adhd

Karusuhan hyperactivity deficit perhatian bisa ngabalukarkeun salah harti, frustrations, sarta ambek-ambekan dina hubungan pangdeukeutna Anjeun. Tapi aya cara pikeun ngawangun hiji partnership healthier, happier.

Dua jalma, hiji vying pikeun perhatian nu séjén

Kumaha ADHD atanapi ADD mangaruhan hubungan?

Bari distractibility, disorganization, sarta impulsivity of attention deficit hyperactivity disorder (ADHD atawa ADD) bisa ngabalukarkeun masalah dina loba widang kahirupan sawawa, gejala ieu tiasa utamana ngaruksak lamun datang ka hubungan pangdeukeutna Anjeun. Ieu hususna leres upami gejala ADHD henteu acan leres didiagnosis atanapi dirawat. Upami anjeun mangrupikeun jalma anu ngagaduhan ADHD , anjeun tiasa ngarasa sapertos anjeun terus-terusan dikritik, diganggu, sareng diurus mikro. Henteu aya urusan naon anu anjeun laksanakeun, teu aya anu pikaresepeun pikeun pasangan atanapi pasangan anjeun. Anjeun teu ngarasa dimangfaatkeun salaku sawawa, jadi Anjeun manggihan diri Ngahindarkeun pasangan Anjeun atawa nyebutkeun naon nu kudu pikeun meunangkeun eta kaluar deui anjeun. Anjeun ngaharepkeun batur anu penting anjeun tiasa bersantai sakedik sareng ngeureunkeun nyobian ngontrol unggal aspék kahirupan anjeun. Anjeun heran naon anu lumangsung ka jalma nu murag asih jeung. Upami anjeun nuju hubungan sareng batur anu ngagaduhan ADHD , anjeun tiasa ngaraos sepi, teu dipalire, sareng teu dihargaan. Anjeun bosen ngurus sadayana nyalira sareng janten hiji-hijina pihak anu tanggung jawab dina hubungan éta. Anjeun teu ngarasa kawas anjeun bisa ngandelkeun pasangan Anjeun. Aranjeunna sigana henteu pernah nedunan janji, sareng anjeun kapaksa terus-terusan ngaluarkeun panginget sareng tungtutan atanapi sanés ngan ukur ngalakukeun hal-hal sorangan. Kadang-kadang karasaeun saolah-olah anu penting anjeun henteu paduli. Gampang ningali kumaha parasaan dina dua sisi tiasa nyumbang kana siklus anu cilaka dina hubungan. Pasangan non-ADHD humandeuar, ngageuleuyeung, sarta jadi beuki ambek-ambekan bari pasangan ADHD, ngarasa judged na salah ngartikeun, meunang pertahanan tur narik jauh. Tungtungna mah taya nu bungah. Tapi teu kudu jadi kieu. Anjeun tiasa ngawangun hiji partnership healthier, happier ku diajar ngeunaan peran ADHD muterkeun dina hubungan anjeun sarta kumaha duanana anjeun bisa milih cara leuwih positif sarta produktif pikeun ngabales tantangan jeung komunikasi saling. Kalayan strategi ieu anjeun tiasa nambihan pamahaman anu langkung ageung kana hubungan anjeun sareng ngahijikeun anjeun. Terapi online swasta anu mampuh. Kéngingkeun bantosan instan, dina alat naon waé, dimana waé anjeun aya di dunya. Mimitian ngarasa langkung saé ayeuna! Kalayan langkung ti 25,000 pembimbing anu dilisensikeun, BetterHelp ngagaduhan terapi anu cocog sareng kabutuhan anjeun. Ngadaptarkeun kiwari sarta meunang loyog. Kéngingkeun konseling online profésional pikeun masalah hubungan atanapi perkawinan. Ieu rahasia tur merenah pikeun ngamimitian.

Ngartos peran ADHD dina hubungan sawawa

Transforming hubungan anjeun dimimitian ku pamahaman peran nu ADHD muterkeun. Sakali anjeun tiasa ngaidentipikasi kumaha gejala ADHD mangaruhan interaksi anjeun salaku pasangan, anjeun tiasa diajar cara ngaréspon anu langkung saé. Pikeun pasangan kalayan ADHD, ieu hartina diajar kumaha carana ngatur gejala Anjeun. Pikeun pasangan non-ADHD, ieu hartina diajar kumaha carana ngaréaksikeun frustrations ku cara nu ajak jeung memotivasi pasangan Anjeun.

Gejala ADHD nu bisa ngabalukarkeun masalah hubungan

Kasusah nengetan. Upami Anjeun gaduh ADHD, Anjeun bisa zone kaluar salila paguneman, nu bisa nyieun pasangan Anjeun ngarasa dipaliré jeung devalued. Anjeun ogé tiasa sono kana detil penting atanapi teu sadar satuju kana hal anu anjeun teu émut engké, anu tiasa ngaganggu ka anu anjeun dipikacinta. Pohoan. Malah lamun batur kalawan ADHD ieu Mayar perhatian, aranjeunna engké bisa poho naon ieu jangji atawa dibahas. Nalika éta ulang taun salaki anjeun atanapi rumus anu anjeun nyarios badé angkat, pasangan anjeun tiasa mimiti ngarasa anjeun henteu paduli atanapi yén anjeun teu tiasa dipercaya. Kaahlian organisasi anu goréng. Ieu tiasa nyababkeun kasusah pikeun ngabéréskeun tugas ogé huru-hara rumah tangga umum. Mitra bisa ngarasa kawas aranjeunna nuju salawasna meresihan up sanggeus jalma kalawan ADHD sarta shouldering jumlah disproportionate tina tugas kulawarga. Impulsivity. Upami Anjeun gaduh ADHD, Anjeun bisa blurt hal kaluar tanpa mikir, nu bisa ngabalukarkeun parasaan menyakiti. Impulsivity ieu ogé bisa ngakibatkeun kalakuan teu tanggung jawab komo gagabah (contona, nyieun beuli badag nu teu aya dina anggaran, ngarah gelut leuwih finances). Lembur émosional. Loba jalma kalawan ADHD gaduh gangguan moderating émosi maranéhanana. Anjeun tiasa gampang kaleungitan watek sareng gaduh masalah ngabahas masalah kalayan tenang. pasangan Anjeun bisa ngarasa kawas maranéhna kudu leumpang dina cangkang endog pikeun nyegah blowups.

Nempatkeun diri dina sapatu pasangan Anjeun

Léngkah munggaran pikeun ngarobih hubungan anjeun nyaéta diajar ningali hal-hal tina sudut pandang pasangan anjeun. Lamun geus lila babarengan atawa geus kungsi gelut sarua deui jeung deui, Anjeun bisa mikir yén anjeun geus ngarti ti mana pasangan Anjeun asalna. Tapi ulah nganggap enteng kumaha gampangna salah ngartikeun lampah sareng niat pasangan anjeun. Anjeun sareng pasangan anjeun langkung béda ti anu anjeun pikirkeun-utamana upami ngan ukur salah sahiji anjeun anu ngagaduhan ADHD. Sareng kusabab anjeun kantos ngupingkeun sadayana sanés hartosna anjeun leres-leres nyandak naon anu dicarioskeun ku pasangan anjeun. Nalika émosi anu ngajalankeun tinggi, sakumaha aranjeunna biasana ngalakukeun sabudeureun isu hubungan ADHD, éta utamana hésé pikeun ngajaga objektivitas jeung sudut pandang. Cara anu pangsaéna pikeun nempatkeun diri anjeun dina sapatu pasangan anjeun nyaéta naroskeun teras ngadangukeun. Milarian waktos kanggo calik sareng ngobrol nalika anjeun henteu kesel. Hayu pasangan Anjeun ngajelaskeun kumaha maranéhna ngarasa tanpa gangguan ti anjeun pikeun ngajelaskeun atawa membela diri. Nalika pasangan anjeun réngsé, malikan deui poin-poin utama anu anjeun kantos ngupingkeun aranjeunna nyarios, sareng naroskeun upami anjeun ngartos leres. Anjeun meureun hoyong nyerat titik-titik supados anjeun tiasa ngeunteung deui engké. Nalika pasangan anjeun réngsé, giliran anjeun. Tanya aranjeunna lakonan hal nu sarua pikeun anjeun sarta bener ngadangukeun kalawan Ceuli seger jeung pikiran kabuka.

Tips pikeun ngaronjatkeun pamahaman dina hubungan anjeun

Diajar up on ADHD. Beuki duanana anjeun ngalenyepan ADHD sareng gejalana, langkung gampang ningali kumaha mangaruhan hubungan anjeun. Anjeun tiasa mendakan bohlam lampu hurung. Janten seueur masalah anjeun salaku pasangan tungtungna asup akal! Inget yén hiji otak ADHD geus hardwired béda ti otak tanpa ADHD bisa mantuan pasangan non-ADHD nyandak gejala kirang pribadi. Pikeun pasangan sareng ADHD, éta tiasa janten lega pikeun ngartos naon anu aya di balik sababaraha paripolah anjeun – sareng terang yén aya léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngatur gejala anjeun. Ngaku dampak kabiasaan anjeun boga on pasangan Anjeun. Upami anjeun anu ngagaduhan ADHD, penting pikeun mikawanoh kumaha gejala anu teu dirawat mangaruhan pasangan anjeun. Upami anjeun pasangan non-ADHD, pertimbangkeun kumaha gugup sareng kritik anjeun ngajantenkeun pasangan anjeun karasaeun. Entong ngémutan keluhan pasangan anjeun atanapi teu malire aranjeunna sabab anjeun henteu resep cara aranjeunna nyarios atanapi ngaréspon ka anjeun. Pisahkeun saha pasangan anjeun tina gejala atanapi paripolahna. Gantina panyiri pasangan Anjeun “teu tanggung jawab,” ngakuan forgetfulness maranéhanana sarta kurangna nurutan-liwat salaku gejala ADHD. Inget, gejala sanes sipat karakter. Sami ogé pikeun pasangan non-ADHD. Ngakuan yén nagging biasana timbul tina parasaan frustasi jeung setrés, lain sabab pasangan anjeun hiji harpy unsympathetic.

Kumaha pasangan kalayan ADHD sering karasaeun:
Béda. Otak sering balap, sareng jalma anu ADHD ngalaman dunya dina cara anu henteu gampang kahartos atanapi dikaitkeun ku batur.
Overwhelmed, cicingeun atawa overtly, ku stress konstan disababkeun ku gejala ADHD. Ngajaga kahirupan sapopoe dina kontrol butuh langkung seueur padamelan tibatan anu disadari ku batur. Malah lamun teu salawasna katempo, ADHD bisa nyieun batur ngarasa kawas aranjeunna berjuang pikeun ngajaga sirah maranéhanana luhureun cai.
Bawahan ka salaki. mitra maranéhanana méakkeun deal alus waktu koréksi aranjeunna atanapi ngajalankeun acara. Koréksi ngajantenkeun aranjeunna henteu mampuh, sareng sering nyumbang kana dinamika kolot-anak. Lalaki bisa ngajelaskeun interaksi ieu salaku nyieun aranjeunna ngarasa emasculated.
isin. Aranjeunna mindeng nyumputkeun jumlah badag éra, sakapeung compensating kalawan bluster atanapi mundur.
Teu dipikacinta jeung teu dihoyongkeun. Panginget konstan ti salaki, bos, sareng anu sanésna yén aranjeunna kedah “robah,” nguatkeun yén aranjeunna henteu dipikacinta sakumaha aranjeunna.
Sieun gagal deui. Salaku hubungan maranéhanana worsen, poténsi hukuman pikeun kagagalan nambahan. Tapi inconsistencies maranéhanana dihasilkeun tina ADHD hartosna yén pasangan ieu bakal gagal di sawatara titik. Antisipasi kagagalan ngakibatkeun horéam nyobian.
Rindu ditampi. Salah sahiji kahayang émosional anu paling kuat pikeun jalma anu ngagaduhan ADHD nyaéta pikeun dipikacinta sakumaha aranjeunna, sanaos henteu sampurna.
Kumaha pasangan non-ADHD sering karasaeun:
Teu dihoyongkeun atawa teu dipikanyaah. Kurangna perhatian diinterpretasi salaku kurangna minat tinimbang selingan. Salah sahiji impian anu paling umum nyaéta “dihargaan”, sareng nampi perhatian ti pasangan anu hartosna ieu.
Ambek jeung emotionally diblokir. Anger jeung ambek-ambekan permeate loba interaksi jeung salaki ADHD. Kadang amarah ieu dikedalkeun salaku disconnection. Dina usaha ngadalikeun interaksi ambek, sababaraha salaki non-ADHD nyoba meungpeuk parasaan maranéhanana ku bottling aranjeunna nepi ka jero.
Incredibly stressed kaluar. Salaki non-ADHD sering ngalaksanakeun saimbang ageung tina tanggung jawab kulawarga sareng moal pernah ngantepkeun jagana. Kahirupan bisa ragrag eta iraha wae kusabab inconsistency salaki ADHD urang.
Teu dipaliré jeung gelo. Pikeun salaki non-ADHD, teu asup akal yén salaki ADHD henteu ngalaksanakeun pangalaman sareng naséhat pasangan non-ADHD langkung sering nalika “jelas” naon anu kedah dilakukeun.
Béak jeung béak. Salaki non-ADHD mawa loba teuing tanggung jawab jeung euweuh jumlah usaha sigana ngalereskeun hubungan.
Frustasi. Salaki non-ADHD bisa ngarasa saolah-olah masalah anu sarua terus balik deui jeung leuwih deui (sarupaning efek boomerang).
Diadaptasi tina The ADHD Pangaruh on Nikah: Ngartos tur ngawangun deui Hubungan anjeun dina Genep Léngkah , ku Melissa C. Orlov

Candak tanggung jawab peran anjeun

Sakali anjeun geus nempatkeun diri dina sapatu pasangan anjeun, éta waktuna pikeun nampa tanggung jawab peran anjeun dina hubungan. Kamajuan dimimitian nalika anjeun sadar kana kontribusi anjeun sorangan kana masalah anu anjeun gaduh salaku pasangan. Ieu lumaku pikeun pasangan non-ADHD ogé. Bari gejala pasangan ADHD urang bisa memicu hiji masalah, gejala nyalira teu ngalepatkeun pikeun masalah hubungan. Cara pasangan non-ADHD ngaréspon kana gejala anu ngaganggu tiasa ngabuka panto pikeun gawé babarengan sareng kompromi atanapi nyababkeun salah paham sareng nganyenyeri parasaan. Upami anjeun anu ngagaduhan ADHD, anjeun ogé tanggung jawab kana cara anjeun ngaréspon kana masalah pasangan anjeun. Réaksi anjeun tiasa ngajantenkeun jalma-jalma anu penting anjeun disahkeun sareng kadéngé atanapi teu dipaliré sareng teu dipaliré.

Ngabébaskeun dinamika kolot-anak

Seueur pasangan ngarasa nyangkut dina jinis hubungan indung-anak anu teu nyugemakeun, kalayan pasangan non-ADHD dina peran indungna sareng pasangan kalayan ADHD dina peran anak. Ieu sering dimimitian nalika pasangan kalayan ADHD gagal nuturkeun ngaliwatan tugas, kayaning forgetting mayar tagihan kabel, ninggalkeun laundry bersih dina tumpukan on ranjang, atawa ninggalkeun kids terdampar sanggeus ngajangjikeun pikeun nyokot aranjeunna nepi. Mitra non-ADHD nyandak langkung seueur tanggung jawab rumah tangga. Beuki miring nu gawé bareng, beuki ambek-ambekan. Janten langkung hese ngahargaan kualitas sareng kontribusi positip pasangan ADHD. Tangtosna, pasangan sareng ADHD ngaraosan ieu. Aranjeunna mimiti ngarasa teu aya gunana pikeun nyobaan sareng ngabubarkeun pasangan non-ADHD salaku ngadalikeun sareng teu mungkin mangga. Janten naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngarobih pola ieu? Tip pikeun pasangan non-ADHD:

  • Anjeun teu bisa ngadalikeun salaki anjeun, tapi anjeun bisa ngadalikeun lampah anjeun sorangan. Langsung eureun serangan verbal jeung nagging. Teu meunang hasilna.
  • Ajak pasangan anjeun nalika aranjeunna ngadamel kamajuan sareng ngaku prestasi sareng usaha.
  • Lamun mungkin, coba difokuskeun niat pasangan anjeun, tinimbang naon sabenerna maranéhna ngalakukeun. Aranjeunna tiasa leungit konsentrasi nalika ngadangukeun anjeun, contona, tapi sanés hartosna aranjeunna henteu paduli naon anu anjeun carioskeun.
  • Ngeureunkeun nyobian “kolot” pasangan Anjeun. Ieu destructive kana hubungan anjeun sarta demotivating ka salaki anjeun.

Tip pikeun pasangan kalayan ADHD:

  • Ngaku kanyataan yén gejala ADHD anjeun ngaganggu hubungan anjeun. Ieu mah sakadar kasus pasangan anjeun teu munasabah.
  • Ngajalajah pilihan perlakuan. Nalika anjeun diajar ngatur gejala anjeun sareng janten langkung dipercaya, pasangan anjeun bakal ngagampangkeun.
  • Lamun émosi kuat derail paguneman kalawan pasangan Anjeun, satuju sateuacanna yén anjeun kedah nyandak waktos kaluar tenang jeung refocus saméméh nuluykeun.
  • Milarian cara pikeun ngarusak pasangan anjeun. Lamun pasangan Anjeun ngarasa diurus ku anjeun-sanajan ku cara leutik-maranéhanana bakal ngarasa kurang kawas kolot anjeun.

Naha anjeun bajoang pikeun ngajelaskeun sacara jelas kumaha perasaan anjeun di jero?

Béda timbul dina hubungan naon waé, boh di bumi atanapi di tempat damel. Tapi aya jalan kaluar tina konflik anu sigana teu tiasa direngsekeun dimana sadayana angkat kalayan rasa minuhan sareng harga diri anu utuh. Ieu mangrupikeun jalur Komunikasi Nonviolent ti Sounds True. KANGGO AKSES KA LATIHAN GRATIS INI AYEUNA Awéwé dina smartphone

Eureun gelut sareng mimitian komunikasi

Sakumaha anjeun parantos katingal, komunikasi sering ngarecah antara pasangan nalika ADHD aya dina campuran. Hiji pasangan ngarasa overburdened. Nu séjén asa diserang. Aranjeunna mungkas silih tarung tinimbang ngarengsekeun masalah. Pikeun ningkatkeun komunikasi, laksanakeun naon anu anjeun tiasa pikeun ngaleungitkeun volatilitas émosional. Upami diperlukeun, nyandak waktos pikeun niiskeun sateuacan ngabahas hiji masalah. Lamun anjeun boga paguneman, dengekeun raket pasangan Anjeun. Nanya ka diri sorangan naon nu nuju arguing ngeunaan. Naon masalah anu langkung jero? Contona: Hiji pasangan gelut keur dinner keur telat sajam. Salaki, nu teu boga ADHD, geus kesel leuwih ti burih kosong na. Anjeunna ngarasa frustasi ku kurangna reliabilitas jeung perhatian pamajikanana ( Kuring kerja keras pikeun nyadiakeun keur dirina! Naha kuring teu kungsi meunang TLC wae? Mun manehna miara kuring, manehna bakal nyieun leuwih ti usaha! ). pamajikan ADHD karasaeun overwhelmed na unfairly judged ( Kuring boga jadi loba ngurus sabudeureun imah. Hese pikeun kuring tetep dina luhureun sagalana jeung kuring leungit lagu waktu. Kumaha nu ngajadikeun kuring pamajikan goréng? ). Sakali anjeun ngaidentipikasi masalah anu nyata, éta langkung gampang pikeun ngabéréskeun masalah éta. Dina conto ieu, salaki bakal jadi kirang kesel lamun anjeunna sadar yen pamajikanana lateness kronis sarta disorganization teu pribadi. Éta mangrupikeun gejala ADHD anu teu dirawat. Pikeun bagian dirina, sakali pamajikan understands yén dinner timely ngajadikeun salakina ngarasa dipikacinta tur ngaapresiasi, manehna bakal leuwih ngamotivasi sangkan eta lumangsung. Tong ngabotolkeun émosi. Fess nepi ka parasaan anjeun, euweuh urusan kumaha awon. Kéngingkeun aranjeunna di tempat terbuka dimana anjeun tiasa ngaliwat aranjeunna salaku pasangan. Anjeun sanés pamaca pikiran. Ulah nyieun asumsi ngeunaan motivasi pasangan Anjeun. Hindarkeun “upami salaki kuring leres-leres dipikacinta kuring …” bubu. Lamun pasangan Anjeun ngalakukeun hal nu upsets anjeun, alamat eta langsung tinimbang cicingeun stewing. Lalajo naon anu anjeun carioskeun sareng kumaha anjeun nyariosna. Hindarkeun kecap kritis sareng patarosan anu nempatkeun pasangan anjeun dina pertahanan (“Naha anjeun henteu kantos ngalakukeun naon anu anjeun nyarioskeun?” atanapi “Sabaraha kali kuring kedah nyarios ka anjeun?”). Manggihan humor dina kaayaan. Diajar seuri tina miskomunikasi sareng salah paham anu teu tiasa dihindari. Seuri relieves tegangan jeung brings anjeun ngadeukeutan babarengan.

Ningkatkeun kaahlian komunikasi anjeun nalika anjeun gaduh ADHD

Gejala ADHD tiasa ngaganggu komunikasi. Tip di handap ieu tiasa ngabantosan anjeun gaduh paguneman anu langkung nyugemakeun sareng pasangan anjeun sareng jalma sanés. Komunikasi pahareup-hareup sabisana. Isyarat nonverbal sapertos kontak panon, nada sora, sareng sikep komunikasi langkung seueur tibatan kecap nyalira. Ngartos émosi di balik kecap, anjeun kedah komunikasi sareng pasangan anjeun sacara pribadi, sanés ngalangkungan telepon, téks, atanapi email. Dengekeun aktip sareng ulah ngaganggu. Nalika batur ngobrol, usahakeun pikeun ngajaga kontak panon. Lamun manggihan pikiran anjeun wandering, mental ngulang kecap maranéhanana jadi anjeun nuturkeun paguneman. Jieun usaha pikeun nyegah interrupting. Tanya patarosan. Gantina ngaluncurkeun kana naon waé anu aya dina pikiran anjeun – atanapi seueur hal anu aya dina pikiran anjeun – naroskeun patarosan ka batur. Éta bakal ngantep aranjeunna terang yén anjeun nengetan. Menta ulangan. Lamun perhatian Anjeun wanders, ngabejaan jalma séjén pas Anjeun sadar eta jeung ménta manéhna ngulang naon ieu ngan ceuk. Upami anjeun ngantepkeun paguneman panjang teuing nalika pikiran anjeun ka tempat sanés, éta bakal langkung hese pikeun nyambung deui. Atur émosi anjeun. Upami anjeun henteu tiasa ngabahas topik-topik anu tangtu tanpa ngalayang tina cecekelan atanapi nyarioskeun hal-hal anu engké anjeun kuciwa, pertimbangkeun latihan meditasi mindfulness. Kitu ogé ngabantosan nurunkeun impulsivity sareng ningkatkeun fokus, semedi mindfulness biasa tiasa nawiskeun anjeun kontrol anu langkung ageung kana émosi anjeun sareng nyegah ledakan émosional anu tiasa ngarusak hubungan. Toolkit Kecerdasan Emosional gratis HelpGuide tiasa nunjukkeun anjeun kumaha.

Gawé babarengan salaku tim

Ngan kusabab hiji pasangan boga ADHD henteu hartosna anjeun moal bisa boga saimbang, hubungan saling minuhan. Hal utama nyaéta diajar gawé bareng salaku tim. Hubungan séhat ngalibatkeun masihan sareng nyandak, sareng duanana individu milu sapinuhna dina kemitraan sareng milarian cara pikeun ngadukung silih. Candak sababaraha waktos dina dua sisi pikeun ngaidentipikasi naon anu anjeun pikahoyong sareng tugas mana anu paling nangtang pikeun anjeun. Upami salaki anjeun kuat di daérah dimana anjeun lemah, panginten aranjeunna tiasa nyandak tanggung jawab éta, sareng sabalikna. Sakuduna ngarasa kawas hiji bursa sarua. Mun anjeun duanana lemah di wewengkon nu tangtu, brainstorming kumaha carana meunang pitulung luar. Salaku conto, upami anjeun henteu gaduh artos, anjeun tiasa nyéwa tukang buku atanapi milarian aplikasi manajemén artos anu ngagampangkeun anggaran. Bagikeun tugas sareng lengket aranjeunna. Mitra non-ADHD bisa jadi leuwih cocog pikeun nanganan tagihan jeung ngalakonan errands, bari Anjeun ngatur barudak jeung masak. Ngajadwalkeun sit-downs mingguan. Papanggih saminggu sakali pikeun ngabéréskeun masalah sareng ngira-ngira kamajuan anu anjeun lakukeun salaku pasangan. Evaluasi pembagian tanaga gawé. Jieun daptar tugas sareng tanggung jawab sareng saimbangkeun deui beban kerja upami salah sahiji anjeun nanggung seueur beban. Delegasi, outsource, sareng ngajadikeun otomatis. Anjeun sareng pasangan anjeun henteu kedah ngalakukeun sadayana nyalira. Upami anjeun gaduh murangkalih, pasihan aranjeunna tugas. Anjeun ogé tiasa mertimbangkeun nyewa jasa beberesih, ngadaptarkeun kiriman grosir, atanapi nyetél pangmayaran tagihan otomatis. Bagikeun tugas individu, upami perlu. Upami pasangan kalayan ADHD ngagaduhan masalah dina ngarengsekeun tugas, pasangan non-ADHD panginten kedah lengkah salaku “deukeut”. Akun pikeun ieu dina susunan anjeun pikeun nyegah ambek-ambekan.

Jieun rencana praktis

Upami Anjeun gaduh ADHD, Anjeun meureun teu pohara alus dina pangatur atawa nyetel sistem. Tapi éta henteu hartosna anjeun moal tiasa nuturkeun rencana nalika parantos aya. Ieu wewengkon dimana pasangan non-ADHD bisa nyadiakeun bantuan invaluable. Éta tiasa ngabantosan anjeun nyetél sistem sareng rutin anu anjeun tiasa andalkeun pikeun ngabantosan anjeun tetep dina tanggung jawab anjeun. Mimitian ku nganalisa hal-hal anu paling sering anjeun gelut, sapertos tugas atanapi telat kronis. Lajeng pikir ngeunaan hal praktis nu bisa Anjeun pigawé pikeun ngajawab aranjeunna. Pikeun tugas anu hilap, éta tiasa janten kalénder témbok ageung kalayan kotak centang di gigireun tugas unggal jalma. Pikeun telat kronis, anjeun tiasa nyetél kalénder dina smartphone anjeun, lengkep sareng timer pikeun ngingetkeun anjeun ngeunaan acara anu bakal datang.

Ngabantosan pasangan anjeun sareng ADHD

Ngembangkeun rutin. pasangan Anjeun bakal nguntungkeun tina struktur ditambahkeun. Jadwalkeun hal-hal anu anjeun kedah laksanakeun sareng pertimbangkeun waktos anu disetél pikeun tuangeun, latihan, sareng bobo. Setel panginget éksternal. Ieu tiasa dina bentuk papan pamupus garing, catetan caket, atanapi daptar tugas dina telepon anjeun. Ngadalikeun clutter. Jalma jeung ADHD boga waktu teuas meunang sarta tetep diatur, tapi clutter nambihan kana rarasaan yén kahirupan maranéhanana anu kaluar kontrol. Ngabantosan pasangan anjeun nyetél sistem pikeun ngatasi kekacauan sareng tetep teratur. Tanya pasangan ADHD ngulang requests. Pikeun ngahindarkeun salah paham, ajak pasangan anjeun ngulang naon anu anjeun sapuk. Panulis: Melinda Smith, MA Panungtungan diropéa: Oktober 2021

  • Rujukan
    Gangguan Neurodevelopmental. (2013). Dina Manual Diagnostik sareng Statistik Gangguan Mental . Amérika jiwa Association. https://doi.org/10.1176/appi.books.9780890425787.x01_Neurodevelopmental_DisordersEakin, L., Minde, K., Hechtman, L., Ochs, E., Krane, E., Bouffard, R., Greenfield, B. , & Looper, K. (2004). Fungsi kakawinan sareng kulawarga sawawa kalayan ADHD sareng pasanganna. Journal of Gangguan Perhatosan, 8 (1), 1-10. https://doi.org/10.1177/108705470400800101Wymbs, BT, Canu, WH, Sacchetti, GM, & Ranson, LM (2021). ADHD sawawa sareng hubungan romantis: Naon anu urang terang sareng naon anu urang tiasa laksanakeun pikeun ngabantosan. Journal of Kakawinan jeung Terapi kulawarga, 47 (3), 664-681. https://doi.org/10.1111/jmft.12475

Panungtungan diropéa: 1 Nopémber 2022 pasangan Anjeun litters imah kalawan proyék satengah rengse tur leungit hiji ponsel atawa set konci sahenteuna dua kali saminggu. Duduluran anjeun ngobrol sateuacan mikir, sareng ampir sono kalulusan anjeun. Anak anjeun anu ageung masih ngandelkeun panginget ulang taun anjeun sareng nembé ngantunkeun padamelan sanés. Indungna anjeun nunjukkeun sadaya gejala ieu sareng nampik ngaku yén aya anu salah. Upami ieu disada wawuh, anjeun ngartos kumaha pikasieuneun sareng nyéépkeun sakapeung karasa ngadukung sareng ngajengkeun jalma anu dipikacinta ku karusuhan defisit perhatian sawawa (ADHD atanapi ADD). Anjeun ogé ngartos yén jalma anu anjeun dipikacinta sanggup ngalakukeun hal-hal anu luar biasa – kalayan sakedik dukungan sareng tulangan anu positif. Trik ieu diajar kumaha nyayogikeun éta tanpa ngalangkungan wates atanapi ngalangkungan pengadilan. Nalika jalma anu dipikacinta kuring sigana bajoang, kuring nyarankeun 6 léngkah ieu:

  1. Diajar gejala sabenerna ADHD
  2. Ngartos potensi impairments ADHD
  3. Ngaku dampak ADHD boga on anjeun
  4. Assess kesiapan hiji dipikacinta urang pikeun robah
  5. Nyaho perlakuan pangalusna pikeun ADHD
  6. Mutuskeun naon peran anjeun bakal maén

Lengkah 1: Diajar Gejala Leres ADHD

Dugi ka ngartos naon anu lumangsung dina otak ADHD, usaha anjeun pikeun mantuan bisa jadi satengah dipanggang, teu epektip, atawa malah ngabahayakeun. Pikeun ngawitan, ADHD henteu ngan hiji deficit perhatian. Ieu mangrupakeun pervasive, impairment kognitif jeung psikologis serius. Tanda-tanda ADHD anu kawéntar – inattention, hyperactivity, sareng impulsivity – gagal ngagambarkeun hiji gejala anu rumit sareng lumpuh anu dibagikeun ku seuseueurna jalma anu ADD: kakurangan fungsi eksekutif. Aya tujuh fungsi eksekutif anu mangaruhan kasadaran diri, ngawas diri, ngahambat, ingetan, ngarencanakeun / rasa waktos, kontrol émosional sareng motivasi diri. Nalika aranjeunna henteu tiasa dianggo leres, aranjeunna tiasa ngajantenkeun jalma anu ngagaduhan ADHD katingalina teu merhatikeun, teu siap, teu teratur, atanapi kaleuleuwihan émosional. [ Diajar langkung seueur ngeunaan fungsi eksekutif sareng ADHD Ieuh. ] Disfungsi eksekutif tiasa katingali sapertos sakedik anu dihaja, tapi ieu mangrupikeun masalah biologis anu asalna dina uteuk. Ngartos yén kasalahan anu anjeun dipikacinta sanés mangrupikeun tanda teu hormat atanapi egois, tapi henteu saimbangna kimia otak ngagampangkeun pikeun manjangkeun karep anu sami anu anjeun tunjukkeun ka jalma anu ngagaduhan masalah kaséhatan méntal atanapi cacad perkembangan.

Lengkah 2: Ngartos Poténsi Impairments of ADHD

Jalma kalawan ADHD untreated bisa ngalaman sababaraha tantangan jangka panjang, kaasup handap:

Impairments pakait sareng ADHD Untreated di Barudak / Teens

  • Gangguan jiwa komorbid (ODD, CD, ASD, kahariwang, jsb.)
  • Masalah hubungan peer (50-70%)
  • LDs, prestasi akademik low, maladjustment sakola
  • Konflik kulawarga gedé / setrés
  • Tunda perkembangan (motorik, ucapan, kaahlian adaptif, jsb.)
  • Katergantungan pamakean Internét / kaleuleuwihan (5-25%)
  • Paripolah antisosial (25-40%)
  • kabiasaan seksual picilakaeun (pamakéan kontrasépsi henteu teratur, STDs, jsb)
  • Ngaganggu kinerja nyetir

Impairments pakait sareng ADHD Untreated di Dewasa

  • Kawin dissatisfaction / cerai
  • Maladjustment pagawean, parobahan sering
  • kabiasaan antisocial, arrests, waktos jail
  • Nuluykeun masalah hubungan peer
  • Konflik/stress kulawarga asal gede
  • Masalah finansial, kiridit goréng
  • Paripolah parenting impaired
  • Kasepian langkung ageung dina yuswa
  • Ningkatkeun résiko gangguan kahariwang
  • kekerasan pasangan intim
  • Masalah hubungan intim
  • Pencapaian pendidikan terbatas

Ngartos résiko luhur ieu tiasa ngabantosan anjeun ngawujudkeun gravitasi kaayaan anu dipikanyaah ku anjeun, sareng janten langkung peka kana masalah anu bakal datang.

Lengkah 3: Ngaku Dampak ADHD Ka Anjeun

Asih batur kalawan ADHD tiasa pisan senang. Loba jalma kalawan ADHD anu estu kreatif, pisan miara, sarta boga rasa hébat humor. Éta ogé tiasa nungtut seueur waktos sareng perhatian ti anu dipikacinta. Kolot atawa salaki hiji jalma kalawan ADHD bisa nempatkeun kaséhatan fisik jeung méntal sorangan dina burner deui sabab dianggo pikeun ngajaga anjeunna atanapi tugas, ngingetkeun nya janjian éta, atawa nyokot sanggeus duanana anjeun. Lamun hiji jalma kalawan ADHD teu minuhan tanggung jawab na, éta bisa nyieun leuwih dipikacinta ngarasa lungse, capé. Nalika paripolah anu henteu tanggung jawab éta ekstrim, éta tiasa ngabeuratkeun jalma-jalma di sakurilingna. Henteu kunanaon – malah penting – pikeun ngaku amarah, frustasi, teu sabar, mumusuhan, kasalahan, sareng kakeuheul anu anjeun alami. Parasaan éta henteu ngajantenkeun anjeun janten jalma anu goréng sareng henteu hartosna anjeun bakal ngantunkeun anu dipikacinta. Naon anu aranjeunna hartosna nyaéta anjeun kedah nyandak waktos pikeun diri anjeun. Ménta tulung. Neangan rojongan ti professional. Jeung inget yen ADHD nyaeta rollercoaster a. Pikeun unggal dip, aya harepan pikeun kasuksésan rongkah – kawas nu ngalaman ku Michael Phelps, Simone Biles, Justin Timberlake, sarta Adam Levine. Seueur jalma anu tiasa hirup produktif, efektif, bagja, sareng suksés kalayan ADHD. Prakték miara diri, sareng ulah nyerah ka anu dipikacinta.

Lengkah 4: Meunteun Kasadiaan Anu Dipikanyaah Anjeun pikeun Robah

Anjeun teu tiasa ngabantosan batur anu henteu siap nampi bantosan, atanapi henteu percanten yén anjeunna ngagaduhan ADHD. Sateuacan nyobian campur, ngaku “kesiapan pikeun robih” anu dipikacinta, sareng saluyukeun sasuai. Salaku conto, hal-hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngadukung anu dipikacinta anu nyarios ka anjeun, “Jigana kuring ngagaduhan ADHD. Abdi hoyong ngadamel janji. Dupi anjeun ngabantosan abdi ngalakukeun éta?” béda pisan sareng hal anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun jalma anu henteu nampi yén anjeunna ngagaduhan ADHD.

1. Tahap Pra-Renungan

Anjeun dipikacinta denies manehna boga ADHD, atawa gagal ngaku manehna boga masalah. Dina tahap ieu, sangkan informasi ADHD gampang sadia – bookmark ADDitudeMag.com, CHADD, atawa ADD.org. Milarian jandela kasempetan – panginten nalika aya anu salah, sareng anu anjeun dipikacinta naroskeun naon anu kajantenan. Ucapkeun, “Anjeun terang, ieu sanés waktos anjeun ngalaman masalah ieu. Kuring nyaho éta frustrating ka anjeun sabab geus datang ka kuring sababaraha kali. Naha anjeun pikir éta tiasa janten ADHD nyiptakeun masalah? Jigana urang peryogi informasi langkung. Hayu urang mimitian ku sumber daya ieu anjeun tiasa mendakan mangpaat. ”

2. Tahap Renungan

Hiji anjeun dipikacinta keur pamikiran – komo narima – yén ADHD bisa jadi masalah. Dina tahap ieu, nyadiakeun daptar ahli lokal atawa klinik ADHD dimana maranéhna bisa leuwih jéntré tur ngudag hiji evaluasi. [ Teangan profésional perawatan ADHD lokal dina diréktori ADDitude ]

3. Kaayaan Persiapan

Anu dipikacinta anjeun siap-siap pikeun ngalaksanakeun prosés diagnostik sareng perawatan. Mantuan manéhna ngamimitian katuhu jeung nuturkeun ngaliwatan. Nawiskeun ngajalankeun anjeunna ka klinik, atawa nelepon kalayan panginget janjian nya. Laksanakeun léngkah-léngkah anu anjeun tiasa pikeun ngalaksanakeun diagnosis.

4. Tahap Tindakan

Anu dipikacinta anjeun kéngingkeun pitulung. Anjeunna gaduh daptar pangobatan sareng nuju ngusahakeun perobihan diri. Pitulung manéhna ngeusian resép. Jieun janjian jeung therapist behavioral kognitif dianjurkeun. Nelepon palatih ADHD, sarta nyetél sési. 60% sawawa kalawan ADHD henteu patuh kana perlakuan maranéhanana dina genep bulan sanggeus meunang resép a. Ngabantosan aranjeunna pikeun ngatasi kasusah sareng fungsi eksekutif sareng mémori damel anu tiasa ngahalangan.

5. Tahap Pangropéa

Anu dipikanyaah anjeun ningkat sareng ngalakukeun rupa-rupa – meureun saé pisan yén anjeunna henteu nyangka yén anjeunna peryogi perawatan deui. Peran anjeun nyaéta pariksa périodik, sareng nawiskeun bantosan upami anjeunna peryogi. Janten siap ajak anjeunna lengket kalayan prosés perlakuan.

Lengkah 5: Nyaho Pangobatan Pangsaéna pikeun ADHD

ADHD mangrupikeun kaayaan médis, teu sapertos diabetes, anu anjeun kedah ngartos sapinuhna sateuacan anjeun tiasa ngubaranana sacara efektif. Anu anjeun dipikacinta tiasa nyandak kauntungan tina sesi sareng pembimbing atanapi profésional médis anu dirancang pikeun ngajar anjeunna ngeunaan kaayaan sareng gejala kronisna pikeun ngadorong pentingna perawatan. Rencana perlakuan anu efektif ngandung dua bagian: pangobatan sareng terapi paripolah pikeun nargétkeun kakurangan fungsi eksekutif. Sanaos éta, anu dipikacinta anjeun peryogi terapi tambahan, kalebet:

  • asah ADHD
  • Latihan rutin
  • Latihan mindfulness
  • Pangobatan pikeun kaayaan komorbid

Pangobatan anu munggaran panginten henteu tiasa dianggo. Anjeun dipikacinta mungkin kudu ngenalkeun therapies tambahan atawa pangobatan pikeun alamat gejala sésana, atawa gejala sejen, kaayaan patali. Nangtung jeung manehna bari manehna manggihan kombinasi katuhu.

Lengkah 6: Mutuskeun Peran Naon Anjeun Badé Maén

Anjeun tiasa ngadopsi salah sahiji tina opat kalungguhan utama pikeun anu dipikacinta ku ADHD:

  • Acceptor and listener : Jalma anu dipercaya ku anjeun dipikacinta sok tiasa didatangan dina waktos kasulitan anu bakal ngadangukeun tanpa pertimbangan atanapi leumpang jauh.
  • Anggota tim dukungan : Jalma anu aktip ngabantosan masalah anu aya hubunganana sareng ADHD – anjeun henteu ngan ukur “meunangna,” anjeun ngabantosan “ngalereskeunana.”
  • Advokat : Jalma anu ngabantosan ngajelaskeun ADHD ka jalma-jalma di luar kulawarga langsung, sareng anu naroskeun aranjeunna ngadamel akomodasi kanggo anjeunna.
  • Benefactor : Ieu sanés peran anu tiasa dilaksanakeun ku sadayana. Éta mangrupikeun jalma anu tiasa nawiskeun bantosan kauangan nalika jalma anu ADHD peryogi éta pikeun mayar intervensi anu konstruktif atanapi efektif. Contona, palatihan hirup atawa buku di kuliah.

[Leres langkung seueur ngeunaan peran ieu di dieu.] SUPPORT ADDITUDE
Hatur nuhun pikeun maca ADDitude. Pikeun ngarojong misi kami nyadiakeun atikan jeung rojongan ADHD, mangga mertimbangkeun ngalanggan. Pamaca sareng dukungan anjeun ngabantosan ngajantenkeun kontén sareng teureuh kami. Hatur nuhun. Ku June Silny Ieu kanyataan; jalma kalawan ADD hese cinta. Anjeun pernah nyaho naon kudu ngomong. Ieu kawas leumpang ngaliwatan sawah ranjau. Anjeun tiptoe sabudeureun; teu yakin léngkah (atanapi kecap) anu bakal nyababkeun ledakan émosi. Ieu hiji hal anu anjeun coba pikeun nyingkahan. Jalma anu boga ADD/ADHD sangsara. Kahirupan keur maranehna leuwih hese tibatan jalma biasa. Sagalana sengit sareng digedékeun. Pikiran cemerlang aranjeunna terus-terusan nyiptakeun, ngarancang, mikir sareng henteu pernah istirahat. Bayangkeun kumaha rasana mun gaduh riang-go-round dina pikiran anjeun nu pernah eureun spinning. Ti outbursts emosi ka extremes sabalikna polar; ADD nampilkeun sababaraha paripolah anu tiasa ngabahayakeun hubungan. ADD mangrupakeun kaayaan misterius opposites na extremes. Contona, lamun datang ka konsentrasi, jalma kalawan ADD teu bisa konsentrasi nalika aranjeunna keur emosi atawa lamun pikiran maranéhanana kacau. Nanging, nalika aranjeunna kabetot dina topik anu khusus, aranjeunna zona jero pisan sahingga sesah narik aranjeunna kaluar tina zona éta. Ngamimitian proyék mangrupikeun tantangan; tapi ngeureunkeunana mangrupikeun tantangan anu langkung ageung. Cinta sajati saratna, tapi ADD nampilkeun kaayaan anu nguji wates cinta anjeun. Naha éta anak anjeun, kabogoh, kabogoh, pasangan atanapi anu bakal janten pasangan, ADD nguji unggal hubungan. Cara anu pangsaéna pikeun mawa katengtreman kana kahirupan anjeun nyaéta pikeun diajar pola pikir énggal pikeun ngatasi roller coaster émosional anu ADD bawa sadinten-sadinten. Ngartos kumaha parasaan jalma anu ADD bakal ngabantosan anjeun janten langkung sabar, toleran, welas asih, sareng asih. Hubungan anjeun bakal langkung nikmat sareng damai. Ieu naon anu aya dina pikiran jalma anu ADD / ADHD:

1. Aranjeunna boga pikiran aktif

Otak ADD teu eureun. Henteu aya saklar on/off. Euweuh rem nu matak eureun. Éta mangrupikeun beban anu kedah diajar pikeun ngatur.

2. Maranehna ngadengekeun tapi teu ngalenyepan naon anu diomongkeun

Hiji jalma kalawan ADD bakal nempo anjeun, ngadangu kecap anjeun, lalajo biwir anjeun gerak, tapi sanggeus lima kecap munggaran pikiran maranéhanana dina lalampahan. Aranjeunna masih tiasa ngadangu anjeun nyarios, tapi pikiranana aya di luar angkasa. Aranjeunna mikir ngeunaan kumaha biwir anjeun gerak atanapi kumaha rambut anjeun henteu tempatna.

3. Aranjeunna boga kasusah tetep dina tugas

Gantina tetep fokus kana naon di hareup aranjeunna, jalma kalawan ADD neuteup ka warna dina lukisan dina témbok. Kawas leumpang ngaliwatan labyrinth a, maranéhanana mimitian gerak dina hiji arah, tapi tetep ngarobah arah pikeun manggihan jalan kaluar.

4. Maranehna jadi hariwang gampang

Salaku pamikir anu jero, aranjeunna sénsitip kana naon waé anu aya di sabudeureunana. Keur di réstoran ribut bisa disada kawas anjeun nangtung di baris hareup dina konsér Metallica. A snippet warta depressing bisa nyetél kana mode tungtung-of-nu-dunya.

5. Aranjeunna teu tiasa konsentrasi nalika aranjeunna emosi

Upami aya anu pikahariwangeun, atanapi upami aranjeunna kesel, jalma anu ADD teu tiasa mikirkeun hal anu sanés. Hal ieu ngajadikeun konsentrasi dina karya, paguneman, jeung kaayaan sosial ampir teu mungkin.

6. Aranjeunna konsentrasi teuing intensely

Nalika panto pikiranna dibuka, jalma anu nganggo ADD teuleum sapertos palika scuba ngaluncat ka sagara jero.

7. Aranjeunna boga kasusah eureun hiji tugas basa aranjeunna keur aya di zone nu

Sareng di handapeun sagara jero dimana aranjeunna cicing sababaraha jam. Sanaos oksigénna rendah, upami aranjeunna ngaraosan pandangan, aranjeunna moal kéngingkeun hawa dugi ka ampir kaluar tina oksigén.

8. Aranjeunna teu bisa ngatur emosi maranéhanana

Pikeun jalma anu ADD, émosina ngalayang liar, teu saimbang sareng teu tiasa kaunggel. Kawat kusut dina otak cemerlang maranéhna ngajadikeun pamikiran jeung parasaan hésé diolah. Aranjeunna peryogi waktos tambahan pikeun ngajantenkeun sistemna sareng ngajalankeun leres.

9. Aranjeunna gaduh outbursts verbal

émosi sengit maranéhanana hésé diatur. Kusabab aranjeunna impulsively nyebutkeun naon maranéhna pikir, aranjeunna mindeng ngomong hal maranéhna engké kuciwa. Ampir teu mungkin pikeun aranjeunna ngédit kecap-kecapna sateuacan ngaluarkeunana.

10. Aranjeunna gaduh kahariwang sosial

Ngarasa teu nyaman nyaho aranjeunna béda, jalma kalawan ADD mindeng uncomfortable dina situasi sosial. Aranjeunna sieun aranjeunna bakal nyebutkeun hal foolish atanapi meta inappropriately. Nahan rasa leuwih aman.

11. Aranjeunna deeply intuitif

Pikeun jalma kalawan ADD, beungeut mangrupa exterior halimunan yén maranéhna tembus. Aranjeunna ningali saluareun éta. Ieu mangrupikeun aspék anu paling pikaresepeun tina ADD. Tret inspirational Ieu naon ngajadikeun geniuses kreatif. Inventor, seniman, musisi, sareng panulis mekar di zona ieu.

12. Aranjeunna pikir out of the box

Aspék anu sanés tina ADD nyaéta kusabab aranjeunna mikir béda, pikiran abstrakna ningali solusi pikeun masalah anu teu tiasa ditingali ku pamikir beton.

13. Maranehna teu sabar jeung gelisah

Gampang jengkel, hoyong kajadian langsung, sareng teras-terasan maén sareng teleponna, ngagulungkeun rambutna, atanapi mumbulkeun sukuna luhur-handap; jalma kalawan ADD perlu gerak konstan. Ieu mangrupikeun kagiatan Zen anu nenangkeun pikeun aranjeunna.

14. Aranjeunna sénsitip fisik

Pensil karasa beurat dina leungeunna. Serat dina lawon anu teu karasa ku seueur jalma tiasa janten gatal. Ranjang-rarégan. Dahareun ngagaduhan tékstur anu anjeun teu tiasa bayangkeun. Kawas The Princess and the Pea, maranéhna bisa ngarasakeun kacang polong handapeun dua puluh kasur.

15. Kacaturkeun

Tumpukan mangrupikeun padika favorit maranéhanana pikeun ngatur. Saatos tugas réngsé, makalah anu aya hubunganana disimpen dina tumpukan, dimana aranjeunna tetep dugi ka tumpukan éta luhur teuing. Éta lamun jalma kalawan ADD jadi overwhelmed, frustasi, sarta cleans up. Jalma kalawan ADD kudu ati mun teu jadi hoarders. Hésé pikeun jalma anu ngagaduhan ADD pikeun ngajaga hal-hal dina urutan sabab otakna henteu tiasa dianggo sacara teratur.

16. Éta kudu spasi mun Pace

Nalika ngobrol dina telepon atanapi ngobrol, jalma-jalma anu nganggo ADD bakal mikir langkung saé nalika nuju gerak. Gerakan anu calming sarta brings kajelasan kana pikiran maranéhanana.

17. Aranjeunna nyingkahan tugas

Nyiptakeun kaputusan atanapi ngarengsekeun tugas dina waktosna mangrupikeun perjuangan. Henteu sabab puguh atanapi henteu tanggung jawab, tapi kusabab pikiranna pinuh ku pilihan sareng kemungkinan. Milih hiji bisa jadi masalah. Gampang pikeun ngahindarkeun kaputusan kusabab aranjeunna over-thinkers. Aranjeunna obsess sareng cicing di jero pikiran sorangan.

18. Aranjeunna teu bisa apal tugas basajan

Tret paradoxical sejen tina ADD nyaeta memori. Jalma anu nganggo ADD teu émut nyandak bajuna di tukang beberesih, susu di toko grosir, atanapi janjian. Di sisi anu sanésna; aranjeunna apal unggal komentar, cutatan, jeung nomer telepon aranjeunna uninga beurang. Henteu masalah sabaraha pos-na atawa panginget almenak aranjeunna disetel; pikiran kacau maranéhna salawasna nguap. Item anu katingali langkung gampang diinget. Éta sababna aranjeunna ngagaduhan lima belas windows kabuka dina desktopna.

19. Aranjeunna ngagaduhan seueur tugas dina waktos anu sami

Alatan kagiatan konstan dina pikiran maranéhanana, sanggeus hiji tugas rengse, aranjeunna siap ngaléngkah ka tugas salajengna tanpa nutup nepi tugas saméméhna. Beuki lumangsung sakaligus, anu hadé. Multi-tasking mangrupikeun salah sahiji kagiatan karesepna.

20. Aranjeunna gairah ngeunaan sagalana maranéhna ngalakukeun

Émosi, pikiran, kecap, sareng sentuhan jalma anu ADD kuat. Sagalana digedékeun. Ieu mangrupikeun berkah nalika disalurkeun kalayan leres. Nalika jalma anu ADD ngalakukeun hiji hal, aranjeunna ngalakukeunana kalayan ati sareng jiwana. Aranjeunna masihan sadayana anu aranjeunna gaduh. Aranjeunna sengit, perséptif, sareng jero. Kualitas ieu anu ngajantenkeun jalma anu ADD janten dipikacinta. Dasarna, jalma anu ngagaduhan ADD / ADHD ngagaduhan masalah ngadalikeun impulsna. Éta ogé gaduh seueur kualitas anu saé anu anjeun bakal nikmati nalika anjeun ngartos kumaha pikir sareng parasaanana. Kaasih, empati sareng kasabaran bakal mawa anjeun dina waktos anu paling hese. Penting pikeun ngurus diri sorangan; nyandak waktos nyalira rutin, ngalakukeun naon anjeun mikaresep, manggihan grup rojongan, a therapist atawa sobat wijaksana welas asih, nyandak vacations sering, tapa, manggihan hobi jeung markisa sorangan. Pangpangna, diajar ngambekan. Sababaraha panemu, seniman, musisi, pangusaha, sareng panulis anu paling hébat ngagaduhan ADD / ADHD. Aranjeunna suksés sabab ngagaduhan anu dipikacinta sapertos anjeun ngadukung aranjeunna dina perjuangan sapopoé. Ganti amarah anjeun ku karep. Sadar kumaha aranjeunna berjuang pikeun ngalakukeun naon anu gampang pikeun anjeun. Pikirkeun otak ADD, salaku salah sahiji kabel listrik dina sirkuit anu salah. Dina waktos salajengna basa Anjeun mikir yén maranéhna geus puguh, teu tanggung jawab, disorganized, sarta Ngahindarkeun tanggung jawab; coba inget kumaha teuas maranéhanana kudu kerja ekstra teuas pikeun ngahontal hiji tugas basajan. Leres, jalma ADD/ADHD hese dipikanyaah, tapi pas anjeun ngartos beban anu ditanggung, haté anjeun bakal terbuka. Kaasih sareng karep bakal ngagentos amarah. Anjeun bakal ningali kana jiwa amis tur alus maranéhanana.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *