Upami anjeun teu acan ngagaduhan kasempetan ngagunakeun file DjVu sateuacanna sareng ayeuna nuju mendakanana, DjVu mangrupikeun format file pikeun neundeun dokumen anu diseken. Hiji kauntungan anu ageung di dieu, dibandingkeun sareng PDF, nyaéta komprési format anu langkung luhur. Kumaha Buka File DjVu Tapi, masalah utama sareng file DjVu nyaéta anjeun moal tiasa mukakeunana kecuali anjeun nganggo program khusus anu ngadukung formatna. Dina artikel ieu, urang bade ngabahas kumaha carana muka file DjVu sakuliah alat. Anu mimiti – pikeun muka file DjVu, anjeun kedah nganggo parangkat lunak pihak katilu. Leres, ieu hartosna alat anjeun henteu dilengkepan ku set alat anu dipikabutuh pikeun muka format file ieu sacara standar. Janten, hayu urang tingali parangkat lunak pihak katilu mana anu pangsaéna pikeun file DjVu dumasar kana jinis alat.

Kumaha Buka File DjVu dina Mac

macOS henteu kasohor pikeun dukungan aplikasi pihak katilu, anu sanés mangrupikeun hal anu goréng, sabab ngan ukur aplikasi anu pangsaéna anu ngalangkungan platform éta. Pikeun file DjVu dina alat komputer Apple, desktop atanapi laptop, kami nyarankeun ngagunakeun Cisdem Document Reader. Aplikasi ieu ngadukung file DjVu sareng ogé PDF, WPS, WPD, XPS, OXPS, sareng VISIO. Kieu kumaha cara muka file DjVu nganggo alat ieu.

  1. Unduh pamasangan aplikasi dina situs wéb resmi Cisdem sareng pasang.
  2. Buka aplikasi sareng klik Buka File . Teras, pilih file DjVu anu anjeun hoyong tingali. Alternatipna, sered tur teundeun payil kana jandela aplikasi.

Aplikasi bakal otomatis ngimpor file. Upami anjeun hoyong nambihan langkung seueur file, pencét ikon tambah di pojok katuhu luhur aplikasi. Ieu bakal muka tab anyar pikeun file DjVu anyar.

Kumaha Buka File DjVu dina Windows 10

Beda sareng komputer Apple, desktop Windows sareng alat laptop gaduh sababaraha aplikasi pamaca file DjVu pikeun dipilih. Kalayan rupa-rupa aplikasi sapertos kitu, aya kasusah pilihan. Aplikasi anu paling gampang dianggo sareng paling lugas pikeun file DjVu Windows 10 nyaéta Sumatra PDF. Sanaos ieu utamina mangrupikeun program PDF-centric, ieu kumaha cara ngagunakeunana pikeun muka sareng ningali file DjVu.

  1. Unduh aplikasi tina situs wéb Sumatra sareng pasang.
  2. Buka aplikasi tur pilih Buka dokumén .
  3. Dina jandela pop-up, panggihan tur pilih file DjVu nu Anjeun hoyong tempo. Anjeun oge bisa make metoda sered-jeung-leupaskeun.

Kumaha Buka File DjVu dina Chromebook

Alat Chromebook biasana dugi ka pungsi di-browser. Untungna, aya ekstensi Chrome anu disebut DjVu Viewer sareng Reader anu tiasa anjeun pasang dina Google Chrome. Kieu kumaha.

  1. Pasang ekstensi DjVu Viewer sareng Reader (buka halaman ekstensi teras klik Tambihkeun kana Chrome ).
  2. Buka chrome://apps/ sareng buka aplikasi DjVu Viewer and Reader.
  3. Dina tab ekstensi, leupaskeun file DjVu nganggo sered-sareng-leupaskeun atanapi klik Pilih File sareng pilih file target tina jandela dialog pop-up.

Kumaha Buka File DjVu dina ios

Naha anjeun nganggo iPhone atanapi iPad, prinsipna sami. Hayu urang tingali kumaha anjeun tiasa masang aplikasi DjVu Reader dina ios sareng muka file DjVu anjeun.

  1. Buka App Store dina alat ios anjeun.
  2. Dina bar teang, lebetkeun ” djvu reader .”
  3. Pilih entri DjVu Reader teras ketok Meunangkeun pikeun ngundeur sareng masangna.
  4. Mimitian aplikasi ku cara ngetok Buka di App Store, atawa arahkeun ka daptar aplikasi Anjeun tur mimitian aplikasi ku cara ngetok ikon na.
  5. Pilih éntri Dokumén sareng panggihan file DjVu anu anjeun hoyong buka.
  6. Ketok file anu dimaksud.

Kumaha Buka File DjVu dina Android

Dibandingkeun sareng Apple, telepon sareng tablet Android, sapertos alat Windows, gaduh sababaraha aplikasi pamaca DjVu pikeun dipilih. Anu paling dioptimalkeun tina kebat nyaéta FullReader pikeun Android. Masang aplikasi ieu jalanna sami sareng masang aplikasi Android anu sanés.

  1. Buka Google Play.
  2. Dina bar teang, ngetik ” fullreader pikeun android .”
  3. Ketok entri FullReader tur ketok Pasang . Aplikasi bakal diunduh sareng dipasang dina alat anjeun sacara otomatis.
  4. Jalankeun aplikasi tina Google Play atanapi layar utama.
  5. Aplikasi bakal otomatis mendakan daptar file DjVu dina alat anjeun.
  6. Pilarian file anu anjeun hoyong buka teras ketok.

Kumaha Buka File DjVu dina Linux

Ngabuka format file anu langkung teu jelas sapertos DjVu dina alat Linux tiasa dilakukeun, tapi ngalibatkeun ngagunakeun kode atanapi sababaraha aplikasi anu henteu sayogi deui. Anjeun tiasa mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan subjek sareng kode pikeun muka file DjVu dina Linux Ieuh.

Kumaha Buka File DjVu Gratis

Unggal alat / aplikasi anu disarankeun dugi ka ayeuna mangrupikeun alat gratis. Sababaraha alat/aplikasi ieu ngagaduhan versi anu mayar, tapi henteu aya hubunganana sareng muka sareng maca file DjVu.

Kumaha Ngarobih File DjVu

Sanaos alat anu disebatkeun ngamungkinkeun anjeun ningali file DjVu, ekstensi DjVu panginten henteu cocog pikeun ngaksés inpormasi dokumén dina sadaya alat. File PDF langkung ageung tibatan file DjVu anu sarimbag, tapi ngarobih anu baheula janten anu terakhir bakal ngabantosan anjeun ngaksés inpormasi file dina seueur alat anu aya di pasar. Cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun ieu nyaéta nganggo aplikasi wéb ieu.

  1. Pindah ka situs wéb aplikasi.
  2. Klik UPLOAD FILES . Alternatipna, Anjeun bisa make pungsi sered-jeung-leupaskeun pikeun leupaskeun payil DjVu Anjeun ka jandela pangotektak.
  3. Sakali diunggah, file DjVu bakal otomatis dirobih kana PDF.
  4. Klik UNDUH ALL pikeun ngundeur versi PDF file DjVu.

Anjeun ogé tiasa nganggo metodeu anu sami pikeun unggah, ngarobih, sareng ngaunduh sababaraha file DjVu nganggo platform ieu.

FAQs tambahan

Naha file DjVu aman?

Sapertos file anu sanés (kalebet PDF), file DjVu tiasa disuntik ku eusi anu jahat. Ieu sanés hartosna anjeun kedah ngajauhan file ieu. DjVu mangrupikeun ekstensi file anu saé anu ngamungkinkeun pangguna pikeun nyimpen seueur kontén anu dikomprés dina hiji tempat. Janten, sapertos file anu sanés, ati-ati ti saha anjeun kéngingkeun file DjVu anjeun, lebetkeun kana antimalware, sareng ulah unduh file naon waé kecuali tina sumber anu dipercaya.

Naha anjeun tiasa ngarobih file DjVu kana PDF?

Sumuhun, leres pisan. Aya seueur alat konversi DjVu-to-PDF anu sayogi online. Kami nyarankeun metode anu dijelaskeun dina Kumaha Ngarobih File DjVu di luhur.

Naon pamaca DjVu anu pangsaéna?

Pamaca DjVu pangsaéna henteu aya, sabab kasadiaan tunduk kana seueur platform anu dianggo. Numutkeun kami, pamaca DjVu pangsaéna pikeun unggal platform anu sayogi nyaéta anu kami pilih. Éta gratis, gampang dipasang, sareng lugas pisan.

Naha DjVu langkung saé tibatan PDF?

DjVu teu tiasa ditaksir “langkung saé” tibatan PDF sadayana. Padahal anu baheula langkung gampang disimpen (ukuran file anu langkung alit), éta ogé gaduh résolusi anu langkung handap salaku kompromi. Sanajan kitu, lolobana waktu, file DjVu anu sampurna kabaca sarta gampang dibaca, nyieun eta alternatif hébat kana PDF.

Gawe sareng DjVu Payil

Kami ngarepkeun tulisan ieu parantos ngabantosan anjeun muka sareng ningali file DjVu anu dipikahoyong nganggo platform pilihan anjeun. Kami yakin yén alat sareng aplikasi anu kami sebutkeun saluyu sareng standar luhur anjeun. Upami anjeun gaduh masalah sareng salah sahiji alat anu disebatkeun atanapi henteu mendakan platform anu anjeun pikahoyong dina daptar, tinggalkeun koméntar di handap sareng kami bakal nyobian ngabantosan anjeun pas kami tiasa. Kumaha Buka File DjVuDjVu mangrupakeun format file anu utamana dipaké pikeun nyimpen dokumén discan. Dina pituduh di handap ieu kami bakal mariksa kumaha muka DjVu dina Windows PC nganggo 7 pamiarsa buku éléktronik pangsaéna. DjVu populer berkat tingkat komprési anu luhur – file anu sami dina format PDF bakal nyandak langkung seueur rohangan tibatan hiji di DjVu. Henteu ngan ukur dokumén anu diseken anu tiasa disimpen dina DjVu tapi seueur eBook ogé tiasa diunduh dina format ieu. Henteu ragu, ukuran kompak file DjVu mangrupikeun kauntungan anu ageung, tapi, saleresna rada masalah pikeun muka file DjVu sabab ngan ukur program khusus anu tiasa ngalakukeun éta. Kumisan waé, kami parantos marios kumaha cara muka file DjVu nganggo sababaraha program gratis. Tingali sareng pilih pamaca DjVu anu sampurna anjeun.

1. Kumaha muka DjVu sareng DjVuLibre DjView – pamaca DjVu cross-platform open source

Tinjauan gancang: DjVuLibre mangrupikeun pamaca anu hampang anu ngan ukur nyandak 27MB rohangan komputer anjeun. Kaca file tiasa ditilik salaku gambar leutik, sareng aya tab garis dimana anjeun tiasa ngotéktak ku nomer halaman sareng kontéks. Anjeun tiasa milarian eusi dina file ku téks, milih sareng nyalin téks sareng gambar, ngazum gede sareng kaluar, ngabalikkeun luminance (mode wengi), sareng milih tina tilu mode perenah dokumén dina pamaca DjVu ieu. Lengkah 1. Klik tombol “Buka” pikeun ngotektak file DjVu dibuka dina PC Anjeun dina Windows Explorer. Alternatipna, anjeun ngan saukur tiasa leupaskeun file kana jandela pamaca DjVu ieu.

DjVuLibre DjView Lengkah 1
Lengkah 2. File DjVu anjeun dibuka dina DjVuLibre DjView.
DjVuLibre DjView Lengkah 2

2. AlfaReader – maca eBook anu ringan sareng gancang

Tinjauan gancang: Pamaca DjVu ieu ngagaduhan uji coba gratis 7 dinten kalayan pilihan versi anu mayar. Upami anjeun kedah muka sababaraha format eBook, AlfaReader mangrupikeun solusi anu saé. Éta ngadukung format PDF, EPUB, MOBI, FB2, CBZ, CBR, DJVU, TXT, MP3, MB4, gaduh fitur ngazum sareng nyimpen téténggér otomatis sareng pamakean hotkey intuitif. Anjeun ogé tiasa nganggo pamaca DjVu ieu salaku pamuter buku audio upami anjeun hoyong. Lengkah 1. Séred tur teundeun payil Anjeun atawa sababaraha payil ka maca ieu.

AlfaReader Lengkah 1
Lengkah 2. Ngarasakeun eusi Anjeun dina format file DjVu.
AlfaReader Lengkah 2

3. WinDjView – panempo DjVu ngarojong sababaraha format ékspor

Tinjauan gancang: Pamaca DjVu gratis ieu leres-leres ukuranana – ngan 3.3MB. Pikeun maca anu nyaman, program éta nawiskeun pilihan zum asup sareng kaluar, sareng kustomisasi tata perenah halaman sareng rotasi na. Pamaké tiasa nambihan téténggér, milih sareng milarian téks, ékspor halaman salaku file PNG, BMP, GIF, TIFF sareng JPEG, sareng nganggo hotkeys. Lengkah 1. Pikeun muka file DjVu di WinDjView, sered tur teundeun file anjeun kana jandela program, atawa klik tombol “Buka” pikeun ngotektak file maké Windows Explorer. WinDjView: Tambahkeun file DjVu Lengkah 2. File suksés dibuka dina WinDjView. WinDjView: Buka file DjVu

4. STDU Viewer – maca DjVu canggih

Tinjauan gancang: Pamaca DjVu STDU mangrupikeun freeware anu ngadukung muka format sapertos DjVu, PDF, TIFF, TXT, CBZ, CBR, BMP, JPG, JPEG, GIF, PNG, PSD, EMF, WMF, XPS sareng TCR. Kalayan ukuran kompak ngan 4MB, program éta nawiskeun seueur fitur canggih pikeun ningali file: navigasi kana eusi, nambihan sareng nganapigasi kana téténggér, milarian sareng nyorot téks, ngarobih perenah sareng halaman puteran, ngazum asup sareng kaluar, sareng milih. téks jeung gambar. Lengkah 1. Pencét tombol “Buka” pikeun milih file DjVu pikeun muka maké Windows Explorer atawa balikkeun kana mékanisme sered tur teundeun. STDU Viewer: Tambahkeun file DjVu Lengkah 2. DjVu dibuka tur siap dibaca dina STDU Viewer. STDU Viewer: Buka file DjVu

5. Okular – pamaca DjVu multiplatform

Tinjauan Gancang: Okular mangrupikeun pamaca universal anu muka sababaraha format eBook sapertos ODT, Epub, DjVu, sareng anu sanésna. Parangkat lunak intuitif basajan ieu gaduh sidebar sareng gambar leutik file anu anjeun unggah, sareng anotasi atanapi téténggér pikeun aranjeunna. Zum kaca anjeun asup sareng kaluar, tambahkeun téténggér, paké Trim View pikeun motong margin atanapi motong kana pilihan supados prosés maca anjeun langkung nyaman. Lengkah 1. Milarian “File” di belah kénca juru luhur teras klik DjVu anjeun pikeun muka éta dina Okular. Okular eBook Reader Lengkah 1 Lengkah 2. Sakali geus diunggah, Anjeun bisa maca eusi Anjeun dina Okular DjVu panempo Okular eBook Reader Lengkah 2

6. Sumatra PDF – pamaca DjVu gratis sareng terkenal

Tinjauan gancang: Sumatra mangrupikeun panempo DjVu gratis anu tiasa dianggo sareng format ieu: DjVu, PDF, CBZ, CBR, ePub, Mobi, CHM sareng XPS. Ukuran programna sakedik kirang ti 11MB. Program éta ngadukung ngagunakeun hotkeys, ngazum asup sareng kaluar, milarian dina dokumén anu dibuka, rotasi halaman, milih sareng nyalin bagian file, sareng nambihan halaman kana Paporit. Sababaraha setélan perenah ogé sayogi. Lengkah 1. Pikeun muka file DjVu jeung Sumatra PDF, klik tombol “Buka dokumen …” pikeun ngotektak file dina PC Anjeun dina Windows Explorer. Pamakéan sered tur serelek mékanisme sadia, teuing. Sumatra PDF: Tambahkeun file DjVu Lengkah 2. File DjVu dibuka tur siap dibaca. Sumatra PDF: Buka file DjVu

7. Evince – pamaca DjVu cross-platform

Tinjauan gancang: Pamaca file DjVu cross-platform gratis ieu ngadukung dokumén DjVu, PDF, TIFF, DVI, sareng PostScript tapi nyandak ampir 76MB rohangan komputer anjeun. Éta ngadukung rotasi halaman, mode warna terbalik (mode wengi), ngazum asup sareng kaluar, sareng navigasi ku nomer halaman. Layar lengkep sareng modeu presentasi ogé sayogi. Lengkah 1. Klik tombol “File” pikeun muka pilihan menu File tina program. Evince: Buka menu file Lengkah 2. Pencét tombol “Buka …” pikeun muka file DjVu ku milih éta kalayan bantuan Windows Explorer. Anjeun oge bisa nyered tur ngaleupas payil kana jandela nu maca DjVu urang. Evince: Tambahkeun file DjVu Lengkah 3. File DjVu suksés dibuka dina Evince. Evince: Buka file DjVu Ayeuna anjeun terang sababaraha cara anu gampang pikeun muka file DjVu. Hiji-hijina hal anu sésana nyaéta ngan ukur milih pamaca DjVu anu pangsaéna pikeun kabutuhan anjeun. Upami anjeun resep eBook sacara umum sareng anjeun ogé gaduh file ePub, tingali ulasan kami ngeunaan pamiarsa ePub pangsaéna pikeun Windows.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *