Beda sareng komputer Windows, laptop Chrome OS henteu nyimpen seueur inpormasi ngeunaan éta, éta utamina berorientasi browser. Ku kituna, balikan deui teuas occasional teu deal badag teuing. Kumaha Hard Balikan deui Chromebook Dina pituduh ieu, kami bakal ngajelaskeun ka anjeun kumaha cara hard restart sareng ngareset pabrik Chromebook. Unggal PC desktop gaduh tombol balikan deui anu maksakeun langsung ngareset. Sapertos laptop, kalolobaan Chromebook henteu gaduh tombol khusus pikeun reset/restart. Cara anu paling lugas sareng biasa pikeun ngamimitian deui Chromebook nyaéta ku ngan saukur mareuman sareng ngahurungkeun deui. Ieu kumaha ngalakukeun ieu:

  1. Pindah ka bagian bewara (dimana anjeun biasana mendakan tingkat kakuatan ayeuna, Wi-Fi, sareng inpormasi waktos).
  2. Pilih daérah ieu sareng nganggo ikon Pareuman di luhur ménu béwara.
  3. Sakali alatna pareum, kantun hurungkeun deui nganggo tombol dayana.

Metodeu balikan deui Chromebook ieu sanés anu anjeun sebut “balikan deui teuas,” tapi cara anu paling aman pikeun ngamimitian deui alat anjeun. Éta mastikeun yén pagawéan sareng status anjeun ayeuna disimpen, aman mareuman alat. Ngalakukeun reset teuas dina Chromebook ngan kudu dipigawé lamun alat teu ngabales balikan deui biasa, sakumaha outlined luhur. Upami anjeun tiasa, kaluar tina akun Google anjeun ( tombol Kaluar aya di gigireun ikon Pareum). Upami anjeun henteu ngalakukeun ieu, anjeun résiko kaleungitan sadayana anu anjeun damel ti saprak kaluar terakhir. Ayeuna, cobian ngajalankeun hard restart:

  1. Tahan tombol daya pikeun sababaraha detik. Ieu kedah kaluar anjeun tina akun Google anjeun, tapi éta henteu 100% dipercaya.
  2. Pake tombol daya pikeun ngamimitian deui nyadangkeun alat.

Ieu metode alternatif:

  1. Tahan tombol Refresh .
  2. Ketok tombol Daya .

Ieu kedah otomatis ngabalikan deui Chromebook anjeun. Pikeun tablet Chrome OS, mencét sareng nahan tombol Daya sareng tombol Jilid Kaluhur kedah ngalakukeun trik.

Kumaha Hard Reset Chromebook

A “hard reset” atawa “factory reset” nyaéta prosés mulangkeun alat ka setelan pabrik na. Leres, ieu ngabalikeun Chromebook anjeun ka setélan aslina – sami sareng nalika anjeun mimiti nampi. A reset pabrik mindeng dipigawé lamun aya masalah pengkuh jeung alat jeung lamun euweuh nu sejenna ngahasilkeun solusi. Disarankeun ogé yén anjeun ngalakukeun hard reset nalika anjeun yakin yén anjeun moal nganggo deui. Sateuacan anjeun neraskeun reset, cobian balikan deui alat, sakumaha anu dijelaskeun di luhur. Upami ieu henteu jalan, mareuman ekstensi Google Chrome hiji-hiji pikeun ningali naha ieu ngarengsekeun masalahna. Upami ieu ogé henteu ngabantosan, pilihan anjeun ngan ukur ngalakukeun reset teuas. Ngalakukeun reset pabrik hartosna kaleungitan sadaya inpormasi dina hard drive alat. Unggal file dina éta bakal dipupus, sareng ieu kalebet sadayana eusi folder Unduhan. Ieu sababna penting pisan pikeun mastikeun yén anjeun parantos nyadangkeun sadaya data anu relevan tina alat. Anjeun tiasa nganggo flash drive éksternal pikeun ieu, atanapi unggah sadayana anu penting pikeun Google Drive. Nalika anjeun 100% yakin yén anjeun siap ngalakukeun reset, laksanakeun ieu:

  1. Kaluar tina Chromebook.
  2. Pencét Ctrl + Alt + Shift + R dina keyboard anjeun sareng tahan tombol ieu.
  3. Dina jandela nu nembongan, buka Balikan deui .
  4. Dina jandéla salajengna, buka PowerWash tur pilih Teruskeun .
  5. Taliti turutan parentah dina layar.
  6. Asup ka Akun Google lamun dipenta. Émut yén akun ieu bakal janten akun anu gaduh Chromebook saatos reset pabrik parantos réngsé.
  7. Teraskeun sareng setel alat Chromebook anu nembe direset.

Dina kalolobaan kasus, reset pabrik bakal ngurus masalah Chromebook anjeun. Upami masalah anu sami tetep aya, hubungi dukungan Google atanapi rujuk ka pangecér/pabrik alat.

Métode séjén

Laptop Chrome OS tiasa asalna tina sababaraha pabrik. Sanajan sabagéan ageung model Chromebook nganggo paréntah standar (digariskeun di luhur) pikeun reset teuas, sababaraha model jalan béda. Ieu kumaha carana ngareset mérek Chromebook anu béda-béda:

Kumaha Hard Balikan deui Chromeboxes Samsung, Acer, sareng ASUS

Alat Chrome OS ti pabrik ieu disebut “Chromeboxes”. Ieu kumaha cara ngareset Chromebox:

  1. Pareuman alat nganggo salah sahiji metodeu anu digariskeun.
  2. Cabut kabel kakuatan.
  3. Colokkeun kabel deui.

Alat kudu ngamimitian nyadangkeun sacara otomatis.

Kumaha Hard Balikan deui Lenovo ThinkPad X131e

Sanajan ThinkPad X131e sanes hiji-hijina Chromebook ti Lenovo, métode hard-reset pikeun modél ieu ngagambarkeun lolobana alat Lenovo Chrome OS lianna.

  1. Pareuman ThinkPad X131e nganggo salah sahiji metodeu anu disebatkeun di luhur.
  2. Cabut kabel kakuatan tina alat.
  3. Cabut batré alat.
  4. Pasang deui batréna.
  5. Colokkeun adaptor deui kana alat.
  6. Hurungkeun ThinkPad nganggo tombol daya.

Kumaha Hard Balikan deui ASUS Chromebit

Beda sareng model ASUS Chrome OS anu sanés, Chromebit nganggo metode anu rada béda.

  1. Pareuman alat ku nuturkeun pitunjuk di luhur.
  2. Cabut kabel kakuatan. Pastikeun yén anjeun antosan sahenteuna sababaraha detik.
  3. Lajeng, colokkeun kabel deui.
  4. Hurungkeun Chromebit.

Penting pikeun anjeun antosan sateuacan nyolokkeun kabel deui, sabab alat éta moal ngamimitian deui upami henteu.

Acer Cr-48 jeung AC700

Pikeun ngabalikan deui Acer Chromebook modél Cr-48 sareng AC700, anjeun henteu kedah nyabut kabel ngecas, tapi batréna:

  1. Pareuman alat.
  2. Cabut batréna.
  3. Hayu eta diuk pikeun sababaraha detik.
  4. Pasang deui batréna.
  5. Hurungkeun alat.

Samsung Series 5 sareng Series 5 550.

Samsung Series 5 Chromebooks dianggo rada béda ti sésa produk Samsung Chrome OS.

Samsung séri 5

  1. Pareuman alat.
  2. Cabut adaptorna.
  3. Anggo klip kertas atanapi barang leutik anu sami pikeun mencét tombol anu aya dina liang dina tonggong alat (handapeun liang pendingin).
  4. Pencét jeung tahan jeung objék bari anjeun nyambungkeun deui adaptor.
  5. Saatos réngsé, hurungkeun Chromebook.

Samsung Series 5 550

Runtuyan 5 550 ngagunakeun métode anu sarua sakumaha Series biasa 5. Hijina bédana dieu nyaeta ceuk liang ayana dina tonggong alat, di tengah handap.

FAQ tambahan

Naon anu anjeun laksanakeun upami Chromebook anjeun beku?

Henteu masalah upami anjeun nganggo PC Windows, komputer Mac, atanapi Chromebook, katirisan alat sok kamungkinan. Inpo ieu biasana aya hubunganana sareng masalah parangkat lunak sareng diwakilan ku layar anu teu responsif. Ieu mangrupikeun salah sahiji kaayaan dimana balikan deui keras diperyogikeun. Janten, upami Chromebook anjeun beku, cobian laksanakeun pilihan balikan deui anu digariskeun di luhur. Sahenteuna salah sahiji ieu kedah dianggo. Upami henteu, hubungi pangecér atanapi produsén alat.

Naha Chromebook kuring moal hurung?

Upami Chromebook anjeun henteu hurung, nahan kenop daya sababaraha detik tiasa ngabantosan. Upami henteu, laksanakeun sababaraha léngkah reset anu disebatkeun. Coba tinggalkeun alatna dicabut colokan salila sababaraha jam. Candak batréna kaluar (lamun boga hiji) jeung ninggalkeun eta. Upami Chromebook masih henteu hurung nalika nyambungkeun deui ka sumber listrik, hubungi pangecér atanapi produsén. Upami alatna tiasa dianggo saé nalika dicolokkeun, tapi henteu hurung nalika dicolokkeun, batréna sigana peryogi ngagantian.

Naha henteu kunanaon ngantepkeun Chromebook dicolokkeun?

Upami anjeun henteu sering mindahkeun Chromebook anjeun, hal anu paling gampang dilakukeun nyaéta ngantepkeun éta dipasang sepanjang waktos. Nanging, sapertos alat anu sanés, kaayaan ngecas anu terus-terusan ieu tiasa ngirangan umur batre na. Ninggalkeun alat pikeun ngecas sapeuting henteu kunanaon. Ngeusi batre sababaraha jam saatos ngahontal kapasitas batre pinuh na ogé henteu kunanaon. Tapi aya kalana, anjeun kedah cabut alat sareng ngantepkeun batréna dugi ka 20%. Prakték pangsaéna nyaéta ngalakukeun ieu unggal dinten. Bisa jadi rada pikaboseneun, tapi bakal manjangkeun umur batre Chromebook anjeun.

Naha Chromebook kuring jadi hideung?

Lamun layar Chromebook jadi taram atawa hideung, ieu paling dipikaresep alatan sipat hemat batré na. Ngalakukeun tindakan naon waé dina éta kedah mulangkeun layar ka kacaangan pinuh. Upami henteu, paké kenop keyboard nu sasuai pikeun ningkatkeun kacaangan layar. Upami layar alat anjeun poék sareng teu ngaréspon, cobian hurungkeun deui. Hubungi dukungan téknologi upami alatna henteu hurung deui.

Naon hartosna lampu biru dina Chromebook?

Lampu biru padet mangrupikeun indikasi yén alat Chromebook anjeun dihurungkeun. Lampu oranyeu kedip-kedip nunjukkeun mode sare. Upami anjeun teu ningali lampu, alat pareum atanapi pareum batré.

Balikan deui Chromebook

Sanaos kalolobaan Chromebook di-restart ku cara anu sami, sababaraha peryogi pendekatan anu béda. Turutan tungtunan di luhur pikeun nyobaan ngareset ku cara biasa sateuacan ngalih ka hard reset, sareng pariksa naha Chromebook anjeun aya dina daptar “Metode Lain”. Naha anjeun parantos ngabalikan deui alat Chrome OS anjeun? Naha anjeun sesah milarian modél anjeun dina daptar? Upami anjeun gaduh patarosan atanapi hal pikeun nambihan kana diskusi ieu, pencét bagian koméntar di handap sareng wartosan kami naon anu aya dina pikiran anjeun.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *