Kecanduan mangrupakeun kecap anu mindeng brings up gambar dina pikiran urang tina tipe tangtu jalma anu ngagunakeun tipe tangtu narkoba. Stereotipe aya di sabudeureun urang dina unggal bagian tina kahirupan sapopoe urang jeung di dunya kaséhatan behavioral nu teu béda. Lamun datang ka gangguan pamakéan zat atawa nyalahgunakeun zat, kokain mangrupa salah sahiji zat anu urang geus uninga ngeunaan waktu jeung waktu deui tina budaya pop atawa kahirupan pribadi urang. Sabenerna, numutkeun survey anu diwakilan ku National Institute of Drug Abuse (NIDA), langkung ti 15% sawawa Amérika parantos nyobian kokain. Émut yén nyobian hiji zat sakali henteu hartosna aya kecanduan sareng moal langsung ngakibatkeun kecanduan, tapi éta nunjukkeun yén kokain mangrupikeun zat anu dipikanyaho di nagara urang. Di Oregon, dina taun 2019, kami rengking #4 di nagara pikeun panggunaan kokain. Léngkah anu penting nalika nyobian ngadamel solusi pikeun masalah pamakean zat di nagara urang nyaéta ngartos zat sorangan.

Naon Dupi Kokain?

Kokain mangrupakeun ubar adiktif anu disebut “naek” tingkat alertness, perhatian, jeung énergi. Éta milik kelas zat anu katelah stimulan. Éta dijieun tina tutuwuhan koka, anu asalna ti Amérika Kidul. Kokain boga loba ngaran, mindeng dipikawanoh salaku ngaran jalan. Ieu ngaran séjén pikeun eta ngawengku:

  • Coke
  • C
  • Salju
  • batu
  • Niup
  • Rengat
  • Bubuk

Ogé bisa datangna dina bentuk béda. Anu paling umum di Amérika Serikat sareng budaya pop Amérika nyaéta bubuk bodas anu saé. Sanajan kitu, eta oge bisa dijieun kana kristal batu padet. Ieu mindeng dipikawanoh salaku crack kokain, batu, atawa ngan saukur rengat. Ngaran ieu asalna tina sora nu dijieun nalika jenis ieu kokain dipanaskeun nepi, nu dipikabutuh pikeun pamakéan. Paling sering sanajan, kokain ieu snorted dina bentuk bubuk bodas kana irung. Kadang-kadang ogé digosok kana gusi atanapi leyur dina cai sareng disuntik ku jarum.

Kumaha Kokain Gawé?

Sapertos sabagéan ageung zat anu nyiptakeun perasaan anu luhur, kokain jalanna ku ngarobih kimia otak anjeun. Tétéla yén otak mangrupikeun organ anu pikaresepeun anu ngalakukeun sadayana dumasar kana sinyal kimia atanapi listrik. Ieu ngandung harti yén aya bahan kimia tangtu nu bisa patali jeung parasaan, pikiran atawa émosi nu tangtu. Ieu disebut neurotransmitter sarta aranjeunna mindeng dianggap utusan kimiawi awak. Salah sahiji neurotransmitter ieu, atanapi utusan, nyaéta dopamin. Dopamin tanggung jawab pikeun pikiran sareng parasaan anu aya hubunganana sareng kasenangan sareng kabagjaan. Tumpukan dopamin tiasa nyababkeun parasaan énergi anu luhur sareng waspada. Éta asup akal yén saprak kokain nyababkeun tingkat luhur anu aya hubunganana sareng énergi sareng waspada yén éta mangaruhan tingkat dopamin dina uteuk. Narkoba ngirimkeun tingkat dopamin anu luhur, utusan kimiawi alami dina awak anjeun, kana bagian otak anjeun anu ngatur karesep. Tumpukan ieu ngabalukarkeun parasaan sengit énergi jeung alertness disebut luhur. Janten, kumaha kokain mimiti dianggo sareng ti mana asalna?

Sajarah pamakéan kokain

Sajarah pamakéan kokain bisa disusud deui leuwih rébuan taun. Di Amérika Kidul, daun koka (diwangun ku erythroxylon coca) sering dikunyah pikeun épék stimulan. Dina 100 taun ka tukang, bahan kimia alami ieu dimurnikeun kana naon anu katelah kokain hidroklorida. Bagian tina panemuan ieu anu nyababkeun pamakean kokain beurat dina seueur obat kuat, elixir sareng jinis cairan pangobatan anu sanés. Ieu disebut pikeun ngubaran rupa-rupa kasakit jeung nyeri. Ieu mangrupikeun bagian tina naha éta dianggo dina Coca-Cola® anu mimitina dirancang pikeun ngabantosan ngirangan panyakit sareng nyeri. Dokter ogé sering ngagunakeun kokain hidroklorida pikeun meungpeuk nyeri sareng anestetik sateuacan ngembangkeun pangobatan sintétik sanés anu dianggo ayeuna. Taun-taun saatosna, urang mendakan yén kokain saleresna rada adiktif khususna sareng dianggo deui! Tapi, kumaha kokain ngabalukarkeun parobahan dina uteuk?

Kimia Kokain: Teka-teki dina Otak

Kokain diwangun ku sababaraha bahan kimia anu mangaruhan dopamin sareng reséptor dopamin, sapertos anu urang tingali sateuacana. Patarosanna nyaéta: kumaha éta mangaruhan atanapi ngarobih otak? Jawabanna nyaéta ngarangsang atanapi ngaktifkeun sistem ganjaran otak. Sistem ganjaran ieu disebut ogé sistem dopamin mesolimbic. Sistim ieu bisa diaktipkeun ku leuwih ti saukur zat pamakéan. Kanyataanna, dahareun malah bisa ngaktipkeun jalur ganjaran dina brains urang. sirkuit husus ieu teu ukur dedicated ka ganjaran, éta ogé dina kadali émosi jeung motivations. Dina otak normal, dopamin sacara alami dihasilkeun sarta dileupaskeun kana uteuk ku naon katelah neuron a. Dopamin teras mendakan jalan ka reséptor na. Pikirkeun éta sapertos teka-teki, ujung-ujung bergerigi mendakan jalan kana tempat anu kabuka anu leres. Sakali aranjeunna cocog, éta pas sampurna. Sami tiasa nyarios dopamin sareng reséptor dopamin na. Ieu anu ngajadikeun dopamin neurotransmitter. Émut, neurotransmitter mangrupikeun utusan otak. Sakali dopamin geus numbu up kalawan reséptor na, protéin datang sapanjang na miceun tina reséptor. Pikirkeun ieu salaku ngabongkar teka-teki sareng nyéépkeunana pikeun dinten hujan. Nalika nganggo narkoba sapertos kokain, prosés komunikasi ieu tiasa ngaleungitkeun sadayana. Ieu tiasa nyababkeun dopamin tetep nyambung ka reséptorna langkung lami. Sareng nalika teka-teki henteu direset teras dopamin mimiti ngabahekeun uteuk. Ieu ngabalukarkeun sinyal amplified, ogé katelah euforia atawa tinggi. Éta henteu heran yén kalayan tautan sapertos kitu kana rarasaan anu luhur atanapi euphoric yén kokain sering dianggo, tapi naha anjeun terang yén rarasaan anu saé kirang aya hubunganana sareng jalma anu ngembangkeun kecanduan tibatan nyarioskeun predisposisina, atanapi kamungkinan ngembangkeun. hiji kecanduan saméméh ngagunakeun?

Naon Dupi Kecanduan Kokain?

Kecanduan kokain-sapertos bentuk kecanduan anu sanés-gumantung tina kagumantungan kimiawi sareng kagumantungan émosional kana zat. Kecanduan sering ngarujuk kana sababaraha jinis gumantungna fisik atanapi mental kana zat. Kecanduan sacara umum mangrupikeun kaayaan anu kompleks. Ieu mangrupikeun panyakit otak anu digolongkeun ku pamakean zat anu nyurung sanaos akibat anu ngabahayakeun. Jalma kalawan kecanduan (karusuhan pamakéan zat parna) boga hiji fokus sengit dina ngagunakeun zat, kawas kokain, nepi ka titik nu nyokot leuwih hirup maranéhanana. Tanda kecanduan kokain digolongkeun dina opat kategori:

  1. Impaired kontrol: a craving atawa pangjurung kuat ngagunakeun zat; kahayang atawa gagal usaha pikeun nurunkeun pamakéan
  2. Masalah sosial: pamakéan zat ngabalukarkeun gagalna pikeun ngarengsekeun tugas utama di gawe, sakola atawa imah
  3. Pamakéan picilakaeun: pamakean terus sanajan aya masalah anu dipikanyaho
  4. Pangaruh ubar: kasabaran atanapi gejala ditarikna

Éta ogé tiasa nyababkeun rasa gumantungna kana zat. kagumantungan ieu bisa datang jeung efek samping serius. Efek samping ieu tiasa tina panggunaan atanapi tina ditarikna. Efek samping jangka pondok tina kokain tiasa kalebet:

  • Sensitipitas ekstrim kana rampa, sora, sareng tetempoan
  • Kabagjaan sengit
  • Ambek-ambekan
  • Paranoid parasaan
  • Napsu turun

Jalma anu sering nganggo kokain ogé tiasa gaduh efek samping anu langkung serius sareng masalah kaséhatan, sapertos:

  • Nyeri sirah
  • Konvulsi jeung sawan
  • Panyakit jantung, serangan jantung, sareng stroke
  • Masalah haté
  • Kasulitan séksual
  • Ruksakna paru-paru
  • HIV atanapi hépatitis upami anjeun nyuntikkeunana
  • Bowel borok lamun ngelek eta
  • Leungitna bau, mimisan, irung runny, sareng kasusah neureuy, upami anjeun snort

Kokain bisa ngakibatkeun batur boga cravings kuat pikeun ubar jeung tinggi eta brings. Tapi langkung seueur anjeun nganggo kokain, langkung otak anjeun bakal adaptasi kana éta anu nyababkeun katergantungan sareng kasabaran. Ieu ngandung harti yén dosis kuat bakal diperlukeun pikeun ngarasa luhur sarua. Dosis anu langkung kuat sareng sering ogé tiasa nyababkeun parobahan jangka panjang dina kimia otak. Awak sareng pikiran mimiti ngandelkeun zat pikeun parasaan éta. Ieu tiasa ngajantenkeun langkung hese mikir, bobo, sareng nginget-nginget hal. Ieu bisa ngakibatkeun kecanduan bahaya atawa overdose. Jalma kalawan karusuhan pamakéan zat boga naon nu disebut pamikiran menyimpang. Ieu bisa ngakibatkeun kabiasaan goréng jeung fungsi awak abnormal. Parobahan kimia otak anu ngabalukarkeun cravings sengit sarta nyieun hésé pikeun ngeureunkeun pamakéan. Studi anu museurkeun kana pencitraan otak nunjukkeun parobihan dina daérah otak anu aya hubunganana sareng kaputusan, kaputusan, diajar, memori, sareng kontrol dorongan. Acan, sanajan resiko na efek samping, loba jalma masih ngagunakeun atawa bakal coba kokain. Hayu urang tingali statistik anu ngurilingan panggunaan kokain di Amérika Serikat.

Statistik ngeunaan Pangaruh Coke dina Kahirupan Sapopoé

Numutkeun kana Survey Nasional ngeunaan Pamakéan Narkoba sareng Kaséhatan (NSDUH), pamakean kokain tetep stabil sareng ti saprak 2009. Dina taun 2014 aya 1,5 juta pangguna yuswa 12 sareng langkung lami. Panaliti anu sami ogé mendakan yén sakitar 913,000 urang Amerika nyumponan kritéria gumantungna kana kokain sareng Manual Diagnostik sareng Statistik Gangguan Mental (ogé katelah DSM-5). Kami ogé ningali dina 2011, sakumaha dilaporkeun ku Jaringan Peringatan Penyalahgunaan Narkoba, yén kokain aub dina 505,224 tina 1,3 juta kunjungan ka kamar darurat pikeun nyalahgunakeun narkoba. Nu leuwih anyar, urang ogé geus katempo yen lalaki leuwih gampang ti awéwé ngagunakeun kokain jeung nu sawawa umur 18-25 leuwih gampang ngagunakeun ogé. Kanyataanna, salila taun 2014, NSDUH nempo yén 1.4% sawawa dina rentang umur dilaporkeun pamakéan kokain dina bulan survey. Angka-angka ieu tiasa nyarioskeun ka urang tapi aranjeunna henteu nyarioskeun hiji inpormasi anu penting pisan: kunaon?

Anu ngabalukarkeun Kecanduan Kokain

Sapertos sadaya kecanduan sareng panyawat jiwa, komunitas ilmiah henteu acan mutuskeun dina 100% alesan “bobo-bukti” naha-atawa sabab. Sacara umum, kalolobaan panyakit mental sareng kecanduan aya hubunganana sareng sababaraha faktor résiko. Henteu sadayana anu ngagunakeun zat-zat anu tangtu bakal janten kecanduan. Upami anjeun nganggap alkohol salaku conto, henteu sadayana anu nginum inuman langsung janten kecanduan sareng sami sareng zat anu sanés. Seringna, jalma nyiksa sababaraha zat sapertos kokain sareng alkohol, contona. Sanajan kitu, kokain téh unik sabab teu Dengdekkeun timbangan alatan makeup kimiawi na. Hayu urang ngobrol ngeunaan kimia kokain deui sakeudeung lajeng urang bakal meunang leuwih kana naha faktor résiko nyieun béda badag. Mimiti, urang terang yén kokain tiasa dianggo ku cara ngagunakeun teka-teki dopamin dina uteuk sareng éta ngabanjirkeun urang ku bahan kimia anu saé. Nya, tétéla kokain ogé tiasa mangaruhan jalur setrés dina uteuk. Ieu aya hubunganana sareng naha uteuk anjeun bakal ngabutuhkeun zat nalika anjeun henteu gaduhna sareng naha biasana kambuh nalika nyobian pulih tina kecanduan kokain. Ayeuna, panilitian nyatakeun yén kokain ogé ningkatkeun hormon setrés, anu tiasa nyababkeun otak ngembangkeun sensitipitas kana ubar sareng parasaan anu disayogikeun. Sapertos anu kami nyarios di luhur, pamakean kronis anu mangaruhan ieu sareng jalma moal ngalaman tanda-tanda kecanduan tina hiji panggunaan. Nanging, urang anu disebut faktor ngabingungkeun-atanapi faktor résiko-langkung kamungkinan ngalaman kecanduan tibatan anu sanés. Faktor résiko ngembangkeun kecanduan kana zat sapertos kokain nyaéta:

  • Genetika: Susunan genetik hiji jalma tiasa ngajantenkeun aranjeunna langkung kamungkinan ngembangkeun panyakit mental atanapi kecanduan. Dina kasus sadaya panyawat jiwa sareng sababaraha panyawat kronis, genetika tiasa dilawan ku gaya hirup séhat sareng pembuatan kaputusan.
  • Pemicu Lingkungan: Stress kronis atanapi kajadian traumatis sering tiasa memicu pamakean zat atanapi gangguan kaséhatan méntal.
  • Paparan Awal Pikeun Narkoba Atawa Alkohol: Kusabab épék poténsial karusakan otak, jalma anu otakna masih aya dina pamekaran langkung résiko ngembangkeun diagnosis ganda engké dina kahirupan upami dianggo dina taun-taun kamekaran otak anu penting.

Patarosan alami salajengna anu kedah dipertimbangkeun nyaéta kumaha urang tiasa ngubaran kecanduan kokain sareng naon pilihanna.

Program Pangobatan pikeun Ngabantosan Kecanduan Kokain

Konseling sareng jinis terapi sanés mangrupikeun pangobatan anu paling umum pikeun kecanduan kokain. Dina 2013, tambahan kokain nyumbangkeun 6% tina sadaya pangakuan kana program perlakuan penyalahgunaan narkoba. Sababaraha meureun kudu cicing di puseur rehabilitasi (atawa rehab). Ngadatangan hiji puseur perlakuan kecanduan pikeun kecanduan kokain bisa ngakibatkeun hiji kamungkinan ngaronjat recovery lifelong. Nalika ngahadiran perawatan kecanduan, bakal aya rupa-rupa jinis pangobatan anu tiasa dianggo.

Terapi Detox Kokain

Kahiji, éta bakal penting pikeun detox tina pamakéan ayeuna. Pusat detoks médis tiasa ngabantosan awak anjeun nyaluyukeun kana perlakuan.

Pilihan Perawatan sareng Pamulihan Kokain séjén

Sesi sareng ahli terapi anu terlatih tiasa ngabantosan anjeun ngarobih paripolah sareng prosés pamikiran anjeun. Seueur pangobatan paripolah pikeun kecanduan kokain parantos kabuktosan efektif dina setélan padumukan sareng rawat jalan. Therapies behavioral mindeng hijina perlakuan sadia tur éféktif pikeun loba masalah narkoba, kaasup addictions kokain. Sanajan kitu, integrasi perlakuan behavioral tur basis nginum obat ngabuktikeun jadi pendekatan paling éféktif lamun datang ka gering méntal atawa kecanduan. Nepi ka ayeuna, teu aya obat anu disatujuan pikeun ngubaran kecanduan kokain. Aya pangobatan anu tiasa diresepkeun ku sababaraha panyadia salami perawatan pikeun masalah atanapi gejala sanés anu muncul nalika perawatan. Kalolobaan urang kalawan addictions ogé condong bajoang jeung sababaraha tipe séjén gering méntal, jadi kasebut nyaéta dimungkinkeun yén pangobatan bisa jadi prescribed pikeun ngubaran gangguan ko-kajadian ieu. Sedengkeun pikeun pendekatan paripolah, di handap ieu daptar pondok tina sababaraha jinis terapi anu dipikanyaho sayogi sareng mujarab pikeun kecanduan kokain.

  • Manajemén Contingency: Jenis terapi ieu ogé katelah terapi motivasi sareng ngagunakeun sistem dumasar-hadiah anu ngaganjar kabiasaan anu saé sareng séhat sapertos nolak panggunaan zat. Hadiah biasana ogé dimaksudkeun pikeun ngabantosan kabiasaan anu séhat, sapertos kaanggotaan gim sareng sababaraha pikeun kauntungan rekreasi sapertos tikét pilem. Metoda ieu paling éféktif dina mimiti perlakuan jeung bisa mantuan nyadiakeun insentif tetep dina perlakuan. Buktina masih dikumpulkeun ngeunaan kumaha efektifna ieu dina jangka panjang pikeun pamulihan saumur hirup.
  • Terapi behavioral kognitif (CBT): Ieu pendekatan paling mujarab pikeun ngubaran kecanduan jeung gering méntal. CBT parantos katingal janten salah sahiji pendekatan dumasar-bukti anu paling efektif pikeun nyegah kambuh. Sakitar 60% jalma anu berjuang sareng kecanduan bakal kambuh nalika pulih. CBT dimaksudkeun pikeun ngabantosan nurunkeun jumlah éta ku ngabantosan ngakuan pola pikir sareng paripolah. Sakali paripolah goréng dipikawanoh, CBT mantuan nyieun strategi cageur keur kaayaan pikiran jeung parasaan négatip.
  • Komunitas Terapi (Terapi Grup): Teu kawas CBT, gaya terapi ieu henteu dina hiji basis individu. Dina jinis terapi ieu, jalma anu ngagaduhan gangguan pamakean zat tiasa pendak dina grup sareng nyayogikeun dukungan ka hiji sareng anu sanés di zona anu aman sareng bebas pengadilan. Ieu geus kapanggih jadi strategi éféktif pikeun ngawatesan pamakéan narkoba, tapi biasana merlukeun 6-12 bulan perlakuan intensif, sakapeung kaasup padumukan tetep di fasilitas onsite.

Tangtosna, jinis perawatan anu ditingalikeun ku panilitian anu pangsaéna nyaéta campuran strategi sareng jinis. Kombinasi-atanapi perawatan terpadu-mangrupikeun pilihan anu pangsaéna pikeun anu berjuang sareng kecanduan sareng éta mangrupikeun salah sahiji spesialisasi kami di dieu di Serenity Lane.

Milarian Perawatan Kecanduan Kokain di Oregon Kalayan Bantuan Serenity Lane

Upami anjeun atanapi anu dipikacinta nunjukkeun tanda-tanda kecanduan kokain atanapi zat sanésna, entong ngantosan pitulung. Beungbeurat nungkulan hiji kecanduan tiasa overwhelming tur Serenity Lane di dieu pikeun mantuan. Kami nawiskeun solusi individual, efektif, sareng inovatif pikeun klien anjeun, tatangga, kolega, babaturan, kenalan, sareng anggota kulawarga anu berjuang sareng katergantungan opioid sareng kecanduan anu sanés. Puseur perawatan padumukan kami di Coburg, Oregon tiasa ngabantosan anjeun atanapi anu dipikacinta ayeuna. Nelepon kami di 800-543-9905 pikeun meunangkeun deui hirup anjeun. Kami ogé terang yén anjeun masih gaduh patarosan janten ieu daptar pondok patarosan umum.

Kokain Pamulihan FAQs

Sabaraha lami kokain tetep dina cikiih anjeun? Kokain sareng métabolit, atanapi potongan kimiawi anu asalna tina panggunaan kokain, biasana katingali dina cikiih dugi ka tilu dinten. Pamakéan beurat, sabalikna, tiasa nyababkeun deteksi dina cikiih dugi ka dua minggu, atanapi 14 dinten. Kokain ogé dipikanyaho ditingali dina tes getih atanapi ciduh dugi ka dua dinten sareng dina tes rambut salami sababaraha bulan. Dina sababaraha kasus, kokain tiasa dideteksi ku uji rambut saatos sababaraha taun. Dimana asalna kokain? Kokain mimitina asalna tina tutuwuhan koka kapanggih sacara alami di Amérika Kidul. Ayeuna asalna tina jinis kokain sintétik anu dimurnikeun anu katelah kokain hydrochloride. Naon anu dilakukeun ku kokain ka anjeun? Kokain ngarobah cara otak anjeun sacara alami ngolah bahan kimia pikeun masihan perasaan anu luhur atanapi euphoric. Jang ngalampahkeun ieu, éta ngarobah kimia otak anjeun nu bisa ngabalukarkeun loba efek samping nu teu dihoyongkeun kawas swings mood, palpitations jantung, sareng nu sanesna. Kokain ogé tiasa nyababkeun kecanduan upami dianggo sababaraha kali, anu tiasa nyababkeun gejala pajeulitna sorangan. Upami kokain ngarusak hubungan anjeun, padamelan, kaayaan artos atanapi kaséhatan, anjeun tiasa nampi bantosan pikeun ngeureunkeun NHS. Anjeun teu kedah nyandak kokain, atanapi crack kokain, unggal dinten janten addicted kana. Tanda kecanduan nyaéta anjeun parantos nyobian ngirangan atanapi ngeureunkeun tapi henteu tiasa. Aya perlakuan éféktif sadia pikeun mantuan Anjeun eureun.

Pangobatan pikeun kokain: dimana ngamimitian

Anjeun tiasa nganjang ka GP, anu tiasa ngarujuk anjeun pikeun perawatan. Atanapi, upami anjeun resep, anjeun tiasa ngarujuk diri anjeun langsung ka jasa perawatan ubar lokal anjeun. Dina janjian munggaran anjeun anjeun bakal ditaroskeun seueur patarosan ngeunaan kasehatan sareng panggunaan narkoba. Ieu jadi rencana perlakuan tailored bisa nunda babarengan pikeun anjeun. Anjeun bakal dibéré pagawe konci anu bakal ngarojong anjeun sapanjang rencana perlakuan Anjeun.

Pangobatan mana anu dianggo pikeun kecanduan kokain?

Pangobatan anu dipikanyaho mujarab pikeun kecanduan kokain kalebet:

  • Terapi Obrolan – terapi sapertos terapi paripolah kognitif (CBT) ngabantosan anjeun ngartos kecanduan anjeun sareng ngarobih pikiran sareng paripolah anjeun. Ieu bakal janten bagian tina grup atanapi hiji-hiji sareng pembimbing obat spesialis atanapi terapi.
  • Terapi pasangan – anjeun tiasa ditawarkeun ieu upami anjeun gaduh pasangan anu henteu nganggo kokain.
  • Insentif – anjeun tiasa ditawiskeun ganjaran, sapertos voucher, pikeun tetep ngarawat anjeun sareng ngahindarkeun kokain nalika réngsé.

Beda sareng pengobatan heroin, teu aya ubar anu tiasa dianggo salaku pengganti kokain bubuk, kokain retakan sareng stimulan sanésna. Nanging, anjeun tiasa ditawiskeun obat pikeun ngabantosan gejala anu aya hubunganana, sapertos masalah bobo. Ieu sering dianggo dina jangka pondok kusabab panggunaan jangka panjang obat anu tiasa ngabantosan anjeun bobo ogé tiasa janten adiktif sorangan. Upami anjeun kacanduan alkohol sareng kokain, anjeun tiasa resep Antabuse (disulfiram).

Pitulung séjén pikeun kecanduan kokain

Sababaraha urang manggihan grup rojongan silih, kayaning Narcotics Anonim mangpaat. Ieu dumasar kana prinsip 12-hambalan anu sami sareng Alcoholics Anonymous. SMART Recovery mangrupikeun program dumasar-ilmu alternatif anu ngabantosan jalma cageur tina kecanduan. Cocaine Anonymous nawiskeun solusi pamulihan pikeun saha waé anu ngagaduhan masalah sareng penyalahgunaan narkoba atanapi alkohol. Aranjeunna nganggo program pamulihan 12 léngkah anu kabuktian. Sababaraha pangguna kokain ogé ngagaduhan masalah sareng alkohol atanapi ganja. Upami anjeun ogé addicted kana ieu atawa zat séjén, Anjeun kudu ditawarkeun pitulung husus kalawan ieu ogé.

Dimana abdi bakal boga perlakuan kuring?

Anjeun biasana bakal cicing di bumi bari dirawat pikeun kecanduan kokain. Rehab padumukan biasana ngan dianjurkeun lamun kaayaan anjeun utamana parna atawa pajeulit.

Naha pangobatan pikeun kecanduan kokain tiasa dianggo?

Kalolobaan jalma anu boga perlakuan pikeun kecanduan kokain boga hasil alus. Mayoritas jalma dirawat pikeun kecanduan kokain bubuk tetep bébas narkoba.

  • WebMD
  • Nyambung ka Care
  • Kecanduan & Pamulihan

WebMD Connect to Care ngabantosan anjeun milarian jasa pikeun ngatur kaséhatan anjeun. Nalika anjeun mésér salah sahiji jasa ieu, WebMD tiasa nampi biaya. WebMD henteu ngesahkeun produk, jasa atanapi perlakuan anu dimaksud dina halaman ieu. X Sanaos henteu aya pangobatan anu disatujuan ku FDA pikeun ngubaran kecanduan kokain, aya pilihan perawatan anu sayogi kalebet program rehabilitasi rawat inap sareng rawat jalan, kelompok dukungan, sareng terapi paripolah kognitif. Kokain mangrupakeun stimulan kacida adiktif. Kecanduan kokain, disebut ogé gangguan pamakean kokain, nyaéta pamakean narkoba anu nyurung henteu paduli konsékuansi fisik, émosional, finansial, atanapi malah kriminal. Untungna, aya pilihan perawatan anu sayogi pikeun anjeun atanapi batur anu anjeun terang anu berjuang sareng kecanduan kokain.

Neangan pitulung profésional

Teu aya anu terang langkung saé tibatan profésional. Saatos ngaku anjeun gaduh masalah sareng hoyong ngatasi kecanduan anjeun, milari bantosan profésional ti dokter, psikolog anu dilisensikeun, psikiater, tenaga kerja kaséhatan méntal, atanapi pembimbing mangrupikeun léngkah anu penting dina jalan pikeun pulih. Aranjeunna bakal tiasa meunteun kaayaan anjeun sareng berpotensi nyarankeun pilihan perawatan anu sanés upami diperyogikeun. «Outpatient terapi bisa mantuan individu alamat masalah kaayaan pikeun kecanduan maranéhanana dina cara pribadi,» nyebutkeun Dr Nikki Winchester, a psikolog klinis di Cincinnati Center pikeun DBT. “Kauntunganna nyaéta jalma éta tiasa teras-terasan hirup di bumi, damel, sareng gaduh kasempetan pikeun nyobian solusi anu disarankeun dina terapi dina kontéks dunya nyata.”

Program perawatan padumukan

Upami terapi sareng perawatan rawat jalan teu cekap, program perawatan padumukan henteu ngan ukur masihan dukungan ti babaturan sareng pembimbing anjeun dina ujung jari anjeun, tapi ogé ngaleungitkeun anjeun tina kaayaan anu tiasa memicu anu biasana nyababkeun anjeun ngagunakeun kokain. “A program padumukan bakal ngidinan Anjeun pikeun ninggalkeun kahirupan sapopoe anjeun sangkan anjeun bisa ngajajah alesan balik kecanduan anjeun leuwih raket, kaluar tina kabiasaan damang, sarta jadi leuwih akuntabel pikeun tetep sober,” nyebutkeun Dr Natalie Feinblatt, psikolog dilisensikeun anu specializes. dina kecanduan jeung trauma.

Grup rojongan

Naha dianggo sacara pribadi atanapi online, grup dukungan peer kalebet Cocaine Anonim atanapi Narcotics Anonim tiasa nyayogikeun setting anu aman sareng nyaman pikeun anjeun ngabagi pikiran, parasaan sareng tindakan anjeun ka batur anu ngalaman hal anu sami sareng tiasa nyaritakeun. «Grup rawat jalan mantuan individu ngartos aranjeunna henteu nyalira dina kecanduan maranéhanana sarta eta tiasa mantuan ningali kumaha jalma séjén anu hasil nungkulan kecanduan maranéhanana,” nyebutkeun Dr Winchester. “Sapertos terapi individu, jalma éta tiasa teras-terasan cicing di bumi, damel, sareng nyobian solusi dina kahirupanna.”

Pangobatan

Nepi ka ayeuna, teu aya pangobatan pangobatan anu disatujuan FDA pikeun ngubaran gangguan pamakean kokain atanapi kecanduan kokain. Pangobatan kaasup antidepresan atawa stimulan tangtu bisa jadi prescribed pikeun mantuan ngubaran cravings, gejala ditarikna atawa malah counteract rarasaan pleasurable tina pamakéan kokain. “Sacara umum, pangobatan nawarkeun laju kasuksésan kawates tanpa marengan perlakuan psychosocial, kayaning terapi kabiasaan kognitif ku pembimbing pamakéan zat dilatih atawa program perlakuan,” nyebutkeun Dr Pavan Madan, psikiater Certified dewan jeung dilisensikeun. Naon salajengna Kahirupan Saatos Treatment: Émbaran Umum


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *