Dr Carol Morgan nyaéta nu boga HerSideHisSide.com, profesor komunikasi, dating & palatih hubungan, kapribadian TV, spiker, jeung panulis. Baca profil lengkep ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun ⌄ Urang sadayana resep nyandak jalan urang. Abdi henteu terang hiji jalma anu henteu. Tapi kumaha urang nyieun éta lumangsung? Urang sadayana nganggo persuasi unggal dinten, naha urang terang atanapi henteu. Meunangkeun batur pikeun matuh naon anu anjeun hoyong laksanakeun tiasa lumangsung dina sababaraha kontéks anu béda. Anjeun tiasa ngolo-ngolo anu penting anjeun, bos anjeun, klien anjeun, atanapi bahkan masihan pidato atanapi presentasi anu persuasif. Paduli konteks naon anjeun nerapkeun kaahlian persuasif anjeun, aya sababaraha strategi mangpaat anu bisa mantuan anjeun meunang naon rék gampang.

1. Anjeun kedah masihan “panongton” anjeun naon anu dipikahoyong sareng dipikahoyong .

Kuring yakin anjeun geus ngadéngé frasa, “Naon di dinya pikeun kuring?” Sareng kuring yakin yén kalolobaan anjeun maca ieu panginten atanapi bahkan nyarios nyalira! Urang sadayana gaduh. Hayu urang nyanghareupan eta: urang sadayana inherently timer dipuseurkeun. Upami aya anu henteu ngajantenkeun urang langkung bahagia atanapi kahirupan urang langkung saé, urang henteu resep pisan kana éta. Ku kituna dina raraga ngolo-ngolo “panongton” Anjeun (naha éta individu atawa panongton 1.000 urang), Anjeun kudu ngabejaan aranjeunna kumaha eta bakal nguntungkeun aranjeunna. Anjeun teu tiasa ngan ukur difokuskeun kana diri anjeun atanapi aranjeunna bakal kaluar. Upami anjeun difokuskeun ngabantosan aranjeunna pikeun ngahontal kahoyong sareng kahoyongna, aranjeunna bakal siap ngadaptarkeun garis dotted. ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄

2. Ulah merlukeun “penonton” ngarobah teuing.

Manusa henteu ngan ukur mentingkeun diri, seueur urang ogé anu puguh! Saha waé anu parantos ngadamel Resolusi Taun Anyar pikeun ngirangan beurat, tuang langkung séhat, sareng olahraga langkung terang kumaha héséna ngarobih kabiasaan atanapi gaya hirup anjeun. Tambih Deui, leuwih gampang pikeun ngolo-ngolo jalma dina hal-hal basajan (“Ieu! Coba panas fudge Minggu anyar ieu! agama!” atawa “Kuring bogoh ka présidén, tapi anjeun hate anjeunna. Pilih anjeunna atoh!”). Audiens kedah kakeunaan pesen sababaraha kali sateuacan aranjeunna nganggap ngarobih sikep atanapi paripolahna.

3. Jieun panongton anjeun kawas anjeun.

Anggap anjeun kaluar di toko mebel pikeun meuli dipan anyar jeung korsi cinta. Hiji jalma jualan datang nepi ka anjeun sarta ngamimitian paguneman. Anjeun parantos milih dipan anjeun, tapi penjualna ngaganggu anjeun. Anjeunna bau goréng, ceramah teuing, sarta nuturkeun anjeun sabudeureun yammering on na on ngeunaan nanaon. Sanaos anjeun badé nyéépkeun kartu kiridit anjeun pikeun ngagaleuh perabotan, anjeun panginten hoyong kabur pikeun ngajauhan jalma penjualan. Anjeun malah tiasa ngalakukeun éta sareng nyobian milarian toko sanés anu ngajual dipan anu sami-Jigana anjeun terang. Upami pamiarsa anjeun henteu resep ka anjeun, aranjeunna moal ngagaleuh naon anu anjeun carioskeun. Janten saé, ramah, sareng nyambung. Pastikeun anjeun mikir ngeunaan kesan anu anjeun pakeun unggal waktos. ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄

4. Jieun panongton Anjeun percanten ka anjeun.

Naha anjeun badé milih calon politik anu anjeun henteu percanten? Naha anjeun badé nginjeumkeun artos ka réréncangan upami anjeun henteu nyangka yén anjeunna bakal mayar anjeun deui? Nya kantenan henteu! Jalma leuwih gampang persuaded ku batur anu aranjeunna percanten. Éta mangrupikeun salah sahiji alesan Oprah ngagaduhan “sentuhan emas”. Upami anjeunna nyarankeun buku ka pamiarsana, éta otomatis janten laris. Naha? Kusabab aranjeunna percanten Oprah! Aranjeunna percanten kana pendapatna, janten aranjeunna bakal otomatis ngalakukeun naon anu anjeunna nyarioskeun. Janten supados anjeun tiasa ngajantenkeun jalma-jalma ngalakukeun naon anu anjeun pikahoyong, anjeun ogé kedah nampi kapercayaanana.

5. Paké strategi emosi pikeun ngolo-ngolo aranjeunna.

Salah sahiji cara anu paling gampang pikeun ngolo-ngolo batur nyaéta ngagunakeun émosi. Conto anu hébat nyaéta iklan televisi anu nunjukkeun barudak kalaparan di nagara dunya katilu. Maranéhna nanya ka Sadérék pikeun nyumbangkeun duit unggal bulan sangkan maranéhna boga cai bersih, kadaharan, sandang, jeung sakola. Gambar visual pisan hanjelu, sahingga ngajadikeun jalma hayang méré duit pikeun mantuan aranjeunna. Malah dina hubungan pribadi, urang ngagunakeun émosi pikeun ngolo-ngolo. Nanging, anjeun kedah ati-ati ngalakukeun ieu. Kadang-kadang henteu étika upami anjeun nganggo kasalahan pikeun ngamanipulasi batur kalayan ngahaja. Tapi pikaresepeun pikeun émosi positip sapertos cinta, kabagjaan, milik, atanapi kebersamaan mangrupikeun cara anu saé pikeun “pemirsa” anjeun satuju sareng anjeun. ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄

6. Paké logika pikeun ngolo-ngolo panongton Anjeun.

Henteu sadayana jalma émosional. Sababaraha urang bisa jadi dipareuman ku overly ngagunakeun emosi pikeun ngolo-ngolo aranjeunna. Janten penting pikeun émut ngagunakeun logika sakapeung ogé. Lamun “panongton” anjeun hiji jalma, coba mun assess kapribadian maranéhanana salaku pangalusna anjeun tiasa. Tingali lamun aranjeunna sigana ngahargaan logika jeung rationality leuwih emosi. Tapi lamun panongton anjeun grup badag jalma, anjeun bakal boga campuran jalma béda. Janten anu pangsaéna nyaéta ngagabungkeun logika sareng banding émosional. Ku cara éta, anjeun kamungkinan bakal mangaruhan sadayana dina sababaraha cara.

7. Paké qualities pribadi Anjeun.

Mun anjeun ahli dina topik, pastikeun panongton weruh. Pakéan bagian. Tingali bagian. Laksanakeun bagian. Janten dinamis. Janten pikabitaeun. Pamirsa anjeun bakal langkung yakin upami anjeun masihan alesan naha aranjeunna kedah nengetan anjeun. Jalma gampang pisan dibujuk ku jalma anu aranjeunna kenal atanapi hormat. Éta sababna iklan sering ngagunakeun selebritis. Aranjeunna tiasa dikenal, sareng seueur jalma anu bakal mésér produk ngan kusabab éta tokoh masarakat anu khusus nyarioskeun ka aranjeunna. Jadi ngajual diri téh konci pikeun persuading batur. ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ ⌄ Gulung ka handap pikeun neruskeun maca artikel ⌄ Kadang persuasi tiasa gampang. Sakapeung hese. Tapi upami anjeun tetep émut 7 tip ieu, anjeun bakal suksés pisan pikeun kéngingkeun naon anu anjeun pikahoyong. Pikirkeun sadaya jalma anu suksés pisan anjeun terang. Kuring ngajamin aranjeunna luar biasa saé dina ngajual diri, ngajual ideu – pondokna, aranjeunna luar biasa saé ngabujuk jalma sanés. Panginten éta kusabab ngajual mangrupikeun hiji-hijina kaahlian anu diperyogikeun ku sadayana pikeun suksés? Tapi janten persuasif henteu hartosna anjeun kedah ngamanipulasi atanapi ngadesek jalma sanés. Anu pangsaéna, persuasi nyaéta kamampuan pikeun ngajelaskeun sacara épéktip mangpaat sareng logika ideu pikeun kéngingkeun kasapukan – sareng éta hartosna urang sadayana kedah langkung ngayakinkeun: pikeun ngolo-ngolo batur yén usulan asup akal, pikeun nunjukkeun pamangku kapentingan kumaha proyék atanapi bisnis bakal. ngahasilkeun mulang, pikeun mantuan karyawan ngartos mangpaat prosés anyar, jsb. Sareng éta sababna seni persuasi penting pisan dina bisnis atanapi karir naon waé – sareng kunaon jalma suksés pisan saé pikeun ngabujuk batur. Kumaha anjeun tiasa langkung persuasif? 1. Candak stand kuat. Anjeun bakal nganggap data sareng nalar salawasna meunang poé, katuhu? Heueuh. Panaliti nunjukkeun yén manusa langkung resep cockiness tibatan kaahlian. Urang alami nganggap kapercayaan equates jeung skill. Malah jalma paling skeptis condong jadi sahenteuna sabagean persuaded ku speaker yakin. Nyatana, urang langkung milih naséhat ti sumber anu yakin, bahkan dugi ka urang bakal ngahampura catetan lagu anu goréng. Jadi wani. Ngeureunkeun nyebutkeun, “Kuring pikir” atawa “Kuring yakin”. Ngeureunkeun nambahkeun qualifiers kana ucapan anjeun. Lamun pikir hal bakal dianggo, nyebutkeun eta bakal dianggo. Lamun yakin hal bakal dianggo, nyebutkeun eta bakal dianggo. Nangtung di tukangeun pendapat anjeun – sanaos éta ngan ukur pendapat – sareng ngantepkeun sumanget anjeun. Jalma-jalma sacara alami bakal condong ka sisi anjeun. 2. Mimitian slow ku meunang leutik “wins”. Panalungtikan némbongkeun – yep, panalungtikan leuwih – yén gaining perjangjian boga pangaruh enduring, sanajan ngan dina jangka pondok. Janten tibatan luncat ka tungtung argumen anjeun, mimitian ku pernyataan atanapi premis anu anjeun terang yén pamiarsa anjeun bakal satuju. Ngawangun yayasan pikeun perjangjian salajengna. Inget, awak dina gerak condong tetep ojah, sarta éta ogé lumaku pikeun sirah nodding dina satuju. 3. Saluyukeun laju ucapan anjeun kana sudut pandang panongton. Aya alesan balik stereotype «salesman gancang-ngawangkong»: Dina situasi nu tangtu, ngawangkong gancang jalan. kali séjén, teu jadi loba. Di dieu Kang naon hiji ulikan nunjukkeun:

  • Lamun panongton Anjeun kamungkinan teu satuju, nyarita gancang.
  • Lamun panongton Anjeun kamungkinan satuju, nyarita laun.

Ieu sababna: Nalika pamiarsa anjeun condong teu satuju sareng anjeun, nyarios langkung gancang masihan aranjeunna langkung waktos pikeun ngabentuk argumen kontra sorangan, masihan anjeun kasempetan anu langkung saé pikeun ngayakinkeun aranjeunna. Nalika panongton anjeun condong satuju sareng anjeun, nyarios lalaunan masihan aranjeunna waktos pikeun ngévaluasi argumen anjeun sareng faktorkeun sababaraha pamikiran sorangan. Kombinasi nalar anjeun tambah bias awal maranéhanana hartina maranéhna leuwih gampang, sahenteuna sabagian, ngolo-ngolo sorangan. Singketna: Lamun keur ngahutbah ka paduan suara, nyarita lalaunan; lamun henteu, nyarita gancang. Tur upami panongton anjeun nétral atanapi apatis, nyarita gancang jadi anjeun bakal kurang kamungkinan kana leungit perhatian maranéhanana. 4. Ulah sieun janten moderately unprofessional. Ngumpat. Ngutuk tanpa alesan ngan ukur ngupat. Tapi sebutkeun tim anjeun kedah narik babarengan ayeuna freaking. Tossing dina occasional – sarta heartfelt – kecap kutukan sabenerna bisa mantuan instill rasa urgency sabab nembongkeun anjeun paduli. (Sareng tangtosna henteu kantos nyeri nalika pamimpin ogé nunjukkeun hanjelu atanapi amarah.) Pondokna, jadi diri. Kaaslian sok langkung persuasif. Upami anjeun ngarasa cukup kuat yén anjeun sacara alami bakal ngagunakeun basa anu langkung kuat, lakukeun. Panaliti nunjukkeun yén anjeun sigana bakal langkung persuasif. 5. Pertimbangkeun kumaha panongton anjeun paling resep ngolah inpormasi. A sasama pengawas dipaké pikeun ngagagalkeun crap kaluar tina kuring. (Ningali? Sumpah éta jalan.) Abdi ngora sareng sumanget sareng bakal nyebrang ka kantorna kalayan ideu anu saé, iklaskeun sadaya fakta sareng inohong kuring, ngadagoan tanpa napas pikeun anjeunna satuju sareng kuring … sareng anjeunna henteu satuju. Unggal. Sieun. Waktos. Saatos sababaraha usaha anu gagal, kuring tungtungna sadar yén anjeunna sanés masalahna. pendekatan abdi éta masalah. Anjeunna peryogi waktos pikeun mikir. Anjeunna peryogi waktos pikeun ngolah. Nungtukeun jawaban saharita langsung nempatkeun anjeunna dina pertahanan. Dina henteuna waktos ngeunteung, anjeunna bakal turun deui dina pilihan aman: tetep jeung status quo. Ku kituna kuring diusahakeun pendekatan béda. “Don,” ceuk kuring, “Kuring boga gagasan anu kuring pikir masuk akal, tapi kuring yakin aya hal anu kuring leungit. Upami kuring ngajalankeun éta ku anjeun, naha anjeun tiasa mikirkeun éta pikeun sadinten atanapi dua dinten teras terangkeun naon anu anjeun pikirkeun?” Anjeunna resep pendekatan éta. Hiji, kuring nunjukkeun kuring ngahargaan hikmah sareng pangalamanana. Dua, kuring nunjukkeun yén kuring henteu ngan ukur hoyong anjeunna satuju – kuring leres- leres hoyong pendapatna. Sareng anu paling penting, kuring masihan anjeunna waktos pikeun ngolah ideu ku cara anu anjeunna karasa paling nyaman. Salawasna terang panongton Anjeun. Entong nyorong kasepakatan instan upami gaya kapribadian batur ngajantenkeun éta teu mungkin. Tapi entong naroskeun pamikiran sareng refleksi upami pamiarsa anjeun resep nyandak kaputusan gancang sareng teraskeun. 6. Bagikeun duanana positip sareng négatip… Numutkeun profesor Universitas Illionis Daniel O’Keefe, babagi hiji atawa dua sudut pandang lawan leuwih persuasif ti nempel solely kana argumen Anjeun. Naha? Saeutik pisan ideu anu sampurna. panongton anjeun terang éta. Aranjeunna terang aya sudut pandang anu sanés sareng hasil poténsial. Ku kituna papanggih aranjeunna sirah on. Ngobrolkeun hal-hal anu parantos aranjeunna pertimbangkeun. Diskusikeun poténsi négatip sareng nunjukkeun kumaha anjeun bakal ngirangan atanapi ngatasi masalah éta. Jalma di panongton anjeun leuwih gampang jadi persuaded lamun maranéhna terang anjeun ngartos aranjeunna bisa boga misgivings. Jadi ngobrol ngeunaan sisi séjén argumen – lajeng ngalakukeun pangalusna anjeun pikeun némbongkeun naha anjeun masih katuhu. 7. … Terus fokus kana nyieun kacindekan positif. Mana tina pernyataan di handap ieu anu leuwih persuasif?

  • “Anjeun bakal eureun nyieun jadi loba kasalahan,” atawa
  • “Anjeun bakal langkung akurat.”

Atawa antara dua ieu?

  • “Anjeun bakal eureun ngarasa capé pisan,” atawa
  • “Anjeun bakal ngarasa langkung énergi.”

Bari éta pikabitaeun ngagunakeun taktik nyingsieunan, pernyataan hasil positif condong jadi leuwih persuasif. (Para panalungtik hipotésis yén kalolobaan jalma ngaréspon négatip kana perasaan bullied atanapi kaliru kana ngarobih kabiasaan.) Janten upami anjeun nyobian ngahasilkeun parobihan, fokus kana positip tina parobahan éta. Bawa pamiarsa anjeun ka tempat anu langkung saé…tinimbang nyarioskeun naon anu kedah dihindari. 8. Milih format katuhu. Sebutkeun anjeun lalaki anu ngarep-ngarep ngayakinkeun lalaki anu anjeun henteu terang, atanapi bahkan pisan. Naon anu anjeun kedah laksanakeun? Upami anjeun gaduh pilihan, ulah nyarios sacara pribadi. Tulis email heula. Salaku aturan umum, lalaki condong ngarasa kalapa di jalma jeung ngahurungkeun naon kudu paguneman kana kontes urang pikir urang kudu meunang. (Jujur; anjeun terang anjeun ngalakukeunana sakapeung.) Sabalikna upami anjeun awéwé anu ngarep-ngarep ngabujuk awéwé sanés. Nurutkeun kana peneliti, awéwé anu «leuwih difokuskeun kana hubungan,» jadi komunikasi di-jalma condong jadi leuwih éféktif. Tapi upami anjeun saurang lalaki anu nyobian ngayakinkeun lalaki anu anjeun kenal ogé, pasti komunikasi sacara pribadi. The ngadeukeutan hubungan anjeun, komunikasi tatap muka leuwih éféktif condong jadi. 9. Sareng di luhur sadayana, pastikeun anjeun leres. Jalma-jalma anu persuasif ngartos kumaha cara pigura sareng nganteurkeun pesenna, tapi anu langkung penting aranjeunna terang pesenna mangrupikeun anu paling penting. Janten jelas, singket, to the point, sareng kéngingkeun dintenna sabab data anjeun, penalaran, sareng kasimpulan teu tiasa disalahkeun. Kalolobaan aspék bisnis ngandelkeun persuading batur. Dina penjualan, tujuanana nyaéta ngayakinkeun pembeli yén produk anjeun langkung saé tibatan pesaing anjeun. Dina postingan padamelan, éta pikeun ngayakinkeun calon yén perusahaan anjeun langkung saé tibatan batur. Seni persuasif, kumaha oge, mangrupikeun hal anu teu ditingali ku seueur pangusaha, sanaos éta komponén inti pikeun bisnis anu suksés. Tapi kumaha nu boga usaha kiwari bisa leuwih boga pangaruh dina operasi bisnis maranéhanana? Éta patut investasi waktu jeung duit pikeun neuleuman kumaha carana ngolo-ngolo batur? Di handap, tujuh pamingpin ti Young Entrepreneur Council nyarankeun sababaraha métode nu boga usaha bisa dipaké pikeun ngaronjatkeun taktik persuasi maranéhanana dina kahirupan sapopoé maranéhna. Anggota Déwan Pangusaha Muda ngabahas kumaha carana janten langkung persuasif dina bisnis. Poto kahadean tina anggota individu. 1. Janten Suka Jujur, adil, responsif, ikhlas sareng wajar salaku jalma sareng salaku perusahaan. Jang ngalampahkeun kitu dina jangka panjang bakal ngamankeun klien anu bakal datang deui ka anjeun, konsumén anu gumbira, karyawan anu jadi satia jeung investor anu ngamekarkeun kapercayaan. Tangtosna, henteu kedah disebatkeun yén anjeun (atanapi perusahaan) ogé kedah kompeten sareng tanggung jawab kana tugas anu dipasihkeun pikeun kéngingkeun kredibilitas sareng hormat. Nambahkeun likeableness dina luhureun set skill anjeun bakal ngolo-ngolo panongton lega tur bakal nerapkeun universal. – Meeky Hwang, Ndevr, Inc 2. Jadi Panasaran Hiji tip kuring pikeun langkung persuasif dina bisnis nyaéta ngan saukur panasaran kumaha anjeun tiasa nambihan nilai. Janten panasaran ngeunaan titik nyeri palanggan anjeun, kumaha anjeun tiasa ngabantosan calon karyawan sareng pelamar padamelan sareng ngeunaan motivasi investor dina ngamimitian anjeun. Anjeun teu kedah aktip ngolo-ngolo pihak séjén ngadangu anjeun kaluar. Ku intending pikeun nambahkeun nilai ka stakeholder Anjeun (poténsial), sanajan duit teu disilihtukeurkeun, persuasi jadi gampang sabab euweuh motif ulterior kawas nutup deal. Ieu ngeunaan ngamekarkeun hubungan asli jeung pihak séjén, sarta hubungan éta bakal ngalakukeun sagala persuading pikeun anjeun. – Diana Goodwin, MarketBox 3. Saleresna Ngartos Tujuan Akhir Tumuwuh pai saméméh mutuskeun kumaha motong éta. Kalayan persuasi, tujuan ahir nyaéta duanana pihak ngajauhan naon anu dipikahoyong. Ku naroskeun patarosan ti pihak anu sanés heula, anjeun tiasa brainstorming naon anu penting pikeun aranjeunna sareng ngarobih panawaran anjeun sasuai. Kalayan kaahlian ngadangukeun anu getol, anjeun tiasa milih basa anu aranjeunna anggo sareng dianggo pikeun ngarumuskeun rencana anjeun. Gawe di iklan, abdi sering kudu ngolo-ngolo klien pikeun nguji sarta skala kampanye anyar. Kalayan pamahaman anu kuat ngeunaan tujuan akhirna, kuring nganggo hasil ahir ieu nalika ngadorong set iklan énggal, saluran énggal atanapi langkung skala. – Kaitlyn Witman, Rainfactory 4. Percaya Ka Diri Jeung Produk Anjeun Seringna, pangusaha atanapi perusahaan henteu suksés sabab henteu percanten kana naon anu aranjeunna laksanakeun. Upami anjeun leres-leres yakin yén naon anu anjeun laksanakeun nyaéta mangpaat, mangpaat sareng kéngingkeun hasil, maka éta bakal nunjukkeun dina interaksi anjeun sareng para nasabah, investor, pangusaha, jsb. kurangna kapercayaan dina diri anjeun atanapi produk atanapi jasa anjeun. — Jean Ginzburg, JeanGinzburg.com 5. Jadi Pangaweruh Jeung Amanah Persuasi tiasa jauh, tapi sateuacan anjeun tiasa persuasif, anjeun kedah terang sareng amanah. Saran pangsaéna anu kuring tiasa masihan nyaéta janten ahli dina karajinan anjeun. Teu butuh pisan persuasi pikeun batur sadar yén anjeun terang naon anu anjeun carioskeun. Kabutuhan pikeun ngolo-ngolo bakal kirang ngeunaan nyobian ngayakinkeun batur tur langkung seueur ngeunaan ngadidik aranjeunna ngeunaan naon nyaho tur naon bakal dianggo pangalusna pikeun aranjeunna. Ngawangun repertoire pangaweruh sareng reputasi anjeun sorangan sareng jumlah persuasi bakal kirang ti anu anjeun pikirkeun. – Maria Thimothy, OneIMS 6. Gaduh Gairah Jeung Kayakinan Janten persuasif asalna kana dua hal: gairah sareng kapercayaan. Jalma anu katarik jalma positif. Nalika anjeun leres-leres paduli naon anu anjeun laksanakeun, éta datang ka sadayana anu anjeun ajak ngobrol, ti klien ka karyawan poténsial ka investor. Nyaho naon anu anjeun carioskeun, nyarios kalayan otoritas sareng ngantepkeun jalma terang naha anjeun paduli. Jalma teu apal statistik; aranjeunna inget kamanusaan. Sambungkeun ka aranjeunna kalayan karendahan sareng empati sareng anjeun bakal gaduh pengikut anu satia pikeun kahirupan. – Ashley Sharp, Huni kalayan Martabat 7. Ngungkit Padet Carita Dina pangalaman kuring, pérsuasi jeung storytelling babarengan. Kuring geus katalungtik yén jalma teu gampang persuaded ku fakta sakumaha aranjeunna ku émosi, sarta sababaraha hal membangkitkan emosi leuwih éféktif batan naratif. Salaku conto, nalika ngajual, ngabagi carita asal perusahaan anjeun tiasa janten alat anu kuat. Salaku tambahan, nawiskeun kameunangan anekdot khusus pikeun klien baheula sering langkung persuasif tibatan nyarioskeun statistik khusus anu ngagambarkeun kasuksésan perusahaan anjeun. Storytelling, dina inti na, nyaeta ngeunaan sambungan. Janten, naroskeun patarosan ka jalma anu anjeun nyarios sareng aktip ngadangukeun bari ngabagikeun carita anjeun nyalira — anjeun tiasa kaget ku momen persuasi anu teu disangka-sangka anu timbul. – Lindsay Tanne, LogicPrep


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *