Naon ari munafik?

hyp-o-crite

/ˈhipəˌkrit/ kecap barang jalma nu ngaku boga standar moral nu kabiasaan jalma sorangan gagal akur.

Naon Conto Anu Munafik?

Kuring sakali damel sareng jalma anu bakal urang sebut “Dick.” Dick sok nyarios ka kuring yén anjeunna bakal uih deui ka kuring “dinten atanapi énjing,” tapi anjeunna jarang. Dick henteu kedah nyarioskeun ka kuring yén anjeunna bakal énggal-énggal ka kuring. Anjeunna tiasa nyarios, “minggu payun” atanapi “pas kuring tiasa,” sareng kuring bakal henteu kunanaon. Sabalikna, Dick ngagaduhan kabiasaan ngajangjikeun pikeun nganteurkeun dina tanggal anu tangtu, tapi anjeunna henteu nuturkeun. Ieu hal lucu ngeunaan Dick: sanajan jarang ngarobah hal-hal nalika cenah bakal, anjeunna némbongkeun euweuh karep lamun jalma séjén teu minuhan deadlines maranéhanana. Upami aya anu telat dina padamelan anu dihutangkeun ka Dick, anjeunna bakal nawiskeun sakedik simpati sareng bakal nyarioskeun pentingna “janten diandelkeun” sareng “pamuter tim”. Dick éta conto alus ngeunaan munafik a. Standar ganda baffling Dick éta salaku capé sakumaha toksik. Hipokrasina netepkeun ekspektasi sareng henteu nganteurkeun, bari nunjukkeun sakedik simpati ka batur, mangrupikeun alesan kuring mutuskeun yén kuring henteu tiasa damel sareng Dick. Naha anjeun ngagaduhan Dicks dina kahirupan anjeun? Kuring bet anjeun ngalakukeun, henteu ngan di gaw tapi ogé dina kahirupan pribadi anjeun. Contona, éta sobat flaky anu nyebutkeun aranjeunna remen ngumpul tapi salawasna boga hal datang nepi di menit panungtungan-a Dick. Tapi kadang urang nu Dicks dina kahirupan urang. Urang hate lamun jalma flake on commitments maranéhna pikeun urang, sarta acan, lamun urang teu nuturkeun ngaliwatan, aya wae salawasna alesan alus. Pikeun ngartos sakedik psikologi manusa anu aneh ieu, hayu urang ngartos heula naha urang benci Dicks. A munafik, criticizing a coworker pikeun henteu minuhan deadlines bari ignoring panginget proyék telat sorangan.

Naon “Janten Munafik?”

Dick mangrupikeun munafik sabab anjeunna ngagunakeun hiji set standar pikeun nangtoskeun jalma sanés sareng set anu béda pikeun nangtoskeun dirina. Nerapkeun standar anu béda pikeun jalma nyaéta lumrah. Pikirkeun ahli anu gaduh pangaweruh atanapi kaahlian khusus. Kami ngarepkeun aranjeunna terang hal-hal anu henteu dipikanyaho ku batur, sareng kusabab éta, kami nahan aranjeunna kana standar anu béda. Kami henteu nyempad pasangan urang pikeun henteu terang kumaha carana ngalereskeun solokan, tapi urang bakal nyempad tukang ledeng anu teu mampuh. Sami bener jalma dina hubungan kapercayaan husus. Kami henteu nyalahkeun kenalan kasual kusabab gagal nyebatkeun sakedik brokoli anu nyangkut dina huntu, tapi urang nyalahkeun babaturan caket anu henteu nunjukkeun éta. Lajeng aya jalma anu kaayaanana ngajamin perlakuan béda: barudak, manula, disadvantaged, atawa jalma kalawan cacad méntal atawa fisik. Hiji jalma nerapkeun tingkat béda tina judgment ka tipena béda jalma: ahli, pasangan, orok. Dina ieu sareng seueur kasus sanésna kami nganggo standar anu béda pikeun meunteun jalma. Ku kituna naha urang munafik kawas Dick infuriate urang? Salah sahiji alesanna nyaéta teu siga kasus-kasus di luhur, standar ganda Dick henteu dikonci kana peran atanapi kaayaan sosial masarakat. Dick nerapkeun standar anu béda pikeun jalma dina kaayaan anu sami sareng anjeunna, ngalakukeun hal anu sami. Ieu ngalanggar prinsip dasar fairness: sarua pantes perlakuan sarua. Upami Dick sareng abdi rekan-rekan, sami-sami telat ngerjakeun tugas sareng sami-sami teu pantes nampi pamondokan khusus, teu adil pikeun ngarawat urang sacara béda. Fairness nungtut yen urang duanana nyandak hit atawa urang duanana meunang pass a. Kami leres-leres ngarasa ambek ka batur — saha waé: bos, anjeun, kuring, atanapi Dick nyalira — pikeun ngarawat kami sacara béda, sapertos urang leres-leres ambek ka guru anu maénkeun paporit atanapi sasama shopper anu motong. garis. Prinsip perlakuan sarua geus enshrined di loba lembaga urang. Salaku conto, di Amérika, sistem pamaréntahan urang dumasar kana prinsip yén teu aya anu saluhureun hukum. Kecap “Kaadilan Sarua Dina Hukum” muncul di luhur lawang Mahkamah Agung Amérika Serikat. Sanaos éta conto anu kawilang alit dibandingkeun sareng panyalahgunaan kakawasaan anu sanés, aya bentuk munafik institusional anu simbolis sareng pikasieuneun anu dilakukeun ku seueur perwira pulisi di Amérika. Éta sering disebut salaku “kartu kaluar tina panjara,” sareng éta dipasihkeun ka kulawarga sareng réréncangan perwira pulisi pikeun ngaidentipikasi aranjeunna salaku jalma anu pantes perlakuan khusus. Kartu anu disayogikeun ka anggota kulawarga pulisi, nunjukkeun status khususna, pikeun nampi perlakuan khusus. Kartu dikaluarkeun ku serikat pulisi lokal, sareng idena nyaéta upami anjeun nampilkeun ka perwira, anjeunna bakal buta kana pelanggaran minor sapertos tikét ngebut. Numutkeun hiji carita dina The New York Times , “Pajabat serikat pekerja nyebutkeun yén kartu ogé alat humas jeung tanda pangajén anu dibikeun ka politikus, hakim, pengacara, pangusaha, pagawé sipil jeung anggota média warta.” Ieu conto kaadilan un -sarua dina hukum, jeung kanyataan yén union pulisi masihan kaluar kartu ieu ngajadikeun eta kasus buku ajar hypocrisy. Tangtu, aparat kapulisian pantes hormat, sarta pakasaban maranéhanana henteu gampang. Tapi, éta konyol mikir yén saha waé anu ngalakukeun kajahatan kedah nampi pas gratis ngan ukur terang pulisi. Éta ogé mangrupikeun simbol cara-cara sanés anu teu dipikanyaho serikat pulisi nungtut perlakuan khusus anu nyababkeun ampir teu mungkin pikeun masihan kaadilan anu sami. Tangtosna, mungkin waé pikeun ngarawat anu sami sacara teu kahaja: guru panginten henteu terang yén murid ngagaduhan kabutuhan khusus, sareng sasama anu balanja panginten henteu ningali garis anu nyimpang di juru. Masalah jeung munafik nyaeta aranjeunna employ standar ganda teu ku kacilakaan tapi ku kabiasaan. Dick sok maénkeun paporit, sareng paporit karesepna nyaéta dirina. Éta kabiasaan-kabiasaan diri janten alesan anu sanés, munafik ngambek ka urang: munafik sacara implisit masihan dirina status moral sareng sosial anu béda. Dua jalma, duanana telat. Anu saurang munafik, nyempad anu sanés pikeun hal anu sami anu anjeunna kaliru. Nalika Dick nyebatkeun jalma-jalma pikeun ngalakukeun hal-hal anu anjeunna laksanakeun, anjeunna nunjukkeun yén anjeunna nganggap anjeunna khusus, yén anjeunna langkung luhur aturan, sareng yén anjeunna henteu kabeungkeut ku prinsip anu ngatur urang sadayana. Singketna, anjeunna kalakuan saolah-olah anjeunna langkung saé tibatan urang, sareng ku sabab éta, hubunganana sareng jalma sanés sok teu hormat. Éta bagian tina sabab munafik ngarusak hubungan kapercayaan sareng silih hormat anu urang sadayana kedah laksanakeun dina kahirupan. Hésé ngarasa empati pikeun jalma anu ngarawat anjeun sapertos manusa kelas dua, sareng langkung sesah ngarasa ngamotivasi pikeun ngamajukeun tujuanana. Hese percanten ka batur anu anjeun yakinkeun henteu ngahargaan nilai anjeun, atanapi waktos, usaha, atanapi kamampuan anjeun. Tapi aya masalah anu langkung jero ngeunaan munafik: éta badé ngaganggu integritas urang. Kecap “integritas” asalna tina kecap Latin “integritas”, hartina “gembleng”. Ieu kumaha urang ngajelaskeun sakabeh nu teu ngaruksak atawa kompromi. A retakan dina yayasan compromises integritas wangunan; retakan dina Hull compromises integritas kapal a. Sakabeh nu geus compromised lemah: wangunan leuwih gampang ambruk, hiji kapal tilelep. Sarua jeung jalma. Dick mangrupikeun jalma anu langkung lemah pikeun munafik. Pikeun ngarti naha éta penting pikeun nempo yén Dick teu ukur disrespects batur, anjeunna ogé disrespects dirina. Standar ganda anu sami anjeunna dilarapkeun ka jalma sanés, anjeunna ogé nerapkeun nilai-nilai anu diaku sorangan, di hiji sisi, sareng ka lampahna, di sisi sanésna. Dick tiasa ngeureunkeun janten munafik ku cara ngalakukeun cara anu ngagambarkeun prinsipna atanapi ku ngadukung prinsip anu ngagambarkeun pentingna diri tina tindakanna. Tapi anjeunna henteu ngalakukeun nanaon ieu. Sabalikna, anjeunna ngalakukeun sapertos prinsip-prinsipna henteu pantes dilaksanakeun, atanapi sapertos lampahna henteu pantes pikeun ngagambarkeun prinsip-prinsipna. Naon waé éta, Dick henteu ngahargaan sababaraha aspék dirina. Hese ngahargaan jalma anu teu ngahargaan dirina sorangan. Kami henteu tiasa nyandak Dick sacara serius sabab anjeunna henteu nganggap dirina sacara serius: anjeunna boh diskon nilai-nilaina, atanapi anjeunna diskon nilai lampahna. Janten adil, Dick sareng sabangsana sanés ngan ukur anu ngalakukeun cara ieu. Taya sahijieun meta konsistén kalawan nilai maranéhna 100% waktu. Kolot, contona, sering gagal ngalaksanakeun naon anu aranjeunna diajarkeun. Ieu sababaraha conto anu umum pisan:

  • “Eureun runtah waktos anjeun neuteup dina layar maén video kaulinan!” [Kolotna pariksa Facebook dua menit saatos atanapi ningali jam maén bal dina TV.]
  • “Mun anjeun neunggeul deui lanceuk anjeun, anjeun bakal ditumbuk!”
  • “Anjeun kedah tuang sehat sareng olahraga!” [Kolotna henteu ngalakukeun salah sahiji.]
  • Ngajerit, “Eureun ngagorowok sareng nyarios ka kuring kalayan hormat, nona ngora!”

Hiji indung munafik admonishing putri nya keur 5 menit telat, tapi lajeng keur 5 jam telat sorangan dina kasempetan séjén. Kuring geus kaliru tina munafik kolot sorangan. Sapertos seueur sepuh, kuring ngangkat putri kuring yakin yén gaduh set waktos sare penting pisan. Abdi ngahutbah ngeunaan naha bobo dina waktos anu tetep penting pikeun kaséhatan fisik sareng mental. Kuring terang pisan naon anu disarioskeun ku panalitian, sareng kuring nyuhunkeun anjeunna pikeun ngeureunkeun nolak tungtutan wengi kuring sareng angkat ka ranjang. “Lajeng naha anjeun teu bade bobo, Pa?” manehna nanya. “Kusabab déwasa henteu peryogi sare sapertos budak, tapi kuring badé bobo ogé,” saur kuring. Bapa anu munafik nyarioskeun ka budakna pentingna bobo anu nyukupan, tapi teras bobo dugi ka damel. Kuring pasti hoyong janten jinis jalma anu cukup bobo, sareng kuring bakal nyarios yén kuring badé bobo dina waktosna. Kuring ogé terang kuring bakal dina wanda anu langkung saé sareng gaduh dinten anu langkung saé isukan upami kuring ngalakukeun. Tapi naha kuring sabenerna ngajaga waktu sare? Heueuh. Naha kuring terang yén kuring ngalakukeun tindakan anu bertentangan sareng nilai-nilai anu diaku kuring? Enya. Abdi nyarios ka putri abdi yén kuring badé bobo pas, tapi éta bohong. Saatos pipsqueak kuring unggeuk off, Abdi tetep nepi telat, ilaharna ngagulung sabudeureun internét pikeun jam. Ieu ngerakeun tapi leres. Kuring kalakuan jiga munafik. Siga naon anu anjeun baca? Pikeun langkung seueur tulisan anu hébat ngeunaan psikologi manusa sareng hirup anu langkung saé , gabung dina buletin kuring di dieu .

Saha anu Munafik?

Survei panganyarna ngeunaan 2,000 sawawa naroskeun ka réspondén ngeunaan tujuan anu paling luhur. Hasilna nunjukkeun daptar hajat anu teu héran. “Diet atanapi tuang langkung séhat” top daptar dina 71%, sedengkeun tujuan anu sanés sapertos “nyimpen langkung seueur sareng nyéépkeun kirang” sareng “baca deui” masing-masing disebatkeun ku 32% sareng 17%. Anu umumna sadayana tujuan ieu nyaéta pikeun ngahontal éta ngabutuhkeun urang pikeun ngalakukeun béda, sanés ngan ayeuna tapi ka hareup-tapi naha urang? Biasana henteu. Bagan perséntase sawawa anu ngabagi tujuan pikeun sataun: 71% ngarencanakeun tuang anu langkung séhat, 65% hoyong olahraga langkung seueur, jsb. Kami nyarios yén urang pasti bakal tuang langkung séhat, langkung seueur tuangeun, sareng langkung seueur maca, tapi urang condong henteu ngalakukeun anu urang nyarios. Naha? Éta pasti sanés kusabab kurangna pangaweruh. Urang sadayana dasarna terang kumaha tuang anu leres sareng nyimpen artos. Upami urang henteu, naon waé gap dina pangaweruh tiasa dieusi ku panéangan Google anu gancang. Tapi, inpormasi jelas henteu cekap. Naha sanajan terang naon anu urang pikahoyong sareng kumaha carana kéngingkeun éta, urang tetep henteu nuturkeun? Patarosan ieu geus perplexed pamikir jero salila rébuan taun. Filsuf Yunani kawas Plato jeung Aristoteles boga kecap pikeun kacenderungan pikeun ngalakukeun tindakan ngalawan kapentingan pangalusna urang: akrasia – sacara harfiah, “kakurangan penguasaan”. Perjuangan urang anu terus-terusan sareng akrasia , sakitar 2.500 taun saatosna, nunjukkeun yén éta bagian tina sifat manusa. Kami parantos ningali yén jalma munafik gagal nyandak tindakan atanapi nilaina sacara serius, tapi pamariksaan anu langkung caket nunjukkeun yén urang sadayana ngalakukeunana. Wanoja hanjelu dina laptopna, tuang sundae bari mikiran kabugaran sareng tujuan intelektualna. Tujuan urang dumasar kana nilai urang; aranjeunna de facto atribut jalma urang bakal di mangsa nu bakal datang. Batur tiasa netepkeun tujuan pikeun latihan langkung seueur sabab jalma anu aranjeunna hoyong janten jasmani, aranjeunna mutuskeun pikeun nyimpen artos sabab jalma anu aranjeunna hoyong janten aman finansial, atanapi aranjeunna hoyong maca langkung seueur buku kusabab bacaan anu saé mangrupikeun atribut anu aranjeunna hoyong gaduh. Nalika urang netepkeun tujuan, urang ngadamel komitmen ka jalma fiksi anu disebut psikolog, “masa depan anjeun.” Kahareup anjeun mangrupikeun jalma anu kedah leres-leres ngalakukeun hal-hal anu anjeun janjikeun ka diri anjeun ayeuna anu anjeun laksanakeun. Nalika anjeun nyarios yén anjeun bakal langkung sering olahraga, ngahémat artos, atanapi maca deui, anjeun komitmen ka hareup anjeun pikeun minuhan janji anu dilakukeun ku anjeun ayeuna. Nanging, tanpa kapasitor fluks pikeun ngarambat deui ka masa depan, masa depan anjeun henteu nyarioskeun perkawis éta. Nalika waktosna leres-leres pencét gim, ngirangan belanja, atanapi maca buku tinimbang ngagulung média sosial, masa depan anjeun sering gaduh rencana sanés atanapi ngan ukur henteu hoyong. Nalika masa depan anjeun henteu nedunan janji anu dilakukeun dina jaman baheula, anjeun gagal nyandak diri sareng kecap anjeun sacara serius-anjeun nyarios yén anjeun bakal ngalakukeun hiji hal, tapi anjeun ngémutan naon anu anjeun ucapkeun. Anjeun teu hirup nepi ka komitmen sorangan. Henteu aya akrasia anu lolos , tapi aya harepan pikeun ngaminimalkeun dampakna sareng kéngingkeun penguasaan anu langkung ageung pikeun diri urang. Dina buku kuring, Indistractable, kuring ngajelaskeun pentingna hirup kalayan integritas pribadi sareng léngkah-léngkah anu urang tiasa lakukeun pikeun narékahan pikeun ngajaga komitmen anu urang lakukeun pikeun diri urang sorangan. Dua jalma, ngawakilan ayeuna-anjeun sareng masa depan-anjeun, masing-masing nyarioskeun ka anu sanés pikeun ngalakukeun tugas anu aranjeunna langkung resep henteu ngalakukeun sorangan. Selingan nyaéta tindakan naon waé anu ngajauhan urang tina naon anu urang nyarios bakal dilakukeun, ngajauhan nilai-nilai urang, sareng ngajauhan jalma anu urang hoyong janten. Janten indistractable lain hartosna urang pernah slip up, tapi hiji jalma indistractable terang naha maranéhna meunang kacau sarta bisa nyokot léngkah pikeun mastikeun hal anu sarua teu nyandak aranjeunna kaluar jalur waktos salajengna. Kadang-kadang gagal nyandak komitmen urang sacara serius henteu otomatis ngajantenkeun urang munafik. Hiji episode munafik bisa jadi teu megatkeun awak urang dina satengah, tapi bisa ngaleuleuskeun eta. Kana waktu, éta retakan leutik dina karakter urang bisa nambahan nepi. Aya jalan anu saé anu tiasa dianggo ku saha waé anu tiasa ngajantenkeun jalma anu saé janten jalma anu henteu dibanggakeun. Teu aya impian budak leutik anu janten curang, penjahat, atanapi pulisi korup, tapi jalma-jalma tungtungna nipu, delusional, atanapi munafik. Kana waktu, jumlah kalakuan munafik saeutik bisa jadi kabiasaan. Ku sababaraha kali akting kawas Dick, Anjeun ahirna bisa jadi Dick. Dick teu dilahirkeun kakurangan moral, sarta kuring teu yakin anjeunna jalma jahat. Anjeunna ngan saukur diajar yén ngajangjikeun langkung ti anu tiasa dianteurkeun mangrupikeun cara anu épéktip pikeun ngalangkungan kahirupan. Hanjakal, karesepna pikeun munafik ngabatesan poténsina. Anjeunna kaleungitan réréncangan sareng mitra bisnis sabab anjeunna henteu ngan ukur henteu ngahormatan aranjeunna, anjeunna ogé henteu ngahargaan dirina. Cara urang mastikeun urang teu jadi kawas Dick, habitually ngarugikeun batur jeung dirina sorangan, nyaéta pikeun ngamimitian jujur ​​ka diri urang sorangan ngeunaan cara urang gagal jeung nyokot leuwih serius hal urang hargana: waktu urang, kulawarga urang, babaturan urang, jeung , luhureun sakabeh, kecap urang. Sanaos urang sadayana lirén ti waktos ka waktos, terang nilai-nilai urang sareng diajar pikeun nanggung tanggung jawab mangrupikeun konci pikeun nuturkeun integritas pribadi.

Artikel nu patali

Jalma-jalma munafik tiasa nganyenyerikeun hate sareng frustasi, khususna nalika aranjeunna nyempad cara anjeun ngalaksanakeun kahirupan anjeun! Sababaraha urang hoyong diwartosan naon anu kedah dilakukeun atanapi kumaha ngalakukeunana. Malah leuwih saeutik ti nu hayang dicaritakeun naon anu kudu dipigawé ku jalma anu teu ngalaksanakeun naon maranéhna hutbah. Hésé ningali jalma éta salaku jalma anu dipercaya atanapi nyarioskeun kasaéan anjeun dina pikiran. Nanging, sakapeung jalma anu anjeun anggap salaku munafik tiasa gaduh bebeneran anu leres dina naon anu aranjeunna nyarioskeun. Kabeneran aya teu aya hiji jalma di planét ieu anu bisa sagemblengna tur sagemblengna meta luyu jeung kapercayaan pribadi maranéhanana. Nyatana, meureun aya waktos anu leres-leres henteu leres! Anggap pamingpin, kawas politikus. Aranjeunna panginten henteu percanten kana cita-cita anu khusus, tapi tetep, aranjeunna nuturkeun cita-cita éta kusabab éta anu dipikahoyong ku konstituénna. Di hiji sisi, jalma tiasa nunjuk ka politikus éta sareng nyebat aranjeunna munafik sabab aranjeunna, dina kaayaan éta. Di sisi anu sanés, aranjeunna ogé ngalaksanakeun cara anu konsisten sareng démokrasi. Tugasna henteu ngalakukeun naon anu aranjeunna karasa paling saé. Tugas maranéhanana nyaéta pikeun nanjung kahayang pamilih. Tangtu, hirup teu salawasna jalan kaluar kitu, tapi teu jadi gampang mun saukur nyebutkeun munafik salawasna goréng. Aranjeunna henteu. Kadang-kadang maranehna ngalakukeun atawa nyebutkeun naon maranéhna ngarasa pangalusna, paduli pangalaman pribadi jeung kapercayaan sorangan. Kumaha anjeun nanganan munafik bakal gumantung kana jenis pangaruh anu aranjeunna gaduh dina kahirupan anjeun. Ieu sababaraha naséhat konci.

1. Dengekeun naon maranéhna kudu ngomong.

Janten kabuka-pikiran tur ngadangukeun naon baé geus ngomong. Anjeun bisa jadi teu satuju sareng eta, tapi anjeun bisa nyandak waktos ka ngadangu naon maranéhna kudu ngomong pikeun nempo naha atanapi henteu aranjeunna gaduh wawasan mangpaat kana situasi Anjeun. Meureun maranéhna ngalakukeun, meureun aranjeunna henteu. Barina ogé, anjeun moal nyaho iwal mun butuh sababaraha menit ngadangu naon maranéhna kudu ngomong.

2. Nangtukeun maksud di balik kecap.

Maksud tukangeun kecap penting. Mertimbangkeun hiji alkohol lila diuk handap pikeun ngabejaan Anjeun yen Anjeun bener kudu mertimbangkeun meunang sober ayeuna tinimbang nungguan nepi ka hirup anjeun ragrag eta. Anjeunna panginten tiasa nyarioskeun ka anjeun langkung jero kumaha alkohol ngarusak hirupna, ngarugikeun anjeunna nikah, hubungan sareng budak-budakna, sareng padamelan, bari ngagosok kaleng bir. Naha lalaki éta munafik? Sumuhun. Naha anjeunna salah? No. Kabeneran masalahna nyaéta hese janten sober, sareng anjeunna tiasa nyobian sababaraha kali. Naséhat éta padet, sanaos éta asalna tina jalma anu henteu ngalaksanakeun naon anu didakwakeun. Maksud di balik kecap-kecapna nyaéta pikeun nyalametkeun anjeun tina sangsara hirupna. Di sisi séjén, meureun anjeun boga kolot judgmental anu gancang ngomong kumaha salah anjeun hirup hirup anjeun. Aranjeunna tiasa terang anjeun salaku indung anjeun, tapi aranjeunna henteu kedah merhatikeun kapentingan anjeun upami aranjeunna sanés jalma anu séhat. Panginten aranjeunna nyobian maksa anjeun ka jalan anu dipikahoyong ku anjeun atanapi anu aranjeunna pikir manglaku ka anjeun, tinimbang anu leres-leres pangsaéna pikeun anjeun. Kolotna panginten henteu terang anjeun nalika dewasa pikeun ngadamel kaputusan sapertos kitu. Niat penting dibalik naséhat anu dipasihkeun ku jalma.

3. Mertimbangkeun naha maranéhna boga titik valid atawa henteu.

Kumaha valid kritik maranéhanana? Naha éta hal anu tiasa ngabantosan anjeun? Naha éta henteu cocog sareng anjeun atanapi hirup anjeun? Upami titikna sah sareng jalma éta henteu nyobian ngabahayakeun anjeun ku naséhatna, éta tiasa ngabantosan ngobrol sareng aranjeunna pikeun terang dimana aranjeunna asalna. Pangalaman atanapi pangaweruhna tiasa janten hal anu anjeun peryogikeun pikeun ngalangkungan kaayaan dina kahirupan anjeun sorangan. Mun aranjeunna genuinely paduli ngeunaan anjeun sarta well-mahluk anjeun, ieu kudu hiji paguneman oke pikeun mibanda, sarta aranjeunna dipikaresep bakal hoyong ngobrol kaluar sareng anjeun salajengna. Kadeukeutkeun paguneman tina sikep nétral pikeun ngagampangkeun komunikasi. Tapi meureun maranéhna teu boga titik valid. Panginten aranjeunna ngan ukur nyarios kusabab aranjeunna resep ngagosip atanapi nyarioskeun ka batur naon anu kudu dilakukeun dina kahirupanana. Dina hal ieu, teruskeun lengkah 4.

4. Nyetél wates teguh.

Anjeun kedah netepkeun wates anu kuat tanpa ngalungkeun béngsin dina seuneu tina argumen. Ulah ngadeukeutan jalma kalawan amarah, atawa anjeun bakal mungkas nepi dina konflik gampang dihindari. Gantina, wartosan aranjeunna yén anjeun geus uninga naon maranéhna kudu ngomong, tapi anjeun teu satuju, sarta saran maranéhna teu naon rék ngalakukeun. Anjeun henteu kabuka pikeun ngabahas éta langkung jauh sareng hoyong topikna dileungitkeun. Ieu kedah cekap upami aranjeunna jalma anu lumrah sareng umumna paduli ka anjeun. Upami aranjeunna henteu, maka anjeun ngan ukur kedah nyandak hal-hal salajengna sareng ngalaksanakeun léngkah 5.

5. Ngurangan kontak jeung malire nasihat maranéhanana.

Kantun nempatkeun, anjeun teu bisa ngadalikeun lampah jalma séjén. Hiji-hijina hal anu anjeun tiasa laksanakeun sareng kaayaan éta nyaéta henteu aub. Upami aranjeunna keukeuh ngritik anjeun sareng kahirupan anjeun, maka anjeun ngan ukur kedah ngirangan kontak sareng jalma éta sareng ngantepkeun naséhatna ngageser tina tonggong anjeun. Confronting jeung arguing kalawan jalma anu jarang mangrupakeun ide nu sae. Nu biasana ngan ngabalukarkeun jalma pikeun ngagali di na membela diri harder. Dina seueur kasus, éta mangrupikeun runtah waktos sareng ngan ukur cara anu gampang pikeun anjeun niup seueur énergi émosional tanpa kauntungan nyata. Nyanghareupan jalma munafik téh frustasi, tapi anjeun teu bisa bener ngadalikeun pikiran maranéhanana atawa naon maranéhna milih ngalakukeun. Sadaya anu anjeun tiasa ngontrol nyaéta kumaha anjeun ngabalesana. Tong buang amarah ka dinya. Mun aya, bosen ku eta. Ngan nyentak bari ngomong, “Enya, naon.” Teras teraskeun hirup anjeun. Anjeun teu kedah paduli naon munafik dina kahirupan anjeun pikir ngeunaan anjeun. Anjeun ogé tiasa resep:

  • Kumaha Ngeureunkeun Janten Munafik: 6 Tip anu Éféktif
  • Kumaha Nanganan Kritik Konstruktif Sareng Janten Resep kana Eupan Balik
  • Kumaha carana nungkulan Jalma Émosional Teu Cerdas
  • Kumaha carana nungkulan jalma sombong: 7 Taya Bullsh * t Tips!
  • 9 Teu Aya Cara-Cara Pikeun Nganyahokeun Anu Nyaho-nyaéta Dina Kahirupan Anjeun

Masing-masing urang kedah nyanghareupan anggota kulawarga atanapi sobat anu sering pisan munafik. Aranjeunna sok mendakan kasalahan atanapi mamatahan anjeun ngeunaan kapribadian anjeun, padamelan, kabiasaan, sareng sajabana, sareng tiasa ngarugikeun kapercayaan diri anjeun parah. Di sisi anu sanés, aranjeunna henteu pernah nuturkeun naséhatna sorangan. Di dieu, kami nawiskeun sababaraha tip ngeunaan cara nungkulan jalma munafik, pikeun panangan diri nalika nyanghareupan kaayaan sapertos kitu. Ngalakonan ieu teu pernah gampang. Anjeun kudu waspada sepanjang waktos. Jalma bisa saukur exude ka ikhlasan dina mannerisms jeung kecap maranéhanana, tapi hiji tetep kudu ati-ati jeung teu narima hiji jalma dina nilai nominal. Saban jalma, kalebet diri anjeun, kedah ngabuktikeun dirina sababaraha kali, sateuacan janten pantes dipercaya. Lamun hiji jalma nangtoskeun sarta nunjuk faults ka anjeun, hal anu penting nu teu ngarasa kaliru. Anjeun terang kaayaan anjeun pangsaéna, sareng alesan anjeun pikeun kabiasaan anjeun. Tetep hal dina sudut pandang janten stress-free. Anjeun teu kedah ngadangukeun ngan kusabab aranjeunna nyarios. Sanaos jalma munafik henteu nuturkeun naséhat sorangan, kalolobaan waktos inputna kaluar tina perhatian anu tulus pikeun anjeun. Bari kritik konstan maranéhanana bisa overbearing, manggihan alesan balik kabiasaan maranéhanana pasti bisa ngurangan stress on anjeun. Sakumaha kuatna kapercayaan hiji jalma, teu aya manusa anu tiasa nandingan lampahna saluyu sareng waktosna. Kompromi terus-terusan dilakukeun, sareng kalakuan dilakukeun anu bertentangan sareng pikiran urang. Janten, dina tingkat anu tangtu, masing-masing urang mangrupikeun munafik. Hanjakalna, sanaos éta, ieu mangrupikeun bagian anu jero dina masarakat manusa. Janten upfront tur jujur ​​ka ko-pagawe atawa anggota kulawarga ngeunaan parasaan anjeun dina hypocrisy maranéhna bakal mastikeun yén maranéhna moal bug anjeun bari. Sanajan kitu, eta oge bisa ngakibatkeun parasaan menyakiti jeung blok dina hubungan, naha kalem jeung sopan santun pohara penting. Pendekatan ieu butuh prakték sareng pamikiran, anu henteu gampang pikeun sadayana. Tapi ganjaran anu patut eta. Ieu kedah janten jalan terakhir, sabab teu malire jalma éta henteu bakal ngajantenkeun masalahna, tapi ngan ukur ngalambatkeun konfrontasi salajengna. Ukuran ieu ngan ukur dianggo upami anjeun henteu tiasa ngabéréskeun bédana anjeun saatos usaha-terusan, sareng anjeun mendakan yén munafik leres-leres ngabahayakeun anjeun. Lamun munafik criticizes anjeun, tulus nyandak katingal dina naon anjeunna nyebutkeun, sarta naha éta genuinely solusi alus keur masalah. Émut, henteu penting naha anjeun leres atanapi salah, tapi kaayaan éta parantos réngsé. Anjeun tiasa mendakan yén naséhatna nguntungkeun anjeun dina tungtungna, sanaos aranjeunna henteu nuturkeunana sorangan. Langsung nuduh hiji munafik teu practicing naon anjeunna preaches aya gunana, sabab jalma sapertos condong langsung balik dina pertahanan, sarta nyoba mindahkeun perhatian deui ka anjeun atawa batur. Pangalusna anjeun bakal ngagunakeun bongbolongan halus anu laun-laun bakal narik perhatian kana naon anu aranjeunna laksanakeun, sareng upami sareng nalika aranjeunna nuturkeun, pastikeun pikeun ngaapresiasi, tanpa nunjukkeun kasalahan anu kapungkur. Cara anu sae pikeun ngilangkeun jalma munafik nyaéta ngadangukeun aranjeunna cicingeun, teras ngabagi parasaan anjeun ngeunaan absurdities sareng réréncangan anjeun, pikeun ngaleungitkeun dada anjeun. Lamun jalma munafik téh sobat anjeun, curhat ka anggota kulawarga, jeung saterusna. Penting pikeun netepkeun aturan pikeun tugasna, sareng mikirkeun kaayaan anu nyababkeun paripolah munafik dina hiji jalma. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun nyiapkeun ogé sateuacanna. Ayeuna anjeun tiasa tahan dina résistansi anjeun, atanapi nampi yén jalma éta moal robih, sareng yén anjeun mangrupikeun jalma anu langkung saé.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *