun anjeun sanés hal anu anjeun kedah pasang. Sanaos anjeun henteu tiasa ngontrol naha aya anu masihan koméntar anu teu pantes ngeunaan beurat anjeun atanapi tuang-atanapi nyarios umumna ngeunaan awak atanapi tuangeun ku cara anu nyababkeun anjeun teu nyaman-naon anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta nyiapkeun diri anjeun pikeun nanganan jinis ucapan ieu supados anjeun lebet. kaayaan kalawan saeutik leuwih betah tur kapercayaan. Mimiti, anjeun kedah terang upami anjeun hoyong ngabales jalma éta pisan. Tur upami Anjeun salah mutuskeun ngalakukeun, anjeun bakal hoyong masihan sababaraha pamikiran kana pendekatan anjeun bakal nyandak na naon bakal anjeun nyebutkeun. Kami ngagaduhan tip ti para ahli ngeunaan cara ngadamel kadua telepon éta.

Mutuskeun pikeun nyebutkeun hiji hal atawa ngantep eta indit

Tangtosna, anjeun henteu kawajiban pikeun ngalawan unggal komentar anu henteu pikaresepeun atanapi henteu pantes. “Urang kudu ngarasa yén urang geus di lingkungan [emosional] aman pikeun ngabales atawa nyorong deui ngalawan komentar ieu,” Cara Harbstreet, MS, RD, LD of Street Smart Gizi, ngabejaan SELF. Janten leres-leres gumantung kana tingkat caket sareng kanyamanan anu anjeun gaduh dina hubungan sareng sifat paguneman, Harbstreet ngajelaskeun. Upami anjeun henteu yakin naha anjeun hoyong nyarios, Harbstreet nyarankeun naroskeun sababaraha patarosan ka diri anjeun, sapertos: Naha ieu jalma anu kuring karasa kuring tiasa kabuka sareng langsung? Naha kuring ngarep-ngarep kritik anu parah atanapi ngabales gaslighting? Naha aya anu hadir anu tiasa nyadangkeun kuring atanapi nawiskeun dukungan? Gumantung kana faktor-faktor éta, “Anjeun tiasa atanapi henteu ngaraos éta waktos sareng tempat pikeun ngaréspon, sareng éta leres pisan,” saur Harbstreet. “Batesan anjeun milik anjeun sorangan, sareng aranjeunna fleksibel sareng adaptasi. Anjeun gaduh kamampuan pikeun milih iraha sareng dimana ngalamar sareng nguatkeunana, sareng upami éta henteu karasa sapertos kaayaan anu pas, anjeun leres-leres leres-leres ngan ukur nyimpang sareng ngalihkeun koméntar ieu tapi anjeun kedah dina waktos éta. Éta tiasa hartosna ngan saukur ngahapus diri tina kaayaan éta upami anjeun ngarasa kabeuratan atanapi kaganggu, ahli terapi nutrisi sareng ahli diet anu didaptarkeun karusuhan tuangeun, Erica Leon, MS, RDN, CDN, pangadeg Erica Leon Nutrition, nyarioskeun DIRI. Anjeun salawasna tiasa ngahampura diri tina méja (sanaos ampir) pikeun nganggo kamar mandi, narik napas jero, atanapi ngirim téks ka babaturan, anjeunna nambihan.

Mutuskeun naon ngomong lamun batur crosses wates a

Janten, anggap anjeun mutuskeun yén anjeun badé nyarios hiji hal. “Anjeun tiasa ngalatih diri ngeunaan naon anu kedah dicarioskeun atanapi laksanakeun upami anjeun ngarasa pilihan tuangeun anjeun ditaliti,” saur Harbstreet. Leon nyarankeun nyerat atanapi ngalaksanakeun sababaraha frasa sateuacanna upami anjeun ngarepkeun tanggapan sapertos kitu. “Ngabogaan sababaraha réspon siap tiasa mantuan sarta empowering,” manehna ngajelaskeun. Ku cara éta, upami sareng nalika aya anu nyebrang wates, anjeun gaduh sababaraha réspon anu dihaja anu anjeun tiasa nelepon dina waktos éta-tinimbang datang kana hiji hal langsung sareng nyarioskeun hal anu, contona, kurang jelas atanapi langkung réaktif tibatan anjeun. dimaksudkeun. Ieu naon anu kudu dilakukeun nalika aya anu ngoméntaran ngeunaan beurat, bentuk atanapi ukuran anjeun. Koméntar anu henteu dipénta ngeunaan beurat anjeun sareng / atanapi bentuk awak tiasa ngaremukkeun sareng gaduh kamampuan mangaruhan négatip kumaha anjeun ningali diri anjeun – saatos pulih tina gangguan tuang sareng nampi beurat anu ageung (tingali di handap), kuring parantos nampi tungtung. sababaraha adil jeung eta ruined kapercayaan abdi. Tapi kumaha urang kudu ngaréspon kana komentar sapertos kitu? Kuring geus nunda babarengan pilihan pilihan pikeun cara nungkulan kabiasaan négatip jeung pantes ieu. Koméntar anu henteu dipénta ngeunaan beurat anjeun sareng / atanapi bentuk awak tiasa ngaremukkeun sareng gaduh kamampuan mangaruhan négatip kumaha anjeun ningali diri anjeun – saatos pulih tina gangguan tuang sareng nampi beurat anu ageung (tingali di handap), kuring parantos nampi tungtung. sababaraha adil jeung eta ruined kapercayaan abdi. Tapi kumaha urang kudu ngaréspon kana komentar sapertos kitu? Kuring parantos ngahijikeun pilihan pilihan pikeun cara pikeun ngarengsekeun paripolah négatip sareng teu pantes ieu, ieu…

1. Nyaho éta meureun lain ngeunaan anjeun

Abdi terang, abdi terang. Ieu bisa jadi teu jadi loba consolation lamun jalma nyieun qur’an snied ngeunaan penampilan anjeun, tapi loba waktu, aranjeunna ngarasa goréng ngeunaan diri jeung maranéhna nuju projecting. Aranjeunna nuju nyandak eta kaluar on anjeun. Léngkah munggaran nyaéta sadar yén anjeun tiasa ngaréspon dina cara anu langkung tenang, langkung tenang. alex-lampu-sisi-demi-sisi

2. Datang deui kalayan pujian

Ieu kanggo jalma-jalma anu ngahaja nyobian nganyenyeri parasaan anjeun. Kuring nyaho datang deui kalayan compliment sora bit gélo, utamana lamun Anjeun meureun hoyong nyabok aranjeunna (!), Tapi ku teu kalibet, anjeun milih jadi jalma hadé. Dinamisna teras ngalih sareng ayeuna jalma anu sanés ngaraos kaliru ngeunaan ucapan anu teu pantes. Baca: 5 frase budaya diet ngaruksak urang kudu STOP nyebutkeun

3. Pencét koméntar langsung deui ka aranjeunna

Ucapkeun ‘kitu oge anjeun’ sarta seuri manis. Éta kéngingkeun titik anjeun dina tata krama anu paling saderhana.

4. Nelepon aranjeunna kaluar

Béjakeun ka aranjeunna naon anu aranjeunna nyarios teu pantes, sanés urusanna sareng naroskeun aranjeunna henteu mairan kana beurat anjeun atanapi naon anu anjeun tuang deui. Anjeun gaduh hak pikeun ngalakukeun ieu.

5. Teu maliré.

Henteu masihan réaksi panginten mangrupikeun cara anu paling kuat pikeun ngeureunkeun bodyshamer dina laguna. Ieu téh tricky – sarta hiji kuring pribadi manggihan hésé! – tapi éta pilihan upami anjeun tiasa. Baca: Produk leungitna beurat sareng diet dilarang dina Instagram – permios lollipop ceking ‘ajaib’

6. Leupaskeun diri

Nalika anjeun parantos nyobian taktik-taktik sanés ieu sareng teu aya hasil, panginten kedah dipikiran pikeun ngaleungitkeun diri anjeun tina garis seuneu. Éta sial yén anjeun kedah ngalakukeun éta tapi perawatan diri ngalibatkeun ngaleungitkeun diri tina kaayaan anu berpotensi ngarusak janten éta hal anu kedah dipertimbangkeun. Hiji dinten anjeun bakal dugi ka titik dimana komentar négatip henteu ngaganggu anjeun, tapi éta moal lumangsung sapeuting. Asih diri sareng kapercayaan diri bakal nyumbang kana ngawangun halangan anu ngajagi anjeun tina komentar négatip ieu. Anjeun bakal ka ditu! Kumaha deflect kritik jeung narima compliments Ieu kahiji kalina indungna geus patepung nya dimaksudkeun. Lampu di réstoran éta low, musik diputer. Palayan nunda karanjang roti – sarta tunangan na ditarik saluareun jangkauan leungeun nya. «Indung kuring nempo naon a freak kontrol anjeunna,» ngalaporkeun panulis ayeuna-50ish, anu nanya nu ngaranna teu kaungkap. “Butuh waktu kuring leuwih lila pikeun nempo éta sarta megatkeun papacangan.” (Saliwatan, beuratna ngan 125 pon, tapi tunanganna parantos nyarios ngeunaan beuteungna anu leutik.) Naha aranjeunna henteu aya kecap atanapi diucapkeun nyaring sareng jelas, koméntar ngeunaan beurat sareng leungitna beurat tiasa nyeureud – sanajan aranjeunna dipasihkeun kalayan niat anu pangsaéna. Ngan ngeunaan dulur anu geus berjuang jeung beurat boga moments nu nempel dina memori. Sababaraha of offenders awon kami uninga ngeunaan:

  • Bapa anu ngajelaskeun putrina kaleuwihan beurat, umur 10 taun, salaku “orok gajah anu aneh”. Sababaraha taun ti harita, indung awéwé nu sarua ngomong, “Kuring nyangka anjeun leuwih bisa ditarima ayeuna nu geus heubeul.”
  • Dokter anu naroskeun, “Naha anjeun gendut teuing pikeun séks?” (Sakumaha salah sahiji anggota nunjukkeun dina papan pesen WebMD Weight Loss Clinic, “obesitas” – sanes “‘lemak” – mangrupikeun istilah médis anu leres.)
  • Babaturan jejaring anu nyarios, “Kuring kaget yén anjeun, salaku pengacara, henteu kéngingkeun beurat anjeun dina kontrol. Abdi henteu kantos nyarankeun anjeun pikeun padamelan. »
  • Bos anu ningali pas pikeun megatkeun warta yén «anjeun bakal jadi leuwih geulis lamun leungit beurat saeutik.»
  • Babaturan beurat normal anu ostentatiously ngomong ka waiters: “Kuring ngalakukeun hal carb low, jadi euweuh roll keur kuring, mangga.” (Hiji awéwé kaleuwihan beurat ngalaporkeun yén palayan tobat ka anjeunna saatos salah sahiji pengumuman sakedik ieu sareng nyarios, “Anjeun teu paduli, huh?”)
  • Lalaki anu nyarios, “Tebak upami urang kantos kaluar, éta bakal ka gym heula, huh?”

Dimana Aranjeunna Turun?

Larrian Gillespie, MD, a urologist / ginekolog anu panulis The Dewi Diet, nyebutkeun salaku dokter, manehna kadang kudu mairan atawa mamatahan ngeunaan beurat tur leungitna beurat. Tapi dina kahirupan pribadina, anjeunna henteu ngalakukeunana. “Nalika aya anu nyarioskeun ka batur yén aranjeunna gaduh ‘rupa anu geulis,'” saur anjeunna, “aya tagline subconscious yén anjeun sesa henteu panas pisan.” Gillespie advises dieters pikeun ngabales éta chestnut patronizing kalawan: “Hatur nuhun, kitu ogé anjeun.” Éta ninggalkeun jalma teu ka mana waé sareng koméntar anu salajengna, konon konstruktif. Bagian tina masalah, khususna pikeun awéwé, nyaéta yén urang sering ditilik ku atribut fisik urang, Gillespie nyarios: “Kumaha anjeun katingalina dikaitkeun kana kasuksésan anjeun.” Aya ogé implikasi yén jalma kaleuwihan beurat nyaéta bodo: Naha aranjeunna henteu tiasa maca yén beurat tambahan henteu damang? Teu aya kakurangan dina média naon anu disebut sababaraha jalma kaleuwihan beurat tulisan «U&D» — pikeun awon sareng dihukum. Bagian tina masalahna nyaéta jalma sering henteu ngartos kaayaan rumit sapertos obesitas. Ruth Kava, PhD, RD, diréktur gizi pikeun Déwan Amérika on Élmu sarta Kaséhatan di New York, nyebutkeun obesitas bisa jadi hasil tina tendencies genetik kaayaan, masalah tiroid, atawa malah kurangna latihan. Tapi sesah olahraga nalika anjeun beurat, janten éta siklus, saur anjeunna. “Lain bisa pernah ngarti perjuangan jalma kaleuwihan beurat ngaliwat,” nyebutkeun Catherine Vieira-Baker, PhD, a psikolog jeung Méi Institute di Walpole, Mass., A fasilitas kaséhatan behavioral. «Sakabeh nagara ieu boga kabiasaan dahar goréng. Jalma-jalma henteu ngabédakeun antara anu narékahan sareng anu henteu. Sababaraha urang, Gillespie nyebutkeun, usaha pikeun mamatahan kaluar tina rasa miara sesat. Putrina sorangan ngagaduhan kaayaan médis anu nyababkeun anjeunna naék beurat. “Anjeunna kedah nyarios ka jalma-jalma pikeun nampi anjeunna sakumaha anjeunna.” “Tong hilap,” anjeunna nambihan, “naon anu dicarioskeun ku jalma asalna tina carita tukangeunana sorangan. Kadang prasangka mangrupikeun cara pikeun meunangkeun kaunggulan. Mindeng komentar ieu nyumputkeun mumusuhan atawa kahayang pikeun anjeun gagal dina usaha dieting Anjeun.

Kumaha Ngabales

Dina WebMD Weight Loss Clinic «Daily Journaling: Friends Talking» papan pesen, Elizabeth0505 posting yén iraha wae manehna eats nanaon “vaguely damang,” manehna meunang “I-know-naha-manehna-gajih” katingal. Sanaos éta ngan ukur tuangeun anjeun sadinten, anjeun tiasa tuang hamburger sareng jalma-jalma ngalungkeun penampilan! “Pertimbangkeun sumberna,” advises Viera-Baker. “Naha jalma ieu anjeun kedah ngabungkus énergi? Éta gumantung kana sifat hubungan anjeun sareng jalma éta. Upami anjeun terang ieu mangrupikeun jalma anu tulus anu paduli ka anjeun, anjeun moal tiasa ngalanggar. Diet4Me, dina papan pesen «Daily Journaling», nyebutkeun manéhna ngurus jalma judgmental hiji jalma dina hiji waktu. “Teu aya rumus,” saur anjeunna. «Sababaraha jalma anjeun kudu malire; aranjeunna henteu pantes waktos anjeun. Kalayan jalma sanés, anjeun tiasa ngarobih koméntar janten lulucon. Teras aya anu anjeun kedah dibanting ku hinaan barbed.» Hiji lalaki ngabejaan yen keur di toko jeung putri-Na nalika hiji awéwé heubeul datang ka anjeunna sarta ngomong, “Kuring pasti miharep anjeun moal ngantep putri anjeun meunang gajih kawas anjeun.” Anjeunna melong anjeunna sareng nyarios, “Sareng kuring ngarepkeun anjeunna ogé henteu pikun sapertos anjeun.” “Abaikan aranjeunna, sikat aranjeunna kaluar, ulah masihan jalma ieu pilihan pikeun nangtoskeun anjeun,” Elizabeth 0505 chimes dina dewan WLC. Seringna, saur anggota WLC Darby, jalma anu masihan koméntar ogé ngagaduhan masalah anu nyata. «Kuring pernah tilelep ka tingkat maranéhanana sarta ngahina aranjeunna deui,» manéhna nyebutkeun, «Sanajan kuring geus cocoba. … Coba ulah ngantep nicompoops ieu ngaganggu anjeun teuing.» Adela23 nyarios sakapeung anjeunna kaluar kalayan réaksi anu jujur: “Gee, éta hal anu teu sopan.” Awéwé séjén kadang-kadang nyarios, “Bejakeun deui naha ieu urusan anjeun?”

‘Anjeun Sigana Hebat!’

Komo compliments («Anjeun geus leungit TON» teu jadi salah sahijina) mindeng hésé pikeun jalma anu kaleungitan beurat. Sababaraha dieters, Vieira-Baker nyebutkeun, nyokot compliment salaku hartina meureun maranéhanana éta teu di tempat alus saperti saméméh. “Naha atanapi henteu anjeun ngabales pesen ieu (mungkin),” saur anjeunna, “cara anu sanés pikeun ningali éta yén jalma éta ngaku usaha anu anjeun lakukeun pikeun ngarobih dramatis sapertos kitu. “Anjeun teu tiasa milih kumaha anjeun kéngingkeun pujian,” anjeunna nambihan. “Anjeun tiasa ngaréspon kana bagian anu anjeun pikahoyong.” Sababaraha urang baheulana kaleuwihan beurat bisa jadi teu nyaman jeung compliments sabab manggihan aranjeunna frightening, nyebutkeun Gillespie. “Éta kasieun … ideu yén éta kutukan pikeun nyarios anjeun katingali saé, sabab WHAM, anjeun bakal nampi beurat deui,” saur anjeunna. «Maranéhanana ningali (leungitna beurat maranéhanana) salaku tenuous di pangalusna — tuah, kasempetan, tinimbang hiji hambalan positif kapamilikan jeung kakawasaan. Méré compliment ka batur anu geus leungit loba beurat bisa jadi nyekel-22, Viera-Baker nyebutkeun. “Bisa dianggap salah, tapi henteu nyarios nanaon – henteu ngakuan usaha – tiasa janten hinaan.” Hal-hal janten rumit nalika anggota lawan jenis mimiti nunjukkeun minat dimana aya sakedik sateuacanna. Sababaraha urang, tangtosna, relish perhatian dadakan. Batur henteu biasa, sareng henteu yakin kumaha réaksina. Masih batur nyebutkeun, dina pangaruh, “Upami anjeun henteu resep kuring sateuacanna, anjeun moal tiasa bobogohan ayeuna.” «Kuring meunang bener peeved lamun guys ka saha kuring geus halimunan kasampak di kuring,» nyebutkeun Aquamoose dina «Emosional Dahar» papan pesen. “Aranjeunna nganggap yén aranjeunna saé, tapi éta ngaluarkeun sisi anu paling jahat tina kapribadian kuring. Kuring curiga kuring kudu eureun (ngarasa kitu). Sarta tetep dina pikiran nu bakal-jadi flirts ieu ngan manusa. Malah jalma-jalma dina papan pesen Klinik Turun Beurat nyarios yén aranjeunna kedah ati-ati pikeun nangtoskeun batur ku kumaha rupana. Anggota WLC anu parantos aya nyarios yén upami aya anu nyobian masihan pujian ka anjeun (teu paduli kumaha kagok), cara anu pangsaéna pikeun ngatur éta biasana ngucapkeun «Hatur nuhun» — teras tinggalkeun éta. leungeun-leuwih-ceuli2.jpg Kalolobaan urang geus gotten aranjeunna dina hiji waktu atawa sejen; pamadegan “teu jadi nice” komentar ti babaturan well-hartina jeung kulawarga. “Naha anjeun beuratna sakedik?” “Dina baju éta langkung longgar pikeun anjeun, sanés?” “[Sora nyanyi-lagu] … Aya anu tumuwuh sakumpulan gagang cinta …” Éta henteu hartosna janten kejam, tapi kadang jalma teu sadar kumaha nyeri pisan komentar maranéhanana. Lajeng aya koméntar sarta snickers ti strangers, nu bisa malah leuwih nyeri pisan sabab datang ti jalma anu teu nyaho anjeun pisan; aranjeunna saukur ditilik anjeun ku penampilan anjeun. Henteu pikaresepeun pikeun nampi réaksi sapertos kieu, sareng éta gampang teuing pikeun nyandak aranjeunna sacara pribadi. Hésé terang kumaha carana ngadamel hal-hal sapertos kieu. Anjeun fling deui hiji atawa dua hinaan sorangan? Nyarios nanaon sareng sangsara dina tiiseun? Sumpah pikeun “némbongkeun aranjeunna” nalika anjeun kaleungitan sadaya beurat sareng katingali saé? Tingali: Panghampura sareng Pemberdayaan Di dieu genep cara pikeun nungkulan komentar kurang ajar.

1) Mertimbangkeun Maksud Dibalik Kecap

Lamun indung anjeun tetep hinting yén anjeun kudu leungit beurat, manéhna bisa jadi teu boga niat menyakiti parasaan anjeun; anjeunna ngan ukur tiasa nyatakeun prihatin ngeunaan kaséhatan anjeun. Upami sobat anjeun anu pas pisan teras-terasan naroskeun anjeun ngiringan anjeunna dina jalan-jalan panjang atanapi latihan gim, anjeunna panginten hoyong nyéépkeun langkung waktos sareng anjeun sareng nikmati pas babarengan. Sateuacan ngaréaksikeun koméntar sapertos kieu, ngingetkeun diri yén jalma-jalma ieu paduli ka anjeun. Éta panginten henteu terang cara anu pangsaéna pikeun nganyatakeunana, tapi aranjeunna nyobian ngabantosan anjeun ngurus diri anu langkung saé. Sakali anjeun ningali ieu, bakal langkung gampang pikeun ngahindarkeun perasaan nyeri sareng ngaréspon kalem yén anjeun parantos dina prosés ningkatkeun kabiasaan tuang anjeun sareng langkung seueur latihan.

2) Tetep Jalma Sabenerna Negatip dina Panjang Arm urang

Kadang-kadang komentar kejam ngan saukur dimaksudkeun pikeun komentar kejam. Nalika rekan kerja anjeun sareng kompleks kaunggulan nyarioskeun koméntar ngeunaan beurat anjeun, atanapi murangkalih rumaja di halte beus seuri sareng harewos di tukangeun anjeun, cara anu pangsaéna pikeun nanganan éta ngan saukur teu malire. Kalolobaan waktu maranéhna ngalakukeun hal eta pikeun nyobaan meunang réaksi ti anjeun. Upami anjeun nampik masihan, aranjeunna gancang kaleungitan minat. Kapur up kabiasaan orok maranéhanana salaku jahiliah polos tur nuluykeun jalan riang Anjeun. Jauhkeun jalma négatip tina kahirupan anjeun mangrupikeun hal anu kuring bungah kuring diajar di awal kahirupan. Ngalakukeun eta. Gawéna keajaiban. Tempo: Kumaha Nyetél wates Pribadi

3) Diajar Henteu Méré %#[email protected] Naon Anu Diomongkeun Jalma Lain

Dina titik anu tangtu, anjeun kedah nyarios ka diri anjeun, “Cukup cekap.” Anjeun teu tiasa ngantep jalma sanés gaduh kakuatan anu ageung pikeun anjeun sahingga kecap-kecapna tiasa teras-terasan. Gulungkeun panon anjeun sacara mental nalika aranjeunna mairan – atanapi, upami anjeun ngarasa wani, gulung ka payuneunana. Atawa seuri. Lajeng ulah masihan aranjeunna pamikiran sejen. Aranjeunna henteu pantes waktos anjeun. Anjeun gaduh hal anu langkung saé pikeun dipikirkeun.

4) Ulah Stoop Turun ka Level Maranéhna

Lamun ngarasa perlu mairan deui ka batur, lakukeun ku cara logis tur tenang, tanpa balik hinaan. Sanaos anjeun panginten éta bakal ngajantenkeun anjeun langkung saé pikeun nyerang aranjeunna sacara lisan, anjeun moal. Aranjeunna moal paduli ngeunaan hinaan, kumaha ogé. Dina kecap hina tina Michelle Obama, “Nalika maranéhna balik low, urang balik luhur.” Janten éta.

5) Diajar Cinta Awak anjeun

Anu paling penting nyaéta cukup cinta ka diri sorangan supados naon anu dipikirkeun ku batur ngeunaan anjeun henteu penting pisan. Anjeun terang anjeun nuju diajar kumaha ngurus diri anu langkung saé. Anjeun terang yén usaha anjeun aya hasilna. Saha waé anu henteu resep tiasa … (eusian saran pilihan anjeun di dieu). Anjeun terang maksad abdi. Tempo: Kumaha Sikep Positip Bisa Ngabantosan Anjeun Ngurangan Beurat Malah leuwih hadé, mimitian tossing nyatu compliments sarta komentar asih arah diri unggal poé. Bangunkeun diri anjeun janten ageung sareng langkung kuat sahingga usaha pikasieuneun jalma sanés pikeun nurunkeun anjeun leres-leres ngajantenkeun anjeun seuri. lulucon aya dina aranjeunna.

6) Ngawangun Sistem Pangrojong pikeun Jalma anu Positip sareng Sarua

Naha éta dina kulawarga anjeun, réréncangan anjeun atanapi jalma anu anjeun mendakan online, milari jalma-jalma anu positip sareng sumanget. Jalma anu positip énergi. jalma positif kasampak maju dina kahirupan. Jalma anu positip ningali hal-hal anu saé dina kahirupan. Hayu sadayana énergi anu saé ngagentos anjeun. Tetep jalma-jalma ieu caket dina bunderan batin anjeun sareng milarian perusahaan nalika batur narik anjeun ka handap. Kahirupan teuing pondok mun ngantep komentar kasar mangaruhan dinten anjeun, pikiran anjeun – hirup anjeun! Naék luhureun nastiness. Kedah Maca
Naon Anu Kudu Dilakukeun Upami Anjeun Kaleungitan Motivasi Anjeun Pikeun Ngaronjat Beurat
Kumaha Nyimpen Pikeun Papakéan Anyar Anjeun Langkung Leutik
Jieun Daptar Alesan Pikeun Nyiptakeun sareng Lengket Tujuan Anjeun

  • 8 Cara pikeun Nungkulan Koméntar Negatip
    • 8 cara nungkulan komentar négatip ngeunaan beurat anjeun
  • Balukar Komentar Negatip
    • Balukar tina komentar négatip ngeunaan beurat anjeun
  • Sumberdaya patali
      • Sumberdaya Patali — Kumaha Anjeun Nganyahokeun Koméntar Negatip Ngeunaan Beurat Anjeun?

8 cara nungkulan komentar négatip ngeunaan beurat anjeun

Kumaha anjeun nungkulan komentar négatip ngeunaan beurat anjeun Di dieu aya dalapan cara nungkulan komentar négatip ngeunaan beurat anjeun, naha maranéhna datang ti babaturan, anggota kulawarga, atawa strangers. Dalapan cara nungkulan komentar négatip ngeunaan beurat anjeun ngawengku:

  1. Tanggapan anu lucu:
    • Simpen sababaraha réspon dina saku tukang anjeun anu ngajempékeun koméntar, sapertos:
      • Anjeun teu kedah hariwang ngeunaan ieu.
      • Hehehehe, abdi langkung séhat.
      • Kuring boga hal dina kontrol.
      • Pikiran kuring ngeunaan kaséhatan béda sareng anjeun.
      • Abdi damel sareng dokter kuring.
      • Diets tiasa ngarampog énergi anjeun.
      • Abdi séhat sareng henteu nyéépkeun tuangeun anu diperyogikeun ku awak.
  2. Nyarioskeun kumaha perasaan anjeun:
    • Dina sagala kajujuran, urang teu bisa gelo ku batur nepi ka urang nganyatakeun sentimen urang jeung ngabejaan eta naon maranehna ngalakukeun atawa ngomong bothers urang.
    • Sababaraha kali, jalma yakin komentar maranéhanana ngeunaan penampilan anjeun, diet, atawa pilihan dahareun anu “mangpaat,” “mereun,” atawa ngan saukur “nyoba ngabejaan Anjeun naon digawé pikeun aranjeunna”.
    • Anjeun kedah ngawartosan aranjeunna yén éta mangrupikeun kaputusan anjeun naha aya anu bakal ngabantosan anjeun dina jalan anjeun sanés milikna.
  3. Hindarkeun jalma négatip:
    • Sakapeung, ucapan anu nganyenyeri ngan ukur ditujukeun pikeun kejam.
    • Nalika rekan kerja “komplék superioritas” anjeun nyarios parah ngeunaan beurat anjeun sareng ngobrol di tukangeun anjeun, cara panggampangna pikeun nungkulanana nyaéta ngan saukur teu malire. Kalolobaan waktu, maranehna ngalakukeun eta pikeun memicu réaksi ti anjeun. Upami anjeun nampik nyayogikeunana ka aranjeunna, aranjeunna bakal gancang kaleungitan minat. Nempatkeun kabiasaan bubudakeun maranéhna turun ka jahiliah basajan tur nuluykeun jalan riang Anjeun.
  4. Setel wates:
    • Anjeun tiasa ngan saukur nyarios, “Kuring henteu resep ngabahas ieu sareng anjeun.”
    • Jieun atra yén anjeun teu hayang ngadéngé pikiran jalma ngeunaan physique Anjeun atawa dahar.
    • Bisa jadi hésé. Anggota kulawarga, khususna, tiasa sesah pikeun netepkeun wates kusabab aranjeunna kulawarga, sareng dinamika tiasa ngabingungkeun.
    • Dina kaayaan naon waé, janten langsung sareng kuat. Upami jalma éta masih teu ngartos, tekenkeun kumaha pentingna pikeun anjeun yén aranjeunna hormat pamundut anjeun pikeun mindahkeun topik.
  5. Tong ngadangukeun:
    • Sanaos anjeun ngaréspon sacara ati-ati kana koméntar batur ngeunaan awak anjeun (atanapi awakna sorangan) sareng kumaha rasana kecap-kecapna, sigana aya kacenderungan pikeun ngémutan naon anu diomongkeunana.
    • Cukup umum pikeun mikir, “Sugan kuring henteu kedah ngahakan éta,” teras nyobian ngalaksanakeun kontrol diet kusabab éra, sieun, atanapi kasalahan. Nalika ieu kajadian, hal anu penting pikeun balik dina arah nu lalawanan tina naon éra, sieun, atawa kasalahan ngabejaan Anjeun ngalakukeun. Tuang pai anjeun sarta ngarasakeun festivities tetep diri senang.
  6. Leumpang jauh:
    • Iraha waé hal sapertos kitu kajantenan, anjeun tiasa ngahampura diri sareng ngajauhan.
    • Upami jalma anu nyarios mangrupikeun anggota kulawarga atanapi batur anu anjeun kenal, anjeun panginten tiasa ngagaduhan kamampuan pikeun ngahormatan wates anjeun. Evaluasi kaayaan sareng émosi anjeun. Anjeun teu diperlukeun pikeun ilubiung. Anjeun teu wajib ngarobah topik. Anjeun bébas ninggalkeun.
  7. Kenali kahadéan anu anjeun lakukeun:
    • Henteu paduli naon anu dipikirkeun ku batur, anjeun parantos jauh dina leungitna beurat sareng perjalanan kasehatan.
    • Ngan anjeun anu sadar kana kasusah anu anjeun hadapi, halangan-halangan anu anjeun atasi, sareng tujuan anu anjeun pasang sareng teraskeun. Nalika aya anu nyarioskeun anu teu pikaresepeun, huskeun kritikus batin anjeun sareng émut sabaraha jauh anjeun parantos sumping tanpa aranjeunna.
  8. Ngawangun sistem pangrojong:
    • Milarian jalma anu positip sareng mereun, naha éta di kulawarga anjeun, réréncangan anjeun, atanapi anu anjeun tepang online.
    • Inget ukuran 0 atawa inohong husus geus euweuh ukuran kaséhatan sarta kageulisan. jalma upbeat anu energized.
    • Jalma optimis ngarepkeun kahirupan maranéhanana. Jalma positif museurkeun kana aspék positif kahirupan.
    • Ngidinan sadaya énergi positip éta pikeun anjeun. Tetep jalma ieu dina bunderan batin anjeun sareng milarian aranjeunna nalika batur nyered anjeun ka handap.

Kahirupan pondok teuing pikeun ngantepkeun ucapan anu ngahampura ngarusak dinten, pikiran, sareng kahirupan anjeun. Naék saluhureun awon.

Balukar tina komentar négatip ngeunaan beurat anjeun

Budaya diet nyebar, sareng salah sahiji aspék anu paling pikasieuneun nyaéta yén sadayana percaya yén aranjeunna gaduh hak pikeun mairan beurat atanapi awak anjeun. Anjeun tiasa nampi koméntar sapertos anjeun parantos beurat sareng pakéan éta tiasa langkung pas pikeun anjeun ti kulawarga sareng réréncangan anjeun. Studi ngalaporkeun yén koméntar parental négatip aya hubunganana sareng dukungan sosial anu dilaporkeun kirang ti kulawarga sareng harga diri anu langkung goréng. Leuwih ti éta, kritik kulawarga boga konsekuensi ngabahayakeun jangka panjang . Sadaya koméntar kasar ngantunkeun anjeun mamang diri, sareng anjeun mimiti mikir ka diri anjeun:

  • Sarerea ditilik kuring kusabab gain beurat kuring.
  • Kuring yakin maranéhna wondering naha kuring dahar jadi loba lamun kuring dipaké pikeun jadi gadis fit cageur athletic ieu.
  • Aranjeunna kedah nganggap kuring gendut sareng ngantepkeun kuring.
  • Aya anu naroskeun ka kuring naha kuring hamil.
  • Anjeunna kaget pisan ku paningkatan beurat kuring sareng nyarioskeun ka kuring henteu jauh teuing sareng ieu.

Sakapeung, kecap-kecap éta henteu matak jahat, tapi éta nyababkeun pangaruh anu dahsyat pikeun anjeun.

PERTANYAAN

Leungitna beurat lumangsung dina beuteung saméméh mana sejenna.
Tempo Jawaban Medically Reviewed on 3/17/2022 Rujukan Sumber Gambar: Gambar iStock Kumaha Nanganan Koméntar Negatip ngeunaan Beurat atanapi Ukuran: https://www.yourweightmatters.org/how-to-handle-negative-comments-about-weight-or-size/ Kumaha Nganyahokeun Koméntar Kasar Ngeunaan Beurat Anjeun Salila Libur: https://www.self.com/story/rude-weight-comments-holidays CARA SAntun nanganan beurat jeung koméntar dahareun salila libur: https://www.onceuponapumpkinrd.com/how-to-politely-handle-comments-about-your-weight-or-food-during-the-holidays/ Henteu masalah dimana anjeun angkat, sok aya kamungkinan yén aya anu bakal mairan ngeunaan beurat anjeun atanapi pilihan tuangeun, atanapi nyarioskeun masalahna nyalira. Ieu mangrupikeun solusi pikeun kaayaan éta ku kituna anjeun tiasa langkung nyaman nalika rapat liburan. kumaha nanganan beurat jeung komentar dahareun salila libur Pulitik bisa jadi kaluar tabel di kulawarga anjeun ngumpul babarengan, tapi ningali babaturan jeung baraya anjeun geus lila teu sabudeureun bisa mawa up komentar ngeunaan kumaha anjeun kasampak, beurat anjeun atanapi ngakibatkeun komentar nu teu dihoyongkeun tur triggering ngeunaan komentar dahareun ngeunaan naon anjeun. nuju tuang atanapi henteu tuang. Jelas jinis koméntar sareng dialog éta leres-leres tiasa mangaruhan kana perasaan anjeun ngeunaan diri anjeun salami wengi sareng saluareun. Tujuanana kuring sareng nyerat tulisan ieu ngeunaan cara nanganan koméntar ngeunaan beurat sareng tuangeun anjeun nyaéta ngabantosan anjeun ngajaga kapercayaan dina sadaya pilihan tuangeun anjeun sareng gambar awak anjeun nalika jinis koméntar ieu timbul.

Nguruskeun Koméntar Pangan sareng Koméntar Ngeunaan Beurat

Éta tiasa sesah henteu ngantepkeun koméntar ngeunaan beurat atanapi tuangeun ti babaturan sareng kulawarga ka anjeun, khususna upami anjeun dina prosés nyageurkeun hubungan anjeun sareng tuangeun sareng langkung dipikacinta awak anjeun. Anggo réspon sareng réalisasi ieu pikeun ngaréspon sacara sopan kana kaayaan sareng mugia henteu ngantepkeun koméntar ngarusak waktos anjeun dina liburan ngumpul. Sababaraha kaayaan tiasa janten paguneman sacara pribadi pikeun ngantepkeun jalma éta terang yén koméntar sareng omongan diet mangaruhan anjeun langkung seueur tibatan anu panginten. Sarerea aya di tempat anu béda dina perjalanan kaséhatan, nutrisi sareng kabugaran sareng kuring pikir penting pisan pikeun hormat kaputusan batur ngeunaan naon anu aranjeunna tuang atanapi henteu tuang sabab urang ngan saukur henteu terang naon waé anu bakal lumangsung. aranjeunna. Éta leres-leres penting pikeun émut salami usum liburan sareng taun. DISCLAIMER: Koméntar sareng strategi ieu henteu dimaksudkeun pikeun dianggo pikeun nyumputkeun atanapi masker gangguan tuangeun. Maksud kuring henteu ngabantosan saha waé anu leres-leres peryogi bantosan, ngajauhan diri tina babaturan sareng kulawarga. Upami anjeun berjuang sareng gangguan dahar, kuring nyarankeun pisan anjeun milarian bantosan ti ahli diet anu kadaptar. Anjeun tiasa milarian hiji di daérah anjeun di dieu.

Sifat Paguneman dina Liburan Gatherings

Kusabab dahareun téh titik fokus paling gatherings libur, koméntar kana naon jalma anu dahar atawa henteu dahar, sarta Obrolan diet bisa datang nepi rada alami. Bari kuring yakin yén komentar tangtu teu dimaksudkeun dina cara ngabahayakeun sarta leuwih ti produk gigir tina budaya urang. Kuring ngarti yén aranjeunna tiasa pisan micu pikeun urang anu nyobian langkung cinta awak urang sareng nampik budaya diet pikeun hubungan anu langkung saé sareng tuangeun. Kitu cenah, hanjakalna aya sababaraha kasus nalika jalma nyieun komentar ngeunaan penampilan anjeun kalawan niat menyakiti parasaan anjeun sangkan dirina ngarasa leuwih alus, sarta éta teu ok. Éta nalika anjeun kedah mutuskeun upami anjeun hoyong aya di sekitar jalma-jalma éta, atanapi upami éta ngajamin paguneman anu langkung ageung sareng aranjeunna ngeunaan kumaha koméntar tuangeun atanapi penampilan anjeun karasa dina waktos ayeuna. Dina tulisan blog ieu kuring ngalakukeun anu pangsaéna pikeun ngajawab patarosan:

  1. “Kumaha anjeun ngadamel kaayaan anu nyababkeun nalika jalma-jalma masihan koméntar ngeunaan beurat anjeun?”
  2. “Kumaha anjeun ngadamel kaayaan anu nyababkeun nalika jalma-jalma masihan koméntar tuangeun sareng nangtoskeun pilihan anjeun?”
  3. “Kumaha anjeun teu ngantep salah sahiji ieu mangaruhan cara anjeun ngarasa ngeunaan diri anjeun?”

Kumaha Nanganan Koméntar Ngeunaan Beurat Anjeun sareng Cara Anjeun Tingali

Upami anjeun parantos lami teu ningali réréncangan atanapi anggota kulawarga, éta gampang pikeun masihan koméntar ngeunaan cara aranjeunna katingali langsung tina bat. Ieu mangrupikeun hal anu urang awéwé parantos biasa dilakukeun sacara alami. Nanging, sakapeung koméntar dilakukeun anu langkung seueur ngarugikeun tibatan anu hadé, sareng tiasa nyababkeun pikiran atanapi paripolah anu anjeun henteu diantisipasi tina koméntar batur dina rapat liburan. Hanjakal, kuring geus katempo ieu lumangsung sarta ngalaman eta sorangan. Éta sifat manusa pikeun ngabandingkeun diri urang sareng batur sareng éta hésé pisan henteu dilakukeun, janten panginten éta sobat rada sirik kana penampilan anjeun (atanapi hoyong ngadamel pilihan anu séhat sapertos ningali anjeun damel) sareng nyarioskeun hal anu ngajantenkeun anjeun teu aman. nyumputkeun insecurities sorangan. Janten kumaha anjeun mastikeun yén anjeun henteu nga-internalisasi koméntar ieu sareng aranjeunna langsung mumbul ti anjeun?! Ieu sababaraha conto kumaha cara ngadamel koméntar ngeunaan penampilan anjeun sareng naon anu anjeun tuang ku cara anu sopan anu ngajaga katengtreman anjeun.

Alamat Koméntar Ngeunaan Kaséhatan anjeun

Upami hiji jalma leres-leres merhatikeun kaséhatan anjeun, kuring yakin yén aranjeunna bakal ngadeukeutan anjeun sacara pribadi sareng henteu masihan koméntar sacara umum. Éta mangrupikeun salah sahiji cara pikeun nyarioskeun bédana antara jalma anu leres-leres prihatin ngeunaan anjeun versus batur anu tiasa nunjukkeun rasa teu aman sorangan ngeunaan cara aranjeunna ningali anjeun.

Naon anu kudu Diomongkeun Nalika Aya Anu Ngomentaran Ukuran Awak Anjeun

Éta langkung seueur ngeunaan aranjeunna, sanés anjeun. Babaturan anu masihan koméntar négatif ngeunaan penampilan anjeun tiasa janten cerminan ngeunaan kumaha perasaanana ngeunaan dirina tibatan anjeun. Anjeun terang awak anjeun pangsaéna, sareng urang sadayana ngalangkungan fase kahirupan anu béda-béda dimana awak urang tiasa robih. Hanjakal ieu kajadian kalawan awéwé sagala teuing mindeng sarta kuring miharep éta henteu. Malahan babaturan anu teu merta nyobian menyakiti parasaan anjeun tiasa masihan koméntar ngeunaan cara anjeun ningali pikeun ngajantenkeun diri anjeun langkung saé. Hésé nyandak jalan anu luhur sareng sadar yén éta langkung seueur ngeunaan aranjeunna sareng sanés anjeun, tapi tiasa sadar yén éta tiasa ngabantosan sababaraha émosi kaluar tina kaayaan nalika anjeun kesel ngeunaan koméntar.

Situasi: Beurat Komentar

Koméntar : ”…… gadis gedé” Tanggapan: Buka pikeun interpretasi. Panginten aranjeunna henteu nyebat anjeun “gadis ageung” (atanapi anu sapertos kitu) tapi kecap-kecap ieu lebet kana koméntar sacara teu kahaja. Di dieu téh dimana Jigana béda budaya jeung generasi bisa datang kana antrian. Nanging, upami anjeun henteu yakin upami anjeun ngartos maksudna nyarios éta, anjeun tiasa naroskeun aranjeunna ngajelaskeun naon anu dimaksud. Ku cara éta, éta mangrupikeun cara anu henteu nuduh pikeun muka dialog sareng ngantepkeun rohangan pikeun anjeun ogé ngabagi kumaha koméntar éta mangaruhan anjeun.

Kumaha Ngabales Koméntar Kaleungitan Beurat

Teu aya buku aturan pikeun nanganan komentar négatip ngeunaan beurat. Pikeun urang anu ngusahakeun mikanyaah awak urang langkung seueur, sareng gaduh hubungan anu séhat sareng sadaya tuangeun koméntar sapertos: “anjeun kurus teuing, anjeun kedah tuang langkung seueur” atanapi “anjeun yakin yén anjeun kedah tuang éta?”, tiasa gancang ngajadikeun anjeun ngarasa teu aman tur knocked handap kapercayaan anjeun dina kaputusan dahareun anjeun pikeun sésana peuting jeung saterusna. Dina kalolobaan kaayaan kuring yakin jalma henteu nyobian ngahaja nganyenyerikeun koméntarna. Kuring ogé nganggap yén éta penting pisan pikeun disebatkeun di dieu (sareng urang bakal ngobrol langkung seueur ngeunaan ieu engké) bédana budaya sareng generasi anu mangrupikeun faktor dina sababaraha komentar anu dilakukeun ngeunaan beurat. Nalika koméntar didamel sareng anjeun mimiti ngémutan éta, ngingetkeun diri yén awak anjeun unik, sareng upami anjeun ngahaja kaleungitan beurat, naha anjeun kaleungitan beurat di tempat munggaran – pikeun anjeun, sanés anu sanés!

Kaayaan: Koméntar Beurat Dihijikeun sareng Koméntar Pangan

Koméntar: “Anjeun kurus teuing, anjeun kedah tuang langkung seueur.” Tanggapan: “Kuring bagja sareng naon anu aya dina piring kuring ayeuna – sadaya tuangeun katingali saé! Abdi badé kéngingkeun deui tuangeun upami kuring lapar engké.”‘ Koméntar: “Anjeun henteu kedah ningali naon anu anjeun tuang sabab anjeun langkung kurus tibatan kuring.” Tanggapan: “Sarerea dahar béda.” Koméntar: “Naha anjeun yakin yén anjeun kedah tuang éta?” Jawabna: “Enya! Abdi terang naon anu pangsaéna pikeun awak kuring, hatur nuhun!” Dina kaayaan dimana anjeun ngarasa kawas batur komentar bisa memicu anjeun dina tempat négatip ngeunaan pilihan dahareun anjeun atanapi gambar awak, neukteuk off, ngarobah subjek atawa nyandak diri kaluar tina situasi ku ninggalkeun kamar. Éta mangrupikeun hal anu pangsaéna pikeun dilakukeun dina 99,9% tina kaayaan ieu. Ngarobih subjek dina waktos salajengna anjeun aya di sekitar jalma éta atanapi ngarobih topikna sakumaha sopan sabisa anjeun dina waktos salajengna éta muncul mangrupikeun cara saderhana pikeun ngajagi katengtreman anjeun sareng nempatkeun wates di sekitar jinis dialog éta. Barina ogé, liburan kumpul sanes tempat debat / ngabahas kabiasaan anjeun.

Pandangan Budaya dina Citra Awak sareng Dampakna

Dina pangalaman pribadi kuring, salaku anak ti dua imigran Polandia anu tumuwuh nepi dina waktu dimana dahareun teu salawasna loba pisan, keur ceking dina waktu éta bisa jadi hartina anjeun gering atawa teu boga cukup dahareun. Ieu leres-leres mangaruhan cara indung sareng bapa kuring ningali tuangeun. Upami anjeun mikirkeun éta, positip awak, tuangeun intuitif, sareng konsép gaduh hubungan anu positif sareng tuangeun mangrupikeun kapercayaan anu énggal. Ibu, nini, sareng bibi urang henteu dewasa ningali tuangeun ku cara ieu. Émut yén aya seueur béda budaya sareng generasi anu béda ti baraya anu langkung kolot anu tiasa masihan koméntar ngeunaan tuangeun atanapi cara anjeun ningali deui tiasa ngabantosan anjeun ngaleungitkeun sababaraha émosi tina éta sareng ngabantosan anjeun sadar yén aranjeunna sigana henteu ngalakukeun éta. janten nyeri pisan, tapi dumasar kana kapercayaan jeung pamahaman dahareun maranéhna teu mikir dua kali ngeunaan jenis komentar. Upami anjeun mendakan yén ieu kajantenan pisan, kuring panginten tiasa ngabantosan pikeun calik sareng anggota kulawarga éta sareng ngajelaskeun kapercayaan anjeun ngeunaan tuangeun sareng kabiasaan kaséhatan anjeun supados aranjeunna sadar yén koméntar anu tangtu tiasa ngajantenkeun anjeun teu nyaman.

Kulawarga Commenting on Beurat sarta Pilihan Dahareun

Panginten ibu atanapi bibi anjeun resep pisan kana budaya diet dina taun 80an sareng 90an nalika tuangeun rendah gajih parantos ngamuk sareng roti goréng. Éta panginten henteu ngartos pisan kana pilihan tuangeun anjeun sareng yén aranjeunna nyarioskeun ngeunaan diet fad ieu nyababkeun anjeun kusabab anjeun milih kaluar tina budaya diet. Dina sababaraha kabudayaan, éta mangrupikeun simbol status anu langkung ageung. Janten aranjeunna tiasa nganggap ieu mangrupikeun pelengkap {“ah anjeun katingali ageung ayeuna”} sareng ayeuna anjeun sadar diri ngeunaan pilihan tuangeun anjeun di sabudeureun aranjeunna sareng di pésta sabab dina pikiran anjeun anjeun henteu hoyong janten. “langkung ageung” dumasar kana naon anu aranjeunna nyarioskeun sabab anjeun henteu ningali diri anjeun sapertos kieu. Interprétasi mangrupikeun bagian anu ageung! Iraha waé koméntar sapertos kieu asalna ti dulur sepuh kuring ngan ukur ngingetkeun kuring henteu terang naon definisina ageung vs leutik atanapi ceking atanapi naon waé anu leres. Maksud kuring ieu ku cara anu pangsaéna tapi kuring ngan ukur émut pendapatna ngeunaan awak kuring henteu masalah pikeun kuring.

Satuju pikeun Teu Satuju sareng Kolot atanapi Anggota Kulawarga Lain

Upami anjeun mendakan yén koméntar tuangeun atanapi awak mangrupikeun hal anu anjeun terus-terusan disanghareupan ti anggota kulawarga, panginten waktosna pikeun ngobrol ngeunaan perasaan anjeun nalika koméntar sapertos kitu dilakukeun. Éta ogé kasempetan anu saé pikeun ngajelaskeun sakedik ngeunaan perjalanan kapercayaan anjeun ngeunaan tuangeun sareng awak anjeun supados aranjeunna ngartos kumaha komentar anu tangtu tiasa memicu sareng teu dihoyongkeun. Dina ahir poé anjeun teu kudu satuju jeung sagalana jalma séjén percaya ngeunaan pilihan dahareun, jsb tapi anjeun kudu hormat silih tur ngarti dimana wates pikeun ngawangkong ngeunaan topik ieu. Éta hal anu pangsaéna anu anjeun tiasa laksanakeun sareng anggota kulawarga anu gaduh kapercayaan anu béda-béda ngeunaan tuangeun, ukuran awak, sareng naon harti séhat.

Kaayaan: Koméntar Dahareun sareng Pamadegan

Koméntar : “Wah, tingali anjeun, anjeun tuang cookie” Jawab: “Ih, enak pisan.” Pikeun kuring, ieu mangrupikeun salah sahiji koméntar anu ditujukeun pikeun ngahaja nganyenyeri anjeun sareng leres-leres henteu pantes. Kuring nyebutkeun neukteuk off, sarta leumpang jauh. Ieu mangrupikeun conto anu saé pikeun sadar yén aranjeunna nuju ngarencanakeun kerawanan sorangan ka anjeun. Ku ngalakukeun ieu, anjeun mimiti ningali naon maranéhna bisa geus implying tur sopan némbongkeun aranjeunna yen topik ieu teu up for diskusi dina tipe ieu setelan dina cara nicest mungkin. Inget, pilihan dahareun anjeun teu kudu nepi ka debat atawa tampilan.

Kumaha Nanganan Batur Ngawangkong Ngeunaan Masalah Kadaharan Mantenna

Panginten anjeun nyageurkeun hubungan anjeun sareng tuangeun sareng awak anjeun sareng omongan diet tiasa memicu sabab bagian anjeun masih mikir yén diet mangrupikeun hiji-hijina jalan pikeun “dahar séhat”. Hal-hal anu diomongkeun ku batur ngeunaan diet anu aranjeunna tuang atanapi henteu tuang tiasa ngajantenkeun anjeun raos goréng ngeunaan naon anu anjeun tuang atanapi henteu tuang. Inget yén nalika anjeun ngarasa saolah-olah pilihan maranéhanana leuwih unggul ti anjeun, set conto respecting pilihan dahareun maranéhanana sarta henteu scrutinizing aranjeunna sarta aranjeunna mudahan bakal nuturkeun. Ninggalkeun kamar upami anjeun henteu hoyong janten bagian tina paguneman diet, robih topikna ku cara anu sopan atanapi upami anjeun cukup nyaman sareng aranjeunna ngantepkeun aranjeunna terang yén anjeun nuju dina perjalanan anu séhat sareng anjeun langkung resep henteu. janten bagian tina paguneman ieu ayeuna.

Situasi: Koméntar Dahareun Batur Ngadamel Ngeunaan Dirina

Koméntar: “Kuring henteu acan tuang sadinten.” Tanggapan: Henteu aya ATAWA “Sadaya tuangeun katingalina ngeunah!” Ieu skenario. Upami babaturan anjeun / baraya muncul di pésta ngagero yén aranjeunna henteu tuang nanaon sadinten kanggo nyiapkeun tuangeun tuangeun di pésta éta. Ujug-ujug anjeun mikir deui kana sagala hal anu anjeun tuang siang sareng langsung ngarasa goréng yén anjeun henteu tuang kirang atanapi henteu “nyiapkeun” tuangeun tuangeun pesta. Kahiji anjeun teu kudu ngarasa goréng pikeun dahar beurang sabab awak urang butuh dahareun pikeun fungsi leuwih ti sakali sapoé. Sabenerna langkung pinter pikeun nyéépkeun bahan bakar sapertos dinten-dinten sanés sanaos anjeun terang anjeun badé ka pésta wengi éta. Ieu nyegah kaleuleuwihan tuang sareng teu lapar sadinten ngantosan tuangeun. Anjeun langkung ngontrol pilihan tuangeun anjeun upami anjeun henteu kalaparan. Kuring ogé nganggap jinis koméntar ieu dilakukeun pikeun ngajantenkeun jalma éta langkung saé ngeunaan dirina. Aranjeunna menerkeun sabaraha aranjeunna badé tuang ku nyarios yén aranjeunna henteu acan tuang sadinten dugi ka hanjakalna nyumputkeun kaamanan tuangeunana. Nalika anjeun tiasa ningali koméntar sapertos kitu, langkung gampang sadar yén éta sanés ngeunaan anjeun.

Bottom Line Lamun datang ka Beurat jeung Koméntar Dahareun

Pilihan sareng penampilan dahareun anjeun henteu kanggo debat atanapi tampilan. Obrolan sareng koméntar diet hanjakalna moal dileungitkeun, tapi anjeun aya dina kadali kumaha anjeun ngadamelana. Ngaluarkeun diri tina paguneman atanapi ngobrol sareng anggota kulawarga atanapi réréncangan sacara pribadi upami anjeun hoyong aranjeunna terang kumaha jinis koméntar éta karasaeun anjeun. Émut yén kalolobaan waktos éta ngeunaan jalma sanés anu nunjukkeun rasa teu amanna ka anjeun, sareng upami aranjeunna gaduh perhatian anu nyata ngeunaan kaséhatan anjeun, aranjeunna moal masihan koméntar umum anu leres-leres tiasa menyakiti parasaan anjeun. Faktor budaya sareng generasi dimaénkeun nalika ngobrol ngeunaan diet sareng koméntar kana penampilan ogé. Pertimbangkeun yén upami koméntar éta asalna ti dulur sepuh anu henteu terang yén gambar awak sareng kaséhatan gaduh definisi anu béda dina jaman ayeuna. Upami anjeun maca tulisan blog ieu sareng mendakan yén éta ngabantosan anjeun nganapigasi liburan kumpul-kumpul atanapi kaayaan tuangeun anu sanés kalayan langkung yakin kana pilihan tuangeun anjeun sareng kumaha carana ngadamel nalika koméntar didamel, Abdi hoyong terang! Abdi ngarepkeun ieu ngabantosan anjeun ngaraosan diri dina ngumpul dina usum liburan ieu sareng ngabantosan sababaraha setrés pikeun ngaréspon nalika aya komentar anu béda. Inget yén dina ahir poé anjeun terang pangalusna lamun datang ka jenis pilihan rék nyieun pikeun diri! Entong hapunten pikeun ngahormatan awak anjeun sareng ngalakukeun naon anu diperyogikeun pikeun netepkeun wates dina kaayaan anu tiasa ngajantenkeun anjeun teu nyaman.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *