Aya garis alus antara cinta jeung infatuation. Numutkeun téori Robert J. Sternberg ngeunaan cinta, infatuation ieu rooted dina gairah; anjeun wildly katarik jalma, anjeun bungah ningali aranjeunna, kelamin hébat, jsb Samentara éta, cinta romantis rooted dina duanana gairah jeung sauyunan; Anjeun gaduh sakabeh bahan tina infatuation, gandeng ku silaturahim, kapercayaan, rojongan, jsb. Kusabab infatuation sacara harfiah bagian tina cinta, meureun hésé pikeun ngabedakeun antara dua-utamana lamun anjeun teu yakin anjeun geus kungsi pinuh cinta. Tapi di dieu aya sababaraha tanda pikeun sapotong parasaan eta, sarta naon atuh konsistén stress ka klien asah kuring nalika aranjeunna nuju nyobian angka kaluar naon anu lumangsung-cinta vs infatuation-dina hubungan dibikeun.

Upami anjeun hoyong pisan aya di gigireun jalma éta…éta infatuation

Kuring ilaharna bisa ngabejaan lamun salah sahiji klien abdi infatuated. Manehna teu bisa eureun seuri; manéhna nu keur ngawangkong ton ngeunaan kelamin; manéhna pusing. Tur éta hébat! Ieu ngan teu sagalana. Infatuation ieu rooted dina gairah, pikagumbiraeun jeung nafsu. Ieu mabok. Anjeun bisa ngabutuhkeun pisan pikeun jadi fisik deukeut jalma saloba Anjeun bisa. Tapi upami aranjeunna henteu janten telepon munggaran anjeun upami anjeun gaduh dinten anu goréng, atanapi anjeun sieun ngabeungbeuratan aranjeunna ku masalah, sigana éta henteu acan mekar janten cinta.

Upami anjeun ngarasa aman di sabudeureun éta jalma… éta cinta

Cinta téh sabar, cinta téh bageur … anjeun terang pepatah. Kalayan cinta, anjeun ngarasa dirojong lengkep. Anjeun ngarasa bisa muka up ngeunaan impian deepest anjeun sarta takwa darkest anjeun. Nalika anjeun sareng aranjeunna, anjeun leres-leres ngarasa ayana-henteu sapertos aranjeunna nuju mikiran padamelan, atanapi tiasa ngobrol sareng batur online-sareng ayana éta mangrupikeun kanyamanan. A loba klien, anu asih, bakal ngabejaan kuring maranéhna ngarasa kawas sagalana bakal OK lamun pasangan maranéhanana sabudeureun. Éta mangrupikeun tanda anu saé pisan.

Lamun overthink hubungan, atawa heran naon maranéhna ngarasa … éta infatuation

Cinta dua sisi. Infatuation, di sisi séjén, remen hiji sisi. Upami anjeun pikasieuneun, anjeun tiasa nyéépkeun waktos anjeun pikeun mikirkeun naha aranjeunna super ka anjeun atanapi komitmen ka anjeun. Anjeun tiasa ngabayangkeun hal-hal anu alit, sapertos naon anu kedah dikirimkeun kana tengah dinten, nalika aranjeunna henteu acan nga-sms anjeun. Anjeun bisa jadi ngarasa terus teu aman ngeunaan naha maranéhna bakal ninggalkeun atawa henteu. Upami tenor hubungan anjeun kateupastian, éta sanés cinta.

Upami anjeun terang anjeun tiasa ngandelkeun aranjeunna dina krisis…éta cinta

Anggap mobil anjeun mogok, atanapi anjeun mendakan anu dipikacinta aya di rumah sakit. Dupi anjeun nelepon jalma nu dimaksud? Upami jawabanna leres, sareng anjeun terang yén anjeun bakal disambut ku sikep anu haneut, ngadukung, ngahibur, éta cinta. Lamun ngarasa kawas krisis bakal “teuing” pikeun jalma pikeun nanganan, éta kamungkinan infatuation. Asih gaduh jero kana éta, sareng éta henteu sieun ku masalah. Cinta tetep.

Lamun hubungan anjeun utamana fisik … éta infatuation

Pikirkeun waktos anjeun nyéépkeun waktos sareng jalma anu anjeun tingali. Naha séks mangrupikeun komponén anu ageung? Naha anjeun (atanapi aranjeunna) langkung milih angkat tibatan kaluar? Naha anjeun nyéépkeun waktos ngobrol saatos anjeun fisik, atanapi henteu sesah ngobrol ngeunaan “hal-hal nyata” di luar pangkeng? Anjeun balik on tanggal, papanggih babaturan, papanggih kulawarga, babagi dina hobi? Atawa kudu sex salawasna kalibet dina sagala ngumpul anjeun? Sex nyaeta hébat sarta penting dina sagala hubungan romantis. Tapi kalayan cinta, éta henteu janten fokus sentral. Asa kawas supplemental, cara seru pikeun nembongkeun anjeun bogoh pasangan Anjeun. Nalika milarian garis anu saé, kuring sok naroskeun ka klien kuring naha séks mangrupikeun kursus utama atanapi lauk.

Lamun hubungan anjeun duanana kelamin + silaturahim … éta cinta

Urang sadayana parantos bobogohan ka batur dimana urang ngarasa tiasa janten réréncangan caket, tapi teu aya anu narik. Sisi flip tina éta dating batur anjeun teu bisa ngeureunkeun pamikiran ngeunaan sarta moal bisa eureun ngalamun ngeunaan, tapi euweuh sisi emosi kana hubungan anjeun. Naon éta frase ngeunaan cinta keur silaturahim cahayana on seuneu? Ieu! Kalawan téori Sternberg urang, infatuation jeung markisa ilaharna complemented ku silaturahim sarta sauyunan. Janten, upami anjeun henteu gaduh duanana, anjeun henteu gaduh cinta romantis.

Naon anu kudu dipigawé lamun anjeun ngalaman infatuation

Abdi hoyong stress yén infatuation sanes hal goréng; éta titik awal pikeun loba hubungan hébat. Tapi duanana pihak kudu “ngalakukeun pagawean” pikeun meunang ka tempat cinta, sarta bener jadi kabuka pikeun ragrag. Upami anjeun henteu duanana dina halaman anu sami, éta moal mekar. Upami anjeun hoyong cinta, sanés ngan ukur nafsu, maka anjeun ngan ukur kedah usaha. 1. Prioritaskeun peuting tanggal, teu peuting kelamin
Upami hubungan émosional anjeun henteu mekar, angkat diri anjeun tina lingkungan (alias di bumi) dimana anjeun bakal kagoda teuing pikeun sibuk. Candak leumpang atawa balik kana leumpang gantina. Candak botol anggur, terasrasakeun piknik di taman. Jalan-jalan mini bareng. Bener nempatkeun diri dina situasi dimana paguneman bisa mekar, sarta anjeun bisa dibere nyaho silih. 2. Tanya patarosan probing Anjeun kedah langkung ti dinten-dinten jalma, sareng kana barang impianna. Upami anjeun parantos bobogohan sakedik-sahenteuna sababaraha bulan-anjeun kedah naroskeun ka mana aranjeunna ningali kahirupanna, upami aranjeunna hoyong murangkalih, upami aranjeunna ngabayangkeun nikah hiji dinten, upami aranjeunna hoyong ngarambat, naon jinisna. hirup maranéhna hayang boga. Ieu kumaha anjeun tiasa ningali upami anjeun mekar dina arah anu sami, sareng upami anjeun tiasa silih ngalengkepan sapanjang jalan. Éta ngareureuwas pikeun kuring sabaraha jalma anu henteu naroskeun patarosan anu langkung jero, sareng tungtungna nyéépkeun waktos sareng jalma anu henteu aya dina alesan anu sami (nyaéta nikah, murangkalih, komitmen) aranjeunna. 3. Ngobrol dina telepon Nalika kuring dating , tanda aneh dimekarkeun diantara unggal jalma anu serius invested dina ngawangun hubungan sareng abdi: Aranjeunna kukituna nelepon kuring dina telepon. Ngadangu sora batur sareng ngabagi carita sacara lisan, sanaos anjeun henteu tiasa sacara fisik sareng jalma éta, nyiptakeun langkung seueur beungkeutan sareng nunjukkeun yén anjeun komitmen kana padamelan éta. Butuh sapuluh detik pikeun ngirim téks; Butuh waktu sisihkan pikeun nelepon telepon. Prioritaskeun éta, sareng paréntah ti pasangan anjeun. Upami anjeun milarian cinta, tong miceun waktos ka jalma anu sadayana ngeunaan kacintaan. Pastikeun anjeun milari, nyiptakeun sareng nyaluyukeun silaturahim sareng gairah anu anjeun pikahoyong pikeun aranjeunna. Séptémber 5, 2017 | Terapi Chicago Madissyn Fredericks, Pembimbing Profesional Dilisensikeun, Konseling Simétri Infatuation mangrupikeun rarasaan anu kuat, overwhelming, sareng kuat anu ku urang sadayana parantos karasa dina sababaraha waktos. Anjeun nembé pendak sareng jalma anu “sampurna” sareng anjeun parantos murag pikeun aranjeunna. Anjeun bakal masihan nanaon janten kalawan jalma ieu, anjeun meunang kukupu unggal waktos Anjeun mikir ngeunaan aranjeunna, jeung sagalana karasaeun kawas Dongeng a. Upami anjeun ayeuna ngarasa cara kieu ngeunaan minat cinta anyar anjeun, anjeun tiasa ngalaman gejala infatuation. Inténsitas parasaan anu disababkeun ku infatuated tiasa nyababkeun anjeun mikir yén anjeun murag asih gancang, tapi naha anjeun leres-leres? Infatuation dihartikeun salaku hiji gairah sengit tapi pondok-cicing atawa reueus pikeun batur atawa hal. Beda antara infatuation jeung keur asih turun ka sabaraha ogé anjeun terang, percanten, sarta narima batur. Cinta téh percaya diri, selfless, sarta sabar; Infatuation sengit, teu aman, sareng egois. Pikeun loba, tahap infatuation ngalir kana cinta, tapi kadang infatuation nu bisa ngakibatkeun disappointment atawa tungtung hubungan hiji. Kituna, hal anu penting pikeun ngawujudkeun tanda ieu sarta sedeng aranjeunna pikeun ngidinan hubungan anjeun tumuwuh. Di handap ieu aya lima gejala anu kedah diperhatoskeun upami anjeun pikir anjeun bakal kagoda. 1. Anjeun Ningali tur nyangka Kasampurnaan. Infatuation ngabalukarkeun anjeun yakin anjeun geus manggihan jalma “sampurna” ogé hubungan “sampurna”. Sadaya anu anjeun tingali nyaéta kualitas pangsaéna; penampilan maranéhanana, kasuksésan maranéhna, atawa bakat maranéhanana. Najan kitu, anjeun buta kana kalemahan, insecurities, sarta flaws maranéhanana. Akibatna, nalika disagreements sarta argumen timbul dina hubungan, Anjeun ngarasa kawas hal geus Isro salah tur nyerah gancang. 2. Anjeun Boga Pikiran Persistent na Intrusive. Lamun anjeun infatuated kalawan sejen, aranjeunna moal ninggalkeun pikiran anjeun. Anjeun tuang, ngambekan, sareng bobo sareng aranjeunna dina pikiran anjeun. Éta sami sareng nalika anjeun ngupingkeun lagu énggal pertama kalina sareng anjeun ngadangukeunana diulang sababaraha jam atanapi lirikna nyangkut dina sirah anjeun salami sababaraha dinten. 3. Anjeun Leupaskeun Sagalana pikeun Éta. Sawaktos Anjeun keur infatuated, anjeun daék nyerah rencana maranéhanana jeung babaturan anjeun gaduh wengi pilem menit panungtungan kalawan minat cinta anyar Anjeun. Anjeun nempatkeun sagalana dina hirup anjeun tunda heula mangga atanapi ningali aranjeunna. 4. Anjeun Jadi Sirik jeung Possessive. Naha anjeun hariwang jalma anu penting anjeun bakal resep ka batur? Naha anjeun panik nalika aranjeunna henteu ngabales cukup gancang kana téks anjeun? Nalika dina kaayaan infatuation, jealousy jeung insecurity ilahar sabab anjeun teu yakin kana kumaha maranéhna ngarasa ngeunaan anjeun. 5. Anjeun Ngarasa Capé jeung Nyaliara. Keur infatuated kalawan batur téh sagala-consuming. Anjeun jadi capé alatan salempang konstan ngeunaan naon maranéhna pikir ngeunaan anjeun, naon maranéhna ngalakukeun, sarta stress ngeunaan hal teu jalan kaluar. Hal-hal tiasa karasaeun saé nalika anjeun babarengan, tapi nalika anjeun sumping ka bumi, anjeun tiasa ngaraos nyalira sareng ngabutuhkeun perhatianana. Sanaos sababaraha kali infatuation tiasa janten cinta nyata, éta tiasa ngabantosan heula ngartos definisi infatuation anu leres. Ieu tiasa ngabantosan anjeun ngakuan sareng ngartos parasaan anjeun sateuacan ngalaksanakeun émosi anu sanés cinta anu leres. Upami anjeun ayeuna ngalaman gejala infatuation sareng hoyong dukungan sareng kaahlian pikeun ngartikeun naha éta cinta, éta tiasa mangpaat pikeun nyambung sareng ahli terapi. Hubungi Konseling Simétri pikeun nyetél janjian sareng salah sahiji ahli terapi anu berbakat di salah sahiji dua lokasi di Chicago. Dina awalna, cinta mangrupikeun pangalaman anu saé. Anjeun gélo ngeunaan hiji sarua jeung anjeun teu bisa eureun mikir ngeunaan silih jeung waktu salajengna anjeun bakal bisa papanggih. Émosi luhur, fisik teu aya dina bagan, sareng anjeun umumna pinuh ku rasa kabungahan anu teu kaampeuh. Sanajan kitu, sakumaha waktu nuluykeun, parasaan ieu jadi kirang sengit. Éta kajadian ka sadayana, cinta atanapi henteu, janten teu aya anu hariwang ngeunaan sacara umum. Nanging, panginten anjeun mimiti perhatikeun yén parasaan éta ogé rada robih. Panginten anjeun parantos mimiti naroskeun naha anjeun leres-leres cinta. Upami éta masalahna, aya kasempetan anu saé yén anjeun ngabingungkeun infatuation sareng cinta. Langkung gancang anjeun perhatikeun ieu, langkung saé, khususna upami anjeun aktip milarian cinta anu leres. Janten, hayu urang ngobrol ngeunaan sababaraha tanda anu anjeun kedah milarian upami anjeun masih teu yakin naha anjeun ngarasa hal anu nyata.

Abdi henteu nyangka cinta kedah ngajantenkeun anjeun hariwang. Nalika anjeun ngarasa gering, kuring henteu nyangka éta cinta – éta infatuation. – Alexa Chung

1. Anjeun ngan ukur kenal sakedap– sareng tanaga parantos mimiti luntur

Bari teu tanda ketat ngeunaan infatuation, infatuation murni ngan aya dina hubungan ngora. Ku sabab kitu, lamun geus babarengan pikeun sakeudeung jeung énergi antara anjeun dua geus gancang subsided, éta tanda geulis santun yén anjeun bisa ngan geus infatuated.

2. Anjeun fokus kana kabutuhan Anjeun, teu maranéhanana

Dibandingkeun cinta, nu leuwih selfless tur ngalibatkeun sabenerna miara karaharjaan jalma sejen, infatuation leuwih ti silih leeching off hiji sarua séjén. Sakabeh hubungan dumasar kana “Kuring ningali hiji hal Abdi hoyong -> Kuring meunang naon Abdi hoyong -> neruskeun eupan lapar (kabutuhan anjeun).” Upami anjeun perhatikeun diri anjeun jarang merhatikeun kabutuhan atanapi kahayangna– atanapi perhatikeun paripolah anu sami ti jalma anu sanés- éta sigana infatuation sareng sanés cinta sajati.

3. Sadaya anu anjeun pikahoyong nyaéta janten fisik sareng jalma sanés

Gampang salah sahiji tanda pangbadagna infatuation murni nyaéta kahayang pikeun jadi fisik jeung jalma séjén terus– kalawan saeutik kahayang pikeun ngalakukeun nanaon sejenna. Biasana pikeun pasangan anyar anu cinta hoyong janten fisik langkung sering. Najan kitu, pikeun marengan kahayang ieu kontak fisik sering bagian sarua pangalaman emosi jeung intelektual jero ogé. Tapi upami hubungan anjeun (upami anjeun tiasa nyebat éta) leungit dina satengah anu terakhir sareng berputar ampir– atanapi sacara harfiah– sapinuhna sakitar séks sareng kontak fisik anu sanés, éta mangrupikeun tanda anu ageung nyaéta infatuation.

4. Anjeun meunang bener timburu

pasangan-arguing-nyoba-diffuse-tegangan Lamun batur geus infatuated kalawan sejen, aranjeunna condong jadi pisan possessive jalma éta. Jadi, lamun aya batur atawa hiji hal ngancam rék nyokot éta jalma ti urang, urang jadi defensif atawa sirik, gumantung kana kaayaan. Upami anjeun perhatikeun yén anjeun sering cemburu atanapi ningali kabiasaan éta dina jalma anu sanés, éta mangrupikeun tanda yén éta cinta sareng sanés cinta anu leres.

5. Anjeun pikir maranéhna geus sampurna, sanajan éta sagemblengna irasional

Nalika anjeun infatuated, jalma séjén katingalina sampurna pikeun anjeun. Sarta bari ieu lumangsung nepi ka sababaraha gelar kalawan unggal hubungan, tingkat kapercayaan ieu lamun infatuated jauh leuwih sengit. Kanyataanna, éta pisan sengit yén lamun babaturan anjeun nyobian ngabejaan Anjeun hal négatip maranéhna geus uninga ngeunaan jalma éta, anjeun sikat aranjeunna kaluar sarta nyieun alesan pikeun eta. Pikeun anjeun, sadayana henteu terang sareng anjeun parantos mendakan spésimén anu sampurna. Cinta sajati nyaéta narima kana kakurangan. Nyatana, éta bagian tina anu ngajantenkeun cinta leres, anjeun nampi sapinuhna jalma sanés sanajan sadar kana “cacat”na. Sanajan kitu, infatuation neangan kasampurnaan sarta eta proyek anu kahayang kaluar kana jalma séjén malah nepi ka point of deceiving diri, ilaharna nepi ka telat jeung anjeun geus menyakiti salaku hasilna. Infatuation nyaéta nalika anjeun leres-leres resep ka batur sareng anjeun moal tiasa ngeureunkeun mikiran aranjeunna. Ieu sering dimimitian ku kukupu dina beuteung jeung kahayang pikeun jadi jeung jalma sadaya waktu. Lamun anjeun infatuated awak anjeun jadi banjir ku bahan kimia nu sabenerna masihan anjeun a luhur. Biasana janten infatuated, khususna dina awal hubungan, tapi langkung saé pikeun nyobaan sareng ngahindarkeun parasaan ieu pikeun nyandak alih lengkep.

Tanda kasieun

Upami anjeun resep ka batur, anjeun tiasa:

  • Ningali jalma anu anjeun resep salaku anu sampurna
  • Hoyong nyéépkeun waktos sareng aranjeunna
  • Ragrag pikeun aranjeunna super gancang
  • Panggihan yen aranjeunna nempatan pikiran anjeun terus
  • Ngalalaworakeun silaturahim sejen tur hubungan kulawarga méakkeun waktu jeung aranjeunna
  • Janten gumantung ka jalma anu anjeun pikahoyong
  • Janten irrasional timburu ngeunaan aranjeunna

Sanajan éta gampang lumangsung, keur overly gumantung pasangan anyar Anjeun atawa naksir sanes mangrupakeun ide nu sae. Sadaya hubungan peryogi rohangan sareng waktos pikeun tumbuh. Aya deui kahirupan anjeun ti hiji jalma ieu, janten penting pikeun nyandak waktos pikeun nginget ieu sareng ngiringan kagiatan sapertos sakola, kuliah atanapi padamelan, sareng nyéépkeun waktos sareng kulawarga sareng réréncangan. Infatuation tiasa sengit, tapi nuju janten tahap ringkes dina hubungan hiji. Sanggeus sababaraha waktu (biasana sababaraha bulan), Anjeun meureun bakal pindah kana fase béda, dimana anjeun jadi leuwih nyaman jeung jalma séjén sarta settle kana rutin. Sanajan sigana kurang seru, ieu ogé mangrupa tahap penting, dimana anjeun bisa ngamekarkeun sambungan deeper jeung jalma séjén.

Ngungkulan kahariwang

Infatuation tiasa janten pangalaman anu saé sareng pikaresepeun. Nanging, éta ogé tiasa janten setrés, sapertos nalika anjeun calik dina telepon atanapi teras-terasan hariwang yén jalma anu ‘sampurna’ ieu ujug-ujug eureun resep anjeun. Pikeun ngabantosan tetep saimbang, anjeun tiasa nuturkeun tip ieu:

Tetep nepi ka babaturan anjeun sarta kulawarga

Sakumaha anjeun badé nyéépkeun unggal menit sareng pasangan anyar atanapi naksir anjeun, penting pikeun nyéépkeun waktos kanggo kulawarga sareng réréncangan anjeun. Usaha pikeun ngalakukeun hiji hal sareng réréncangan anjeun sacara rutin, sareng cobian ngobrolkeun hal anu sanés ti hubungan anyar anjeun (sanaos henteu kunanaon ogé ngobrol ngeunaan ieu).

Jieun waktu pikeun kapentingan anjeun

Ngan kusabab anjeun gaduh hubungan anyar henteu hartosna anjeun kedah ngantunkeun sadayana kapentingan anjeun pikeun nyéépkeun waktos pikeun jalma anyar ieu. Upami anjeun gaduh hobi atanapi kagiatan anu anjeun resep laksanakeun, pastikeun tetep tetep, sanaos hartosna nyéépkeun sababaraha jam atanapi dinten jauh ti jalma ieu. Éta séhat pikeun gaduh kapentingan anjeun nyalira, sareng upami aranjeunna leres-leres paduli ka anjeun, aranjeunna bakal hoyong anjeun tetep ngalakukeun hal anu anjeun pikahoyong.

Jaga diri

Anjeun bisa jadi cocoba pikeun cicing sapeuting sms, teu merhatikeun kaséhatan sarta wellbeing anjeun, atawa ngalalaworakeun sababaraha hal lamun nuju bray up dina awal hubungan. Mundur saléngkah sareng luangkeun waktos kanggo diri anjeun – sare sare, pastikeun anjeun tuang saé, parios ka diri anjeun, sareng lakukeun naon waé anu anjeun kedah laksanakeun pikeun ngajaga diri.

Inget nilai anjeun

Inget yén anjeun leuwih ti hubungan anjeun jeung jalma ieu. Nyaho aranjeunna resep ka anjeun tiasa ngajantenkeun anjeun ngarasa hébat, tapi sanaos aranjeunna henteu aya, éta moal ngarobih nanaon ngeunaan anjeun. Anjeun masih gaduh réréncangan sareng kulawarga anu paduli ka anjeun, sareng seueur hal hébat ngeunaan anjeun anu masih leres upami jalma ieu teu aya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *