Ayeuna maén:
Lalajo ieu: Lima tip pikeun nyepetkeun Mac anjeun 2:17 MacOS Sierra ngarobih cara Mac anjeun ngatur aplikasi ti pamekar anu teu dikenal. Ayeuna langkung ketat kalayan masang aplikasi sapertos kitu ti versi OS X sateuacana, tapi aya cara pikeun ngurilingan halangan jalan Sierra. Kusabab kadang anjeun kedah masang aplikasi anu Apple henteu tiasa ngaidentipikasi tapi anu anjeun percanten sareng terang aman. Upami anjeun angkat ka Préferénsi Sistem> Kaamanan & Privasi teras klik dina tab Umum, anjeun ngan ukur ningali dua pilihan pikeun Ngidinan aplikasi anu diunduh tina: App Store atanapi App Store sareng pamekar anu diidentifikasi. Pilihan katilu – Di mana waé – henteu ditawarkeun deui. Upami anjeun henteu tiasa ngijinkeun aplikasi diunduh ti mana waé, teras kumaha anjeun ngaunduh sareng masang aplikasi ti pamekar anu teu biasa Apple? Kuring ngitung tilu cara:

1. Control-klik

Buka Finder sareng milarian aplikasi anu anjeun hoyong pasang. Salajengna, pencét kenop Control teras klik pikeun muka aplikasi. Ieu muka menu kontekstual-klik katuhu dimana anjeun bisa milih Buka pikeun muka kotak dialog nu bakal ngantep anjeun override reservations Sierra ngeunaan sumber na. Potret layar ku Matt Elliott / CNET

2. Buka atoh

Nalika Sierra ngahalangan anjeun pikeun muka aplikasi, éta daptar aplikasi dina tab Umum dina panel Kaamanan & Privasi dina Preferensi Sistem . Nuju kana panel éta sareng anjeun bakal ningali aplikasi anu diblokir didaptarkeun sareng tombol Open Atoh pikeun nyiptakeun pengecualian sareng pasang. Potret layar ku Matt Elliott / CNET

3. paréntah Terminal

Anjeun tiasa nyangking deui pilihan “Di mana waé” anu disebatkeun ka panel Kaamanan & Privasi dina Pilihan Sistem kalayan paréntah Terminal anu gancang. Buka Terminal sareng lebetkeun paréntah ieu: sudo spctl —master-disable Dina waktos salajengna basa Anjeun muka System Preferences, pilihan «Anywhere» henteu ngan bakal didaptarkeun tapi ogé dipilih, ngidinan Anjeun pikeun masang aplikasi ti sumber naon wae. Lamun aksés unfettered ieu mimiti salempang anjeun, anjeun tiasa ngabalikeun tangtu tur nyumputkeun pilihan «Anywhere» kalawan paréntah Terminal ieu: sudo spctl -master-aktipkeun Pikeun langkung seueur, kuring nawiskeun 2 cara pikeun ngawas kamajuan undeuran dina Mac sareng 10 fitur disumputkeun anu patut diungkabkeun dina MacOS. Sababaraha ngawadul ngeunaan kebon témbok Apple, atanapi upami anjeun resep istilah anu kirang kembangan: platform katutup. Apple bakal nyarios yén ngajaga tingkat kontrol kana aplikasi anu tiasa urang pasang dina alat urang ngajagi urang tina malware sareng pangalaman pangguna anu goréng, tapi éta tiasa frustasi sareng hariwang upami anjeun hoyong ngajalankeun aplikasi sareng anjeun disanghareupan ku peringatan yén éta ti developer unidentified. Kabeneran mungkin pikeun muka sareng ngajalankeun aplikasi ieu sareng kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha. Tapi saencan Anjeun ngalakukeun kitu jadi warned: ngalakukeun ieu ngan lamun anjeun puas yén pamekar jeung software (jeung sarana distribusi, saprak aktip polos bisa dibajak ku pihak kaliru) anu sah. Urang bahas
kasalametan aplikasi anu teu dipikanyaho engké dina tulisan ieu. Pikeun naséhat ngeunaan ngundeur sareng masang aplikasi, baca:
Kumaha masang aplikasi dina Mac

Naha kuring ningali peringatan pamekar anu teu dipikanyaho?

Apple gaduh seueur kontrol kana aplikasi anu sayogi pikeun Mac, iPad sareng iPhone. Sanaos Mac rada langkung kabuka tibatan ios – hiji-hijina cara pikeun kéngingkeun aplikasi pihak katilu kana iPhone sareng iPad anjeun nyaéta ngaunduhana tina App Store ios – masih aya seueur kalang kanggo ngaluncat sateuacan anjeun tiasa masang sareng ngajalankeun. sababaraha aplikasi pihak katilu dina Mac Anjeun. Sakumaha urang nyarios di luhur aya alesan anu saé pikeun ieu. Ukuran ieu dirarancang pikeun ngajagi urang tina malware anu tiasa sumping dina Mac urang anu nyamar salaku aplikasi anu urang pikir tiasa dipercaya. Éta sigana sigana sapertos aplikasi anu terkenal, tapi gaduh kode jahat anu ditambahan. Sanaos urang sadayana tiasa nuturkeun naséhat pikeun henteu ngaunduh aplikasi tina situs-situs ngabagi file, atanapi ngalangkungan tautan dina email anu cerdik, Apple dina dasarna ngalaksanakeun langkah-langkah pikeun ngajantenkeun urang langkung susah pikeun masang aplikasi anu tiasa bahaya. Ukuran ieu kalebet Gatekeeper, nyaéta nami Apple pikeun aspék kaamanan macOS anu mariksa aplikasi pikeun malware sareng karantina. Éta ogé pariksa naha aplikasina ditulis ku pamekar anu dikenal ku Apple (alias Ditandatanganan). Teras, sanaos cocog sareng sarat éta, Gatekeeper bakal naroskeun anjeun pikeun mastikeun yén anjeun badé muka aplikasi. Dina macOS Catalina, anu diwanohkeun dina Oktober 2019, Apple ngajantenkeun Gatekeeper langkung ketat. Sateuacanna anjeun tiasa ngurilingan Gatekeeper ku ngaluncurkeun aplikasi via Terminal tapi ayeuna upami anjeun muka aplikasi via Terminal Gatekeeper masih bakal pariksa deui. Parobihan sanésna nyaéta Gatekeeper bakal ngajalankeun daptar pamariksaan unggal waktos anjeun muka aplikasi. Janten, kumaha anjeun tiasa muka aplikasi tina pamekar anu teu dikenal? Sareng kumaha anjeun tiasa ngeureunkeun ningali peringatan unggal waktos anjeun muka aplikasi? Buka aplikasi dina Mac Prihatin ngeunaan virus sareng ancaman kaamanan anu sanés dina Mac anjeun? Baca:
Tip Kaamanan Mac.

Kumaha cara muka aplikasi sanés tina Mac App Store

Sacara standar macOS ngamungkinkeun anjeun pikeun muka aplikasi tina Mac App Store resmi wungkul. Upami anjeun parantos netepkeun ieu salaku standar anjeun, anjeun bakal ningali peringatan nalika anjeun nyobian muka aplikasi pikeun pertama kalina. Kabeneran anjeun tiasa ngadamel parobihan saderhana kana setélan anjeun anu ngamungkinkeun anjeun muka sababaraha aplikasi pihak katilu anu henteu aya dina App Store. Éta sanés hartosna anjeun tiasa muka unggal aplikasi pihak katilu tanpa masalah, tapi éta pasti hartosna anjeun ningali langkung seueur peringatan.

  1. Buka System Preferences.
  2. Buka tab Kaamanan & Privasi.
  3. Pencét konci sareng lebetkeun kecap konci anjeun supados anjeun tiasa ngarobih.
  4. Robah setelan pikeun ‘Ngidinan aplikasi anu diunduh tina’ ka ‘App Store sareng pamekar anu diidentifikasi’ tina ngan App Store.

Buka aplikasi sistem prefs Anjeun masih bakal dicegah tina muka naon waé anu henteu dipikanyaho ku macOS, tapi sahenteuna anjeun tiasa muka aplikasi anu henteu dipésér tina App Store, nganggap yén aranjeunna henteu ngagaduhan malware sareng aranjeunna ditandatanganan ku pamekar. Apple ngakuan sareng percanten.

Kumaha cara muka aplikasi anu diblokir

Upami anjeun nyobian muka aplikasi sareng macOS ngeureunkeun anjeun tina ngalakukeunana, éta sanés hartosna aya anu lepat sareng aplikasi éta. Tapi éta bakal nunjukkeun yén aplikasi éta sanés tina ‘pamekar anu diidentipikasi’ – dina kecap sanésna pamekar anu parantos ngadaptarkeun program pamekar Apple sareng ngaluncat sababaraha gelung pikeun ngajantenkeun Apple percanten ka éta. Kabeneran anjeun masih bisa muka aplikasi tur override blok. Kieu carana:

  1. Buka System Preferences.
  2. Buka Kaamanan & Privasi tur pilih tab Umum.Kumaha cara muka aplikasi Mac tina pamekar anu teu dikenal: Tombol Buka Atoh
  3. Upami anjeun dipeungpeuk tina muka aplikasi dina sajam katukang, halaman ieu bakal masihan anjeun pilihan pikeun nimpa ieu ku ngaklik tombol samentawis ‘Buka Atoh’.
  4. Anjeun bakal ditaros sakali deui upami anjeun yakin, tapi ngaklik Buka bakal ngajalankeun aplikasi.Kumaha cara muka aplikasi Mac tina pamekar anu teu dikenal

Ieu nyiptakeun pangecualian pikeun aplikasi éta, ku kituna anjeun ogé bakal tiasa muka éta ka hareup tanpa kedah ngulang prosés ieu. Pamariksaan Gatekeeper anu sanés tetep bakal ngeureunkeun anjeun muka aplikasi anu aya malware anu dipikanyaho napel na.

Cara séjén pikeun muka aplikasi anu diblokir

Cara séjén pikeun muka aplikasi anu diblokir nyaéta milarian aplikasi dina jandela Finder.

  1. Buka Panimu.
  2. Panggihan aplikasina (bisa jadi dina polder Aplikasi, atawa bisa kénéh dina polder undeuran anjeun).
  3. Ctrl-Klik atawa-klik katuhu dina aplikasi.Buka file pamekar unidentified
  4. Pilih Buka tina menu hasilna tur aplikasi bakal dibuka atoh, sarta iwal bakal dijieun pikeun muka éta normal (ie ku ganda-klik) di hareup.

Buka pamekar unidentified

Kumaha ‘Ngidinan Aplikasi ti mana waé’

Sakumaha anjeun tiasa tingali di luhur, bagian Kaamanan & Privasi tina Préferénsi Sistem masihan anjeun dua setélan pikeun jinis aplikasi anu anjeun tiasa jalankeun: anu ti App Store, atanapi anu ti App Store atanapi pamekar anu dicirikeun. Kumaha ngawenangkeun aplikasi Mac ti mana waé Tapi aya anu katilu, pilihan disumputkeun: ‘Ngidinan aplikasi ti mana waé’. Ieu mangrupikeun pilihan dina versi macOS sateuacana, tapi ngiles nalika macOS Sierra sumping. Nanging anjeun tiasa kéngingkeun deui pilihan Dimana waé. Kami bakal langsung nyarios yén kami henteu nyarankeun setelan ieu, anu nyababkeun anjeun résiko masang malware dina kedok parangkat lunak anu sah. Tapi upami anjeun nekad dina kursus ieu, kamungkinan yén pilihan éta muncul deui kalayan garis kode dina
Terminal. Buka Terminal sareng lebetkeun kodeu ieu pikeun kéngingkeun pilihan dimana waé anjeun: sudo spctl -master-disable Ayeuna pencét Return, sareng anjeun bakal dipenta pikeun ngalebetkeun kecap konci anjeun. Saatos éta, buka Preferensi Sistem (upami éta parantos kabuka, anjeun kedah kaluar sareng balikan deui pikeun ningali pilihan énggal) sareng angkat ka bagian Kaamanan & Privasi. Kumaha ngawenangkeun aplikasi Mac ti mana waé Pilihan katilu anu anyar bakal muncul ngamungkinkeun anjeun ‘Ngidinan aplikasi anu diunduh tina: Dimana waé’. Anjeun kedah klik ikon padlock pikeun ngarobih setélan dina halaman ieu.

Kumaha miceun pilihan ‘Di mana waé’

Upami anjeun ngabagi Mac anjeun ka batur, panginten langkung bijaksana pikeun ngaleungitkeun pilihan Dimana waé. Pikeun nyumputkeun deui, anjeun kedah angkat deui ka Terminal, sareng waktos ieu ngetik: sudo spctl -master-enable

Naha aman pikeun muka aplikasi anu teu dipikanyaho?

Bisa jadi, bisa jadi henteu. Intina nyaéta yén anjeun henteu ngagaduhan sertipikasi Apple yén éta, janten anjeun kedah ngandelkeun karajinan anjeun nyalira pikeun mastikeun yén parangkat lunakna henteu kunanaon. Sateuacan masang parangkat lunak anjeun kedah milarian ulasan ngeunaan aplikasi, inpormasi ngeunaan perusahaan (sareng situs distribusi / platform), sareng saran sareng testimonial ti pangguna anu sanés. Émut yén perusahaan-perusahaan anu dodgy henteu langkung luhur melak sababaraha ulasan palsu pikeun masihan dirina kabébasan legitimasi, janten tetep milarian sababaraha hasil anu munggaran. Upami anjeun henteu sugema, panginten langkung aman milarian alternatif anu langkung saé pikeun dipasang macOS. Nalika masang aplikasi anu teu dipikanyaho anjeun ogé kedah mastikeun yén
parangkat lunak anti virus anjeun parantos diropéa. Catet yén nampi dialog peringatan ‘pamekar anu teu dikenal’ sanés hartosna anjeun badé masang sababaraha malware. Salaku Apple cknowwledged, aya nyatu alesan naha hiji parusahaan sampurna sah bisa jadi teu aya dina daptar dicirikeun; bisa waé contona yén aplikasi éta langkung lami tibatan program pendaptaran pamekar perusahaan. Apple ageung dina privasi sareng panyalindungan, sareng ieu salawasna kalebet ngajaga malware sareng virus tina desktop sareng laptop MacOS. Masang aplikasi tina Mac App Store Apple sorangan mangrupikeun salah sahiji cara pikeun ngaleutikan résiko anjeun, tapi henteu sadayana anu anjeun pikahoyong sayogi di dinya. Éta ogé gampang pikeun masang parangkat lunak anu diunduh langsung tina salah sahiji pamekar Apple anu “diidentifikasi” (istilahna), sanaos aya ogé ménu setélan pikeun mareuman sareng mareuman kamampuan éta. Tapi anjeun tiasa mendakan aplikasi anu Apple henteu dianggap ti pamekar anu diidentifikasi anu anjeun hoyong pasang dina Mac anjeun. Éta tempat janten tricky. MacOS hadir sareng fitur anu disebut Gatekeeper. Eta mantuan ngajaga Macs tina aplikasi nu bisa mangaruhan adversely stabilitas sistem. Gatekeeper marios aplikasi anu diunduh sateuacan diidinan ngajalankeun. Sacara standar, upami anjeun nyobian masang aplikasi anu henteu dikenal ku Gatekeeper, éta moal dipasang. Ayeuna maén:
Lalajo ieu: Kumaha carana masang aplikasi ti luar Mac App Store 2:08 Nepi ka MacOS Monterrey, biasa aya pilihan dina setélan anu ngamungkinkeun anjeun ngaliwat Gatekeeper sareng masang aplikasi anu teu dikenal. Salian ti ngamungkinkeun aplikasi ti App Store sareng pamekar anu diidentifikasi, pilihan katilu nyaéta Dimana waé, sareng hartosna éta. Pasang parangkat lunak anu cocog ti mana waé online sareng nyandak kasempetan anjeun. Tapi saprak MacOS Monterrey, éta pilihan Dimana wae musna. Anjeun masih tiasa ngalakukeun éta, tapi peryogi sababaraha léngkah tambahan anu teu jelas. Buka Préferénsi Sistem> Kaamanan & Privasi> Umum. Klik ikon konci dina kénca handap kaca (éta berbunyi: «Klik konci pikeun nyieun parobahan»). Anjeun kedah ngalebetkeun sandi sistem anjeun. Teras cék kotak anu nyatakeun App Store sareng pamekar anu ngaidentifikasi upami éta henteu acan dipariksa. Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Ayeuna, upami anjeun badé masang aplikasi anu diunduh (biasana file .dmg) sareng nampi pesen anu berbunyi: «[Program ieu] teu tiasa dibuka sabab pamekar teu tiasa diverifikasi,» Ieu naon anu anjeun lakukeun. Balik deui ka System Preferences > Security & Privacy > General. Anjeun ayeuna bakal ningali pilihan anyar dina halaman anu naroskeun upami anjeun hoyong muka aplikasina. Pencét éta, sareng anjeun kedah saé. Kitu cenah, ati-ati ngeunaan masang parangkat lunak anu henteu diverifikasi dina komputer anjeun, mangga. Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Léngkahna rada béda pikeun antarmuka setélan anyar MacOS Ventura. Nanging, upami anjeun parantos ningkatkeun tina MacOS Monterey ka Ventura sareng setelan ieu parantos diaktipkeun, éta bakal tetep aya di Ventura. Klik logo Apple di kénca luhur tur pilih Setélan System. Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Teras klik dina Privasi & Kaamanan . Gulung ka handap ka bagian Kaamanan . Ti dinya, pilih App Store sareng pamekar anu dicirikeun . Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Anjeun kedah ngalebetkeun kecap akses login Mac anjeun atanapi, upami anjeun gaduh, anjeun tiasa nganggo Apple Watch pikeun muka konci setélan sareng teraskeun. Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Nalika ngaluncurkeun aplikasi anu teu dipikanyaho, anjeun bakal nampi pesen anu nyarios yén éta henteu tiasa dibuka sabab pamekar henteu tiasa diverifikasi. Bakal aya dua pilihan, Pindahkeun ka Jarian atanapi Batal . Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Pilih Batal, teras angkat ka Setélan> Privasi & Kaamanan> bagian Kaamanan, sareng anjeun ayeuna bakal ningali pilihan pikeun App Store sareng pamekar anu ngaidentifikasi sareng aplikasi anu anjeun badé pasang sareng tombol pikeun dibuka waé. Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Nalika masang aplikasi pihak katilu, anjeun tiasa ngaganggu stabilitas Sistem anjeun. Kalayan ngomong yén, klik Buka atoh . Anjeun bakal nampi pesen peringatan kalayan pilihan pikeun muka. Pencét Buka sareng anjeun parantos réngsé. Potret layar ku Joseph Kaminski / CNET Maca deui : Tawaran MacBook Pangalusna Ayeuna

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *