• Imah
  • Android

Anjeun tiasa ngajaga privasi anjeun dina Android ku mupus cookies tina browser anjeun. Kieu kumaha cara ngalakukeunana dina Chrome, Opera, Firefox, sareng Vivaldi. Layar perjangjian pamaké Android Chrome Cookies henteu salawasna jawaban nikmat kana pangalaman browsing online leuwih nyaman. Dina sababaraha kasus, aranjeunna tiasa ngalambatkeun alat anjeun sareng ngabahayakeun inpormasi pribadi anjeun.
Upami anjeun hoyong tetep aman nalika ngotéktak wéb, anjeun kedah ngartos kumaha cookies tiasa dianggo dina Android, sareng naon anu dilakukeun. Diajar kumaha mupus cookies dina telepon Android bisa nyegah atawa malah ngajawab sababaraha masalah umum, kitu ogé ngajaga privasi Anjeun. Hayu urang ngamimitian.

Naon Dupi Cookies, sarta Naha Anjeun Kudu Pupus Éta?

Cookies mangrupikeun file téks anu disimpen ku situs wéb anu nyimpen inpormasi ngeunaan kunjungan anjeun sareng tiasa dianggo sami dina PC sareng Android. Cookies ngalacak inpormasi anu anjeun konfigurasi dina unggal halaman, kalebet:

  • Inpormasi login individu
  • Préferénsi browsing pamaké
  • Iklan ngaropéa
  • Kacenderungan balanja
Setélan privasi sareng kaamanan pikeun mupus sajarah sareng browsing anu aman Sanaos cookies umumna henteu bahaya sareng nyayogikeun sakedik genah, perusahaan sapertos Facebook sareng Twitter, sareng pangiklan, tiasa dianggo pikeun ngalacak kagiatan browsing anjeun. Kaputusan pikeun mupus cookies anjeun gumantung pisan kana situs anu anjeun kunjungi. Kadang hese pikeun terang naha situs wéb anu anjeun kunjungi aman. Biasana, anjeun hoyong nyingkahan nampi cookies pihak katilu atanapi anu aya dina situs wéb anu teu énkripsi. Kuki pihak katilu nyaéta anu dihasilkeun pikeun perusahaan anu sanés gaduh halaman wéb anu anjeun kunjungi. Ieu biasana dijieun via skrip tur ilaharna pikeun tujuan iklan. Situs wéb anu henteu énkripsi henteu ngajagi inpormasi anu ditukeurkeun antara anjeun sareng halaman éta. Di dieu, narima cookies tangtu bisa ngalaan aktivitas anjeun dina loka pikeun saha wae nu boga aksés ka cookies maranéhanana. Upami anjeun parantos satuju kana cookies dina kasus ieu, teu kedah hariwang, sabab anjeun tiasa mupus aranjeunna janten aman. Dina sababaraha kasus, mupus cookies tiasa ngalereskeun bug anu anjeun tepang nalika ngotéktak wéb. Kabeneran, mupus cookies anjeun dina Android mangrupikeun prosés anu saderhana. Hayu urang tingali kumaha mupus cookies dina sababaraha panyungsi wéb anu pangsaéna pikeun Android. Penting pikeun émut yén mupus cookies bakal ngaluarkeun anjeun tina sadaya akun online anjeun dina browser éta. Anjeun kedah asup deui kana akun anjeun dina situs wéb sacara manual saatosna.

Kumaha mupus Cookies dina Chrome dina Android

Pikeun mupus cookies dina aplikasi Google Chrome pikeun Android, tuturkeun léngkah ieu:

  1. Dina Chrome, ketok ikon ménu tilu titik di katuhu luhur.
  2. Ketok Setelan .
  3. Pilih Privasi sareng Kaamanan .
  4. Ketok Hapus data browsing .
  5. Cék kotak di gigireun Kuki sareng data situs .
  6. Ketok Hapus data di katuhu handap layar.

Kumaha mupus Cookies di Vivaldi dina Android

Anjeun tiasa mupus cookies dina Vivaldi pikeun Android kalayan léngkah-léngkah ieu:

  1. Ketok ikon Vivaldi di gigireun bar URL.
  2. Ketok Setelan .
  3. Pilih Privasi sareng kaamanan .
  4. Ketok Hapus data browsing .
  5. Cék kotak di gigireun Kuki sareng data situs .
  6. Ketok Hapus data .

Kumaha mupus Cookies dina Opera dina Android

Ieu kumaha cara mupus cookies dina Opera pikeun Android ku nuturkeun léngkah ieu:

  1. Dina Opera, ketok ikon profil di katuhu handap layar.
  2. Ketok setélan cog dina tab nu muka ti handap.
  3. Ketok Privasi .
  4. Pilih Hapus data… teras centang kotak di gigireun Kuki sareng data situs .
  5. Ketok HAPUS DATA di katuhu handap layar.

Kumaha Hapus Cookies dina Firefox pikeun Android

Pikeun mupus cookies dina Firefox pikeun Android, tuturkeun léngkah-léngkah ieu:

  1. Dina Firefox, ketok ikon ménu tilu titik di katuhu handap browser.
  2. Ketok Setelan .
  3. Pilih Hapus data browsing .
  4. Cék kotak gigireun Cookies .
  5. Ketok Pupus data browsing .

Ngabersihan Cookies: Bagian tina Tetep Aman Online

Cookies biasana henteu janten ancaman pikeun alat Android. Tapi cookies dina situs web anu teu énkripsi atanapi ti pihak katilu tiasa ngalambatkeun alat anjeun atanapi ngalaan inpormasi pribadi anjeun. Janten aman, Anjeun meureun hoyong mupus cookies unggal genep bulan. Upami anjeun leres-leres hoyong tetep aman nalika ngotéktak wéb dina telepon anjeun, anjeun tiasa nganggo modeu tamu sareng modeu incognito. Ieu mangrupikeun dua metode pikeun ngirangan tapak suku online anjeun sareng ngajantenkeun langkung sesah ngalacak anjeun.

  • Anjeun tiasa mupus cookies dina alat Android ku jalan ka setelan browser anjeun sarta mupus data browser anjeun.
  • Cookies mangrupa bagian penting tina kumaha web jalan, tapi anjeun bisa jadi kudu mupus cookies pikeun troubleshoot masalah browsing, atawa alesan privasi atawa kaamanan.
  • Anjeun tiasa nganonaktipkeun cookies sapinuhna, tapi kalolobaan situs wéb moal jalanna leres.

Cookies mangrupikeun file data anu disimpen dina alat anjeun anu ngajantenkeun wéb lancar sareng éfisién, ngamungkinkeun situs wéb nawiskeun sababaraha jinis personalisasi sareng gampang dianggo. Cookies émut kredensial login anjeun ku kituna anjeun henteu kedah asup kana situs anu sami, contona, ogé nginget detil personalisasi sareng eusi karanjang balanja anjeun. Sok sanaos, anjeun panginten hoyong mupus cookies anjeun dina alat Android anjeun. Anjeun panginten kedah ngosongkeun rohangan, ngabéréskeun masalah sareng situs wéb, atanapi anjeun ngan ukur prihatin ngeunaan privasi atanapi kaamanan anjeun. Naon waé alesanana, anjeun tiasa mupus cookies anjeun kalayan gampang.

Kumaha mupus sadaya cookies dina Android

Anjeun tiasa mupus sadaya cookies dina alat Android anjeun ngan ukur sababaraha ketok, tapi émut yén upami anjeun ngalakukeun ieu, anjeun kedah asup deui kana situs wéb anu anjeun anggo saatosna. Kaseueuran alat Android nganggo Chrome, janten ieu kumaha cara ngalakukeunana nganggo browser éta – tapi upami anjeun nganggo browser anu béda, léngkah-léngkahna sami. 1. Mimitian aplikasi Chrome . 2. Di katuhu luhur, ketok menu tilu titik tur ketok Setelan . 3. Ketok Privasi sareng kaamanan . 4. Ketok Hapus data browsing . 5. Pastikeun Cookies sareng data situs dipilih, teras ketok Hapus data . Anjeun tiasa mupus cookies anjeun tina menu Setélan dina Chrome pikeun Android. Dave Johnson

Kumaha mupus cookies tina situs wéb dina Android

Éta ogé mungkin pikeun mupus cookies anu aya hubunganana sareng hiji halaman wéb tinimbang sadaya halaman wéb anu disimpen dina alat Android anjeun. 1. Mimitian aplikasi Chrome jeung buka ramatloka dimana anjeun hoyong mupus cookies. 2. Di katuhu luhur, ketok menu tilu titik terus ketok ikon i di baris luhur. Ketok i pikeun ningali cookies anu aya hubunganana sareng halaman wéb ayeuna. Dave Johnson 3. Ketok Cookies . 4. Anjeun ayeuna bisa ningali sabaraha cookies ramatloka ieu ngagunakeun na sabaraha spasi eta meakeun. 5. Pikeun mupus eta, ketok ikon Pupus . Pastikeun anjeun hoyong ngalakukeun ieu ku cara ngetok Hapus . Chrome ngamungkinkeun anjeun ngabersihkeun cookies pikeun situs wéb khusus. Dave Johnson

Kumaha ngawenangkeun atanapi meungpeuk cookies dina Android

Upami anjeun henteu hoyong mupus cookies sacara périodik sareng langkung milih nyegah alat Android anjeun tina nyimpen cookies énggal, anjeun tiasa nyarios Chrome pikeun meungpeuk cookies. 1. Mimitian aplikasi Chrome . 2. Di katuhu luhur, ketok menu tilu titik tur ketok Setelan . 3. Ketok Setelan situs . 4. Ketok Cookies . 5. Ketok Blokir cookies pihak katilu atawa Blokir sadaya cookies . Anjeun gaduh seueur pilihan pikeun ngarobih kumaha Android nyimpen cookies. Dave Johnson Dave Johnson Panulis Freelance Dave Johnson mangrupikeun wartawan téknologi anu nyerat ngeunaan téknologi konsumen sareng kumaha industri ngarobih dunya spekulatif fiksi ilmiah kana kahirupan nyata modéren. Dave digedékeun di New Jersey sateuacan asup ka Angkatan Udara pikeun ngoperasikeun satelit, ngajarkeun operasi ruang angkasa, sareng ngalakukeun perencanaan peluncuran ruang angkasa. Anjeunna teras nyéépkeun dalapan taun salaku pamimpin eusi dina tim Windows di Microsoft. Salaku fotografer, Dave geus difoto ajag di lingkungan alam maranéhanana; anjeunna ogé instruktur scuba sareng co-host sababaraha podcast. Dave mangrupikeun panulis langkung ti dua belasan buku sareng parantos nyumbang kana seueur situs sareng publikasi kalebet CNET, Forbes, PC World, How To Geek, sareng Insider.
Cloudwards.net tiasa nampi komisi leutik tina sababaraha pameseran anu dilakukeun ngalangkungan situs kami. Sanajan kitu, sagala earnings affiliate teu mangaruhan kumaha urang marios jasa. Upami anjeun rutin online, sigana anjeun kantos ka situs wéb anu nganggo cookies. Nanging, anjeun panginten henteu terang pikeun naon cookies ieu, naha éta tiasa janten masalah privasi atanapi kumaha cara ngaleungitkeunana. Dina tulisan ieu, kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha mupus cookies anjeun dina alat Android sareng kunaon anjeun kedah ngalakukeunana.

Takeaways konci:

  • Anjeun tiasa mupus cookies dina sadaya panyungsi wéb utama, kalebet Google Chrome sareng Mozilla Firefox.
  • Sababaraha cookies tiasa ningkatkeun pangalaman pangguna anjeun, tapi anu sanésna tiasa janten masalah privasi.
  • Sawaktos Anjeun keur miceun cookies, Anjeun oge bisa milih pikeun mupus data browsing atawa sajarah pilarian.

Kusabab undang-undang GDPR EU diberlakukan, situs wéb parantos milarian idin sateuacan nyimpen cookies naon waé, sareng aya léngkah-léngkah anu anjeun tiasa lakukeun pikeun ngahapus aranjeunna. Nanging, aya mangpaatna pikeun gaduh sababaraha cookies, sareng internét tiasa janten tempat anu béda pisan tanpa aranjeunna, janten ngan ukur ngaleungitkeun sadayana sanés mangrupikeun pilihan anu pangsaéna.

  • Panyungsi anu béda bakal nyimpen cookies di tempat anu béda. Nanging, panyungsi anu paling umum nyimpen data ieu dina polder anu disumputkeun, janten anjeun moal tiasa ningali éta tanpa aksés root. Ieu ngandung harti yén upami anjeun hoyong mupus cookies naon waé, anjeun kedah nganggo metodeu anu diwangun dina browser.
  • Ngabersihan sadaya cookies bakal ngahapus naon waé anu disimpen dina file atanapi polder cookies anu disumputkeun. Ieu ngandung harti yén anjeun kedah asup deui kana akun anjeun sareng kaleungitan sababaraha pilihan sisi klien. Nanging, éta ogé bakal ngahésekeun halaman wéb pikeun damel dimana anjeun kantos sareng naon anu anjeun milarian.
  • Sanaos masalah privasi henteu janten perhatian anjeun, anjeun tetep kedah ngahapus cookies anjeun sakali unggal sababaraha bulan pikeun ngeureunkeun jumlah data anu ageung tina ngalambatkeun browser anjeun. Ieu ogé mangrupakeun ide nu sae pikeun mupus sagala cookies anyar lamun geus searched pikeun hiji hal sarta teu hayang Iklan patali muncul engké.

Google Chrome ngamungkinkeun anjeun mupus cookies, data situs, sajarah browsing, gambar sindangan sareng seueur deui ti jero aplikasi (parios pituduh kami ngeunaan cara mupus sajarah Google anjeun). Sanaos pilihan ieu disumputkeun dina setélan privasi, anjeun tiasa ngaksésana dina genep léngkah saderhana.

  1. Ketok Tilu Titik Ketok tilu titik di pojok katuhu luhur dina kaca Chrome mana wae.
  2. Pilih “Setélan” Ketok ” Setélan ” tina ménu lungsur pikeun milarian sadaya pilihan pikeun nyaluyukeun setelan Google Chrome.
  3. Pilih “Privasi sareng Kaamanan” Pindah kana bagian ” privasi sareng kaamanan ” ku cara ngetok pilihan ieu dina judul ” dasar “.
  4. Hapus Data Pangotektak Anjeun tiasa mendakan sareng ngetok ” Hapus data browsing ” di luhur halaman ” privasi sareng kaamanan “.
  5. Pilih “Cookies sareng Data Situs” Pilih ” cookie sareng data situs ” sareng setel rentang waktos. Ketok kategori data nu Anjeun hoyong pupus; anjeun tiasa mendakan langkung seueur dina bagian “canggih”.
  6. Hapus Data Ketok ” hapus data ” pikeun nyabut cookies tina alat anjeun.

Kumaha mupus Cookies dina Android dina Firefox

Panyungsi anu sanés, sapertos Mozilla Firefox, sering gaduh sistem anu sami sareng Chrome. Tapi, dina aplikasi ieu, butuh sababaraha léngkah.

  1. Ketok Tilu Titik Ketok tilu titik di pojok katuhu handap pikeun muka ménu.
  2. Pilih “Setélan” Ketok ” Setélan ” di jero ménu lungsur.
  3. Pilih “Hapus Data Pangotektak” Anjeun tiasa mendakan sareng ngetok ” hapus data browsing ” dina bagian ” privasi sareng kaamanan “.
  4. Pilih “Cookies” sareng Ketok “Hapus Data Pangotektak” Pilih data anu anjeun hoyong hapus teras ketok ” Pupus data browsing .”

Naon Dupi Cookies sareng Naon Anu Dilaksanakeun?

Hiji cookie HTTP – mindeng disingget jadi ngan “cookie” – mangrupakeun file téks leutik nu ramatloka geus disimpen ka alat Anjeun, sarta ngandung bit informasi ngeunaan naon nu Anjeun lakukeun online. Ninggalkeun kaca bakal otomatis ngahapus sababaraha cookies ieu, tapi cookies séjén bakal lengket leuwih lila. Tujuan utama cookie nyaéta pikeun ngagampangkeun ngotektak wéb, ngamungkinkeun alat anjeun nginget naon waé, sapertos wincik login anjeun, kahoyong pribadi atanapi kumaha cara nampilkeun halaman wéb anu tangtu. Ieu nyepetkeun waktos loading sareng ngamungkinkeun anjeun ngalih antara halaman online tanpa kedah log in unggal waktos.

Naha Hapus Data Pangotektak dina Android?

Salah sahiji downsides pangbadagna pikeun cookies nyaeta aranjeunna bisa nyimpen dasarna informasi nanaon. Ieu ngandung harti yén nalika anjeun ningali iklan online, éta tiasa nyimpen cookie kana alat anjeun, sareng upami anjeun mésér produk éta engké, pangiklan bakal terang yén éta tiasa dianggo. Éta ogé tiasa ngiklankeun produk anu nembe anjeun tingali pikeun ngagaleuh anjeun. Sanajan kitu, sanajan masalah privasi ieu teu paduli anjeun, éta masih patut clearing cookies Anjeun. Éta sabab sababaraha cookies bakal lengket permanén, sareng browser anjeun tiasa ngeusian seueur file téks ieu, sakapeung pikeun situs wéb anu anjeun henteu dianggo. Janten, pikeun ngajaga panyungsi anjeun gancang, anjeun kedah ngahapus cookies anu aya dina alat anjeun.

Pikiran Akhir: Ngabersihan Kuki sareng Data Loka

Paduli browser nu Anjeun pake dina handphone anjeun pikeun internetan internet, Anjeun kudu bisa miceun sagala cookies nu situs ieu nyieun. Upami anjeun henteu nganggo Chrome atanapi Firefox, pastikeun milarian pilihan sapertos “data jelas,” “data browsing jelas” atanapi “hapus cache” dina bagian “privasi”. Anjeun oge bisa ngeureunkeun situs ti nyimpen sababaraha cookies ieu ti mimiti, ku ngédit setélan privasi sarta kaamanan, sanajan dina biaya pangalaman pamaké goréng. Sanajan kitu, lamun anjeun dedicated ka kaamanan luhureun sagalana sejenna, Anjeun ogé kudu pariksa kaluar sababaraha browser aman séjén pikeun mantuan ngajaga alat Anjeun tina ancaman tambahan. Anjeun ogé tiasa maca pituduh kami ngeunaan cara ngahapus malware tina Android. Naha anjeun rutin mupus cookies dina browser wéb anjeun? Naha pituduh ieu ngabantosan? Hayu urang terang pikiran anjeun dina bagian komentar di handap. Hatur nuhun pikeun maca.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *