Kuring geus maké Intel 520 SSD 180GB on abdi Dell Inspiron 11z-1121 laptop bari jeung meunang speed hébat. Nanging, upami anjeun hoyong ngarobih sareng ngaoptimalkeun SSD anjeun pikeun Ubuntu, Linux Mint, Debian atanapi distribusi linux naon waé pikeun ngajantenkeun SSD anjeun langkung gancang sareng hirup langkung lami, didieu kumaha kuring ngalakukeun tweak ubuntu ssd kuring. Catetan: tulisan ieu bakal ngabantosan SSD sareng kinerja hard drive mékanis. Upami anjeun hoyong ningkatkeun sareng ngarobih Ubuntu, Linux Mint, Fedora, Centos atanapi distribusi linux naon waé, tulisan ieu bakal ngabantosan anjeun.

kauntungan SSD

  • Langkung gancang tibatan HDD tradisional, sakitar 2-3 kali langkung gancang tibatan HDD SATA2 7200 RPM
  • Taya bagian nu obah
  • Turunkeun panas nalika operasi
  • Ngagunakeun kakuatan kirang
  • Reliabiliti luhur

Apdet firmware SSD Anjeun

Pabrikan SSD (Intel, Samsung, SanDisk, Plextor, Corsair, Crucial…) sering ngapublikasikeun firmware anyar pikeun SSD maranéhna pikeun ningkatkeun kinerja, reliabilitas, sareng kasaluyuan sistem, ngalereskeun masalah téknis, bug). Parios pabrik SSD anjeun sering pikeun mastikeun yén anjeun gaduh firmware panganyarna pikeun SSD anjeun. *** Salawasna cadangan sateuacan anjeun ngalakukeun nanaon ***

Anggo sistem file EXT4

Seuseueurna sistem file standar distribusi linux énggal nyaéta EXT4. EXT4 masihan anjeun kagancangan anu saé sareng dipercaya pikeun SSD anjeun, EXT4 ogé ngadukung TRIM. EXT4 geus matured pikeun pamakéan SSD saprak kernel linux 2.6.28. Upami anjeun gaduh distribusi linux anu langkung lami, anjeun tiasa gaduh pilihan pikeun milih EXT4 salaku sistem file, tapi distribusi linux anu langkung énggal bakal dipasang sareng EXT4 salaku standar janten anjeun henteu kedah hariwang.

Aktipkeun TRIM

TRIM (Paréntah motong hayu OS nyaho blok SSD mana nu teu dipake tur bisa diberesihan) Nyadangkeun fstab heula bisi aya kajadian lepat.

# cp /etc/fstab ~/fstab.bk

Édit file fstab

# nano /etc/fstab

Tambihkeun piceun kana drive atanapi partisi SSD anjeun, saatos ext4

UUID=bef10b86-494d-41c6-aa46-af72cfba90fd / ext4 piceun, kasalahan=remount-ro 0 1

Nambahkeun noatime sareng nodiratime

noatime sareng nodiratime mangrupikeun pilihan dipasang dina linux pikeun sistem file linux. noatime nganonaktipkeun apdet atime dina sistem file, sareng nodiratime bakal nganonaktipkeun apdet atime dina sistem diréktori. Ku nambahkeun noatime na nodiratime bakal greatly ngurangan beban SSD hartina gains kinerja. Édit file fstab

# nano /etc/fstab

Tambahkeun noatime, nodiratime kana drive SSD anjeun atanapi partisi, saatos ext4

UUID=bef10b86-494d-41c6-aa46-af72cfba90fd / ext4 piceun,noatime,nodiratime,errors=remount-ro 0 1

Pareuman hibernasi

Hibernate sareng ngagantungkeun kadang henteu jalan gumantung kana hardware anu anjeun gaduh pikeun sistem anjeun. Kadang-kadang aranjeunna ngajantenkeun sistem anjeun kacilakaan sareng teu stabil. Ditambah hibernasi bakal nempatkeun seueur tulisan kana SSD anjeun anu bakal ngirangan umur SSD anjeun.

# nano /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.upower.policy

Milarian

<allow_active>enya</allow_active>

Robah tina “enya” jadi “henteu”, aya dua, hiji keur hibernasi, sarta hiji deui keur suspend. Upami anjeun kedah nganonaktipkeun duanana, pastikeun pikeun ngagentos duanana tina enya ka henteu.

<allow_active>henteu</allow_active>

Tmpfs

File sareng diréktori toko di tmpfs samentawis, tmpfs ngajaga sadayana dina mémori virtual (cache internal kernel), teu aya anu bakal disimpen dina hard drive anjeun atanapi SSD. Sakali sistem anjeun restarted, sagalana di tmpfs bakal musna. Biasana cache sistem linux disimpen dina diréktori / tmp. Pikeun ngirangan tulisan dina SSD, anjeun tiasa pasang / tmp ka tmpfs. Édit file fstab

# nano /etc/fstab

Tambahkeun garis ka tungtung file fstab

tmpfs /tmp tmpfs standar,noatime,mode=1777 0 0

Upami log henteu penting pikeun anjeun (laptop atanapi desktop), anjeun ogé tiasa dipasang /var/log ka tmpfs. Tambahkeun garis ka tungtung file fstab

tmpfs /var/log tmpfs standar,noatime,mode=0755 0 0

Pramuat

Preload mangrupikeun parangkat lunak Linux anu dikembangkeun ku Behdad Esfahbod. Preload diajar program anu sering dianggo ku pangguna, ngarékam statik nganggo ranté Markov, nganalisa, sareng ngaramalkeun program naon anu paling sering dianggo. Preload teras bakal ngamuat program-program éta, binér, sareng dependensi kana mémori atanapi ram. Ku ngabogaan program geus aya dina RAM atawa mémori, éta bakal nyandak kirang waktos mun anjeun sabenerna ngamimitian program atawa program éta. Pikeun masang preload dina Ubuntu, Linux Mint atanapi distribusi dumasar debian

# apt-get update && apt-get install preload

Pikeun masang preload dina distribusi dumasar Fedora, Centos atanapi Redhat

# yum install preload

Swap jeung Swapiness

Swappiness mangrupikeun bagian tina kernel Linux anu ngamungkinkeun anjeun ngadalikeun sabaraha file swap (memori virtual) anu dianggo. Nilai swappiness tiasa dirobih tina 0 dugi ka 100. Nilai swappiness langkung luhur langkung seueur kernel Linux bakal nyobian nganggo rohangan swap, nilai swappiness langkung handap hartosna kernel linux moal aya gunana atanapi nyobian henteu nganggo rohangan swap gumantung kana setting urang. Nilai swappiness standar tina kernel linux nyaéta 60, upami sistem anjeun gaduh seueur RAM, anjeun kedah nyingkahan ngagunakeun rohangan swap anu nyerat sareng maca bakal aya dina SSD atanapi hard drive anjeun. Pikeun sistem kalawan 4 GB atawa leuwih RAM, Abdi nyarankeun pikeun ngurangan pamakéan swap ku ngarobah setelan swappiness antara 10 malah 0. Pikeun pariksa setelan swappiness anjeun dina sistem Anjeun, Anjeun kudu ningali nilai 60 salaku standar.

$ ucing /proc/sys/vm/swappiness

Nilaina terserah anjeun mutuskeun. Ieu saran kuring

  • 2 GB = 30
  • 4 GB = 10
  • 6 GB atawa leuwih = 0

Pikeun ngarobah setelan swappiness:

$ su- # nano /etc/sysctl.conf

Sareng tambahkeun garis ieu kana file sysctl.conf.

vm.swappiness = 10

Aya seueur tip di luar pikeun ngarobih SSD anjeun dina Linux sareng seueur laporan anekdot ngeunaan naon anu tiasa dianggo sareng naon anu henteu. Kami ngajalankeun tolok ukur sorangan sareng sababaraha tweak khusus pikeun nunjukkeun anjeun bédana anu nyata.

Tolok ukur

Pikeun patokan disk kami, kami nganggo Phoronix Test Suite. Éta gratis sareng gaduh gudang pikeun Ubuntu janten anjeun henteu kedah nyusun ti mimiti pikeun ngajalankeun tés gancang. Kami nguji sistem kami saatos pamasangan seger Ubuntu Natty 64-bit nganggo parameter standar pikeun sistem file ext4. Spésifikasi sistem kami nyaéta kieu:

  • AMD Phenom II quad-core @ 3,2 GHz
  • motherboard MSI 760GM E51
  • 3,5 GB RAM
  • AMD Radeon 3000 terpadu w / 512MB RAM
  • Ubuntu Natty

Sareng, tangtosna, SSD anu kami uji coba nyaéta 64GB OCZ Onyx drive ($ 117 dina Amazon.com nalika nyerat).

Tweaks nonjol

Aya sababaraha parobihan anu disarankeun ku jalma nalika ningkatkeun ka SSD. Saatos nyaring sababaraha barang anu langkung lami, kami ngadamel daptar pondok tina tweaks anu distros Linux henteu kalebet salaku standar pikeun SSD. Tilu di antarana ngalibetkeun ngédit file fstab anjeun, janten deui sateuacan anjeun neraskeun paréntah di handap ieu:

sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.bak

Upami aya anu lepat, anjeun tiasa ngahapus file fstab énggal sareng ngagentos ku salinan cadangan anjeun. Upami anjeun henteu terang naon éta atanapi anjeun hoyong terang kumaha jalanna, tingali HTG Ngajelaskeun: Naon Linux fstab sareng Kumaha Gawéna? Eschewing Access Times Anjeun tiasa mantuan ngaronjatkeun umur SSD anjeun ku cara ngurangan sabaraha OS nulis kana disk. Upami anjeun peryogi terang iraha unggal file atanapi diréktori terakhir diakses, anjeun tiasa nambihan dua pilihan ieu kana file /etc/fstab anjeun:

waktuna, waktuna

Tambahkeun aranjeunna sareng pilihan anu sanés, sareng pastikeun sadayana dipisahkeun ku koma sareng henteu aya spasi. Ngaktipkeun TRIM Anjeun tiasa ngaktipkeun TRIM pikeun mantuan ngatur kinerja disk dina jangka panjang. Tambahkeun pilihan ieu kana file fstab anjeun:

Piceun

Ieu tiasa dianggo pikeun sistem file ext4, bahkan dina hard drive standar. Anjeun kedah gaduh versi kernel sahenteuna 2.6.33 atanapi engké; Anjeun katutupan upami anjeun nganggo Maverick atanapi Natty, atanapi gaduh backports diaktipkeun dina Lucid. Sanaos ieu henteu sacara khusus ningkatkeun benchmarking awal, éta kedah ngajantenkeun sistem langkung saé dina jangka panjang sareng janten daptar kami. Tmpfs Sistem cache disimpen dina /tmp. Urang bisa ngabejaan fstab mun Gunung ieu dina RAM salaku sistem file samentara jadi sistem anjeun bakal noél hard drive kirang. Tambihkeun garis di handap ieu di handapeun file /etc/fstab anjeun dina baris anyar:

tmpfs /tmp tmpfs standar,noatime,mode=1777 0 0

Simpen file fstab anjeun pikeun ngalakukeun parobahan ieu. Ngalihkeun Penjadwal IO Sistem anjeun henteu langsung nyerat sadaya parobihan kana disk, sareng sababaraha pamenta antrian. Input-output scheduler standar – cfq – handles ieu oke, tapi urang bisa ngarobah ieu salah sahiji anu hade hadé pikeun hardware urang. Mimiti, daptar pilihan anu anjeun sayogi kalayan paréntah di handap ieu, ngagentos “X” sareng hurup akar drive anjeun:

ucing /sys/block/sdX/queue/scheduler

instalasi abdi on sda. Anjeun kedah ningali sababaraha pilihan anu béda. Upami Anjeun gaduh deadline, Anjeun kudu make eta, sabab méré Anjeun tweak tambahan salajengna handap garis. Upami henteu, anjeun kedah tiasa nganggo noop tanpa masalah. Urang kudu ngabejaan OS ngagunakeun pilihan ieu sanggeus unggal boot jadi urang gé kudu ngédit file rc.local. Kami bakal nganggo nano, sabab kami henteu resep kana garis paréntah, tapi anjeun tiasa nganggo pangropéa téksu sanés anu anjeun resep (gedit, vim, jsb.).

sudo nano /etc/rc.local

Di luhur garis “kaluar 0”, tambahkeun dua garis ieu upami anjeun nganggo wates waktu:

wates waktu gema > /sys/block/sdX/queue/scheduler echo 1 > /sys/block/sdX/queue/iosched/fifo_batch

Upami anjeun nganggo noop, tambahkeun garis ieu:

echo noop> /sys/block/sdX/queue/scheduler

Sakali deui, ganti “X” sareng hurup drive anu cocog pikeun pamasangan anjeun. Tingali leuwih sagalana pikeun mastikeun eta kasampak alus. Teras, pencét Ctrl + O pikeun nyimpen, teras Ctrl + X pikeun kaluar. Pareuman terus hurungkeun deui supados sadaya parobihan ieu tiasa dianggo, anjeun kedah balikan deui. Saatos éta, anjeun kedah siap sadayana. Upami aya anu lepat sareng anjeun teu tiasa boot, anjeun sacara sistematis tiasa ngabatalkeun unggal léngkah di luhur dugi ka tiasa boot deui. Anjeun malah tiasa nganggo LiveCD atanapi LiveUSB pikeun pulih upami anjeun hoyong. Parobahan fstab Anjeun bakal mawa ngaliwatan kahirupan instalasi Anjeun, sanajan tahan upgrades, tapi robah rc.local Anjeun kudu ulang instituted sanggeus unggal pamutahiran (antara versi).

Hasil benchmarking

Pikeun ngalaksanakeun tolok ukur, urang ngajalankeun tés suite disk. Gambar luhureun unggal test nyaéta saméméh tweaking konfigurasi ext4, sarta gambar handap sanggeus tweaks na reboot a. Anjeun bakal ningali panjelasan ringkes ngeunaan ukuran tés sareng interpretasi hasil. Operasi File ageung Tés ieu ngompres file 2GB kalayan data acak sareng nyerat kana disk. Tweaks SSD di dieu nunjukkeun dina paningkatan kasarna 40%. IOzone simulates kinerja sistem file, dina hal ieu ku nulis file 8GB. Sakali deui, paningkatan ampir 50%. Di dieu, file 8GB dibaca. Hasilna ampir sami sareng tanpa nyaluyukeun ext4. AIO-Stress asynchronously nguji input sarta output, ngagunakeun file test 2GB sarta ukuran catetan 64KB. Di dieu, aya ampir 200% kanaékan kinerja dibandingkeun vanili ext4! Operasi File Leutik Database SQLite didamel sareng PTS nambihan 12.500 rékaman ka dinya. The SSD tweaks didieu sabenerna ngalambatkeun kinerja ku ngeunaan 10%. Apache Patokan nguji bacaan acak tina file leutik. Aya ngeunaan gain kinerja 25% sanggeus ngaoptimalkeun SSD urang. PostMark simulates 25.000 transaksi file, 500 sakaligus iraha wae, kalayan ukuran file antara 5 jeung 512KB. Ieu simulates web na mail server geulis ogé, sarta kami ningali kanaékan kinerja 16% sanggeus tweaking. FS-Mark ningali 1000 file kalayan ukuran total 1MB, sareng ngukur sabaraha tiasa lengkep ditulis sareng dibaca dina waktos anu ditunjuk. Tweaks kami ningali paningkatan, deui, kalayan ukuran file anu langkung alit. Sakitar paningkatan 45% kalayan panyesuaian ext4. Aksés File System The Dbench benchmarks test file Sistim nelepon ku klien, nurun kawas kumaha Samba ngalakukeun hal. Di dieu, kinerja vanili ext4 dipotong ku 75%, set-balik utama dina parobihan anu urang lakukeun. Anjeun tiasa ningali yén nalika jumlah klien naék, bédana kinerja ningkat. Kalayan 48 klien, gap ditutup rada antara dua, tapi masih aya leungitna kinerja anu jelas pisan ku tweak urang. Kalawan 128 klien, kinerja ampir sarua. Anjeun tiasa alesan yén tweaks urang bisa jadi teu idéal pikeun pamakéan imah dina jenis ieu operasi, tapi bakal nyadiakeun kinerja comparable lamun jumlah klien geus greatly ngaronjat. Tés ieu gumantung kana perpustakaan aksés AIO kernel. kami ngagaduhan paningkatan 20% di dieu. Di dieu, urang gaduh bacaan acak multi-threaded tina 64MB, sareng aya paningkatan 200% dina pagelaran di dieu! Wah! Nalika nyerat 64MB data sareng 32 utas, kami masih gaduh paningkatan 75% dina pagelaran. Compile Bangku simulates pangaruh umur dina sistem file sakumaha digambarkeun ku manipulasi tangkal kernel (nyieun, compiling, patching, jsb). Di dieu, anjeun tiasa ningali kauntungan signifikan ngaliwatan kreasi awal kernel simulated, ngeunaan 40%. Tolok ukur ieu ngan ukur ngukur sabaraha lila pikeun nimba kernel Linux. Henteu seueur teuing kanaékan prestasi di dieu.

Ringkesan

Panyesuaian anu kami lakukeun kana konfigurasi ext4 out-of-the-box Ubuntu ngagaduhan dampak anu lumayan. Kauntungan kinerja pangbadagna aya dina alam nyerat sareng maca multi-threaded, maca file leutik, sareng maca sareng nyerat file anu ageung. Kanyataanna, hiji-hijina tempat nyata urang nempo hiji hit dina kinerja éta dina panggero sistem file basajan, hal pamaké Samba kedah awas pikeun. Gemblengna, sigana paningkatan kinerja anu lumayan pikeun hal-hal sapertos hosting halaman wéb sareng nonton / streaming video ageung. Émut yén ieu khusus sareng Ubuntu Natty 64-bit. Lamun sistem Anjeun atawa SSD béda, mileage Anjeun bisa rupa-rupa. Gemblengna, sigana saolah-olah panyesuaian jadwal fstab sareng IO anu kami lakukeun jauh pikeun pagelaran anu langkung saé, janten sigana kedah dicobian dina rig anjeun nyalira. Boga tolok ukur anjeun sorangan sareng hoyong bagikeun hasil anjeun? Naha aya tweak sanés anu urang henteu terang? Sora kaluar dina komentar! BACA NEGERI

  • > Ieu Nalika Windows 10 Bakal Hapus Internet Explorer
  • › Layanan VoIP Pangsaéna 2022
  • › 8 Setélan Microsoft Word Default Anjeun Kudu Robah
  • › Sabaraha Parahna Xbox Series S, Leres?
  • › 5 Téknologi Anu Hartosna Anjeun Moal Percaya Naon Anu Di Internet Deui
  • › HBO Max sareng Discovery+ Bakal Ngagabung langkung lami tibatan anu disangka

Anjeun ayeuna ningali Tweak SSD Drive di Ubuntu 16.04 Workstation SSD (Solid State Drive) leres-leres bakal nyepetkeun komputer anjeun. Éta sacara signifikan bakal ngirangan waktos boot sareng ningkatkeun réspon kalolobaan aplikasi parangkat lunak. Unggal tindakan nulis ka SSD bakal ngahasilkeun fenomena anu teu dihoyongkeun anu katelah amplifikasi tulis. Ieu tiasa ngirangan umur SSD. Ubuntu 16.04 sigana siap pikeun drive SSD. Ieu sababaraha léngkah anu anjeun kedah lakukeun pikeun manjangkeun umur drive SSD anjeun. Intina nyaéta ngirangan tindakan nyerat .

  1. tambahkeun noatime ka fstab
  2. ngajalankeun fstrimpériodik (standar dina Ubuntu)
  3. ngurangan pamakéan swap (opsional dina sistem kalawan cukup RAM)
  4. nyingkahan hibernasi (“ditumpurkeun” dina Ubuntu)

1. Tambahkeun noatime kana fstab

Unggal waktos anjeun ngaksés file, Linux ngadamel tindakan nyerat kalayan tanggal sareng waktos aksés. Ieu katelah “cap waktu aksés”. Kalayan pilihan noatime anjeun nganonaktipkeun “cap waktos aksés”. Anjeun kedah nambihan pilihan noatime di fstab . fstab (Table System File) ngajelaskeun partisi disk sareng parameterna. Berkas ieu dibaca dina waktos boot, janten Linux masang partisi sacara otomatis. Dina workstation kuring boga INTEL SSD 240GB. Ngaran modél lengkep nyaéta ” SSD INTEL 540S SERIES SSDSC2KW240H6X1 240GB 2.5″ SATA3 TLC SINGLE PACK (SMART diaktipkeun) “. Di dieu nu partitions Kuring geus dijieun: Hal kahiji kahiji. Jieun cadangan fstab Anjeun

sudo cp /etc/fstab /etc/fstab.bak 

Teras, édit fstab nganggo pangropéa téksu karesep anjeun ( nano bisi kuring) Tambahkeun noatime kana definisi partisi. Kuring nambihan pilihan noatime kana akar (/) sareng partisi data :

# /etc/fstab: inpormasi sistem file statik. # # Paké 'blkid' pikeun nyitak identifier unik universal pikeun a # alat; ieu tiasa dianggo sareng UUID= salaku cara anu langkung kuat pikeun nami alat # anu dianggo sanajan disk ditambahkeun jeung dihapus. Tingali fstab(5). # # <sistem file> <mount point> <type> <options> <dump> <pass> # / éta on / dev / sda2 salila instalasi UUID=6e302c82-a375-4b8d-ad18-c25abf8950ad / ext4 noatime, kasalahan=remount-ro 0 1 # / boot éta on / dev / sda1 salila instalasi #UUID=d8c5f04a-1da8-4120-8db8-be63f55fdcf3 /boot ext4 standar 0 2 # / data dina / dev / sda4 nalika instalasi UUID=d3ea7a13-4bba-4256-9561-bc06cae90113 /data ext4 standar,noatime 0 2 # swap aya dina / dev / sda3 nalika instalasi UUID=acf361da-b633-48b7-8ef5-8b482f7b3983 euweuh swap sw 0 0 UUID=d8c5f04a-1da8-4120-8db8-be63f55fdcf3 /boot ext4 standar 0 2 

Reboot sistem Anjeun. Anggo ménu desktop luhur atanapi garis paréntah:

2. Jalankeun fstrim périodik

Numutkeun halaman manual Linux:

fstrim dipaké dina filesystem dipasang pikeun miceun (atawa “trim”) blok nu teu dipake ku filesystem nu. Ieu mangpaat pikeun solid-state drive (SSDs) jeung neundeun thinly-provisioned. Sacara standar, fstrim bakal miceun sadaya blok anu henteu dianggo dina sistem file. Pilihan bisa dipaké pikeun ngaropéa kabiasaan ieu dumasar kana rentang atawa ukuran, sakumaha dipedar di handap.

Sateuacan dianggo trim, pastikeun SSD anjeun ngadukung éta. Lumpat: ieu hasilna bisi kuring

NAME DISC-ALN DISC-GRAN DISC-MAX DISC-ZERO sda 0 512B 2G 0 ├─sda1 0 512B 2G 0 ├─sda2 0 512B 2G 0 ├─sda3 0 512B 2G 0 └─sda4 0 512B 2G 0 sr0 0 0B 0B 0 

Nilai non-nol pikeun DISC-GRAN sareng DISC-MAX nunjukkeun dukungan TRIM. Ubuntu parantos nyiptakeun padamelan cron mingguan /etc/cron.weekly/fstrim . Upami henteu, jieun ku nyalira:

sudo nano /etc/cron.weekly/fstrim 

nambahan

#!/bin/sh # motong sadaya sistem file anu dipasang anu ngadukung éta /sbin/fstrim --sadayana || leres 

3. Ngurangan pamakéan swap

Sistem modern gaduh RAM anu cukup (4GB atanapi langkung), janten aranjeunna jarang ngagunakeun mémori swap. Dina hal ieu, anjeun teu boga nanaon pikeun ngalakukeun . Upami teu kitu: Nganggo pangropéa téksu karesep anjeun ( nano dina kasus kuring)

sudo nano /etc/sysctl.d/ssd.conf 

nambahan

# Ngurangan swap ngagunakeun vm.swappiness=1 

Reboot sistem Anjeun. Anggo ménu desktop luhur atanapi garis paréntah:

4. Ngahindarkeun hibernasi

Dina Ubuntu, hibernasi teu aya dina pilihan shutdown. Nanging, ulah hibernasi sabab nyababkeun seueur tindakan nyerat dina disk. Janten, dina jangka panjang, éta tiasa mangaruhan kacepetan SSD anjeun. Christos PontikisPangusaha | pamekar full-tumpukan | Pangadeg MediSign Ltd. Kuring boga leuwih 15 taun pangalaman profésional ngarancang jeung ngamekarkeun aplikasi wéb. Kuring ogé ngalaman pisan dina ngatur (web) proyék. MediSign - EHR pikeun Praktek Médis Leutik

EHR pikeun Praktek Médis Leutik

Rékaman médis. Pasini. Invoicing éléktronik.

$9/bulan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *