spaghetti munara tangtangan marshmallow Naha anjeun terang ngeunaan Spaghetti Tower Marshmallow Challenge? Nyetél Spaghetti Marshmallow Challenge sareng barudak ngora pikeun ngajalajah prosés desain: mikir, ngalakukeun, prototyping, sareng iterasi: tantangan STEAM anu saé. Upami anjeun ngagaduhan marshmallow anu tinggaleun tina Percobaan Marshmallow Microwave, ieu mangrupikeun proyék pikeun anjeun! Ieu mangrupikeun salah sahiji tantangan ngawangun tim legendaris anu kuring kantos nguping ngeunaan umur sareng teu acan kantos nyobian. Éta nyorong pola pikir desain sareng ngadukung prinsip rékayasa dasar. Gagasan dasar nyaéta yén hiji tim dibéré sakeupeul suplai pikeun dianggo – spaghetti, tape, sareng senar – sareng masihan 18 menit pikeun ngawangun menara anu paling luhur anu tiasa ngadukung marshmallow. Jeung titik eta? Tim bakal latihan prosés desain anu ngawengku pamikiran, lakukeun, prototyping, sarta iterasi. Ieu titik panungtungan, iteration, bisa jadi nu pangpentingna. Tonton pidéo dina tungtung tulisan ieu pikeun langkung seueur ngeunaan éta. Oh, sareng grup naon anu sajarahna ngalaksanakeun BEST dina tantangan marshmallow? Jawaban kana patarosan éta ogé aya dina pidéo, sareng anjeun bakal LOVE. Upami anjeun resep kana proyék ieu, anjeun ogé bakal resep STEAM Design Challenge ieu pikeun ngadukung mandarin nganggo tongkat sareng liat.

Marshmallow tangtangan Supplies

Masing-masing tim nampi set suplai anu sami…

  • 20 batang spaghetti garing
  • hiji yard tina string
  • hiji yard tape
  • hiji marshmallow

parentah

tantangan: Pikeun ngawangun munara tallest mungkin dina 18 menit nu bakal ngarojong marshmallow nu.

  1. Nyetél suplai pikeun tiap tim
  2. Ngajelaskeun tantangan: Bangun munara pangjangkungna anu tiasa ngadukung marshmallow, dina 18 menit.
  3. Setel timer pikeun 18 menit
  4. indit!

Spaghetti jeung Marshmallow tangtangan

Marshmallow tangtangan jeung Barudak

Kieu kumaha tantangan marshmallow kami katingali: Dua putri abdi, umur 4 jeung 6, sarta kuring nyetel timer kami pikeun 18 menit, sarta mimiti ngawangun. Ieu seru, frustrating (spaghetti téh gesit sarta regas!), Jeung senang. Budak leutik kuring kaleungitan minat gancang, tapi budak awéwé kuring anu langkung ageung nyangkut éta, ngadorong kuring ku ideu novelna sareng tetep kuring angkat, dugi ka waktosna béak. Urang ngobrol ngeunaan kumaha triangles ngawangun struktur kuat, jadi urang dimimitian dinya. Gagasan asli kami nyaéta ngawangun dua struktur – hiji anu tiasa ngadukung anu sanés, ngadamel menara kami dua kali langkung jangkung. Nalika urang dugi ka ahir jaman, warga kota handap teu tiasa nahan beurat menara kadua, janten kami milih ngan ukur salah sahiji menara pikeun dianggo salaku dukungan pikeun marshmallow. Tungtungna, urang ngukur jangkungna marshmallow urang sarta eta clocked di 10,5 inci. Henteu ngarusak bumi, tapi sahenteuna urang ngagaduhan struktur anu ngadukung! Spaghetti Marshmallow Tower: Tangtangan STEM Abdi resep ideu putri kuring pikeun ngagantungkeun marshmallow tina senar!

Naon anu urang diajar?

  • Triangles mangrupikeun bentuk anu saé pikeun struktur ieu
  • Urang sigana kudu ngawangun munara kadua langsung dina kahiji, tinimbang ngadagoan pikeun nambahkeun eta dina tungtungna
  • Urang digawé ogé babarengan
  • Prototyping sareng iterasi penting pikeun prosés
  • Tantangan ieu tiasa kaleungitan perhatian budak umur 4 taun

Langkung seueur ngeunaan Marshmallow Tower Challenge

Anjeun bakal hoyong nonton pidéo ieu ngeunaan ceramah TED Tom Wujec dina Marshmallow Challenge.

Naon salajengna?

Abdi hoyong nyobian ieu sareng pasukan Pramuka Pramuka urang atanapi sareng réréncangan putri abdi. Saatos ningali pidéo Wujec (di luhur), kuring hoyong pisan ningali aksi ieu sareng sakelompok murangkalih.

Langkung seueur proyék sapertos kieu

DIY Paper tube marmer Run Kit Gedong Benteng Tembok Cai DIY, éta sapertos lumpat marmer, tapi nganggo cai! Ngawangun hiji méja lampu gampang Jieun Patung Gumdrop

Ngagaduhan pasta? Ieu langkung seueur proyék pikeun murangkalih anu nganggo pasta.

Proyék seni pasta

  • Kagiatan Seni Pasta pikeun Barudak (dina The Artful Kolot)
  • Pitunjuk Gambar Pasta (dina Acar)
  • Pine Cone sareng Pasta Art Assemblage (dina Art Bar Blog)
  • Seni Mosaik Pasta Dicelup (dina Buggy sareng Buddy)
  • Karya Makaroni Modern (dina Handmaker)
  • Kalung Makaroni Dicét (dina MollyMoo Crafts)
  • Seni Pasta Dicét (dina Diajar Play Imagine)
  • Patung Pasta sareng Budak Prasakola (dina Blog Meri Cherry)
  • Pasta Frames (dina Kaos Kaki Belang Pink)
  • Kaca Patri Pasta (dina Babble Dabble Do)
  • Pendants Pasta Geulis (dina Pysselbolaget)
  • Kalung Macaroni (dina Mer Mag)

Ngawasaan seni ngawangun spaghetti jangkung tur marshmallow munara. A skill hirup héran mangpaat tempo popularitas spaghetti na marshmallow munara dina poé elmu sakola jeung acara wangunan tim. Janten teraskeun maca, kuring bakal ngabagikeun desain anu meunang hadiah sains sareng anjeun, menara patung jangkungna 189 cms (6ft 2in). Spaghetti jeung marshamallow munara: tallest di kelas Menara anu meunang hadiah élmu kami! Sareng sanaos éta sanés élmu ‘rokét’, éta élmu … janten teu malire fisika dasar dina bahaya anjeun (kuring nambihan éta pikeun para guru sains anu maca!). Tapi serius, ngawangun munara spaghetti bener jangkung téh trickier ti anjeun pikir, Anjeun bakal peryogi rencana (handap) … jeung loba kasabaran!

Step by Step Guide

Sateuacan urang ngamimitian, upami anjeun hoyong pak guru , anu kalebet sertipikat anu tiasa diprint sareng petunjuk PowerPoint, mangga ngalanggan di handap. Di dieu urang buka, “kumaha-cara” dijamin pikeun ngeureunkeun munara jangkung anjeun ti teetering! Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung sareng menara marshmallow: Lengkah 1 Lengkah 1: Mimitian ku ngawangun piramida kalayan opat marshmallow di dasarna sareng hiji di luhur. Anggo 1/2 untaian panjang spaghetti pikeun nyambungkeun dasarna sareng untaian panjang pinuh pikeun nyambungkeun dasarna kana marshmallow di luhur. Jeung inget, salawasna nyorong spaghetti jero kana marshmallow nu, eta nyadiakeun leuwih cengkraman (tingali Gbr B).

Pro-Tip

Pikeun dua lapisan handap munara, ganda nepi untaian spaghetti dina konektor nangtung, éta ngurangan slippage tur nambahkeun rojongan. Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung sareng menara marshmallow: ilustrasi 2 Lengkah 2: Teras, cokot dua piramida anu réngsé sareng gabung sareng piramida ‘tanpa dasar’. Lengkah 3: Sambungkeun dasar dua piramida sareng dua untaian spaghetti. Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung sareng menara marshmallow: Lengkah 4-5 Lengkah 4: Teruskeun gabung piramida dugi ka gaduh tilu jajar, masing-masing diwangun ku opat piramida. Hambalan 5: Sambungkeun puncak piramida kalayan panjang horizontal spaghetti pikeun ngalengkepan lapisan kahiji. Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung tur marshmallow munara: Lengkah 6-8 Lengkah 6: Ngawangun lapisan kadua piramida di luhureun lapisan kahiji, ieu bakal diwangun ku dua jajar tilu piramida. Catetan: Pikeun lapisan 3 urang kudu ngarobah paku, sabab lamun éta baris séjén piramida bakal diwangun ku ukur dua piramida! Hambalan 7: Mimitian ku nyambungkeun genep marshmallows di luhureun lapisan 2 nepi ka opat marshmallows dina formasi kuadrat. Tambahkeun kavling braces cross diagonal nyadiakeun rigidty tambahan. Hambalan 8: Ngawangun dua ‘ngalayang buttresses’ dina sisi sabalikna, unggal dijieunna tina marshmallow tunggal dirojong ku spaghetti, ieu bakal mantuan ngarojong spire. Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung tur marshmallow munara: Lengkah 9-11 lengkah 9: Pikeun spire nyambungkeun tilu kubus, kalawan basa ukuran sarua salaku opat marshmallows dina lapisan 3. Tambahkeun diagonal cross braces ka unggal sisi, sarta sakuliah sisi sabalikna, disebutkeun kubus bakal ambruk. Lengkah 10: Tambahkeun dua deui buttresses ngalayang, eunteung sabalikna ti nu ditambahkeun kana lapisan 3. Lengkah 11: Pikeun ngalengkepan spire tambahkeun hiji ‘piramida bottomless’ kana kubus luhur, pikeun masihan spire titik nice! Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung tur marshmallow munara: Lengkah 12-13 Lengkah 12: Ngawangun spire sacara misah hartosna anjeun tiasa langkung gampang mindahkeun atanapi ngangkut menara anjeun. Nalika anjeun siap gabung aranjeunna, nurunkeun spire onto dasarna jadi ‘ngalayang buttresses’ anu Blok.

Pro-Tip

Entong nyobian ngaduruk atanapi masak marshmallow pikeun ‘nguatkeun’ aranjeunna, éta henteu hasil… sareng bau anu goréng! Lengkah 13: Fix aranjeunna babarengan ku ngadorong untaian pondok tina spaghetti ngaliwatan duanana marshmallows dina unggal ‘ngalayang buttress’. Kumaha carana ngadamel spaghetti jangkung sareng menara marshmallow: Lengkah 14 Hambalan 14: Spaghetti jeung tantangan munara marshmallow mindeng merlukeun endog pikeun dirojong ku struktur. Cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun éta nyaéta ku nyiptakeun ‘sarang’ tina untaian pondok spaghetti kadorong kana marshmallow luhur.

Panungtungan Kecap Naséhat

Pas munara anjeun opat panjang spaghetti jangkung, beurat spaghetti bakal ngabalukarkeun lapisan handap lalaunan dieunakeun (utamana dina kondisi haneut). Éta sababna upami anjeun badé jangkung , anjeun ampir pasti kedah nganggo téknik ‘piramida’… percanten ka abdi! Éta waé, kuring ngarepkeun petunjuk ieu ngabantosan, atanapi sahenteuna masihan anjeun sababaraha ide!

Daptar Bahan

  1. 1 x pakét spaghetti
  2. 2 x pakét badag marshallows (teu ukuran jumbo)
  3. Sabar pisan!

Kreatif Takeaway

Malah munara spaghetti tunduk kana hukum fisika… éta sababna éta kagiatan anu saé pikeun dinten-dinten sains, anjeun diajar pisan, bari gaduh seueur senang! Poto Scott Bedford Ditulis jeung dijieun ku Pangarang anu paling laris, ilustrator sareng produsén.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *