Mesin Apple Time dina RaspberryPI

Léngkah di handap ieu mangrupikeun anu ngaktifkeun cadangan Mesin Time sareng Raspberry Pi ditambah sakedik polishing kana rasa kuring.

1. Pormat hard drive

Kuring kungsi hard-drive porsi salaku Time Machine disk. Nanging, kuring henteu tiasa masang disk kusabab Apple Core Storage:

Disk /dev/sda: 931.5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: gpt Disk identifier: DE07BD84-C4E1-4229-81CD-E146E04D46C6 Device Start End Sectors Size Type /dev/sda1 40 409639 409600 200M EFI System /dev/sda2 409640 975539735 975130096 465G Apple Core storage /dev/sda3 975539736 975801879 262144 128M Apple boot /dev/sda4 975802368 1953523711 977721344 466.2G Microsoft basic data 

StackOverflow thread ningkatna partisi hfs on arch linux teu dianggo pikeun kuring. Kusabab cadangan dina disk éta rada luntur kuring mutuskeun pikeun pormat partisi sareng masihan deui. Alternatipna sanésna nyaéta ngagunakeun Disk Utility pikeun ngaleungitkeun Apple Core Storage tapi bisi kuring henteu pantes usaha.

Janten, pormat HD dina Mac anjeun nganggo Disk Utility. Setélan dipaké:

  • ngaran:Time Machine
  • formatna:Mac OS Extended (Journaled)
  • Skéma:GUID Partition Map

2. Pastikeun Pi boga idin pikeun ngadalikeun drive

Pindah ka Finder, teras klik katuhu drive dina sidebar. Pencét “Kéngingkeun Inpormasi”.

Klik konci di katuhu handap, teras lebetkeun sandi anjeun. Salajengna, pariksa Ignore ownership on this volume.sareng masihan Read & Writeidin ka everyone.

Linux henteu tiasa nyerat data kana journaled hfs+sistem file, janten anjeun ogé kedah nganonaktipkeun:

Teras panggihan drive sareng identifier partisi anjeun (sapertos: disk * s *), sareng jalankeun:

 diskutil disableJournal /dev/disk*s* 

Tong hilap ngagentos tanda bintang. Anjeun bakal ningali:

Journaling has been disabled for volume MyTimeMachine on disk*s* 

3. Pasang parabot pikeun drive Apple-formatna

Pindah ka Pi (ssh’ed eta!) Jeung ngajalankeun:

$ sudo apt-get update $ sudo apt-get upgrade $ sudo apt-get --assume-yes install hfsprogs hfsplus 

4. Pasang drive

Panggihan drive:

$ sudo fdisk -l ... Device Boot Start End Sectors Size Id Type /dev/mmcblk0p1 8192 3292968 3284777 1.6G e W95 FAT16 (LBA) /dev/mmcblk0p2 3292969 62333951 59040983 28.2G 5 Extended /dev/mmcblk0p5 3293184 3358717 65534 32M 83 Linux /dev/mmcblk0p6 3358720 3500031 141312 69M c W95 FAT32 (LBA) /dev/mmcblk0p7 3506176 62333951 58827776 28.1G 83 Linux Disk /dev/sda: 931.5 GiB, 1000204886016 bytes, 1953525168 sectors Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes Disklabel type: gpt Disk identifier: DE07BD84-C4E1-4229-81CD-E146E04D46C6 Device Start End Sectors Size Type /dev/sda1 40 409639 409600 200M EFI System /dev/sda2 409640 975539735 975130096 465G Apple HFS/HFS+ /dev/sda3 975802368 1953523711 977721344 466.2G Microsoft basic data 

Dina kasus abdi HD abdi disambungkeun ka USB jeung alat nyaeta /dev/sda2. Petunjuk anu saé nyaéta jinis fs Apple HFS/HFS+atanapi dina alat anu sanés hfsx.

Jieun titik ningkatna anjeun:

$ sudo mkdir -p /media/time_machine 

Pariksa lamun Pi geus otomatis dipasang drive anjeun:

Upami dipasang, anjeun kedah ngahapus atanapi masihan ijin nyerat. Dina kasus kuring, kuring henteu hoyong dipasang /media/pi/Time\ Machinejanten kuring ngahapus:

Pasang drive nganggo pangropéa pilihan anjeun:

Tambahkeun ka tungtung file:

/dev/sda2 /media/time_machine hfsplus force,rw,user,noauto,x-systemd.automount 0 0 

Pasang drive

Pariksa naha éta dipasang ku milarian garis sapertos di handap ieu:

$ sudo mount ... /dev/sda2 on /media/time_machine type hfsplus (rw,nosuid,nodev,noexec,relatime,umask=22,uid=0,gid=0,nls=utf8,user) 

Pasang Netatalk

Netatalk simulates AFP, protokol jaringan Apple ayeuna pamaké pikeun cadangan Time Machine.

Pasang dependensi

sudo aptitude install build-essential libevent-dev libssl-dev libgcrypt11-dev libkrb5-dev libpam0g-dev libwrap0-dev libdb-dev libtdb-dev avahi-daemon libavahi-client-dev libacl1-dev libldap2-dev libcrack2-dev systemtap-sdt-dev libdbus-1-dev libdbus-glib-1-dev libglib2.0-dev libio-socket-inet6-perl tracker libtracker-sparql-1.0-dev libtracker-miner-1.0-dev 

Pasang Netatalk via apt-get

6. Konpigurasikeun Netatalk

Kahiji hayu urang nyetél nsswitch.confku nambahkeun kana tungtung hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dnsbaris mdns4 mdns.

$ sudo nano /etc/nsswitch.conf 

Éta kedah siga kieu:

# /etc/nsswitch.conf # # Example configuration of GNU Name Service Switch functionality. # If you have the `glibc-doc-reference' and `info' packages installed, try: # `info libc "Name Service Switch"' for information about this file. passwd: compat group: compat shadow: compat gshadow: files hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns mdns4 mdns networks: files protocols: db files services: db files ethers: db files rpc: db files netgroup: nis 

Ieu hartosna drive Time Machine anjeun bakal muncul dina sidebar Finder.

Disetél salajengnaafp.conf

$ sudo nano /usr/local/etc/afp.conf 

tambahkeun ka tungtung

[Global] mimic model = TimeCapsule6,106 [Time Machine] path = /media/time_machine time machine = yes 

Dina set panungtungan AppleVolumes.default(meureun teu perlu)! Kuring ogé ngalakukeun éta…

$ sudo nano /etc/netatalk/AppleVolumes.default 

sareng tambahkeun ka tungtung file

/media/time_machine "Time Machine" options:tm 

7. Jalankeun jasa jaringan

$ sudo service avahi-daemon start $ sudo service netatalk start 
$ sudo systemctl enable avahi-daemon $ sudo systemctl enable netatalk 

8. Masihan Pi anjeun IP statik

Pindah ka router anjeun sareng pasang IP statik ka Pi anjeun.

9. Nyambung ka mesin waktos

Pindah ka Mac Finder anjeun kedah ningali Raspberry Pi anjeun di dinya.
Pencét Connect asteras selapkeun kredensial anjeun (pamaké: timemachine). Upami teu tiasa dianggo, sambungkeun ka Pi anjeun ngalangkungan IP statik na. Buka Finder, teras pencét Komando + K dina keyboard anjeun sareng selapkeun:

10. Konpigurasikeun Mac Time Mesin Anjeun

Pindah ka System Preferences > Time Machineteras klik Select Disk.... Pi anjeun kedah ditingalikeun dina daptar. Pilih sareng paké setélan anu paling cocog.

Bewara

  • Pastikeun yén éta erveryonengagaduhan idin pikeun maca & nyerat disk drive anjeun.

  • Lamun aptitude install ...dina hambalan panungtungan 5 nembongkeun kasalahan kawas Package 'libmysqlclient-dev' has no installation candidate, mangga cobian default-libmysqlclient-dev.

Artikel Rujukan

  • Kumaha carana ngadamel Mac Time Capsule sareng Raspberry Pi
  • Kumaha Ngagunakeun Raspberry Pi salaku Networked Time Machine Drive Pikeun Mac Anjeun
  • Paké rPi salaku Time Capsule – metoda sejen
  • Pasang HFS+ drive (OS X Journaled)
  • Pasang partisi HFS + dina Arch Linux
  • Mesin waktos on buah prambus Pi
  • Kapsul Waktos / Mesin Waktos ngalangkungan Raspberry Pi
  • DIY Time Capsule sareng Raspberry Pi
  • fstab – ArchWiki

– macOS, linux, pi – dibaca 2 mnt Pembaruan Nov 2021: Parobihan anu diterapkeun anu disarankeun ku Alexis, Johnny, sareng Joel. Parobihan lengkep dilebetkeun kana sajarah git pikeun tulisan ieu. Hatur nuhun sadayana. Ayeuna kuring parantos sababaraha bulan cadangan Mesin Waktu otomatis anu dipercaya sareng konsisten anu dilakukeun ku Mac sareng Rapberry Pi 4B kuring ayeuna, digantelkeun kana drive 1TB 2.5″ USB 3.0 cadangan. Nganggo Pi 4B sareng sababaraha drive cadang tiasa masihan anjeun NAS sareng server anu serbaguna, biaya-éféktif.

Léngkah pikeun nyetél

Prasyarat:

  • Pastikeun Pi anjeun pinuh up to datesudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y
  • Pastikeun Pi nganggo IP statik dina jaringan lokal anjeun (aya pituduh anu saé ngeunaan ieu, éta teu aya ruang lingkup pikeun pos ieu)
  • Pasang dependensi:sudo apt install samba avahi-daemon hfsutils hfsprogs

Nyambungkeun sareng masang drive dina Pi

  • Colokkeun drive anjeun kana port USB dina Pi sareng kéngingkeun UUID drive nganggo ls -lha /dev/disk/by-uuid. Catet ngeunaan rujukan drive sareng UUID
      • Pikeun kaperluan pituduh ieu, rujukan drive abdi bakal /dev/sda1na UUID nyaeta8c9d728a-54f3-4948-81ea-f0482c89fc73
  • Pormat drive urang kana format HFS +: sudo mkfs.hfs /dev/sda1 -v TimeMachineatanapi nganggo Gparted pikeun partisi ulang drive sareng labélnaTimeMachine
  • Salajengna, urang hoyong pasang otomatis kana polder anu ditunjuk, janten jalankeunsudo nano /etc/fstab
  • Tambahkeun garis ieu ka handap file: UUID=8c9d728a-54f3-4948-81ea-f0482c89fc73 /media/pi/TimeMachine hfsplus force,nofail,rw 0 0(lamun ngaran pamaké anjeun henteu pi, édit jalur ieu pikeun make nane anjeun gantina jeung lakonan hal nu sarua di wewengkon saterusna)
  • Reboot, sareng ayeuna ngajalankeun df -hsareng pastikeun drive anjeun aya. sudo fdisk -logé pikeun leuwih verbosity saeutik. Pastikeun sadayana katingali saé dumasar kana spésifikasi drive.

Jaringan tina Pi

  • Pasang netatalk:sudo apt-get install netatalk -y
  • édit nsswitch.confsudo nano /etc/nsswitch.conf
    • Garis hosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dnsjantenhosts: files mdns4_minimal [NOTFOUND=return] dns mdns4 mdns
  • edit smb config: sudo nano /etc/samba/smb.confjeung append

1 [cadangan]

2 komentar = Nyadangkeun

3 jalur = /media/pi/TimeMachine

4 pamaké valid = pi

5 dibaca wungkul = euweuh

6 objék vfs = buah catia streams_xattr

7 buah: mesin waktos = enya

  • édit file:sudo nano /etc/netatalk/afp.conf

Jeung nambahan

1 [Global]

2 model meniru = TimeCapsule6,106

3

4[Mesin Waktos]

5 jalur = /media/pi/TimeMachine

6 mesin waktos = enya

  • jasa peluncuran sudo service avahi-daemon startnasudo service netatalk start

Manggihan server Time Machine dina mac Anjeun

  • Hayu urang pariksa drive keur dibagikeun leres. Pindah ka Finder > Sambungkeun ka server
    • Lebetkeun afp://192.168.1.50/(nganggo IP statik lokal pikeun pi anjeun sanaos)
    • Anjeun kedah dipenta pikeun inpormasi login pi anjeun

Nyambung ka server

  • Pindah ka System Preferences > Time Machine
    • Pilih Disk > panggihan Disk anjeun
    • Anjeun bakal dipenta pikeun log in deui sareng pangguna pi anjeun
    • Éta langkung wijaksana pikeun énkripsi cadangan anjeun nalika macOS naroskeun ka anjeun di dieu, sabab éta bakal tiasa dibaca sacara jelas dina drive éksternal.

Jeung nu kudu ngalakukeun eta! Mesin Waktos

Pamérésan masalah

Drive nembongan baca wungkul

Maca Ukur

  • Setel idin drive (sapertos sudo chown -R pi:pi /media/pi/)
  • Alternatipna, pupus diréktori gunung-titik di luhur ( sudo rmdir /media/pi/TimeMachine) sareng reboot (ieu ngalereskeun masalah pikeun kuring yén chmod henteu)
Unreliability drive umum
  • Pastikeun idin di luhur diatur, sareng pariksa integritas disk – sudo fsck.hfsplus -f /dev/sda1(atanapi ngan ukur format ulang)
TimeMachine henteu mendakan drive
  • Anjeun tiasa ngonpigurasikeun mesin waktos ngalangkungan CLI
    • Anjeun mimitina kudu ngidinan terminal aksés pinuh disk ka Mac Anjeun – tingali pituduh ieu pikeun pitulung leuwih
    • Paréntah di handap ieu bakal naroskeun anjeun pikeun kecap akses admin laptop sareng kecap akses raspberry pi anjeun

      1sudo tmutil setdestination -ap «afp://[email protected]/Time Machine» # (nganggo IP statik lokal pikeun pi anjeun sanajan)

Pitunjuk anu sami pikeun dicobian upami gagal (pituduh ieu mangrupikeun gabungan dua ieu, kalayan sababaraha paréntah anu diédit)

Mesin Waktu Raspberry Pi Gregology – pituduh ieu paling mirip sareng ieu, tapi nganggo ext4 tibatan hfsplus Mudge’s Ngagunakeun Raspberry Pi pikeun Mesin Waktos – ngagunakeun ext4 sareng smb salaku protokol, sareng léngkah-léngkah sanésna katingali saé tapi kuring henteu tiasa kéngingkeun jasa Mesin Mesin macOS pikeun mendakanana Time Machine diwangun kana sistem macOS sareng kuring nganggo éta ti mimiti Mac OS X Leopard. Upami anjeun gaduh Raspberry Pi (atanapi dua) ngagolér di tempat anjeun sapertos kuring, tutorial ieu tiasa dianggo pikeun nyiptakeun solusi cadangan anu murah sareng gancang.

Persiapan

Ngamutahirkeun software sistem

Pastikeun Raspberry Pi anjeun dijalankeun dina parangkat lunak panganyarna.

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade

Pasang Samba

Urang badé pasang heula Samba (pikeun SMB) anu mangrupikeun protokol ngabagi file Open Source anu populer anu sacara resmi dirojong ku Time Machine pikeun nyadangkeun data dina jaringan. Daemon Avahi dianggo pikeun protokol mDNS Apple “Bonjour” yén server Raspberry Pi kami sacara otomatis tiasa dipanggihan dina jaringan.

sudo apt-meunang install samba avahi-daemon

Panyimpenan

Sambungkeun hard drive ka port USB 3.0

Nalika Raspberry Pi 4 dikirimkeun nganggo palabuhan 2x USB 3.0, urang tiasa nyambungkeun hard drive éksternal salaku rohangan disk pikeun nyadangkeun data. Ogé urang kedah kéngingkeun kecepatan anu lumayan sabab urang ogé nampi sambungan kabel 1GBit / s sareng Pi 4.

Nangtukeun ID alat (UUID) tina drive USB anjeun

ls -lha /dev/disk/by-uuid

Pilari UUID sareng rember titik gunung (contona / dev / sdb1) urang peryogi ieu engké Dina hal kuring alat éta / dev / sdb1 sareng UUID anu kami milarian nyaéta anu di handap ieu:

7efbdfc5–9c85–4e01–873a-204e00c9aa45

Catetan: tukeur UUID ieu sareng anjeun

Jieun pamaké cadangan

sudo adduser timemachine

Bakal naroskeun pikeun nyetél kecap konci pikeun pangguna anu énggal anjeun damel.

Setel kecap akses

sudo smbpasswd -mesin waktos

Jieun mount point

Pikeun masang hard drive USB, urang kedah nyiptakeun polder dimana Linux tiasa dipasangkeun alat urang.

sudo mkdir /mnt/timemachine

Pasang alat

Urang ayeuna bakal masang drive USB ka titik gunung anu tos didamel sateuacana.

sudo mount /dev/sdb1 /mnt/timemachine

Catet yén anjeun kedah tukeur / dev / sdb1 sareng alat anjeun (tingali Lengkah sareng UUID di luhur anu nganggo hurup alat anjeun)

Candak kapamilikan

Pikeun ngidinan pamaké cadangan urang nulis dina alat urang gé kudu nyokot alih kapamilikan titik gunung:

sudo chown -R timemachine: /mnt/timemachine

Ngonpigurasikeun Samba

Édit file konfigurasi Samba:

sudo nano /etc/samba/smb.conf

tambahkeun ieu ka tungtung:

[cadangan] komentar = Nyadangkeun jalur = /mnt/timemachine pamaké valid = timemachine maca wungkul = henteu vfs objék = catia fruit streams_xattr buah: mesin waktos = enya

Ieu bakal nyiptakeun drive jaringan anu disebut ” cadangan ” anu bakal kami anggo pikeun Mesin Waktu.

Nguji konfigurasi Samba

sudo testparm -s

Upami sadayana lancar anjeun kedah nampi kaluaran sapertos kieu

Balikan deui jasa

Hayu urang balikan deui jasa pikeun mastikeun parobahan urang aktip.

sudo service smbd reload

Uji sambungan kana Mesin Waktu anjeun

Dina Mac anjeun pencét “Komando + K” dina desktop anjeun anu bakal muka ajakan “Connect to Server”. Ketik Alamat IP Pi anjeun dituturkeun ku / cadangan pikeun nyambung ka volume Mesin Waktu urang.

smb://192.168.1.150/cadangan

Ayeuna anjeun kedah nyambung ka volume Mesin Waktu anjeun.

Ngonpigurasikeun Avahi deamon

Pikeun ngantepkeun MacOS sacara otomatis ngadeteksi Mesin Waktu anyar kami, kami kedah ngonpigurasikeun Avahi. Pikeun éta édit file di handap ieu:

sudo nano /etc/avahi/services/samba.service

Sareng témpél konfigurasi ieu dina:

<?xml version="1.0" standalone='no'?> <!--*-nxml-*--> <!DOCTYPE service-group SYSTEM "avahi-service.dtd"> <service-group> <name replace-wildcards="yes">%h</name> <jasa> <type>_smb._tcp</type> <port>445</port> </service> <jasa> <type>_device-info._tcp</type> <port>9</port> <txt-record>model=TimeCapsule8,119</txt-record> </service> <jasa> <type>_adisk._tcp</type> <port>9</port> <txt-record>dk0=adVN=cadangan,adVF=0x82</txt-record> <txt-record>sys=adVF=0x100</txt-record> </service> </service-group>

Kalayan ieu kami nyarioskeun ka MacOS yén kanyataanna Raspberry Pi kami mangrupikeun Capsule Time Gen 8th sareng éta bakal katingali sapertos dina sidebar dina Finder.

Balikan deui daemon Avahi:

sudo service avahi-daemon balikan deui

Ngaotomatiskeun hal

Otomatis dipasang dina boot

Urang kudu ngabejaan fstab yén éta mounts hard drive urang ka Raspberry Pi.

sudo nano /etc/fstab

Urang kedah nambihan UUID ti luhur sapertos kieu:

UUID=7efbdfc5–9c85–4e01–873a-204e00c9aa45 /mnt/timemachine ext4 singkronisasi,noexec,nodev,noatime,nodiratime 0 0

Catetan: upami anjeun nganggo format anu sanés pikeun drive anjeun, tong hilap ngagentosna di dieu di fstab

Mimitian otomatis tina jasa

Urang kedah ngédit crontab sareng:

sudo crontab -e

Kami bakal masang drive USB sareng ngamimitian jasa anu diperyogikeun dina boot / reboot:

@reboot sleep 30 && mount /mnt/timemachine && sleep 30 && umount /mnt/timemachine && sleep 30 && mount /mnt/timemachine && sleep 30 && service avahi-daemon start && service smbd start

Setup Mesin Waktos

Pilih volume

Léngkah munggaran nyaéta milih volume ” cadangan ” kami. Pikeun éta buka setélan Mesin Waktu sareng anjeun bakal mendakanana dina ” Disk anu sayogi “: Hayu urang milih volume “cadangan” kami dina Raspberry Pi

Paké sandi anjeun

Anggo sandi anjeun pikeun nyambung ka volume Mesin Waktu Raspberry Pi: Éta bakal naroskeun kecap konci anu disetél sateuacana anjeun

Ngarasakeun cadangan

sarta kami geus rengse! Wilujeng nyadangkeun! Nyadangkeun ka abdi buah prambus Pi Time Mesin Server

Baca salajengna

Pituduh ieu diideuan ku pituduh ieu:

Bubuka

Hatur nuhun pikeun ningali pidéo kuring, dina dokumén di handap ieu anjeun bakal mendakan sadaya paréntah anu anjeun peryogikeun pikeun ngajalankeun Mesin Raspberry Time anjeun.

Sarat

  1. Raspberry Pi, disambungkeun ka jaringan lokal anjeun (ethernet dianjurkeun)
  2. Raspbian Jessie / Stretch / distro linux ayeuna anu sanés
  3. Sakur jinis panyimpenan USB
  4. Komputer anu ngajalankeun macOS (Diuji dina High Sierra sareng Mojave dina 10/15/2018. Hackintosh kedah dianggo ogé.)

Nyiapkeun drive anjeun#back ka luhur

Masang gparted

sudo apt-meunang install gparted 

Lebetkeun Pi anjeun via VNC atanapi kontrol sacara lokal sareng lebetkeun «Run…» sareng lebetkeun:

sudo gparted 

Jieun partisi EXT4. Nuluykeun nyieun hiji folder ningkatna.

sudo mkdir / mnt / TimeMachine sudo chmod 777 / mnt / TimeMachine 

Panggihan UUID partisi anjeun kalayan pujian ieu:

sudo blkid 

Édit /etc/fstab nganggo paréntah ieu:

sudo nano /etc/fstab 

Sareng jieun garis énggal sareng UUID anjeun sareng parameter di handap ieu:

UUID=YourUUIDHhere /mnt/TimeMachine ext4 henteu gagal, standar 0 2 

Masang Netatalk#back to top

Masang dependensi

sudo apt-get install ngawangun-ésénsial libevent-dev libssl-dev libgcrypt11-dev libkrb5-dev libpam0g-dev libwrap0-dev libdb-dev libtdb-dev avahi-daemon libavahi-klien-dev libalibcl2-dev libldapcl2-dev libldapcl2-dev -sdt-dev libdbus-1-dev libdbus-glib-1-dev libglib2.0-dev libio-stop kontak-inet6-perl Tracker libtracker-sparql-1.0-dev libmariadbclient-dev libtracker-miner-1.0-dev 

Unduh sumber sareng ekstrak Netatalk

wget http://prdownloads.sourceforge.net/netatalk/netatalk-3.1.11.tar.gz sudo tar -xf netatalk-3.1.11.tar.gz 

Nyiapkeun konfigurasi ku nempelkeun ieu (sadayana garis) kana terminal anjeun:

./configure \ --with-init-style=debian-systemd \ --tanpa-libevent \ --tanpa-tdb \ --with-cracklib \ --enable-krbV-uam \ --with-pam-confdir=/etc/pam.d \ --with-dbus-daemon=/usr/bin/dbus-daemon \ --with-dbus-sysconf-dir=/etc/dbus-1/system.d \ --with-tracker-pkgconfig-version = 1.0 

Kompilkeun sareng pasang:

nyieun sudo nyieun install 

Konfigurasi#deui ka luhur

Édit nsswitch:

sudo nano /etc/nsswitch.conf 

Dina file ieu, anjeun badé angkat ka tungtung garis host sareng tambihan:

mdns4 mdns 

Aktipkeun autostart:

sudo systemctl ngaktipkeun avahi-daemon sudo systemctl ngaktipkeun netatalk jasa sudo avahi-daemon ngamimitian jasa sudo netatalk ngamimitian 

Édit afp.conf

sudo nano /usr/local/etc/afp.conf 

Dina [Global], anjeun badé nambihan:

model meniru = TimeCapsule6,106 

Sareng dina ahir file, uncomment sadaya garis ngeunaan Time Machine janten sapertos kieu:

[Nama Kustom Anjeun] jalur = / mnt / TimeMachine mesin waktos = enya pamaké valid = pi 

Pasang drive sareng idin édit:

cd / mnt sudo gunung -a sudo chown -R pi: pi TimeMachine 

Balikan deui jasa pikeun ngarengsekeun konfigurasi:

sudo service avahi-daemon balikan deui sudo service netatalk balikan deui 

Nyetél Time Machine#back ka luhur

Dina Mac anjeun, buka System Preferences, Time Machine, Pilih Cadangan Disk tur pilih drive nu anyar dijieun. Asup kalawan pamaké pi anjeun sarta sandi na. Éta pisan! Pembaruan:

  • 17 April 2022. Kuring geus dipasang runtuyan artikel dina ngagunakeun buah prambus Pi pikeun nerapkeun 3-2-1 strategi cadangan. Ngarasa Luncat pikeun pariksa Perkenalan.
  • 20 April 2022. Catetan dina Raspberry Pi OS Bullseye update April 2022 ditambahkeun.

Ieu mangrupikeun léngkah-léngkah, pituduh mimiti-ka-tungtung pikeun ngonpigurasikeun Raspberry Pi salaku alat panyimpen jaringan pikeun cadangan Mesin MacOS Time. Sababaraha hal anu kedah dileungitkeun sateuacan neraskeun:

  • Kusabab urang ngobrol ngeunaan Mesin Waktos, kuring nganggap anjeun gaduh sahenteuna hiji Mac anu anjeun gaduh sareng klien SSH anu damel.
  • Anjeun teu sieun Terminal sareng nyaman jeung garis paréntah.
  • Kuring ogé nganggap yén cadangan Mesin Waktos bakal énkripsi, ku kituna urang moal nungkulan énkripsi dina tungtung Raspberry Pi.

Punten perhatikeun, ngan nyadangkeun Mac anjeun ka drive éksternal atanapi panyimpen jaringan anu dipasang tanpa ngirim cadangan éta ogé di luar premis sanés mangrupikeun strategi cadangan sareng pamulihan data anu solid. Ieu kertas ti Carnegie Mellon University dihasilkeun pikeun US-CERT ngabahas topik dina leuwih rinci.

Prasarat

  • Raspberry Pi 4. Nalika anjeun tiasa nganggo ampir sagala modél Raspberry Pi, kuring nyarankeun Pi 4 ngan kusabab éta gaduh USB 3.0, anu sacara signifikan ningkatkeun kagancangan nyerat / maca ka sareng tina hard drive éksternal sareng throughput port Gigabit Ethernet na henteu katutupan. 300Mbps.
    • Kuring meuli kit dijieun ku CanaKit. Aranjeunna datangna kalawan beefier 3,5 suplai kakuatan amp guaranteeing bakal aya cukup jus pikeun kakuatan hiji éksternal 2,5 inci spinning hard drive. Kuring ogé resep kasus cooling pasip, sarta CanaKit boga sababaraha SKUs kaasup maranéhanana – Kuring yakin CanaKit rebrands kasus dijieun ku Flirc. Upami anjeun mutuskeun nyandak jalur ieu, kuring nyarankeun pisan nyandak set heatsink ogé, kusabab sababaraha alesan kasus aluminium kit CanaKit teu aya heatsink pikeun mémori atanapi chip IO ¯\_(ツ)_/¯
  • Kartu MicroSD. Sapatu buah prambus Pi tina kartu microSD. Mayoritas kit kalebet hiji, upami henteu, anjeun kedah kéngingkeun, 4GB atanapi kapasitas anu langkung ageung.
  • Maca kartu MicroSD anu tiasa dianggo sareng Mac. Kami bakal nyiapkeun média microSD bootable nganggo Mac.
  • Hard drive USB éksternal / SSD. Naon waé bakal dilakukeun salami éta cukup lega pikeun kabutuhan cadangan anjeun sareng gaduh antarmuka USB 3.0. Kuring dibeuli na make Seagate 5TB USB 3.0 2,5 inci teuas drive éksternal. Éta dijual di Costco (sareng sering diobral). Sajauh ieu parantos ngalayanan kuring saé tanpa masalah.
  • kabel Ethernet. Ieu mangrupakeun ide nu sae pikeun ngajaga Raspberry Pi anjeun kaluar jaringan Wi-Fi pikeun mastikeun kinerja pangalusna mungkin salila cadangan.

Masang OS

Hayu urang siapkeun kartu microSD pikeun boot munggaran Raspberry Pi. Léngkah dina bagian ieu dilakukeun dina Mac.

  • Mimiti, unduh sareng pasang parangkat lunak Raspberry Pi Imager resmi ka Mac anjeun.
  • Jalankeun Raspberry Pi Imager sareng pilih Raspberry Pi OS Lite (32-bit) sapertos anu dipidangkeun di handap ieu:

Gbr 1. Layar Utama Raspberry Pi Imager Gbr 2. Raspberry Pi Imager OS Pamilihan. Raspberry Pi OS Séjén Gbr 3. Raspberry Pi Imager OS Pamilihan. Raspberry Pi OS Lite

  • Teras, klik Pilih Panyimpenan (tombol tengah dina Layar Utama Raspberry Pi Imager) sareng pilih pamaca kartu sareng microSD di jerona.

Catetan dina Raspberry Pi OS Bullseye April 2022 update. Gbr 2022-04-20-Update-1. Panganteur Raspberry Pi Imager v1.7.2 Dina April 2022, Raspberry Pi Foundation ngenalkeun sababaraha parobihan, kalebet ngaleungitkeun akun pangguna pi standar . Mangga tingal pos blog Simon Long pikeun katerangan lengkep. Pariksa versi Raspberry Pi Imager anjeun, sarta lamun éta 1.7.2 atanapi engké, anjeun kudu klik dina tombol Cogwheel pikeun mawa pilihan Advanced dialog – mangga tingal Gbr 2022-04-20-Update-2. Nilai anu dipidangkeun pikeun nami host, nami pangguna, sareng kecap akses ngabalikeun paripolah Raspberry Pi kana kaayaan pra-April 2022. Sanaos ieu ngagampangkeun nuturkeun pituduh ieu, kuring bakal nyarankeun milih nami pangguna anu unik sareng kecap konci anu kuat pikeun pangguna standar anjeun. Lakukeun kitu ningkatkeun kaamanan Raspberry Pi anjeun – ngan émut pikeun ngagentos pi sareng nami pangguna standar anjeun dimana-mana di handap. Catet yén dialog pilihan Advanced ayeuna masihan pilihan pikeun ngaktipkeun SSH sareng nyayogikeun pikeun netepkeun hostname sareng ngonpigurasikeun zona waktos sateuacanna. Ngarasa Luncat ka skip léngkah pakait dina tungtung artikel ieu. Catet yén Pembaruan April 2022 parantos ngenalkeun paripolah énggal anu ngamungkinkeun login konsol otomatis pikeun pangguna anu ditangtukeun dina dialog Pilihan Lanjut . Henteu mareuman éta tiasa kompromi kaamanan Raspberry Pi anjeun. Mangga baca artikel ieu pikeun leuwih rinci. Dialog Pilihan Canggih tina Raspberry Pi Imager v1.7.2 Gbr 2022-04-20-Update-2. Dialog Pilihan Canggih tina Raspberry Pi Imager v1.7.2

  • Nalika sadayana katingali saé, teraskeun nyerat Raspberry Pi OS Lite anu dipilih ka lokasi panyimpenan anu dipilih tina microSD. Prosésna butuh ti hiji nepi ka lima menit gumantung kana naha gambar OS perlu diundeur jeung speed sambungan broadband Anjeun.
  • Sakali anjeun ningali Tulis kotak dialog anu suksés muncul, klik tombol Teruskeun teras kaluar Raspberry Pi Imager.

Dina titik ieu, kartu microSD geus unmounted ku buah prambus Pi Imager, tapi urang teu cukup rengse acan. Hayu urang cabut colokan lajeng masang card reader sakali deui. Satuluyna:

  • Buka Terminal dina Mac.
  • Tina jandela Terminal laksanakeun:
    $ cd /Volumes/boot && touch ssh && cd
  • Unmount / ngaluarkeun kartu.

Paréntah anu terakhir ieu nyiptakeun file kosong anu namina ssh dina partisi / boot tina kartu microSD. Ayana file ieu bakal ngajadikeun Raspberry Pi OS ngaktifkeun daemon SSH dina boot saterusna, nu naon urang hayang, ulah plugging dina keyboard jeung monitor ka Pi. Réngsé:

  • Selapkeun microSD kana Raspberry Pi anjeun.
  • Sambungkeun kabel Ethernet ka port ethernet tina router Anjeun.
  • Sambungkeun kakuatan sareng kakuatan Pi!

Nyambungkeun ka Raspberry Pi

Saatos atanapi dua menit saatos diaktipkeun, Raspberry Pi anjeun kedah sayogi dina jaringan asal anjeun. Dina kalolobaan kasus, kuring curiga, anjeun kudu bisa SSH ka eta ngagunakeun ngaran raspberrypi.local . Upami henteu, maka anjeun kedah lebet kana konsol manajemén router bumi anjeun pikeun milarian alamat IP Pi tina daptar alat router. Catetan: Dokuméntasi Raspberry Pi Resmi gaduh liputan anu jero ngeunaan topik Akses Jauh. Ti dieu kuring nganggap yén Pi memang tiasa diaksés via raspberrypi.local .

  • Buka Terminal dina Mac, lebetkeun paréntah di handap ieu:
    $ ssh [email protected]
  • Satuju pikeun nampa sidik SSH Raspberry Pi kana daptar host anu dipikanyaho Mac anjeun.
  • Nalika dipenta, asupkeun kecap akses standar buah prambus

Dina layar salam, Raspberry Pi OS ngingetkeun anjeun ngeunaan résiko kaamanan anu aya hubunganana sareng nganggo sandi standar SSH anu sanés. Entong hariwang, kami bakal ngurus éta dina tungtung tulisan. Nyambungkeun ka Raspberry Pi via SSH Gbr 4. Nyambungkeun ka buah prambus Pi via SSH

  • Sateuacan nyilem kana hal anu sanés, hayu urang nga-refresh bungkusan parangkat lunak dina Pi kami. Tina konsol SSH dina Mac anjeun laksanakeun:
    $ sudo apt update && sudo apt upgrade -y

Nyiapkeun Panyimpenan

Perhatosan: sadaya data dina hard drive éksternal anjeun badé dihapus permanén. Pastikeun aya nanaon di dinya nu bisa kuciwa teu gaduh engké.

  • Sambungkeun hard drive éksternal via USB ka salah sahiji palabuhan USB 3.0 biru dina Raspberry Pi.
  • Ti konsol SSH laksanakeun:
    $ sudo lsblk

    Anjeun kedah ningali daptar alat sareng partisi anu aya. Catet nami alat anu TEU gaduh partisi root (/) atanapi boot (/boot) pakait sareng éta. Bisi kuring alat ieu sda – tingal Gbr 5 di handap. Upami nami alat anjeun béda, anjeun kedah ati-ati pikeun ngapdet sadaya paréntah di handap ieu kalayan nami saleresna alat hard drive éksternal anjeun.

  • Ku kituna, asumsina sda , laksana
    $ sudo dd if=/dev/zero of=/dev/sda bs=512 count=10000

    nu nol kaluar mimiti ~ 5MB tina hard drive, mupus sagala informasi jasa kawas partisi, jsb.

  • Teras tuturkeun duo ieu:
    $ sudo parted /dev/sda mklabel gpt
    $ sudo parted /dev/sda -a opt mkpart primary 0% 100%
  • Paréntah panungtungan nyiptakeun partisi tunggal /sda/sda1 sakumaha dikonfirmasi ku kaluaran ti:
    $ sudo lsblk

Buah prambus Pi. Nyiapkeun Hard Drive éksternal Gbr 5. Partitioning Hard Drive éksternal

  • Pikeun nyiptakeun sistem file ext4 dina /sda/sda1 masihan cadangan labél , teraskeun:
    $ sudo mkfs.ext4 -L backups /dev/sda1

Pamasangan partisi Nyadangkeun

  • Hayu urang ngadamel diréktori pikeun janten titik ningkatna pikeun sistem file cadangan anu nembé diciptakeun:
    $ sudo mkdir /mnt/backups
  • Pikeun tiasa masang filesystem ieu dina Raspberry Pi kami sareng ngaksésna sapertos diréktori anu sanés, urang kedah éntri kana file sistem /etc/fstab. Ngalakukeun kitu ogé mastikeun yén gunung tetep aya antara reboots. Paréntah di handap nambihkeun éntri kana fstab anu ngantepkeun Raspberry Pi terang naon anu kedah dipasang sareng dimana:
    $ echo 'LABEL=backups /mnt/backups ext4 noexec,nodev,noatime,nodiratime 0 0' | sudo tee -a /etc/fstab

Catetan umbul anu dianggo dina paréntah di luhur:

  • noexec: ulah ngijinkeun palaksanaan binari naon waé dina sistem file anu dipasang sabab ngan ukur dianggo pikeun neundeun cadangan;
  • nodev: ulah napsirkeun karakter atanapi meungpeuk alat khusus dina sistem file;
  • noatime: ulah nyimpen waktos aksés dina filesystem ieu;
  • nodiratime: ulah nyimpen waktos aksés diréktori dina filesystem ieu.
  • Dua angka dina tungtung garis maréntahkeun Raspberry Pi anjeun pikeun malire filesystem ieu nalika nganggo dump sareng henteu pariksa deui nganggo fsck nalika rebooting.
  • Dina titik ieu urang kedah tiasa pasang:
    $ sudo mount /mnt/backups

Pilihan: Nempatkeun hard drive éksternal pikeun bobo

Pikeun spinning disk nu teu kudu ngajalankeun terus-terusan kawas dina kasus urang, éta teu mangrupakeun ide goréng pikeun nempatkeun eta dianggurkeun lamun euweuh aktivitas. Henteu ngan ukur éta manjangkeun umur disk, tapi ogé ngirangan tapak suku karbon.

  • hdparm aya pikeun ngabantosan:
    $ sudo apt install hdparm -y
  • Teras laksanakeun:
    $ sudo hdparm -S 120 /dev/disk/by-label/backups

Di dieu kami nganggo -S pilihan pikeun nangtukeun periode inactivity saméméh spinning drive handap. Kuring nyarankeun pisan maca langkung seueur ngeunaan pilihan hdparm ( $ man hdparm mangrupikeun réréncangan anjeun) sabab numutkeun halaman lalaki, “Encoding tina nilai timeout rada aneh.” Dina kasus urang, kumaha oge, -S 120 maréntahkeun hdparm ngadagoan 10 menit saméméh spinning handap.

  • Urang tiasa ngajantenkeun ieu permanén ku cara nambihan ieu kana /etc/hdparm.conf:
    $ echo -e '\n/dev/disk/by-label/backups {\n\tspindown_time = 120\n}' | sudo tee -a /etc/hdparm.conf

Nyieun Pi Panyimpenan Network-diaksés

Dina bagian ieu urang bakal ngonpigurasikeun dua bungkusan tambahan. Samba bakal ngabantosan aksés kana partisi cadangan dina jaringan lokal via protokol Blok Pesen Server (atanapi SMB kanggo pondok). Samentara éta Avahi dipaké pikeun Ngaiklan babagi jaringan cadangan ka Macs salaku tujuan pikeun cadangan Time Machine.

Nyiptakeun Pamaké Nyadangkeun

  • Hayu urang mimitian ku nyieun pamaké misah pikeun nyimpen cadangan. Abdi nelepon penjaga abdi :
    $ sudo adduser --disabled-password --gecos "" keeper
  • Hayu urang ogé nyieun subdirektori pikeun babagi Samba:
    $ sudo mkdir /mnt/backups/backups
  • Teras setel kapamilikan pikeun partisi cadangan sareng sadayana di handap ieu ka panyimpen pangguna anu nembé diciptakeun :
    $ sudo chown -R keeper: /mnt/backups
  • Sareng pasang paket samba sareng avahi:
    $ sudo apt install samba avahi-daemon -y

Ngonpigurasikeun Samba

Dina raraga nyieun Mac urang ningali hard drive éksternal napel Raspberry Pi ngaliwatan jaringan, urang bakal nambahan harti dibagikeun anyar pikeun /mnt/backups/cadangan kana konfigurasi Samba kami di /etc/samba/smb.conf. Ieu kumaha definisina katingali:

[backups] comment = Backups path = /mnt/backups/backups valid users = keeper read only = no vfs objects = catia fruit streams_xattr fruit:time machine = yes
  • Sareng ieu mangrupikeun garis paréntah pikeun ngahontal éta:
    $ echo -e '\n[backups]\n\tcomment = Backups\n\tpath = /mnt/backups/backups\n\tvalid users = keeper\n\tread only = no\n\tvfs objects = catia fruit streams_xattr\n\tfruit:time machine = yes' | sudo tee -a /etc/samba/smb.conf
  • Standar /etc/samba/smb.conf gaduh sababaraha definisi sapertos fluff pikeun ngabagi diréktori bumi sareng panyitak anu leres-leres teu aya gunana. Pikeun bersih sareng saé:
    $ sudo nano /etc/samba/smb.conf
  • Gulung ka handap ka bagian Bagikeun Definisi jeung mairan kaluar [imah], [printer] jeung [print $]. Gbr 6 jeung Gbr 7 nembongkeun hasil ahir. Néangan garis dimimitian ku semi-kolom ganda, aranjeunna nunjukkeun garis needing touch. Teras pencét ^x pikeun nyimpen sareng kaluar.

Gbr 6. Ngédit smb.conf. 1 ti 2 Gbr 7. Ngédit smb.conf. 2 ti 2

  • Dina raraga nyambung ka babagi SMB salaku panangtu pamaké , urang kudu sacara eksplisit nambahkeun panangtu pamaké kana file sandi Samba tur nyetel sandi jeung smbpasswd:
    $ sudo smbpasswd -a keeper
  • Cara anu gancang pikeun mariksa konfigurasi Samba anjeun nyaéta ku ngaéksekusi
    $ sudo testparm -s

    Pastikeun kaluaran anjeun persis sapertos anu aya dina Gbr 8.

Buah prambus Pi. SMB Config Cék Gbr 8. Samba Config Cék

  • Tungtungna, muatkeun deui jasa Samba pikeun nyandak parobihan:
    $ sudo service smbd reload

Ngonpigurasikeun Avahi (Sareng Janten Geulis)

Kami bakal nganggo Avahi pikeun ngiklankeun pangsa Samba ka Mac liwat jaringan konfigurasi enol sareng protokol penemuan jasa. Nalika diwangun kalayan dukungan mDNS, Samba tiasa ngalakukeunana nyalira. Hanjakalna, wangunan Samba ayeuna sayogi pikeun Raspberry Pi OS Lite teu gaduh pungsi ieu. Avahi bakal nulungan urang sangkan Macs sadar yén:

  • Raspberry Pi ngajalankeun server SMB dina port 445.
  • Aya titik dibagikeun SMB sadia pikeun cadangan Time Machine.

Salaku bonus (ieu mangrupikeun bagian anu saé), kami ogé badé ngiklankeun Raspberry Pi kami salaku Xserve supados muncul grafik Xserve olahraga dina Finder. Kami badé nyiptakeun file /etc/avahi/services/samba.service sareng ngeusian éta kalayan XML ieu:

<?xml version="1.0" standalone='no'?><!--*-nxml-*--> <!DOCTYPE service-group SYSTEM "avahi-service.dtd"> <service-group> <name replace-wildcards="yes">%h</name> <service> <type>_smb._tcp</type> <port>445</port> </service> <service> <type>_device-info._tcp</type> <port>9</port> <txt-record>model=Xserve1,1</txt-record> </service> <service> <type>_adisk._tcp</type> <port>9</port> <txt-record>dk0=adVN=backups,adVF=0x82</txt-record> <txt-record>sys=adVF=0x100</txt-record> </service> </service-group>
  • Nelepon pangropéa téksu nano:
    $ sudo nano /etc/avahi/services/samba.service
  • Tempelkeun XML di luhur teras ^x pikeun nyimpen sareng kaluar.
  • Balikan deui Avahi
    $ sudo service avahi-daemon restart

Nguji Sadayana

Dina titik ieu, nganggo Mac anjeun, anjeun kedah tiasa ningali raspberrypi didaptarkeun dina bagian Jaringan tina Finder. Salajengna, muka Time Machine ti System Preferences… , klik dina Pilih Disk… sareng pastikeun yén anjeun ningali cadangan dina raspberrypi.local salaku pilihan. Entong ngonpigurasikeun Mesin Waktu Mac anjeun acan.

Ngamankeun Raspberry Pi

Hayu urang alamat éta peringatan kaamanan dina layar salam Raspberry Pi ayeuna.

  • Tina ngajalankeun konsol SSH:
    $ sudo raspi-config
  • Arahkeun ka 1 System Options -> S3 Sandi pikeun ngarobah sandi standar pikeun pamaké pi

Buah prambus Pi. Ngarobah Sandi Sistim Gbr 9. Ngarobah Sandi Sistim

Ngaganti ngaran buah prambus Pi

  • Tina ngajalankeun konsol SSH:
    $ sudo raspi-config
  • Arahkeun ka 1 System Options -> S4 Hostname .
  • Lebetkeun hostname anyar pikeun anjeun resep. Kuring nyauran kiper Raspberry Pi kuring , janten ieu anu anjeun badé tingali dina layar anu nuturkeun.
  • Pencét tombol Tab pikeun milih Ok ,
  • Pencét konci Tab dua kali pikeun Rengse .
  • Pilih Sumuhun pikeun reboot.

Buah prambus Pi. Ngarobah Ngaran Sistim Gbr 10. Ngarobah Ngaran Sistim Sakali Raspberry Pi anjeun balik deui online, éta kedah tiasa diaksés ku nami énggalna – bisi kuring:

$ ssh [email protected]

Anjeun Mac’s Finder ogé kedah nunjukkeun nami énggal. Raspberry Pi anjeun ayeuna tos siap janten tujuan jaringan pikeun cadangan Mesin Time Macs. Dina Mac anjeun, buka System Preferences… -> Time Machine , pilih Select Disk… and pick your Raspberry Pi from the list. Anjeun kedah nyayogikeun kredensial pikeun pangguna Samba. Hiji deui: Abdi nyarankeun pisan pariksa pilihan cadangan Encrypt .


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *