Janten upami teu aya definisi anu jelas atanapi wates anu digariskeun, kumaha anjeun tiasa ngajawab “Naha kuring Mystic?” Baca 10 tanda halus di handap ieu sareng dina tungtungna, anjeun tiasa terang jawaban anjeun.

1. Anjeun ngahargaan pangalaman luhureun sakabeh sejenna

Mistikus condong ngajauhan doktrin sareng prinsip anu ketat. Kusabab intuisi bawaan, aranjeunna gaduh tingkat kapercayaan anu luhur dina moralitas sareng batin sorangan. Nalika aranjeunna didorong pikeun nyambung sareng realitas pamungkas, aranjeunna ngarasa yén éta kedah aya dina dasar anu pribadi anu ngan ukur tiasa dihontal ku pangalaman sorangan. Mystics masih balik ka batur pikeun sudut pandang jeung pamadegan, kumaha oge, ieu moal jadi sumber utama jeung hijina bebeneran maranéhanana.

2. Anjeun patarosan ayana

Naha kuring di dieu? Naha urang sadayana aya di dieu? Ieu mangrupikeun patarosan umum anu ngaganggu pikiran Mystics. Sanaos Mystics gaduh kamampuan ningali senar anu aya hubunganana di tukangeun unggal tindakan, éta sanés hartosna aranjeunna tiasa ngartos sapinuhna kumaha alam semesta jalan sareng kunaon. Kusabab indra heightened maranéhanana, Mystics boga rasa panasaran alam ngeunaan dunya fisik jeung spiritual.

3. Anjeun nyaman jeung kateupastian

Mystics ngarti yén aya rencana di balik Every Action In The Universe, sareng ku kituna percanten yén unggal tindakan ngagaduhan tujuan, sanaos aranjeunna henteu terang naon anu bakal dibawa ka momen salajengna. Mystics ogé percanten ka dirina sareng hubunganana ka jagat raya yén aranjeunna bakal tiasa napsirkeun tanda-tanda naon waé sareng ngalaksanakeun sasuai. Bari maranéhna masih alami panasaran, Mystics teu boga kahayang nyetir maksa kahareup maranéhna.

4. Anjeun ngahargaan intuisi

Mystics ngandelkeun pangaweruh, basa, jeung indra fisik sarua jeung batur. Nanging, persépsi intuitifna nawiskeun bentuk wawasan anu langkung jero. Mystics percanten ka intuisi sorangan sareng ngahargaan sipat intuitif anu sami dina batur.

5. Anjeun teu nyaman jeung hierarchies spiritual

Ritual atawa tradisi tenuous teu boga tempat di dunya spiritualitas pikeun Mystics. Aranjeunna henteu percanten yén ngan aya hiji jalan atanapi jalan anu leres pikeun ngalaman ketuhanan. Bari teu sadaya jelema bisa ngalaman kanyataanana pamungkas, Mystics ngarti yén unggal jalma boga persepsi unik tur impenetrable hirup, sarta ku kituna kamampuhan pikeun ngalaman hiji ketuhanan unik ka extent sababaraha.

6. Anjeun gaduh set sorangan aturan

Mystics ngarasa sambungan ka unggal mahluk hirup sahingga bisa kasampak saluareun naon bisa ditarima socially. Mystics gaduh kapercayaan bawaan dina moralitas sareng intuisi sorangan sareng dipandu ku pangalamanana, tinimbang pamimpin atanapi masarakat. Ieu sering tiasa ngajantenkeun aranjeunna pemberontak spiritual atanapi malah politik.

7. Anjeun ngahargaan tumuwuh internal

Pikeun Mystics, ritual jeung tradisi dimaksudkeun pikeun memicu wawasan internal tur transformasi, teu appease kakuatan luhur. Ieu alesan sejen naha Mystics mindeng ngarasa uncomfortable jeung agama terstruktur. Mystics ngarasa yén tumuwuhna pribadi nuju rencana pamungkas alam semesta urang kudu datangna ti jero. Teu bisa didikte atawa maréntahkeun. Mistikus ngarasa tanggung jawab pikeun ngabantosan batur pikeun mendakan jalanna, tapi aranjeunna henteu tiasa nyarioskeun naon anu leres sareng salah.

8. Anjeun yakin anjeun conduit pikeun kakuatan, teu sumberna

Mystics gaduh pamahaman yén unggal mahluk hirup kudu datang jeung indit sarta yén dina skéma grand, aranjeunna ngan hiji gelombang dina sagara. Kusabab sambungan maranéhanana jeung dulur jeung sagalana, Mystics mindeng hina tur leuwih paduli pamahaman jeung emosi ti kakuatan. Aranjeunna ningali wawasan maranéhna kana alam semesta salaku kado injeuman – bestowed kana aranjeunna ku hal gede, tapi pamustunganana samentara.

9. Anjeun yakin cinta téh sumber kahirupan

Sarupa jeung No 8, Mystics yakin yén cinta kakuatan sagalana. Jalma-jalma sareng pangalaman anu ku urang dipikacinta dina kahirupan urang sorangan ngan ukur cerminan leutik tina cinta anu langkung ageung, kalebet sadayana. Cinta sanes hal anu asalna dina diri anjeun, tapi mangrupikeun hal anu ngalir ngaliwatan anjeun sareng unggal mahluk anu sanés.

10. Anjeun teu nyaho sagalana

Sareng anjeun henteu nyangka anjeun terang sadayana. Mystics ngakuan yén jagat raya téh taya wates jeung misterius sarta jauh teuing kompléks pikeun pikiran manusa pikeun pinuh ngarti. Aranjeunna henteu terang sadayana sareng aranjeunna terang yén aranjeunna henteu terang sadayana. Mystics mikaresep ngahontal kaluar, diajar hal anyar jeung ngadangu perspéktif anyar. Aranjeunna percanten kana rencana alam semesta sareng ningali perjalananna salaku salah sahiji pamahaman, sanés da’wah.

Ngeunaan Pangarang

Gambar Pangarang Cara Hebert nyaéta panulis anu nampi BFA na ti Universitas Boston. Hiji traveler avid jeung warga nowhere na madhab, Cara geus cicing di sakuliah dunya kaasup North Carolina, London, Massachusetts, Maine, Georgia, Illinois, sarta Connecticut. Anjeunna ngamimitian karirna damel di koran sareng parantos ngalih ka pasar lepas. Sanggeus digedékeun ku indung vegetarian anu hina gula jeung GMOs, Cara geus salawasna museurkeun babagi pangaweruh hirup cageur. Nalika anjeunna henteu sibuk nyerat, anjeun tiasa mendakan anjeunna nongkrong sareng tilu anjing na. Maca deui Tanya batur tanpa gelar teologi pikeun gambar a «mistik,» sarta maranéhanana bisa ngabayangkeun hiji yogi tapa di puncak gunung, nu darwis whirling Turki, atawa biarawati hirup hiji hirup monastic tina doa fervent. Jalma-jalma anu rada wawuh kana kecap éta malah tiasa nyebatkeun sababaraha mistik anu paling kawéntar: Rumi, pujangga abad ka-13 sareng mistik sufi, atanapi Saint Teresa of Avila, biarawati Spanyol anu dipikanyaho nyerat ngeunaan pangalaman mistisna ( kaasup levitation). Sadaya conto ieu gaduh hiji hal anu umum: Aranjeunna cicing, atanapi cicing, di tempat sareng / atanapi waktos anu jauh tina naon waé anu tiasa urang hubungkeun sareng ayeuna. Teu aya anu ngabayangkeun mistik anu nuju di luar pikeun nyandak surat. Numutkeun para sarjana-sareng ahli mistik anu dijelaskeun diri-éta henteu salawasna kitu. Naon deui, aya, evidently, loba mistik timer dicirikeun diantara urang kiwari.

Janten, naon sih mistik?

Jawaban kana patarosan éta béda-béda dumasar kana saha anu netepkeun, sareng agama atanapi sistem kapercayaan mana anu aranjeunna ngalanggan. Milarian bebeneran, sareng dedikasi pikeun ngadamel sambungan langsung sareng kakuatan anu langkung luhur, mangrupikeun téma anu konsisten.

Langkung Ti Oprah Daily

sawangan pikeun Oprah Daily AS - Daptar Puter Kahirupan Pangalusna Anjeun “A mystic nyaéta jalma anu boga pangalaman langsung tina suci, unmediated ku ritual kaagamaan konvensional atawa perantara,” Mirabai Starr, panulis Wild Mercy: Hirup nu galak tur Lembut Hikmah tina Mystics Awewe, ngabejaan OprahMag.com. Starr parantos nyerat sareng narjamahkeun naskah mistis asli. Achieving nu suci, atawa ilahi, pangalaman merlukeun “transcending sistem kapercayaan ngadegkeun, bypassing intelek, sarta ngabubarkeun idéntifikasi jeung ‘ego’ diri,” nyebutkeun Starr.

“Pikeun cocog salaku mistik, salaku jalma anu ngagaduhan pangalaman mistis, atanapi séri pangalaman mistis, éta leres-leres hartosna ngantepkeun diri anjeun pikeun ngantunkeun jati diri anjeun sareng «

“Mistikus mangrupikeun jalma anu gaduh pangalaman ngahiji sareng Anu Hiji-sareng Anu Hiji tiasa Gusti, tiasa janten Ibu Bumi, tiasa janten kosmos. pangalaman nu geus langka, tapi dulur boga aranjeunna Jigana, dimana anjeun momentarily poho yén anjeun hiji ego misah, kapribadian, diri, jeung anjeun ngalaman interconnectedness anjeun kalayan sagala anu aya, »Starr terus. Kusabab kecap «mistis» rada subjektif di dieu, urang bakal balik jeung harti kamus: «ngalibetkeun atawa ngabogaan sifat komuni subjektif langsung hiji individu jeung Allah atawa realitas pamungkas.” Eusi ieu diimpor tina polling. Anjeun tiasa mendakan eusi anu sami dina format anu sanés, atanapi anjeun tiasa mendakan inpormasi langkung seueur, dina situs wébna. Momen persatuan éta “bisa jadi pangalaman mistis anu lengkep sapertos mistik Kristen atanapi mistik Hindu nyarioskeun, dimana anjeun lebet kana kaayaan sapertos trance, tapi henteu kedah.”

Naon anu dilakukeun ku mistik ?

“Naon waé sareng sadayana-éta koncina,” saur Starr. “Pikeun cocog salaku mistik, salaku jalma anu ngagaduhan pangalaman mistis, atanapi sauntuyan pangalaman mistis, éta leres-leres hartosna ngantepkeun diri anjeun pikeun ngaleungitkeun identitas individu anjeun sareng janten, ” saur anjeunna. A mystic bisa ngokolakeun pangalaman ieu ngaliwatan semedi, atawa naon Starr nelepon «rupa leuwih contemplative solat. Ieu mangrupikeun jinis péngkolan ka jero sareng ngantepkeun diri anjeun ngan ukur cicing dina rohangan anu ngajantenkeun tempat anu ngabagéakeun pikeun anu suci. Nulis puisi mangrupa cara sejen nu mistikus geus tradisional dijieun «tempat wilujeng sumping pikeun suci,» nu Rumi, abad ka-16 mistik Hindu Mirabai (namesake Starr urang), atawa abad ka-14 pujangga Persia Hafiz kasohor. Ayat-ayat éta sering nyandak nada anu romantis sareng romantis, sapertos dina Mirabai “Kuring Ngirim Surat,” anu dimimitian, “Kuring ngirim surat ka Kakasih kuring, Kresna anu dipikacinta, Tapi Anjeunna henteu ngirim pesen balesan…” “Basa diskursif ngalibatkeun akal sareng pikiran analitis dina cara sapertos kitu ngahalangan yén softening, rohangan haté éta,” saur Starr. “Éta tempat mistik hirup, sareng dimana pangalaman mistis dibuka.” Malah lamun mistik a teu dipindahkeun ka nempatkeun pulpén dina kertas, saukur maca sajak batur ‘bisa mawa aranjeunna ka transendence. “Puisi mistis duanana mangrupa outpouring tina pangalaman mystic urang sorangan, sarta hiji uleman pikeun everybody sejenna asup kana jenis spasi haté mistis,” Starr nuluykeun. “Sadaya mistik dina tradisi ngaku hal anu sami, nyaéta, ‘pangalaman abdi ngeunaan ngahiji sareng anu dipikacinta leres pisan teu tiasa dijelaskeun.’ Teu bisa digambarkeun ku kecap atawa konsép. Tapi, aranjeunna henteu tiasa ngabantosan tapi nyerat ngeunaan éta atanapi nyanyi ngeunaan éta, atanapi ngalukis ngeunaan éta! »

Aya mistik Katolik?

Sumuhun. Aya akademisi, anggota pendeta, sareng anggota garéja Katolik anu percanten kana mistis jaman baheula-atawa malah ngaidentipikasi salaku hiji, sorangan. Dina wawancara 2013 ngeunaan mistik Kristen, profésor sareng teolog Katolik Roma Bernard McGinn nyarios yén “jalma mistis bakal janten jalma anu komitmen pikeun milarian kontak anu langkung jero sareng Gusti.” A mystic, ku harti-Na, anu geus “ngahontal éta dina cara pisan pang luhur”. Panginten conto anu paling kasohor tina mistik Katolik anu dihargaan pisan anu ngahontal éta ku cara anu paling luhur nyaéta St Teresa of Avila, biarawati Carmelite Spanyol sareng panulis. Tokoh anu polarisasi dina waktosna salaku pembaharu Carmelite, pangalaman kaagamaan ecstatic dirina kalebet akun levitasi (sanaos sejarawan modern ngaduga yén anjeunna leres-leres ngalaman epilepsi). Tulisan-tulisan biarawati ngeunaan doa, khususna Jalan Kasampurnaan, masih dianggap klasik teologi ayeuna. Mistikus modéren hirup di antawis urang ayeuna, sanaos aranjeunna henteu sadayana nyerat sajak dina kaayaan teu jelas — kanyataanna, anjeun tiasa mendakan sababaraha di YouTube. Bapa Richard Rohr, panulis sareng friar Franciscan, nyerat ngeunaan mistisisme sareng ngembangkeun hubungan anu caket ka Gusti ngalangkungan doa. Dina kunjungan Juni 2019 ka Oprah’s SuperSoul Minggu , Rohr ngabagi pikiranana ngeunaan kumaha nami pikeun kakuatan anu langkung luhur, sapertos “Allah” atanapi “Yesus”, “sacara sajarah terbatas. Panulis Kristus Universal negeskeun yén nyingkirkeun nami-nami éta tiasa ngabuka hubungan hiji sareng kakuatan anu langkung luhur. Eusi ieu diimpor tina polling. Anjeun tiasa mendakan eusi anu sami dina format anu sanés, atanapi anjeun tiasa mendakan inpormasi langkung seueur, dina situs wébna. Naha Bapa Richard Rohr Percaya “DNA Ilahi Universal” | SuperSoul Minggu | MILIK Lalajo dina Ieu gambar Dina petikan diadaptasi tina Rohr’s A Spring Within Us, anjeunna nyarios yén mistik “saukur hartosna jalma anu parantos pindah tina sistem kapercayaan atanapi sistem milik kana pangalaman batin anu nyata. Sadaya tradisi spiritual dina tingkat dewasana satuju yén gerakan sapertos kitu mungkin, dipikahoyong, bahkan sayogi pikeun sadayana.

Saha anu tiasa janten mistik?

Numutkeun Starr, mistik tiasa janten palayan bar atanapi supir beus, atanapi guru sakola, atanapi wartawan – éta henteu aya hubunganana sareng kahirupan éksternal anjeun sareng sadayana anu aya hubunganana sareng pangalaman internal. “Mistikus mangrupikeun jalma biasa anu ngalakukeun hal-hal biasa sareng ngalaman momen-momen ieu ngahiji sareng The Source,” saur Starr. Tanda anu sanés anjeun tiasa janten mistik alami? Hiji pangirut ekstrim pikeun alam. “Éta sababna aya istilah “Ibu Bumi.” Pikeun seueur jalma anu gaduh karep mistis, éta mangrupikeun hubungan anu dirasakeun sareng bumi, salaku anu dipikacinta anu dipikacinta, salaku baraya. Ieu ngeunaan pinuh embodying manusa urang jeung hubungan urang jeung alam dunya, tapi éta masih mangrupa pangalaman mistis, sabab urang, diri ego misah leyur kana eta misteri vast The One. Pikeun langkung seueur carita sapertos kieu, ngadaptarkeun buletin kami! Samantha Vincenty nyaéta urut panulis staf senior di Oprah Daily. Eusi ieu diimpor tina polling. Anjeun tiasa mendakan eusi anu sami dina format anu sanés, atanapi anjeun tiasa mendakan inpormasi langkung seueur, dina situs wébna. Loba jalma make kecap «mystic» pejoratively, pikeun nunjukkeun jalma anu serius tur deliriously kaluar tina touch jeung kanyataan. Salaku murid agama, kuring nyebutkeun sabalikna: Mystics nyaéta jalma anu sabenerna gotten di touch jeung naon nyata. Aranjeunna gaduh kakuatan receptivity sareng simpati anu khususna akut. Aranjeunna porous sarta mibanda kamampuhan pikeun jadi kabuka pikeun manteng saluareun ego leutik tur pelindung biasa, sarta aranjeunna mindeng unusually wani. Tina lega, sareng sakapeung nyeri, manjangkeun ego aranjeunna mendakan kasempetan etika khusus pikeun aranjeunna. Saha waé tiasa janten mistik biasa. Anjeun bisa jadi teu ngalaman leungitna rutin ego jeung nyerep dina ketuhanan, tapi ayeuna lajeng Anjeun bisa ngarasa diangkat kaluar tina awak anjeun sarta jadi leungit dina sapotong geulis seni atawa pamandangan di alam. Salaku kolot, anjeun tiasa gaduh momen kabagjaan nalika anjeun mundur sareng ningali budak anjeun. Salaku jalma kreatif, anjeun tiasa ngabéréskeun hiji proyék sareng ujug-ujug ngarasa hampang kalayan kabagjaan pikeun nyiptakeun anu pantes. Anjeun bisa ngarasakeun bursts occasional heran tur nyaho naon hartina manjangkeun wates hiji diri. Momen mistis ngalikeun, sareng kana waktosna anjeun manjangkeun wates diri anjeun, anjeun kirang rawan ngajagi diri sareng anjeun gaduh langkung empati sareng jalma sareng dunya di sabudeureun anjeun. Upami anjeun ngahartikeun agama salaku rasa ketuhanan anu kuat, mistik harian anjeun nyumbang kana rasa éta ku ngagambar anjeun kaluar tina diri anjeun sareng kana alam teras saluareun. Éta ngabantosan upami anjeun nyandak pangalaman ieu sacara serius sareng ngadamel hal-hal éta. Ngan gaduh hiji pangalaman luhur sanggeus sejen teu cukup. Anjeun kudu ninun aranjeunna kana pamikiran anjeun, perasaan jeung patali. Aranjeunna janten bagian tina kahirupan sareng identitas anjeun. Mystic kosong sareng leungit dina cara anu positif, tapi anjeunna waspada, siap pikeun wahyu sareng kasempetan salajengna. Agama dimimitian dina sensasi yén hirup anjeun masuk akal dina anu langkung ageung, yén anjeun sareng sato gaduh beungkeutan, yén tangkal sareng batu sareng walungan aya kana awak dunya sapertos tulang sareng rambut sareng aliran getih anjeun kana awak anjeun. Anjeun ngartos, sahenteuna dina sababaraha cara primal, yén kabagjaan anjeun gumantung kana kabagjaan mahluk sabudeureun anjeun. Anjeun malah bisa sadar, pamustunganana, yén jiwa anjeun ilubiung dina jiwa dunya. Upami anjeun langkung jero kana diri anjeun, anjeun bakal ngalawan kakuatan kreatif anu misterius. Anjeun teu bisa nyaho diri sagemblengna, sarta anjeun bisa nyadar, deui, sakumaha mistis geus nunjuk kaluar, yén sababaraha masalah anjeun batang tina lalawanan anjeun ngalawan eta, sumber daya kanyahoan jero. Upami anjeun tiasa kaluar tina jalan, saha anu terang kumaha anjeun tiasa janten? Pencipta ketuhanan henteu ngan ukur ngadamel dunya tapi ogé nyiptakeun diri. Anjeun teu kedah tapa sacara resmi sababaraha jam atanapi swoon tina nyerep dina tanpa wates. Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta ngaraosan hujan ngancurkeun anjeun dina dinten musim semi baseuh. Sadaya anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta jalan-jalan di leuweung dugi ka hilap rutinitas sapopoé sareng kasibukan hirup. Tangtosna, anjeun tiasa langkung jauh sareng diajar kumaha carana tapa. Anjeun tiasa nyandak hiji karajinan atanapi seni salaku prakték spiritual. Anjeun tiasa diajar upacara tea Zen, seni Zen panahan atanapi kaligrafi. Anjeun tiasa nyieun musik, lukisan, kebon atawa parabot. Upami anjeun leres-leres hoyong, anjeun tiasa ngiringan biara anu ketat di mana waé bagian dunya, tapi anjeun ogé tiasa janten mistik di dapur anjeun. Hiji cara éféktif sababaraha urang ngagabungkeun tradisi jeung spiritualitas pribadi maranéhanana nyaéta pikeun kalibet ku biara ngadegkeun atawa komunitas spiritual. Nalika kuring nganjang ka Irlandia, kuring nyobian nyéépkeun waktos di Glenstal Abbey, komunitas Benedictine di luar kota Limerick. Kuring nepungan jalma-jalma di dinya anu sacara resmi napel dina biara sareng disebut oblates. Aranjeunna ngajaga kahirupan di bumi sareng di tempat damel sareng nikmati sambungan formal ka biara – cara sanés anu saé pikeun ngawangun gaya agama pribadi. Sebut ieu mistisisme jiwa kontras sareng sumanget. Dihubungkeun sareng kahirupan sapopoe sareng hal-hal dunya. Éta fisik, sensual sareng ragana. Bisa jadi merlukeun karajinan, sarta meunang leungeun Anjeun kotor. Kuring nyaho sorangan, salaku tukang kayu occasional, yén kuring bisa aub dina proyék a, ngukur, motong kai, nyirian, gabung jeung pagawean, jeung waktu nu mana ku kawas magic. Kuring sigana dieunakeun jauh ti domain jam jeung kana kaayaan spasi-waktu rada béda ti kahirupan normal. Naha ieu teu tiasa janten bentuk mistik kuring? Woodworking salawasna brings ka pikiran kuring garis tina Injil Thomas. Isa ngadawuh: “Beulah sapotong kayu. Abdi aya.» Anjeun tiasa manjangkeun koméntar anu saé sareng nyarios, “Tarik cau: Abdi aya. Pasang sekop anjeun ka bumi: Abdi aya. Dengekeun lagu Robin: Éta kuring. Anjeun teu kedah percanten yén saha waé anu aya di tukangeun lagu, atanapi dina cau, atanapi di bumi. Anjeun teu kedah nyarios Gusti. Anjeun teu kedah nyarios sapertos ahli teologi. Anjeun ngan ukur kedah nganggo imajinasi spiritual anjeun pikeun ngadegkeun dunya anu hirup sareng misterius sareng bumi pikeun ayana anu teu mungkin dijelaskeun tapi ogé teu mungkin dibantah. Hiji Agama Sorangan
Petikan ieu dicandak tina A Religion of One’s Own: A Guide to Creating a Personal Spirituality in a Secular World ku susunan sareng Gotham Books, anggota Penguin Group (USA) LLC, A Penguin Random House Company. Copyright © 2015, Thomas Moore.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *