Janten egois henteu pikaresepeun sareng henteu pikaresepeun. Diajar kumaha ngeureunkeun janten egois sareng mimitian janten sakedik langkung egois kalayan palajaran ieu.

kumaha carana ngeureunkeun egois Janten egois mangrupikeun hal anu matak ngabingungkeun. Sarerea ngobrol ngeunaan miara diri sareng nempatkeun diri heula, tapi kumaha anjeun ngalakukeun éta tanpa janten egois? Naha mungkin diajar kumaha carana ngeureunkeun egois? Seringna, anjeun malah henteu terang nalika anjeun egois dugi ka aya anu nyarioskeun ka anjeun. Teras anjeun tiasa janten pertahanan ngeunaan éta. Teu aya anu hoyong dituduh egois. Keur egois kadang bisa ngarasa kawas alam manusa. Pikiran mimiti anjeun ngeunaan anjeun sareng naon anu anjeun pikahoyong. Kumaha anjeun ngawitan ngarobah éta? [Baca: 12 tanda anjeun egois]

Naha anjeun kudu eureun jadi egois

Sababaraha urang panginten janten egois éta saé. Sareng dina sababaraha cara, éta tiasa. Salaku conto, nalika anjeun fokus kana kasuksésan atanapi henteu netep dina asmara. Nempatkeun diri heula dina sababaraha kasus aya mangpaatna pikeun jalma di sabudeureun anjeun. Upami anjeun henteu paduli ka diri anjeun, kumaha anjeun kedah miara batur? Anjeun kudu ngeusian gelas sorangan saméméh bisa tuang nanaon kana batur ‘. Sakumaha leres ieu, upami aya anu nyarioskeun ka anjeun yén anjeun egois, anjeun kedah seueur mikir sareng muhasabah. Upami aya anu nyarioskeun yén anjeun kedah ngeureunkeun egois, naha éta? Naha anjeun egois nalika diperyogikeun? Atanapi anjeun nempatkeun kapentingan anjeun sateuacan kabutuhan jalma anu paling penting dina kahirupan anjeun? Upami egois anjeun ngahalangan hubungan anjeun, anjeun kedah ngarobih. [Baca: Kumaha cara ningali jalma anu egois sateuacan aranjeunna tiasa menyakiti anjeun]

Kumaha carana ngeureunkeun egois

Upami anjeun jalma anu egois, éta tiasa sesah pikeun ngarobih pola éta, sahenteuna mimitina. Tapi, anjeun tiasa diajar kumaha carana ngeureunkeun egois. Anjeun biasa nempatkeun diri heula. Tapi sakali anjeun mimiti jadi saeutik leuwih selfless, teu ngan anjeun bakal ngarasa leuwih alus, tapi hubungan anjeun bakal makmur ogé. Sagalana ti kalakuan leutik kahadean nepi ka sikep grand bisa nyetél anjeun eureun jadi egois.

1. Ménta tulung

Upami anjeun henteu terang dimana ngamimitian perjalanan anjeun pikeun diajar kumaha ngeureunkeun egois, nyuhunkeun naséhat ti babaturan. Jalma anu terang anjeun anu pangsaéna bakal tiasa nyarioskeun ka anjeun dimana ngamimitian. Babaturan anu leres ogé bakal nyarioskeun ka anjeun nalika anjeun egois sareng kumaha sadar kana waktos éta. Ogé, tanyakeun ka aranjeunna naha aranjeunna tetep babaturan sareng anjeun sanajan anjeun sering egois. Ieu bakal ngantep anjeun terang kualitas pangsaéna anjeun sareng kumaha anjeun tiasa fokus kana éta. [Baca: 13 cara pikeun janten manusa anu langkung saé sareng langkung saé]

2. Ulah meuli jalma

Seueur jalma anu egois nganggap yén aranjeunna bageur atanapi henteu pamrih sabab ngalakukeun hal anu saé. Tapi upami éta hal anu saé nyaéta mésér kado anu mahal, naha éta leres pikeun aranjeunna? Naha ieu anu aranjeunna pikahoyong atanapi anu anjeun hoyong kiridit kanggo ngagaleuh? Naha anjeun hoyong masihan aranjeunna kado anu pangsaéna atanapi leres-leres nunjukkeun yén anjeun paduli? Mésér kado sadayana saé sareng saé, tapi upami éta kumaha anjeun nunjukkeun yén anjeun paduli tinimbang merhatikeun, ngadangukeun, sareng aya di dinya, anjeun panginten kedah muhasabah diri. Diajar kumaha ngeureunkeun janten egois sanés ngan ukur ngeunaan tindakan anjeun tapi ogé pikiran anjeun. [Baca: 11 paripolah anu nunjukkeun anjeun ngamanipulasi jalma]

3. Nengetan

Sababaraha jalma egois aya di dunya sorangan sareng henteu nganggap batur. Sarta sanajan bisa jadi teu kaluar tina cruelty tapi jahiliah, éta masih egois. Janten waktos salajengna anjeun nuju damel, sareng kulawarga, atanapi dina angkutan umum, tingali-tingali. Naha anjeun kedah nangtung supados sepuh tiasa calik? Naha anjeun kedah nahan panto pikeun batur tukangeun anjeun? Ngan glancing up tina telepon anjeun sarta kaluar tina sirah anjeun sorangan bisa muka panon anjeun kana kasempetan pikeun kabiasaan selfless anjeun pernah malah mikir ngeunaan. Diajar kumaha carana ngeureunkeun janten egois sanes ngeunaan malire diri tapi nengetan batur.

4. Jaga

Ieu sigana atra, katuhu? Tapi kumaha anjeun ngamimitian miara? Nya, milarian tulisan ieu ngeunaan cara ngeureunkeun egois mangrupikeun ngamimitian. Anjeun tiasa paduli pisan pikeun jalma-jalma dina kahirupan anjeun tapi henteu saé teuing pikeun nunjukkeun éta. Jang ngalampahkeun kitu, méakkeun sababaraha waktos mikir ngeunaan aranjeunna nalika aranjeunna henteu aya. Naon sagala hal babaturan pangdeukeutna anjeun sarta kulawarga geus dipigawé pikeun anjeun? Kumaha anjeun tiasa nunjukkeun ka aranjeunna yén anjeun ogé paduli? [Baca: 15 cara anu gampang pikeun janten saé sareng dipikacinta ku sadayana langsung]

5. Pikirkeun dampak lampah anjeun

Nalika anjeun egois, anjeun condong mikirkeun diri anjeun seuseueurna waktos. Kumaha tindakan anjeun bakal mangaruhan anjeun? Naha anjeun badé promosi? Dupi anjeun meunang hal kaluar tina eta? Sabalikna, pikirkeun kumaha anu anjeun lakukeun bakal mangaruhan batur. Naha ngécéskeun kasalahan batur sapagawean bakal kéngingkeun anjeun promosi? Atawa bakal meunang aranjeunna dipecat? Naha sono kaulinan sakola kaponakan awewe anjeun bakal masihan anjeun waktos kanggo konser? Atawa bakal nguciwakeun dirina? Yakin, kéngingkeun vaksin tiasa masihan anjeun sababaraha dinten kalemahan, tapi naha éta bakal ngalambatkeun panyebaran virus anu maot? Anjeun tiasa ngajagaan batur ku lampah anjeun, sanaos anjeun henteu hoyong paduli ka diri anjeun. Diajar kumaha ngeureunkeun janten egois hartosna mertimbangkeun kumaha anjeun mangaruhan jalma sanés.

6. Mundur saléngkah

Pikeun neuleuman kumaha carana ngeureunkeun jadi egois, éta mantuan pikeun nempo kahirupan anjeun tina sudut pandang batur. Ti anjeun sorangan, sigana sigana hébat. Anjeun bagja. Anjeun ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong nalika anjeun hoyong sareng teu ngajawab ka saha waé. Tapi anjeun bener senang? Atawa anjeun blissfully unaware kumaha ngalamun anjeun? Dupi anjeun kaeusi? Naha anjeun ngagaduhan jalma anu bakal ngalakukeun naon waé pikeun anjeun sareng anjeun bakal ngalakukeun naon waé pikeun anjeun? [Baca: Naha kuring narsis? 10 patarosan anu bakal nembongkeun jawaban ka anjeun]

7. Sukarelawan

Sakapeung, sadar kana batur henteu gampang. Anjeun nuturkeun rutin normal anjeun sareng hirup hirup anjeun. Tapi pikeun leres-leres ningali sabaraha anu anjeun tiasa masihan, anjeun kedah ningali naon anu diperyogikeun ku batur. Janten egois nyaéta ngeunaan kabutuhan anjeun. Diajar kumaha ngeureunkeun egois nyaéta ngeunaan kabutuhan batur. Sukarelawan di dapur sup, di panyumputan anu teu boga bumi, ngadamel tuangeun, sareng masihan ka jalma-jalma di jalan. Saleresna ningali jalma anu peryogi tiasa muka panon anjeun kana naon anu anjeun tiasa nawiskeun ka batur.

8. Nempatkeun diri dina sapatu batur

Naha éta janten asisten anjeun, adina anjeun, atanapi lalaki anu anjeun tingali di toko genah anu nyuhunkeun parobihan, nempatkeun diri anjeun dina posisina. Nyaho kumaha carana ngeureunkeun egois hartosna anjeun kedah ngartos jalma-jalma dina kahirupan anjeun. Upami anjeun diperlakukeun sacara pikasieuneun ku bos anjeun tapi damel burit anjeun, naha anjeun henteu pantes ngajamin atanapi sahenteuna hormat? Boga adina anu teu pernah nanya nanaon ti anjeun iwal sababaraha waktu pikeun méakkeun babarengan? Éta moal sigana lumrah? Upami anjeun menta ganti cadang, naha anjeun moal ngahargaan sikep pangleutikna? [Baca: 12 tanda anu jelas yén anjeun anu egois dina hubungan]

9. Saha anjeun terang nu egois?

Tingali hirup anjeun. Pasti aya batur anu anjeun pikir egois sareng henteu paduli ka anjeun. Muhun, pikir ngeunaan éta. Éta kumaha anjeun hoyong katingali ku jalma-jalma dina kahirupan anjeun? Nalika anjeun mikirkeun jalma éta sareng kumaha anjeun resep aranjeunna kalakuanana, pokuskeun parobihan éta ka diri anjeun. Hésé ningali sipat awon anjeun, tapi anjeun tiasa langsung nunjukkeun aranjeunna nalika ningali batur. Anjeun ngan kedah ningali kamiripan supados anjeun tiasa ngarobih. Kadang-kadang diajar kumaha carana ngeureunkeun egois butuh rasa ubar anjeun sorangan.

10. Pikir ka hareup

Pikirkeun masa depan, sanés ngan ukur anjeun. Gampang mikirkeun kumaha anjeun hoyong hirup anjeun. Tapi tempo batur dina kaputusan nu ngakibatkeun anjeun aya jadi penting. Panginten anjeun hoyong janten genep inohong dina lima taun ka hareup, tapi naha éta hartosna anjeun bakal daék nempatkeun padamelan anjeun di payuneun hubungan anjeun? Panginten anjeun badé ngumbara ka dunya, tapi anjeun badé janten bumi pikeun nyéépkeun liburan sareng kulawarga anjeun? Panginten anjeun resep kana genah hirup anjeun, tapi bakal nyéépkeun waktos pikeun miceunan sakedik ngabantosan lingkungan pikeun sadayana di hareup? [Baca: 11 cara amis pikeun nunjukkeun kumaha anjeun paduli]

11. Kudu ati-ati

Nalika anjeun ngan ukur merhatikeun kahirupan anjeun sorangan, gampang pikeun mopohokeun batur. Tapi saha anu bakal nonton acara TV sareng ngan ukur nengetan hiji karakter? Batur di sabudeureun anjeun nyieun hirup anjeun naon éta. Sarerea ti indung anjeun ka sobat pangalusna anjeun ka tukang pos Anjeun. Ku kituna kasampak sabudeureun tur ngahargaan eta jalma. Anjeun malah bisa diajar hal ngeunaan aranjeunna.

12. Ieu hirup anjeun, lain dunya anjeun

Sumuhun, anjeun béntang. Éta hirup anjeun. Tapi teu saurang ogé hayang lalajo pilem dibintanginya hiji jalma. Tokoh anu ngadukung ogé penting. Éta naon masihan harti pilem tur jero. Jadi eureun ngobrol ngeunaan diri. Nalika anjeun sareng batur, dengekeun. Sabenerna, ngalenyepan naon anu dicarioskeun ku jalma-jalma ka anjeun sareng minat kana éta. Aranjeunna gaduh kahirupan ogé, sareng sanés sadayana ngeunaan anjeun. [Baca: Kumaha tumuwuh janten manusa anu langkung saé sareng jalma anu langkung saé]

13. kompromi

Diajar kumaha kompromi upami anjeun hoyong ngartos kumaha carana ngeureunkeun egois. Lamun batur téh egois, maranéhna rék boga kontrol jeung boga hal cara maranéhanana. Dina cara nu sarua, hal anu kacida penting pikeun anjeun nu bisa jadi sarua penting pikeun batur, jadi papanggih satengahna. Kersa sareng kabuka pikeun nyandak sudut pandang sareng pilihan batur mangrupikeun ciri anu saé. Sareng saha anu terang, ngupingkeun batur sareng nyobian hal-hal ku cara aranjeunna tiasa muka anjeun langkung seueur kasempetan tibatan anu anjeun bayangkeun.

14. Mertimbangkeun mangpaat selflessness

Sumuhun, kalakuan selfless kudu selfless. Tapi aya rasa egois dina kahadean ka batur. Pertimbangkeun éta. Salaku jalma egois ngalakukeun kalakuan tanpa pamrih tiasa sesah, janten tong mikiran sapertos kitu. Lamun anjeun kaluar ti jalan pikeun nempatkeun batur kahiji, éta méré Anjeun rurusuhan. Ieu ngajadikeun anjeun senang. Volunteering waktos sareng usaha anjeun pikeun batur bari teu meunang nanaon di balik boga nilai. Éta mangaruhan jiwa anjeun. Ningali batur bagja kusabab hiji hal anu anjeun lakukeun gaduh pangaruh anu teu dihargaan pikeun jalma anjeun. Teu nyebut bageur anjeun ka batur, leuwih alus maranéhanana bakal balik deui ka anjeun. Kadang-kadang diajar kumaha carana ngeureunkeun egois saleresna tiasa gaduh mangpaat pikeun anjeun ogé. Upami anjeun ngaraos yén jalma-jalma badé kéngingkeun anjeun, éta panginten kusabab aranjeunna henteu percanten ka anjeun atanapi nganggap anjeun sanés jalma anu saé. Tapi nalika anjeun nunjukkeun kahadean ka batur, aranjeunna nunjukkeun deui. [Baca: Cinta egois versus cinta tanpa pamrih]

15. Hirup lain saingan

Anjeun teu kedah nyobian ngéléhkeun dulur sadaya waktu. Anjeun teu salawasna kudu kaluar heula, sarta anjeun teu kudu jadi pangalusna dina sagalana. Sareng langkung gancang anjeun diajar éta, langkung saé. Jalma anu egois hese ngaku eleh. Tapi kaleungitan mangrupikeun bagian anu penting dina kahirupan. Anjeun teu bisa salawasna datangna dina tempat munggaran. Aya rasa hina mun ngantep batur mingpin.

16. Lalajo A Christmas Carol

Ieu mungkin sigana cheesy, tapi nyata. Upami anjeun teu tiasa ningali kumaha egois anjeun ngarobih kahirupan batur, anjeun kedah nonton A Christmas Carol atanapi salah sahiji tina seueur versi éta. Ningali batur anu kejam sareng kasar tiasa ngabantosan anjeun diajar tina kasalahanana. Bisa jadi kahayang anjeun kudu ngocok hal up dina kahirupan anjeun. Leres, Scrooge tiasa rada sengit dibandingkeun sareng anjeun, tapi sesah pikeun jalma egois ngaku yén kabiasaan goréngna mangaruhan batur. Ningali batur *sanajan jalma fiksi* sadar yén, tanggung jawab éta, sareng usahakeun ngalereskeun éta mangrupikeun conto idéal pikeun anjeun diajar kumaha carana ngeureunkeun egois. [Baca: 20 pilem anu paling inspiratif pikeun ditonton]

17. Ngarasakeun bagja batur

Anjeun bakal mimiti ngarasa reueus sareng kabagjaan nalika anjeun ningali kumaha tindakan anjeun tiasa mangaruhan jalma sanés. Nalika anjeun ningali kumaha bagja kaponakan anjeun yén anjeun sumping ka pertandingan maén bal atanapi kumaha syukur asisten anjeun yén anjeun ngagaduhan kopi sakali-kali, éta ngarobih hiji hal di jero anjeun. Malah kalakuan pangleutikna nyokot snack karesep pasangan anjeun dina jalan ka imah tanpa alesan, sanajan anjeun kudu indit kaluar ti jalan pikeun ngalakukeunana, bisa nyieun anjeun senang. [Baca: 18 cara pikeun ngahibur batur sareng ngabantosan aranjeunna ngaraosan kahirupan]

18. Kudu sukur

Janten aktip bersyukur pikeun sagala alus anjeun gaduh dina hirup anjeun ngajadikeun anjeun hayang earn eta nu leuwih. Candak sababaraha waktos nalika anjeun hudang atanapi sateuacan anjeun bobo pikeun ngabagi rasa syukur anjeun. Éta henteu hartosna anjeun kedah ngirim téks ka sadayana anu anjeun syukuri, sareng anjeun ngan ukur tiasa mikirkeun aranjeunna sacara aktip. Luang sababaraha menit pikeun mikir ngeunaan sabaraha cinta anjeun ka babaturan anjeun atanapi kumaha bahagia anjeun gaduh piaraan, atanapi ibu anjeun masih mariksa unggal minggu pikeun mastikeun yén anjeun tuang leres.

19. Kudu aya lamun teu merenah

Ieu tiasa sesah pikeun jalma anu henteu egois, janten upami anjeun tiasa ngalakukeun ieu, ucapan salamet ka anjeun pikeun kerja keras pikeun diajar kumaha carana ngeureunkeun egois. Ieu hiji hal pikeun ngalakukeun hiji hal pikeun batur lamun éta gampang, tapi naon bener diitung nyaeta lamun teu merenah pikeun anjeun. Upami sobat anjeun peryogi taktak pikeun ceurik, atanapi aya anu peryogi naék ka bumi, atanapi aranjeunna peryogi anjeun ngasuh menit terakhir nalika anjeun ngagaduhan rencana, ieu mangrupikeun hal anu paling penting. Nempatkeun pangabutuh batur di luhur anjeun sorangan nunjukkeun sabaraha anjeun paduli. [Baca: Buka konci kabeneran kabagjaan sajati]

20. Ngahontal

Ngahontal tanpa alesan. Urang sadaya nelepon moms urang nalika urang peryogi kauninga kumaha carana sangkan resep atawa miceun noda. Urang nelepon babaturan urang nalika urang rék nyieun rencana. Tapi ngahontal kaluar tanpa alesan lian ti kanyataan yén anjeun mikir ngeunaan éta téh selflessness murni. Sumuhun, éta bisa nempatkeun pikiran anjeun betah uninga aranjeunna oke. Tapi nyauran batur ngan ukur ngobrol mangrupikeun hal anu teu egois dilakukeun ku batur. [Baca: Naha jalma henteu resep anjeun? 20 alesan anu paling sering diabaikan] Mun anjeun wondering kumaha eureun jadi egois, anjeun hiji hambalan ngadeukeutan ka ngalakukeun eta. Ngaku anjeun egois mangrupikeun léngkah anu munggaran, sareng ieu mangrupikeun 20 salajengna. Suka naon anu anjeun baca? Tuturkeun kami on Instagram Facebook Twitter Pinterest sarta kami janji, urang bakal pesona untung anjeun kana kahirupan cinta geulis. sorangan Poto ku Ismail Sanchez Sabalikna kapercayaan umum, selfishness henteu sadayana goréng. Barina ogé, éta ngabantosan hiji jalma pikeun mekar di dunya anu kompetitif pisan ieu. Sanajan kitu, teuing egois ngaruksak lain ngan pikeun jalma sejen tur lingkungan tapi ogé pikeun diri. Upami anjeun mendakan diri anjeun terus-terusan egois dina kecap sareng kalakuan, maka panginten waktosna pikeun anjeun ngeunteung sareng mertimbangkeun cara-cara ieu anu tiasa ngabantosan anjeun ngeureunkeun janten jalma egois.

1. Diajar ngadangukeun.

Jalma egois hayang didengekeun tapi jarang ngadengekeun batur. Éta rék paguneman ngan revolve sabudeureun aranjeunna atanapi kapentingan maranéhanana. Sareng sakali batur ngamimitian ngobrol, aranjeunna langsung nunjukkeun kurangna minat atanapi ngaganggu paguneman deui kana naon anu ngahibur aranjeunna. Dina kalolobaan interaksi, émut yén anjeun kedah masihan saloba anu anjeun candak, janten diajar ngadangukeun naon anu dicarioskeun ku batur. Masihan aranjeunna kahadean sarua aranjeunna masihan anjeun nalika anjeun ngobrol. Dengekeun, kalibet, sareng ngantosan giliran anjeun. BACA ogé: 10 Tip Kumaha Janten Pangdéngé anu Langkung Saé dina Hubungan Anjeun

2. Ninggalkeun sababaraha pikeun batur.

Jalma egois condong grab jeung nyokot sagalana aranjeunna meunang leungeun maranéhna on, ninggalkeun batur kalawan saeutik euweuh. Éta tiasa katingali nyéépkeun sadaya puding di kantin atanapi nyandak tisu toilét langkung seueur tibatan anu aranjeunna kantos ngusap. Candak naon nu peryogi, ditambah sababaraha tambahan ngan bisi, tapi ulah nyandak sagalana. Inget yen aya jalma anu boga pangabutuh jeung kahayang nu sarua jeung anjeun.

3. Ulah nepi ka tungtungna menerkeun sarana.

Selfishness teu ngan diwatesan ku napsu rakus hiji jalma pikeun hal tangible; eta oge patali jeung karanjingan hiji urang pikeun kaunggulan. Ayeuna, teu aya anu lepat upami hoyong unggul sareng ngahontal jasa salami anjeun henteu ngeksploitasi batur. Anjeun teu kedah maksa bawahan pikeun damel di luar watesna ngan ku kituna anjeun tiasa nedunan janji anu teu mungkin ka klien, sareng anjeun ogé kedah maénkeun kalayan perasaan anu ngagumkeun ngan ukur ngagunakeun kaahlianana. Ngudag impian anjeun, tapi henteu pernah ngorbankeun anu sanés.

Upami anjeun henteu hoyong egois deui, maka anjeun kedah daék ngabagi sorotan ti waktos ka waktos. Ngidinan batur pikeun nyarios sareng mingpin. Pasihan aranjeunna hormat anu pantes nalika aranjeunna nuju di dinya. Gaya kabiasaan tiasa ngajantenkeun ieu rada nangtang, tapi kalayan prakna anu cekap, anjeun bakal diajar nonton sareng malah ngahibur batur.

5. Rutin ngeunteung kana lampah anjeun.

Beuki anjeun ngeunteung, beuki anjeun bakal ngaidentipikasi hal-hal egois anu anjeun laksanakeun, naha dihaja atanapi henteu. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun taliti ngawas lampah anjeun dina mangsa nu bakal datang, greatly nurunna kasempetan anjeun committing polah egois sarua deui. BACA ogé: 20 Cara pikeun Ngeureunkeun Diri-Dipuseurkeun dina Hubungan

6. Mantuan batur kaluar.

Cara anu saé pikeun henteu egois deui nyaéta ngalaksanakeun kalakuan anu teu mentingkeun diri, sapertos ngabantosan babaturan atanapi muhrim. Upami sobat anjeun gaduh masalah sareng padamelan atanapi studina, cobian masihan bantosan tanpa nungtut atanapi ngarepkeun naon waé. Lamun manggihan anjing stray scraping keur dahareun, eupan eta, atawa lamun bisa, ngadopsi eta (urang meunang nu langkung lengkep ihwal ieu engké). Nulungan batur, utamana maranéhanana anu merlukeun, bakal ngidinan Anjeun pikeun ningali kaéndahan extrinsik tina selflessness ogé ngarasakeun kabagjaan intrinsik tina alleviating kasedihan batur.

7. Sukarelawan pikeun sabab.

Upami anjeun hoyong ngalaan diri kana tindakan tanpa pamrih tapi dina skala anu langkung ageung, maka panginten anjeun kedah janten sukarelawan pikeun tujuan. Anjeun tiasa janten sukarelawan pikeun grup anu nyayogikeun jalma anu teu boga bumi, atanapi organisasi anu nyalametkeun ucing sareng anjing anu nyasar — ​​terserah anjeun. Anu penting nyaéta kahayang anjeun pikeun nyéépkeun waktos anjeun, bébas tina motif atanapi ekspektasi. Deui, tujuan dina ngalibetkeun diri dina kagiatan gratuitous nyaéta pikeun anjeun ngalaman kabagjaan ngalakonan hal pikeun batur.

8. Meunangkeun diri piaraan.

Cara anu hadé pikeun ngaleungitkeun egois nyaéta ku tanggung jawab kahirupan mahluk anu gumantung. Ngabogaan piaraan bisa jadi teu langsung counteract inclinations egois Anjeun per se, tapi bisa mantuan Anjeun nyieun generosity jeung karep bagian tina gaya hirup Anjeun. Barina ogé, anjing atawa ucing anjeun bakal sagemblengna ngandelkeun kahadean unpaid Anjeun pikeun eta boga hirup alus. Ogé, sababaraha piaraan anu sabagian alus dina demonstrating selflessness mutlak arah boga maranéhanana, sarta sababaraha nu bisa ngan rub on anjeun.

9. Nempatkeun diri kana sapatu batur.

Sakapeung, urang jadi egois sabab gagal mikirkeun kumaha tindakan urang tiasa mangaruhan jalma sanés. Salaku conto, dina jaman pandémik ieu, urang jelas ningali kumaha ngagaleuh sadayana sareng ngajualna ku harga ritel anu langkung luhur bakal nguntungkeun. Anu urang gagal sadar nyaéta beban sareng bahaya anu urang pasangkeun ka jalma sanés-sadayana kusabab urang kurang empati. Dina waktos salajengna basa Anjeun dipenta pikeun ngalakukeun kalakuan egois, bayangkeun diri anjeun di sisi sabalikna. Muga-muga, pamikiran éta bakal ngabantosan anjeun disincentivize sareng pencerahan anjeun. BACA JUGA: 20 Cara Némbongkeun Karunya ka Batur

10. Nyaho yén anjeun bisa ngarobah.

Upami anjeun parantos lami janten jalma egois, maka kamungkinan jalma-jalma sanés parantos perhatikeun, sareng aranjeunna panginten parantos nganggap anjeun salaku jalma egois anu teu tiasa ditebus. Stigma jenis ieu kadang-kadang ngajantenkeun jalma-jalma mikir yén aranjeunna saluareun kabebasan. Nyaho yén ieu téh teu bener. Perkara teu sabaraha egois anjeun geus kaliwat, anjeun masih sanggup robah positif. Upami anjeun percanten ka diri anjeun sareng ngalaksanakeun usaha anu diperyogikeun, maka cukup pas, jalma bakal ningali anjeun dina lampu anu langkung positip.

11. Néangan panutan.

Leuwih gampang pikeun ngarobah kana hadé lamun urang boga titik rujukan nu urang tingali nepi ka. Milarian jalma-jalma anu anjeun kenal, filsuf, atanapi bahkan kapribadian internét-anu ngawujudkeun kapribadian anu henteu egois anu anjeun pikahoyong. Lajeng, jadikeun anjeunna / dirina panutan anjeun sarta emulate / dirina meta selfless. Saha anu terang, hiji dinten, tiasa aya pangaruh riak, sareng anjeun nyalira tiasa janten panutan anu positif pikeun batur. Taya sahijieun sampurna, sarta selfishness mangrupakeun tret umum dibere pajeulitna sarta hyper-competitiveness tina dunya modern. Nanging, urang henteu kedah ngantepkeun karanjingan ngadalikeun kahirupan urang. Kaasih jeung generosity kedah salawasna lumaku. BACA OGE:

18 Tanda Anjeun Egois dina Hubungan

11 Cara Éféktif Pikeun Ngeureunkeun Janten Jalma Sombong

20 Cara pikeun Ngeureunkeun Diri-Dipuseurkeun dina Hubungan

Francis Adrian Manalo Francis mangrupikeun mahasiswa hukum, geek téknologi, sareng peminat tulisan. Nalika anjeunna henteu nyerna kasus atanapi nalungtik gizmos panganyarna, anjeunna sigana nuju petualangan sareng babaturan ucing na.

6 Cara pikeun Ngeureunkeun Egois

Kumaha Ngeureunkeun Janten Egois: Masarakat urang sok nyorong urang janten di luhur. Lantaran kitu urang jadi kompetitif jeung hanjakalna kusabab mental kompetisi ieu urang condong jadi egois, urang salawasna hayang diri urang aya di luhur jeung hayang diri urang jadi puseur atraksi, Anjeun pasti geus ngadéngé yén Anjeun sok jadi babaturan jeung jalma nu geus Mental anu sami sareng anjeun atanapi tiasa nyarios anu rada mirip sareng anjeun. Sareng nalika urang pendak sareng ngagaduhan kapribadian anu sami dina waktos éta urang ngarasa goréng, urang sadar yén kumaha goréngna janten egois, kumaha sifat egois anu hadé pikeun jangka pondok tapi éta moal tahan lami, janten egois masihan anjeun kauntungan jangka pondok tapi pikeun jangka panjang sarta pikeun survival lila urang salawasna kudu selfless jeung bageur na ati. Éta mangrupikeun sifat anu henteu mentingkeun diri anu ngabantosan urang dina kasuksésan, kasalametan sareng kauntungan jangka panjang.

Kumaha Ngeureunkeun Egois

Di dieu kuring lain nyebutkeun yén pamikiran ngeunaan diri téh goréng atawa pamikiran ngeunaan survival urang sorangan jeung kasuksésan urang téh kajahatan, teu pisan, Tapi ngan mikir ngeunaan diri jeung nyokot batur for teu bener, ngan pikeun kapentingan anjeun teu malire karugian batur. teu bener. Dangukeun Buku Audio Gratis: Kumaha Ngeureunkeun Egois tina Karungu Selfishness henteu ngan goréng pikeun survival jeung kasuksésan tapi ogé muterkeun hiji peran utama dina Ngancurkeun hubungan, Loba Hubungan sangsara kusabab kalakuan egois hiji jalma, Lamun urang datang kana hiji hubungan, urang nyieun pikiran urang yen ayeuna Urang babarengan jeung urang. aya kana hubungan, ku kituna anjeun teu tiasa mikir salaku individu tapi salaku tim salaku grup. Dina hubungan Pasangan teu kudu mikir salaku “Kuring” tapi Salaku “Urang”, Dina hiji hubungan sagalana janten urang, ku kituna Disebutkeun yen keur dina hubungan atawa nikah téh kaputusan pangbadagna hirup urang jeung anjeun kudu nyieun pikiran anjeun saméméh meunang kana. ieu. Sareng anjeun kedah nyandak kaputusan anu bijaksana. Kusabab Sanggeus meunang kana A Hubungan éta sadayana ngeunaan urang, sarta jalma egois gagal ngartos eta, ku kituna alam egois ieu jeung kurangna pamahaman jadi alesan pangbadagna pikeun gagalna hubungan. Dinten ieu kuring bakal ngabagi tindakan egois anu ngancurkeun hubungan sareng ogé ngabagi kumaha anjeun tiasa ngatasi sifat egois sareng kumaha anjeun tiasa ngeureunkeun egois.

1. Salawasna kaputusan anjeun / Pernah listens

Jalma anu egois henteu kantos ngartos yén dina hubungan éta sadayana ngeunaan urang, anggap anjeun sareng pasangan anjeun aya dina sagala jinis diskusi sareng unggal waktos diskusi éta réngsé ngalakukeun naon waé anu anjeun hoyong laksanakeun atanapi unggal waktos pasangan anjeun ngantepkeun kabagjaan na ngan kusabab Anjeun, mangka kabiasaan sapertos ieu teu pernah cageur, tapi pikeun jangka pondok tindakan egois ieu bisa mangpaat bakal masihan kabagjaan atawa kapuasan atawa reueus jenis perasaan tapi pikeun jangka panjang eta pasti moal aya mangpaatna sarta hubungan bisa jadi haseum. Hubungan romantis atanapi tiasa nyarios unggal hubungan kedah gaduh komunikasi sareng gap komunikasi tiasa janten masalah anu paling ageung, anggap anjeun sareng pasangan anjeun ngobrol sareng ngan ukur anjeun nyarioskeun pikiran anjeun anu resep, henteu resep, ngeunaan pendapat anjeun sareng nalika pasangan anjeun hoyong ngobrol atanapi hoyong. pikeun ngabagikeun hal anu anjeun teu malire atanapi mendakan éta henteu kapaké sareng ngaganggu anjeunna di antawisna, kalakuan ieu tiasa egois pisan, sakapeung anjeun kedah ngadangukeun ogé, Janten pangdéngé anu saé, teras ngadangukeun kalayan ati-ati sareng bagja. Ku kituna pikeun nungkulan eta: Salawasna ngabahas jeung datang ka taneuh umum, hartina boga sawala jeung pasangan Anjeun tur babarengan datang ka hiji kaputusan ambéh pasangan séjén ngarasa yén manéhna hargana jeung manéhna ngabogaan pentingna. Salawasna dengekeun pasangan anjeun, ngeunaan poé maranéhanana, ngeunaan wanda goréng maranéhanana wanda alus, salawasna perhatikeun pasangan Anjeun hal leutik sarta ulah nanya aranjeunna ngeunaan eta, coba ulah sok ngobrol ngeunaan diri. Di dieu kuring henteu nyarios anjeun kedah teras-terasan ngadangukeun sareng kedah ngahindarkeun omongan, sabab éta nyarios sok aya jalan tengah, hartosna anjeun kedah terang kumaha carana ngadamel duanana hal, gumantung kana kaayaan anu anjeun kedah ngartos naha anjeun kedah ngobrol atanapi ngadangukeun. Maca deui: Naha Nulungan Batur Oge Bisa Ngabantosan Anjeun

2. Teu kungsi salah

Sanaos anjeun ngalakukeun kasalahan, anjeun moal pernah hoyong menta hampura anjeun ngarasa yén anjeun moal pernah salah, anjeun salawasna leres. Anggap, pasangan Anjeun nyieun kasalahan pikeun kasalahan nu anjeun ngalawan atawa ngabantah jeung pasangan Anjeun, tapi lamun kasalahan nu sarua dipigawé ku anjeun, Anjeun gampang malire eta jeung percaya yén éta teu hiji hal badag, Ieu kalakuan parsial atawa egois bisa janten masalah ageung dina hubungan anjeun. Ku kituna Pikeun nungkulan eta: Narima kasalahan anjeun, ulah jadi parsial, Jieun aturan sarua pikeun duanana, Ulah nyieun aturan pikeun hiji jalma, aturan kudu sarua pikeun duanana ku kituna salawasna coba datang ka hiji titik umum tur hal ieu bisa mantuan pikeun tetep. senang sarta ogé mantuan pikeun ngabentuk hubungan langgeng panjang. Baca Ti: Pentingna Momen Leutik

3. Sok hayang pasangan robah

Di dieu anjeun salawasna hoyong pasangan Anjeun ngarobah kapribadian jeung kabiasaan maranéhna ambéh maranéhanana bisa cocog up kaperluan anjeun sarta kahayang. Kuring teu nyebutkeun ngarobah batur keur alus éta goréng, tapi ngarobah batur ambéh maranéhanana bisa nyocogkeun up kabutuhan jeung kahayang anjeun salah. Lamun pasangan Anjeun miwarang anjeun kaluar roko, parobahan ieu teu salah, sabab ieu bakal mangpaat pikeun kaséhatan Anjeun. Di dieu robah hartina etika jeung unethical, jeung anjeun kudu ngarti beda antara kabiasaan etika jeung kabiasaan unethical. Upami anjeun hoyong ngarobih paripolah anu teu etis pasangan anjeun, éta saé, sabab éta bakal ngajantenkeun kahirupan pasangan anjeun bagja sareng tengtrem, tapi upami anjeun hoyong ngarobih kabiasaan etika pasangan anjeun, éta henteu leres. Anggap, Lamun pasangan Anjeun teu nyaman maké jenis nu tangtu pakéan masih forcing anjeunna / nya maké éta ngan kusabab rék aranjeunna cocog up kabutuhan Anjeun tur hoyong lajeng robah éta unethical. Ku kituna pikeun nungkulan eta: Di dieu anjeun kudu ngarti lepat anjeun sarta flaws sarta perlu ngarobah kapercayaan salah anjeun, salawasna pikir ti dua sisi. Maca deui: Dimana waé anjeun angkat, di dinya anjeun aya Ringkesan Ku Jon Kabat-Zinn

4. Sok hayang séjén kompromi

Salah sahiji sipat anu paling umum pikeun jalma egois nyaéta aranjeunna henteu pernah hoyong kompromi pikeun naon waé sareng sipat jalma egois ieu janten alesan pangbadagna pikeun gagal hubungan, Kumaha cara ngungkulanana: Anggap lamun sok nanya pasangan Anjeun kompromi pikeun unggal hal leutik, mangka ieu bisa nyieun hubungan anjeun lemah pisan. Contona, anggap anjeun jeung pamajikan anjeun ngarencanakeun kaluar pikeun pilem sarta dinner, anjeun milih pilem pamajikan anjeun kompromi pikeun eta tapi maneh mutuskeun tempat dinner atawa menu dinner lajeng ieu bisa jadi teuing egois, ku kituna didieu anjeun duanana bisa datang ka grounds umum kawas lamun milih pilem, menu dinner jeung tempat bakal dipilih ku pasangan Anjeun. Ieu bisa nyieun hubungan sehat sarta bahagia. A kompromi kudu dipigawé ti dua sisi lamun duanana kompromi pikeun silih kabiasaan ieu ngajadikeun hubungan kuat. Maca deui: Naon Pentingna Tujuan | Netepkeun Tujuan

5. Sok hayang kontrol

Di dieu anjeun sok ngarasa yén anjeun ngadalikeun hirup anjeun ogé pasangan anjeun, anjeun salawasna hoyong pasangan anjeun aya dina kontrol anjeun, anjeun hoyong pasangan anjeun salawasna ngadangukeun anjeun, Anjeun pernah percanten kaputusan pasangan anjeun, anjeun yakin yén naon wae. ceuk anjeun bener jeung alus keur duanana gé, Anjeun salawasna mikir ngeunaan impian jeung tujuan anjeun sarta salawasna nyandak impian jeung tujuan pasangan Anjeun for teu dibales. Kumaha cara nungkulanana: sakapeung coba nempatkeun diri anjeun dina sapatu pasangan anjeun, hartosna sakapeung mikir sapertos pasangan anjeun, kumaha anjeun bakal karasa upami aranjeunna henteu kantos ngadukung anjeun, upami aranjeunna henteu kantos percanten kana impian sareng tujuan anjeun, kumaha anjeun bakal karasa lamun kudu nyandak idin pikeun sagalana sanajan keur hal leutik, kadang anjeun ngan perlu percanten sarta yakin yén enya maranéhna bisa jadi maker kaputusan alus tur dina hubungan, anjeun kudu kawas babaturan teu kawas boss jeung pagawe. Duanana sarua. Maca deui: 5 Bedana Antara Jalma Bijaksana Jeung Bodo

6. Pernah nempatkeun usaha

Hubungan pernah jalan ngan ku hiji jalma usaha, duanana kudu nempatkeun usaha dina urutan sangkan hubungan sehat sarta suksés, pasangan egois pernah nempatkeun usaha dina hiji hubungan, anjeunna / manehna salawasna nyandak pasangan maranéhanana for teu dibales, maranéhna salawasna hayang pasangan maranéhna pikeun ngalakukeun hal. pikeun aranjeunna tapi aranjeunna henteu pernah nempatkeun usaha pikeun ngalakukeun hal anu khusus pikeun aranjeunna. Cara nungkulan: Kuring teu nyebutkeun yen kado badag diperlukeun sangkan pasangan Anjeun ngarasa husus, tapi hal leutik bisa nyieun eta ngarasa alus kayaning bade pikeun pilem, masihan chocolates Cadbury salaku kado, hal leutik usaha leutik bisa masihan loba kabagjaan. Tur upami Anjeun salah hoyong hubungan anjeun suksés salawasna pikir salaku tim, salaku grup, salaku babaturan pangalusna sarta salawasna mikir ngeunaan silih, tinimbang mikir ngeunaan diri. Dina hiji hubungan ‘I’ asalna kadua jeung “kami” asalna munggaran, Anjeun kudu nempatkeun pangabutuh anjeun panungtungan sarta pasangan Anjeun perlu munggaran. Ieu mangrupikeun 6 cara dina “Kumaha Ngeureunkeun Egois”. Incoming search terms: kumaha carana ngeureunkeun egois, kumaha carana jadi kurang egois, naha kuring jadi egois, kumaha teu egois, kuring egois, kuring ngarasa egois, eureun jadi egois, kumaha teu jadi egois, kuring egois, naha kuring egois, kumaha carana jadi kurang egois, jadi egois Jennifer Bodas pangarang: Diropéa dina 21 April 2020 Jennifer Bodas Ku Jennifer White mbg kontributor Jennifer S. White nyaéta panulis sareng instruktur yoga sareng panulis «The Best Day of Your Life.» Panungtungan diropéa dina 21 April 2020 Obrolan nyata: Kuring sok nganggap diri kuring janten jalma anu egois. Kuring terang yén kuring henteu nyalira: Dina masarakat anu langkung tekenan kana kasuksésan sareng prestasi pribadi, nempatkeun kabutuhan anjeun di luhur anu sanés kadang-kadang diperyogikeun. Tapi kuring hoyong robih. Ieu sababaraha strategi anu kuring mendakan ngabantosan dina usaha kuring pikeun janten kirang egois sareng langkung henteu pamrih:

Iklan

Iklan ieu ditampilkeun nganggo eusi pihak katilu sareng kami henteu ngontrol fitur aksésna.

1. Abdi masihan perhatian sapinuhna ka batur.

Pikeun jadi pangdéngé nu alus, kuring geus diajar yén anjeun kudu ninggalkeun kayakinan sorangan-sanajan ngan sakedap dina waktu. Lamun batur keur ngobrol, anjeun teu bisa ngarencanakeun move Anjeun salajengna atawa mikir ngeunaan kumaha sudut pandang anjeun “hadé” atawa leuwih worthwhile. Bener ngadengekeun jalma di sabudeureun urang promotes ngadeukeutan, hubungan kirang egois.

2. Abdi nyumponan pangabutuh abdi.

Kuring mendakan yén sakapeung, ngalakukeun naon anu dibutuhkeun ku jalma sanés tibatan anu anjeun pikahoyong pamustunganana ogé nyayogikeun kabutuhan anjeun ogé. Naha anjeun paduli naon anu anjeun tuang pikeun tuangeun tuangeun? Naha cucian saleresna kedah dilakukeun ayeuna nalika pertandingan anu saé? Sering teuing urang miceunan tanaga pikeun ngajantenkeun titik pikeun “leres;” lamun hal éta, aya biasana leuwih ti hiji “katuhu” jalur atoh.

Iklan

Iklan ieu ditampilkeun nganggo eusi pihak katilu sareng kami henteu ngontrol fitur aksésna.

3. Abdi émut yén unggal jalma bakal ngalaman hiji hal.

Sapanjang sabtu minggu, salaki kuring capé gugah sareng putri urang dua taun nalika hudang jam 3 énjing. , Anjeunna nyandak dirina dina drive a. Budak awéwé alit urang saré sareng bapakna nyetir rada sahandapeun wates laju di jalan nagara nalika subuh… teras treuk nahan klaksonna di tukangeunana. Lamun supir séjén geus katempo nona urang keur sare di backseat, meureun maranéhna bakal meta béda. Iraha waé kuring ngagoda pikeun nangtoskeun batur atanapi kalakuan anu teu sopan, kuring émut yén kahirupan aya di luar jalur pamariksaan atanapi jalan raya — sareng masihan aranjeunna kauntungan tina ragu.

4. Abdi angkat tina kuda anu luhur.

Éta salawasna diulang: Teu aya anu di dunya ieu anu langkung penting tibatan anu sanés. Sarerea berbakat, gairah, sareng bageur dina cara sorangan.

Iklan

Iklan ieu ditampilkeun nganggo eusi pihak katilu sareng kami henteu ngontrol fitur aksésna.

5. Kuring mariksa sorangan terus.

Kuring geus manggihan yén mentingkeun diri téh kawas kabiasaan goréng séjénna – bisa hésé kaluar! Kuring nyobian konsistén pariksa sareng diri kuring sareng ngeunteung kumaha sikep kuring akhir-akhir ieu supados kuring tiasa nyaluyukeun upami diperyogikeun.

6. Abdi henteu kapendak dina jaman baheula.

Upami anjeun parantos ngalaksanakeun egois dina jaman baheula, terang yén éta henteu ngajantenkeun anjeun jalma jahat. Jalma bisa ngarobah, jeung anjeun ogé bisa. Pikeun ngamimitian maju dina arah anu langkung positip, anjeun kedah ngantunkeun masa lalu anjeun dina jalan anjeun.

Iklan

Iklan ieu ditampilkeun nganggo eusi pihak katilu sareng kami henteu ngontrol fitur aksésna.

7. Nalika sadayana gagal, abdi émut cutatan ieu:

“Upami anjeun ngan ukur mikirkeun diri anjeun, upami anjeun mopohokeun hak sareng karaharjaan batur, atanapi anu langkung parah, upami anjeun ngamangpaatkeun batur, tungtungna anjeun bakal rugi. Anjeun moal gaduh réréncangan anu bakal nunjukkeun perhatian pikeun kesejahteraan anjeun. Leuwih ti éta, lamun hiji tragedi nimpa anjeun, tinimbang ngarasa prihatin, batur malah bisa cicingeun girang. Sabalikna, upami hiji jalma welas asih sareng altruistik, sareng gaduh kapentingan batur dina pikiran, teras henteu paduli naha jalma éta terang seueur jalma, dimana waé jalma éta pindah, anjeunna bakal langsung ngajantenkeun babaturan. Sareng nalika jalma éta nyanghareupan tragedi, bakal seueur jalma anu bakal ngabantosan. – Dalai Lama

Iklan

Iklan ieu ditampilkeun nganggo eusi pihak katilu sareng kami henteu ngontrol fitur aksésna.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *