Pituduh ieu ngajelaskeun naon éta eSpeak NG , kumaha carana masang eSpeak NG dina Linux sareng kumaha ngarobih téks kana ucapan nganggo eSpeak NG di Linux .

Naon ari eSpeak NG?

eSpeak NG mangrupikeun garis paréntah, synthesizer ucapan parangkat lunak multi-lingual pikeun basa Inggris sareng seueur basa sanés. Urang tiasa ngarobih téks kana ucapan nganggo eSpeak NG dina sistem Linux sareng Unix. eSpeak NG nyaéta pérsi diropéa tina mesin eSpeak dijieun ku Jonathan Duddington. Anjeun tiasa nganggo eSpeak NG pikeun ngadangukeun blog sareng situs warta sareng ogé ngarobih file téks kana sora pikeun jalma anu cacad. eSpeak kalebet sora anu béda-béda, sareng ciri-cirina tiasa dirobih. eSpeak NG mangrupikeun aplikasi cross-platform anu ngadukung Android, Linux, Mac OS sareng Windows. Éta mangrupikeun program open source gratis anu ditulis dina basa pemrograman C. Kodeu sumber proyék eSpeak NG di-host di GitHub.

Kumaha eSpeak NG jalanna?

eSpeak NG bakal maca nyaring téks anu dipasihkeun pikeun anjeun! Éta tiasa nyarios téks boh tina input standar atanapi tina file. Janten, anjeun tiasa langsung masihan frasa nyarios salaku input pikeun eSpeak NG atanapi simpen téks dina file teras paskeun file téks éta salaku input. Éta ngagunakeun téks-ka-ucapan pikeun nyarios ngaliwatan alat sora standar. Anjeun oge bisa nyimpen file kaluaran dina wavatawa mp3format, tinimbang diomongkeun langsung. Payil hasilna bisa diputer dina sagala pamuter media, kayaning VLC, SMplayer jsb Éta ogé bisa narjamahkeun téks kana kode foném.

Basa anu dirojong

eSpeak NG ngalakukeun sintésis téks kana ucapan pikeun 100+ basa sareng aksen, kalebet Afrikaans, Albanian, Aragonese, Arménia, Bulgaria, Kanton, Catalan, Kroasia, Czech, Denmark, Dutch, English, Esperanto, Estonian, Farsi, Finnish, French, Georgian , Jerman, Yunani, Hindi, Hungaria, Islandia, Indonésia, Irlandia, Italia, Kannada, Kurdi, Latvia, Lituania, Lojban, Makédonia, Malaysia, Malayalam, Mandarin, Nepalese, Norwegia, Polandia, Portugis, Punjabi, Romania, Rusia, Serbia , Slovak, Spanyol, Swahili, Swédia, Tamil, Telugu, Turki, Vietnam, Welsh jeung leuwih. Sababaraha basa dirojong langkung saé tibatan anu sanés.

Pasang eSpeak NG dina Linux

eSpeak NG dibungkus pikeun sistem operasi Linux anu populer, ku kituna anjeun tiasa masang eSpeak nganggo manajer pakét standar. Pikeun masang eSpeak NG dina Arch Linux, EndeavourOS sareng Manjaro Linux, jalankeun:

$ sudo pacman -S espeak-ng

Debian, Ubuntu sareng turunanna sapertos Linux Mint sareng Pop OS:

$ sudo apt install espeak-ng

Fedora, CentOS, AlmaLinux, sareng Rocky Linux:

$ sudo dnf install espeak-ng

openSUSE:

$ sudo zypper install espeak-ng

eSpeak NG sapinuhna cocog sareng eSpeak miheulaan na. Nyatana, eSpeak NG nganggo pilihan garis paréntah anu sami sareng eSpeak, kalayan sababaraha fungsi tambahan. Hayu urang tingali sababaraha conto. 1. Sebutkeun hiji frasa kalawan tarik ngagunakeun eSpeak NG:

$ espeak-ng "Wilujeng sumping di blog OSTechNix"

Alternatipna, anjeun tiasa nganggo echoparéntah pikeun pipa frasa salaku input pikeun eSpeak NG sapertos di handap ieu:

$ echo "Kaunggulan teu kahaja. Ieu prosés, dimana individu, organisasi atawa bangsa terus narékahan pikeun hadé diri. - APJ Abdul Kalam" | espeak-ng

eSpeak NG bakal maca nyaring string anu dipasihkeun ngaliwatan alat sora standar. 2. Sakumaha didadarkeun di luhur, eSpeak NG tiasa maca nyaring eusi tina file.

$ espeak-ng -f file.txt

Atawa,

$ ucing file.txt | espeak-ng

3. Baca input téks ti input standar tinimbang file a:

$ espeak-ng

Ketik kecap pikeun nyarios sareng pencét ENTER. Pikeun kaluar, pencét CTRL+C. 4. Upami anjeun hoyong nyimpen kaluaran kana file audio WAV, tinimbang nyarios langsung, paké -wbandéra:

$ espeak-ng -w audio.wav "Kuring nganggo Arch, BTW"

5. eSpeak bisa nyitak foném téks. Paréntah di handap bakal nyarios kecap «ostechnix», sareng nyitak foném anu diucapkeun.

$ espeak-ng -x ostechnix

Sampel kaluaran:

'0stEkn, Iks

6. eSpeak NG ngarojong sababaraha sora béda. Pikeun daptar sadaya sora anu dirojong ku eSpeak NG, jalankeun:

$ espeak-ng --sora

Anjeun ogé tiasa daptar sadaya sora anu nyarios basa khusus, contona Inggris (en), sapertos di handap ieu:

$ espeak-ng --voices= en

7. eSpeak NG bakal nyarios téks anu dipasihkeun nganggo sora Inggris standar. Upami anjeun hoyong nganggo sora anu béda, jalankeun:

$ espeak-ng -v <sora>

conto:

$ espeak-ng -vta "வாழ்க தமிழ்மொழி!"

8. Pikeun leuwih rinci ngeunaan eSpeak NG, tingal kaca lalaki:

$ lalaki espeak-ng

Gespeaker – Bagian hareup GTK pikeun eSpeak

Gespeaker mangrupikeun téks pikeun pidato GTK + hareup-tungtung pikeun eSpeak sareng mbrola. Eta ngidinan Anjeun pikeun muterkeun hiji téks dina loba basa. Anjeun tiasa nyaluyukeun sababaraha setélan sapertos sora, nada, volume sareng laju. Pikeun masang Gespeaker dina Debian, Ubuntu sareng turunanana, jalankeun:

$ sudo apt install gespeaker

Saatos dipasang, jalankeun Gespeaker tina menu atanapi peluncuran aplikasi. Antarbeungeut standar Gespeaker bakal katingali sapertos di handap ieu: panganteur Gespeaker Pamakéan gespeaker cukup gampang! Lebetkeun téks pikeun nyarios sareng pencét tombol Play. éta basajan pisan !! Anjeun tiasa milih basa sareng sora (lalaki atanapi awéwé) pikeun dianggo tina tab Setélan Base sareng saluyukeun niléy pikeun setélan pitch, volume, laju sareng reureuh sakumaha anu dipikahoyong tina bagian Setélan Advanced. Sumberdaya:

  • eSpeak NG GitHub Repository
  • Gespeaker GitHub Repository

eSpeak mangrupikeun synthesizer pidato software open-source kompak pikeun basa Inggris sareng basa sanés, pikeun Linux sareng Windows. Dina tulisan ieu, kami bakal ngajelaskeun kumaha anjeun tiasa masang paréntah sapertos alat eSpeak sareng alternatif GUI na Gespeaker dina Ubuntu anjeun. Ieu sababaraha intro dasar pikeun dua alat: eSpeak: Alat garis paréntah ieu nyandak input dina bentuk string téks, file input, sareng ogé tina stdin sareng muterkeun input dina sora anu dihasilkeun ku komputer. Synthesizer ucapan ieu ngarojong 107 basa jeung aksen. Gespeaker: Gespeaker mangrupikeun frontend GTK + gratis pikeun espeak. Eta ngidinan Anjeun pikeun muterkeun hiji téks dina loba basa jeung setelan pikeun sora, pitch, volume, jeung speed. Téks anu dibaca ogé tiasa dirékam kana file WAV pikeun déngékeun ka hareup. Kami parantos ngajalankeun paréntah sareng prosedur anu disebatkeun dina tulisan ieu dina sistem Ubuntu 18.04 LTS.

Pasang sareng Anggo eSpeak dina Ubuntu

Pamasangan

eSpeak gampang sayogi dina repositori Ubuntu resmi sareng gampang dipasang ngaliwatan garis paréntah nganggo paréntah apt-get. Punten tuturkeun léngkah-léngkah ieu pikeun masang eSpeak via garis paréntah. Buka aplikasi Terminal anjeun boh ngaliwatan sistem Application Launcher Search atawa ngaliwatan potong kompas Ctrl+Alt+T. Lengkah saterusna nyaéta ngapdet indéks gudang sistem anjeun ngaliwatan paréntah di handap ieu:

$ sudo apt-get update

Apdet daptar Paket Ubuntu Ieu mantuan Anjeun masang versi panganyarna sadia tina software tina Internét. Punten dicatet yén ngan ukur pangguna anu otorisasi tiasa nambihan, ngahapus sareng ngonpigurasikeun parangkat lunak dina Ubuntu. Ayeuna anjeun siap masang eSpeak; Anjeun tiasa ngalakukeun kitu ku ngajalankeun paréntah di handap ieu salaku sudo:

$ sudo apt-get install espeak

Pasang espeak Sistemna tiasa naroskeun sandi pikeun sudo sareng ogé masihan anjeun pilihan Y / n pikeun neraskeun pamasangan. Lebetkeun Y lajeng pencét Lebetkeun; software bakal dipasang dina sistem Anjeun. Nanging, prosésna tiasa nyandak sababaraha waktos gumantung kana kagancangan Internét anjeun. Anjeun tiasa pariksa nomer vérsi aplikasi, sareng ogé pariksa yén éta leres-leres dipasang dina sistem anjeun, ngalangkungan paréntah di handap ieu:

$ espeak --version

Pariksa versi espeak dipasang

Anggo eSpeak pikeun konvérsi Teks kana Audio

Ngaliwatan utilitas eSpeak, anjeun tiasa kalayan gampang ngadangukeun téks anu anjeun pikahoyong. Aya dua cara anjeun tiasa ngadangukeun string input: 1. Anggo paréntah di handap ieu pikeun ngadangukeun téks anu ditetepkeun dina koma inverted:

$ espeak "asupkeun téks anu anjeun hoyong dangukeun"

conto: Hayu espeak maca téks 2. Lebetkeun paréntah di handap ieu lajeng pencét Lebetkeun:

$omongkeun

Dina ajakan anu nembongan, lebetkeun téks anu anjeun hoyong eSpeak nyarios teras pencét Lebetkeun. Mimitian nyarita Anjeun tiasa ngalebetkeun saloba baris téks anu anjeun pikahoyong. Iraha waé anjeun badé kaluar tina utilitas, kantun pencét Ctrl + C Aya seueur cara anu sanés anjeun tiasa nganggo aplikasi; punten nganggo paréntah di handap ieu pikeun ningali pitulung ngeunaan éta:

$ espeak --pitulung

Nanging, ieu mangrupikeun salah sahiji cara anu mangpaat pikeun anjeun tiasa nganggo aplikasi ieu, nyaéta, ngadangukeun téks tina file téks. Anggo sintaksis di handap ieu pikeun netepkeun file téks anu téksna anjeun hoyong ucapkeun nyaring.

$ espeak -f filename.txt

conto: Hayu espeak maca téks ti file

Cabut eSpeak

Upami anjeun kantos hoyong ngahapus eSpeak anu dipasang ku cara anu disebatkeun di luhur, punten nganggo paréntah di handap ieu pikeun ngalakukeunana:

$ sudo apt-get ngahapus espeak

Paréntah di handap ieu bakal ngabantosan anjeun ngahapus bungkusan tambahan anu dipasang sareng eSpeak atanapi parangkat lunak sanés, pikeun masalah éta:

$ sudo apt-meunang autoremove

Gespeaker-A GTK frontend pikeun espeak

Pikeun jalma anu henteu hoyong pisan muka Command Line, masang parangkat lunak ngalangkungan UI Ubuntu saderhana pisan. Mangga tuturkeun léngkah ieu pikeun masang alat Gespeaker; sayogi dina gudang Ubuntu Bionic Universe: Dina toolbar / dok Aktivitas desktop Ubuntu anjeun, klik ikon Ubuntu Software. Pasang Gespeaker Klik ikon teang jeung asupkeun ‘gspeaker’ dina bar teang. Hasil pamilarian bakal daptar éntri anu relevan sapertos kieu: Gespeaker Éntri Gespeaker anu didaptarkeun di dieu nyaéta anu dikelola ku Ubuntu bionic Universe. Pencét éntri panéangan ieu pikeun muka tampilan ieu: Pasang aplikasi Pencét tombol Pasang pikeun ngamimitian prosés pamasangan. Dialog auténtikasi di handap ieu bakal muncul pikeun anjeun masihan detil auténtikasi anjeun sabab ngan ukur pangguna anu otorisasi tiasa masang parangkat lunak dina Ubuntu. Oténtikasi salaku admin Perhatikeun yén ngan hiji pamaké otorisasi bisa nambahkeun / miceun jeung ngonpigurasikeun software dina Ubuntu. Lebetkeun kecap akses anjeun teras klik tombol Oténtikasi. Saatos éta, prosés pamasangan bakal dimimitian, ningalikeun bar kamajuan sapertos kieu: kamajuan install software Gespeaker teras bakal dipasang dina sistem anjeun sareng anjeun bakal nampi pesen ieu saatos pamasangan suksés: Jalankeun aplikasi desktop Gespeaker Linux Ngaliwatan dialog di luhur, anjeun tiasa ngaluncurkeun alat langsung sareng ogé Cabut langsung pikeun alesan naon waé. Upami anjeun hoyong nganggo garis paréntah pikeun masang aplikasi anu sami, paké paréntah di handap ieu dina Terminal anjeun.

$ sudo apt-meunang install gespeaker

Ngajalankeun Gespeaker

Anjeun tiasa ngaksés Gespeaker tina bar peluncuran aplikasi Ubuntu sapertos kieu, atanapi langsung ngaksés éta tina daptar aplikasi: Ikon Gespeaker Alternatipna, anjeun tiasa nganggo paréntah di handap ieu dina Terminal anjeun pikeun ngaluncurkeun Gespeaker ngalangkungan garis paréntah:

$ gespeaker

Penting: UI Gspeaker ngan bakal diluncurkeun upami anjeun parantos dipasang Python-dbus dina sistem anjeun. Punten nganggo paréntah di handap ieu dina Terminal anjeun pikeun masang utilitas anu nyarios:

$ sudo apt-meunang install python-dbus

Ieu kumaha tampilan UI Gespeaker: Gespeaker dimimitian The Gespeaker UI lumayan loba lempeng ka hareup jeung anjeun bakal boga pancen euweuh masalah dina figuring kaluar kumaha carana ngarobah téks na téks file anjeun kana audio.

Leupaskeun Gespeaker

Upami anjeun hoyong ngahapus Gespeaker anu dipasang nganggo metodeu di luhur, anjeun tiasa ngahapus tina sistem anjeun sapertos kieu: Buka Manajer Perangkat Lunak Ubuntu sareng milarian Gespeaker. Anjeun bakal ningali status “Dipasang” dina entri pilarian. Pencét éntri ieu teras klik Cabut tina tampilan ieu: Leupaskeun Gespeaker Teras, sistem bakal nyarankeun anjeun dialog Auténtikasi. Parangkat lunak bakal dipupus nalika anjeun nyayogikeun kecap konci pikeun pangguna sudo teras klik Oténtikasi dina dialog. Naha anjeun resep UI atanapi garis paréntah, anjeun tiasa kalayan gampang ngagunakeun alat Gespeaker sareng espeak pikeun ngarobih téks tina sababaraha cara input kana kaluaran sora. Pikeun sagala rupa alesan; cacad, kahayang pikeun ngamangpaatkeun waktu iinditan atawa nungguan atawa, saukur ku leuwih sering dipake tinimbang pribadi, kamungkinan yén komputer méré urang pikeun Ngarobah téks kana audio, boh ku maca atawa ngarobahna kana file ngadangukeun engké, mangrupakeun loba dipaké. fitur. Windows sareng Android asli gaduh kamampuan maca kalayan sora anu, sanaos nahan sababaraha ciri anu teras-terasan ngaidentipikasi asal-usul buatanna, tapi pikaresepeun pikeun ceuli. Ditambahkeun kana ieu séri program gratis sareng mayar anu ngamangpaatkeun fitur-fitur ieu. Saatos nginget yén Windows dibayar sareng Android ngumpulkeun data pikeun Google, urang kedah nyarios naon e Linux masih henteu dugi ka tanda éta, urang tiasa ngatur pikeun ngahontal hasil anu lumayan. Di sisi anu sanés, sanaos aya pilihan pikeun Linux kelas komérsial (sareng, tangtosna, anjeun kedah mayar) dina tulisan ieu kami badé konsentrasi dina pilihan gratis sareng open source. Daptar eusi

  • 1 Alat pikeun ngarobah téks kana ucapan
    • 1.1 Biantara Dispatcher
    • 1.2 Espeak / Espeak NG
    • 1.3 Festival
  • 2 Mesin Teks-ka-Speech Puncak
    • 2.1 gTTS

Panyatur Biantara

Upami anjeun nganggo panempo e-book Kaliber, anjeun bakal ningali yén dina Linux anjeun naroskeun anjeun masang pakét anu disebut Speech-Dispatcher . Daemon Sistim ieu tindakan minangka tumbu antara program nu rék ngarobah téks kana ucapan jeung program nu ngatur sintésis ucapan. Tina program anu dibahas dina tulisan ieu dianggo sareng Espeak sareng Festival. Ieu mangrupikeun aplikasi anu aya dina repositori supados anjeun tiasa milarian ku nami pikeun masangna tina manajer pakét.

Espeak / Espeak NG

Pikeun nguji paréntah di handap ieu, anjeun kedah nyiptakeun file téks, nyerat hiji hal sareng simpen salaku test.txt Espeak mangrupikeun utilitas téks-to-speech anu dianggo ku alat maca layar tina seueur distribusi Linux supados anjeun tiasa pasang tina repositori na. Hal ieu dianggo boh tina garis paréntah sareng ngalangkungan program kalayan antarmuka grafis sapertos Gespeaker atanapi Kmouth (duanana dina repositori). Kalolobaan sora sadia dina Espeak sora robotic , tapi, aranjeunna rada ogé dipikaharti na, euweuh larangan pikeun pamakéan maranéhanana. Espeak NG mangrupikeun vérsi anu langkung kompak ti anu sateuacana. Pikeun ngarobih file tina téks kana ucapan
Spanyol ti Spanyol
espeak -f prueba.txt -v es -w prueba.wav Spanyol Amérika Latin
espeak -f prueba.txt -v es-419 -w prueba.wav Pitulung jeung inpo nu leuwih lengkep
man espeak

Festival

Alat anu sanés aya dina repositori nyaéta Festival. Éta kalebet ciri anu sami tina dua anu sateuacana, salian kamungkinan maca naon anu urang tulis. Urang tiasa ningali daptar basa anu dipasang sareng:
ls /usr/share/festival/languages/ Maca file
festival --language castillian_spanish --tts prueba.txt
Diajar More
man festival
Sora standar dina basa Spanyol jelas, sanajan robotic, tapi aya masalah sareng diftong. Festival henteu ngahasilkeun file audio.

Mesin Teks-to-Speech Puncak

Éta mangrupikeun sintésis ucapan tina versi open source Android. Sorana langkung alami, sanaos ngawatesan panjang téks. Anjeun tiasa mendakanana dina repositori dina nami ibttspico-utils. Pikeun ngarobah tina téks kana file sora kami nganggo paréntah:
pico2wave -l es-ES -w prueba.wav "$(cat prueba.txt)" Urang tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ku nyerat:
pico2wave —help

gTTS

Aplikasi ieu nganggo perpustakaan anu sami sareng Google Translate pikeun nunjukkeun cara ngucapkeun kecap. Sanaos aya dina repositori, tiasa waé kusabab éta mangrupikeun vérsi anu lami, éta henteu tiasa komunikasi sareng server Google janten langkung saé dipasang tina repositori PyPy.org. Pikeun ieu kami kedah mastikeun yén kami parantos dipasang pakét python3-pip teras nyerat: sudo pip3 install gTTS Teras we ngalakukeun ieu: sudo nano ~/.profile Sarta kami nambahkeun garis ieu export PATH="$HOME/.local/bin:$PATH" Urang nyimpen ku CTRL OR jeung urang tetep ku CTRL X Urang tiasa ningali basa anu sayogi ku ngetik gtts-cli --all Pikeun ngarobah (dina hal ieu kana mp3) file téks, urang ngalakukeun: gtts-cli -f prueba.txt --l es --output test.mp3 Google nempatkeun wates dina pamakéan urang tiasa ngadamel program, tapi kuring bisa ngahasilkeun file nepi ka sajam lilana. Eusi artikel patuh kana prinsip étika redaksi urang. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu!. Tulisan ieu bakal nutupan daptar aplikasi text to speech (TTS) anu mangpaat anu sayogi pikeun Linux. Aplikasi ieu tiasa ngaidentipikasi sapotong téks, ngarobih kana ucapan, teras nyarioskeun kecap sareng kalimat ngalangkungan speaker sistem Linux anjeun. Aranjeunna ngarobih téks kana ucapan nganggo algoritma intelijen buatan sareng modél pembelajaran mesin anu dilatih. Aplikasi ieu biasana nyayogikeun sajumlah sora anu béda-béda gaduh nada, aksen sareng cara nyarios. Sababaraha aplikasi ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngonpigurasikeun parameter sora sapertos témpo sareng nada. Biasana pikeun aplikasi téks kana pidato ngagaduhan sora robot anu henteu disada sapertos sora kahirupan nyata. Nanging, téknologina ningkat sareng langkung seueur sora sora manusa anu kaluar tina aplikasi téks kana pidato ieu.

Espeak

Espeak mangrupikeun utilitas teks kana pidato gratis sareng open source anu tiasa dianggo pikeun ngarobih téks kana ucapan dina seueur basa anu béda. Datang sareng utilitas garis paréntah ogé perpustakaan anu tiasa dianggo dina aplikasi anjeun nyalira. Kalolobaan sora sadia dina Espeak sora robotic tapi mangrupa salah sahiji anu pang komprehensif sarta loba dipaké téks open source pikeun ucapan sadia kiwari. Éta ngadukung ngarobih téks kana ucapan dina langkung ti 40 basa anu béda sareng anjeun ogé tiasa nyimpen pidato kana file audio dina format file WAV. Éta ogé disayogikeun sareng dukungan anu diwangun pikeun ngarobih téks kana fonem supados anjeun tiasa dianggo dina aplikasi anu sanés, kalebet mesin téks kana pidato sanés. Anjeun tiasa masang Epseak dina Ubuntu nganggo paréntah anu disebatkeun di handap ieu: $ sudo apt install espeak Anjeun tiasa ngaunduh Espeak dina distribusi Linux anu sanés tina manajer pakét. Pilihan undeuran langkung seueur sayogi di dieu. Pikeun ngarobih sapotong téks kana ucapan nganggo Espeak, paké paréntah dina format ieu: $ espeak «Téks bakal dirobah jadi ucapan.» Anjeun tiasa ngagentos eusi dina tanda petik ku senar anu dipikahoyong. Pikeun nyintésis sakabéh eusi file kana ucapan, jalankeun paréntah dina format ieu: Pikeun ngarobah basa sareng gaya sora, jalankeun paréntah dina format ieu: $ espeak -v en-gb «Téks bakal dirobah jadi ucapan.» Anjeun tiasa ngagentos “en-gb” ku kode sora anu dipikahoyong. Daptar sadaya sora anu sayogi sareng kodeu tiasa dipendakan ku ngajalankeun paréntah di handap ieu: Pikeun nyimpen ucapan anu disintésis kana file WAV, jalankeun paréntah dina format ieu: $ espeak -f filename.txt -w output.wav Anjeun tiasa ngagentos “output.wav” sareng nami sanés anu anjeun pikahoyong. Pikeun terang langkung seueur ngeunaan pilihan garis paréntah sanés anu sayogi pikeun Espeak, paké dua paréntah ieu: $ espeak – pitulung $ lalaki nyarita

Festival

Festival mangrupikeun téks sumber bébas sareng kabuka sanés pikeun mesin pidato anu tiasa dianggo sami sareng Espeak. Éta nyayogikeun utilitas garis paréntah pikeun ngarobih téks kana ucapan ogé API anu anjeun tiasa ngahijikeun dina aplikasi anjeun nyalira. Fitur utama Festival anu sanésna kalebet dukungan pikeun ngarobih téks kana ucapan dina sababaraha basa, interpreter interaktif anu diwangun, API klien-server pikeun ngaksés jarak jauh, sareng mesin skrip sorangan. Anjeun tiasa masang Festival di Ubuntu nganggo paréntah anu disebatkeun di handap ieu: $ sudo apt install festival Anjeun tiasa ngaunduh Festival dina distribusi Linux anu sanés tina manajer pakét. Pilihan undeuran langkung seueur sayogi di dieu. Demo online anu nunjukkeun kamampuan Festival sayogi di dieu. Pikeun ngarobih string kana ucapan, paké paréntah dina format ieu: $ echo «Tés» | festival -tts Anjeun tiasa ngagentos “Test” sareng senar sanés anu anjeun pikahoyong. Pikeun ngarobih eusi file téks kana ucapan nganggo Festival, jalankeun paréntah dina format ieu: $ festival —tts filename.txt Anjeun tiasa ngarobih basa sora ku ngajalankeun paréntah di handap ieu: $ festival —basa americanenglish —tts filename.txt Anjeun tiasa ngagentos “americalenglish” sareng basa sanés anu dirojong ku Festival. Pikeun kéngingkeun daptar sadaya basa anu dirojong, jalankeun paréntah di handap ieu: $ ls /usr/share/festival/languages/ Pikeun ngajalankeun Festival dina modeu interaktif, paké paréntah di handap ieu: Anjeun tiasa leuwih jéntré ngeunaan paréntah husus mode interaktif ti dieu. Pikeun terang langkung seueur ngeunaan pilihan garis paréntah sanés anu sayogi pikeun Festival, jalankeun dua paréntah ieu: $ festival – pitulung $ lalaki festival

Pico Téks kana Mesin Biantara

Pico mangrupikeun téks sumber gratis sareng open source pikeun mesin pidato anu kalebet sacara standar dina Android Open Source Project (AOSP). Gaya sora anu kalebet dina Pico TTS disada kirang robotik tibatan Espeak sareng Festival. Ayeuna, Pico TTS ngadukung sintésis ucapan dina basa Inggris, Italia, Jerman, Perancis, sareng Spanyol. Anjeun tiasa masang Pico TTS dina Ubuntu nganggo paréntah anu disebatkeun di handap ieu: $ sudo apt install libttspico-utils Anjeun tiasa ngaunduh Pico TTS dina distribusi Linux anu sanés tina manajer pakét. Alternatipna, anjeun tiasa nyusun éta tina kode sumber anu sayogi di dieu. Pico TTS teu gaduh paréntah pikeun langsung nyarioskeun ucapan anu disintésis tina stdout. Nanging, éta tiasa maca eusi file téks atanapi senar sareng tiasa nyimpen ucapan anu disintésis kana file WAV anu teras tiasa dicoo dina pamuter audio mana waé. Pikeun ngarobah senar kana ucapan sareng nyimpen kaluaran kana file WAV, jalankeun paréntah dina format ieu: $ pico2wave -l en-EN -w test.wav «Test» Anjeun tiasa ngagentos “Test” ku senar anu dipikahoyong. Pikeun ngarobah basa, gentos “en-EN” sareng kodeu pikeun basa anu didukung. Pico TTS ngadukung kodeu basa ieu: en-US, it-IT, es-ES, en-GB, de-DE, sareng fr-FR. Pikeun maca eusi file sareng ngarobih kana ucapan, jalankeun paréntah dina format ieu: $ pico2wave -l en-US -w test.wav «$(cat test.txt)» Anjeun tiasa ngagentos “test.txt” sareng nami file anu sanés. Pikeun terang langkung seueur ngeunaan pilihan garis paréntah Pico TTS, jalankeun dua paréntah ieu: $ pico2wave —pitulung $ lalaki pico2wave

gTTS

gTTS mangrupikeun aplikasi baris paréntah sareng perpustakaan dumasar kana mesin téks kana pidato Google Translate. Dumasar Python, éta tiasa dianggo pikeun ngembangkeun aplikasi TTS anu sanés atanapi anjeun tiasa nganggo salaku utilitas garis paréntah pikeun nyintésis ucapan tina téks. Éta gaduh sora sora anu langkung alami tibatan utilitas sanés anu disebatkeun dina tulisan ieu, sabab téks Google Translate pikeun mesin pidato diapdet sacara rutin nganggo algoritma anyar, sora sora alami sareng fitur. Anjeun tiasa masang gTTS dina Ubuntu nganggo paréntah anu disebatkeun di handap ieu: $ sudo apt install python3-gtts Anjeun tiasa ngaunduh gTTS dina distribusi Linux anu sanés tina manajer pakét. Alternatipna, anjeun tiasa pasang tina manajer pakét pip. Pikeun ngarobih string kana ucapan, jalankeun paréntah dina format ieu: $ gtts-cli ‘test’ —output test.mp3 Anjeun tiasa ngagentos ‘test’ sareng senar naon waé. Ucapan disintésis disimpen dina file “test.mp3”. Anjeun tiasa nganggo nami naon waé pikeun file kaluaran. Pikeun maca eusi file sareng ngarobih kana ucapan, jalankeun paréntah dina format ieu: $ gtts-cli -f test.txt —output test.mp3 Anjeun tiasa ngagentos “test.txt” sareng nami file anu sanés. Pikeun nangtukeun basa khusus pikeun nyintésis ucapan, paké paréntah dina format ieu: $ gtts-cli ‘test’ -l en —output test.mp3 Anjeun tiasa ngagentos “en” ku kode pikeun basa anu didukung. Pikeun kéngingkeun daptar sadaya kode basa anu dirojong, jalankeun paréntah ieu: Pikeun leuwih jéntré ngeunaan pilihan baris paréntah séjén sadia pikeun gTTS, make dua paréntah di handap ieu: $ lalaki gtts-cli $ gtts-cli —pitulung

kacindekan

Ieu mangrupikeun sababaraha aplikasi téks pikeun ucapan anu pangsaéna pikeun Linux anu disayogikeun kalayan dukungan pikeun nyintésis ucapan dina sababaraha basa. Aplikasi TTS ieu tiasa dianggo dina sababaraha cara, tapi aranjeunna mangpaat khusus pikeun ningkatkeun aksés pikeun jalma anu kakurangan tina masalah cacad visual.

Ngeunaan pangarang

Abdi pamekar parangkat lunak freelancer sareng panulis kontén anu resep Linux, parangkat lunak open source sareng komunitas parangkat lunak gratis.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *