Bluetooth nyaéta téknologi nirkabel anu dipaké pikeun tukeur data dina jarak anu pondok, tina alat sélulér maneuh. Ieu nyiptakeun jaringan area pribadi (PAN) kalayan tingkat kaamanan anu luhur. Téknologi ieu diciptakeun ku padagang telekomunikasi Ericsson di 1994 sareng awalna direncanakeun janten alternatif nirkabel pikeun kabel data RS-232. Bluetooth mibanda kamampuhan pikeun nyambungkeun sababaraha alat dina hiji waktu nu overcomes masalah sinkronisasi. Bluetooth dikokolakeun ku Bluetooth Special Interest Group, nu diwangun ku leuwih ti 18.000 pausahaan anggota ngawengku wewengkon telekomunikasi, komputasi, jaringan jeung éléktronika konsumén. Grup kapentingan husus oversees ngembangkeun spésifikasi, ngatur program kualifikasi sarta ngajaga mérek dagang. Hiji alat kedah mumpuni kana standar anu ditetepkeun ku grup pikeun dipasarkan salaku alat Bluetooth. Rentang Operasi

Bluetooth beroperasi dina rentang 2400-2483,5 MHz. Ieu aya dina pita frékuénsi radio jarak pondok Industrial, Scientific and Medical (ISM) 2.4 GHz global anu teu dilisensikeun sacara global. Téknologi radio anu digunakeun ku Bluetooth disebut spéktrum sumebar frékuénsi-hopping. Data anu dikirimkeun dibagi kana pakét sareng unggal pakét dikirimkeun dina salah sahiji tina 79 saluran Bluetooth anu ditunjuk. Unggal saluran boga rubakpita 1MHz jeung saluran kahiji dimimitian dina jam 2402 MHz terus nepi ka 2480 MHz dina increments 1MHz. Bluetooth ngalaksanakeun 1600 “hops” per detik, sareng Adaptive Frékuénsi-Hopping (AFH) diaktipkeun. Komunikasi

Alat Bluetooth tiasa komunikasi sareng maksimal tujuh alat dina piconet (jaringan komputer khusus nganggo téknologi Bluetooth), sanaos henteu sadaya alat ngahontal maksimal ieu. Alat-alatna tiasa ngalih peran, ku kasapukan, sareng alat sekundér tiasa janten alat master. Salaku conto, headset anu ngamimitian sambungan kana telepon bakal ngamimitian salaku master, sabab éta ngamimitian sambungan, tapi salajengna tiasa mutuskeun janten alat bawahan. The Bluetooth Core Spesifikasina nyadiakeun keur sambungan dua atawa leuwih piconet pikeun ngabentuk scatternet a, nu alat nu tangtu sakaligus maénkeun peran master dina hiji piconet jeung peran bawahan dina sejen. Mindahkeun Data

Data tiasa ditransfer antara master sareng hiji alat anu sanés dina waktos anu ditangtukeun. Alat master milih mana bawahan pikeun komunikasi, biasana gancang pindah ti hiji alat ka sejen dina fashion round-robin. Sambungan

Aya sababaraha USB Bluetooth adapters atawa “dongles” sadia, sababaraha ogé ngawengku hiji adaptor IrDA. Dongles Bluetooth heubeul, boga kamampuhan kawates. Aranjeunna ngan ukur nawiskeun Bluetooth Enumerator sareng inkarnasi Radio Bluetooth anu kirang kuat. Alat-alat ieu tiasa ngahubungkeun komputer sareng Bluetooth dina jarak 100 méter, tapi aranjeunna henteu nawiskeun seueur jasa sapertos adaptor modern. Mangpaat

Bluetooth mangrupikeun protokol komunikasi ngagantian kawat standar anu dirarancang khusus pikeun konsumsi daya anu rendah, kalayan jarak pondok dumasar kana microchip transceiver béaya rendah dina unggal alat. Kusabab alat-alatna nganggo sistem komunikasi radio, alat-alatna henteu kedah saling ningali, tapi jalur nirkabel kuasi optik kedah sayogi. Ngabandingkeun Bluetooth jeung Wi-Fi

Bluetooth sareng Wi-Fi gaduh sababaraha aplikasi anu sami, kalebet nyetel jaringan, nyitak atanapi nransferkeun file. Bédana nyaéta Wi-Fi dimaksudkeun salaku gaganti kabel pikeun aksés jaringan daérah lokal. Bluetooth dimaksudkeun pikeun alat portabel sareng aplikasina. Bluetooth dianggo pikeun ngagentos kabel dina sababaraha aplikasi anu dibawa sacara pribadi dina setélan mana waé sareng ogé tiasa dianggo pikeun aplikasi lokasi tetep. Wi-Fi mangrupakeun versi nirkabel tina jaringan Ethernet kabel, sarta merlukeun konfigurasi pikeun nyetél sumberdaya dibagikeun, ngirimkeun payil tur nyetel Tumbu audio. Wi-Fi nganggo frekuensi radio anu sami sareng Bluetooth, tapi kalayan kakuatan anu langkung luhur, nyababkeun tingkat bit anu langkung luhur sareng jarak anu langkung saé ti base station. Alat Bluetooth

Téknologi Bluetooth dianggo dina seueur produk, sapertos telepon, tablet, pamuter media, sareng sababaraha headset definisi tinggi, modem sareng jam tangan. Téknologi mangpaat nalika nransferkeun inpormasi antara dua atanapi langkung alat anu caket dina kaayaan rubakpita handap. Bluetooth ilaharna dipaké pikeun mindahkeun data sora jeung telepon atawa data bait jeung komputer genggam. Kaamanan

Bluetooth nganggo karusiahan, auténtikasi sareng turunan konci kalayan algoritma khusus dumasar kana SAFER + block cipher. Generasi konci Bluetooth umumna dumasar kana PIN Bluetooth, nu kudu diasupkeun kana kadua alat eta. Prosedur ieu tiasa dirobih upami salah sahiji alat gaduh PIN tetep. Salila papasangan, konci master dihasilkeun, ngagunakeun algoritma E22. Cipher stream EO dianggo pikeun énkripsi pakét, masihan karusiahan sareng dumasar kana rahasia kriptografi anu dibagikeun, nyaéta konci tautan atanapi master key anu parantos didamel sateuacana. Aya seueur aplikasi sareng kagunaan pikeun téknologi Bluetooth, seueur deui anu dipikiran unggal dinten. Sajauh ieu, éta parantos janten cara anu paling suksés pikeun ngahubungkeun manusa ka komputer pikeun ngagampangkeun ngumpulkeun inpormasi sareng komunikasi. Kanggo inpo ngeunaan infrastruktur nirkabel nu sarupa jeung Bluetooth, buka http://www.abr.com/Solution/Managed-Services. Seueur alat éléktronik ayeuna ngahijikeun téknologi Bluetooth pikeun ngamungkinkeun komunikasi nirkabel sareng alat Bluetooth sanés. Sateuacan nganggo Bluetooth, penting pikeun ngartos naon éta, naon résiko kaamanan anu ditingalikeun, sareng kumaha cara ngajagaan diri anjeun.

Naon Bluetooth?

Téknologi Bluetooth ngamungkinkeun alat pikeun saling komunikasi tanpa kabel atanapi kawat. Bluetooth ngandelkeun frékuénsi radio jarak pondok, sareng alat naon waé anu nganggo téknologi tiasa komunikasi salami jarakna dina jarak anu diperyogikeun. Téknologi ieu sering dianggo pikeun ngijinkeun dua jinis alat pikeun saling komunikasi. Éta mangrupikeun “standar” éléktronika, anu hartosna produsén anu hoyong ngalebetkeun fitur ieu kedah ngalebetkeun syarat khusus kana alat éléktronikna. Spésifikasi ieu mastikeun yén alat éta tiasa mikawanoh sareng berinteraksi sareng alat sanés anu nganggo téknologi Bluetooth. Seueur alat éléktronik pribadi (PED) nganggo téknologi Bluetooth. Contona, Anjeun bisa jadi bisa ngoperasikeun komputer Anjeun ku keyboard nirkabel atawa make headset nirkabel pikeun ngobrol dina telepon sélulér Anjeun.

Naon sababaraha masalah kaamanan?

Gumantung kana kumaha éta dikonpigurasikeun, téknologi Bluetooth tiasa cukup aman. Anjeun tiasa ngamangpaatkeun pamakean auténtikasi konci na (tingali Ngartos Tanda Tangan Digital kanggo inpormasi lengkep) sareng énkripsi. Hanjakalna, seueur alat Bluetooth ngandelkeun nomer idéntifikasi pribadi (PIN) numerik pondok tibatan kecap akses atanapi frasa sandi anu langkung aman (tingali Milih sareng Ngajagi Sandi kanggo inpormasi lengkep). Upami aya anu tiasa “manggihan” alat Bluetooth anjeun, anjeunna tiasa ngirim pesen anu henteu dipénta atanapi nyiksa jasa Bluetooth anjeun, anu tiasa nyababkeun anjeun ditagihkeun biaya tambahan. Anu langkung parah, panyerang tiasa mendakan jalan pikeun ngaksés atanapi ngaruksak data anjeun. Salah sahiji conto jinis kagiatan ieu nyaéta «bluesnarfing,» anu ngarujuk kana panyerang anu nganggo sambungan Bluetooth pikeun maok inpormasi tina alat Bluetooth anjeun. Oge, virus atawa kodeu jahat séjénna bisa ngamangpaatkeun téknologi Bluetooth pikeun nginféksi alat séjén. Upami anjeun katépaan, data anjeun tiasa rusak, dikompromi, dipaling, atanapi leungit. Anjeun ogé kedah sadar kana usaha ngayakinkeun anjeun pikeun ngirim inpormasi ka batur anu anjeun teu percanten kana sambungan Bluetooth (tingali Ngahindarkeun Téknik Sosial sareng Serangan Phishing kanggo inpormasi lengkep).

Kumaha anjeun tiasa ngajaga diri?

  • Pareuman Bluetooth sawaktos Anjeun keur teu make eta. Kacuali anjeun aktip mindahkeun inpormasi tina hiji alat ka alat anu sanés, pareumkeun téknologi pikeun nyegah jalma anu henteu sah ngaksés éta.
  • Anggo Bluetooth dina modeu “disumputkeun”. Nalika Bluetooth diaktipkeun, pastikeun éta “disumputkeun,” henteu “bisa kapanggih”. Modeu disumputkeun nyegah alat Bluetooth anu sanés ngakuan alat anjeun. Ieu henteu nyegah anjeun ngagunakeun alat Bluetooth anjeun babarengan. Anjeun tiasa «pasangkeun» alat ambéh maranéhanana bisa manggihan silih sanajan maranéhanana dina modeu disumputkeun. Sanaos alat-alat (contona, telepon sélulér sareng headset) kedah aya dina mode anu tiasa dipanggihan pikeun mimitina milarian masing-masing, saatos aranjeunna “dipasangkeun”, aranjeunna bakal teras-terasan saling mikawanoh tanpa kedah mendakan deui sambunganna.
  • Ati-ati dimana anjeun nganggo Bluetooth. Waspada lingkungan anjeun nalika masangkeun alat atanapi beroperasi dina mode anu tiasa dipanggihan. Contona, upami anjeun aya dina «hotspot» nirkabel umum, aya résiko anu langkung ageung yén batur tiasa ngahalangan sambunganna (tingali Ngamankeun Jaringan Nirkabel kanggo inpormasi anu langkung lengkep) tibatan upami anjeun aya di bumi atanapi mobil anjeun.
  • Evaluasi setélan kaamanan anjeun. Kaseueuran alat nawiskeun rupa-rupa fitur anu anjeun tiasa nyaluyukeun pikeun nyumponan kabutuhan sareng syarat anjeun. Nanging, ngaktipkeun fitur-fitur anu tangtu tiasa ngajantenkeun anjeun langkung rentan diserang, janten mareuman fitur anu teu dipikabutuh atanapi sambungan Bluetooth. Pariksa setelan Anjeun, utamana setelan kaamanan, tur pilih pilihan nu minuhan kabutuhan Anjeun tanpa nempatkeun Anjeun dina ngaronjat resiko. Pastikeun yén sadaya sambungan Bluetooth anjeun dikonpigurasi pikeun merlukeun sambungan anu aman.
  • Ngamangpaatkeun pilihan kaamanan. Diajar pilihan kaamanan naon anu ditawarkeun alat Bluetooth anjeun, sareng manfaatkeun fitur sapertos auténtikasi sareng enkripsi.

Mangga bagikeun pikiran anjeun. Simkuring nembe diropéa survey produk anonim kami; kami ngabagéakeun eupan balik anjeun.

Lalaki maké earbuds nirkabel Luis Alvarez / Getty Gambar Éspañol | Langkung énggal smartphone atanapi tablet anjeun, langkung dipikaresep éta henteu gaduh jack headphone. Sareng seueur mobil énggal anu teu gaduh pamuter CD, janten waktosna pikeun nangkeup Bluetooth. Bluetooth nyaéta téknologi komunikasi nirkabel jarak pondok. Anjeun tiasa nganggo éta upami anjeun gaduh beurit nirkabel tanpa panarima ukuran gambar leutik anu misah anu anjeun kedah pasang kana port USB. Kaseueuran tracker kabugaran sareng jam tangan pinter nyambung ka smartphone anjeun nganggo Bluetooth. Kibor nirkabel sering nyambung ka laptop sareng tablet nganggo Bluetooth. Fitur AirDrop iPhone anjeun sareng Telepon Android ‘Nearby Share nganggo Bluetooth sareng Wi-Fi pikeun ngabagi poto sareng file tina smartphone sareng réréncangan anu gaduh telepon anu sami. Pad sareng pangendali kaulinan vidéo komunikasi sareng konsolna ngalangkungan Bluetooth. Sababaraha bar sora ngahubungkeun sareng TV pinter anu langkung énggal ngalangkungan Bluetooth. Konci panto tanpa konci tiasa nganggo Bluetooth pikeun ngamungkinkeun telepon anjeun mukakeunana. Alat bantu dédéngéan pang anyarna malah nyambung sareng smartphone sareng TV pinter ngalangkungan Bluetooth. Tapi nalika jalma mikirkeun Bluetooth, aranjeunna mikirkeun headset nirkabel, anu tiasa sakedik sapertos earbuds atanapi ageung sapertos headphone over-the-ceuli. Kadang-kadang set bakal dilebetkeun kana smartphone anjeun. Upami anjeun hoyong mésér set, hargana tiasa dibasajankeun sakitar $15 dugi ka langkung ti $500, janten parios rating para palanggan pikeun kualitas sora.

Alat anu diaktipkeun Bluetooth henteu otomatis nyambung. Éta pikeun mastikeun privasi anjeun dijagi. Ngabogaan Bluetooth Anjeun salawasna on, sanajan tanpa alat disambungkeun, moal boros batré Anjeun. Janten ieu kumaha cara nyetél headset atanapi spiker Bluetooth. Léngkahna dianggo sacara umum pikeun alat anu sanés ogé.

1. Aktipkeun Bluetooth

Sistem spiker tiasa gaduh prosés anu béda pikeun nyambungkeun, tapi ngajantenkeun ieu sering saderhana. Hurungkeun Bluetooth alat Anjeun tur boga aranjeunna “manggihan” silih. Pikeun Apple: Pindah ka Setélan ; ketok Bluetooth . Pikeun Android: Pindah ka Setélan ; ketok Sambungan , teras Bluetooth .

2. Masangkeun alat

Pikeun Apple: Dina judul Alat Abdi atanapi Alat Lain , milarian daptar spiker Bluetooth énggal anu anjeun hoyong pasangkeun; ketok dina daptar éta. Pikeun Android: Ketok Scan . Di handap judul Alat anu Sadia , anjeun bakal ningali daptar spiker Bluetooth énggal. Ketok dina daptar éta.

3. Puter musik Anjeun

Saatos papasangan awal ieu, alat musik sareng sistem speaker anjeun kedah otomatis nyambung. Teras, musik naon waé anu anjeun ulinkeun dina telepon anjeun – kalebet ngalangkungan aplikasi streaming populér sapertos Spotify atanapi Pandora – bakal ngalangkungan headset atanapi speaker nirkabel anjeun.

Pangajaran 1: Naon Bluetooth?

Naon Bluetooth?

Bluetooth mangrupikeun téknologi radio nirkabel anu ngamungkinkeun seueur alat anu béda pikeun nyambung ka anu sanés sareng damel babarengan. Asalna diciptakeun salaku alternatif nirkabel anu murah pikeun keyboard kabel, headphone, speaker, sareng périferal sanés. Ayeuna, seueur jinis alat nganggo Bluetooth, kalebet telepon sélulér, stereo, monitor kaséhatan, sareng pelacak kaamanan. Ampir sadaya alat nirkabel anu anjeun tepang tiasa nganggo téknologi Bluetooth. Bluetooth dingaranan raja Denmark Harold Bluetooth. Logo Bluetooth mangrupikeun kombinasi dua rune Norse pikeun inisial Harold Bluetooth. logo Bluetooth

Conto alat Bluetooth

Anjeun panginten parantos ningali sababaraha alat Bluetooth, atanapi anjeun tiasa gaduh hiji sareng henteu sadar. Di réa patempatan di dunya, alat-alat Bluetooth anu paling kasohor nyaéta headset nirkabel handsfree pikeun telepon sélulér, anu ngamungkinkeun anjeun ngobrol sareng nelepon nalika telepon anjeun masih aya dina saku anjeun. Seueur spiker nirkabel sareng stereo mobil nganggo Bluetooth pikeun maénkeun musik tina alat sanés sapertos telepon sélulér sareng tablet. Kadali jauh pikeun televisi sareng sistem hiburan ngagentos sénsor sareng kabel infra red ku téknologi Bluetooth. Diagram web alat Bluetooth nu disambungkeun Bluetooth tiasa diintegrasikeun kana ampir sadaya téknologi anu anjeun pikirkeun. Dokter tiasa masihan alat ngawaskeun kaséhatan pasienna anu nyambung ka telepon sélulérna sareng ngirim apdet sacara real-time. Sistem entri tanpa konci sareng imah pinter biasana didamel tina sababaraha alat Bluetooth anu disambungkeun. Peternak tiasa ngalacak ternakna nganggo tag ID Bluetooth. Malah aya alat pikeun kapal anu ngalacak pelaut sareng bakal otomatis disada alarm upami aya anu murag ka laut. Salian kagunaan ieu, kalolobaan komputer, tablet, sareng smartphone tiasa nganggo Bluetooth pikeun nyambung langsung ka unggal anu sanés. Hal ieu ngamungkinkeun aranjeunna pikeun nransferkeun file, nyingkronkeun data, sareng ngalirkeun média ka silih, sami sareng sambungan langsung tina WiFi atanapi Internét.

Meunang teknis

Bluetooth tiasa dianggo sami sareng WiFi sareng jaringan sélulér, tapi dirancang pikeun tujuan anu béda. Sanaos Bluetooth tiasa ngalaksanakeun sababaraha pungsi anu sami sareng WiFi, éta dioptimalkeun pikeun ngalaksanakeun tugas anu langkung saderhana dina jarak anu langkung pondok. Biasana, WiFi sareng téknologi sélulér dianggo pikeun ngadamel jaringan ageung atanapi nyambungkeun sababaraha alat ka Internét, sedengkeun Bluetooth tiasa dianggo dina skala anu langkung alit, sapertos nyambungkeun headset ka telepon sélulér atanapi spiker ka tablet. Ku cara kieu, aranjeunna pelengkap tinimbang téknologi bersaing.

Kumaha ngagunakeun Bluetooth

Salah sahiji kaunggulan Bluetooth nyaéta betah nyambungkeun alat. Upami anjeun hoyong nyambungkeun dua alat – sapertos telepon sélulér sareng headphone – prosésna cukup saderhana. Émut, yén ménu Bluetooth dina seueur alat bakal rada béda.

  • Identipikasi upami alat gaduh Bluetooth. Pilarian logo anu dicitak dina alat sorangan atanapi dina Panel Kontrol atanapi halaman Setélan. Upami anjeun balanja alat Bluetooth, kotak ritel kedah aya logo Bluetooth dimana waé.
  • Pastikeun Bluetooth diaktipkeun. Dina kalolobaan alat, anjeun tiasa ngaktipkeun Bluetooth ku jalan kana setélan alat anjeun. Dina alat ios sareng Android, ieu dipendakan dina aplikasi Setélan . Dina komputer desktop, ieu bakal aya dina Panel Kontrol atanapi Preferensi Sistem . Upami alat éta périferal saderhana tanpa ménu atanapi layar sapertos headset nirkabel, Bluetooth sigana sok diaktipkeun.Menu alat disambungkeun dina OS Android
  • Buka menu Bluetooth. Pikeun ios sareng Android, ketok Bluetooth (atanapi alat anu nyambung) dina aplikasi Setélan. Anjeun bakal ningali alat naon waé anu anjeun sambungkeun saacanna. Pikeun nempo daptar alat Bluetooth nu sadia, ketok Pasangkeun alat anyar. Butuh sababaraha menit pikeun milarian sadaya alat anu caket. Pilih alat sejenna nu Anjeun hoyong sambungkeun. Upami alat anu anjeun milari teu aya dina daptar ieu, pastikeun alat éta disetél pikeun katingali ku alat Bluetooth anu sanés dugi ka sambunganna réngsé.Menu papasangan dina Android
  • Anjeun tiasa dipenta ku pesen papasangan kaamanan naroskeun anjeun pikeun ngonfirmasi papasangan atanapi ngasupkeun kodeu aksés pikeun disapasangkeun. Ieu mangrupikeun pancegahan pikeun mastikeun yén batur henteu nyambung ka alat anjeun tanpa idin sareng pikeun anjeun mutuskeun upami anjeun hoyong ngijinkeun aksés alat.Paménta papasangan dina Android

Seueur alat anu langkung sederhana – sapertos kadali jauh sareng headset – gaduh cara khusus pikeun nempatkeunana dina mode papasangan. Upami alat teu gaduh menu atanapi cara atra sejenna pikeun nyambungkeun via Bluetooth, konsultasi manual alat. /en/mobile-device-tips/understanding-app-permissions/content/


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *