Internét pinuh ku sagala jinis inpormasi ngeunaan herpes sareng cara ngubaranana. Kami parantos ngupingkeun unggal carita sareng sadaya perawatan herpes DIY anu anjeun tiasa bayangkeun, sareng bari urang teras-terasan nyobian tetep pikiran kabuka ngeunaan kahoyong jalma pikeun pangobatan alami, kami pikir éta pantes pikeun ngabédakeun: Nalika datang ka «Valacyclovir vs. Pangobatan Herpes Alternatif» debat, teu aya kontes. Valacyclovir meunang unggal waktu. Sareng ieu sababna: Valacyclovir, atanapi Valtrex, mangrupikeun salah sahiji ubar anu paling seueur dianggo sareng mujarab pikeun HSV-1 sareng HSV-2, dua jinis virus herpes simpléks. Biasana éta pangobatan anu munggaran dianggo ku dokter pikeun ngubaran inféksi herpes, ti mimiti wabah virus dugi ka herpes lisan atanapi séks anu kambuh. Valacyclovir mangrupikeun pangobatan antiviral, hartosna tiasa ngeureunkeun virus herpes tina nyebarkeun ka sél sanés dina awak. Pangobatan herpes anu sanés, sapertos famciclovir sareng acyclovir, dianggo nganggo prinsip anu sami, ngabantosan ngalambatkeun atanapi ngeureunkeun laju réplikasi virus. Lamun yakin anjeun geus kakeunaan virus herpes atawa geus katempo wabah sores tiis atawa herpes séks, Anjeun kudu ngobrol dokter Anjeun ngeunaan ngagunakeun ubar kawas valacyclovir ngadalikeun eta. Ubar ieu aman, murah sareng efektif pisan. Aya ogé pangobatan sareng pangobatan alternatif anu diklaim ku seueur jalma tiasa ngabantosan pikeun ngubaran sareng ningkatkeun gejala herpes. Kaseueuran pangobatan ieu teu kabuktian sareng sakedik dirojong ku bukti ilmiah anu nyata, hartosna anjeun henteu kedah ngalih ka pangobatan alternatif upami anjeun ngalaman wabah herpes. Sanaos ieu, seueur jalma ngaku yén pangobatan bumi sareng pangobatan alternatif tiasa mujarab pikeun ngabantosan gejala herpes. Malah, urang malah geus katempo artikel ngaku maranéhna terang kumaha cageur herpes sacara alami salawasna (sanajan herpes nyaéta virus nu teu dipikawanoh tamba). Teu tiasa ngadamel barang ieu, guys. Kami parantos daptar sababaraha pangobatan herpes alternatif anu langkung populér di handap, sareng pamikiran urang ngeunaan kumaha aranjeunna dibandingkeun sareng pangobatan anu nyata. Kami nyobian tetep kabuka pikiran ngeunaan hal-hal ieu sabisa-bisa, tapi peringatan anu adil: Ieu rada bias di pihak urang, utamina kusabab urang nganggap penting pikeun jalma terang bebeneran-sakabeh bebeneran sareng sanés ngan ukur bebeneran-ngeunaan kaséhatan maranéhanana.

perlakuan herpes séks, 100% online

Sababaraha tetep breakouts maranéhanana di bay jeung karacunan sakali sapoé. Sambungkeun ka panyadia kasehatan sareng mendakan pilihan perawatan anjeun.

Soaking dina Mandi Haneut

Soaking dina mandi haneut mindeng dianjurkeun online salaku perlakuan home pikeun nyepetkeun prosés penyembuhan lamun boga herpes séks. Téori di tukangeun ubar bumi ieu nyaéta cai panas dina bak mandi “maéhan” virus sareng ngabantosan kulit nyageurkeun langkung gancang. Sisi “ilmiah” tina klaim ieu ngan saukur henteu leres. Herpes mangrupikeun inféksi virus anu henteu kapangaruhan ku cai panas. Eta tetep dormant dina jaringan saraf di jero awak, hartina euweuh jumlah mandi haneut bakal boga pangaruh naon on sabenerna ngubaran virus. Sapertos kitu, anjeun henteu kedah ngarep-ngarep mandi panas pikeun ngirangan jumlah waktos anu diperyogikeun pikeun ngaleungit herpes. Sanajan kitu, soaking dina mandi haneut teu merta hal goréng lamun anjeun boga herpes. Cai haneut tiasa ngalembutkeun kulit anjeun sareng kusam gatal-gatal sareng teu ngarareunah anu sering dibarengan ku herpes séks, janten cara anu saé pikeun bersantai upami anjeun kaganggu ku wabah herpes. Sajauh kumaha carana nyageurkeun sores herpes langkung gancang, pikeun éta, anjeun kedah nyandak valacyclovir atanapi pangobatan antiviral anu sanés.

Soda kuéh

Ubar séjén pikeun herpes di bumi nyaéta baking soda. Online, sababaraha situs web kaséhatan alam ngajengkeun nerapkeun baking soda (atawa aci jagong, nu ogé diklaim boga mangpaat penyembuhan) langsung kana sores nu ngabentuk salila wabah herpes. Gagasan di balik ubar bumi ieu nyaéta baking soda «dries kaluar» herpes sores, ngaleungitkeun cairan tepa nu bisa ngamekarkeun jero lepuh herpes jeung nyepetkeun prosés penyembuhan. Sapertos seueur pangobatan bumi sareng panyawat alami, ieu mangrupikeun bagian kanyataan sareng bagian fiksi. Kanyataan yén ngajaga wewengkon kapangaruhan ku herpes sores garing nyaéta hiji hal anu alus, sabab nyegah baktéri tumuwuh dina Uap jeung infecting lesions herpes. Nanging, henteu kedah nerapkeun baking soda, aci jagong atanapi produk dapur anu sanés kana biwir atanapi aurat anjeun nalika wabah herpes. Sabalikna, tegalan daérah sapertos biasa sareng nganggo pangobatan anjeun sakumaha anu diresmikeun ku dokter anjeun.

L-lisin

L-lisin mangrupikeun asam amino ésénsial anu biasa dijual salaku suplement dietary. Éta ngagaduhan sajumlah kauntungan kaséhatan sareng sering dianggo ku atlit pikeun ningkatkeun kaséhatan tulang, ningkatkeun kakuatan otot sareng ningkatkeun kinerja. Éta ogé biasana disarankeun salaku alternatif alami pikeun pangobatan herpes antiviral sapertos valacyclovir. L-lisin mangrupa zat metot. Hiji studi nunjukkeun yén éta bisa ngurangan jumlah wabah herpes sarta severity gejala di jalma kalawan wabah herpes kumat. Panaliti ogé nyatakeun yén jalma anu nyandak L-lisin ngagaduhan waktos penyembuhan anu nyata. papanggihan ngajangjikeun, katuhu? Tina pangobatan alternatif anu disarankeun pikeun herpes, L-lisin ngagaduhan bukti anu paling ilmiah pikeun ngadukung klaimna. Nanging, éta kedah diperhatoskeun sababaraha hal sateuacan nganggap L-lisin salaku pangobatan herpes sadaya-dina-hiji. Kahiji, ulikan nu didaptarkeun di luhur ngan ngawengku 52 urang, nu ngan 27 dibere L-lisin salaku grup test. Sanaos panilitian ngajangjikeun, éta pasti sanés bukti komprehensif yén L-lisin mangrupikeun pangobatan anu mujarab pikeun herpes. Kadua, panilitian sanés henteu ngahasilkeun hasil anu sami. Contona, ulikan 2015 ngeunaan interventions herpes alternatif versus ubar antiviral “gagal pikeun manggihan sagala bukti efficacy pikeun lisin” salaku perlakuan dipercaya pikeun herpes. Tapi suplement Lysine nomer hiji anu paling laris di Amazon pinuh ku ulasan ti pembeli anu diverifikasi anu ngaku yén éta leres-leres ngabantosan gejala wabah na. Pondokna, bari aya data ngajangjikeun ngeunaan poténsi L-lisin salaku perlakuan herpes, teu aya bukti definitif yén éta jalan. Sapertos kitu, langkung saé henteu ngagolongkeun L-lisin dina kategori anu sami sareng anu kabuktian, pangobatan herpes anu disatujuan FDA sapertos valacyclovir, acyclovir sareng famciclovir. Sanajan kitu, disada kawas suplement alus teuing pikeun mantuan naekeun kekebalan-anu pasti bisa ngajadikeun anjeun kirang rentan ka wabah.

Jeruk jeung Beureum Sayuran

Sayuran jeruk sareng beureum beunghar ku vitamin sareng mineral anu tiasa nguatkeun sistem imun sareng ngamajukeun kaséhatan sadayana. Éta ogé beunghar antioksidan, anu sering disebut-sebut maénkeun peran konci dina penyembuhan tatu. Ku sabab kitu, anjeun bakal sering mendakan sayuran jeruk sareng beureum sapertos wortel, waluh sareng paprika beureum anu diulas dina daptar tuangeun anu pangsaéna pikeun ngubaran wabah herpes. Kanyataanana nyaéta nalika sayuran jeruk sareng beureum sering beunghar gizi, teu aya buktina yén aranjeunna maénkeun peran naon waé dina ngubaran herpes. Aya ogé saeutik bukti penting yén antioksidan maénkeun peran konci dina penyembuhan tatu-ayeuna, studi ngaku yén élmu téh “dina infancy na”. Sapertos seueur pangobatan bumi sareng pangobatan alternatif, taktik ieu henteu leres-leres henteu aya jasa. Sayuran anu beunghar gizi anu saé pikeun sistem imun anjeun, ngajantenkeun diet herpes anu beunghar ku tuangeun séhat janten pilihan gaya hirup anu saé upami anjeun ngagaduhan HSV-1 atanapi HSV-2. Nanging, anjeun henteu kedah ngandelkeun wortel atanapi puree waluh pikeun nyepetkeun prosés nyageurkeun tatu herpes. Gantina, jadikeun diet sehat, saimbang bagian normal tina gaya hirup anjeun, tapi pastikeun Anjeun keur ngubaran herpes Anjeun kalawan barang prescribed ka anjeun ku dokter anjeun.

Minyak atsiri

Seueur situs wéb kaséhatan alternatif nyokong panggunaan minyak atsiri-minyak anu ngandung sanyawa aroma anu sasari tina pepelakan-salaku pangobatan pikeun herpes. Teras deui, situs wéb éta ogé nyatakeun hal-hal sapertos minyak atsiri tiasa ngubaran kanker. Henteu, kami henteu bercanda. Sababaraha minyak anu paling sering disarankeun kalebet minyak tangkal tea, minyak myrrh sareng minyak cengkeh, anu sadayana konon gaduh sipat antibakteri sareng antiviral anu ngajantenkeun aranjeunna cocog pikeun ngubaran kaayaan kulit sapertos herpes. Minyak atsiri asalna dina botol dropper, ngamungkinkeun aranjeunna pikeun dilarapkeun topically kana lesions herpes séks jeung sores tiis. Sababaraha situs wéb kaséhatan alternatif ogé nyarankeun minyak atsiri pikeun kaayaan virus anu aya hubunganana sareng herpes sanés, sapertos shingles (disababkeun ku virus varicella-zoster). Sanaos aya sababaraha bukti ilmiah anu nunjukkeun yén aplikasi topikal tina sababaraha minyak tiasa ngabantosan ngubaran gejala virus sapertos herpes, jumlah total panalungtikan diwatesan, sahingga hésé ngagambar kacindekan anu nyata ngeunaan naha minyak atsiri leres-leres dianggo atanapi henteu. Tinjauan pangbadagna minyak atsiri sareng pangaruhna kana virus sareng patogén sanésna ogé asalna tina EBCAM, atanapi Kedokteran Pelengkap sareng Alternatif Berbasis Bukti-jurnal anu dikritik kusabab prosés ulasan peer anu henteu efektif. Pondokna, sanaos aya sababaraha bukti anu nunjukkeun yén minyak atsiri tiasa mujarab pikeun ngubaran virus sapertos herpes, henteu aya panilitian ayeuna anu konklusif. Sapertos kitu, langkung saé henteu mikirkeun minyak atsiri sapertos tangkal tea atanapi minyak cengkéh salaku gaganti valacyclovir atanapi pangobatan antiviral anu kabuktian sanés.

Lidah buaya

Tungtungna, lidah buaya mangrupikeun éntri umum anu sanés dina daptar obat herpes alami. Beda sareng seueur pangobatan alternatif anu sanés, lidah buaya saleresna ngagaduhan sababaraha sipat ubar anu ngajantenkeun éta zat anu pikaresepeun pikeun jalma anu ngagaduhan herpes. Sanajan kitu, kawas loba perlakuan alternatif sejen, efek lidah buaya dina ngubaran herpes sores geus leuwih ti saeutik overhyped, sahingga penting pikeun misahkeun kanyataan tina fiksi. Leres yén lidah buaya ngagaduhan sababaraha sipat anti radang, utamina kusabab jumlah leutik auksin sareng giberelin anu dikandungna. Dua hormon tutuwuhan ieu numbu ka aktivitas anti radang dina studi sato, nyieun eta topik dipikaresep ku peneliti ilmiah. Aya ogé studi HSV-1 khusus anu nunjukkeun yén lidah buaya gaduh pangaruh ngahambat kana kamekaran HSV-1 dina kultur sél. Tapi, jumlah total data ulikan ngeunaan lidah buaya jeung herpes diwatesan, jeung taya sahiji studi ayeuna kana efektivitas na ngalibetkeun pamilon manusa. Sapertos kitu, éta wajar pikeun nyarios yén lidah buaya tiasa janten sababaraha nilai pikeun ngubaran herpes, khususna salaku pangobatan topikal. Nanging, teu aya buktina yén éta mujarab nalika dianggo pikeun manusa anu ngagaduhan inféksi HSV-1 atanapi HSV-2, hartosna anjeun henteu kedah ngandelkeun éta salaku hiji-hijina pangobatan herpes anjeun. Kalolobaan pangobatan herpes alternatif dianjurkeun rentang online tina sakitu legana bahya mun ilmiah questionable, hartina anjeun teu kudu kantos ngandelkeun aranjeunna salaku hijina perlakuan dipaké pikeun ngatur hiji HSV-1 atawa HSV-2 inféksi. Sanaos sababaraha, sapertos mandi haneut, tiasa mangpaat pikeun bersantai sareng ngatur épék psikologis tina wabah herpes, kalolobaanana henteu tiasa ngahasilkeun kauntungan naon waé. Sapertos biasa, langkung saé tetep nganggo pangobatan anu kabuktian sapertos valacyclovir, famciclovir atanapi acyclovir pikeun ngadalikeun herpes. Ieu babandingan nu leuwih lengkep dina tilu ubar husus ieu: Valacyclovir vs Acyclovir vs Famciclovir. Pituduh Valacyclovir 101 kami ngajelaskeun kumaha ubar herpes antiviral dianggo, kitu ogé efek samping poténsial anu anjeun alami nalika nganggo ubar pikeun pengobatan herpes. Nanging, urang gaduh daptar suplemén sareng vitamin pikeun wabah herpes upami anjeun masih henteu acan siap nampi obat resép. Tulisan ieu kanggo tujuan inpormasi wungkul sareng henteu janten saran médis. Inpormasi anu aya di dieu sanés gaganti sareng henteu kedah diandelkeun pikeun naséhat médis profésional. Salawasna ngobrol sareng dokter anjeun ngeunaan résiko sareng mangpaat tina sagala perlakuan. Diajar langkung seueur ngeunaan standar redaksi kami di dieu.

Ihtisar

Herpes séks nyaéta inféksi nu dikirimkeun séksual umum disababkeun ku virus herpes simpléks (HSV). Kontak séksual nyaéta cara utama pikeun nyebarkeun virus. Sanggeus inféksi awal, virus perenahna dormant dina awak anjeun sarta bisa reactivates sababaraha kali sataun. Herpes séks bisa ngabalukarkeun nyeri, itching sarta sores di wewengkon séks Anjeun. Tapi anjeun bisa jadi teu boga tanda atawa gejala herpes séks. Upami katépaan, anjeun tiasa tepa sanaos anjeun henteu ngagaduhan luka anu katingali. Henteu aya ubar pikeun herpes séks, tapi pangobatan tiasa ngagentos gejala sareng ngirangan résiko ngainféksi batur. Kondom ogé tiasa ngabantosan nyegah panyebaran inféksi herpes séks.

Gejala

Seuseueurna jalma anu kainfeksi HSV henteu terang aranjeunna gaduhna sabab henteu ngagaduhan tanda atanapi gejala atanapi kusabab tanda sareng gejalana hampang pisan. Nalika aya, gejala tiasa dimimitian sakitar dua dugi ka 12 dinten saatos paparan virus. Upami anjeun ngalaman gejala herpes séks, aranjeunna tiasa kalebet:

  • Nyeri atawa itching. Anjeun bisa ngalaman nyeri jeung tenderness di wewengkon séks anjeun nepi ka inféksi jelas.
  • Nabrak beureum leutik atawa lepuh bodas leutik. Ieu bisa muncul sababaraha poé nepi ka sababaraha minggu sanggeus inféksi.
  • Borok. Ieu bisa kabentuk nalika lepuh beubeulahan sarta ooze atawa getihan. Maag tiasa nyababkeun nyeri kana urination.
  • Budug. Kulit bakal kerak sareng ngabentuk budug nalika borok pulih.

Dina mangsa wabah awal, anjeun tiasa gaduh tanda sareng gejala sapertos flu sapertos titik limfa ngabareuhan dina palangkangan anjeun, nyeri sirah, nyeri otot sareng muriang.

Bedana dina lokasi gejala

Sores muncul dimana inféksi asup kana awak anjeun. Anjeun tiasa nyebarkeun inféksi ku cara nyentuh nyeri teras ngagosok atanapi ngagores daérah awak anjeun, kalebet panon anjeun. Lalaki jeung awewe bisa ngamekarkeun sores dina:

  • Imbit jeung pingping
  • Bool
  • sungut
  • Urethra (pipa anu ngamungkinkeun cikiih ngalir tina kandung kemih ka luar)

Awéwé ogé tiasa ngembangkeun luka dina atanapi dina:

  • Wewengkon heunceut
  • Aurat éksternal
  • Cervix

Lalaki ogé bisa ngamekarkeun sores dina atawa dina:

  • Sirit
  • Skrotum

Recurrences anu umum

herpes séks béda pikeun tiap jalma. Tanda-tanda sareng gejala tiasa kambuh deui, pareum sareng teras-terasan, salami mangtaun-taun. Sababaraha urang ngalaman sababaraha episode unggal taun. Nanging, pikeun seueur jalma, wabah langkung jarang nalika waktosna. Salila kambuh, teu lila saméméh sores muncul, Anjeun bisa ngarasakeun:

  • Kaduruk, tingling sareng itching dimana inféksi mimiti asup kana awak anjeun
  • Nyeri dina tonggong handap anjeun, imbit sareng suku

Sanajan kitu, recurrences umumna kirang nyeri ti wabah aslina, sarta sores umumna cageur leuwih gancang.

Nalika ningali dokter

Upami anjeun nyangka anjeun ngagaduhan herpes séks – atanapi inféksi séksual anu sanés – tingali dokter anjeun.

Ti Mayo Clinic ka koropak anjeun

Ngadaptar gratis, sareng tetep diropéa ngeunaan kamajuan panalungtikan, tip kaséhatan sareng topik kaséhatan ayeuna, sapertos COVID-19, ditambah kaahlian dina ngatur kaséhatan. Pikeun masihan anjeun inpormasi anu paling relevan sareng mangpaat, sareng ngartos
inpormasi mana anu mangpaat, kami tiasa ngagabungkeun inpormasi pamakean email sareng halaman wéb anjeun sareng inpormasi anu
sanés ngeunaan anjeun. Upami anjeun pasien Klinik Mayo, ieu tiasa
kalebet inpormasi kaséhatan anu ditangtayungan. Upami kami ngagabungkeun inpormasi ieu sareng inpormasi
kaséhatan anjeun anu ditangtayungan, kami bakal ngarawat sadaya inpormasi éta salaku inpormasi kaséhatan anu ditangtayungan
sareng ngan bakal nganggo atanapi nyingkab inpormasi éta sakumaha anu diatur dina bewara ngeunaan
prakték privasi. Anjeun tiasa milih kaluar tina komunikasi email iraha waé ku ngaklik
tautan unsubscribe dina e-mail.

Nyababkeun

Dua jinis inféksi virus herpes simpléks tiasa nyababkeun herpes séks:

  • HSV-1. Ieu jenis nu biasana ngabalukarkeun sores tiis atawa muriang bisul sabudeureun sungut anjeun. HSV-1 mindeng nyebarkeun ngaliwatan kontak kulit-ka-kulit, sanajan bisa nyebarkeun ka wewengkon séks anjeun salila kelamin lisan. Kambuh langkung jarang dibandingkeun sareng inféksi HSV-2.
  • HSV-2. Ieu mangrupikeun jinis anu sering nyababkeun herpes séks. Virus nyebar ngaliwatan kontak seksual jeung kontak kulit-ka-kulit. HSV-2 umum pisan sareng nular pisan, naha anjeun ngagaduhan nyeri kabuka atanapi henteu.

Kusabab virus maot gancang di luar awak, ampir teu mungkin inféksi ku kontak sareng jamban, anduk atanapi barang-barang sanés anu dianggo ku jalma anu katépaan.

Faktor résiko

Résiko anjeun kainfeksi herpes séks tiasa ningkat upami anjeun:

  • Ari awéwé. Awéwé leuwih gampang boga herpes séks ti lalaki. Virus ieu dikirimkeun séksual langkung gampang ti lalaki ka awéwé tibatan ti awéwé ka lalaki.
  • Boga sababaraha pasangan seksual. Masing-masing pasangan seksual tambahan ningkatkeun résiko anjeun kakeunaan virus anu nyababkeun herpes séks.

Komplikasi

Komplikasi pakait sareng herpes séks bisa ngawengku:

  • Inféksi séksual lianna. Ngabogaan nyeri séks ningkatkeun résiko anjeun pikeun ngirimkeun atanapi kaserang inféksi séksual sanés, kalebet AIDS.
  • Inféksi bayi. Orok anu dilahirkeun ka indung anu katépaan tiasa kakeunaan virus nalika prosés ngalahirkeun. Ieu bisa ngakibatkeun karuksakan otak, lolong atawa maot keur bayi.
  • Masalah kandung kemih. Dina sababaraha kasus, nu sores pakait sareng herpes séks bisa ngabalukarkeun radang sabudeureun tube nu delivers cikiih tina kandung kemih anjeun ka dunya luar (uretra). Bareuh bisa nutup uretra pikeun sababaraha poé, merlukeun panempatan of catheter a solokan kandung kemih Anjeun.
  • Meningitis. Dina kasus langka, inféksi HSV ngabalukarkeun radang mémbran jeung cairan cerebrospinal sabudeureun uteuk anjeun sarta tulang tukang.
  • Radang rektal (proctitis). Herpes séks bisa ngabalukarkeun radang lapisan réktum, utamana dina lalaki anu geus sex jeung lalaki.

Nyegah

Saran pikeun nyegah herpes séks téh sarua jeung pikeun nyegah inféksi dikirimkeun séksual séjén: Ngahindarkeun tina aktivitas seksual atawa ngawatesan kontak seksual ka ngan hiji jalma anu bebas inféksi. Pondokna, anjeun tiasa:

  • Anggo, atanapi nganggo pasangan anjeun, kondom lateks salami unggal kontak seksual
  • Hindarkeun hubungan seksual upami pasangan ngagaduhan wabah herpes di daérah séks atanapi dimana waé

Precautions kakandungan

Upami anjeun hamil sareng terang anjeun ngagaduhan herpes séks, wartosan dokter anjeun. Upami anjeun nyangka anjeun ngagaduhan herpes séks, ménta diuji pikeun éta. Dokter anjeun tiasa nyarankeun yén anjeun ngamimitian nyandak pangobatan antiviral herpes telat nalika kakandungan pikeun nyobian nyegah wabah sakitar waktos pangiriman. Upami anjeun ngalaman wabah nalika anjeun ngalahirkeun, dokter anjeun sigana bakal nyarankeun operasi caesar pikeun ngirangan résiko nyebarkeun virus ka orok anjeun. 13 Oktober 2020 Herpes séks nyaéta inféksi nu dikirimkeun séksual nu bisa ngabalukarkeun bisul jeung buka sores (lesi) di wewengkon séks, tapi ogé bisa asimtomatik, hartina hiji jalma teu némbongkeun gejala.

Hérpes séks Ihtisar

Di Amérika Serikat, kira-kira 1 dina unggal 6 jalma umur 14 nepi ka 49 gaduh herpes séks. Sanaos teu aya ubar pikeun herpes, parahna virusna béda-béda salami hirupna jalma anu katépaan. Nyatana, sababaraha jalma anu kaserang panyakit henteu ngalaman gejala pikeun waktos anu berkepanjangan. Aranjeunna masih tiasa ngaleungitkeun virus, sanaos henteu aya gejala.

Naon rupa-rupa jinis herpes?

Aya dua jinis virus herpes simpléks: HSV I sareng HSV II. HSV I ilahar ngabalukarkeun herpes lisan, atawa sores tiis. Virus ieu tiasa muncul salaku inféksi saluran pernapasan luhur nalika budak leutik. HSV II nyaéta ngabalukarkeun kalolobaan kasus herpes séks. Sanajan kitu, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun HSV I ngabalukarkeun herpes séks jeung HSV II ngabalukarkeun herpes lisan. Dokter henteu tiasa ngabédakeun dua jinis ku pamariksaan fisik waé, tapi aya bédana antara dua virus éta. Contona, herpes séks disababkeun ku HSV II leuwih gampang recur. Diagnosis ieu tiasa ngabantosan dina ngadamel rencana perawatan kaséhatan.

Naon anu jadi sabab herpes séks?

Anjeun tiasa nangkep herpes séks ku cara séks heunceut, anal atanapi lisan sareng jalma anu ngagaduhan panyakit.

Dimana virus herpes hirup dina awak?

Virus herpes simpléks téh laten, hartina bisa hirup dina awak tanpa ngabalukarkeun gejala. Saatos inféksi awal, virus asup kana akar saraf sareng nyebar ka ganglia saraf indrawi, tempat panyambungan saraf tina bagian-bagian awak anu béda. Pikeun wewengkon séks, ganglia padeukeut jeung tulang tukang di handap deui. Pikeun herpes orofacial (nyeri tiis), ganglia aya di tukangeun tulang pipi.

Kumaha umumna herpes séks?

Numutkeun kana Pusat Pengendalian sareng Pencegahan Panyakit, sakitar 40 juta dugi ka 50 juta sawawa di Amérika Serikat ngagaduhan herpes séks. Inféksi HSV II langkung umum di awéwé sareng jalma anu ngagaduhan langkung ti lima pasangan seksual. Kalolobaan jalma kalawan HSV II teu nyaho aranjeunna gaduh eta, sabab teu salawasna ngabalukarkeun gejala.

Naon rupa herpes séks?

Bari sababaraha urang kalawan herpes séks moal boga gejala naon, jalma séjén bisa ngamekarkeun gejala dina sababaraha minggu keur kainféksi. Kalolobaan jalma perhatikeun grup atawa gugusan lepuh atawa borok (lesions). Lesion ieu kaduruk sareng tiasa nyeri. Éta tiasa muncul dina imbit, anus atanapi pingping, dina vulva atanapi heunceut di awéwé, sareng dina sirit atanapi skrotum di lalaki. Seringna, sateuacan lesi muncul, pasien ngajelaskeun prodrome, dicirikeun ku rasa tingling atanapi kaduruk di daérah dimana lesi bakal berkembang anu tiasa ditingali nalika urination, sareng gatal-gatal atanapi teu ngarareunah di daérah séks. Anjeun ogé tiasa gaduh gejala di handap ieu:

  • Lepuh dina sungut atawa biwir
  • Muriang, nyeri sirah atawa nyeri dina sendi
  • Kasusah urinating

Gejala herpes séks mindeng ngaleungit sarta datang deui salaku wabah ngulang. Kanggo sabagéan ageung jalma, wabah munggaran anu paling parah, sareng tiasa salami dua dugi ka tilu minggu. Kahareup flare-up mindeng kirang parna sarta henteu lepas salami. Masih, sababaraha jalma sacara rutin ngaleungitkeun virus. Pemicu di handap ieu tiasa ngajantenkeun wabah langkung dipikaresep:

  • Inféksi virus atawa baktéri
  • Mangsa haid
  • Stress

Herpes séks kambuh paling umum dina taun kahiji saatos inféksi awal sareng turun nalika waktosna. Dina sababaraha kasus, ubar antiherpes tiasa ngabantosan pasien. Nalika hiji jalma ngalaman prodrome sareng nyangka bakal kambuh deui, aranjeunna mimiti nyandak pangobatan anti-herpes anu ngirangan gejala sareng ngirangan waktos wabah.

Kumaha lamun kuring teu boga lesions?

Kalolobaan jalma kalawan herpes séks teu boga lesions. Seueur jalma henteu sadar yén aranjeunna gaduh herpes séks dugi ka tés getih nunjukkeun yén aranjeunna gaduh antibodi kana virus.

Kumaha herpes séks nyebarkeun?

Herpes tiasa nyebarkeun nalika jalma anu katépaan ngagaduhan lesi – lepuh sareng luka kabuka – dina awakna atanapi nalika anjeun henteu ngagaduhan gejala. Nyandak ubar antiviral tiasa ngabantosan anjeun ngirangan résiko nyebarkeun herpes séks ka pasangan séks anjeun. Anjeun ogé tiasa:

  • Ngawartosan pasangan seksual anjeun yén anjeun gaduh herpes séks.
  • Anggo kondom unggal waktos anjeun berhubungan seks.
  • Nolak hubungan séks nalika anjeun ngagaduhan gejala.
  • Ngahindarkeun hubungan seksual oral upami anjeun ngagaduhan bisul atanapi luka kabuka dina sungut anjeun.

Naha kondom ngabantosan nyegah panyebaran herpes séks?

Sumuhun. Pikeun nyegah panyebaran herpes, kami nyarankeun yén kondom dianggo 100% unggal waktos. Seueur pasien bakal ngaleungitkeun virus sareng nular nalika aranjeunna henteu ngagaduhan gejala. Studi geus ditémbongkeun yén shedding asimtomatik lumangsung antara 1% jeung 3% tina waktu di penderita inféksi séks HSV II. Loba inféksi herpes anyar lumangsung ti mitra anu shedding virus asimtomatik, jadi kondom disarankeun pisan. Kondom moal janten pilihan anu pikaresepeun pikeun pasangan monogami atanapi pikeun pasangan anu hoyong hamil. Pasangan tiasa milih gaduh tés serologis pikeun nangtukeun naha pasangan ngagaduhan inféksi asimtomatik. Dina hubungan monogami deukeut, resiko transmisi bisa ditimbang ngalawan isu hubungan séjén, kayaning sauyunan jeung kakandungan.

Upami anjeun parantos ngagaduhan herpes séks, naha éta tiasa nyebarkeun ka bagian awak anu sanés, sapertos panangan atanapi suku?

No. Herpes séks teu bisa dikirimkeun ka bagian séjén awak anjeun kayaning panangan anjeun, suku atawa leungeun sanggeus inféksi munggaran lumangsung. Upami Anjeun gaduh HSV II séks, Anjeun moal meunang HSV II di situs séjén dina awak anjeun. Sistim imun ngahasilkeun antibodi nu ngajaga bagian séjén awak anjeun tina inféksi. Nanging, aya kasus dimana jalma ngagaduhan sababaraha inféksi situs tina virus anu sami. Ieu biasana kaala dina waktu inféksi munggaran. Contona, lamun batur geus pernah ngalaman herpes tapi lajeng gaduh lisan jeung séks séks jeung pasangan kainféksi, aranjeunna bisa acquire inféksi dina duanana situs.

Naha herpes séks ditularkeun ku séks lisan?

Leres: Herpes séks (tipe I atanapi II) tiasa ditularkeun ku séks lisan. Jalma anu kaserang herpes anu ngaluarkeun virus tiasa tepa sanajan henteu ngagaduhan lesi atanapi gejala, naha éta populasi pasien herpes séks anu disababkeun ku HSV I disangka ningkat.

Kuring boga sores tiis dina sungut abdi. Dupi abdi masih tiasa meunang herpes séks?

Sumuhun. Panyakit tiis biasana disababkeun ku HSV I. Jalma anu ngagaduhan HSV I rentan kainfeksi HSV II, panyabab umum tina herpes séks.

Kumaha herpes séks didiagnosis?

Upami anjeun ngagaduhan bisul di daérah séks anjeun, dokter anjeun tiasa mesen tés pikeun nangtukeun naha anjeun ngagaduhan herpes séks. Dokter anjeun tiasa nyandak conto sél tina cairan dina lepuh atanapi mesen tés getih.

Kuring kungsi lesions nalika kuring dievaluasi, tapi budaya kuring négatip. Naha ieu hartosna kuring henteu ngagaduhan herpes?

Teu kudu. Sanajan lesi bisa disababkeun ku hal lian ti herpes, tés herpes négatip palsu bisa lumangsung lamun sampel teu dicokot appropriately, lamun aya waktu angkutan lila antara klinik jeung laboratorium, atawa lamun kultur dicokot telat dina kursus. lesi. Lesions anu lumangsung mimiti dina kursus wabah herpes leuwih gampang boga budaya positif ti budaya dicokot sanggeus lesions kulit leuwih.

Naha herpes séks bisa diubaran?

Dokter anjeun tiasa resep pangobatan anu béda pikeun ngabantosan gejala anjeun sareng nyepetkeun penyembuhan wabah. Ubar-ubaran ieu paling saé nalika anjeun ngamimitian saatosna wabah lumangsung. Pikeun ngurangan nyeri salila wabah:

  • Diuk dina cai haneut dina mandi portabel atawa bak mandi salila kira 20 menit. Hindarkeun mandi gelembung.
  • Tetep wewengkon séks anjeun beresih jeung garing, sarta ulah aya baju ketat.
  • Candak pangobatan over-the-counter, sapertos acetaminophen atanapi ibuprofen. Hindarkeun aspirin.

Hayu dokter anjeun terang upami anjeun hariwang ngeunaan herpes séks anjeun. Anjeunna tiasa nyarankeun grup dukungan pikeun ngabantosan anjeun ngatasi virus.

Naha kuring tiasa dirawat pikeun nyegah panyebaran herpes séks ka pasangan kuring?

Sumuhun. Panaliti anu ageung nunjukkeun yén upami hiji pasangan ngagaduhan herpes sareng pasangan anu sanés teu kainfeksi, ngubaran pasangan anu katépaan kalayan terapi suppressive tiasa nyegah panyebaran herpes symptomatic dina langkung ti 90% kasus. Ieu mangrupikeun pilihan pikeun pasangan anu resep séks anu teu dijagi atanapi anu badé reuneuh. Upami anjeun asup kana hubungan anyar sareng sadar yén anjeun ngagaduhan inféksi herpes simpléks, anjeun ngahutang ka pasangan anjeun pikeun ngabéjaan aranjeunna sateuacan gaduh hubungan seksual.

Naha perlakuan tiasa ngabantosan nyegah sababaraha wabah herpes séks?

Terapi suppressive tiasa ngatasi wabah sering. Nyandak dosis leutik pangobatan anti-herpes unggal dinten tiasa ngirangan jumlah wabah ku langkung ti 90%. Anjeun tiasa nyandak terapi suppressive pikeun période lila, atawa laun taper off.

Naha aya efek samping tina pangobatan herpes séks?

Pangobatan anu dianggo pikeun ngubaran herpes gaduh efek samping anu rendah pisan. Henteu aya komplikasi utama anu aya hubunganana sareng pangobatan ieu.

Naha aya résistansi kana pangobatan herpes séks?

Résistansi kana ubar anu ngubaran herpes séks – bahkan saatos 20 taun dianggo – jarang pisan. Pangobatan herpes teu tiasa dianggo ogé dina pasien anu imunosupresi pisan sareng parantos dirawat ku ubar ieu kanggo waktos anu lami. Réspon unggal jalma pikeun pengobatan tiasa béda-béda. Dina sababaraha kasus, penderita panginten peryogi langkung seueur obat pikeun ngirangan wabah virusna tibatan anu sanés.

Herpes séks jeung Kakandungan

Penting pikeun nyegah kaserang herpes nalika kakandungan. A episode munggaran nalika kakandungan bisa nyieun resiko gede transmisi ka bayi. Untungna, éta jarang pikeun awéwé jeung herpes séks nginféksi orok maranéhanana. Upami anjeun terang yén anjeun ngagaduhan herpes séks sateuacan kakandungan, dokter anjeun bakal ngawas kaayaan anjeun salami kakandungan anjeun. Upami Anjeun gaduh wabah aktif dina waktu pangiriman, a C-bagian bisa dianjurkeun. Gumantung kana diagnosis individu, sanajan, Amérika Kongrés of Obstetricians na Gynecologists endorses terapi suppressive pikeun ngurangan frékuénsi C-bagian.

Naha herpes séks aya hubunganana sareng shingles?

Shingles, disebut oge herpes zoster, disababkeun ku virus varicella zoster (VZV), nu ngabalukarkeun cacar cacar leuwih awal hirup. Sajarah alami inféksi varicella zoster sarua jeung inféksi herpes séks dina éta VZV ogé jadi laten dina akar saraf indrawi. Engké dina kahirupan virus bisa kaluar, ngabalukarkeun shingles. Kambuh dina shingles ngabalukarkeun lesions molotok dina hiji wewengkon kulit disebut dermatome a. Shingles sanes inféksi nu dikirimkeun séksual sarta bebas tina herpes séks.

Naha inféksi herpes séks aya hubunganana sareng HIV?

Herpes jeung HIV disababkeun ku virus béda. Tapi pasien anu kainfeksi virus ieu langkung dipikaresep pikeun ngirimkeun boh panyakit ka pasangan seksualna. Pasén kalawan herpes leuwih rentan ka inféksi HIV. Jalma nu anyar didiagnosis kalawan herpes kudu diuji pikeun inféksi HIV jeung inféksi dikirimkeun séksual lianna. Pasién anu katépa ku herpes sareng HIV ogé tiasa gaduh konsentrasi virus HIV anu langkung luhur dina awakna kusabab interaksi antara virus herpes sareng virus HIV. Nalika HIV ngaruksak sistem imun hiji jalma, jalma bisa jadi leuwih gampang héd virus herpes simpléks asimtomatik.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *