Administrator jaringan parantos otomatis ngonpigurasikeun sareng netepkeun alamat IP ka alat jaringan ku ngagunakeun server DHCP sareng protokolna. The dedicated server anu scalable sarta gampang pikeun ngatur tapi ongkosna mahal pikeun hiji organisasi boga hiji di unggal titik dina jaringan. Dina kaayaan kitu, urang tiasa ngonpigurasikeun router dina jaringan pikeun nyadiakeun ladenan DHCP tanpa kudu meuli server. Artikel ieu bakal nutupan kumaha hiji bisa ngagunakeun routers dina jaringan pikeun meta salaku server DHCP dina assigning jeung ngatur alamat IP ka sagala rupa klien DHCP. Éta ogé bakal ngalengkepan pamaca kumaha hiji tiasa ngonpigurasikeun router pikeun ngagambarkeun pungsionalitas server DHCP.

Daptar eusi

  • Daptar eusi
  • Prasarat
  • Istilah-istilah
  • Léngkah dina Konfigurasi Cisco ios DHCPv4 Server
    • Lengkah 1. Konfigurasi router
    • Lengkah 2. Jieun kolam renang server DHCP
    • Lengkah 3. Ngaluarkeun alamat IP
  • Verifikasi Server DHCP
  • DHCP Server Router Tés
  • kacindekan

Prasarat

Pamaca kedah mertimbangkeun ieu:

  • Pamaca kedah terang konsép jaringan dasar.
  • Pamahaman anu hadé ngeunaan cara ngonpigurasikeun jaringan nganggo salah sahiji alat simulasi jaringan.
    Tulisan ieu cocog sareng pamaca anu hoyong terang kumaha damel sareng alat simulator jaringan packet tracer Cisco.

Pikeun ngundeur tur masang Cisco packet tracer dina desktop atawa laptop, mangga buka link ieu.

Istilah-istilah

  • DHCP Servernyaéta server jaringan dipaké pikeun ngajakan alamat IPv4 dinamis ka host dina jaringan éksténsif, ngurangan beungbeurat dina staf jaringan sarta ampir ngaleungitkeun kasalahan asupna. Éta ngandelkeun Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) pikeun ngaréspon patarosan siaran ti klien DHCP.
  • DHCP Clients— Ieu mangrupikeun host / alat dina jaringan anu nampi Alamat IP tina server ngalangkungan protokol DHCP.
  • Excluded IP Addresses– Ieu alamat husus ditangtayungan pikeun host konci kawas gateways standar, DNS-server. Kacuali sababaraha alamat IP nyegah kaayaan dimana klien DHCP ditugaskeun alamat IP anu parantos dianggo ku host konci anu sanés dina jaringan, nyegah duplikasi alamat IP.
  • DHCP POOL– Kolam renang DHCP bertindak salaku server anu diwangun dina subnet jaringan dimana aranjeunna masihan alamat ka klien. Kolam renang tiasa ngadukung dugi ka 2048 alamat.

Léngkah dina Konfigurasi Cisco ios DHCPv4 Server

Pertimbangkeun sambungan jaringan lokal di handap. Konfigurasi LAN

Lengkah 1. Konfigurasi router.

Urang ngonpigurasikeun routers pikeun dipaké salaku server DHCP ku statis assigning alamat IPv4 kana rupa interfaces maranéhanana.

Router>en Router#config terminal Router(config)#hostname R1 !changing our hostname R1(config)#interface g0/0 !specifying which interface to assign ip address R1(config-if)#ip address 10.0.0.1 255.0.0.0 !assigning ip address to interface g0/0 R1(config-if)#no shutdown !activating the interface R1(config-if)#exit R1(config)#interface g0/1 R1(config-if)#ip address 192.168.1.100 255.255.255.0 R1(config-if)#no shutdown R1(config-if)# R1(config-if)#exit R1(config)#do write 
Router>en Router#config terminal Router(config)#hostname R2 R2(config)#interface g0/0 R2(config-if)#ip address 10.0.0.2 255.0.0.0 R2(config-if)#no shutdown R2(config-if)#exit R2(config)#interface g0/1 R2(config-if)#ip address 193.168.2.1 255.255.255.0 R2(config-if)#no shutdown R2(config-if)#do write Building configuration... 

Urang ayeuna ngonpigurasi interfaces jeung alamat IP boh dina R1 jeung R2.

R1#show ip interface brief !shows interface status Interface IP-Address OK? Method Status Protocol  GigabitEthernet0/0 10.0.0.1 YES manual up up  GigabitEthernet0/1 192.168.1.100 YES manual up up  Vlan1 unassigned YES unset administratively down down R2#show ip interface brief Interface IP-Address OK? Method Status Protocol  GigabitEthernet0/0 10.0.0.2 YES manual up up  GigabitEthernet0/1 193.168.2.1 YES manual up up  Vlan1 unassigned YES unset administratively down down 

Lengkah 2. Jieun kolam renang server DHCP

Pamakéan nandakeun ip dhcp poolparéntah dituturkeun ku ngaran kolam renang nyiptakeun dua pools POOL-A on router R1 na POOL-2 on router R2. Ieu kalebet ngonpigurasikeun alamat jaringan, gateway standar, sareng alamat IP pangladén DNS.

Enter configuration commands, one per line. End with CNTL/Z. R1(config)#ip dhcp pool POOL-A !pool creation R1(dhcp-config)#? !get more details about pools default-router Default routers dns-server Set name server domain-name Domain name exit Exit from DHCP pool configuration mode network Network number and mask no Negate a command or set its defaults option Raw DHCP options R1(dhcp-config)#default-router 192.168.1.100 !ip address of default router R1(dhcp-config)#dns-server 192.168.1.50 !ip address of dns-server R1(dhcp-config)#network 192.168.1.0 255.255.255.0 !ip address of the default gateway/network R1(dhcp-config)#exit R1(config)# R1(config)#do write !saving the configurations Building configuration... [OK] 
R2(config)# R2(config)#ip dhcp pool POOL-B R2(dhcp-config)#? default-router Default routers dns-server Set name server domain-name Domain name exit Exit from DHCP pool configuration mode network Network number and mask no Negate a command or set its defaults option Raw DHCP options R2(dhcp-config)#default-router 192.168.2.100 R2(dhcp-config)#network 192.168.2.0 255.255.255.0 R2(dhcp-config)#dns-server 192.168.2.50 R2(dhcp-config)#exit R2(config)#do write Building configuration... 

Lengkah 3. Ngaluarkeun alamat IP

Dina jaringan urang, urang kudu ngaluarkeun alamat IP dina interfaces R1 jeung R2, babarengan jeung 9 alamat sejenna bisa dipaké pikeun ngerjakeun statik ka alat sejen kawas server na interfaces manajemén alat.

R1(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.1.100 R1(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.1.1 192.168.1.10 R1(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.1.50 R1(config)#do write 
R2(config)# R2(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.2.100 R2(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.2.1 192.168.2.10 R2(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.2.50 R2(config)#exit 

Verifikasi Server DHCP

Pikeun mastikeun yén server DHCP kami dikonpigurasi dina dua router, show running-config | section DHCPparéntah dianggo. Kaluaran sapertos anu dipidangkeun di handap ieu, anu negeskeun yén router ayeuna tiasa ngalaksanakeun fungsionalitas napelkeun alamat IP sacara dinamis ka klien jaringan.

R2#show running-config | section dhcp ip dhcp excluded-address 192.168.2.100 ip dhcp excluded-address 192.168.2.1 192.168.2.10 ip dhcp excluded-address 192.168.2.50 ip dhcp pool POOL-B network 192.168.2.0 255.255.255.0 default-router 192.168.2.100 dns-server 192.168.2.50 

CATETAN: Pangladén dhcp tiasa ditumpurkeun nganggo no service dhcpparéntah sareng diaktipkeun deui nganggo service dhcpparéntah dina modeu konfigurasi global.

DHCP Server Router Tés

Sakali kami parantos ngonfirmasi yén router ayeuna parantos ngonpigurasi janten server DHCP, urang tiasa nguji fungsionalitasna ku nyobian napelkeun alamat Ip ka klien. Tina jaringan kami, kami gaduh 4 PC anu bertindak salaku klien. Sateuacan konfigurasi, router anu dikonpigurasi salaku server DHCP teu tiasa napelkeun alamat PC sacara dinamis, DHCP gagal sapertos anu dipidangkeun. Gagal Konfigurasi DHCP Saatos konfigurasi, urang bakal cobian deui napelkeun unggal klien alamat IP ku milih pilihan DHCP dina jandela panganteur konfigurasi IP. DHCP jalan suksés. Ieu nunjukkeun yén router urang ayeuna DHCP diaktipkeun. Sukses Konfigurasi DHCP Urang ogé tiasa nyobian nguji komunikasi antara dua klien dina subnet anu sami nganggo pingparéntah. Jaringan kami, PC5 tiasa komunikasi sareng PC4 nganggo alamat IP anu ditugaskeun sapertos anu dipidangkeun. Konfigurasi Jaringan Ping

CATETAN: Tina alamat IP anu ditugaskeun éta écés yén pangladén DHCP masihan alamat tina .11 teu kalebet alamat IP tina .1 dugi ka .10 sareng .50 anu kalebet alamat anu teu kalebet.

kacindekan

Sakumaha anu ku urang tingali, router jaringan tiasa ngahemat biaya organisasi pikeun mésér server khusus ku nyayogikeun fungsionalitas server DHCP nalika dikonpigurasi leres. Inpormasi ieu penting pisan sareng bakal ngalengkepan murid ku pangaweruh ngeunaan cara ngonpigurasikeun router pikeun ngaleungitkeun beban alamat IP anu statik. Pikeun nyimpulkeun:

  • Urang diajar naon DHCP server.
  • Urang digali kumaha ngagunakeun router pikeun meta salaku server DHCP.
  • Urang ngonpigurasi jaringan, diverifikasi sarta ngonpigurasi routers pikeun ngalakukeun fungsi server DHCP.
  • Urang diajar kumaha ngaktipkeun sareng nganonaktipkeun server DHCP dina jaringan.

Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan konfigurasi DHCP-router di dieu. Wilujeng coding. Peer Review Kontribusi ku: Collins Ayuya Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) nyaéta protokol lapisan aplikasi anu dipaké pikeun nyebarkeun rupa-rupa parameter konfigurasi jaringan ka alat dina jaringan TCP/IP. – Alamat IP, subnet mask, gateway standar, server DNS, jsb. DHCP nganggo arsitektur klien-server; klien DHCP dikonpigurasi pikeun menta parameter jaringan tina server DHCP dina jaringan. A server DHCP geus ngonpigurasi ku kolam renang alamat IP sadia tur nangtukeun salah sahijina ka klien DHCP. A router Cisco bisa ngonpigurasi salaku server DHCP. Ieu léngkah-léngkahna:

  1. Ngaluarkeun alamat IP tina ditugaskeun ku DHCP ku ngagunakeun ip dhcp excluded-address FIRST_IP LAST_IP
  2. Jieun kolam renang DHCP anyar nganggo paréntah ip dhcp pool NAME .
  3. Nangtukeun subnet anu bakal dianggo pikeun napelkeun alamat IP ka host nganggo paréntah SUBNET SUBNET_MASK jaringan .
  4. Nangtukeun gateway standar nganggo paréntah IP standar-router .
  5. Nangtukeun server DNS nganggo paréntah alamat IP dns-server .
  6. (Opsional) Nangtukeun ngaran domain DNS ku ngagunakeun ip domain-ngaran NAME paréntah.
  7. (Opsional) Nangtukeun lilana ngajakan nganggo paréntah ngajakan DAYS HOURS MINUTES . Upami anjeun henteu netepkeun argumen ieu, waktos ngajakan standar 24 jam bakal dianggo.

Ieu conto konfigurasi:

Floor1(config)#ip dhcp kaasup-alamat 192.168.0.1 192.168.0.50 Floor1 (config) # ip dhcp kolam renang Floor1DHCP Floor1(dhcp-config)#jaringan 192.168.0.0 255.255.255.0 Floor1 (dhcp-config) # standar-router 192.168.0.1 Floor1 (dhcp-config) # DNS-server 192.168.0.1

Dina conto di luhur anjeun tiasa ningali yén kuring parantos ngonpigurasi pangladén DHCP kalayan parameter di handap ieu:

  • alamat IP tina rentang 192.168.0.1 – 192.168.0.50 moal ditugaskeun ka host.
  • kolam renang DHCP dijieun jeung ngaranna Floor1DHCP
  • alamat IP anu ditugaskeun ka host bakal tina rentang 192.168.0.0/24 .
  • alamat IP gateway standar nyaéta 192.168.0.1
  • alamat IP pangladén DNS nyaéta 192.168.0.1

Pikeun ningali inpormasi ngeunaan alamat anu ayeuna diséwakeun, anjeun tiasa nganggo paréntah show ip dhcp binding :

Floor1#show ip dhcp mengikat Alamat IP Client-ID/ Lease Tipe kadaluwarsa Alamat hardware 192.168.0.51 0060.5C2B.3DCC -- Otomatis

Dina kaluaran di luhur anjeun tiasa ningali yén aya hiji klien DHCP tunggal anu ditugaskeun alamat IP 192.168.0.51 . Kusabab kami parantos ngaluarkeun alamat IP tina rentang 192.168.0.1 – 192.168.0.50 , alat éta ngagaduhan alamat anu munggaran sayogi – 192.168.0.51 . Pikeun nembongkeun inpormasi ngeunaan pools DHCP anu dikonpigurasi, anjeun tiasa nganggo paréntah show ip dhcp pool :

Floor1 # nunjukkeun ip kolam renang dhcp Kolam Renang Lantai 1DHCP: Tanda pamakean (luhur/rendah): 100/0 Ukuran subnet (mimiti/salajengna): 0/0 Jumlah alamat: 254 Alamat disewakeun: 1 Alamat teu kaasup: 1 Acara ditunda : teu aya 1 subnet ayeuna aya di kolam renang Indéks ayeuna rentang alamat IP Diséwakeun/Kaluar/Total 192.168.0.1 192.168.0.1 - 192.168.0.254 1 / 1 / 254 

Paréntah ieu nunjukkeun sababaraha inpormasi penting ngeunaan kolam renang DHCP anu dikonpigurasi dina alat – nami kolam renang, jumlah total alamat IP, jumlah alamat anu diséwakeun sareng teu kalebet, rentang IP subnet, jsb. Unduh kami Free CCNA Study Guide PDF pikeun catetan lengkep ngeunaan sadaya topik ujian CCNA 200-301 dina hiji buku. Kami nyarankeun Cisco CCNA Gold Bootcamp salaku kursus pelatihan CCNA utama anjeun . Ieu mangrupikeun kursus Cisco online anu paling luhur kalayan rating rata-rata 4.8 tina langkung ti 30,000 ulasan umum sareng mangrupikeun standar emas dina pelatihan CCNA: Huawei nganggo tarjamahan mesin digabungkeun sareng koréksi manusa pikeun narjamahkeun dokumén ieu ka basa anu béda pikeun ngabantosan anjeun langkung ngartos eusi dokumén ieu.
Catetan: Malah tarjamahan mesin anu paling canggih teu tiasa cocog sareng kualitas panarjamah profésional.
Huawei moal nanggung tanggung jawab kana katepatan tarjamahan sareng disarankeun yén anjeun ngarujuk kana dokumén Inggris (tumbu anu parantos disayogikeun).

Larapna

Conto ieu manglaku ka sadaya vérsi sareng router AR.

Syarat Jaringan

Fungsi router salaku server DHCP pikeun dinamis allocate alamat IP ka klien dina ruas jaringan 10.10.1.0/24. Bagéan jaringan ieu diwangun ku dua bagéan subnet: 10.10.1.0/25 jeung 10.10.1.128/25. Alamat IP GE0/0/0 sareng GE0/0/1 dina router nyaéta 10.10.1.1/25 sareng 10.10.1.129/25, masing-masing. Dina ruas jaringan 10.10.1.0/25, ngajakan alamat IP nyaéta 10 dinten sareng 12 jam, nami domain huawei.com, alamat pangladén DNS 10.10.1.2, alamat pangladén NetBIOS 10.10.1.4, sareng egress. alamat gateway nyaeta 10.10.1.1. Diperlukeun yén alamat IP tetep 10.10.1.5 ditugaskeun ka PC kantor (PC_AD) pikeun nyumponan sarat jasa. Dina ruas jaringan 10.10.1.128/25, ngajakan alamat IP 5 dinten, nami domain huawei.com, alamat pangladén DNS 10.10.1.2, teu aya alamat pangladén NetBIOS anu dikonpigurasi, sareng alamat gateway egress nyaéta 10.10. 1.129. Gambar 8-1 Diagram jaringan pikeun ngonpigurasikeun server DHCP

Prosedur

  1. Ngonpigurasikeun router.
    # sysname Router # dhcp ngaktifkeun // Aktipkeun pungsi DHCP. # ip kolam renang ip-pool1 gateway-daptar 10.10.1.1 // Konpigurasikeun alamat gateway. jaringan 10.10.1.0 topeng 255.255.255.128 // Sebutkeun rentang alamat IP anu tiasa dialokasikeun sacara dinamis tina kolam renang alamat IP global. kaasup-ip-alamat 10.10.1.2 // Sebutkeun alamat IP (10.10.1.2) nu teu bisa otomatis disadiakeun ti kolam renang alamat IP. kaasup-ip-alamat 10.10.1.4 // Sebutkeun alamat IP (10.10.1.4) nu teu bisa otomatis disadiakeun ti kolam renang alamat IP. dns-list 10.10.1.2 // Konpigurasikeun alamat server DNS pikeun klien DHCP. nbns-list 10.10.1.4 // Konpigurasikeun alamat server NetBIOS pikeun klien DHCP. ngajakan dinten 10 jam 12 menit 0 // Nyetél ngajakan alamat IP ka 10 poé jeung 12 jam. domain-name huawei.com //Setel nami domain ka huawei.com. statik-meungkeut ip-alamat 10.10.1.5 mac-alamat 00e0-fc67-ce34 // Napelkeun alamat IP tetep PC_AD. # ip kolam renang ip-pool2 gateway-daptar 10.10.1.129 // Konpigurasikeun alamat gateway. jaringan 10.10.1.128 topeng 255.255.255.128 // Sebutkeun rentang alamat IP anu tiasa dialokasikeun sacara dinamis tina kolam renang alamat IP global. dns-list 10.10.1.2 // Konpigurasikeun alamat server DNS pikeun klien DHCP. ngajakan dinten 5 jam 0 menit 0 // Nyetél ngajakan alamat IP ka 5 poé. domain-name huawei.com //Setel nami domain ka huawei.com. # panganteur GigabitEthernet0/0/0 alamat ip 10.10.1.1 255.255.255.128 dhcp pilih global // Konpigurasikeun antarbeungeut pikeun ngagunakeun kolam renang alamat IP global. # panganteur GigabitEthernet0/0/1 alamat ip 10.10.1.129 255.255.255.128 dhcp pilih global // Konpigurasikeun antarbeungeut pikeun ngagunakeun kolam renang alamat IP global. # 
  2. Verify konfigurasi.# Jalankeun paréntah tampilan ip pool on router pikeun nempo konfigurasi kolam renang alamat IP.

diropéa: 2022-10-25 ID Dokumén: EDOC1100130782 Pintonan: 235668 Undeuran: 1794 Peunteun rata-rata: Dokumén Ieu Manglaku ka Produk ieu

File Tanda Tangan Digital

Ngonpigurasikeun server DHCP dina alat Cisco

DHCP loba dipaké dina lingkungan LAN pikeun dinamis nangtukeun alamat IP host ti server terpusat, nu nyata ngurangan overhead administrasi alamat IP. DHCP oge mantuan conserve spasi alamat IP kawates sabab alamat IP euweuh kudu permanén ditugaskeun ka host; ngan maranéhanana sarwa nu disambungkeun ka jaringan nu make alamat IP. Server DHCP napelkeun alamat IP tina pools alamat anu ditangtukeun dina router atanapi router ka klien DHCP sareng ngaturana. Dina tulisan ieu, anjeun bakal diajar kumaha ngonpigurasikeun Cisco Router salaku server DHCP nganggo CLI sareng ngapdet kana sababaraha alat sakaligus dina aplikasi NCM nganggo configlets. Upami anjeun teu acan gaduh NCM dipasang, mangga klik di dieu pikeun ngundeur tur masang aplikasi.

Léngkah pikeun ngonpigurasikeun server DHCP ngaliwatan CLI.

    1. Lebet ka alat nganggo SSH / TELNET sareng buka modeu aktipkeun.
    1. Pindah kana modeu config.
      Router# configure terminal
      Lebetkeun paréntah konfigurasi, hiji per baris. Ditungtungan ku CNTL/Z.
      Router(config)#
    1. Ngaluarkeun alamat IP tina ditugaskeun ku DHCP ku ngagunakeun ip dhcp exluded-address FIRST_IP LAST_IP
      Router(config)#ip dhcp excluded-address 192.168.0.1 192.168.0.50
      Router(config)#
    1. Jieun kolam renang DHCP anyar nganggo paréntah ip dhcp pool NAME
      Router(config)# ip dhcp pool Floor1DHCP
      Router(dhcp-config)#
    1. Nangtukeun subnet anu bakal dianggo pikeun napelkeun alamat IP ka host nganggo paréntah SUBNET SUBNET_MASK jaringan.
      Router(dhcp-config)# jaringan 192.168.0.0 255.255.255.0
      Router(dhcp-config)#
    1. Nangtukeun gateway standar nganggo paréntah IP standar-router
      Router(dhcp-config)# default-router 192.168.0.1
      Router(dhcp-config)#
    1. Nangtukeun server DNS nganggo paréntah alamat IP dns-server.
      Router(dhcp-config)# DNS-server 192.168.0.1
      Router(dhcp-config)#
    1. Balik deui ka modeu konfigurasi hak husus
      Router(dhcp-config)# kaluar
      Router(config)#
    1. Aktipkeun server DHCP dina panganteur ngagunakeun layanan dhcp panganteur-tipe paréntah angka
      Router(config)# jasa dhcp vlan1
      Router(config)#
    1. Kaluar config mode
      Router(config)# kaluar
      Router#
    1. Pikeun ningali inpormasi ngeunaan alamat anu ayeuna diséwakeun, anjeun tiasa nganggo paréntah ngariung show ip dhcp
      Router# show ip dhcp binding
      IP address Client-ID/ Lease expiration Type
      Alamat hardware
      192.168.0.51 0060.5C2B.3DCC — AutomaticDina kaluaran di luhur anjeun tiasa ningali yén aya hiji klien DHCP tunggal nu ieu ditugaskeun alamat IP 192.168.0.51. Kusabab kami parantos ngaluarkeun alamat IP tina rentang 192.168.0.1 – 192.168.0.50, alat éta ngagaduhan alamat anu munggaran sayogi – 192.168.0.51.
    1. Pikeun mintonkeun informasi ngeunaan pools DHCP ngonpigurasi, Anjeun tiasa make show ip dhcp pool command
      Router#show ip dhcp pool
      Pool Floor1DHCP :
      Utilization mark (high/low):
      100/0 Subnet size (first/next): 0/0
      Total alamat: 254
      Alamat diséwakeun: 1
      Alamat dicabut: 1
      Kajadian anu ditunda: subnet none1 ayeuna aya dina kolam renang
      Indéks ayeuna rentang alamat IP Diséwakeun/Kaluar/Total
      192.168.0.1 192.168.0.1 — 192.168.0.254 254 Ieu nunjukkeun sababaraha paréntah penting. Inpormasi ngeunaan kolam renang DHCP anu dikonpigurasi dina alat – nami kolam renang, jumlah total alamat IP, jumlah alamat anu diséwakeun sareng teu kalebet, rentang IP subnet, jsb.
  1. Salin konfigurasi jalan kana konfigurasi ngamimitian nganggo paréntah di handap
    Router#tulis memori
    Konfigurasi wangunan… [OK]
    Router#

Konfigurasi anu cocog tiasa didamel dina aplikasi NCM sapertos anu dipidangkeun dina screenshot di handap ieu. Ngonpigurasikeun server DHCP on router Cisco Anjeun ogé tiasa ngaklik tombol di handap pikeun ngaunduh Configlet salaku XML sareng ngimpor kana aplikasi NCM nganggo pilihan impor file.

Ngaran Konfigurasi Ngonpigurasikeun DHCP Server Cisco
Katerangan Modeu palaksanaan naskah
Mode palaksanaan Artikel ieu ngeunaan kumaha carana ngonpigurasikeun Cisco Router salaku server DHCP maké CLI na kumaha carana ngapdet dina sababaraha alat sakaligus dina aplikasi NCM maké configlets.
Eusi Konfigurasi ngonpigurasikeun terminal
ip dhcp kaasup-alamat $ EXCLUDE_FIRST_IP $ EXCLUDE_LAST_IP ip dhcp
pool $ MY_POOL_NAME
jaringan $ SUBNET $ SUBNET_MASK
standar-router $ DEFAULT_ROUTER_IP
dns-server $ DNS_SERVER_IP
exit
service dhcp $ interfACE memori dhcp $ INTERFACE ingetan dhcp

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *