Dina artikel saméméhna, urang geus diajar ngeunaan naha lilana dianggap konsép pohara penting bari investasi dina jaminan panghasilan tetep. Nanging, penting pikeun pamiarsa ngartos kumaha persisna durasi diitung sareng kumaha pangaruhna kana pangajen tina sekuritas panghasilan tetep. Dina artikel ieu, urang bakal nempo leuwih deukeut metodologi nu ilahar dipaké pikeun ngitung durasi beungkeut.

Rata-rata ditimbang tina Arus Kas

Sateuacan urang nyitak kana nitty-gritty tina itungan, hal anu penting pikeun ngarti naon urang nyobian pikeun ngahontal ku ngitung durasi. Sakumaha anu disebatkeun dina tulisan sateuacana, aliran kas anu langkung tebih tina segi waktos langkung seueur dipangaruhan ku parobihan suku bunga. Durasi, ku kituna, nyobian ngitung rata-rata rata-rata aliran kas. Faktor waktu dipaké salaku beurat pikeun mastikeun yén dampak negatif patali aliran tunai anu leuwih tebih kana mangsa nu bakal datang direbut.

  1. Léngkah #1: Ngitung Aliran Kas: Léngkah munggaran modél nyaéta ngitung aliran kas nominal anu bakal diasupkeun ka pemegang beungkeut. Pangmayaran nominal ieu teras kedah dirobih kana pangmayaran nyata ku cara ngadiskontokeun aranjeunna nganggo tingkat diskon anu pas. Ieu kalebet sadaya pamayaran kupon sareng pamayaran poko anu umumna lumangsung nuju kematangan beungkeut. Penting pikeun investor gaduh pisibilitas lengkep dina jadwal aliran kas beungkeut sateuacan aranjeunna mimiti ngitung durasi.
  2. Lengkah #2: Ngitung Proporsi Aliran Kas dina Unggal Kupon: Lengkah saterusna nyaéta ngitung proporsi aliran kas anu ditampi dina unggal pamayaran kupon. Contona, nilai total beungkeut téh $100, tapi pembayaran Kupon munggaran akun pikeun $7, mangka bisa disebutkeun yen 7% duit bakal ditampi dina pembayaran Kupon nu tangtu. Pikeun ngitung lilana, proporsi dana anu ditampi salaku hasil tina unggal pamayaran kedah diitung.
  3. Lengkah #3: Kalikeun ku Faktor Waktos: Lengkah satuluyna nyaéta ngalikeun unggal aliran kas sareng faktor waktos. Ieu ensures yén aliran tunai nu lumangsung engké di mangsa nu bakal datang bakal némbongkeun sensitipitas gede kana parobahan suku bunga sakumaha diwangun ku aliran tunai anu ngadeukeutan.
  4. Lengkah #4: Penjumlahan: Lengkah terakhir sareng terakhir nyaéta jumlah rata-rata rata-rata sadaya aliran kas. Produk diitung di luhur pikeun tiap sarta unggal aliran tunai nu bakal kajadian di mangsa nu bakal datang ditambahkeun guna ngitung jumlah final. Jumlah ieu ngagambarkeun durasi beungkeut.

Durasi portopolio a

Biasana pikeun investor individu ogé silih dana ngitung durasi sakabéh portopolio tinimbang hiji beungkeut individu. Métode anu digunakeun pikeun itungan téh sarua. Sanajan kitu, tinangtu angka nu gede ngarupakeun beungkeut dina portopolio mana wae, itungan bisa jadi rada rumit. Ieu sababna investor sapertos henteu umumna ngagunakeun spreadsheet pikeun itunganna. Sabalikna, aranjeunna gaduh alat khusus pikeun ngitung durasi sadayana portopolio. Biasana pikeun investor sapertos gaduh durasi beungkeut target. Contona, upami investor nu yakin yén ongkos dipikaresep bakal tumiba dina mangsa nu bakal datang, lajeng maranéhna bakal ngaronjatkeun durasi sakabéh portopolio maranéhanana. Ieu bakal ngabantosan aranjeunna ngonci ngahasilkeun anu langkung luhur pikeun waktos anu langkung lami. Sabalikna ieu ogé leres. Lamun investor ngarasa yén ongkos dipikaresep bakal naek di mangsa nu bakal datang, teras aranjeunna nyobian pikeun ngurangan durasi portopolio dina raraga ngurangan dampak turunna suku bunga ieu.

Faktor nu mangaruhan Lilana Bond a

Durasi beungkeut dipangaruhan ku faktor di handap ieu. Rata-rata rata-rata waktos nampi aliran kas tina beungkeut

Naon Macaulay Duration?

Durasi Macaulay nyaéta rata-rata rata-rata waktos nampi aliran kas tina beungkeut. Ieu diukur dina hijian taun. Durasi Macaulay nyarioskeun waktos rata-rata anu ditimbang yén beungkeut kedah dicekel supados total nilai ayeuna tina aliran kas anu ditampi sami sareng harga pasar ayeuna anu dibayar pikeun beungkeut. Hal ieu mindeng dipaké dina strategi imunisasi beungkeut. Macaulay Lilana

Ringkesan

  • Durasi Macaulay ngukur rata-rata rata-rata waktos nampi aliran kas tina beungkeut supados nilai ayeuna aliran kas sami sareng harga beungkeut.
  • Durasi Macaulay beungkeut sacara positif aya hubunganana sareng waktos kadewasaan sareng tibalik patalina sareng tingkat kupon sareng suku bunga beungkeut.
  • Durasi anu dirobih ngukur sensitipitas harga obligasi kana parobahan dina suku bunga.

Kumaha Ngitung Lilana Macaulay

Dina durasi Macaulay, waktosna ditimbang ku persentase tina nilai ayeuna unggal aliran kas kana harga pasar beungkeut. Ku alatan éta, diitung ku nyimpulkeun sakabéh lilipetan tina nilai kiwari arus kas jeung perioda waktu pakait lajeng ngabagi jumlahna ku harga beungkeut pasar. Macaulay Lilana dimana:

  • PV(CF t ) – Nilai ayeuna arus kas (kupon) dina période t
  • t – Periode waktos pikeun tiap aliran tunai
  • C – pamayaran kupon périodik
  • n – Jumlah total période pikeun kematangan
  • M – Niley dina kematangan
  • Y – ngahasilkeun périodik

Contona, hiji beungkeut 2-taun kalawan tara $1,000 mayar kupon 6% semi-taunan, sarta suku bunga taunan nyaéta 5%. Ku kituna, harga pasar beungkeut téh $1,018.81, nyimpulkeun nilai kiwari sadaya aliran tunai. Waktos pikeun nampi unggal aliran kas teras ditimbang ku nilai ayeuna aliran kas éta kana harga pasar. Durasi Macaulay mangrupikeun jumlah tina période waktos rata-rata ieu, nyaéta 1,915 taun. Investor kedah nahan beungkeut salami 1.915 taun kanggo nilai ayeuna aliran kas anu ditampi pikeun ngimbangan harga anu dibayar. Macaulay Lilana - Sampel Table

Faktor nu mangaruhan Macaulay Lilana

Durasi Macaulay tina hiji beungkeut tiasa dipangaruhan ku tingkat kupon beungkeut, istilah ka kematangan, sareng ngahasilkeun dugi ka kematangan. Kalayan sagala faktor séjén konstan, hiji beungkeut ku jangka panjang nepi ka kematangan nganggap hiji durasi Macaulay gede, sakumaha waktu nu diperlukeun periode nu leuwih panjang pikeun nampa pembayaran poko dina kematangan nu. Éta ogé ngandung harti yén durasi Macaulay nurun sakumaha waktu pas (istilah ka kematangan shrinks). durasi Macaulay nyokot hubungan tibalik jeung laju Kupon. Pangmayaran kupon anu langkung ageung, langkung handap durasina, kalayan jumlah artos langkung ageung dibayar dina période awal. Beungkeut enol-kupon nganggap lilana Macaulay pangluhurna dibandingkeun sareng beungkeut Kupon, anggap fitur-fitur sanésna sami. Ieu sarua jeung kematangan pikeun beungkeut enol-kupon sarta kirang ti kematangan pikeun beungkeut Kupon. Durasi Macaulay ogé nunjukkeun hubungan tibalik sareng ngahasilkeun kana kematangan. Hiji beungkeut kalawan ngahasilkeun luhur nepi ka kematangan nembongkeun durasi Macaulay handap.

Macaulay Lilana vs Lilana dirobah

Durasi anu dirobih mangrupikeun jinis durasi anu sering dianggo pikeun beungkeut. Béda ti lilana Macaulay, nu ngukur waktu rata pikeun nampa nilai hadir tina aliran tunai sarua jeung harga beungkeut ayeuna, durasi dirobah nangtukeun sensitipitas tina harga beungkeut kana parobahan dina laju dipikaresep. Kituna diukur dina persentase robah dina harga. Durasi dirobah bisa diitung ku ngabagi durasi Macaulay beungkeut ku 1 tambah laju dipikaresep periodik, nu hartina durasi beungkeut sacara umum leuwih handap tina durasi Macaulay na. Mun hiji beungkeut terus diperparah, durasi beungkeut nu dirobah sarua jeung durasi Macaulay. Dina conto di luhur, beungkeut nembongkeun durasi Macaulay 1,915, jeung kapentingan semi-taunan nyaeta 2,5%. Ku alatan éta, durasi beungkeut 1.868 (1.915 / 1.025). Hartina pikeun unggal persentase kanaékan (turunna) suku bunga, harga obligasi bakal turun (naék) ku 1,868%. Beda sejen antara durasi Macaulay jeung durasi dirobah nyaéta yén urut ngan bisa dilarapkeun ka instrumen panghasilan tetep nu bakal ngahasilkeun aliran tunai tetep . Pikeun obligasi sareng aliran kas anu henteu tetep atanapi waktos aliran kas, sapertos obligasi kalayan pilihan telepon atanapi nempatkeun, periode waktos sareng beuratna henteu pasti. Ku alatan éta, pilari durasi Macaulay, dina hal ieu, teu make akal pikiran. Sanajan kitu, lilana Dirobah masih bisa diitung sabab ngan nyokot kana akun pangaruh ngarobah ngahasilkeun, paduli struktur aliran tunai, naha maranéhna geus dibereskeun atanapi henteu.

Macaulay Lilana sarta Imunisasi Bond

Dina manajemén portopolio asset-liability, durasi-cocog nyaéta métode imunisasi suku bunga. Parobahan dina suku bunga mangaruhan nilai ayeuna arus kas, sahingga mangaruhan nilai portopolio panghasilan tetep. Ku cocog sareng durasi antara aset sareng kawajiban dina portopolio perusahaan, parobihan dina suku bunga bakal mindahkeun nilai aset sareng nilai kawajiban ku jumlah anu sami, tapi dina arah anu sabalikna. Ku alatan éta, total nilai portopolio ieu tetep unchanged. Watesan durasi-cocog nyaéta yén métode ngan immunizes portopolio ti parobahan leutik dina suku bunga. Ieu kirang éféktif pikeun parobahan suku bunga badag.

Bacaan patali

Hatur nuhun pikeun maca pituduh CFI ngeunaan Macaulay Duration. Pikeun tetep diajar sareng ngembangkeun pangaweruh anjeun ngeunaan analisa kauangan, kami nyarankeun pisan sumberdaya tambahan di handap ieu:

  • Laju diskon
  • Lilana éféktif
  • Kurva ngahasilkeun
  • Dirobih Lilana

Mésér PDF

Beuli artikel ieu $51,00 USD.

Kumaha jalanna?

  1. Pilih
    pilihan beuli.
  2. Pariksa ngagunakeun kartu kiridit atawa rekening bank kalawan
    PayPal.
  3. Baca artikel anjeun online tur undeur PDF tina email anjeun atanapi akun anjeun.

artikel jurnal Rumus Bentuk Tertutup pikeun Ngitung Durasi Bond Jurnal analis kauangan Vol. 40, No. 3 (Mei – Jun., 1984) , kaca 76-78 (3 kaca) Diterbitkeun ku: Taylor & Francis, Ltd. https://www.jstor.org/stable/4478749 Baca jeung ngundeur Asup ngaliwatan sakola atawa perpustakaan anjeun Beuli artikel $51.00 – Unduh ayeuna sareng engké Sawangan Sawangan
Abstrak Ngitung lilana hiji obligasi biasana mangrupa prosedur tedious, ngalibetkeun itungan nilai kiwari unggal pamayaran kupon, multiplication unggal nilai kiwari ku kematangan arus kas, tambahan tina nilai ayeuna weighted jeung division jumlahna ku nilai beungkeutan. Panulis nampilkeun persamaan bentuk katutup anu ngamungkinkeun itungan durasi beungkeut anu langkung gancang sareng langkung langsung.
Émbaran Journal The Financial Analis Journal boga tujuan pikeun jadi jurnal praktisi ngarah dina komunitas manajemén investasi ku advancing pangaweruh jeung pamahaman prakték manajemén investasi ngaliwatan publikasi rigorous, peer-reviewed, praktisi-relevan panalungtikan ti akademisi jeung praktisi ngarah. Émbaran pamedal Ngawangun dina pangalaman dua abad, Taylor & Francis geus tumuwuh gancang ngaliwatan dua dekade panungtungan pikeun jadi publisher akademik internasional ngarah.The Grup publishes leuwih 800 jurnal jeung leuwih 1.800 buku anyar unggal taun, ngawengku rupa-rupa wewengkon subjek jeung incorporating jurnal imprints. tina Routledge, Carfax, Spon Pencét, Psikologi Pencét, Martin Dunitz, sarta Taylor & Francis.Taylor & Francis geus pinuh komitmen kana publikasi sarta sosialisasi informasi ilmiah ngeunaan kualitas pangluhurna, sarta kiwari ieu tetep tujuan primér. Hak & Pamakéan Item ieu mangrupikeun bagian tina Koléksi JSTOR.
Pikeun istilah sareng panggunaan, mangga tingal Sarat sareng Kaayaan kami
Jurnal analis kauangan
© 1984 CFA Institute Nyuhunkeun Idin


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *