Fotografer profésional ngédit gambar dina Photoshop.Gorodenkoff / Shutterstock Adobe Photoshop mangrupikeun aplikasi anu ageung sareng sumber daya. Sakapeung, éta tiasa ngalambatkeun kana ngorondang atanapi, langkung parah, nabrak. Upami anjeun ngalaman masalah, aya sababaraha léngkah saderhana anu anjeun tiasa lakukeun pikeun tiasa jalan deui. Ieu naon anu kudu dilakukeun pikeun ngalereskeun Photoshop.

Balikan deui Photoshop

“Pareuman sareng hurungkeun deui” mangrupikeun tip pangrojong téknologi anu paling umum pikeun alesan: éta sering dianggo, sareng Photoshop sanés iwal. Upami anjeun damel sareng file atanapi poto ageung, komputer anjeun kedah nyimpen seueur data dina RAM. Ieu kalebet unggal file sareng sajarahna, sareng naon waé anu peryogi Photoshop pikeun tetep jalan. Sadaya ieu tiasa nambihan dugi ka sababaraha megabyte. Upami anjeun parantos muka Photoshop sakedap, hal-hal tiasa janten sakedik. Perbaikan pangbasajanna nyaéta nutup sareng muka deui aplikasi. Balikan deui komputer anjeun ogé tiasa jalan-utamana upami seueur aplikasi sanés anu dijalankeun di latar tukang atanapi anjeun parantos lami teu ngamimitian deui. Kinerja Photoshop dipangaruhan ku naon waé anu aya di latar tukang. Upami aplikasi atanapi utilitas sistem anu sanés nabrak, éta tiasa mangaruhan kumaha Photoshop jalan, tapi ngabalikan deui komputer anjeun bakal ngalereskeunana.

Apdet Photoshop ka Versi panganyarna

Lamun Photoshop terus ngajalankeun slow atawa kacilakaan sanggeus anjeun ngabalikan deui, hal jadi bit trickier. Léngkah munggaran pikeun ngalereskeun masalah anu ngulang deui nyaéta mastikeun yén anjeun ngajalankeun versi Photoshop panganyarna. Buka Photoshop teras angkat ka Pitulung> Pembaruan pikeun muka aplikasi Creative Cloud. (Upami Photoshop henteu tiasa dibuka, anjeun ogé tiasa muka aplikasi Creative Cloud langsung.) Klik “Updates” dina sidebar. Klik elipsis di katuhu luhur, teras pilih “Parios Apdet.” Upami salah sahiji aplikasi anjeun kedah diropéa, éta bakal didaptarkeun di dieu sareng tombol “Update”. Anjeun tiasa ngapdet aplikasi individu atanapi klik “Update Sadaya” di katuhu luhur. Hayu Creative Cloud ngalakukeun hal na, teras cobian Photoshop deui. Émut yén pangénggalan Creative Cloud moal otomatis ngahapus versi lami tina sistem anjeun. Unggal taun, aplikasi robah (Photoshop CC 2019 diganti ku Photoshop CC 2020, contona), jadi pastikeun Anjeun muka versi panganyarna. Ogé, upami anjeun henteu acan lami, anjeun panginten kedah ngapdet Windows PC atanapi Mac anjeun. Anjeun tiasa ogé hoyong mertimbangkeun ngamutahirkeun supir grafik GPU anjeun.

Reset Préferénsi Photoshop

Upami Photoshop henteu kalakuanana sapertos anu diharapkeun, éta tiasa sasederhana salaku pilihan anu salah konfigurasi dina sababaraha kotak dialog anu teu jelas. Tinimbang ngagali unggal setélan sareng nguji unggal alat, anjeun ngan ukur tiasa mulangkeun Photoshop kana kaayaan standar. Jang ngalampahkeun kitu, buka Photoshop teras pencét Alt + Control + Shift dina PC Windows atanapi Option + Command + Shift dina Mac. Nalika anjeun ditaros upami anjeun hoyong “Hapus File Setélan Adobe Photoshop,” klik “Leres.” The "Hapus File Setélan Adobe Photoshop?" ajakan dina Photoshop. Nalika Photoshop dibuka, éta bakal balik deui ka kaayaan sapertos-anyar.

Nonaktipkeun Plugins Pihak-katilu

Plugin pihak katilu mangrupikeun panyabab umum kacilakaan, khususna upami aranjeunna henteu acan diropéa pikeun dianggo sareng versi Photoshop panganyarna. Pikeun mariksa naha salah sahiji ieu ngabalukarkeun masalah anjeun, buka Photoshop terus pencét Shift. Nalika anjeun ditaros upami anjeun hoyong “Skip Loading Opsional sareng Plugin Pihak Katilu,” klik “Leres.” The "Skip Loading Pilihan jeung Plugins Pihak-katilu?" ajakan dina Photoshop. Paké Photoshop tur tingal lamun masalahna masih lumangsung. Upami henteu, masalahna disababkeun ku salah sahiji plugin anu anjeun pasang. Apdet sadayana kana versi panganyarna. Upami éta henteu jalan, cabut pasang plugins hiji-hiji dugi ka ngalereskeun masalahna.

Tweak Setélan Performance Photoshop urang

setélan kinerja Pikeun meunangkeun kinerja snappiest ti Photoshop, Anjeun bisa ningkatkeun jumlah sumberdaya sistem eta boga aksés ka. Ieu moal ngalereskeun kacilakaan, tapi tiasa nyepetkeun padamelan umum sareng sababaraha alat khusus. Dina PC, buka Edit> Préferénsi> Performance. Dina Mac, buka Photoshop> Preferences> Performance. Aya tilu sét setélan di dieu:

  • Pamakéan Memori: Kontrol jumlah maksimum RAM anu tiasa dianggo Photoshop. Upami anjeun nganggo mesin low-end, ningkatkeun ieu bakal ngajantenkeun Photoshop langkung gancang. Éta bakal dilakukeun ku biaya aplikasi sanés anu anjeun buka, sanaos.
  • Setélan Prosesor Grafik: Pariksa pilihan “Paké Prosesor Grafik” pikeun ngaktipkeun Photoshop ngagunakeun éta, ogé CPU. Dina Setélan Lanjutan, anjeun tiasa milih salah sahiji tina tilu tingkat – “Dasar,” “Normal,” atanapi “Advanced” – anu ningkatkeun beban kerja dina GPU. Mimitian ku “Advanced” sareng, upami anjeun ngagaduhan masalah, pencét deui ka “Normal atanapi “Dasar”. Nya kitu, anjeun tiasa pariksa pilihan “Paké OpenCL” lamun kartu grafik Anjeun ngarojong eta, sanajan ieu ngan bakal nyepetkeun sababaraha fitur, kawas Galeri Blur.
  • Sajarah sarta Cache: Ieu nangtukeun sabaraha informasi Photoshop toko di RAM. Tilu tombol Optimize nganggap konfigurasi sistem anjeun. Pilih salah sahiji anu paling cocog pikeun jinis padamelan anu anjeun laksanakeun. Anjeun ogé tiasa sacara manual ngonpigurasikeun “Kaayaan Sejarah” (sabaraha “Undos” anjeun kéngingkeun), “Tingkat Cache,” sareng “Ukuran Kotak Cache.” Ngaronjatkeun “Tingkat Cache” sareng nganggo ubin cache anu langkung alit bakal nyepetkeun gerak sareng ngazum dina dokumen, tapi peryogi langkung lami pikeun muka.

Saatos éta, anjeun kedah ngabalikan deui Photoshop sateuacan parobihan anjeun bakal dianggo. Menu "Setélan Prosesor Grafik Lanjut" dina Photoshop.

Masalah sareng monitor éksternal

Butuh seueur komputasi pikeun Photoshop pikeun nunjukkeun éditan anu anjeun lakukeun sacara real waktos. Ieu dua kali leres upami anjeun nganggo monitor éksternal anu ageung sareng komputer anu teu kuat. Lamun sagalana lags mun anjeun disambungkeun ka layar badag, pegatkeun sambungan na, tur nganggo layar laptop Anjeun gantina. Anjeun ogé tiasa nyaluyukeun résolusi dina tampilan ageung ka tingkat anu tiasa dicekel ku komputer.

Ningkatkeun Komputer Anjeun

Photoshop dioptimalkeun pikeun ngajalankeun dina mesin low-tungtung, jadi sarat Sistim minimum anu geulis dasar: a 2 GHz Intel atawa prosesor AMD jeung 2 GB RAM. Dina taun 2020, vérsi pangénggalna jalan sampurna dina pertengahan 2012 MacBook Air kuring. Henteu mungkin komputer anu anjeun anggo pikeun ningali situs ieu gagal nyumponan sarat ieu, tapi anjeun ogé kedah gaduh ekspektasi kinerja anu réalistis. Contona, bari MacBook Air heubeul abdi tiasa ngajalankeun sarta ngalakukeun paling operasi Photoshop, teu ngalakukeun kitu gancang atawa tanpa loba noise kipas. Upami Photoshop teras-terasan ngalambatkeun nalika anjeun ngalakukeun modél 3D atanapi damel sareng sababaraha poto dSLR anu ageung, anjeun ngan ukur tiasa nangkep wates anu tiasa dicekel ku mesin anjeun. Hanjakalna, teu aya jumlah ngungkulan anu tiasa ngalereskeun éta. BACA NEGERI

  • › Kumaha Ngareset Préferénsi Adobe Photoshop
  • › Iraha Ngaganti Komputer atanapi Laptop Lawas Anjeun
  • > Kumaha Otomatis Ngalihkeun Apple Watch Faces
  • › Kumaha Ngarékam Audio dina Telepon Android
  • › Kumaha Nambahkeun Simbol Hak Cipta kana Dokumén dina Windows sareng Mac
  • › Kumaha Nganggo Mobil anjeun salaku Sumber Listrik Darurat Nalika Pareum
  • › Kumaha Buka blokir Facebook
  • › Kumaha Nyingkronkeun Setélan Warna Dina Aplikasi Adobe

Balikan deui Photoshop

“Pareuman sareng hurungkeun deui” mangrupikeun tip pangrojong téknologi anu paling umum pikeun alesan: éta sering dianggo, sareng Photoshop sanés iwal. Upami anjeun damel sareng file atanapi poto ageung, komputer anjeun kedah nyimpen seueur data dina RAM. Ieu kalebet unggal file sareng sajarahna, sareng naon waé anu peryogi Photoshop pikeun tetep jalan. Kabéh ieu bisa nambahan nepi ka rada sababaraha megabytes. Upami anjeun parantos muka Photoshop sakedap, hal-hal tiasa janten sakedik. Perbaikan pangbasajanna nyaéta nutup sareng muka deui aplikasi. Balikan deui komputer anjeun tiasa ogé tiasa dianggo, khususna upami seueur aplikasi anu sanés dijalankeun di latar tukang atanapi anjeun henteu acan ngamimitian deui. Kinerja Photoshop dipangaruhan ku naon waé anu aya di latar tukang. Upami aplikasi atanapi utilitas sistem anu sanés nabrak, éta tiasa mangaruhan kumaha Photoshop jalan, tapi ngabalikan deui komputer anjeun bakal ngalereskeunana.

Apdet Photoshop ka Versi panganyarna

Upami Photoshop teras-terasan ngalambatkeun atanapi ngadat saatos anjeun ngamimitian deui , hal-hal janten langkung rumit. Léngkah munggaran pikeun ngalereskeun masalah anu ngulang deui nyaéta mastikeun yén anjeun ngajalankeun versi Photoshop panganyarna. Buka Photoshop teras angkat ka Pitulung> Pembaruan pikeun muka aplikasi Creative Cloud . (Upami Photoshop henteu tiasa dibuka, anjeun ogé tiasa muka aplikasi Creative Cloud langsung.) Klik “Updates” dina sidebar. Klik elipsis di katuhu luhur, teras pilih “Parios Apdet.” Upami salah sahiji aplikasi anjeun kedah diropéa, éta bakal didaptarkeun di dieu sareng tombol “Update”. Anjeun tiasa ngapdet aplikasi individu atanapi klik “Update Sadaya” di katuhu luhur. Hayu Creative Cloud ngalakukeun hal na, teras cobian Photoshop deui. Émut yén pangénggalan Creative Cloud moal otomatis ngahapus versi lami tina sistem anjeun. Unggal taun, aplikasi robah (Photoshop CC 2019 diganti ku Photoshop CC 2020, contona), jadi pastikeun Anjeun muka versi panganyarna.

Reset Préferénsi Photoshop

Upami Photoshop henteu kalakuanana sapertos anu diharapkeun, éta tiasa sasederhana salaku pilihan anu salah konfigurasi dina sababaraha kotak dialog anu teu jelas. Tinimbang ngagali unggal setélan sareng nguji unggal alat, anjeun ngan ukur tiasa mulangkeun Photoshop kana kaayaan standar. Jang ngalampahkeun kitu, buka Photoshop teras pencét Alt + Control + Shift dina PC Windows atanapi Option + Command + Shift dina Mac. Nalika anjeun ditaros upami anjeun hoyong “Hapus File Setélan Adobe Photoshop,” klik “Leres.” Nalika Photoshop dibuka, éta bakal balik deui ka kaayaan sapertos-anyar.

Nonaktipkeun Plugins Pihak-katilu

Plugin pihak katilu mangrupikeun panyabab umum kacilakaan , khususna upami teu acan diropéa pikeun dianggo sareng versi Photoshop panganyarna. Pikeun mariksa naha salah sahiji ieu nyababkeun masalah anjeun, buka Photoshop, teras pencét Shift. Nalika anjeun ditaros upami anjeun hoyong “Skip Loading Opsional sareng Plugin Pihak Katilu,” klik “Leres.” Anggo Photoshop sareng tingali upami masalahna masih kajantenan . Upami henteu, masalahna disababkeun ku salah sahiji plugin anu anjeun pasang. Apdet sadayana kana versi panganyarna. Upami éta henteu jalan, cabut pasang plugins hiji-hiji dugi ka ngalereskeun masalahna.

Tweak Setélan Performance Photoshop urang

Pikeun meunangkeun kinerja snappiest ti Photoshop, Anjeun bisa ningkatkeun jumlah sumberdaya sistem eta boga aksés ka. Ieu moal ngalereskeun kacilakaan, tapi tiasa nyepetkeun padamelan umum sareng sababaraha alat khusus. Dina PC, buka Edit> Préferénsi> Performance. Dina Mac, buka Photoshop> Preferences> Performance. Aya tilu sét setélan di dieu: Pamakéan Memori: Kontrol jumlah maksimum RAM anu tiasa dianggo Photoshop. Upami anjeun nganggo mesin low-end, ningkatkeun ieu bakal ngajantenkeun Photoshop langkung gancang. Éta bakal dilakukeun ku biaya aplikasi sanés anu anjeun buka, sanaos. Setélan Prosesor Grafik: Pariksa pilihan “Paké Prosesor Grafik” pikeun ngaktipkeun Photoshop ngagunakeun éta, ogé CPU. Dina Setélan Lanjutan, anjeun tiasa milih salah sahiji tina tilu tingkat “Dasar,” “Normal,” atanapi “Lanjutan” anu ningkatkeun beban kerja dina GPU. Mimitian ku “Advanced” sareng, upami anjeun ngagaduhan masalah, pencét deui ka “Normal atanapi “Dasar”. Nya kitu, anjeun tiasa pariksa pilihan “Paké OpenCL” lamun kartu grafik Anjeun ngarojong eta, sanajan ieu ngan bakal nyepetkeun sababaraha fitur, kawas Galeri Blur. Sajarah sarta Cache: Ieu nangtukeun sabaraha informasi Photoshop toko di RAM. Tilu tombol Optimize nganggap konfigurasi sistem anjeun. Pilih salah sahiji anu paling cocog pikeun jinis padamelan anu anjeun laksanakeun. Anjeun ogé tiasa sacara manual ngonpigurasikeun “Kaayaan Sejarah” (sabaraha “Undos” anjeun kéngingkeun), “Tingkat Cache,” sareng “Ukuran Kotak Cache.” Ngaronjatkeun “Tingkat Cache” sareng nganggo ubin cache anu langkung alit bakal nyepetkeun gerak sareng ngazum dina dokumen, tapi peryogi langkung lami pikeun muka. Saatos éta, anjeun kedah ngabalikan deui Photoshop sateuacan parobihan anjeun bakal dianggo. Anjeun tiasa nyobian muka file dina modeu aman dimana file anjeun henteu ngadat. Kadua, pastikeun pamasangan Photoshop anjeun parantos diropéa sareng programna aya dina modeu aman.

Naon anu kudu dilakukeun upami Photoshop terus nabrak?

Upami anjeun nganggo Mac, anjeun tiasa ngajalankeun Aplikasi Photoshop dina Modeu Aman. Anjeun kedah pasang deui Photoshop. Upami Mac henteu ngamimitian, cobian nganggo browser internét pikeun ngaunduh versi panganyarna. Teras, balikan deui Mac anjeun.

Naha Photoshop 2021 tetep nabrak?

Sumber poténsial kacilakaan ieu tiasa nyababkeun Photoshop nabrak. Hiji pilihan nyaéta katingal dina masalah memori. Sejen nyaeta katingal dina kamungkinan yén Photoshop ngagunakeun loba processor Anjeun. Tungtungna, éta tiasa janten masalah sareng file éta sorangan, sapertos korupsi atanapi metadata leungit.

Naha Photoshop 2022 tetep nabrak?

Upami anjeun teu yakin ngeunaan cara anu pangsaéna pikeun ngirangan ukuran file anjeun, kantun ngatur ukuranana. Sakali anjeun bagja sareng ukuran énggal, anjeun tiasa ngadamel salinan anu asli sateuacan neraskeun.

Naha Photoshop kuring ngadat nalika kuring nyimpen pikeun wéb?

Photoshop ngadat nalika nyimpen kanggo wéb kusabab ukuran dokumenna ageung teuing. Aya dua kamungkinan alesan pikeun ieu: boh ukuran file anu ageung teuing, atanapi aya seueur teuing lapisan dina dokumen éta. Kamungkinan sanésna nyaéta yén file éta rusak.

Naha Adobe CC tetep nabrak?

Aya sababaraha alesan anu tiasa nyababkeun Adobe CC nabrak sapertos komputer anjeun laun teuing, atanapi anjeun gaduh komputer anu luntur. Ieu tiasa nyababkeun Adobe CC henteu tiasa muka file anu anjeun damel.

Naha Photoshop 2020 tetep katirisan?

Aya seueur alesan naha Photoshop beku, tapi anu paling umum nyaéta anjeun parantos kaluar tina mémori. Upami anjeun nganggo seueur fitur atanapi gambar, Photoshop 2020 beku sabab henteu tiasa ngiringan paménta sareng beku. Anjeun tiasa nyobian nganggo gambar resolusi handap, tapi lamun teu hasil, Anjeun bisa jadi kudu ningkatkeun memori komputer atawa meuli kartu memori tambahan.

Kumaha anjeun ngareset Photoshop?

Upami anjeun gaduh masalah sareng pamasangan Photoshop anjeun, cobian nganggo panel Reset Photoshop tina menu “Photoshop”. Anjeun teras bakal ningali panel “Photoshop Options”. Pencét tab “Sajarah” sareng pilih titik pamulihan anu terakhir dianggo.

Naha Adobe Photoshop kuring henteu ngaréspon?

Upami Photoshop ngajalankeun lalaunan atanapi gaduh masalah memori, anjeun tiasa ngalaman masalah ieu. Anjeun panginten kedah mareuman jasa anu ditawarkeun ku komputer anjeun pikeun ngajantenkeun Photoshop anjeun langkung gancang. Anjeun oge meureun hoyong mertimbangkeun ngaronjatkeun RAM komputer Anjeun atawa mariksa komputer Anjeun pikeun cacad memori.

Kumaha carana ngarobah scratch disk di Photoshop?

Anjeun tiasa ngarobih disk scratch anjeun ku angkat ka menu file teras milih “Simpen Salaku.” Teras anjeun tiasa milih lokasi dimana anjeun hoyong nyimpen file anjeun. Anjeun oge bisa make potong kompas keyboard SHIFT-S pikeun nyimpen gambar anjeun ayeuna ka scratch disk.

Naha Photoshop tetep ngadat nalika kuring nyobian nyimpen?

Aya sababaraha kamungkinan sabab Photoshop nabrak nalika anjeun nyobian ngahemat. Alesan anu paling umum nyaéta Photoshop nyobian nyimpen file dina format anu henteu didukung. Upami anjeun nganggo versi Photoshop anu langkung lami, éta panginten henteu tiasa nyimpen file dina format anu langkung énggal anu sayogi. Kamungkinan sanésna nyaéta yén Photoshop parantos kaluar tina mémori. Upami anjeun sering ngalaman kacilakaan, panginten anjeun kedah ningkatkeun mémori komputer atanapi masang sababaraha parangkat lunak ngahémat mémori tambahan.

Kumaha kuring ngalereskeun Photoshop CS3 parantos lirén damel?

Kahiji, undeur versi panganyarna tina Photoshop CS3. Balikan deui komputer anjeun, sareng cobian muatkeun deui Photoshop. Upami éta henteu hasil, cabut sareng pasang deui Photoshop. Tungtungna, upami sadayana gagal, hubungi dukungan Adobe pikeun ngalereskeun masalah éta.

Kumaha kuring ngamutahirkeun Photoshop?

Aya cara pikeun ngapdet Photoshop, tapi anjeun kedah ngapdet sadayana sistem. Dua pilihan sanésna henteu sayogi dina komputer kuring.

Naha Photoshop ngajantenkeun komputer anjeun ngalambatkeun?

Gambar éta mangrupikeun poto ucing karesep kuring, Sita. Manehna teh tercinta kuring. Éta aya hubunganana sareng sadayana subjek halaman ieu.

Kumaha kuring ngeureunkeun Photoshop tina katirisan dina Windows?

Upami anjeun ngalaman masalah sareng katirisan Photoshop, teras cobian ningkatkeun versi komputer ka versi anu pangsaéna. Pastikeun yén anjeun teu peryogi salah sahiji fitur canggih. Upami anjeun parantos nganggo versi sateuacana, cobian cabut pamasangan parangkat lunak sareng unduh salinan énggal. Upami anjeun parantos lami nganggo Photoshop, teras cobian nganggo versi anu béda.

Kumaha kuring ngareset Photoshop cs6?

Pencét “Ctrl + Alt + Pupus” pikeun ngabalikan deui komputer. Pilih “Pitulung” lajeng “Reset Photoshop”. Pencét F5 pikeun ngamuat deui gambar.

Tulisan anu sami:

Photoshop tiasa ngalakukeun hal anu luar biasa sareng gambar. Éta ogé tiasa ngajantenkeun anjeun hoyong narik rambut anjeun ku frustasi. Photoshop terus-terusan nabrak nalika anjeun damel mangrupikeun masalah anu ngaganggu. Naha nabrak? Naon anu anjeun tiasa laksanakeun pikeun ngalereskeunana? Komputer Anjeun bisa jadi teu boga cukup memori, atawa bisa jadi teu boga cukup rohangan pikeun ngajalankeun Photoshop, ngabalukarkeun eta ngadat. Atanapi supir grafik panginten peryogi langkung waktos pikeun ngolah. photoshop-nabrak-1 Teu terang naon hartosna? Tong hariwang! Hayu sareng kami nalika urang ngajalajah sababaraha alesan anu mungkin naha Photoshop anjeun tetep nabrak. Anu langkung penting, urang ogé bakal ngajalajah kumaha cara ngalereskeunana sanaos anjeun sanés jalma téknologi. Klik pikeun leuwih jéntré…

Tip pikeun Pamaké Windows

Tip ieu langkung seueur hack tibatan perbaikan tradisional, tapi mujarab pikeun seueur pangguna Windows. Éta aya hubunganana sareng komunikasi antara Windows 10 sareng kartu grafik anjeun. Windows ngan bakal ngadagoan lila pisan pikeun réspon ti kartu grafik anjeun sateuacan ngareset. Aya setélan dina sistem operasi anu disebut Timeout Detection Recovery anu ngatur sabaraha lami Windows bakal ngantosan. Setélan standar téh ngan 2 detik, tapi lamun balik sarta ngarobah kana 8 detik, Anjeun bisa manggihan masalah anjeun kalawan Photoshop nabrak direngsekeun. Kumaha anjeun ngalakukeun eta? Tong hariwang, henteu peryogi kaahlian komputer téknologi tinggi pikeun ngalakukeunana. Kantun buka paréntah Run tina ménu Start sareng ketik ‘regedit’. Ieu bakal muka jandela éditor pendaptaran. Pindah ka HKEY_LOCAL_MACHINE, angkat ka SYSTEM, angkat ka CurrentControlSet, angkat ka Control, sareng angkat ka GraphicsDrivers. Pilih DWORD (Windows 32-bit) atanapi QWORD (Windows 64-bit). Ngaranna TdrDelay teras pencét asupkeun. Ayeuna klik dua kali pikeun milih TdrDelay sareng nempatkeun 8 dina data Nilai. Pilih OK, tutup kaluar Editor pendaptaran, sarta balikan deui komputer Anjeun.

Apdet Sistim anjeun

Masih gaduh masalah? Sateuacan anjeun ngawitan ngungkulan masalah nabrak Photoshop anjeun – ngapdet sadayana. photoshop-nabrak-2 Pastikeun sistem operasi anjeun parantos diropéa sareng panggerak anu paling ayeuna dipasang pikeun sadaya supir sareng alat anjeun. Ngajalankeun versi panganyarna tina Photoshop ogé bisa mantuan. Upami anjeun mendakan yén salah sahiji barang ieu katinggaleun jaman, pariksa deui Photoshop. Anjeun bisa manggihan yén masalah anjeun geus dibereskeun. Upami henteu, hayu urang teraskeun.

Pariksa Efisiensi

Di handapeun jandela gambar, aya jandela pop-up. Klik dinya tur pilih Efisiensi. Ieu bakal nunjukkeun anjeun efisiensi dimana komputer dijalankeun. Naon waé anu kirang ti 100% hartosna komputer nganggo Scratch Disk pikeun beroperasi. Bingung naon maksudna? Kami bakal ngajelaskeun Scratch Disk sakedap. Kanggo ayeuna, terang yén komputer anu ngajalankeun kirang ti 90% atanapi 95% efisiensi bakal nguntungkeun tina dua perbaikan anu urang badé bahas.

Masalah: Teu Cukup RAM

Photoshop mangrupikeun program anu beurat sareng komputer anjeun kedah tiasa nanganan éta. Adobe sacara resmi nyatakeun yén Photoshop ngan ukur peryogi 2 GB RAM . Kitu cenah, aranjeunna nyarankeun 8GB RAM pikeun pagelaran optimal. Cara anjeun nganggo Photoshop ogé penting. Lamun condong karya dina file badag anjeun bakal manggihan yén kinerja lags malah kalawan 8 GB. Tangtosna, Photoshop sanés ngan ukur program anu tiasa nganggo RAM dina komputer anjeun iraha waé. Upami anjeun ngaktipkeun musik dina komputer anjeun, ngajalankeun aplikasi anu sanés, atanapi komputer ngajalankeun tugas latar tukang, komputer anjeun bakal nganggo RAM pikeun kagiatan éta. Sanaos RAM sanés ngan ukur faktor anu mangaruhan kagancangan komputer anjeun, pangalaman urang yén kirang RAM hartosna langkung ngantosan sareng…ding, ding, ding! Beuki ngadat. Jujur, upami anjeun hoyong kéngingkeun kinerja anu saé tina Photoshop anjeun peryogi sahenteuna 16GB. Tur upami Anjeun salah make Photoshop sacara éksténsif atawa ilaharna dianggo dina file anu kacida gedéna, ngalakukeun sorangan ni’mat sarta meunang sahanteuna 32 GB. photoshop-nabrak-3

Fix: Kéngingkeun langkung seueur RAM

Gampang ningkatkeun RAM dina kalolobaan desktop sareng sababaraha laptop. Anjeun ngan saukur tiasa mukakeunana, pop kaluar batang RAM anu lami sareng pasang anu énggal. RAM iteuk gampang pikeun manggihan tur murah. Sateuacan anjeun mésér éta, pastikeun komputer anjeun tiasa diupgrade. Anjeun kedah tiasa muka éta sareng komputer kedah tiasa ngadamel langkung seueur RAM. Kami ngarékoméndasikeun mésér naon waé anu maksimal pikeun sistem anjeun. Naha nyebutkeun euweuh deui RAM, bener? Parios pituduh gunana ieu ti NCIX Tech Tips pikeun diajar kumaha nangtukeun naon anu anjeun peryogikeun:

Masalah: Teu Cukup Spasi

Upami komputer anjeun kakurangan RAM anu cekap pikeun ngajalankeun Photoshop, éta bakal nyobian ngimbangan ku ngagunakeun Scratch Disk. Kantun nempatkeun, ieu mangrupikeun rohangan naon waé anu aya dina drive anjeun. Sacara umum, Photoshop peryogi rohangan hard drive padeukeut anu sami sareng 5 kali ukuran file anu anjeun damel pikeun ngajalankeun éfisién. Éta hartosna upami anjeun damel dina file 50 MB, program éta leres-leres peryogi 250 MB rohangan disk anu sayogi.

Fix: Cara Nyieun Spasi

Upami komputer anjeun pabalatak, cobian mupus file anu anjeun henteu kedah ngosongkeun rohangan. Anjeun oge bisa nyimpen payil heubeul nu teu sering dipake dina awan atawa dina hard drive éksternal. photoshop-nabrak-4 Alternatipna, anjeun tiasa nyambungkeun hard drive éksternal nalika anjeun hoyong nganggo Photoshop pikeun nyayogikeun rohangan tambahan. USB jeung DVD drive teu cukup gancang pikeun tugas ieu. Pastikeun anjeun nganggo drive firewire 4 atanapi 6 pin. Anjeun oge bisa ngamutahirkeun hard drive internal sorangan lamun ngarasa anjeun perlu leuwih spasi sacara umum dina komputer Anjeun.

Jieun Photoshop torek jeung/atawa Leuwih Efisien

Kumaha lamun RAM anjeun geus maxed kaluar? Kumaha upami ningkatkeun hard disk anjeun henteu mungkin sareng nambihan hard drive éksternal henteu pikaresepeun? Aya sababaraha trik nu bisa Anjeun pake pikeun ngurangan jumlah daya komputasi nu Photoshop perlu jalan. Hayu urang tingali aranjeunna di dieu.

Setélan Préferénsi

Dina menu preferensi, anjeun tiasa ningali sabaraha memori Photoshop diwenangkeun ngagunakeun dina komputer Anjeun. Pindah ka Édit, teras ka Preferensi, sareng pilih Performance. Jandéla anu muka bakal nunjukkeun anjeun pamakean mémori ogé sajarah sareng setélan cache. Kahiji, dina bagian Dianggo Mémori, pariksa RAM sadia tur tingal sabaraha Photoshop diwenangkeun ngagunakeun. Coba setel slaider bar ka 70% pikeun ngidinan Photoshop ngagunakeun leuwih RAM. Anjeun tiasa heran naha anjeun tiasa nyetél ka 100% pikeun pagelaran anu pangsaéna, tapi émut yén komputer sanésna ogé peryogi mémori pikeun dianggo. Ayeuna turun ka Sajarah & Cache. Di beulah katuhu, anjeun bakal ningali History States and Cache Levels. Ku ngurangan jumlah pikeun History States, Anjeun bisa ngurangan kabutuhan memori Photoshop urang. Tingkat Cache aya hubunganana sareng gambar ulang layar sareng laju histogram. Naon anu anjeun lakukeun ku nomer ieu bakal gumantung kana kumaha anjeun ngagunakeun Photoshop. Naha anjeun biasana damel ngan ukur sababaraha lapisan sareng file ageung? Ningkatkeun jumlah ieu. Sabalikna, upami anjeun damel dina file anu langkung alit sareng seueur lapisan, ngiranganana.

Plugins

Plugin anu salah tiasa ngalambatkeun Photoshop sareng nyababkeun nabrak. Contona, sebutkeun anjeun ngamutahirkeun kana versi 64-bit anyar tina Photoshop sareng ayeuna nuju ngadat sadaya waktos. Pariksa plugins Anjeun. Anjeun meureun geus dipasang plugins nu dirancang pikeun versi 32-bit. Incompatibility antara ieu bisa ngabalukarkeun maranéhanana ngadat frustrating.

Ngabersihkeun

Ngabersihan mémori ogé tiasa ngabantosan rohangan tambahan. Nalika anjeun damel dina gambar, Photoshop nyimpen inpormasi pikeun Undo, History, sareng Clipboard. Sanaos ieu tiasa dianggo pikeun ngabatalkeun kasalahan sareng ningali deui sajarah parobihan anjeun, peryogi mémori tambahan. Buka menu Edit, buka Purge, lajeng klik Sadaya pikeun ngosongkeun sababaraha RAM tambahan pikeun proyék Anjeun. Janten sadar yén ayeuna anjeun moal tiasa ngaksés paréntah ‘Batalkeun’ atanapi versi sateuacana tina proyék anjeun. Anjeun ogé tiasa milih Purge sareng pilih ukur sababaraha item pikeun dibersihkeun.

Reboot pinuh Komputer Anjeun

Saatos Anjeun nyieun parobahan ieu, Anjeun kudu ngabalikan deui komputer Anjeun. Photoshop tiasa jalanna oke sareng henteu ngadat. Nanging, anjeun tiasa perhatikeun yén sistemna masih jalan rada sluggish sareng laun. Pikeun ngalereskeun ieu, cobian mareuman komputer anjeun lengkep sareng balikan deui. Seringna, ieu cekap pikeun ngalereskeun masalah.

Jieun Gambar Tanpa Gangguan

Kami ngarepkeun tulisan ieu parantos ngabantosan anjeun terang naha Photoshop anjeun tetep nabrak sareng nuturkeun tip ieu parantos ngalereskeun masalah anjeun. Henteu aya anu langkung frustasi tibatan leres dina ngédit gambar anu luar biasa sareng nabrak Photoshop ka anjeun. Upami anjeun masih ngalaman kasulitan, panginten waktosna mertimbangkeun mésér sistem énggal, khususna upami anjeun ningali dina bagian pamakean mémori Photoshop yén teu aya cukup RAM anu sayogi. tips ieu bakal ngabantu ngagancangkeun hal up, tapi ulah ngaharepkeun mujijat kaluar tina sistem nu ngan boga 4 GB RAM. Upami mémori sigana henteu janten masalah, panginten anjeun kedah mertimbangkeun ngalih ka parangkat lunak ngedit poto anu sanés. Parios perbandingan kami ngeunaan Affinity Photo to Photoshop pikeun milarian upami anjeun kedah ngagentos. Pencét tautan ieu pikeun diajar kumaha carana ngalereskeun lag sikat photoshop. Teu tiasa muka Photoshop? Photoshop ngadat atanapi freezes on peluncuran? Kami di dieu pikeun mantuan!

Ngalereskeun masalah kacilakaan umum dina 6 léngkah basajan

  1. Pariksa masalah Dipikawanoh dina Photoshop.
  2. Maksakeun kaluar sareng balikan deui Photoshop atanapi balikan deui komputer anjeun.
  3. Apdet Photoshop kana versi panganyarna
  4. Reset preferensi Photoshop
  5. Troubleshoot GPU jeung supir grafik
  6. Jaga sistem operasi macOS atanapi Windows anjeun tetep diropéa.

tips ngungkulan sejenna

Pareuman GPU pikeun gancang ngahususkeun masalah

Dina sababaraha kasus, boga supir panganyarna bisa jadi teu cageur sagala masalah nu patali jeung adaptor video tur supir. Cara panggancangna sareng panggampangna pikeun nangtoskeun naha masalahna nyaéta adaptor pidéo atanapi supir anjeun nyaéta nganonaktipkeun preferensi Pamakéan Prosesor Grafik.

  • Pindah ka Preferensi Photoshop> Kinerja sareng pupus centang Paké Prosesor Grafik sareng balikan deui Photoshop.
    Pikeun pitulung kalayan aksés ka preferensi, tingali Saluyukeun preferensi dina Photoshop.

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Troubleshoot Photoshop grafik (GPU) jeung masalah supir grafik.

Identipikasi plug-in anu bermasalah

Pikeun gancang nangtukeun naha Photoshop nabrak kusabab pilihan anu bermasalah atanapi plug-in pihak katilu, lakukeun ieu:

  1. Tutup Photoshop.
  2. Tahan kenop Shift tur ngajalankeun Photoshop. Dialog némbongan nalika peluncuran anu maca Skip loading pilihan sareng plug-in pihak katilu.
  3. Klik Sumuhun pikeun skip loading pilihan jeung pihak katilu plug-in.
  4. Ngajalankeun Photoshop.

Upami Photoshop suksés diluncurkeun, plug-in opsional atanapi pihak katilu anu dipasang nyababkeun masalah. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Photoshop plug-in ngungkulan. Kalayan Photoshop 23.3, masalah Photoshop nabrak nalika diluncurkeun atanapi nalika muka pidéo kusabab ayana plugins éksternal sapertos Adobe Design to Print parantos dibereskeun. Salaku workaround pikeun masalah anu sami dina Photoshop 23.2 atanapi versi sateuacana, laksanakeun salah sahiji ieu:

  • Uninstall Adobe Design to Print Plugin: Buka aplikasi Creative Cloud > Stock & Marketplace > Plugins terus pilih Atur plugins. Pilih Adobe Design to Print sareng uninstall sami.
  • Upami anjeun henteu ningali pluginna, tapi dipasang sababaraha waktos deui, paké léngkah-léngkah di handap ieu pikeun ngabersihan file anu sésana:
    1. Tutup Adobe Photoshop, upami jalan
    2. Hapus ekstensi :
      • Pindah ka /Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/ sareng pupus folder ‘com.adobe.designtoPrint’ ATAWA
      • Buka /Users/<username>/Library/Application Support/Adobe/CEP/extensions/ sareng pupus folder ‘com.adobe.designtoPrint’
    3. Hapus folder Plug-in sareng Generator — Pindah ka /Applications/Adobe Photoshop CC 2022/Plug-in/ sareng pupus folder ‘Generator’ sareng AdobeDesigntoPrint.plugin
    4. Hapus folder FBS — Pindah ka /Pamaké/<ngaran pamaké>/Library/Application Support/Adobe/Adobe Design to Print and delete ‘FBS’ folder

Lamun Photoshop masih ngadat, tahan kenop Shift on ngamimitian-up, teras klik «Leres» pikeun skip loading plug-in pihak katilu.

Reset cache font Photoshop

Font atanapi fon anu goréng tiasa nyababkeun masalah kinerja umum, kalebet kacilakaan atanapi ngagantung nalika ngaluncurkeun atanapi nganggo Photoshop. The Photoshop font cache ngandung daptar enumerated fon sarta fitur font dipasang dina sistem nu Photoshop bisa ngagunakeun. Mupus file cache font ieu bakal ngidinan Photoshop nyieun nu anyar. macOS

  1. Kaluar Photoshop sareng aplikasi desktop Creative Cloud.
  2. Arahkeun ka: /Pamaké/[Ngaran pamaké]/Perpustakaan/Aplikasi Rojongan/Adobe/Adobe Photoshop.
  3. Hapus folder CT Font Cache sareng kosongkeun Jarian.

Windows

  1. Kaluar Photoshop sareng aplikasi desktop Creative Cloud
  2. Arahkeun ka \Pamaké\[ngaran pamaké]\AppData\Roaming\Adobe\Adobe Photoshop <version>
  3. Hapus folder CT Font Cache sareng kosongkeun Recycle Bin

Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Troubleshoot fon.

Kacilakaan sareng parangkat lunak anti-virus dipasang

Upami anjeun ngalaman kacilakaan Photoshop sareng parangkat lunak anti-virus dipasang, pareuman atanapi cabut pamasangan parangkat lunak anti-virus anjeun atanapi hubungi produsén parangkat lunak anti-virus anjeun (misalna Avast antivirus).

Aksés disk pinuh dina macOS

Kurangna idin anu leres tiasa nyababkeun kacilakaan, kinerja lambat, masalah peluncuran, sareng masalah alur kerja lintas aplikasi sareng Photoshop dina macOS. Tonton pidéo pondok ieu pikeun diajar kumaha cara nyayogikeun aksés disk pinuh ka Photoshop dina macOS.

Naha Photoshop masih ngadat?

Salaku pilihan terakhir, upami anjeun teu tiasa ngabéréskeun masalah, cobian balikkeun ka versi aplikasi sateuacana. Kanggo inpo nu leuwih lengkep, tingali Pasang vérsi saméméhna tina aplikasi Creative Cloud anjeun.

Butuh pitulung langkung?

Upami anjeun peryogi bantosan langkung seueur, bagikeun inpormasi ngeunaan masalah kacilakaan anjeun sareng log kacilakaan pikeun ngabantosan Adobe ngabéréskeun masalah anjeun. Pikeun detil, tingali Kirim laporan kacilakaan. Anjeun oge bisa ilubiung dina Adobe Photoshop Komunitas pikeun manggihan jawaban kana sababaraha patarosan umum atawa masalah atawa babagi pamanggih anjeun. Simkuring hoyong ngadangu ti anjeun!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *