Upami polumeu teu dipareuman, pastikeun alat kaluaran anu leres dipilih

Diropéa dina 18 Agustus 2022
Masalah sora dina Windows biasana henteu kusabab masalah fisik sareng kartu sora atanapi alat audio. Sanaos éta tiasa waé pikeun anjeun, éta langkung umum pikeun masalah anu aya hubunganana sareng sora anu aya hubunganana sareng parangkat lunak dina komputer anjeun.

Naha Komputer Kuring Ujug-ujug Teu Aya Sora?

Aya sababaraha tempat pikeun masalah sora lumangsung. Bisa jadi speaker Anjeun atawa headphone Anjeun, software audio Anjeun atawa sistem operasi, kartu sora, atawa supir na.
Untungna, seueur masalah sora Windows disababkeun ku salah konfigurasi, anu tiasa ngajantenkeun solusi sagampangna sapertos ningkatkeun polumeu atanapi milih alat audio anu leres tina parangkat lunak anu anjeun anggo.
Ngidentipikasi upami anjeun teu gaduh sora dina Windows cukup saderhana, tapi ogé tiasa waé sorana ngan kadang tiasa dianggo, atanapi nganggo alat anu tangtu, atanapi dina program anu khusus.

Kumaha carana abdi tiasa ngabalikan sora kuring dina Windows 11?

Éta tiasa sesah pikeun ngadiagnosa henteu aya sora dina Windows 11 upami anjeun sering ngalih antara ngagunakeun spiker sareng headphone, janten tuturkeun léngkah-léngkah ieu supados langkung ngartos naon masalahna sareng naon anu anjeun tiasa laksanakeun.

  1. Pariksa tingkat polumeu. Ieu mangrupikeun alesan pangbasajanna naha komputer anjeun teu aya sora, sareng sanaos sigana mangrupikeun léngkah anu jelas, éta hadé pikeun pariksa waé sateuacan ngalih kana saran anu sanés di handap. Hurungkeun polumeu saluhur-luhurna dina spiker atanapi headphone anjeun, sareng pariksa ogé yén Windows 11 henteu gaduh sora anu diredam. Turun ku jam, pilih ikon sora jeung pastikeun tingkat polumeu disetel ka luhur. Ogé, klik-katuhu ikon sora sareng pilih Setélan sora pikeun mastikeun alat kaluaran khusus anu anjeun anggo teu diredam.
  2. Parios dua kali yén speaker atanapi headphone dihurungkeun sareng sambungkeun leres ka komputer. Sorana tiasa dianggo saé, sareng volume komputer anjeun dina tingkat maksimal, tapi anjeun moal terang upami spékerna pareum atanapi dipegatkeun. Sababaraha alat nyambung liwat Bluetooth sareng anu sanésna nganggo kawat, janten kumaha anjeun pariksa ieu gumantung kana setelan anjeun:
    • Pariksa indikator kakuatan dina spiker atawa headphone
    • Néangan kabel leupas
    • Alat Bluetooth kudu dipasangkeun ka PC
    • Pastikeun yén alat kabel disambungkeun ka port bener (sering disebut ‘LINE OUT’)

  3. Setel alat sora salaku standar. Upami anjeun gaduh sababaraha alat audio anu dicolokkeun, sapertos headphone sareng spiker, ngan hiji anu bakal maén sora iraha waé. Anjeun tiasa ngalihkeun salah sahijina janten alat standar pikeun ngamimitian maén sora di dinya. Klik-katuhu ikon sora tina taskbar sareng pilih Setélan sora . Ti wewengkon Kaluaran di luhur, pilih bunderan leutik gigireun alat nu Anjeun hoyong ngadangu sora ngaliwatan. Parobihanna langsung, janten anjeun langsung terang upami ieu jalan.
  4. Pastikeun yén parangkat lunak anu anjeun anggo dikonpigurasikeun pikeun ngirimkeun sora ka alat anjeun. Contona, upami anjeun teu tiasa ngadangu nanaon dina aplikasi sapertos Zoom atanapi Skype, lebet kana setélan program pikeun pariksa yén aplikasi tos disetel pikeun nganggo headset atanapi speaker anjeun. Panyungsi wéb sapertos Chrome, Firefox, sareng Edge ngantepkeun anjeun ngajempékeun tab khusus dina ménu klik katuhu.
  5. Balikan deui komputer anjeun. Upami sadayana di luhur némbongan normal, tiasa aya apdet anu ngantosan anu kedah réngsé. Éta ogé tiasa janten masalah teu cocog samentawis anu bakal direngsekeun saatos ngamimitian deui. Klik-katuhu kana tombol Mimitian teras angkat ka Pareuman atanapi kaluar > Balikan deui .
  6. Gantelkeun alat audio ka komputer anu sanés, atanapi gentoskeun éta pikeun ngagantian anu anjeun terang jalanna. Gagasan di dieu nyaéta pikeun ningali naha masalahna aya dina PC anjeun atanapi hardwarena sorangan. Contona, upami spiker anjeun henteu tiasa dianggo dina komputer anu anjeun cobian, kamungkinan yén spiker éta rusak. Upami headphone anjeun tiasa dianggo di tempat sanés tapi henteu dina komputer anjeun Windows 11, masalah sora sigana aya hubunganana sareng OS atanapi sababaraha parangkat lunak anu dipasang. Upami Anjeun gaduh ngan hiji komputer, nyandak waktos ieu coba kaluar palabuhan alternatif. Upami anjeun nganggo jack headphone dina spiker anjeun, contona, pake anu dina komputer anjeun, atanapi cobian headphone USB atanapi Bluetooth pikeun ngabantosan ngasingkeun masalah. Atanapi, upami anjeun biasa nganggo sistem spiker, cabut panyambungna teras pasang headphone langsung ka port kaluar audio pikeun ngonfirmasi spiker henteu nyababkeun masalah sora. Kumaha Ngalereskeunna Nalika Speaker Laptop Henteu Gawé
  7. Bolaykeun sagala parobihan sistem panganyarna anu anjeun pikir tiasa nyababkeun Windows 11 ujug-ujug teu aya sora. Lamun nyaho sora kaluar gawé anyar, sarta anjeun bisa nangtukeun naon geus robah, mangka anjeun boga kasempetan alus pikeun meunangkeun deui sora. Gumantung kana kaayaan anjeun, ieu tiasa kalebet:
    • Ngahapus program, panginten alat audio, anu ngaganggu supir kartu sora. Upami ieu mangrupikeun perbaikan, cobian pasang deui programna.
    • Ngajalankeun System Restore
    • Ngaguluyur deui supir

    Upami ningkatkeun ka Windows 11 mangrupikeun anu nyababkeun teu aya masalah sora (nyaéta, éta damel sateuacan pamutahiran), dasarna aya kamungkinan 100 persén anu disalahkeun. Ngalereskeun supir (lengkah 9) mangrupikeun solusi anu dipikaresep.

  8. Apdet Windows sareng perbaikan sareng fitur panganyarna. Bisa jadi aya apdet nu alamat masalah sora. Buka Setélan sareng angkat ka Windows Update pikeun mariksa sareng masang apdet OS. Nalika réngsé, pastikeun pikeun ngamimitian deui.
  9. Apdet panggerak alat PC Anjeun. Supir kartu sora anu rusak atanapi leungit tiasa ngaganggu sora anu pas sanajan alat periferal anjeun, sapertos spiker atanapi headphone, jalanna leres. Masang supir gampang sareng alat updater supir gratis.
  10. Jalankeun troubleshooter audio anu diwangun pikeun milarian sareng ngalereskeun masalah anu tiasa nyababkeun masalah. Aya dua cara pikeun ngaksésna:
    • Klik katuhu ikon sora taskbar tur pilih Troubleshoot masalah sora .
    • Tina Setélan, buka System > Troubleshoot > Troubleshooters séjén , tur pilih Jalankeun gigireun Puter Audio .

  11. Balikan deui jasa audio. The troubleshooter di luhur bisa jadi geus ngalakukeun ieu, tapi teu menyakiti mun ngalakukeun deui sacara manual, utamana saméméh ngahontal final, hambalan destructive handap. Pilarian Windows pikeun Services (atanapi jalankeun services.msc tina Run) teras panggihan Windows Audio Endpoint Builder tina daptar. Klik-katuhu éta teras pilih Balikan deui .
  12. Reset Windows 11 pikeun mulangkeunana kana kaayaan standar sareng Reset PC Ieu. Dina titik ieu, saatos ngonfirmasi yén hardware sareng parangkat lunak anu anjeun anggo jalan sareng nyetél leres, mupus sadaya kustomisasi anjeun sareng masang deui Windows mangrupikeun pilihan terakhir anjeun pikeun ngalereskeun masalah sora. Jang ngalampahkeun ieu, buka Setélan tur buka System > Pamulihan > Reset PC . Salah sahiji pilihan salami léngkah ieu nyaéta ngahapus sadayana dina komputer anjeun, kalebet sadaya file sareng aplikasi pribadi anjeun. Pastikeun anjeun parantos nyobian sadayana di luhur heula sateuacan ngalengkepan léngkah ieu. Anjeun ogé tiasa nyandak waktos ieu pikeun nyadangkeun file komputer upami anjeun peryogi.

FAQ

    • Kumaha kuring kéngingkeun komputer Windows 11 kuring maén sora tina spiker Bluetooth? Pikeun ngaktifkeun Bluetooth dina Windows 11, buka ménu Mimitian sareng milarian sareng pilih Setélan . Pilih Bluetooth & alat , teras togél dina Bluetooth . Atanapi, pilih Pusat Aksi , teras klik ikon Bluetooth pikeun ngaktipkeun Bluetooth. Sakali Bluetooth diaktipkeun, buka Setélan > Bluetooth & alat > Tambah alat , teras turutan parentah pikeun masangkeun speaker Bluetooth Anjeun.
    • Naha kenop sora teu jalan dina Windows 11? Upami anjeun mendakan yén kadali volume keyboard anjeun teu tiasa dianggo, pariksa jasa Human Interface Device Service komputer anjeun. Tina ménu Mimitian, milarian tur pilih Jasa . Ganda-klik Asasi Manusa Interface Alat Service , sarta mastikeun eta nyebutkeun Running gigireun status Service . Upami henteu, robih jinis ngamimitian janten Otomatis , teras klik OKÉ .

Hatur nuhun pikeun ngabejaan urang! Kéngingkeun Warta Téknologi Panganyarna Saban Poé Ngalanggan

Pamaén sareng penggemar pilem sami hoyong sora anu pangsaéna tina komputerna unggal waktos. Audio anu goréng lumayan ngarusak sadayana pangalaman henteu paduli kumaha ogé Samuel Jackson ngirimkeun dialog Fiksi Pulp na. Penjahat umum anu sering ngahalangan malem anu ngahibur nyaéta masalah volume rendah Windows 10, anu katingalina teu kamana-mana.
Anjeun panginten parantos mariksa bar polumeu dina aplikasi anu anjeun anggo sareng taskbar, teras disetel ka maksimal. Entong nyerah waé. Sateuacan anjeun ngantunkeun calana piyama anjeun sareng suasana “Netflix and chill” pikeun milih TV kabel, cobian perbaikan di handap ieu pikeun ngalereskeun polumeu rendah dina Windows.

1. Coba Alat Audio Béda

Hayu urang ngaluarkeun masalah anu paling umum heula, nyaéta yén alat audio anjeun tiasa dina suku anu terakhir. Upami anjeun gaduh langkung ti hiji sapasang earphone atanapi headphone anu ngagolér di bumi, cobian parios naha éta tiasa dianggo saé. Naha anjeun nganggo spiker, earphone, atanapi headphone, cobian alat anu sanés sareng tingali upami anjeun perhatikeun bédana dina polumeu. Earphone khususna rawan ngagem sareng cimata sanajan nganggo anu lembut, janten anjeun panginten hoyong ngagentos pasangan anjeun pikeun ngaleungitkeun headphone anu ruksak. headphone volume low Upami anjeun nganggo headphone sareng roda volume di tempat anu caket mikropon, pastikeun tos disetel ka volume pinuh. Sakapeung, pamaké teu ngahaja muterkeun roda nalika maranéhna mindahkeun sabudeureun bari maké headphone. Ieu ngarobah polumeu ka handap tanpa pamaké sadar eta.

2. Pariksa Volume Mixer

Windows ngidinan Anjeun pikeun ngadalikeun volume pikeun tiap aplikasi nyalira. Salaku conto, upami anjeun ningali pidéo dina YouTube sareng pamuter média sakaligus, anjeun tiasa nganggo mixer volume pikeun nurunkeun volume browser supados anjeun tiasa ngadangu audio pamuter média anu langkung saé. Gampang ningali kumaha ieu tiasa janten panyabab pikeun volume low ngadadak dina Windows. Upami anjeun teu ngahaja nurunkeun polumeu pikeun aplikasi anu khusus, anjeun tiasa mendakan yén polumeu rendah pisan sanaos anjeun parantos nyetél volume alat ka maksimal. Anjeun tiasa ngalereskeun ieu ku muka mixer volume tina ikon sora dina taskbar. Klik-katuhu dina ikon sora tur pilih Open Volume Mixer . Anjeun bakal ningali sadaya aplikasi nu ayeuna keur diputer media. Upami geser polumeu kanggo salah sahiji aplikasi ieu diatur langkung handap tina anu kedahna, tarik deui ka luhur sareng ieu kedah ngalereskeun masalahna. volume mixer

3. Jalankeun Audio Troubleshooter

Upami anjeun sigana henteu tiasa ngaidentipikasi masalahna, waktosna milarian bantosan ti Windows. Untungna, Windows ngagaduhan seueur troubleshooter anu diwangun pikeun ngabantosan anjeun dina sababaraha masalah. Pikeun nganggo troubleshooter audio, pencét Win + I teras napigasi ka Update & Kaamanan > Troubleshoot . Pindah ka jandela katuhu teras klik dina troubleshooters tambahan . Pilih Puter Audio tina daptar teras klik Jalankeun troubleshooter . Turutan pituduh sareng tingali upami Windows tiasa mendakan solusi pikeun anjeun. troubleshooter audio

4. Aktipkeun Loudness Equalization

Dina titik ieu, Anjeun meureun hoyong mertimbangkeun boosting kaluaran volume pikeun komputer Anjeun. Untungna, aya cara anu gampang pikeun ngalakukeun ieu. Windows gaduh fitur anu disebut Loudness Equalization anu tiasa ningkatkeun kaluaran volume komputer anjeun. Pikeun ngaktipkeun Loudness Equalization, klik katuhu dina ikon sora dina taskbar tur pilih Sora . Pindah ka tab Alat Playback sareng milarian alat audio standar anjeun. Klik katuhu dina alat standar tur pilih Properties . Pindah ka tab Enhancements . Centang kotak di gigireun Loudness Equalization , teras pencét OK pikeun nyimpen parobahan sareng kaluar.

5. Coba Ngagunakeun VLC

Upami anjeun mendakan masalah ieu nalika nganggo pamuter média, pertimbangkeun nganggo VLC. Diantara ton fitur VLC nyaéta hiji anu ngamungkinkeun para pangguna ningkatkeun volume dugi ka 300 persen. Teu mungkin anjeun hoyong ngagedekeun polumeu ka luhur (demi ceuli anjeun), tapi anjeun gaduh pilihan upami anjeun milih. Sacara standar, volume maksimum VLC disetel ka 125 persen. Anjeun kedah ngarobih volume maksimal tina karesep. Ngajalankeun VLC teras klik dina Pakakas > Tanya . Di belah kénca handap layar, pilih tombol radio di gigireun Sadaya pikeun ningali sadaya setelan. setélan vlc Ti jandela kénca, arahkeun ka Main interfaces > Qt sarta pindah ka jandela katuhu. Gulung ka handap ka Jilid Maksimum ditampilkeun sareng robih nomer tina 125 ka 300. volume vlc Ieu kudu engkol nepi volume cukup luhur pikeun anjeun ngarasakeun pilem Anjeun. Upami anjeun nganggo Netflix sanaos, cobian perbaikan salajengna.

6. Tambahkeun Volume booster Extension

Upami anjeun nganggo Google Chrome (atanapi browser dumasar Chromium), anjeun tiasa nganggo ekstensi browser Volume Booster pikeun ningkatkeun audio anu diputer dina browser anjeun. volume krom Tambihkeun ekstensi kana panyungsi anjeun sareng angkat ka pidéo anu anjeun hoyong ulin. Nalika anjeun dina halaman pidéo, klik ekstensi Volume Booster di tungtung katuhu luhur browser, gigireun bar URL. Anjeun bakal ningali kontrol volume neangan. Mibanda zona beureum ka katuhu, nu hartina anjeun kudu ati ngeunaan nyered nu neangan sagala jalan ka katuhu iwal Ceuli anjeun teu dear ka anjeun. volume booster Upami anjeun ngalirkeun pilem atanapi sitkom online, ieu kedah dianggo saé pikeun ngabantosan anjeun ningkatkeun polumeu ka tingkat anu saé.

7. Paké Aplikasi Pihak-katilu

Sababaraha aplikasi pihak katilu tiasa ngabantosan anjeun ningkatkeun volume anjeun. Pikeun tulisan ieu, urang badé nganggo Equalizer APO, anu ogé mangrupikeun rekomendasi anu munggaran diantara ékualiser sora anu pangsaéna pikeun Windows. Pikeun ngagunakeun program ieu, unduh sareng pasang ékualiser APO. Jalankeun aplikasi sareng éta kedah otomatis dibuka dina jandela Configurator . Cék kotak dina alat anu anjeun hoyong pasang ékualiser sareng pencét OK . Teras, arahkeun ka diréktori dimana anjeun parantos masang Equalizer APO sareng milarian file téks anu namina «config». Buka sareng pupus sadaya téks. Teras, tambahkeun Preamp: +10 dB kana file téks, simpen, teras kaluar. Alat audio anu anjeun pilih ayeuna kedah nikmati audio anu ditingkatkeun.

Sadayana Nyaring sareng Jelas?

Mudah-mudahan, anjeun ayeuna tiasa ngadangukeun sadayana anu jelas sareng jelas dina PC anjeun. Upami anjeun hoyong pangalaman audio anu disampurnakeun, anjeun panginten hoyong mertimbangkeun investasi dina sapasang headphone anu santun. Spésifikasi headphone tiasa rumit kahartos, janten pastikeun pikeun ngalakukeun panalungtikan anjeun sateuacan ngagaleuh.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *