« Pikeun anjeun ningali nelepon anjeun, baraya, nu teu loba wijaksana nurutkeun daging, teu loba perkasa, teu loba mulya, disebut. Tapi Allah geus milih hal foolish dunya pikeun nempatkeun éra nu wijaksana jeung Allah geus milih hal lemah dunya pikeun nempatkeun éra hal nu perkasa; sareng hal-hal dasar dunya sareng hal-hal anu dihina ku Allah parantos dipilih, sareng hal-hal anu henteu, pikeun ngaleungitkeun naon-naon anu aya, supados henteu aya anu ngagungkeun daging di payuneun-Na » (I Korinta 1: 26-29). ). Bubuka
Sering pisan kuring ningali nonoman prihatin ngeunaan «pas di» jeung babaturan, di sakola, atawa di masarakat maranéhanana hirup di. Pilari geulis, ngawangun awak muscular kuat, ngabogaan babaturan populér, maké baju fashionable, anu atribut jeung preoccupations paling generasi ngora jaman kiwari. Tapi, naha kahayang kitu bisa kahontal? Naha kahayang sapertos kitu patut sagala kahariwang sareng setrés anu dialaman pikeun ngahontal éta? Jigana, dibere kaayaan fleeting earthly alam manusa, appearances luar fana; silaturahim situasional ephemeral sarta terus ngarobah baju fashion, (harga nu paling sering nangtukeun popularitasnya tinimbang practicality na), ngabentuk hiji lomba sajajalan jeung euweuh garis finish di cakrawala nu. Penampilan mangrupikeun fenomena anu robih konstan salami kamekaran sareng pamekaran urang anu teu aya kendali. Popularitas umumna masalah persepsi, sarta babaturan sosial téh kaayaan; biasana asup sareng kaluar tina kahirupan urang salami mangtaun-taun. Ku kituna, dimana stabilitas dina ieu mindeng unprofitably ditéang kaluar atribut? Lamun éta téh sipat earthly hal, naha éta lajeng jadi penting pikeun «pas dina», nalika hiji sabenerna moal manggihan pertandingan mutlak tur final? Pikeun nonoman Kristen, fokus hirup teu kudu dina «pas di» tapi rada dina «nangtung kaluar». Jinis pola pikir éta ngajadikeun nonoman sénsitip, wijaksana, sareng tangguh; sanggup nahan kaayaan hirup anu goyah. “Standing out” ngahasilkeun karakter nu mantuan dina ngamekarkeun kapercayaan. Pikeun jalma-jalma anu satia ngawangun karakter nonoman Kristen, kamekaran spiritual, sareng ilubiung dina ukhuwah sareng urang Kristen sanés anu gaduh kapercayaan anu sami nempatkeun pondasi pikeun kasuksésan langgeng jangka panjang.

« Anjeunna teu Yahudi anu hiji lahiriah, atawa sunat nu luar dina daging; tapi anjeunna urang Yahudi anu salah batin; jeung sunat nu jantung, dina Roh, teu dina hurup; anu pujina lain ti manusa tapi ti Allah ” (Rum 2:28-29).

Saha «Stood Out»
Conto pangalusna jalma anu milih nangtung kaluar tinimbang indit jeung aliran nu dua belas murid. Maranéhanana geus lalaki biasa di masarakat maranéhanana nuturkeun norma budaya na saméméh maranéhanana dipenta pikeun jadi pengikut Gusti Yesus Kristus. Sababaraha urang pamayang, lolobana urang Galilea, jalinan salaku babaturan ti Kapernaum, sarta loba nu datang ti kulawarga nambahan. Misalna, saacan jadi murid nu boga hak husus nulis Firman Allah, St. Matthew téh tukang mulung pajeg jeung tukang pajeg nu teu popular. Pemungut pajeg Yahudi mangrupikeun tatanan sosial anu panghandapna. Panginten pemungut pajeg Yahudi tiasa disaruakeun, dina spéktrum sosial anu sami, palacuran atanapi outcast. Ku kituna, urang bisa nganggap anjeunna pasti teu dimangfaatkeun, teu tina jenis katuhu associates; sarta tangtu teu diwenangkeun di sinagoga. Acan urang kabéjakeun dina Injil Suci anjeunna nyerat ku leungeun-Na sorangan:

Sanggeus Yesus indit ti Kapernaum, Anjeunna ningali hiji lalaki ngaranna Mateus diuk di kantor pajeg. Jeung cenah manéhna, ‘Tuturkeun Me.’ Ku sabab kitu anjeunna gugah sareng nuturkeun Anjeunna » (Mateus 9: 9).

Naon Made Them «Stand Out»
Jawaban perenahna dina tekad maranéhanana nuturkeun Yesus. Sapinuhna komitmen dina minuhan misi maranéhanana, murid teu nyaho satengah ukuran tanggung jawab. Disipleship maranéhanana ka Gusti ninggalkeun euweuh rohangan pikeun popularitas dunya; atawa aranjeunna pernah paduli naon milik batur. Covetousness henteu najis haté maranéhanana anu aranjeunna tetep murni dedicated ka ngawula master maranéhanana. Salaku iman maranéhanana tumuwuh kuat sarta tujuan maranéhanana jelas, «pas di» meunang diganti ku «nangtung kaluar» pikeun iman maranéhanana geus jadi impregnated jeung. Kusabab bakti sarta komitmen maranéhanana euweuh rencana B «pikeun lamun maranéhanana kudu gagal». Sabalikna, aranjeunna nekad maot pikeun ngabalukarkeun maranéhanana atawa rada Master maranéhanana sacara, dimaksudkeun dina hiji tujuan jeung hiji tujuan ngan « ngasupkeun kana kabagjaan Gusti maranéhanana » (Mateus 25: 21). Éta sababna aranjeunna ditakdirkeun pikeun suksés sabab ngantepkeun Roh Suci damel di aranjeunna pikeun ngalaksanakeun pangersa Allah. Dunya henteu ningali anu hina, anu lemah lembut, anu sabar, anu tenang dina jasa; jeung maranehna teu paduli; sabab éta yakin hiji anu bisa ningali jeung ganjaran NOT jeung Kinérja, richness earthly, pleasures duniawi; tapi kalayan kabagjaan Ilahi jeung katengtreman aranjeunna ngalaman duanana salila hirup earthly maranéhanana jeung di kalanggengan. Kadamaian sareng kabungahan anu teu kaduga ngajantenkeun aranjeunna ngabagéakeun nyeri, kabutuhan, kasusah sareng cita-cita syahid pikeun manjangkeun kabagjaan di surga. Ku kituna, ku obeying jeung nuturkeun Gusti Yesus Kristus jeung «nangtung kaluar», dua belas rasul anu robah jadi pamingpin dihormat sarta miboga otoritas pangajaran hébat sarta terhormat di garéja mimiti. Ti tungtung bumi, kamari sareng ayeuna, lalaki terang nami dua belas rasul sareng seueur ngeunaan misi sajarah jalma-jalma anu dosa sareng tobat, anu imanna langkung kuat, anu mayar mahal pikeun harga komitmen, sareng anu dugi ka Poé Pentakosta teu ngarti sapinuhna kakawasaan Allah. Ajaran-ajaran anu diilhami para rasul mangrupikeun aturan dina gereja awal. Saterusna, Kitab Suci Perjangjian Anyar ditulis ku para rasul atawa nu deukeut jeung maranéhna.

Maranéhanana terus steadfastly dina doktrin rasul” (Rasul 2:42).

Kakuatan ieu, POWER Allah, mantuan dua belas basajan, lalaki umum pikeun nyebarkeun Injil Suci, manggihan Garéja, nyageurkeun nu gering, ngusir sétan, jeung ningali Gusti Yesus Kristus dina kamulyaan-Na dina Gunung Transfigurasi (tilu di antarana tuh) sateuacan disalib sareng maot-Na. Pasti asal maranéhanana éta umum; tapi ngaliwatan diajar neneda, ngahampura, ngawula, jeung evangelize dina hitungan meureun sataun jeung sababaraha bulan; aranjeunna sanggup ngarobah dunya. Teu aya pangajaran formal anu panjang di sinagoga sateuacan prestasi anu luar biasa tina jalma-jalma sederhana anu nuturkeun Lalaki ti Nasaret. Anjeunna disebut aranjeunna kalayan hiji paréntah basajan pikeun «nuturkeun Me»; jeung dua belas rasul unquestioningly nurut tanpa malah masihan diri waktu pikeun mikir naon repercussions nu bisa jadi hasil tina ta’at buta misalna ka batur aranjeunna teu nyaho loba ngeunaan acan. Saha Nu Ngaktifkeun Maranéhna pikeun «Stand Out»
Urang teras tiasa nyimpulkeun yén Gusti nyalira ngadamel murid-murid-Na supados aranjeunna “nonjol” sareng henteu nyampur kana masarakat. Anjeunna nyandak jalma-jalma anu hina, umum, sanés ti Bait Suci, atanapi ti kalangan ulama anu alim sareng kasohor jaman harita, atanapi jalma anu bakat luar biasa, atanapi kelas luhur anu beunghar. Sabalikna Anjeunna milih pengikut anu pangheulana ti antara jalma-jalma anu ngan saukur daék nuturkeun Anjeunna sareng nempatkeun Anjeunna anu pangheulana dina kahirupan maranéhanana. Mémang, nuturkeun Gusti Yesus Kristus henteu hartosna popularitas atanapi kagum; tapi éta runtuyan halangan, sieun jeung tantangan. Kasangsaraan tinimbang kamakmuran mangrupikeun norma anu ditarima pikeun kahirupan maranéhanana. Nuturkeun Gusti hartina pamahaman ngaliwatan kurban, diajar ngaliwatan kasabaran, sarta pamahaman tumuwuh ngaliwatan ajaran-Na. Pemuridan Kristus hartina iman relentless buah nu indescribable katengtreman jeung harepan pikeun hadé tur langgeng. Kituna nuturkeun Gusti dimaksudkan «nangtung kaluar»; influencing batur teu «pas di» jeung blending jeung maranehna.

Hal-hal anu ku anjeun parantos didangu ti kuring di antara seueur saksi, serahkeun ka jalma-jalma anu satia anu bakal tiasa ngajar batur ogé ” (II Timoteus 2: 2).

Salaku St Clement of Alexandria wrote,

«Ieu teu iman, atawa cinta, atawa harepan, atawa daya tahan hiji poé; Rada, ‘anjeunna endures nepi ka ahir bakal disimpen» (c. 195).

Muga-muga Gusti ngaberkahan anjeun nalika anjeun “nangtung” pikeun Anjeunna. Uskup Youssef
Bishop, Keuskupan Ortodoks Koptik Amérika Serikat Kidul
Nalika kuring diajar langkung seueur ngeunaan Gusti, kuring perhatikeun yén jalma-jalma mukmin diparéntahkeun pikeun nangtung sareng béda. Salaku anak Allah, anjeun sakuduna dituju meta jeung pikir béda ti dunya nyangka. Dina sagala hal anu anjeun lakukeun, anjeun kedah janten conto sareng nyarupaan gambar Kristus. Jalma bakal aya bewara nu nangtung kaluar.

Naon Hartosna Dipisahkeun pikeun Gusti

Numutkeun kana Kamus MacMillen, dipisahkeun hartosna “ngadamel batur atanapi hal anu béda sareng khusus. Atanapi pikeun ngajaga hiji hal anu misah supados tiasa dianggo pikeun tujuan anu khusus. Dina jaman ayeuna nalika bebeneran ngeunaan Allah kabur, urang peryogi pisan pikeun jalma-jalma anu béda. Gagasan pikeun dipisahkeun ieu sanés salah sahiji atribut anu urang resep salaku urang Kristen. Urang condong nyampur sareng akur sareng pikiran sareng tindakan jalma-jalma di sabudeureun urang. Kami henteu hoyong ngalawan norma kusabab sieun janten outcast. Saterusna, nalika anjeun nolak akur jeung dunya, anjeun bisa jadi udagan pikeun hatred. Tapi, sanés dunya anu nyerang anjeun, tapi Sétan. Ngaliwatan tipu daya jeung niat jahat, Iblis nyoba ngahurungkeun dulur jauh ti Allah. Anjeun anceman ka karajaan-Na gelap. Dipisahkeun hartina meta jeung mikir béda. Éta hartosna Gusti milih anjeun khusus pikeun tujuan pikeun nyangking cahaya sareng cinta ka dunya tapi sanés janten dunya. Salaku urang Kristen, anjeun dipilih pikeun hirup anu ngamulyakeun Gusti dina sagala hal anu anjeun lakukeun sareng ucapkeun.

Ayat Alkitab Ngeunaan Janten Béda Ti Dunya

Telepon urang salaku pengikut Kristus kedah dipisahkeun sabab Yesus dipisahkeun. Yesus éta béda, misah jeung luar biasa. Ku alatan éta, dipisahkeun henteu pilihan. Yesus ieu hated ku dunya tapi manéhna overcame gelap, jeung Iblis teu boga nyekel leuwih Anjeunna. Anjeun dipisahkeun pikeun nyaangan cahaya ka gelap. Kusabab Yesus urang euweuh nanaon di umum kalawan Iblis tapi hirup langgeng di Yesus Kristus. Nalika Anjeunna nuju damel dina kahirupan urang, urang mimiti mikahayang hal-hal Allah sanés hal-hal dunya. Tapi ieu sanés hal anu urang tiasa laksanakeun nyalira. Urang butuh rahmat Allah pikeun mantuan urang jadi béda ti dunya. Salaku urang Kristen, urang ciptaan anyar ngaliwatan Kristus, hirup heubeul urang geus musna. 1 Petrus 2: 9: Tapi anjeun bangsa anu dipilih, imamat karajaan, bangsa anu suci, umat kagungana-Na, ku kituna anjeun tiasa ngumumkeun muji-muji Anu parantos nyauran anjeun kaluar tina gelap kana cahaya-Na anu endah pisan. Deuteronomy 14: 2: sabab anjeun umat suci kagungan PANGERAN Allah anjeun. PANGERAN geus milih anjeun pikeun jadi milik-Na sorangan ti sakabeh bangsa di beungeut bumi. Jabur 4:3: Nyaho yen Gusti geus misahkeun satia pikeun Dirina; Gusti bakal ngadangu nalika kuring nelepon ka Anjeunna. 2 Korinta 6:17: Ku sabab, kaluar ti antarana jeung jadi misah, nyebutkeun Gusti; ulah nyabak naon-naon anu najis, Kami bakal ngabagéakeun anjeun. Rum 12: 2: Ulah jadi conformed ka jaman ieu, tapi jadi robah ku renewing pikiran anjeun, ku kituna anjeun bisa discern naon alus, pleasing, jeung sampurna bakal Allah. 1 Yohanes 2:15-16: Ulah nyaah ka dunya atawa ka dunya. Lamun aya jalma mikanyaah dunya, cinta ka Rama teu aya dina manéhna. Sabab sagala rupa nu jadi milik dunya–nafsu daging, nafsu panon, jeung kareueus dina gaya hirup hiji-hiji lain ti Rama, tapi ti dunya. Yeremia 1:5: Kuring milih anjeun saméméh kuring ngawangun anjeun dina kandungan; Abdi misahkeun anjeun sateuacan anjeun lahir. Kuring nunjuk anjeun nabi pikeun bangsa-bangsa. Anjeun bisa jadi wondering naon hartina dipisahkeun pikeun Allah. Ku asih jalma-jalma di sabudeureun anjeun sareng nunjukkeun karep sareng kahadean, anjeun bakal janten lantera harepan dina dunya anu poék.

Anjeun Disebut Janten Béda

Urang disebut hirup béda ti dunya. Urang teu disebut pikeun nyampur di antara cucuk tapi pikeun nangtung kaluar béda ti sesa riungan. Garéja sacara gembleng parantos disebat pikeun dipisahkeun sareng janten suci sakumaha Gusti anu suci. Anjeun moal nampi persetujuan ti dunya tapi aya panghargaan anu langkung ageung ngantosan anjeun. “Datang ka Anjeunna, hiji batu hirup-ditampik ku lalaki tapi dipilih jeung berharga ka Allah – anjeun sorangan, salaku batu hirup, keur diwangun kana imah spiritual pikeun imam suci pikeun kurban kurban spiritual ditarima ku Allah ngaliwatan Yesus Kristus.” 1 Petrus 2:4-5. Urang dipisahkeun pikeun nunjukkeun asih Allah sareng hirup ku cara anu ngamulyakeun nami-Na. Sanaos anjeun katingalina sapertos muhrim ka dunya, Karajaan Sawarga dipanjangkeun ka saha waé anu percaya ka Yesus Kristus salaku Gusti sareng Jurusalamet sareng milih hirup béda. Lamun anjeun ngalakukeun, anjeun bakal ditarima kana kulawarga Allah.

Anjeun Dipisahkeun Ku Allah Pikeun Tujuan Khusus

Gusti parantos misahkeun anjeun pikeun tujuan anu khusus. Anjeunna parantos milih anjeun pikeun ngalakukeun padamelan-Na di bumi. Ngaliwatan Yesus Kristus, anjeun dibere hiji tujuan ngahaja pikeun minuhan wasiat Allah pikeun karajaan-Na. “Kami ngadorong, ngahibur, sareng naroskeun ka anjeun masing-masing pikeun hirup anu pantes pikeun Allah, anu nyauran anjeun kana karajaan sareng kamulyaan-Na.” 1 Tesalonika 2:12. Ieu merlukeun gawé teuas sarta Persib. Tapi anjeun geus disebut kaluar ti loba kana ukhuwah jeung Allah. Anjeunna siap sareng daék ngungkabkeun tujuan-Na ka anjeun.

Anjeun Dipanggil Saluyu sareng Gambar Kristus

Nalika Yesus aya di dunya, anjeunna pasti nangtung kaluar. Anjeun tiasa nyarios yén anjeunna dipisahkeun pikeun tujuan anu langkung ageung. Gantina conforming ka dunya, urang disebut akur jeung gambar Kristus. Kalakuan jeung kabiasaan urang kudu jadi cerminan Kristus. Roh damel di jero urang ngarobih manah urang supados urang béda pisan ti anu tetep aya di dunya.

Doa Pikeun Boga Wani Nangtung

Pilihan anjeun sareng tindakan anjeun mangrupikeun cerminan iman anjeun ka Yesus Kristus. Neneda ka Gusti pikeun ngabantosan anjeun kaluar tina zona kanyamanan anjeun sareng émut yén anjeun parantos dipasihkeun tujuan anu langkung ageung ku Gusti pikeun dipisahkeun. “Bapa Surgawi, bantosan abdi gaduh kawani pikeun dipisahkeun pikeun tujuan anu langkung ageung. Pisahkan kuring supados batur tiasa ningali rahmat panebusan anjeun dina padamelan. Transformasi kuring Gusti, ngaliwatan pembaharuan haté sareng pikiran kuring. Nyiptakeun dina kuring kahayang pikeun terang anjeun sareng Firman anjeun anu hirup anu ngabarukeun sareng malikkeun jiwa kuring. Muga-muga pikiran sareng lampah kuring pikaresepeun pikeun anjeun. Abdi hoyong muja anjeun dina sagala anu kuring lakukeun. Dina nami Yesus, Amin.” Pastikeun Baca ogé

  • Abdi Dipisahkeun Pikeun Gusti ku Putri-Na anu Dipikanyaah

Miluan Komunitas!

Lebetkeun email anjeun di handap sareng nampi sagala hal iman, hubungan sareng gaya hirup anu dikirimkeun langsung ka koropak anjeun. Anjeun tiasa janten anu menonjol ti balaréa sabab iman Kristen anjeun ngaidentipikasi anjeun béda. Anjeun teu nyebutkeun hiji kecap tapi “nempel kaluar kawas jempol nyeri” dimana wae anjeun indit. Batur bisa jadi teu resep anjeun sabab anjeun teu cocog. Kanyataanna, anjeun sigana downright aneh ka aranjeunna. Jalma-jalma henteu tiasa terang Musa sareng Yesus ogé.

Kadang-kadang, Musa Éta pikasieuneun

Musa aya di payuneun Allah di Gunung Sinai sarta anjeunna sumping deui glowing. Urang Israil henteu hoyong bagian tina naon anu anjeunna gaduh sareng mundur. Budalan 34:29-30

Nalika Musa lungsur ti Gunung Sinai mawa dua papan hukum covenant di leungeun-Na, anjeunna teu sadar yen beungeutna radiated tina nyarita jeung Gusti. Nalika Harun jeung sakabeh urang Israil ningali Musa, beungeutna glowing, sarta aranjeunna sieun ngadeukeutan ka anjeunna.

Kuring guessing Musa glowed kawas bohlam lampu 100+ watt ngahasilkeun 1.600 atawa leuwih lumens cahaya. Anjeunna ngagem jilbab dina beungeutna pikeun nyarios ka jalma-jalma sareng ngaleungitkeun éta nalika asup ka payuneun Allah. Urang Israil leungit iman unggal anjeunna angkat ka puncak gunung pikeun cicing. Anjeunna nangtung kaluar ti balaréa salaku pamingpin maranéhanana. Nalika anjeunna bolos, aranjeunna noticed. Ieu hal anu kudu dipertimbangkeun. Musa naék, jalma-jalma labuh. Yesus angkat ka sawarga sareng jalma-jalma parantos murag ti Anjeunna . Tétéla, éta hésé hirup salaku pengikut satia mun anjeun nyandak panon anjeun kaluar tina Yesus. Turutan seuseueurna sareng anjeun hirup sami sareng dunya.

Nangtung Ti Riungan Waktu Isa Nyiapkeun Tempat Pikeun Anjeun

  • Janten jalma anu sami di tukangeun panto anu katutup: Anjeun diserahkeun ka Gusti naha anjeun ngali parit, ngahadiran kaulinan maén bal budak anjeun atanapi angkat ka dewan perusahaan. Dimana wae anjeun melak suku anjeun, anjeun komitmen ka Gusti, diajar Firman-Na, sareng diajar maot ka diri. Anjeun teu boga iman Jekyll jeung Hyde mintonkeun alus jeung jahat.
  • Cinta ka Allah, cinta batur: Cinta batur tulus tur deeply tur Anjeun mintonkeun kartu nelepon Kristen Anjeun. Lamun henteu, onlookers ningali hiji judgmental tur condemning pangagem anu lacks karep. Yesus masihan dua parentah ieu (cinta ka Allah, cinta batur) ka murid-Na (éta anjeun jeung kuring) saméméh manéhna indit ka sawarga.
  • Kagagalan Moral Henteu Masalah: Anjeun henteu pernah ngabarakatak, maen judi, ningali porno, sareng mabok batu. Naha? Éta gaya hirup anu teu percaya, sanés Kristen. Hirup langgeng anu anjeun pikahoyong nalika Yesus pupus pikeun dosa-dosa anjeun hartosna anjeun ngagaduhan kawajiban moral.
  • Kasalametan salawasna aya dina pikiran anjeun: Naha anjeun émut nalika anjeun mimiti janten Kristen? Anjeun teu tiasa ngantosan mun ngabejaan jalma kahiji anjeun papanggih ngeunaan kasalametan. Upami anjeun nyampur, tinimbang nangtung kaluar ti balaréa, ngabagi pesen Injil sanés prioritas. Anjeun bisa nulis, nyanyi, atawa manggihan cara séjén pikeun babagi iman Kristen Anjeun pikeun nepikeun pesen Yesus ngeunaan harepan.
  • Mibanda haté hamba: Anjeun teu paduli ngeunaan narima pangakuan pribadi mun anjeun ngawula ka batur. Tujuan utama anjeun nyaéta karaharjaan spiritual batur. Kahirupan Sadérék nyontoan naon nu diomongkeun ku Yésus, ” Putra Manusa datang lain pikeun dilayanan, tapi pikeun ngawulaan. ” (Mateus 20:28).
  • Janten radikal: Yesus nyaah pisan, henteu ngahesekeun Kitab Suci, sareng nyageurkeun anu gering sareng paraeh. Anjeunna ngartos bédana antara maca kitab suci sareng ngalaksanakeun pesenna. Kristen radikal sabenerna hirup naon Kitab Suci ngakibatkeun na teu kabeungkeut ku agama.

Disebut Jadi Ayat Alkitab anu Béda

Nalika kuring gagal tapa dina Kitab Suci, daging kuring naék unggal waktos nyandak alih. Kitab Suci ngajaga haté abdi tina rogue sabab ngeusi bebeneran spiritual tinimbang cara duniawi. Yohanes 15:19

Lamun anjeun ti dunya, dunya mikanyaah ka sorangan; tapi ku sabab maraneh lain ti dunya, ku dunya hate maraneh.

Rum 12:2

Ulah saluyu jeung dunya ieu, jadi robah ku pembaharuan pikiran anjeun, nu ku nguji anjeun discern naon wasiat Allah, naon alus, ditarima tur sampurna.

I Petrus 2:9

Tapi anjeun bangsa anu dipilih, imamat karajaan, bangsa anu suci, umat milikna sorangan, pikeun ngumumkeun kaunggulan-kaunggulan Anjeunna anu nyauran anjeun kaluar tina gelap kana cahaya-Na anu luar biasa.

Pilipi 2:15

Janten teu aya cacad sareng polos, murangkalih Allah anu teu aya cacadna di tengah-tengah generasi anu bengkok sareng bengkok, diantarana anjeun caang sapertos lampu di dunya.

Nangtung Out Ti riungan: Janten Béda

I Yohanes 2:15-17

Ulah bogoh ka dunya atawa hal di dunya. Lamun aya jalma mikanyaah dunya, kanyaah Rama teu aya dina manéhna. Sabab sagala nu aya di dunya — kahayang daging jeung kahayang panon jeung kareueus ku harta — lain ti Rama tapi ti dunya. Jeung dunya pas jauh jeung kahayang na, tapi sakur anu ngalakukeun wasiat Allah abides salawasna.

I Korinta 9:19-23

Pikeun sanajan kuring bébas tina sagala, abdi hamba ka sadaya, yén kuring bisa meunang leuwih ti aranjeunna. Pikeun urang Yahudi, kuring janten sapertos urang Yahudi, supados tiasa meunang urang Yahudi. Jalma-jalma anu aya dina hukum Toret, kuring jadi sabagé sahandapeun hukum (sanajan henteu sorangan dina hukum) supaya kuring meunang jalma-jalma anu aya dina hukum. Pikeun jalma-jalma di luar hukum, kuring jadi jalma luar hukum (sanes di luar hukum Allah tapi dina hukum Kristus) supaya kuring bisa meunang jalma luar hukum. Pikeun anu lemah kuring jadi lemah, supaya kuring meunang anu lemah. Kuring geus jadi sagala hal pikeun sakabéh jalma, nu ku sagala cara kuring bisa nyalametkeun sababaraha. Abdi ngalakukeun éta sadayana demi Injil, supados abdi tiasa ngabagi berkahna sareng aranjeunna.

Nangtung kaluar tina riungan atawa gabung dulur sejenna Gravitate kana Instagram, Facebook, internét, sareng pilem sekuler sareng anjeun saluyu sareng standar dunya. Turutan naon anu trending tibatan Roh Suci, sareng dunya mangrupikeun pangaruh anu paling luhur anjeun. Wani janten béda jeung unafraid pikeun nembongkeun kapercayaan Kristen anjeun sarta bewara jalma. Anjeun moal sigana kawas batur. Aranjeunna bakal salah paham sareng nampik anjeun. Tukeurkeun kahirupan anu aman, biasa-biasa waé dimana jalma-jalma nampi anjeun kalayan kahirupan anu pinuh ku sumanget anu hoyong nyenangkeun Gusti. Pasangkeun karep anjeun ka Gusti sareng Anjeunna bakal ngahirupkeun jiwa anjeun anu maot. Lajeng, blending dina henteu pernah hiji pilihan.

Punten bantosan Betsy ngalengkepan misina “Buku pikeun Jiwa.” Mésér salinan buku Betsy pikeun anu dipikacinta sareng anggota kulawarga atanapi bagikeun salinan anjeun ka batur. hatur nuhun.

Dina Every Good Endeavor , Tim Keller nyebutkeun urang Kristen kudu béda ti nu teu percaya di tempat gawé. Ieu sering gampang ngomong ti rengse, tangtosna. Tapi ngokolakeun kahirupan anu “béda-béda” sapertos penting pisan pikeun saksi umum urang.

Didorong ku pandangan unik ngeunaan kamanusaan sareng cinta anu didasarkeun kana hikmah salib, urang tiasa nangtung di tempat damel dina sahenteuna opat cara.

1. Jadi katelah adil, paduli, jeung komitmen ka batur.

Didorong ku kanyaah Bapa sareng nampi ka urang ngalangkungan Yesus, urang tiasa dikenal salaku adil, paduli, sareng komitmen ka batur. Kusabab urang nyaho jerona dosa urang sorangan jeung gedena kurnia Allah ka urang, urang bisa siap ngahampura jeung reconcile jeung batur (Matt 6:12; Eph. 4:32).

Urang malah bisa boga kasempetan nyandak resiko keur kapentingan batur. Keller nyaritakeun carita awéwé ngora anu ngadatangan garéja na. Anjeunna henteu acan nganut agama Kristen, tapi anjeunna resep diajar langkung seueur kusabab interaksi anjeunna sareng bosna. Keller ngingetkeun:

Manehna digawé pikeun parusahaan di Manhattan, sarta teu lila sanggeus dimimitian di dinya manehna nyieun kasalahan badag yén manéhna pikir bakal ngarugikeun dirina pakasaban, tapi boss nya indit ka atasan sarta nyandak tanggung jawab lengkep pikeun naon geus manehna dipigawé. Hasilna, anjeunna kaleungitan sababaraha reputasi sareng kamampuan maneuver dina organisasi. Manéhna amazed di naon geus manéhna dipigawé jeung indit ka hatur manéhna. Manehna ngawartoskeun anjeunna yén manéhna geus mindeng katempo pengawas nyokot kiridit keur naon manehna geus dilakonan, tapi manehna geus pernah katempo hiji pengawas nyokot ngalepatkeun pikeun hal manehna geus dipigawé salah. Anjeunna hoyong terang naon anu ngajantenkeun anjeunna béda. Anjeunna pisan modest sarta deflected patarosan nya, tapi manehna keukeuh. Tungtungna, anjeunna nyarios ka anjeunna, “Kuring urang Kristen. Éta hartina diantara hal séjén yén Allah narima kuring sabab Yesus Kristus nyandak ngalepatkeun pikeun hal-hal anu kuring geus dipigawé salah. Anjeunna ngalakukeun éta dina salib. Éta sababna kuring gaduh kahayang sareng kadang-kadang kamampuan pikeun nyalahkeun batur. ” Anjeunna neuteup ka anjeunna sakedap sareng naros, “Di mana anjeun angkat ka garéja?”

2. Jadi katelah loma.

Gumantung kana kontéks jeung kasempetan, generosity di karya bisa ditembongkeun dina cara béda. Pangurus tiasa berehan kalayan nasihat, aksés, sareng investasi pikeun jalma. Urang sadayana tiasa berehan ku waktos sareng artos, ngabagi sumber daya urang sacara sacrificially. Pamilik usaha leutik tiasa nyandak kauntungan pribadi kirang nguntungkeun pikeun tatanggana, konsumén, sareng karyawan. Tegu, contona, mangrupikeun perusahaan kaulinan kai anu diadegkeun ku Will sareng Chris Haughey. Didorong ku iman Kristen, aranjeunna ngahaja nyandak margin kauntungan anu langkung alit pikeun nguntungkeun masarakat Honduras, dimana kayuna dipanén, sareng nyiptakeun program tabungan karyawan.Lightstock

Urang ogé tiasa nunjukkeun kamurahan ka kolega urang ku cara mikanyaah aranjeunna di luar padamelan – masak tuangeun kanggo aranjeunna upami aranjeunna gaduh orok, ngahadiran pamakaman upami kaleungitan anu dipikacinta, nyandak tuangeun sareng aranjeunna upami aranjeunna berjuang, ngiringan olahraga klubna. tim, atawa attending pernikahan maranéhanana. Generosity salila jam sanggeus-kerja mangrupakeun kasaksian cinta-némbongkeun aranjeunna yen anjeun ningali aranjeunna salaku hiji jalma sakabeh, lain saukur batur sapagawean produktif.

3. Jadi katelah tenang jeung poised dina nyanghareupan kasusah atawa kagagalan.

“Ieu bisa jadi cara paling nétélakeun pikeun nangtoskeun lamun hiji jalma ngagambar dina sumber injil dina ngembangkeun karakter pribadi,” nyebutkeun Keller. Upami bos kami ngalihkeun kami pikeun promosi atanapi kami gagal nampi bonus anu kami ngarepkeun atanapi batur sapagawean disimpen dina tim anu kami hoyong laksanakeun, kumaha urang ngabales nunjukkeun dimana kami nempatkeun harepan sareng jati diri urang. Keller nyerat:

Pikeun seueur jalma prospek ngabalikeun karir atanapi kagagalan bisnis mangrupikeun perjuangan sapertos kitu. Nalika hartos hirup sareng jati diri urang dipertaruhkeun, urang panik, sering kalakuan impulsif, sakapeung mendakan diri urang tiasa ngabohong sareng ngahianat batur pikeun nyalametkeun diri, atanapi urang ngan saukur putus asa. Tapi Yesus nyebutkeun, rada, “nyimpen pikeun yourselves harta di sawarga” (Mat. 6:20). Naon ari éta hartosna? Paul Kami ngabejaan yen di Kristus sagala harta anu disumputkeun (Col. 2: 3), sarta Peter nyebutkeun yen Yesus ditolak keur urang, dying nyandak naon we deserved, sarta ku kituna “ka anjeun anu percaya, [anjeunna] berharga” ( 1 Pet. 2:7). . . . Ieu lain saukur retorika atawa malah teologi abstrak. Kitab Suci nyarios: Ngan upami Yesus mangrupikeun harta anjeun, anjeun leres-leres beunghar, sabab anjeunna mangrupikeun hiji-hijina mata uang anu teu tiasa diturunkeun. Sareng upami anjeunna mangrupikeun Jurusalamet anjeun, anjeun leres-leres suksés, sabab status sareng anjeunna mangrupikeun hiji-hijina status anu teu tiasa leungit.

Salaku urang Kristen urang milu sedih, tapi henteu sapertos anu teu aya harepan (1 Tes. 4:13). Urang bisa seuri dina mangsa nu bakal datang (Prov. 31:25) sabab urang nyaho yén, sanajan kaayaan suram bisa sigana, Allah teu abandon umat-Na. Anjeunna geus isukan rencanana (Matt. 6:34).

4. Dipikawanoh salaku otentik jeung terpadu.

Sababaraha urang Kristen teu kabuka ngeunaan iman maranéhanana dina karya. Batur ngobrol ngeunaan eta sadaya waktu, tapi polah jeung nyarita dina cara nu marginalize nonpercaya.

Urang kedah, tangtosna, janten wijaksana ngeunaan cara ngabagi alesan pikeun harepan urang nalika nuju damel. Tapi cicing jempé sanés pilihan. Lamun urang hayang jadi jalma otentik, urang kudu mawa sakabeh diri urang pikeun digawé. Keller nawiskeun conto:

Kuring terang saurang lalaki anu ngamimitian usaha sababaraha taun ka pengker dumasar kana pamanggih yén dina séktor jasa finansial anu aya panyadia produk tinangtu ngagunakeun pajeulitna alat sareng kabodoan para nasabah pikeun ngajaga harga anu luhur. Anjeunna yakin yén hiji parusahaan anyar, keur leuwih transparan jeung klien, bisa nawiskeun harga handap sarta layanan hadé, teu ukur ngahasilkeun kauntungan cageur, tapi ogé mantuan mawa reformasi jeung integritas kana widang nu sorely diperlukeun aranjeunna. Nalika anjeunna masihan idena ka calon mitra sareng karyawan, anjeunna ngagaduhan kasaimbangan anu luar biasa. Anjeunna nyarios yén perusahaan énggal bakal didorong ku nilai, sareng anjeunna netepkeun nilai-nilai éta. Anjeunna negeskeun yén anjeunna komitmen kana nilai-nilai ieu sanés ngan ukur kusabab aranjeunna bakal narik para klien sareng ngadorong pendapatan, tapi ogé kusabab éta hal anu leres pikeun dilakukeun. Cenah yén nilai ieu tumuwuh kaluar tina iman Kristen sorangan, tapi anjeunna gancang ditambahkeun, paduli dasar pikeun kapercayaan saha wae, lamun maranéhanana komitmen kana nilai anu sarua, maranéhanana éta mitra sarua. Ieu mangrupikeun conto anu saé pikeun kabuka ngeunaan iman hiji sareng henteu éksklusif atanapi sektarian ngeunaan éta. Salaku urang Kristen, mugia urang tiasa nyandak unggal kasempetan pikeun nyaksian karep, loma, kateguhan, sareng kaaslian Yesus. Sareng nalika urang — salaku jalma anu ngalakukeun dosa — pasti gagal pikeun nunjukkeun kasampurnaan-Na, muga-muga urang ogé janten jalma anu gancang nyuhunkeun pangampura ti batur sareng Allah, terang yén kabeneran urang ngan ukur aya dina Kristus. Nyaksian di tempat damel tiasa rada sesah. Anjeun teu tiasa nganggo posisi anjeun salaku platform pikeun nginjil, tapi anjeun biasana diidinan ngajawab patarosan. Tangtu nu nganggap yen batur nanya. Rasul Pétrus nganggap hal nu sarua. Dina 1 Peter 3: 15 anjeunna nyarios: “Salawasna siap masihan jawaban ka saha waé anu naroskeun ka anjeun alesan pikeun harepan anu anjeun gaduh” (1 Peter 3: 15 NIV11). Peter nganggap yén kahirupan sareng kalakuan anjeun bakal cukup mahiwal pikeun mere ilham kapanasaran. Anjeunna nganggap yén tinimbang nyobian janten sapertos budaya anu mungkin, urang Kristen bakal ngajaga jurang strategis. Kituna anjeunna commends strategi handap: Jadi aneh jeung ngajawab patarosan. Tapi kumaha kuring kudu anéh di tempat gawé? Lima hal basajan ieu ngan cukup aneh mun meunang noticed. Maranéhanana kudu nangtung kaluar, maranéhanana kudu ngondang panasaran jeung maranéhanana bisa ngan muka panto pikeun anjeun nyarita ka babaturan jeung ko-pagawe ngeunaan Yesus.

Kawin Jeung Tetep Kawin

A nikah geulis ngajadikeun argumen compelling keur kahadean jeung hikmah Allah. Investasi pikeun pasangan anjeun mangrupikeun bentuk “pra-evangelism”. Tunjukkeun ka rekan-rekan anjeun kumaha nyaah ka pamajikan anjeun sakumaha Kristus mikanyaah gareja. Hayu aranjeunna terang yén anjeun nyeuseuh mobilna sareng dikosongkeun unggal dinten Saptu sareng henteu kantos ngantepkeun aranjeunna ngupingkeun anjeun geregetan ngeunaan hal-hal jus apel anu caket anu sigana dirarancang ngan ukur pikeun ngarusak kahirupan anjeun. Nyedot eta up buttercup jeung ngawula jeung kurban pikeun pamajikan anjeun. Sareng nalika babaturan anjeun naroskeun naha anjeun henteu tiasa kéngingkeun mobil salju énggal ngajelaskeun ka aranjeunna yén éta kusabab anjeun henteu hoyong pamajikan anjeun kedah damel atanapi anjeun hoyong mastikeun yén anjeunna ngagaduhan kendaraan anu aman. hal leutik basajan bisa narik loba perhatian. A sehat, bagja, nikah stabil téh aneh jeung eta bakal perlu noticed.

Boga Jeung Ngarasakeun Orok

Sajumlah panilitian nembé nunjukkeun yén seueur millennial henteu ngarencanakeun gaduh murangkalih. Hiji artikel anu kuring baca nembe judulna “10 Alasan Nyata Brutal Naha Milenial Nolak Boga Budak.” [1] Diantara alesan “brutally nyata” nyaéta kieu:

  1. Dunya téh tempat pikasieuneun
  2. Urang sadaya miskin kokotor.
  3. Geus loba teuing jalma di pangeusina.
  4. Kakandungan … henteu … panas.
  5. Urang bakal ngancurkeun aranjeunna ku parenting urang.
  6. Urang rék ngudag karir urang.

Jadi sigana barudak kaluar. Anjeun hoyong perhatikeun? Boga jeung cinta kids Anjeun. Sarta pastikeun pikeun ngangkat aranjeunna ogé. Barudak goréng sanés argumen anu saé pikeun kahadéan sareng hikmah Gusti. Tapi murangkalih anu saé. Barudak anu anjeun dipikacinta sareng dipimpin. Barudak anu anjeun nyayogikeun sareng anu janten anggota masarakat anu nyumbang. Naha anjeun hoyong aneh? Ngangkat kulawarga.

Hirup di handap Maksad anjeun – Perpuluhan / Simpen / Méré

Salaku sababaraha studi anyar nunjukkeun, Canadians geus euweuh hiji bangsa panyimpen.[2] Urang ngahutang $ 165 keur unggal $ 100 nu urang nyieun. Urang hirup di imah leuwih ti urang bisa nanggung. Urang ngajalankeun mobil leuwih ti urang bisa nanggung. Kami mayar liburan dina kartu kiridit sareng kami henteu siap pikeun pangsiun. Naha anjeun hoyong diperhatoskeun? Diajar hirup dina 75% tina panghasilan anjeun. Perpuluhan ka garéja anjeun, simpen 10% sataun kanggo pangsiun sareng tetep 5% kanggo kabeungharan spontan. Upami anjeun ngalakukeun ieu anjeun bakal perhatikeun. Mun anjeun geus dina liang badag finansial, écés, eta bakal mawa anjeun bari ngagali kaluar. Standar 75% mangrupikeun udagan aspirasi anu peryogi 5 taun kanggo ngahontal. Mimitian ayeuna. Leres pisan. Éta wijaksana. Éta saé. Sarta eta bakal meunang noticed. Babaturan anjeun bakal naroskeun patarosan anjeun sareng nalika aranjeunna ngalakukeun anjeun nuju ngawangkong ngeunaan Yesus.

Ngawula Tanpa Pamrih, di Garéja Anjeun Sareng di Komunitas Anjeun

Kalolobaan kolega gawé anjeun bakal méakkeun weekends maranéhanana dina roda opat atawa di pondok. Nalika aranjeunna ngadangu yén anjeun moal tiasa ngiringan aranjeunna kusabab anjeun nuju ngalihkeun anjeun di bursa pakean anu bakal diperhatoskeun. Aya sababaraha hal anu langkung ngaganggu tibatan jasa biasa. Ieu lumayan loba ruruntuhan hirup anjeun – lamun hirup anjeun ngeunaan opat wheeling jeung pondok. Kanyataan yén anjeun ngalakukeun éta – satia, bungah, bungah, sigana ampir teu kaharti ku jalma biasa. Aranjeunna bakal aya bewara. Aranjeunna malah tiasa prihatin. Aranjeunna pasti bakal naroskeun patarosan. Jeung lamun maranehna ngalakukeun Anjeun bisa gancang manggihan diri ngawangkong ngeunaan Yesus.

Ibadah Satia

Ibadah téh aneh sagala sorangan. Sababaraha garéja nyobian leres-leres pikeun ngaleungitkeun kaanehan tapi aranjeunna tungtungna sadar yén anu gélo dipanggang. Aneh. Utamana upami sigana anjeun percanten. Lamun ibadah unggal Minggu – lamun hate sono sarta ampir pernah ngalakukeun – lamun legitimately cinta eta tur hirup kaluar ti eta babaturan anjeun sarta ko-pagawe antukna bakal aya bewara. Éta gé kabetot, meureun malah dipaksa. Aranjeunna bakal naroskeun patarosan sareng anjeun bakal langsung mendakan diri anjeun nyarioskeun ngeunaan Yesus. Janten aneh di tempat damel sanes perkawis ngagem kaos “Yesus Henteu Ngetok” anjeun. Ieu lain ngeunaan nolak nyebutkeun senang libur. Éta ngeunaan hirup Alkitabiah sareng diaksés dina dunya anu beuki disfungsi. Upami anjeun ngalakukeun éta jalma bakal ningali. Aranjeunna bakal panasaran. Aranjeunna bakal naroskeun sareng nalika aranjeunna nyarios, anjeun nyarioskeun ka aranjeunna ngeunaan Yesus. Sareng mugia Allah nyalira ku dimulyakeun. SDG Paul Carter NB Artikel ieu asalna ditulis pikeun Tujuh Magazine, nu sasaran husus pikeun lalaki. Pikeun diajar langkung seueur ti pastor sareng guru Alkitab Paul Carter pastikeun pariksa siklus anyar podcast Into The Word. Siklus produksi anyar damel bab demi bab ngalangkungan Injil Markus. Anjeun tiasa manggihan dieu . [1] http://www.therooster.com/blog/10-brutally-real-reasons-why-millennials-refuse-have-kids [2] http://www.savespendsplurge.com/canadians-are-spending-more-than-they-earn/ Paul nyaéta salaki bagja Shauna Lee sareng papa reueus 5 murangkalih anu geulis, Madison, Max, Mikayla, Peyton sareng Noa. Anjeunna ngahadiran Moody Bible Institute sareng lulusan York University (BA) sareng McMaster Divinity College (MDiv). Anjeunna parantos di pastoral saprak 1994, ngalayanan di garéja Fellowship sareng Baptis Kanada di Oakville, Mississauga sareng Orillia, Ontario Kanada. Anjeunna ayeuna janten Pendeta Pamimpin Garéja Baptis Cornerstone, Orillia, garéja multi-staf ageung kalayan gairah pikeun da’wah Alkitab sareng misi lokal. Anjeunna mangrupikeun host sareng guru Alkitab dina podcast Into The Word anu anjeun tiasa mendakan dina halaman podcast kami atanapi dina iTunes. Twitter: @pastrpaulcarter.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *