karepUrang henteu milih karep urang, tapi urang kedah milih hobi. Urang sadayana gaduh kagiatan anu urang resep laksanakeun, tapi henteu gampang terang naha éta karep atanapi hobi. Bari bédana bisa jadi teu salawasna masalah, urang kabeungkeut meunang leuwih kaluar tina hobi urang lamun aranjeunna align kalawan karep urang. Gairah mangrupikeun émosi anu kuat anu hese dikontrol, sedengkeun hobi mangrupikeun kagiatan anu urang lakukeun pikeun ngeusian waktos luang. Sanaos urang henteu milih karep urang, hobi urang terserah urang mutuskeun. Hayu urang ngobrol langkung seueur ngeunaan bédana antara hobi sareng karep, ku kituna anjeun tiasa nyortir anu mana anu anjeun pikahoyong.

  • Gairah sareng hobi, naon bédana?
  • Naha karep anjeun tiasa janten hobi?
  • Naha hobi sareng hobi urang sami?
  • Kumaha anjeun terang upami hobi anjeun mangrupikeun gairah anjeun?
  • Naon bédana antara hobi, minat sareng karep?
  • Hirup Anu Bermakna; Ieu Kumaha

Gairah sareng hobi, naon bédana?

Beda kritis antara hobi sareng karep nyaéta aspék pilihan. Sanaos urang tiasa milih hobi, nyaéta, mutuskeun naon anu urang laksanakeun sareng waktos urang, éta langkung sesah pikeun milih naon anu urang pikahoyong di tempat munggaran. Kuring sok panasaran ngeunaan ngamimitian usaha, janten kuring parantos nyobian seueur hal anu béda-béda salami sataun. Tapi hiji hal anu nangtung kaluar éta kuring salawasna meunang bungah ngeunaan nulis jeung nyieun eusi pikeun proyék-proyék maranéhanana. Bisi kuring, sigana mah gairah kuring nyerat, sareng tinimbang langsung kana éta, kuring nguji éta kalayan hobi kuring nyobian ngamimitian usaha. Dina waktos éta, kuring henteu sadar, tapi tulisan éta ngadorong kuring, sedengkeun nyiptakeun bisnis sigana anu kuring pikir kuring kedah laksanakeun. Aya umur panjang sareng karep urang, sareng urang didorong ku aranjeunna, henteu paduli pilihan urang. Hobi tiasa robih ti sasih ka sasih, atanapi nalika urang kakeunaan kamungkinan énggal atanapi milih ngalakukeun hal anu béda. Kuring parantos nyerat mangtaun-taun, janten éta gairah kuring, padahal seueur hobi anu kuring diuji dina waktos éta. Anjeun bisa jadi panasaran ngeunaan hiji hal, tapi bisa jadi nangtang lengket kalayan lamun teu gairah ngeunaan eta.

Naha karep anjeun tiasa janten hobi?

Pikeun meunangkeun mangpaat pangseueurna ti hobi, éta bakal make akal pikiran pikeun nyobaan jeung align eta jeung markisa Anjeun. Sakumaha anu parantos disebatkeun sateuacana, kuring sok resep nyerat, tapi hobi kuring parantos robih sababaraha kali. Nanging, ayeuna kuring parantos ngamimitian ngerjakeun halaman wéb ieu, éta parantos janten hobi kuring, tapi karep kuring ngadorong éta. Ieu mangrupikeun hal anu saé sabab, baheula, kuring seueur nyerat, tapi éta sering acak sareng henteu diarahkeun kana naon waé khususna. Poé ieu, kusabab kuring gaduh rencana, sok aya anu kuring nuju damel. Upami anjeun hoyong ngajantenkeun gairah anjeun janten hobi, tingali naon anu anjeun pikahoyong sareng pikirkeun kumaha anjeun tiasa ngagunakeun kaahlian éta. Janten jelas, Abdi teu nyebutkeun anjeun kudu nyieun pakasaban kaluar gairah anjeun; tibatan, gaduh udagan ngagampangkeun pikeun museurkeun sareng ngalaksanakeun hiji hal. Anu paling penting nyaéta terang naon anu anjeun pikahoyong sareng ngagunakeunana salaku kerangka pikeun milih hobi. Kuring nyebutkeun ieu kusabab kuring nuturkeun markisa kuring tanpa sadar éta naon éta. Janten, upami kuring jujur ​​​​ka diri sorangan baheula, kuring panginten tiasa ngadamel pilihan anu béda-béda sapanjang jalan.

Naha hobi sareng hobi urang sami?

Karep sareng hobi urang tiasa sami, tapi éta henteu hartosna aranjeunna. Urang bisa manggihan yén urang milih ngalakukeun loba hal béda ti poé ka poé, sedengkeun karep urang sigana tetep sarua. Kasusahna nyaeta kadang urang teu salawasna bisa manggihan cara pikeun ngarobah gairah urang kana hobi. Upami anjeun gairah ngeunaan kaadilan sosial, éta tiasa nyababkeun seueur kaputusan anjeun, tapi kumaha anjeun tiasa ngadamel hobi tina éta? Kadang karep urang henteu saluyu sareng kagiatan anu aya di dunya. Anjeun tiasa resep olahraga sareng maén bal khususna, janten anjeun nuturkeunana unggal waktos. Ieu tiasa janten hobi anjeun, mariksa statistik atanapi ningali kaulinan; Anjeun malah bisa maénkeun diri. Dina hal ieu, aya hiji alignment gampang antara naon anjeun tiasa ngalakukeun jeung waktu luang anjeun sarta naon anjeun paduli deeply. Di sisi anu sanésna, pikeun jalma sapertos kuring, kuring sok gairah ngeunaan nyerat buku sareng ngamimitian usaha, tapi sok aya hobi anu béda-béda anu ngeusian waktos kuring. Éta sanés yén kuring tiasa nuturkeun karep kuring; tibatan, Kuring meunang kacau ku hal séjén. Upami anjeun hoyong karep anjeun janten hobi anjeun, anjeun kedah terang kumaha éta mungkin. Anjeun tiasa ngamimitian ku ningali karep anjeun sareng nyobian mendakan hobi naon anu tiasa cocog sareng aranjeunna.

Kumaha anjeun terang upami hobi anjeun mangrupikeun gairah anjeun?

Sanaos anjeun tiasa nyéépkeun waktos pikeun hobi anjeun, patarosan naha éta gairah atanapi henteu turun ka jero minat anjeun. Naha anjeun tiasa hirup tanpa hobi anjeun? Naha anjeun digolongkeun kana hobi anjeun, atanapi anjeun ditarik ka arah éta ku sababaraha kakuatan? Sabaraha lami anjeun janten hobi anjeun? Éta anyar, atanapi anjeun parantos ngalaksanakeunana mangtaun-taun? Bari anjeun bisa ngarasakeun ngalakukeun hal ti jaman ka jaman, éta paling dipikaresep gairah lamun teu bisa hirup tanpa eta. Euweuh urusan naon anu kuring laksanakeun salila sababaraha taun, kuring sok balik deui kana tulisan; eta pernah sigana dileungitkeun. Di sisi anu sanés, kuring henteu tiasa ngitung sadaya hobi salami mangtaun-taun dina ramo sareng jari kaki. Ieu lain hartosna yén dua teu bisa align, tapi teu hartosna eta bakal butuh sababaraha usaha pikeun meunangkeun diri dina kaca sarua. Gairah teu leungit, tapi hobi bisa robah ku ombak.

Naon bédana antara hobi, minat sareng karep?

Karep mangrupikeun hal anu urang moal tiasa hirup tanpana; aranjeunna didorong ku émosi urang sareng sigana henteu kapangaruhan ku pamikiran urang ngeunaan aranjeunna. Hobi mangrupikeun kagiatan anu rutin urang laksanakeun pikeun hiburan atanapi hiburan. Minat nyaéta hal-hal anu urang panasaran tur daék méakkeun waktu diajar. Bédana kritis nyaéta karep mangrupikeun ide anu henteu urang pilih, sedengkeun hobi sareng minat mangrupikeun kagiatan anu urang mutuskeun pikeun ngudag sareng usaha. Dina urutan pentingna, karep bakal datang kahiji, lajeng hobi lajeng tungtungna kapentingan. Mindeng kapentingan urang bisa ngakibatkeun hobi, jadi hubungan jelas. Dina waktos anu sami, karep urang bakal nyababkeun seueur tindakan urang, ku kituna aranjeunna tiasa nyababkeun urang kana kapentingan anu tiasa janten hobi. Mudah-mudahan, tulisan ieu ngabantosan anjeun ngartos bédana antara hobi sareng gairah. Patarosan pikeun anjeun, naon hobi anjeun? Sareng naon karep anjeun? Naha aranjeunna align, atanapi anjeun mendakan diri ditarik ka arah anu béda?

Beda utama antara hobi sareng gairah nyaéta yén hobi mangrupikeun hal anu anjeun laksanakeun pikeun senang-senang, salami waktos luang, sedengkeun gairah mangrupikeun hal anu anjeun resep ngalakukeun terus-terusan sareng pikeun padamelan.
Sababaraha urang sering ngabingungkeun hobi sareng gairah. Penting pikeun terang yén ieu mangrupikeun dua konsép anu béda. Hobi mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun pikeun senang-senang, nalika anjeun gaduh waktos luang atanapi nalika anjeun bosen. Éta sanés hal anu anjeun lakukeun terus-terusan atanapi sababaraha kali. Najan kitu, nalika anjeun gairah ngeunaan hiji hal, Anjeun meureun bakal ngarasa yén anjeun moal bisa hirup tanpa eta.

Wewengkon konci katutupan

1. Naon Hobi
– Harti, Fitur
2. Naon Passion
– Harti, Fitur
3. Naon Hubungan Antara Hobi jeung Passion
– Outline Fitur Umum
4. Naon Beda Antara Hobi jeung Passion
– Babandingan Bedana Key

Sarat konci

Hobi, PassionBeda Antara Hobi jeung Passion - Ringkesan Babandingan Hobi mangrupikeun kagiatan anu rutin dilakukeun dina waktos luang pikeun pelesir. Kalayan kecap sanésna, hobi mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun pikeun senang-senang, nalika anjeun gaduh waktos luang atanapi nalika anjeun bosen. Éta sanés hal anu anjeun lakukeun terus-terusan atanapi sababaraha kali. Béda pisan sareng padamelan anjeun. Urang biasana kalibet dina hobi salaku cara bersantai. Hobi umumna ngawengku ngumpulkeun barang jeung objék, maén olahraga, kalibet dina pursuits kreatif sarta artistik, jsb Sababaraha conto hobi kaasup ngumpulkeun cangkang laut, fishing, ngebon, sulaman, restorasi mobil, menari, nyanyi, ningali manuk, hiking, olahraga cai. , maca, nulis sajak jeung masak. Leuwih ti éta, hobi ngalibatkeun hiji ngungudag aktip minat. Dina basa sejen, hobi salawasna ngalibatkeun aksi. Bédana Antara Hobi sareng Passion Hiji jalma tiasa nampi kabeungharan pangaweruh sareng kaahlian ku ngalaksanakeun hobi pikeun waktos anu lami. Kalayan kamajuan téknologi, sababaraha hobi janten kirang populer, sedengkeun sababaraha hobi énggal sapertos maén video game sareng surfing internét parantos diciptakeun.

Naon Passion

Gairah mangrupikeun perasaan anu kuat tina sumanget sareng pikagumbiraeun pikeun hiji hal. Gairah nunjukkeun inténsitas anu langkung ageung tibatan minat atanapi sumanget. Nalika anjeun resep pisan kana hiji hal, anjeun bakal ngarasa yén anjeun moal tiasa hirup tanpa éta. Nalika anjeun gairah ngeunaan hiji hal, anjeun bakal nyéépkeun waktos pikeun éta dina kahirupan anjeun henteu paduli sabaraha sibuk anjeun. Contona, lamun aya nu nyebutkeun boga gairah pikeun fotografi, anjeunna pasti bakal nyandak waktos nyandak poto, diajar fotografi atawa malah milih profési nu patali jeung fotografi. Ieu kusabab nalika batur gairah ngeunaan hiji hal, anjeunna hirup sareng ngambekan éta. Beda Utama - Hobi vs Passion Nalika anjeun gaduh gairah pikeun hiji hal, anjeun moal ngan ukur ngarawat éta salaku hobi. Hayu urang nyandak conto gairah pikeun fotografi deui. Upami anjeun resep fotografi, anjeun bakal nyandak éta salaku hobi. Tapi upami anjeun leres-leres gairah ngeunaan fotografi, anjeun bakal baktikeun sadayana waktos pikeun éta sareng ngamimitian damel salaku fotografer.

Hubungan Antara Hobi jeung Passion

  • Gairah tiasa janten hobi, sami sareng hobi tiasa janten gairah.

Bédana Antara Hobi sareng Passion

Harti

Hobi mangrupikeun kagiatan anu dilakukeun sacara rutin dina waktos luang pikeun pelesir, sedengkeun gairah mangrupikeun rasa sumanget sareng pikagumbiraeun anu kuat pikeun hiji hal.

Tingkat Dursasana

Sanaos hobi mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun pikeun senang-senang, dina waktos luang, sedengkeun gairah mangrupikeun hal anu anjeun hoyong lakukeun terus-terusan sareng kanggo padamelan.

Alam

Gairah mangrupikeun hal anu anjeun moal tiasa hirup tanpa bari hobi mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun pikeun ngeusian waktos luang anjeun.

kacindekan

Hobi sareng gairah mangrupikeun dua hal anu béda. Beda utama antara hobi sareng gairah nyaéta yén hobi mangrupikeun hal anu urang laksanakeun pikeun senang-senang, salami waktos luang, sedengkeun gairah mangrupikeun hal anu anjeun resep ngalakukeun terus-terusan sareng pikeun padamelan.

Gambar Kahadean:

1. “4699092” (CC0) via Pixabay
2. “256887” (CC0) via Pixabay

Ngeunaan Pangarang: Hasa

Hasa ngagaduhan gelar BA dina studi Inggris, Perancis sareng Tarjamahan. Anjeunna ayeuna nuju maca pikeun gelar Master dina basa Inggris. Bidang minatna kalebet sastra, basa, linguistik sareng ogé tuangeun.

Anjeun Bisa ogé Kawas Ieu

Hobi mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun nalika anjeun bosen
atanapi gaduh waktos luang. Panginten anjeun badé bersantai, janten sosial sareng réréncangan atanapi maéhan
waktos. Di AS, 42 persén
déwasa nyarios nonton TV mangrupikeun
kagiatan luang. Hobi populér séjén kaasup maca jeung meunang dina internét. Hobi datangna dina sagala wangun jeung ukuran, tapi
tujuanana sarua – pikeun ngeusian nepi waktu jeung buleud kaluar kahirupan urang. Upami anjeun hoyong nyandak hobi, pertimbangkeun
kagiatan sapertos:

  • Leumpang
  • Jahit
  • masak
  • Ngalukis
  • Ngebon

Anu saé ngeunaan hobi nyaéta aranjeunna tiasa pikaresepeun sareng praktis. Laksanakeun hal anu anjeun pikaresep, sapertos ngagambar atanapi ngagoreng, bari ogé diajar kaahlian berharga anu anjeun tiasa dianggo engké dina kahirupan. Upami anjeun diajar ngarajut, anjeun bakal mendakan kasabaran sareng katekunan. Atanapi upami anjeun mutuskeun pikeun ngajalankeun, anjeun bakal nampi kursus kacilakaan dina kakuatan sareng daya tahan. Kalayan hobi, teu aya dorongan pikeun janten anu
pangsaéna. Éta sadayana ngeunaan gaduh waktos anu saé sareng ngaraosan diri.

Bédana
Antara Hobi sareng Karep

Dina sababaraha titik dina kahirupan, anjeun sigana parantos
dititah nuturkeun karep anjeun. Tapi naon éta – kagiatan leutik anu urang
angkat dina menit luang urang, atanapi anu sanés? Gairah mangrupikeun hal — kagiatan, idéal,
tujuan, sareng sajabana — anjeun moal tiasa ngalakukeun tanpa. Gawéna tiasa sesah sareng stres. Aya
waktos-waktos anjeun hoyong nyerah. Tapi tungtungna, ganjaran patut
usaha. Anjeun hoyong bagikeun
karep anjeun ka batur sareng nyarioskeun kunaon éta caket pisan
kana haté anjeun. Naha anjeun ngagaduhan wengi dimana anjeun ngagolér dina ranjang, teu tiasa bobo? Pikiran anjeun terus balap sareng pikiran. Panginten anjeun gaduh ide pikeun ngalindungan langkung seueur jalma anu teu boga bumi di komunitas anjeun. Panginten anjeun badé angkat ka unggal nagara di dunya. Atawa meureun anjeun hoyong ngartikeun ulang kumaha jalma ngalaman masakan Asia. Ieu karep, cinta hébat anu nangtukeun saha anjeun. Conto karep di antarana:

  • Sukarelawan nyalametkeun kuya laut
  • Meunangkeun awak anjeun dina bentuk puncak
  • Perfecting karajinan nyieun perhiasan
  • Ngadegkeun klub pilem ’80s
  • Biking sakuliah Amérika Tengah

Hobi tiasa janten gairah. Sareng sami,
gairah tiasa janten hobi. Beda pamungkas nyaéta gairah mangrupikeun
hal anu anjeun moal tiasa hirup tanpa bari hobi ngan ukur ngeusian waktos luang anjeun.

Kumaha Ngembangkeun
Hobi sareng Karep

Upami anjeun henteu terang naon hobi atanapi
karep anjeun, anjeun henteu nyalira. Mimitian ku patepang jalma anyar sareng nyobian hal-
hal anyar. Upami anjeun hoyong milarian hobi, gabung ka grup atanapi
kelas sareng ulah milih-milih kagiatan éta. Anjeun
tiasa mendakan yén anjeun gaduh knack pikeun anu énggal. Coba leungeun anjeun dina anyaman karanjang
atawa jieun susunan custom dijieun kalawan wildflowers. Pikeun ngudag gairah, panggihan sabab anu
cocog sareng anjeun. Meureun Sadérék ngarasa perlu ngabantu batur atawa ngajawab masalah dunya
. Kaluar tina zona kanyamanan anjeun. Milarian kontrovérsi sareng pikirkeun
naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngabantosan. Upami anjeun nungkulan kahariwang sareng déprési, contona, anjeun tiasa ngiringan organisasi anu dikhususkeun pikeun ngamajukeun langkung seueur peraturan dina perawatan kaséhatan méntal. Upami anjeun hariwang ngeunaan dampak manusa kana lingkungan, anjeun tiasa ngiringan misi pikeun ngabantosan migrasi orok kuya laut. Beuki anjeun ilubiung dina karep, beuki anjeun bakal diajar ngeunaan diri sareng peran anjeun di dunya.

Mangpaat
Hobi sareng Karep

Saluareun ngeusian waktos luang anjeun, aya seueur mangpaat pikeun ngiringan hobi sareng karep. Duanana ngamungkinkeun anjeun pikeun ngembangkeun sipat penting anu tiasa ngabantosan anjeun asup kuliah, unggul dina karir anjeun, salamet ngasuh anak sareng seueur deui. Anjeun tiasa seneng-seneng bari ogé kéngingkeun kaahlian kritis sapertos kasabaran, kapercayaan, sareng kapamimpinan. Hobi tiasa janten cara anu saé pikeun ngaleungitkeun setrés. Anjeun
tiasa ngarasakeun kagiatan produktif kawas maca jeung ngojay tanpa tekanan
atawa ekspektasi. Gairah, di sisi anu sanésna, dimaksudkeun pikeun
minuhan – hal anu anjeun lakukeun pikeun ngalempengkeun pikiran anjeun dina wengi sareng bobo kalayan damai.
Sababaraha untung bakal tiasa nuturkeun karep maranéhanana sarta malah nyieun duit. Anjeun tiasa
ngalakukeun naon anu anjeun resep – naha éta leumpang anjing, ngarancang kaos oblong atanapi
motret pernikahan – bari earning hirup. Hobi sareng gairah mangrupikeun istilah umum anu sering disilihtukeurkeun. Bisa aya kabingungan antara dua istilah sabab aranjeunna babagi loba commonalities. Kalayan duanana, anjeun bakal nganggap kagiatan anu anjeun resep lakukeun. Sanaos dua istilah éta sigana sami, penting pikeun dicatet yén hobi sareng karep anjeun béda-béda. Seueur jalma bajoang terang naon aranjeunna sareng sering naroskeun, “Kumaha kuring mendakan hobi atanapi gairah kuring?” Ieu ngan mungkin pikeun ngarti tur mikawanoh hobi anjeun sorangan jeung markisa lamun anjeun bisa nangtukeun naon hartina unggal istilah na kumaha aranjeunna béda.

“Gairah nyaéta énergi. Ngarasakeun kakuatan anu asalna tina fokus kana naon anu ngagumbirakeun anjeun.

— Oprah Winfrey

Daptar eusi

Naon Beda Antara Hobi sareng Passion Anjeun?

Pikeun ngarti bédana urang mimitina kudu ngartikeun duanana istilah: hobi jeung markisa. Sakali urang terang sareng ngakuan naon masing-masing, langkung gampang pikeun mendakan hobi sareng karep anjeun, sareng ngajawab patarosan sapertos “Kumaha kuring mendakan gairah kuring dina kahirupan?” jeung “Naha gairah penting dina kahirupan?” Hobi tiasa dihartikeun salaku hal anu pikaresepeun anu anjeun laksanakeun sacara rutin dina waktos luang pikeun pelesir. Naon waé tiasa janten hobi, sareng sadayana bakal gaduh ide sareng kagiatan anu béda-béda anu aranjeunna pikaresep. Statistik panganyarna ngalaporkeun, yén sakitar 42 persén individu di Amérika Serikat ngaku nonton televisi salaku hobi maca sareng kagiatan komputer / internét anu caket. Ieu mangrupikeun titik anu kedah diperhatoskeun yén tilu hobi luhur ieu sedentary sareng henteu ngalibetkeun seueur latihan fisik. Pilihan pikeun hobi henteu terbatas, anjeun tiasa mendakan minat naon waé anu ngabantosan anjeun ngarasa saé, ngaleungitkeun setrés, sosialisasi sareng ngan ukur mikaresep. Hobi ogé tiasa nyayogikeun langkung ti hiji tujuan, janten pikaresepeun tapi ogé praktis. Anjeun tiasa diajar hal anyar bari senang. Anjeun tiasa mertimbangkeun ngalakukeun hal anu anyar, kreatif, atanapi aktip. Sapertos naek sapédah, ngalakukeun hal-hal petualangan, diajar kaahlian hirup anu berharga, basa anyar, kaahlian komputer, jsb. Pilihan hobi anjeun ogé tiasa nguntungkeun daérah sanés dina kahirupan anjeun. Salaku conto, nyandak jahit, ngajarkeun anjeun katekunan & kasabaran, bari nyugemakeun kabutuhan anjeun pikeun kréatif, atanapi ngaganjar anjeun ku barang-barang pakean énggal. Ngajalankeun tiasa ngajarkeun anjeun disiplin sareng daya tahan, mutuskeun pikeun gugah awal 6 dinten saminggu anjeun ngalaksanakeun kakuatan sareng tekad. Lamun datang ka nuturkeun hobi anjeun, teu aya dorongan pikeun ngahontal hasil pangalusna sepanjang waktos. Éta sadayana ngeunaan gaduh waktos anu saé sareng nikmati waktos anjeun. Kecap “gairah” dihartikeun dina kamus salaku emosi kuat tur bieu bisa dikawasa, ieu bisa jadi rarasaan positif atawa négatip. Éta sanés kagiatan pisan, éta mangrupikeun petunjuk anu ageung pikeun ngabantosan anjeun nol dina karep anjeun sorangan. Janten gairah ngeunaan hiji hal téh ngarasa intensely sumanget, atawa kahayang compelling kana hiji jalma aktivitas, gagasan atawa konsép. Kami malah tiasa nyarios upami anjeun gaduh gairah pikeun hal anu anjeun resep lakukeun di luhur sagala hal anu sanés. Aya langkung seueur émosi sareng parasaan anu napel kana karep anjeun, sareng kagiatan, kapercayaan atanapi jalma anu anjeun pikahoyong. Gairah tiasa janten kagiatan atanapi hobi tapi anu ngajantenkeun éta gairah nyaéta tingkat parasaan atanapi émosi anu anjeun karasa nalika mikirkeun éta. Sababaraha urang gairah pikeun ngabantosan anu miskin atanapi anu teu boga bumi. Atawa, Anjeun bisa jadi pencinta sato dedicated ka nulungan sato stray. Anjeun bisa ngarasa pisan kuat ngeunaan tetep fit sarta cageur, ngajar, maén alat musik, lukisan, jsb Lamun anjeun leungit lagu waktu bari anjeun ngalakukeun hiji hal, tur pinuh neuleumkeun diri dina tugas, éta bisa jadi tanda éta mangrupa karep anjeun. Psikolog Mihaly Csikszentmihalyi ngajelaskeun fenomena ieu salaku kaayaan “aliran”. Kaayaan aliran konstan ieu anu nyiptakeun “pangalaman anu leres-leres nyugemakeun”. Buku ieu salawasna kaluar di buka di imah kuring sarta eta salawasna ngajadikeun pikeun sawala tabel kopi pisan metot. Kuring pasti nyarankeun yén anjeun maca buku ieu terus-terusan pikeun nyiptakeun langkung seueur kasempetan pikeun ngagentos pangalaman anu leres-leres merangsang ieu. Ayeuna anjeun gaduh definisi dasar hobi sareng karep, anu tiasa janten hal anu sami, anjeun tiasa ngamimitian ngahasilkeun sababaraha ideu anjeun nyalira. Gairah tiasa didadarkeun salaku kagiatan, kapercayaan, jalma atanapi idéal dina kahirupan anu anjeun moal tiasa hirup tanpana. Sedengkeun hobi téh sadayana ngeunaan ngarasakeun waktu anjeun, ngarasa alus, atawa nyokot bagian dina pursuits nikmat. Naha anjeun gaduh instansi nalika anjeun teu tiasa bobo nalika anjeun mikirkeun hiji hal, tujuan, hal anu anjeun resep laksanakeun, batur anu anjeun pikahoyong, teras paling dipikaresep dina waktos éta mangrupikeun gairah anjeun. Karep bisa jadi adiktif. Aranjeunna ngadorong parasaan anu sengit. Pikeun hobi anjeun, anjeun bakal ngarasakeun aranjeunna tapi parasaan bisa jadi kirang sengit, éta tangtu iwal anjeun gairah ngeunaan hobi anjeun, mangka bisa jadi duanana! Naon waé karep anjeun atanapi hobi anjeun, anjeun tiasa ngudag duanana unggal waktos dina kahirupan anjeun. Sanaos aya béda anu signifikan antara hobi sareng gairah, hobi anjeun tiasa janten gairah saumur hirup. Nya kitu, karep anjeun ogé tiasa janten hobi. Beda utama antara hobi sareng gairah nyaéta tingkat parasaan sareng émosi anu napel, hobi mangrupikeun hal anu anjeun lakukeun, sareng gairah nyaéta kumaha perasaan anjeun ngeunaan éta.

“Anjeun kedah ngaduruk ide, atanapi masalah, atanapi salah anu anjeun hoyong lereskeun. Upami anjeun teu cukup gairah ti mimiti, anjeun moal pernah tetep kaluar.

-Steve Jobs Nalika urang ngaléngkah kahirupan, urang tiasa diarahkeun ku jalma anu paduli ka urang pikeun nuturkeun karep urang. Nanging, éta tiasa sesah atanapi setrés upami anjeun henteu terang naon éta. Janten seueur jalma anu bajoang sareng patarosan ieu “Kumaha kuring mendakan gairah kuring dina kahirupan?” atawa “Naha gairah penting dina kahirupan?” Upami anjeun henteu yakin kana naon hobi atanapi karep anjeun, maka anjeun henteu nyalira! Anjeun tiasa ngamimitian ku mikir ngeunaan naon anu anjeun resep lakukeun nalika murangkalih. Janten kréatif, ngadamel daptar sadaya hal anu anjeun pikahoyong, naon anu anjeun pikahoyong nalika anjeun dewasa, naon anu anjeun resep lakukeun ayeuna, naon anu ngajantenkeun anjeun bagja sareng kontén. Coba sosialisasi diantara jalma anu mere ilham sareng memotivasi anjeun. Anjeun tiasa ékspérimén, mertimbangkeun gabung ka kelas anu ngamungkinkeun anjeun nyobian hal-hal anyar. Sababaraha urang mendakan langkung gampang pikeun ngamimitian ku hal-hal anu henteu resep sareng balikkeun. Contona, upami anjeun teu resep musik, éta crosses kaluar daptar badag kagiatan, meureun anjeun resep karapihan sarta sepi jadi mimitian mikir kagiatan anu quieter. Ngalukis, leumpang, atanapi naon waé anu aya dina pikiran. Nalika milih hobi anjeun, disarankeun henteu ngawatesan diri, tapi pikeun ngalegaan cakrawala anjeun. Ku cara kitu, anjeun bakal sadar yén aya seueur kagiatan anu tiasa narik minat anjeun sareng tiasa janten hobi anjeun. Anjeun malah bisa nyadar yén anjeun boga knack pikeun hal anu anjeun teu nyaho aya nepi ka ayeuna. Lamun datang ka ngamekarkeun karep anjeun, ku examining hobi anyar kapanggih anjeun sarta kagiatan, cokot waktu pikeun muhasabah mana di antarana anjeun ngarasa paling kuat ngeunaan. Panginten éta mangrupikeun panyabab khusus anu resonates dina anjeun. Meureun anjeun kabetot dina ngarengsekeun masalah individu séjén atawa nulungan batur. Sapertos kitu, anjeun tiasa gairah pikeun nganteurkeun sesi konseling ka individu atanapi kelompok.

“Upami anjeun gaduh gairah, henteu peryogi alesan sabab antusiasme anjeun bakal ngaleungitkeun alesan négatip anu anjeun tiasa bayangkeun. Antusiasme ngajadikeun alesan teu jadi masalah.”

– Wayne Dyer Aya waktos-waktos dina kahirupan anjeun nalika tangtangan timbul, kajadian anu teu disangka-sangka kajantenan sareng urang disanghareupan pikeun nyandak kaputusan anu sesah, pikeun teras-terasan atanapi nyerah dina hiji tugas. Tantangan ieu tiasa nyababkeun anjeun kaluar jalur sareng / atanapi ngalambatkeun kamajuan anjeun ka tujuan anjeun. Éta “gairah” anu ngabantosan motivasi sareng masihan anjeun énergi pikeun tetep leres kana tujuan anjeun sareng teraskeun. Sadayana manusa didorong ku émosi sareng énergi parasaan. Nalika urang gairah sareng ngeusi cinta, tujuan sareng kanikmatan, tingkat geter urang ningkat sareng urang langkung dipikaresep pikeun narik hal-hal anu urang peryogikeun pikeun suksés. Ku nuturkeun karep urang, urang align tujuan urang jeung aqidah inti urang jeung nilai, jadi pamustunganana, sagalana sacara alami bakal ngalir ka arah nu bener. Kahirupan jadi leuwih gampang. Mimitian ngarasakeun hobi anyar, turutan markisa anjeun! beuki anjeun diajar ngeunaan diri anjeun, beuki sadar diri anjeun janten langkung anjeun bakal ngartos tujuan sareng peran anjeun di dunya ieu. Hayu urang terang naon anu anjeun mendakan, bagikeun gairah anjeun!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *