Upami anjeun sapertos sabagéan ageung jalma, anjeun henteu mikir naha komputer anjeun ngagaduhan TPM (Modul Platform Dipercanten) dugi ka Microsoft ngajantenkeun bagian tina sarat sistemna pikeun ngajalankeun Windows 11. Ayeuna éta Windows 11 parantos sumping, éta mangrupikeun bagian anu penting. naha anjeun malah bakal tiasa ningkatkeun atanapi henteu. Kami bakal ngajelaskeun naon TPM, kumaha anjeun tiasa terang naha sistem anjeun ngagaduhan, sareng kumaha ngaktifkeunana upami dipareuman. TPM, atanapi Trusted Platform Module, mangrupikeun chip kaamanan anu tiasa dipasang dina laptop atanapi dicolokkeun kana kalolobaan PC desktop. Dasarna mangrupikeun kotak konci pikeun konci, ogé alat énkripsi anu tiasa dianggo ku PC pikeun ningkatkeun kaamananna. Salaku conto, nalika anjeun nga-boot PC anjeun, hiji chip hudang sareng ngawitan ngadorong komponén-komponén sanés pikeun haneut-haneut pikeun ngamimitian dinten. Sakali sadaya hardware parantos siap, éta angkat ka drive panyimpenan pikeun ngamimitian ngangkut sistem operasi kana mémori.

Kieu kumaha carana kéngingkeun Windows murah (atanapi gratis)

Dina lingkungan anu aman, PC mimiti mastikeun yén sistem operasi aman. Nyatana, éta ogé henteu percanten kana hardware sakurilingna anu hudang sateuacanna, janten éta ogé pariksa aranjeunna. Tapi tanpa titik rujukan, PC teu boga pamanggih naha sagala bagian tina sistem geus tampered kalawan. Kalayan TPM, PC tiasa ngabandingkeun catetan nganggo inpormasi anu disimpen dina TPM anu dikonci. Upami éta sadayana cocog, boot bakal jalan sapertos biasa. Upami aya anu salah, bandéra beureum naék. TPM Kaseueuran CPU Intel anu langkung énggal gaduh TPM di jero CPU éta sorangan, anu disebat Platform Dipercaya Téknologi.

TPMs aya dina paling CPUs anyar

TPM asalna salaku chip mandiri, sareng asalna ngan ukur dianggo dina komputer perusahaan, dimana kaamanan langkung prihatin sareng para nasabah bakal mayar premium pikeun tambihanana. Nu leuwih anyar, AMD jeung Intel geus terpadu TPM basis firmware kana CPUs maranéhanana. Éta ngajantenkeun dukungan TPM langkung seueur. Lumayan wae Intel CPU ti 2013 (pikir 4th-gen Haswell) jeung diwangun pikeun Windows 8.1 kudu boga TPM basis firmware. AMD parantos ngadukung firmware TPM pikeun sababaraha waktos ogé. Sanaos firmware TPM aya dina CPU, éta henteu hartosna unggal PC ngagaduhan aksés langsung kana éta. Panginten peryogi pembaruan BIOS atanapi UEFI pikeun ngadukung éta. Bari paling komputer Anjeun meuli ti maker PC badag ilaharna boga eta di tempat, loba motherboards ritel mindeng teu boga rojongan mios, atawa teu boga eta switched dina standar. 5 Motherboard Asus Z87 ieu didamel pikeun Haswell generasi ka-4 Intel gaduh header TPM pikeun modul TPM pilihan. Dina kalolobaan desktop konsumen, moal aya modul TPM dipasang. Anjeun bakal mendakan yén seueur papan induk desktop bakal ngagaduhan pilihan lulugu TPM anu teu aya. Lulugu ngamungkinkeun pikeun konsumen mésér modul TPM pikeun dewan upami aranjeunna hoyong ngaktipkeun TPM diskrit. Kaseueuran hardware anu dijual langsung ka konsumén henteu kalebet modul, sabab éta sok katingali salaku biaya tambahan. Upami motherboard khusus anjeun henteu pernah ngalaksanakeun dukungan TPM firmware, sareng ieu mangrupikeun halangan anu ngahalangan anjeun masang Windows 11, éta patut moro modul anu cocog. Kami ngarékoméndasikeun yén mun anjeun balanja, anjeun lengket modul ti maker motherboard sarua, sarta dina vintage sarua motherboard. Sanajan chip TPM dina modul bisa jadi off-the-rak, sambungan fisik sabenerna, kitu ogé kumaha mios / UEFI ngobrol jeung eta, bakal unik. gigabyte tpms Sanaos modul TPM sami, anjeun henteu hoyong mésér hiji tanpa mastikeun yén éta tiasa dianggo sareng komputer anjeun.

Kumaha pariksa status TPM anjeun

Cara panggampangna pikeun mariksa kaayaan TPM anjeun dina mesin Windows 10 nyaéta angkat ka Kaamanan Alat. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu ku mencét konci Windows sareng ngetik kaamanan alat . Ti dinya, klik tautan Detil prosésor Kaamanan . Upami PC anjeun gaduh TPM anu Windows 10 tiasa ningali, anjeun bakal nampi detil di dieu. Contona, dina potret layar tina laptop konsumen Core i7-1185G7 sareng Core i7-8665U komérsial atanapi fokus bisnis, urang tiasa ningali yén laptop konsumen nganggo Intel embedded TPM atanapi Platform Trusted Technology sabab, nya, éta gratis. Dina laptop komérsial, anu ngajual (HP, dina hal ieu) parantos ngalebetkeun modul Infineon TPM diskrit anu sabenerna kana laptop, prakték normal pikeun laptop perusahaan. Mana anu langkung saé? Sacara umum, modul TPM diskrit atawa misah dipercaya leuwih hadé, sabab ngarojong leuwih algoritma enkripsi. Tapi éta butuh rohangan sareng nambihan biaya. tpm konsumen macan vs wiski bisnis Laptop 11th-gen konsumen (kénca) nganggo TPM anu dipasang Intel, sedengkeun laptop 8th-gen fokus bisnis (katuhu) gaduh TPM diskrit.

Naha TPM kuring henteu muncul?

Nalika ngadukung TPM dina PC umur 7 taun pikeun dijalankeun Windows 11 bakal nyababkeun leungeun-wringing pikeun genep bulan ka hareup, bahkan PC anu langkung énggal tiasa gaduh masalah. Salaku conto, dina PC Core i7 generasi ka-8, kami mendakan dukungan TPM dina kaayaan standar “diskrit” – anu, sapertos kalolobaan desktop konsumen, hartosna ‘pareum,’ kusabab teu aya modul TPM opsional anu dipasang. Ieu throws up a bandéra dina Microsoft Windows 11 sarat dipariksa, ceuk nu peryogi TPM 2.0 diaktipkeun. Sakumaha anu ceuk kami, éta hartosna anjeun kaluar sareng mésér modul TPM anu cocog sareng nyolok kana header, atanapi anjeun ngan saukur flip kana firmware TPM anu parantos diwangun dina CPU 8th-gen. Dina motherboard husus ieu, hartina flipping tina diskrit kana firmware. Gumantung kana motherboard atawa laptop maker, manggihan setelan ieu bakal rupa-rupa. Dina motherboard ieu, contona, ngan disebut TPM. Dina sababaraha motherboard disebut Intel Platform Trusted Technology (PTT). Sababaraha motherboards AMD disebut fTPM. Pikeun mendakanana, anjeun kedah akar dina UEFI PC anjeun pikeun ngaktipkeunana. TPM Kaseueuran PC ti saprak 2013 parantos ngagaduhan dukungan TPM dumasar kana firmware, tapi pareum sacara standar. Kami henteu nyarankeun yén anjeun ngalakukeun ieu dina PC anu tiasa dianggo dina waktos ieu tanpa nyieun cadangan. Sanaos aya anu ngalaporkeun kasuksésan, anu sanés nyarios yén éta nyababkeun kasalahan layar biru sporadis anu henteu dileungitkeun sanaos saatos mareuman TPM firmware dina UEFI. Jeung Windows 11 masih sababaraha bulan deui, padagang motherboard sigana bakal ngaleupaskeun UEFI anyar pikeun konsuménna. Anjeun panginten badé ngantosan dugi ka UEFI / BIOS anu langkung énggal sayogi sareng OSna nyalira di dieu, sateuacan nyandak kasempetan pikeun ngarobih. Tangtosna, TPM mangrupikeun salah sahiji seueur hal anu anjeun peryogikeun sateuacan anjeun tiasa masang Windows 11. Anjeun ogé bakal ngaktipkeun Boot Aman sareng modeu UEFI ogé. Kaseueuran komputer anu dilakukeun dina tilu atanapi opat taun ka pengker kedah ngatur prosésna kalayan lancar. Hardware anu langkung lami, urang kedah ngantosan sareng ningali. moal balik Sanaos CPU anjeun ngadukung TPM, anjeun kedah ngaktipkeunana dina UEFI/BIOS heula. Dina Windows 10, Modul Platform Dipercaya (TPM) mangrupikeun sapotong hardware, biasana (tapi henteu salawasna) terpadu kana motherboard anu nawiskeun lingkungan anu aman pikeun nyimpen sareng ngajagi konci enkripsi nalika énkripsi hard drive nganggo fitur sapertos BitLocker. Sanajan kiwari paling komputer geus datangna kalawan versi TPM 1.2, 2.0, atawa saluhureuna, teu salawasna kasus, sarta dina loba kasus, chip geus sadia, tapi ditumpurkeun dina firmware motherboard urang. Pembaruan 25 Juni 2021: Windows 11 ngarobih sarat sistem sareng peryogi chip TPM 2.0 pikeun hadir sareng diaktipkeun. Salaku tambahan, anjeun ogé kedah gaduh alat sareng Boot Aman diaktipkeun. Upami salah sahiji fitur kaamanan ieu henteu aya atanapi ditumpurkeun, anjeun moal tiasa masang Windows 11 dina komputer anjeun. Bari parentah ieu mantuan Anjeun pikeun pariksa naha modul kaamanan sadia, Anjeun oge bisa make mios / Metoda UEFI pikeun aksés firmware motherboard sarta ngaktipkeun duanana fitur kaamanan (lamun sadia). Upami teu kitu, anjeun bakal peryogi alat sejen ngajalankeun OS anyar. Dina pituduh ieu, anjeun bakal diajar léngkah pikeun nangtukeun naha komputer anjeun gaduh chip TPM pikeun ngagunakeun fitur sapertos BitLocker on Windows 10.

  • Kumaha pariksa chip TPM ngagunakeun Manajer
  • Kumaha pariksa chip TPM nganggo Setélan
  • Kumaha pariksa chip TPM nganggo BIOS / UEFI

Kumaha pariksa chip TPM ngagunakeun Manajer

Anggo léngkah-léngkah ieu pikeun pariksa yén alat anjeun gaduh chip TPM sareng konsol Manajer Modul Platform Dipercaya:

  1. Buka Mimitian .
  2. Milarian tpm.msc teras klik hasil luhur pikeun muka alat Manajemén Modul Platform Dipercaya (TPM) . Manajemén Modul Platform dipercayaManajemén Modul Platform dipercaya

Upami alatna kalebet chip TPM, anjeun bakal ningali inpormasi hardware sareng statusna. Upami teu kitu, upami aya tulisan “TPM anu cocog teu tiasa dipendakan,” maka chipna ditumpurkeun dina BIOS atanapi UEFI, atanapi komputer anjeun henteu gaduh Modul Platform Terpercaya anu cocog.

Kumaha pariksa chip TPM nganggo Setélan

Anggo léngkah-léngkah ieu pikeun ngonfirmasi upami komputer anjeun gaduh chip TPM hardware sareng aplikasi Setélan:

  1. Buka Setélan .
  2. Klik Update & Kaamanan .
  3. Pencét énkripsi Alat . Énkripsi Alat dina Windows 10 SetélanÉnkripsi Alat dina Windows 10 Setélan

Upami pilihan enkripsi Alat sayogi, teras alat anjeun gaduh chip TPM hardware sareng anjeun tiasa nganggo BitLocker dina alat anjeun. Sanajan anjeun bisa nangtukeun lamun komputer anjeun boga chip TPM ku confirming lamun aplikasi Setélan boga pilihan “Enkripsi Alat”, fitur ieu ngan sadia lamun alat anjeun boga chip dipercaya versi Module Platform 2 kalayan rojongan pikeun Standby Modern.

Kumaha pariksa chip TPM nganggo BIOS / UEFI

Anjeun tiasa gaduh Modul Platform Dipercanten, tapi tiasa ditumpurkeun dina komputer anjeun. Upami anjeun hoyong ngonfirmasi upami laptop atanapi desktop anjeun kalebet silikon TPM, gumantung kana naha alat anjeun nganggo Basic Input Output System (BIOS) atanapi Unified Extensible Firmware Interface (UEFI), léngkah-léngkahna bakal béda. (Parios halaman wéb dukungan produsén anjeun pikeun detil anu langkung spésifik.)

Mariksa TPM dina BIOS

Anggo léngkah-léngkah ieu upami sistem basis BIOS anjeun kalebet chip hardware TPM:

  1. Mimitian PC Anjeun.
  2. Klik salah sahiji kenop Fungsi (F1, F2, F3, F10, atawa F12), tombol ESC, atawa Hapus.
  3. Dina Bios , néangan pilihan kaamanan.
  4. Pastikeun alat anjeun gaduh chip Trusted Platform Module (TPM) .

Upami sadia tur ditumpurkeun, teras aktipkeun TPM dina alat Anjeun nganggo setelan nu sadia. Upami teu kitu, éta moal muncul dina Windows 10.

Mariksa TPM dina UEFI

Anggo léngkah-léngkah ieu upami sistem basis UEFI anjeun kalebet chip hardware TPM:

  1. Buka Setélan .
  2. Klik Update & Kaamanan .
  3. Pencét Pamulihan .
  4. Dina bagian “Ngamimitian Advanced”, klik tombol Balikan deui ayeuna . Setélan ngamimitian Advanced dina Windows 10Setélan ngamimitian Advanced dina Windows 10
  5. Klik Troubleshoot .
  6. Klik pilihan Advanced .
  7. Klik pilihan UEFI Firmware Settings . Pilihan UEFI dina setélan ngamimitian Advanced pikeun Windows 10Pilihan UEFI dina setélan ngamimitian Advanced pikeun Windows 10
  8. Klik tombol Balikan deui .
  9. Dina panganteur firmware, néangan pilihan kaamanan.
  10. Pastikeun alat anjeun gaduh chip Trusted Platform Module (TPM) .

Upami sadia tur ditumpurkeun, teras aktipkeun TPM dina alat Anjeun nganggo setelan nu sadia. Upami teu kitu, éta moal muncul dina Windows 10.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *