Upami anjeun gaduh bagan kolom anu anjeun hoyong nyorot titik data anu paling luhur atanapi pangleutikna kalayan warna anu béda-béda pikeun ngabédakeunana sapertos screenshot anu dipidangkeun. Kumaha anjeun tiasa ngaidentipikasi nilai pangluhurna sareng pangleutikna teras nyorot titik data dina bagan gancang?

  • Sorot titik data max sareng mnt dina bagan sareng kolom pembantu
  • Sorot titik data max sareng mnt dina bagan sareng fitur anu kuat

Sorot titik data max sareng mnt dina bagan sareng kolom pembantu

Pikeun ngabéréskeun padamelan ieu, anjeun kedah nampi nilai panggedena sareng pangleutikna heula, teras jieun bagan dumasar kana éta. Mangga lakukeun ieu: 1 . Ketik atawa salin rumus di handap ieu kana sél kosong gigireun data: =IF(ATAU(B2=MAX($B$2:$B$10),B2=MIN($B$2:$B$10)),B2,NA()) 2 . Teras, sered gagang eusian ka handap kana sél anu anjeun hoyong eusian rumus, sareng nilai panggedéna sareng pangleutikna dina kolom khusus parantos ditingalikeun, tingali layar: Catetan : Dina rumus di luhur, B2:B10 mangrupikeun data kolom anu anjeun hoyong dianggo. 3 . Teras pilih rentang data kalebet sél rumus, teras klik Selapkeun > Selapkeun Kolom atanapi Bagan Bar > Kolom Clustered , tingali layar: 4 . Sareng bagan parantos diselapkeun, teras klik katuhu bar kolom dina bagan, teras pilih Format Data Series , tingali layar: 5 . Dina panel Format Data Series , dina tab Series Options , robih Runtuyan Tumpang tindih ka 100% , sareng dua séri data parantos tumpang tindih ku cara masihan tampilan nilai maksimal sareng mnt anu disorot, tingali layar: 6 . Tungtungna, anjeun tiasa ngalakukeun pormat salajengna, sapertos pormat titik data pangluhurna sareng pangleutikna kalayan warna anu béda-béda anu anjeun peryogikeun.

Sorot titik data max sareng mnt dina bagan sareng fitur anu kuat

Upami anjeun gaduh Kutools for Excel , kalayan fitur Color Chart by Value , anjeun tiasa ngawarnaan bar bagan sareng warna anu anjeun pikahoyong dumasar kana nilai anjeun. Catetan: Pikeun nerapkeun Bagan Warna ieu ku Nilai , mimitina, anjeun kedah ngaunduh Kutools pikeun Excel , teras nerapkeun fitur éta gancang sareng gampang. Saatos masang Kutools pikeun Excel , laksanakeun sapertos kieu: 1 . Mimiti, selapkeun bagan bar atanapi kolom dumasar kana data anjeun, teras pilih bagan, klik Kutools > Charts > Chart Tools > Color Chart by Value , tingali screenshot: doc sorot titik data max 7 1 2 . Dina warna bagan eusian dumasar kana kotak dialog nilai, punten laksanakeun operasi ieu:

  • Pilih Panggedéna (X) nilai tina daptar turun Data , sarta tangtukeun angka kana kotak téks X ; (Contona, upami anjeun ngasupkeun angka 1, titik data panggedéna bakal diwarnaan, upami anjeun ngasupkeun angka 2, 2 titik data anu panggedéna bakal diwarnaan.)
  • Teras pilih warna anu anjeun pikahoyong tina lungsur Warna Eusian .
  • Tungtungna, klik tombol Eusian .

3 . Pikeun nyorot titik data pangleutikna, laksanakeun operasi ieu:

  • Pilih Pangleutikna (X) nilai tina daptar turun Data , sarta tangtukeun angka kana kotak téks X ; (Contona, upami anjeun ngasupkeun angka 1, titik data pangleutikna bakal diwarnaan, upami anjeun ngasupkeun angka 2, titik data pangleutikna 2 bakal diwarnaan.)
  • Teras pilih warna anu anjeun pikahoyong tina lungsur Warna Eusian .
  • Tungtungna, klik tombol Eusian .

4 . Saatos ngeusian warna kana titik data khusus, tutup kotak dialog.

Artikel bagan langkung seueur:

  • Bagan Warna Dumasar Warna Sél Dina Excel
  • Biasana, nalika anjeun nyiptakeun bagan, warna bar kolom mangrupikeun standar. Upami anjeun kedah pormat warna anu dieusi dina unggal bar dumasar kana warna sél sapertos screenshot anu dipidangkeun, kumaha anjeun tiasa ngabéréskeunana dina Excel?
  • Jieun Bagan Bar Overlaying Bagan Bar Lain
  • Lamun urang nyieun hiji klaster bar atawa kolom bagan kalawan dua runtuyan data, dua runtuyan data bar bakal ditémbongkeun samping ku samping. Tapi, sakapeung, urang kedah nganggo overlay atanapi overlapped bar chart pikeun ngabandingkeun dua séri data langkung jelas. Dina tulisan ieu, kuring bakal ngobrol ngeunaan kumaha carana ngadamel bagan bar anu tumpang tindih dina Excel.
  • Jieun Bagan Kalayan Persentase Sareng Niley
  • Gampang pikeun urang nambihan persentase atanapi nilai kana bagan bar atanapi kolom, tapi, naha anjeun kantos nyobian ngadamel bagan kolom atanapi bar kalayan persentase sareng nilai anu dipidangkeun dina Excel?
  • Jieun Bagan Bar Kamajuan Dina Excel
  • Dina Excel, bagan bar kamajuan tiasa ngabantosan anjeun ngawas kamajuan ka arah tujuan sapertos screenshot anu dipidangkeun. Tapi, kumaha anjeun tiasa ngadamel bagan bar kamajuan dina lembar kerja Excel?

Alat Produktivitas Kantor Pangalusna

Kutools pikeun Excel Ngarengsekeun Kalolobaan Masalah Anjeun, sarta Ningkatkeun Produktivitas Anjeun ku
80%

    • Digunakeun deui : Gancang selapkeun rumus kompléks, grafik sareng naon waé anu anjeun anggo sateuacanna; Encrypt Sél sareng kecap akses; Jieun Daptar Milis sareng kirimkeun email…
    • Super Formula Bar (gampang ngédit sababaraha baris téks sareng rumus); Maca Layout (gampang maca sareng ngédit sél sajumlah ageung); Tempelkeun ka Rentang Disaring…
    • Gabungkeun Sél / Baris / Kolom tanpa kaleungitan Data; Eusi Sél pamisah; Gabungkeun Baris/Kolom Duplikat… Nyegah Sél Duplikat; Bandingkeun Rentang…
    • Pilih Duplikat atanapi Baris Unik; Pilih Baris Kosong (sadayana sél kosong); Super Find sareng Fuzzy Find dina Seueur Workbooks; Pilih Acak…
    • Salin Persis sababaraha Sél tanpa ngarobih rujukan rumus; Otomatis Jieun Rujukan ka sababaraha lambar; Selapkeun Pélor, Kotak Cék sareng seueur deui…
    • Ékstrak Téks, Tambihkeun Téks, Cabut ku Posisi, Cabut Spasi; Jieun jeung Print Paging Subtotal; Ngarobih Antara Eusi Sél sareng Koméntar…
    • Super Filter (nyimpen sareng nerapkeun skéma saringan ka lambaran sanés); Susun maju dumasar bulan / minggu / dinten, frékuénsi sareng seueur deui; Saringan Khusus ku bold, miring…
    • Gabungkeun Workbooks jeung Worksheets; Gabungkeun Tables dumasar kana kolom konci; Bagikeun Data kana Sababaraha Lembar; Batch Convert xls, xlsx sareng PDF…

  • Langkung ti
    300 fitur anu kuat. Ngarojong Office/Excel
    2007-2019 sareng 365. Ngarojong sadaya basa. Gampang nyebarkeun dina perusahaan atanapi organisasi anjeun. Fitur lengkep
    percobaan gratis 30 dinten. 60 poé jaminan duit deui.

kte tab 201905

Tab Kantor Nyangking panganteur Tab ka Kantor, sareng Ngadamel Gawé anjeun Langkung Gampang

  • Aktipkeun éditan sareng bacaan tab dina Word, Excel, PowerPoint , Publisher, Access, Visio sareng Project.
  • Buka jeung jieun sababaraha dokumén dina tab anyar dina jandela nu sarua, tinimbang dina jandela nu anyar.
  • Ningkatkeun produktivitas anjeun ku
    50%, sareng ngirangan ratusan klik beurit pikeun anjeun unggal dinten!

officetab handap Nyorot minimum sareng maksimum dina bagan Excel tiasa ngabantosan museurkeun perhatian pamiarsa anjeun. Urang tiasa sacara manual milih titik atanapi kolom sareng ngarobih warnana, sareng éta henteu kunanaon pikeun bagan statik, tapi upami bagan anjeun diropéa maka anjeun badé ngajadikeun otomatis prosésna. Pendekatanna rada béda pikeun bagan garis sareng bagan kolom, janten kuring bakal nutupan duanana di dieu.

Ngundeur workbook

Lebetkeun alamat surélék anjeun di handap pikeun ngundeur workbook sampel. Ku ngirimkeun alamat surélék anjeun anjeun satuju yén kami bisa surélék anjeun buletin Excel kami.

Lalajo Video

Ngalanggan YouTube

Label Excel Bagan Min sareng Max – Bagan Garis

Label Excel Bagan Min jeung Max
Éta sadayana dimimitian ku data sumber bagan (tingali gambar di handap). Kolom C ngandung data anu plot garis, kolom D ngandung spidol maksimum sarta kolom E ngandung spidol minimum:
bagan sumber data 1
Kami nganggo rumus dina kolom D sareng E pikeun otomatis mendakan nilai maksimal sareng minimum, ditambah nganggo rumus pikeun ieu ngamungkinkeun urang pikeun ngapdet data sareng henteu kedah ngarobih grafik sacara manual. Rumus maksimum: =IF([@Penjualan]=MAX([Penjualan]),[@Penjualan],NA()) Dina basa Inggris rumus Max berbunyi; lamun jumlah jualan = jumlah jualan maksimum dina kolom Penjualan lajeng balikkeun jumlah jualan, disebutkeun balik #N / ​​A kasalahan. Rumus min: =IF([@Penjualan]=MIN([Penjualan]),[@Penjualan],NA()) Dina basa Inggris rumus Min berbunyi; lamun jumlah jualan = jumlah jualan minimum dina kolom Penjualan lajeng balikkeun jumlah jualan, disebutkeun mulangkeun kasalahan #N / ​​A. Catetan: Data sumber bagan diformat dina tabel Excel sareng salaku hasilna rumus di luhur nganggo Rujukan Terstruktur tinimbang rujukan sél biasa anu anjeun kenal. Tip: Dina bagan garis kami nganggo #N/A pikeun nyumputkeun nilai anu kami henteu peryogi labél, tapi dina bagan kolom kami nganggo téknik anu béda. Langkung lengkep ihwal éta dina momen.

Bagan Garis Excel sareng spidol Min & Max

Lengkah 1: Selapkeun bagan; pilih data dina sél B5:E29> selapkeun bagan garis kalawan spidol Lengkah 2: Ngalereskeun sumbu horizontal; klik katuhu dina bagan> Pilih Data> Édit Label Axis Horizontal (Kategori) sareng robih rentang kana sél rujukan A6:B29. Lengkah 3: Format spidol; klik spidol max dina bagan> klik-katuhu> format titik data> Pilihan Marker> nerapkeun setélan sakumaha per gambar di handap ieu:

pormat spidol
Tip : Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun nyetel garis pikeun séri pananda ka ‘euweuh garis’ ngan bisi anjeun boga hubungan dina nilai max / mnt Anjeun. Bilas jeung ulang pikeun spidol Min milih warna béda. Lengkah 4: Tambahkeun labél data kana spidol; klik katuhu spidol> tambahkeun labél data> pormat labél di luhur garis pikeun spidol max jeung handap garis pikeun spidol mnt. titik bonus; cocog warna font labél jeung warna spidol. Tip bonus: Upami anjeun gaduh sababaraha nilai mnt atanapi max anjeun ogé hoyong nyetél garis-garis éta pikeun ‘henteu ngeusian’, upami henteu anjeun bakal gaduh garis anu ngagabung kana spidol. Hatur nuhun ka sasama MVP Jon Peltier pikeun trik spidol bunderan kerung. Biasana kuring ngan ngagunakeun spidol titik padet, tapi bunderan téh nice pikeun robah a.

Label Excel Bagan Min sareng Max – Bagan Kolom

bagan kolom excel mnt jeung labél max
Nyorot nilai minimum jeung maksimum dina bagan kolom rada béda, tapi ogé dimimitian ku kolom pikeun max jeung mnt data sumber, sakumaha ditémbongkeun di handap ieu:
bagan sumber data 2
Sakali deui, kami nganggo rumus pikeun milarian nilai minimum sareng maksimum dina kolom D sareng E: Rumus maksimum: =IF([@Penjualan]=MAX([Penjualan]),[@Penjualan],0) Dina basa Inggris rumus Max berbunyi; lamun jumlah jualan = jumlah jualan maksimum dina kolom Penjualan lajeng balikkeun jumlah jualan, disebutkeun balik enol. Rumus min: =IF([@Penjualan]=MIN([Penjualan]),[@Penjualan],0) Dina basa Inggris rumus Min berbunyi; lamun jumlah jualan = jumlah jualan minimum dina kolom Penjualan lajeng balikkeun jumlah jualan, disebutkeun balik enol. Pikeun bagan kolom kami nganggo nol pikeun nyumputkeun nilai anu urang henteu hoyong diplot dina bagan. Kolom anu jangkungna enol ngan saukur henteu ditingalikeun. Nanging, pikeun ngahindarkeun beban nol anu ditampilkeun dina labél kami, kami peryogi format angka khusus anu nyumputkeun nilai nol. Abdi resep nerapkeun format kana data sumber kuring sabab ieu bakal otomatis dijemput ku bagan kuring. Formatna nyaéta 0;-0; sareng anjeun tiasa ningali éta di handap dina kotak dialog Format Sél (tip, tong hilap semi-kolon terakhir dina formatna, sabab éta anu nyumput nol):
format sél kotak dialog
Catetan : Jumlah kuring leutik jadi format angka custom kuring teu boga separator koma rébuan, Tapi lamun nilai anjeun badag, atawa anjeun hoyong $ atawa ₤ simbol kaasup dina format anjeun lajeng tingal di dieu pikeun leuwih lengkep dina Format Nomer Adat. Ok, ayeuna yén data sumber abdi geus siap, abdi tiasa ngalebetkeun bagan abdi. BTW, ieu ogé lumaku pikeun bagan bar.

Bagan Kolom Excel sareng spidol Min & Max

Lengkah 1: Selapkeun bagan; pilih data dina sél B40:E64> selapkeun bagan kolom 2-D Lengkah 2: Ngalereskeun sumbu horizontal; klik-katuhu bagan> Pilih Data> Édit Label Axis Horizontal (Kategori) sareng robih rentang kana sél rujukan A41:B64. Lengkah 3: Tumpang tindih kolom; klik katuhu kolom mana wae> format runtuyan data> runtuyan tumpang tindihna 100%, lebar gap 60% (atawa naon wae nu Anjeun pikaresep). Lengkah 4: Kode warna min / max; klik kénca kolom max> format eusian warna. Ulang pikeun kolom mnt. Lengkah 5: Tambahkeun labél; klik katuhu kolom max> tambahkeun labél data. Ulang pikeun kolom mnt. titik bonus; cocog warna font labél jeung kelir kolom. Tip bonus: Jieun warna font labél hiji warna anu langkung poék tibatan warna kolom pikeun ngabantosan éta katingali. Abdi hoyong recap béda konci dina nyumputkeun titik dina grafik garis vs grafik kolom / bar sabab ieu hal kuring rutin perlu ditanya ngeunaan. Bagan garis merlukeun kasalahan #N/A pikeun nyumputkeun titik. Ieu nyegah garis dipping handap ka enol jeung #N / ​​A kasalahan saukur teu dipintonkeun dina labél bagan garis. Bagan kolom atanapi Bar butuh nol atanapi kosong pikeun nyumputkeun kolom / bar. Ieu ngakibatkeun euweuh bar digambar dina bagan, tapi lamun nambahkeun labél anjeun bakal nempo nilai nol sapanjang sumbu horizontal. Pikeun nyumputkeun nol dina labél kami ngagunakeun format angka custom nu ngabejaan Excel teu nembongkeun enol; 0;-0; Upami anjeun nyobian nganggo #N/A dina bagan kolom/bar anjeun moal tiasa nyumputkeunana dina labél.

Pangajaran patali

Tabél Excel & Rujukan Terstruktur format Nomer custom

Sabab nyebutkeun, gambar worths sarébu kecap, ieu bener dina sagala widang. Nyaho nilai pangluhurna sareng panghandapna dina set data penting pisan dina ampir sadaya jinis laporan. Tapi dina garis sareng kolom grafik Excel, éta sering janten sesah pikeun ngaidentipikasi, nilai mana anu pangluhurna sareng nilai mana anu panghandapna. Sok janten ide anu sae pikeun nyorot nilai konci dina grafik supados nilai maksimal sareng min tiasa katingali sacara visual. Dina tulisan ieu, urang bakal diajar kumaha nyorot nilai luhur sareng handap dina bagan Garis Excel sareng Bagan Kolom duanana.

Kumaha Nyorot Max sareng Min dina Grafik Garis Excel

Di dieu kuring gaduh set data penjualan bulan anu béda dina sataun dina Excel Table. Abdi hoyong gaduh grafik garis nu highlights jualan luhur jeung jualan handap dina taun. Turutan léngkah ieu: 1: Tambahkeun Kolom Ngadukung pikeun Nilai Max sareng Min Pikeun nyorot nilai maksimum sareng minimum dina bagan garis Excel, urang kedah nambihan dua kolom anu ngadukung. 1 pikeun Maksimum sarta séjén pikeun minimum. Rumus dina kolom Max bakal kieu: Catetan: Di dieu urang ngagunakeun ngaran terstruktur. Sipat ieu sayogi sareng tabel Excel Baca ngeunaan éta di dieu sacara rinci. Upami Anjeun gaduh tabel normal lajeng nganggo rumus rentang normal tapi moal dinamis. Rumus ieu bakal ngabalikeun nilai maksimal dina sél anu relevan, sadaya sél sanés dina kolom bakal #NA. Nya kitu, dina kolom Minimum, tulis rumus ieu: Tungtungna, tabel urang bakal kasampak kawas kieu. Ayeuna kami siap nyelapkeun bagan. 2: Selapkeun bagan garis kalayan spidol tina tabél Pilih rentang data sareng lebetkeun —> Bagan-> Garis-> Garis sareng spidol Ayeuna urang gaduh bagan ieu: Anjeun tiasa ningali yén nilai pangluhurna dina garis ieu disorot ku hiji titik jeruk jeung nilai minimum ku titik abu. Janten bagan dasar pikeun nyorot nilai maksimal sareng minimum dina rentang parantos siap. Anjeun tiasa nganggo éta upami anjeun hoyong. Atanapi anjeun tiasa ngalakukeun sakedik pormat supados bagan anjeun katingali pikaresepeun. Naha #NA? Alesan kami nganggo #N / ​​A tinimbang 0 atanapi kosong nyaéta pikeun nyegah 0 nilai spidol. Upami kami parantos nganggo 0 atanapi kosong, anjeun bakal nampi spidol di handapeun bagan. 3: Pormat Bagan pikeun Nyorot Nilai Maksimum sareng Nilai Minimum: Klik-katuhu dina spidol oranyeu teras klik dina pilihan séri format. Dina pilihan spidol, pilih built-in. Pilih spidol oval (anjeun tiasa milih bentuk anu anjeun pikahoyong). Ningkatkeun ukuran spidol. Kuring ningkatkeun ukuran Marker Maksimum ka 10. Tina pilihan Eusian, pilih No-Eusian. Tina wates, pilih garis padet sareng warna garis Héjo. Kentelkeun garis upami anjeun resep. Laksanakeun hal anu sami pikeun séri data nilai minimum sareng robih warna garis wates kana naon waé anu ngagambarkeun low. Kuring geus milih beureum. Tungtungna, bagan anjeun bakal katingali sapertos kieu. Ayeuna anjeun tiasa ngalakukeun sakedik langkung pormat komponén tina grafik excel upami anjeun hoyong atanapi tinggalkeun éta. Kuring geus robah kelir pikeun nyocogkeun dasbor kuring.

Kumaha Nyorot Max sareng Min dina Bagan Kolom Excel

Pikeun nyorot nilai pangluhurna dina bagan bar atanapi kolom kami nganggo téknik anu ampir sami sareng bagan garis Excel. Hijina bédana aya dina pormat. 1: Pilih Data sareng Selapkeun Bagan Kolom atanapi Bagan Bar Pilih sakabéh set data, kaasup kolom ngarojong. Pindah ka tab sisipan -> Bagan -> Bagan Kolom Klaster atanapi Bagan Bar Klaster. Anjeun tiasa ningali kolom oranyeu sareng kolom abu-abu anu caket sareng nilai maksimal sareng minimum masing-masing. 2: Tumpang tindihna 100% Max Jeung Min Series Janten idena nyaéta nutupan séri Penjualan kalayan séri max sareng mnt supados katingalina kolom atanapi bar max sareng mnt disorot ku warna anu béda. Tapi dina kanyataanana, aranjeunna ngan nyumputkeun runtuyan sabenerna. Klik-katuhu dina séri max teras klik dina pilihan séri format. Dina pilihan runtuyan, jieun nilai tumpang tindih runtuyan max 100%. Laksanakeun hal anu sami pikeun séri minimum. 3: Turunkeun lebar Gap pikeun ngajantenkeun kolom katingali ageung Pikeun nyieun kolom saeutik saeutik kandel, ngurangan lebar gap. 4: Témbongkeun labél data tina nilai max jeung min: Pilih séri maksimal masing-masing -> klik tanda tambah sareng pariksa labél data. Laksanakeun hal anu sami pikeun séri minimum. 5: Pormat bagan pikeun nyocogkeun dasbor anjeun: Pilih bagéan bagan anu béda-béda sareng pormat sasuai ka kabutuhan anjeun. Sarta eta geus rengse. Anjeun gaduh bagan kolom anjeun siap anu nyorot nilai pangluhurna sareng nilai panghandapna dina bagan. Anjeun tiasa ngaunduh file template pikeun nyorot nilai maksimal sareng minimum dina bagan di handap ieu.
gambar 48 Janten nuhun guys, ieu kumaha anjeun tiasa nyorot nilai maksimal sareng minimum dina grafik dina Excel pikeun ngajantenkeun layar. Abdi ngarepkeun kuring ngajelaskeun sareng éta mangpaat pikeun anjeun. Upami anjeun gaduh mamang ngeunaan tulisan ieu atanapi anu gaduh mamang anu aya hubunganana sareng Excel VBA, tanyakeun dina bagian koméntar di handap. Kami hoyong pisan ngadangu ti anjeun sareng sering ngabales koméntar anjeun. Artikel nu patali: Kumaha Nyelapkeun Garis Marker Vertikal Dinamis dina Bagan Garis Excel | Urang tiasa ngagambar garis nangtung dina bagan sacara manual tapi éta henteu pinter. Simkuring hoyong nambahkeun garis nangtung dinamis pikeun tanda titik data nu tangtu, sebutkeun nilai max. Kumaha Jieun Bagan Milestone dina Excel | Bagan milestone nunjukkeun tanggal atanapi waktos nalika milestone dihontal ku cara grafis. Grafik ieu kedah gampang dibaca, Penjelasan, sareng pikaresepeun sacara visual. Bagan sareng Analisis Pareto | Analisis Pareto nyatakeun yén 80% masalah anjeun disababkeun ku 20% faktor. Atanapi urang tiasa nyarios yén ku ngan ukur damel 20% kasus anjeun tiasa ngabéréskeun 80% masalah anjeun. matak narik, katuhu? Metoda ieu ogé kawentar salaku aturan 80/20 Bagan Curug | Bagan ieu ogé katelah bagan bata ngalayang atanapi bagan sasak. Ieu dipaké pikeun ngarti kumaha hiji nilai awal kapangaruhan ku runtuyan nilai positif atawa négatif panengah. Excel Sparklines: Bagan Leutik dina Sél | Sparklines nyaéta bagan leutik anu aya dina sél tunggal. Sparklines dianggo pikeun nunjukkeun tren, perbaikan, sareng win-loss salami periode. Sparklines mangrupikeun bagan tapi aranjeunna gaduh fungsionalitas terbatas dibandingkeun sareng grafik biasa. Bagan Kolom Kreatif anu Ngawengku Total | Pikeun ngasupkeun total kolom clustered dina bagan tur dibandingkeun jeung grup sejen tina kolom dina bagan teu gampang. Di dieu, Kuring geus ngajelaskeun, kumaha carana pinter kaasup total dina bagan kolom clustered. 4 Target Kreatif Vs Achievement Charts dina Excel |Target vs Achievement chart mangrupakeun sarat dasar pisan tina sagala dasbor excel. Dina laporan bulanan sareng taunan, grafik Target Vs Achievement mangrupikeun bagan anu pangheulana dirujuk ku manajemen sareng target anu hadé vs grafik Pencapaian pasti bakal narik perhatian manajemén. Artikel populér: 50 Potong kompas Excel pikeun Ngaronjatkeun Produktivitas Anjeun | Meunangkeun gancang dina tugas anjeun. 50 potong kompas ieu bakal ngajantenkeun anjeun damel langkung gancang dina Excel. Fungsi VLOOKUP dina Excel | Ieu mangrupikeun salah sahiji fungsi Excel anu paling sering dianggo sareng populér anu dianggo pikeun milarian nilai tina rentang sareng lembar anu béda. COUNTIF dina Excel 2016 | Ngitung nilai sareng kaayaan nganggo fungsi anu luar biasa ieu. Anjeun teu kedah nyaring data anjeun pikeun ngitung nilai khusus. Fungsi Countif penting pikeun nyiapkeun dasbor anjeun. Kumaha Ngagunakeun Fungsi SUMIF dina Excel | Ieu mangrupikeun fungsi penting dasbor sanés. Ieu ngabantosan anjeun nyimpulkeun nilai dina kaayaan khusus. Kemis 9 Juli 2015
Peltier Téknis Layanan, Inc., Copyright © 2022, Sadaya hak ditangtayungan.
Ieu mangrupikeun set data saderhana sareng bagan XY Scatter. Kami hoyong nyorot titik minimum sareng maksimum dina bagan. Urang tiasa sacara manual milih titik data anu luhur sareng pormatna, teras pilih titik anu handap sareng pormatna. Taya deal badag pikeun bagan hiji-off. Tapi lamun data robah, urang bisa jadi kudu sacara manual ngarobah pormat deui. Gantina urang bakal nambahan sababaraha kolom kana rentang data, sarta ngagunakeun eta pikeun nangtukeun mana plot nilai minimum jeung maksimum. Rumus dina sél C2 (disalin sareng témpél dina C3:C10) nyaéta

=IF(B2=MAX(B$2:B$10),B2,NA())

nu nempatkeun nilai kolom B kana baris sarua kolom C ngan lamun éta nilai maksimum dina kolom B. Upami teu kitu, kolom C ngandung #N / ​​A nilai kasalahan, nu teu plotted kalawan spidol dina paburencay Excel atawa grafik garis. . Kitu ogé, rumus dina sél D2 (disalin sareng témpél dina D3:D10) nyaéta

=IF(B2=MIN(B$2:B$10),B2,NA())

nu nyimpen nilai kolom B kana baris sarua kolom D ngan lamun éta nilai minimum dina kolom B. Upami teu kitu, kolom D ngandung #N / ​​A. Nalika urang milih bagan, urang tiasa ningali data bagan anu disorot dina lembar kerja. Urang tiasa nyéred pikeun manjangkeun rentang biru kalebet kolom C sareng D. Ayeuna kolom C sareng D direncanakeun dina bagan. Kolom C (minimum) diplot salaku spidol biru, sareng kolom D (maksimum) salaku spidol oranyeu). Hayu urang ngalakukeun pormat saeutik. Klik katuhu dina titik Max, tur pilih Labels Data. Pilih labél jeung pilih pilihan Ngaran Series, jadi nembongkeun “Max”, tur pilih warna téks biru caang. Pormat spidol jadi bunderan 8-titik kalayan wates biru 1,5-pt nu cocog jeung euweuh eusian. Klik katuhu dina titik Min, teras pilih Label Data. Pilih labél sareng pilih pilihan Ngaran Series, janten nunjukkeun “Min”, sareng pilih warna téks emas. Pormat spidol jadi bunderan 8-titik kalawan wates emas 1,5-pt sarta euweuh eusian. Hal anu saé ngeunaan ngagunakeun pendekatan dumasar-rumus ieu, tibatan pormat sadayana sacara manual, nyaéta upami datana robih, Min sareng Max énggal disorot. Nyatana, upami sababaraha titik gaduh nilai min sareng maksimal anu sami, sadayana bakal disorot. Pendekatan ieu, pikeun nambihan séri pikeun data anu anjeun hoyong nyorot, fléksibel pisan. Anjeun teu kedah ngan nyorot nilai minimum atawa maksimum, anjeun tiasa nyorot naon bae nu bisa nulis rumus pikeun. Babaturan kuring sareng sasama Excel MVP Leila Gharani parantos ngarékam pidéo dina YouTube dina Highlight Max & Min Values ​​dina Excel Line Chart, anu ngagambarkeun téknik ieu. Leila parantos ngarékam seueur puluhan pidéo, anu didamel saé sareng anu jelas nunjukkeun rupa-rupa fitur sareng téknik Excel.

Artikel Peltier Tech Ngeunaan pormat kondisional tina Excel Charts

Ieu salah sahiji conto pormat kondisional dina grafik Excel; handap sababaraha pendekatan séjén.

  • Formatting kondisional tina bagan Excel
  • Bagan XY kondisional Tanpa VBA
  • Balikkeun lamun pormat négatif dina Excel Charts
  • Bagan Donat kondisional
  • Beulah Data Range kana sababaraha Bagan Series tanpa VBA
  • Formatting Saratna Garis dina Bagan Garis Excel Ngagunakeun VBA
  • VBA Conditional Formatting of Chart ku Niley jeung Label
  • VBA Conditional Formatting of Chart ku Ngaran Series
  • VBA Conditional Formatting tina Bagan ku Niley
  • VBA Conditional Formatting of Charts ku Kategori Label

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *