Ringkesanana

  • Unggal waktos anjeun muka Finder dina Mac, éta muka kana folder Recents.
  • Sanaos sabagéan ageung jalma henteu kapikiran ieu, jalma-jalma anu nyimpen karyana di lokasi sanés pasti bakal resep éta robih.
  • Untungna, anjeun tiasa ngarobih folder Finder standar dina Mac ka folder anu anjeun pikahoyong sareng ngahémat waktos sareng usaha anjeun pikeun napigasi sacara manual.

Finder mangrupikeun bagian integral tina macOS. Éta ngamungkinkeun anjeun pikeun ngotéktak sistem file Mac anjeun sareng ngaksés alat anu napel, janten disk éksternal, thumb drive, atanapi kaméra, sadayana dina hiji tempat. ngarobah folder Finder standar dina MacGAMBAR: TheRegisti (Unsplash) Sacara standar, Finder dikonpigurasi pikeun nunjukkeun file panganyarna anjeun iraha waé anjeun mukakeunana. Nanging, sakumaha anu anjeun bayangkeun, ieu sanés idéal pikeun seueur jalma, sabab sadayana gaduh karesep sorangan nalika nyimpen karyana dina Mac. Untungna, Apple ngamungkinkeun anjeun ngarobih folder Finder standar dina macOS. Ieu kumaha carana ngalakukeun ieu. Dina konfigurasi standarna, Finder muka kana polder Recents dina Mac anjeun, anu daptar sadaya file anu nembe anjeun tingali atanapi berinteraksi sareng Mac anjeun. Tapi kusabab ampir teu aya gunana pikeun muka jandela Finder anjeun pikeun file ieu, masuk akal pikeun ngarobih kana polder anu sering anjeun anggo. Henteu kedah disebatkeun, sababaraha pangguna nganggo lokasi sanés, sapertos Desktop, folder Dokumén, atanapi bahkan folder khusus pikeun ngahémat karyana. Dina hal ieu, ngarobih folder Finder standar kana folder éta tiasa ngahémat sababaraha klik.

Kumaha Ngarobih Default Finder Folder dina Mac

Dina macOS Monterey, anjeun tiasa nyetél jandela Finder énggal pikeun nunjukkeun polder bumi, Desktop, Dokumén, iCloud Drive, atanapi panyimpenan lokal anjeun. Salaku tambahan, upami anjeun nganggo polder khusus pikeun nyimpen karya anjeun, anjeun ogé tiasa nyetél Finder pikeun nampilkeun anu sami dina Mac anjeun. Turutan lengkah ieu pikeun ngarobah polder Finder standar dina Mac:

  1. Buka Finder dina Mac anjeun.
  2. Ketok Finder dina bar ménu tur pilih Préferénsi . Atawa alternatipna, pencét Komando + , potong kompas keyboard pikeun ngakses Preferensi Finder langsung.
    preferensi Panimu
  3. Pastikeun anjeun dina tab Umum .
    preferensi Panimu
  4. Klik dina dropdown pikeun New Finder windows show: tur pilih lokasi tina pilihan didaptarkeun. Upami anjeun hoyong nganggo lokasi folder khusus anu henteu didaptarkeun, klik Lainna… , sareng nganggo Finder, arahkeun ka folder anu anjeun hoyong setel salaku folder Finder standar, pilih éta, teras pencét Pilih .
    milih folder Finder standar dina Mac

Finder ayeuna bakal nyetél polder nu dipilih salaku polder standar. Akibatna, nalika anjeun muka Finder dina Mac anjeun, éta bakal muka folder / lokasi standar anyar anjeun.

Sesuaikeun Finder kana Pilihan Anjeun

Nalika Finder sigana ngawatesan dina hal fungsionalitas, anjeun bakal reuwas pikeun terang yén éta nawiskeun rupa-rupa pilihan pikeun kustomisasi. Ngarobih polder standar mangrupikeun salah sahiji kustomisasi dasar anu anjeun tiasa laksanakeun dina Finder pikeun ngontrol naon anu muncul dina jandela Finder anyar. Aya rupa-rupa pilihan Finder anjeun tiasa tweak / ngaropea pikeun ngajantenkeun Finder langkung saé pikeun anjeun. Naha artikel ieu mantuan? EnyaHenteu TechPP dirojong ku panongton urang. Urang tiasa nampi komisi afiliasi tina ngagaleuh tautan dina situs ieu. Finder pasti salah sahiji utilitas anu paling sering dianggo dina Mac. Éta tempat anjeun ngatur sadaya file sareng polder anjeun. Éta sababna tetep aktip Finder ogé ngahiji sareng akun iCloud anjeun pikeun nunjukkeun anjeun file tina méga sareng drive éksternal anu dipasang kana Mac anjeun ogé tiasa diaksés via aplikasi. Robah polder standar dina Finder Nalika anjeun tiasa ngaksés sadaya file, polder, sareng diréktori dina Mac anjeun ngalangkungan Finder, anjeun kedah perhatikeun yén unggal waktos anjeun ngaklik ikon Finder, polder khusus muka dina jandela Finder énggal. Polder ieu pengkuh anu hartosna unggal waktos anjeun muka jandela Finder énggal, anjeun bakal ningali polder anu sami. Éta nyéépkeun waktos upami polder standar sanés hal anu sering anjeun anggo. Anjeun teras kedah napigasi ka polder anu dipikahoyong sacara manual anu butuh waktos tambahan sareng sababaraha léngkah tambahan. Anjeun tiasa ngahindarkeun sadayana ku cara ngarobih polder pambukaan standar di Finder. Anjeun tiasa nyetél polder standar dina Finder pikeun muka polder khusus pilihan anjeun anu bakal ningkatkeun alur kerja anjeun. Ieu kumaha anjeun tiasa ngalakukeunana. Sawaktos Anjeun meuli Mac anyar, layar standar nu disetel dina Finder nembongkeun payil panganyarna Anjeun. Sababaraha urang tiasa mendakan ieu gunana sabab anjeun tiasa gancang ngaluncurkeun file anu nembe diaksés tina layar ieu. Tapi, éta henteu intuitif upami anjeun hoyong ngaksés polder anu penting unggal anjeun ngaluncurkeun jandela Finder énggal. Folder standar Finder salaku Recents Ku cara ngarobah polder bubuka standar, Anjeun bisa meunangkeun wasa gancang ka polder nu tangtu nu paling sering Anjeun pake dina Mac Anjeun.

Kumaha Ngarobih Polder Default dina Finder

Ngarobih polder pambukaan standar dina Finder mangrupikeun prosés anu sederhana sareng ngan ukur peryogi sababaraha klik. Ieu kumaha anjeun tiasa ngalakukeun dina Mac anjeun. Lengkah 1: Buka jandela Finder anyar dina Mac Anjeun. jandela Panimu Lengkah 2: Bar menu di luhureun layar anjeun ayeuna bakal mintonkeun ‘Panyungsi’ gigireun logo Apple. Pencét éta. Setélan Panimu Lengkah 3: Pilih ‘Preferences.’ Préferénsi Panimu Lengkah 4: Pencét tab ‘Umum’ upami teu acan dipilih. preferensi umum Lengkah 5: Di dieu, anjeun bakal manggihan hiji pilihan disebut ‘New Finder windows show:’. Klik dina menu turun-handap di handap eta. menu turun-handap Lengkah 6: Upami polder anu anjeun pikahoyong anu anjeun hoyong setel salaku standar dipintonkeun di dieu, pilih éta. Upami henteu, klik dina pilihan ‘Lainna…’. polder séjén Lengkah 7: Anjeun ayeuna bakal dipenta pikeun milih polder pilihan anjeun pikeun disetel salaku polder pambuka standar. pilih buka folder on finder Lengkah 8: Arahkeun ka diréktori nu dipikahoyong teras klik dina ‘Pilih’. changee polder bubuka standar Anjeun ayeuna parantos suksés ngarobih polder pambuka standar pikeun Finder dina Mac anjeun. Coba muka jandela Finder anyar sareng anjeun bakal ningali yén éta muka folder atanapi diréktori anu anjeun pilih.

Nyoplokkeun Disk sareng Jaringan Tina Sidebar di Finder

Upami anjeun hoyong ngarobih folder Finder standar, anjeun parantos suksés dilakukeun ku nuturkeun léngkah-léngkah di luhur. Ieu langkung seueur bonus pikeun pangguna macOS énggal anu hoyong milarian jalan-jalan di Finder. Bisa jadi rada pikasieuneun ngagunakeun Finder pikeun kahiji kalina, utamana ku sababaraha disk jeung jaringan didaptarkeun dina kolom kénca – leuwih ilahar disebut sidebar. lokasi dina mac Panimu Ieu kumaha anjeun tiasa nyingkirkeun unsur-unsur tambahan éta sareng ngajantenkeun Finder langkung saderhana dianggo. Lengkah 1: Buka jandela Finder anyar dina Mac Anjeun. jandela Panimu Lengkah 2: Bar menu di luhureun layar anjeun ayeuna bakal mintonkeun ‘Panyungsi’ gigireun logo Apple. Pencét éta. Setélan Panimu Lengkah 3: Pilih ‘Preferences’. Préferénsi Panimu Lengkah 4: Klik dina tab ‘Sidebar’. Tab sidebar Lengkah 5: Anjeun ayeuna bakal ningali daptar sadaya polder, diréktori sareng alat anu dipidangkeun dina Sidebar. Pupus pilihan anu anjeun teu hoyong tingali atanapi dianggo. Contona, Anjeun bisa ngabatalkeun milih ‘Cloud Storage’, ‘Server disambungkeun’, ‘Hard disk’ jsb. folder Panimu Ayeuna anjeun ngan ukur ningali elemen anu anjeun pilih dina Sidebar unggal anjeun muka Finder. Ieu ngagampangkeun milarian sareng napigasi ka polder anu diperyogikeun. Kalayan langkung seueur disk sareng alat jaringan, anjeun ngan ukur nambihan pilihan anu teu dipikabutuh anu bakal nambihkeun kana kekacauan. Upami anjeun henteu nganggo iCloud dina Mac anjeun, anjeun malah tiasa nganonaktipkeun éta. Atanapi sadayana file iCloud anjeun anu disingkronkeun tina telepon anjeun ogé bakal muncul dina Mac anjeun.

Buka Finder ka Polder nu Anjeun Hoyongkeun

Simpen diri anjeun sababaraha klik tambahan waktos salajengna anjeun ngaluncurkeun Finder ku nuturkeun léngkah-léngkah saderhana ieu. Anjeun tiasa ningkatkeun alur kerja anjeun ku muka jandela Finder anu nunjukkeun polder anu dipikahoyong sareng ngan ukur milih diréktori penting anu anjeun hoyong tingali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *