téks kahariwang Kuring bajoang jeung gangguan kahariwang. Kuring terang kumaha cara nungkulan kahariwang sadinten-dinten; Seueur urang anu gaduh kahariwang anu ngurus langkung ti ngan ukur ngatur gejala urang pikeun ngaliwat sadinten. Kami ogé grappling sareng cara gejala-gejala éta tiasa ngahupuskeun hubungan urang dina waktos nampi pangrojong luar karasa peryogi sareng luar biasa. Pribadi, kuring terang yén kuring peryogi dukungan, tapi tiasa sesah nampi éta. Sakapeung, dina anu paling hariwang, kuring sesah janten sosial – bahkan sareng anu paling caket. Upami anjeun gaduh réréncangan anu hariwang tapi bingung ku kacenderunganna mundur atanapi teu malire usaha anjeun pikeun ngahontal, kuring ngarepkeun daptar ieu bakal ngaleungitkeun naon anu tiasa karasaeun wilayah anu teu biasa. Ieu sababaraha hal anu ku sababaraha jalma anu kahariwang sering ngaharepkeun babaturan urang nyarios ka urang: texts.jog_.jpg “Sahabat urang téh leuwih ti ngan naha anjeun datang balanja jeung kuring atawa rék nyanyi karaoke jeung katresna. Persahabatan urang ngeunaan anjeun sareng kuring, manusa anu kantos robih anu parantos mutuskeun yén urang bakal silih asih dina kahirupan ieu. “Punten teu rumaos peryogi ngajelaskeun naon-naon ka abdi. Anjeun teu kedah miheulaan nanaon sareng abdi. Abdi moal ragu ngadamel akomodasi anu ngajantenkeun anjeun langkung aman. “Hayang ngan dahar adonan cookie atah teu ngobrol?” “Kuring babaturan anjeun sabab kuring bogoh ka anjeun, sareng kuring terang yén anjeun nyata, anjeun anu ngajantenkeun kuring nyarios, ‘Kuring kedah gaduh jalma ieu dina kahirupan kuring,’ masih aya di dinya.” “Kahariwang sanés jati diri anjeun. Éta henteu ngarobih anjeun janten jalma anu teu dikenal.” “Kuring tetep resep sareng anjeun, sanaos hartosna linggih di kamar anu sepi sareng anjeun henteu ngalakukeun nanaon, éta cekap pikeun kuring. Kusabab anjeun masih jalma anu kuring ngan ukur kedah gaduh dina kahirupan kuring. ” “Kuring moal pernah nyandak éta pribadi nalika anjeun jaminan. Kuring terang naon waé anu ngajantenkeun anjeun kabeuratan teu aya hubunganana sareng kuring. Kuring terang anjeun henteu ngadorong kuring jauh. ” “Kuring ngarti naha dina ‘dinten-dinten anjeun,’ anjeun satuju pikeun ngalakukeun hiji hal sareng kuring teras langsung sieun sabab anjeun terang dina sababaraha tingkatan anjeun yén anjeun moal tiasa ngiringan. Kuring terang éta sanés kusabab anjeun henteu hoyong. Kuring moal eureun kaasup anjeun. Kuring moal eureun ngondang anjeun. Kuring moal eureun nanyakeun anjeun pikeun ilubiung dina kahirupan kuring. Henteu paduli sabaraha kali anjeun nyarios enya teras henteu.” “Éta saé upami anjeun ngirim SMS ka kuring dina menit terakhir sareng ngawartosan anjeun moal tiasa sumping.” “Éta saé upami anjeun nyarios ‘enya’ kana rencana teras robih pikiran anjeun sareng nyarios ‘henteu.'” “Upami anjeun kedah spontan, telepon kuring jam 3 sonten. on Salasa sarta ngabejaan ka kuring naon rék ngalakukeun. Sanaos abdi henteu tiasa kabur, abdi tiasa masihan anjeun sababaraha menit supados urang tiasa ngalamun ngeunaan petualangan anu bakal urang lakukeun dina hiji dinten. “Upami anjeun terang dina jero haté anjeun yén sadaya anu bakal urang laksanakeun nyaéta ngalamun ngeunaan petualangan ieu, ulah ngarasa sedih. Anjeun aya. Anjeun sobat kuring. Éta sadayana anu kuring kedah terang. ” “Nalika anjeun ngarasa ragu pikeun ngahubungi kuring sabab anjeun pikir kuring kedah bosen kana drama, lakukeun waé.” “Percanten yén urang tiasa nyarioskeun kaleresan ngeunaan parasaan urang sareng henteu kedah saling ngalindungan tina anu awon.” “Anjeun tiasa ngirim téks ka kuring ngeunaan rasa teu aman anjeun, sareng kuring bakal nyarioskeun anjeun sadayana.” “Kuring masih di dieu pikeun anjeun, sanaos urang parantos lami teu ngobrol atanapi pendak.” “Anjeun moal tiasa kaleungitan abdi, abdi janji. Henteu kusabab ieu. ” “Anjeun teu sorangan.” “Jadi… naha anjeun badé mesen pizza sareng ningali sadayana usum Gilmore Girls engké?” April Ward mangrupikeun ahli otak katuhu profésional basis Texas anu nostalgia pikeun sagala hal ’90an wates sareng patologis. Hal favorit nya kaasup Manisan kalapa, hujan badai, literatur Victoria, screaming solos gitar, sarta poliéster vintage. Anjeunna hirup sareng salakina anu luar biasa sareng dua anjing (sadayana diidinan nyium rarayna) sareng koleksi baju tidur anu pikaresepeun.
Salawasna saé pikeun terang kumaha ngahibur babaturan atanapi anggota kulawarga anu hariwang atanapi kesel. Hatur nuhun kana telepon sélulér, urang bahkan tiasa nginjeumkeun dukungan émosional ti jauh. Ieu sababna penting pisan pikeun terang kumaha ngahibur batur dina téks. Cara anu pangsaéna pikeun nganyahokeun batur dina téks nyaéta nganggo Métode RUOK. Ieu ngawengku recognizing masalah, pamahaman cara pangalusna pitulung, nawarkeun ceuli dengekeun, sarta ngajaga paguneman ngeunaan éta. Dilaksanakeun leres, Métode RUOK tiasa dianggo pikeun ngahibur batur ti mana waé di dunya. Upami anjeun henteu acan kantos ngupingkeun Métode RUOK sateuacana, tong ngarasa goréng. Ieu saleresna mangrupikeun sistem anu nembe urang ciptakeun pikeun ngabantosan batur ngahibur batur anu peryogi. Baca terus pikeun jadi ahli Métode RUOK dina comforting batur ngaliwatan téks. Upami sumber tambahan diperyogikeun, mangga pariksa sistem lengkep kami pikeun ngéléhkeun kahariwang .

Tip Gancang pikeun Kumaha Nyaman Batur Ngaliwatan Téks

Tanya upami aranjeunna hoyong ngobrol

Upami anjeun henteu yakin kumaha ngahibur babaturan, henteu kunanaon naroskeun. Meureun maranéhna bisa ngagunakeun sababaraha saran, meureun aranjeunna ngan perlu curhat, atawa meureun maranéhna bisa ngagunakeun leungeun sabudeureun imah. Ulah nebak; nanya.

Pitulung Spésifik Relawan

Taun kamari, misan kuring cilaka parah dina kacilakaan tabrakan. Anjeunna meryogikeun bedah otak darurat anu ngantunkeun kolotna sareng sesa urang émosional lemes sareng stres. Nalika anjeunna di rumah sakit, seueur réréncangan kulawarga angkat pikeun nyandak tuangeun atanapi mesen tuangeun kanggo kulawarga. Sapuan ieu indit jauh. Nanging, upami réréncangan ieu ngan ukur nyarios, “Punten nelepon kuring upami anjeun peryogi naon waé” résponna sigana sapertos “Kami moal kunanaon, hatur nuhun pikeun nawiskeun.” Ulah ngan ukur nawiskeun pitulung. Upami anjeun leres-leres hoyong ngadamel bédana, sukwan jinis pitulung khusus sareng lakukeun.

Hindarkeun Ngagunakeun Klisé

“Sagala kajadian pikeun alesan” atanapi “Éta waktos na” tiasa dianggo dina kartu simpati, tapi éta dahsyat salaku téks pikeun ngahibur babaturan. Anjeun tiasa hartosna saé, tapi sigana anu kasapuluh kalina dinten ieu sobat anjeun nampi pesen anu sami. Ogé, éta tiasa janten cara presumptuous pikeun nerapkeun pandangan dunya anjeun atanapi kapercayaan agama ka jalma anu panginten henteu tiasa ngabantosan. Upami aya anu nembé kaleungitan murangkalih kusabab panyakit terminal, aranjeunna sigana henteu hoyong ngadangu yén éta “Sadaya bagian tina rencana.”

Ngahibur Batur Ngaliwatan Téks Ngagunakeun Métode RUOK

Ngalipur batur dina téks tiasa sami sareng ngalipur jalma dina sababaraha tingkatan. Pamustunganana, duanana skenario ngandelkeun komunikasi éféktif, empati, jeung kaahlian dengekeun aktip. Dina dua skenario, tujuan anjeun nyaéta pikeun mikawanoh sareng ngartos naon anu dijalanan ku babaturan anjeun, teras ngabantosan aranjeunna ngabéréskeunana. Nanging, aya ogé sababaraha tantangan nalika nyobian ngahibur babaturan dina téks. Tanpa basa awak anu katingali, urang kedah usaha tambahan pikeun nunjukkeun yén urang aktip ngadangukeun. Pesen sapertos “Abdi ngartos kumaha perasaan anjeun,” atanapi naroskeun patarosan khusus tiasa ngabantosan nunjukkeun dengekeun aktip dina téks. Sanaos anjeun henteu tiasa nangkeup réréncangan atanapi anggota kulawarga dina téks, anjeun tiasa nunjukkeun kumaha pentingna aranjeunna pikeun anjeun ku nyarios langsung ka aranjeunna. Métode RUOK pikeun Ngahibur Babaturan Pikeun ngajaga prosés ngahibur babaturan dina téks saderhana, kuring ngajantenkeun léngkah-léngkah anu gampang diinget-gancang. Kalayan Métode RUOK, urang sacara efektif naroskeun ka batur, “Naha anjeun henteu kunanaon?” (RUK). Ti dinya, urang tiasa terang kumaha cara anu pangsaéna pikeun ngabantosan aranjeunna dina tenang, nyenangkeun, atanapi langkung saé. Kami bakal nungtun anjeun dina unggal léngkah. Teras, teraskeun maca pikeun tip anu langkung spésifik ngeunaan cara ngadamel téks anu sampurna pikeun ngahibur batur dina sagala rupa kaayaan.

Lengkah 1. Ngakuan Masalah

Lengkah salah sahiji Métode RUOK nyaéta ngakuan masalah. Ieu hartosna ngaidentipikasi naon anu dijalanan ku babaturan atanapi kulawarga anjeun. Nyaho naon anu dijalanan ku batur atanapi kumaha perasaanana mangrupikeun léngkah munggaran pikeun ngabantosan aranjeunna. Alesan anu mungkin pikeun batur kedah dihibur:

  • Aranjeunna ngarasa hariwang, gugup, atanapi sieun ngeunaan hiji hal
  • Aranjeunna ngalaman amarah atanapi frustasi
  • Aranjeunna kaleungitan batur anu caket sareng aranjeunna duka
  • Aranjeunna nunjukkeun atanapi nganyatakeun ku cara naon waé yén aranjeunna peryogi dukungan

Upami anjeun henteu yakin naha réréncangan, anggota kulawarga, atanapi bahkan jalma asing tiasa nganggo panglipur atanapi dukungan – tong sieun naroskeun! A basajan, “Dupi anjeun oke?” tiasa jauh ka dieu. Kadangkala kacida alus pikeun pariksa dina kalawan babaturan sanajan aranjeunna sigana sampurna rupa. Anjeun henteu kantos terang naon anu dijalankeun ku batur sacara internal, sareng ngan saukur mariksa éta sok ngaapresiasi.

Lengkah 2. Ngartos Kumaha Pitulung Best

Sakali anjeun ngakuan masalahna, éta waktuna pikeun nyobaan sareng ngartos kumaha carana ngabantosan anu pangsaéna. Panginten hiji réréncangan ngahubungi anjeun ngeunaan hal anu aranjeunna jalani, atanapi panginten anjeun nganjang ka aranjeunna. Barina ogé, éta penting pikeun ngarti yén jalma Cope jeung émosi maranéhanana dina cara béda. Naon anu dianggo pikeun ngahibur sareng ngagentos setrés dina hiji jalma panginten henteu tiasa dianggo pikeun anu sanés. Sababaraha urang panginten peryogi nangkeup sareng ceurik anu saé, sedengkeun anu sanés ngan ukur hoyong batur pikeun mumbulkeun pikiranana. Upami anjeun ngalipur réréncangan dina téks, anjeun tiasa terang aranjeunna cekap ngartos kumaha ngabantosan. Mun anjeun teu yakin, éta mangrupakeun ide nu sae pikeun nanya ka aranjeunna naon maranéhna butuh atawa kumaha anjeun bisa mantuan pangalusna. Pribadi, nalika babaturan mimiti nga-sms kuring ngeunaan kahariwang, hanjelu, atanapi hal anu ngajantenkeun aranjeunna kesel, kuring langsung naroskeun kumaha kuring tiasa nyumbangkeun pangsaéna. Abdi sareng salah sahiji réréncangan kuring sering silih sms sadidinten. Simkuring boga lulucon jero nu ganda salaku sistem anu lumaku pikeun urang. Upami anjeunna ngintunkeun téks ka kuring ngeunaan frustasi anjeunna, kuring bakal naros, “Naha urang ngan ukur curhat, atanapi milarian solusi?” Ieu bisa disada lucu, tapi éta alat berharga dina sagala silaturahim atawa hubungan.

  1. Venting – Aya waktos urang hoyong curhat émosi urang kaluar, ngarasa disahkeun, sarta ngaléngkah. Henteu aya “solusi logis” anu ditéang di dieu.
  2. Solusi – Aya waktos nalika urang hoyong ngabéréskeun masalah sacara logis, diyakinkeun, sareng milarian solusi. Kami henteu ngan ukur milarian «taktak pikeun ceurik» di dieu.

Duanana ieu tiasa janten mékanisme coping anu efektif, sareng masing-masing gaduh waktos sareng tempat anu pas. Tapi ngagunakeun cara anu salah tiasa ngagagalkeun babaturan anu kasedih langkung jauh! Tong sieun langsung naroskeun kumaha ngahibur batur sacara efektif.

Lengkah 3. Nawiskeun Ceuli Dengekeun

Hiji-hijina jalan pikeun leres-leres ngabantosan batur dina téks, atanapi sanés, nyaéta pikeun mastikeun yén aranjeunna ngarasa uninga. Upami anjeun ngahibur batur sacara pribadi, ieu biasana gampang pisan. Basa awak kawas kontak panon jeung kadang unggeuk bisa mantuan sinyal yen batur boga perhatian pinuh anjeun. Demonstrasi déngékeun aktip tiasa bit leuwih pajeulit nalika comforting batur ngaliwatan téks, kumaha oge. Kalayan basa awak kaluar tina gambar, janten langkung penting pikeun aya kalana sinyal yén anjeun ngadangukeun. Urang tiasa nunjukkeun déngékeun aktip dina téks ku ngaréspon gancang sareng naroskeun patarosan anu relevan sareng luyu. Kaahlian Dengekeun Aktif

Lengkah 4. Tetep Paguneman Ngeunaan Éta

Salila paguneman normal jeung babaturan, urang mindeng némbak pikiran deui mudik kawas kaulinan ténis. Paguneman normal biasana ringan sareng gancang, sareng sering mantul tina topik ka topik sacara organik. Nalika comforting batur, paguneman kudu kasampak bit béda. Ulah ngan ngadagoan giliran anjeun nyarita atawa neangan kasempetan pikeun nyieun paguneman ngeunaan anjeun. “Kuring leres-leres terang naon anu anjeun pikahoyong, hal anu sami kajantenan ka kuring …” biasana sanés cara anu pangsaéna pikeun ngahibur batur anu curhat. Upami anjeun leres-leres hoyong ngahibur batur, ngantepkeun waktos anu diperyogikeun dina topik paguneman ieu. Anjeun bakal boga nyatu kasempetan séjén pikeun guyonan jeung paguneman light-hearted. Pikeun ayeuna mah, ngan coba pangalusna anjeun pikeun bener-bener aya di dinya jeung nyieun hiji paguneman ngeunaan aranjeunna. Ieu bakal dipikawanoh tur ngaapresiasi.

Kumaha Nyaman Anu Kahariwang Ngeunaan Téks

Nyaho naon anu kedah dikirimkeun ka jalma anu kahariwang tiasa ngabantosan aranjeunna ngeureunkeun kahariwang atanapi serangan panik. Kumaha urang bisa ngalilipur batur kalawan kahariwang ngaliwatan téks? Nalika sobat anjeun ngarasa hariwang, aranjeunna sering bakal sesah mikir sacara logis. Utamana nalika serangan panik, pikiran pikasieuneun balap gancang teuing pikeun urang ngarecahna sareng ngaturana. Pikeun ngahibur batur anu hariwang kana téks, anjeun badé ngabantosan pikiranana tina skenario anu paling parah. Paké Métode RUOK pikeun angka kaluar cara pangalusna pikeun mantuan. Kalolobaan jalma anu ngarasa hariwang bakal nguntungkeun tina paguneman diarahkeun kana positip, pamikiran logis, sareng gangguan émosional. Diajar ngeunaan kahariwang bakal langkung saé ngabantosan anjeun ngabantosan babaturan anu ngalaman éta. (Ide Hadiah: Entong Panik, Laksanakeun Ieu! 100+ Cara pikeun Ngeureunkeun Serangan Panik sareng Kahariwang ngabantosan pamiarsa diajar langkung ti saratus metode anu béda pikeun nenangkeun sareng meunangkeun deui kadali pikiranana. babaturan sareng anggota kulawarga, sareng kuring nyangka éta mangrupikeun kado anu saé!) Kumaha Nyaman Babaturan sareng Kahariwang Ngeunaan Téks

Naon anu kudu di sms ka batur anu keur grieving

Nyaho kumaha ngahibur batur anu duka tiasa leres-leres ngabantosan batur ngolah émosi sareng lalaunan ngaléngkah dina cara anu séhat. Nalika aya anu ngalaman kasedih, hal anu paling awon anu urang tiasa laksanakeun nyaéta nyobian sareng buru-buru émosi ieu. Cara anu pangsaéna pikeun ngabantosan jalma anu duka nyaéta ngamungkinkeun aranjeunna ngaksés sareng ngolah émosi dina waktosna. Ulah rurusuhan babaturan grieving ngaliwatan prosés ieu. Ogé, ulah ngarasa perlu pikeun merangan kaayaan kalawan logika cara urang bisa kalayan hiji sobat hariwang. Sabalikna, anjeun tiasa ngajak réréncangan anjeun pikeun ngabagi kenangan ngeunaan tilar dunya. Sanaos tiasa pait, ngagungkeun kahirupan sareng kenangan anu dipikacinta anu parantos maot tiasa ngabantosan. Naon Pikeun Naskah Saha Anu Ngaduka

Naon anu kudu di-SMS ka Saha Anu Ngaliwatan Perpisahan

Nyaho kumaha ngahibur batur anu bakal ngarecahna tiasa sesah. Hubungan tiasa pajeulit, sareng kaayaan ieu bakal rupa-rupa dumasar kana sababaraha faktor. Panjang waktos sareng komitmen kana hubungan, gaduh murangkalih atanapi piaraan babarengan, sareng sifat putusna sadayana bakal maénkeun peran. Dina kaayaan ieu, Métode RUOK leres-leres tiasa dianggo. Lamun batur geus anyar geus ditipu on, maranéhanana bisa ngan bener kudu curhat. Lamun putusna éta leuwih pajeulit batan éta, sobat anjeun bisa jadi butuh sababaraha saran. Sakumaha biasa, ulah sieun naroskeun kumaha anjeun tiasa ngabantosan pangsaéna. Naon anu kedah di-text ka batur saatos putus

Langkung seueur cara pikeun ngahibur babaturan anu hariwang

Hanjakal, urang teu bisa salawasna sadia diajak ngobrol atawa sms babaturan urang lamun maranéhna butuh urang. Upami anjeun hoyong ngabantosan réréncangan anu hariwang diajar pikeun ngatasi parasaan ieu nyalira, ieu sababaraha alat pikeun ngabantosan aranjeunna:

  1. Tong Panik, Laksanakeun Ieu! Buku ieu ngajarkeun 100+ metode pikeun ngeureunkeun serangan panik sareng kahariwang. Cukup flip ka halaman acak pikeun diajar mékanisme coping énggal anu gampang dianggo pikeun kahariwang!
  2. CalmiGo mangrupikeun alat pernapasan genggam anu ngabantosan pangguna anu hariwang ngontrol deui engapan nalika setrés atanapi panik. Parios ulasan lengkep CalmiGo kuring di dieu!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *