Sabun hideung Afrika, ogé katelah Sabun Anago, Alata Simena atanapi Ose Dudu, mangrupikeun sabun tradisional anu katingali kasar buatan tangan ku sababaraha suku Afrika Kulon. Éta parantos dianggo mangabad-abad pikeun ngubaran rupa-rupa kaayaan kulit sacara alami sapertos jarawat, kulit berminyak, éksim, ruam sareng kulit hiper-pigmén atanapi blemished. Resep Sabun Hideung Afrika: kumaha carana ngadamel sabun hideung Afrika tradisional (3 cara) Henteu aya resep “resmi” pikeun sabun Afrika hideung, sabab suku-suku éta nganggo naon waé anu aya di mana waé sareng éta robih ti daérah ka daérah. Resep pasti ti unggal suku anu raket dijaga Rahasia diliwatan ti generasi ka generasi. Dipercaya sacara lega yén kalolobaan resep kalebet kulit pisang panggang, buah kakao (cangkang buah kakao) sareng, paling sering, ogé daun tangkal korma, kulit tangkal shea sareng mentega shea anu henteu dimurnikeun. Sacara tradisional, kulit pisang, kakao pods sareng bahan-bahan sanésna dikeringkeun ku panonpoé sareng dipanggang sacara saksama dina oven liat. Lebu tina sagala bahan pepelakan anu kaduruk mangrupikeun sumber lye. Nalika dicampurkeun sareng minyak nabati – sapertos minyak kalapa, minyak inti sawit sareng minyak sawit – éta saponifies sareng janten sabun anu lembut sareng lentur. Aya ton sabun hideung imitasi di pasar. Sanaos aranjeunna ngaku janten Sabun Hideung Afrika anu leres, aranjeunna sanés ngan ukur sabun dumasar sayuran anu dicelup hideung. Sabun hideung Afrika nyata lemes sareng lentur, sedengkeun sabun hideung palsuna keras. Éta henteu ngandung bahan tradisional. Gantina, éta dieusian ku murah, minyak nabati olahan kimiawi jeung noda lawon nyeuseuh Anjeun. Hanjakalna, tanpa pangaweruh anu dijaga ketat ti suku-suku éta, urang moal tiasa ngadamel sabun hideung asli Afrika. Tapi urang tiasa nyobian sareng ngadamel perkiraan anu lumayan, sanaos sanés hal anu nyata, masih bakal janten sabun anu saé.

Proses Tiis Sabun Hideung Afrika

Kuring nalungtik sababaraha resep sateuacan kuring mendakan pidéo ieu ku awéwé anu namina Roberta. Éta sanés resep sabab anjeunna henteu daptar minyak khusus anu dianggo. Anjeunna nyarios dina koméntar yén anjeun tiasa nganggo resep prosés tiis anu anjeun resep. Ieu kumaha sabun na nalika réngsé: Proses Tiis Sabun Hideung Afrika Urang terang yén sabun hideung tradisional didamel tina kombinasi minyak kalapa, minyak inti sawit, minyak sawit sareng seueur mentega shea anu henteu dimurnikeun (sahenteuna 45 persén minyak, numutkeun buku ieu) – janten éta anu kuring bakal dianggo. Rahasia sabun ieu nyaéta naon anu disebat Roberta “Campuran Sabun Hideung Afrika”. éta sabenerna produk anu disebut 100% Sabun Hideung Afrika Murni ku Shea Terra. Ieu bubuk atah dijieun tina lebu pod kakao, lebu kulit plantain, minyak inti sawit lokal dihasilkeun sarta kulit camwood, jeung euweuh séjén ditambahkeun kana eta. Anjeun tiasa mésér ti Amazon di dieu: Campuran Sabun Afrika Hideung Sadia dina Amazon Ieu pidéo anu ngajelaskeun kumaha carana ngadamel sabun ieu: Abdi henteu acan nyobian ngadamel sabun ieu kusabab kuring henteu tiasa kéngingkeun bahan utama di nagara kuring. Tapi nalika kuring tiasa nyandak panangan kuring, ieu anu kuring badé nyobian:

  • 55% mentega shea anu teu dimurnikeun
  • 15% minyak inti sawit
  • 15% minyak sawit
  • 15% minyak kalapa

Janten pikeun ngadamel 1 pon sabun (5% superfat), soapcalc masihan kuring ieu:

  • 8,8 oz mentega shea
  • 2,4 oz minyak inti sawit
  • 2.4 oz minyak sawit
  • 2,4 oz minyak kalapa
  • 2.21 oz alkali (NaOH)
  • 6,08 oz cai

Jeung bahan utama:

  • 1 atanapi 2 sdm campuran Sabun Hideung Afrika ku Shea Terra *

* Kuring henteu terang sabaraha anu dianggo, janten kuring ngan ukur misahkeun sakedik minyak anu dilebur sareng nambihan hiji séndok téh campuran ieu sakaligus dugi ka kuring nampi warna anu sami sareng konsistensi campuran anu dianggo ku Roberta dina pidéo na. Abdi teu tiasa stress ieu cukup: Kuring teu acan nyieun resep ieu jadi kuring henteu weruh lamun éta bakal dianggo. Upami anjeun hoyong nyobian éta waé, anjeun bébas ngalakukeunana kalayan résiko anjeun nyalira – punten ngajalankeun heula kalkulator lye sareng tingali upami anjeun badé nyaluyukeun naon waé. Jeung hayu atuh nyaho kumaha tétéla!

Resep Sabun Hideung Afrika lianna Anjeun Tiasa Coba

Panas Prosés Sabun Hideung Afrika Henteu resep nyobian resep anu teu acan teruji ku nyalira? Atanapi anjeun hoyong sabun anu langkung kasar, langkung “primitif”, mirip sareng sabun tradisional Afrika? Henteu masalah! Aya sababaraha resep anu anjeun tiasa ngadamel:

Crockpot Afrika Diideuan Sabun

ku Soaping 101

  • 6 oz minyak inti sawit
  • 3 oz mantega shea anu teu dimurnikeun
  • 3 ons mentega koko unrefined
  • 4,5 oz cai hujan
  • 1,9 oz uyah

Prosés Panas “Afrika” Sabun Hideung

ku Erica Pence (tina Bonnie Bath Co)

  • Sakeupeul kokolot
  • 3 lembar kulit tangkal shea
  • Kulit hiji plantain
  • 1 cup minyak sawit
  • 3/4 cangkir mentega shea unrefined
  • Seungit atanapi Minyak Atsiri

Pikeun resep ieu anjeun teu kedah mésér lye komérsial. Anjeun meunang cai-lye nalika anjeun nyampur lebu anu dibentuk tina manggang buah koko, kulit shea sareng kulit pisang. Éta sami sareng prosés anu dianggo ku karuhun urang nalika ngadamel lye tina lebu kayu keras. Tingali arah sareng catetan dina tulisanna. Tulisan ieu tiasa ngandung tautan afiliasi. Kumaha Jieun Resep Sabun Hideung Afrika Diajar kumaha nyieun Sabun Hideung Afrika, diajar ngeunaan sagala mangpaatna, tur mimitian nyieun resep sabun hideung Afrika-euyeub gizi ieu kiwari! Mangpaat African Black Soap kaasup gizi kulit, versatility salaku cleanser, sarta loba deui. (Anjeun tiasa ningali daptar langkung lengkep mangpaatna di dieu.) Sareng nalika kuring hoyong nyayogikeun resep sabun hideung tradisional Afrika sareng petunjuk pikeun ngadamelana, resepna mangrupikeun rahasia anu dijagaan pikeun alesan anu saé. Sabun buatan Afrika, utamina Ghana, nyayogikeun panghasilan pikeun daérah éta, sering ngan ukur panghasilan anu aranjeunna gaduh. Ku kituna dina lampu ngajaga resep maranéhanana Kuring geus datang nepi ka alternatif nutup.

Jieun Lye-Beunghar Gizi pikeun Sabun Hideung

Naha anjeun terang anjeun tiasa ngadamel lye anjeun nyalira? Sareng tiasa pinuh ku gizi anu bakal nguntungkeun kulit anjeun. Sacara tradisional, lye (atawa leuwih akurat kalium hidroksida, nu dipaké dina nyieun sabun cair) dijieun tina lebu kai jeung cai hujan. Kami badé ngarobih sakedik sareng nganggo kulit cau sareng / atanapi daun. Kulit cau sareng daun sacara alami beunghar ku kalium anu ngajantenkeun aranjeunna janten pilihan anu hadé pikeun ngadamel lye. Kulit cau gampang dimeunangkeun, sedengkeun daunna tiasa rada sesah milarian. Anjeun sakapeung tiasa mendakan aranjeunna beku di pasar khusus atanapi étnis atanapi anjeun tiasa tumbuh nyalira. Malah cau hias sapertos Cavendish tiasa nyayogikeun lebu anu saé. Di dieu, di Propinsi Sulawesi Tenggara Kulon, seueur jalma anu melak Musa Basjoo, cau atos anu maot dina usum tiris sareng muncul unggal musim semi. Ieu anu kuring anggo pikeun ngadamel resep sabun hideung Afrika.

Ngaganti Cocoa Pods

Anjeun oge bisa ngagantikeun pods kakao pikeun kulit cau jeung daun. Aranjeunna harder pikeun manggihan tapi di sababaraha wewengkon bisa kapanggih salaku mulch. Mulch kakao populér pikeun pepelakan kusabab gizi dina buah koko. Langkung sesah mendakanana akhir-akhir ieu kusabab kasalempang pamilik piaraan (anjing condong resep ngagali di jerona sareng polongna masih ngandung theobromine, anu toksik pikeun anjing), tapi anjeun masih tiasa mendakanana di sababaraha daérah sareng online. Sababaraha cangkang kakao geus dilucuti tina mentega kakao maranéhanana (anu ngurangan theobromine nu) jeung bakal saeutik mangpaatna pikeun kulit. Pastikeun maca labél upami mésér ieu. Tapi anjeun pasti tiasa dianggo pikeun ngadamel sabun hideung Afrika.

Prosedur pikeun Nyieun Lye

  1. Pikeun nyieun lye sorangan, Anjeun mimitina kudu garing kulit jeung peels. Anjeun tiasa ngalakukeun ieu gampang ngagunakeun grill. Nyabut seuneu anu lemah sareng nempatkeun kulit sareng mesek dina lambaran cookie anu lami. Ninggalkeun ieu dina grill kalayan panutup dina sajam atawa leuwih. Panggang aranjeunna dugi aranjeunna garing sarta crumbly. Nuluykeun roasting dugi aranjeunna lebu poék.
  2. Teundeun lebu kana ember plastik 5 galon. (Anjeun bakal hoyong ember ngeunaan ¾ jalan pinuh ku lebu.) Anjeun oge bisa make stainless steel atawa kaca. Ngan ulah make aluminium atawa tambaga, sakumaha lye bakal meta jeung bahan ieu. Tambahkeun cai hujan cukup (atawa cai sulingan atawa disaring) ngeusian LIPI ka dina sababaraha inci ti luhur. Panutup wadahna anjeun kalayan aman supados henteu aya bahaya piaraan atanapi murangkalih.
  3. Saatos sababaraha dinten anjeun tiasa pariksa naha éta siap. Catetan: Pastikeun ngagunakeun sarung tangan jeung panyalindungan panon, sabab lye nu bisa jadi caustic dina titik ieu. Pikeun pariksa doneness, teundeun jeung endog kana cai. Éta tilelep, peryogi sakedik waktos deui. Lamun floats ngan handap beungeut cai, éta siap. Upami éta ngambang di luhur, tambahkeun sababaraha cai deui sabab ieu nunjukkeun éta kuat teuing.
  4. Nalika lye geus siap, make saringan bolong pikeun kaluar potongan pangbadagna lebu, ninggalkeun balik loba partikel leutik. Kuring henteu nyaring milik kuring, kuring ngan ukur ngarecah lebu leutik pikeun ngamimitian sareng nganggo sadayana. Anjeun tiasa aduk jeung scoop kaluar naon nu peryogi pikeun nyieun sabun hideung Afrika. Deui, pastikeun ngagunakeun sarung jeung panyalindungan panon pikeun hambalan ieu, sarta tetep cuka dina leungeun pikeun neutralize sagala spills lye.

Nyieun Sabun Hideung Ti Ash Lye

Ieu rada béda ti nyieun sabun jeung lye komérsial sabab euweuh ukuran. Masih tétéla ogé, sanajan bakal lemes. Lye dijieun tina lebu kai, atawa dina hal ieu, lebu cau sabenerna kalium hidroksida sarta bakal ngahasilkeun sabun lemes. Éta ogé bakal leyur gancang dina cai alatan sipat lemes. Resep ieu sami sareng anu dianggo dina jaman Kolonial, tapi kuring parantos ngarobih lemak sato, sapertos anu biasa dianggo, janten minyak nabati.

  1. Mimitian nyieun sabun hideung Afrika ku Pergaulan nepi ka quart minyak ngagunakeun 1 cup mentega shea, 1 cup minyak zaitun, 1 cup minyak kalapa, ½ cangkir safflower atawa minyak sunflower, jeung minyak alpukat sésana. Ngalembereh mentega shea dina sababaraha minyak anu dipanaskeun supados gampang disebarkeun kana sesa minyak. Anjeun panginten peryogi sababaraha liter campuran minyak ieu, janten pastikeun ngadamel seueur.
  2. Maké sarung tangan sareng panyalindungan panon , eusian pot stock stainless steel kira-kira ½ pinuh ku campuran alkali Anjeun. Panas dina sedeng low. Mimitian nambahkeun hiji cangkir minyak dicampur dina hiji waktu, aduk ogé. Hayu kulub salila 10 menit atawa leuwih. Campuran sabun sigana bakal coklat poék sareng bintik hideung. Terus nambahkeun hiji cangkir minyak dina hiji waktu, aduk ogé, nepi ka mimiti kasampak kandel tur creamy. Anjeun bakal aya bewara sababaraha sabun padet mimiti ngabentuk dina ujung jero pot. Nalika anjeun ningali ieu, waktosna tuang kana cetakan.
  3. Upami campuran anjeun kandel pisan, anjeun kedah mencét kana cetakan. Panci kueh kaca anu geus greased bakal dianggo alus. (Abdi henteu nyarankeun nyobian molds fancy pikeun ieu sabab bisa nempel sarta jadi mess dihapus.) Sakali sabun anjeun dina kapang, nutupan eta ku kertas lilin sarta ngantep éta diuk pikeun sapoé atawa leuwih.
  4. Nalika sabun téh semi-teuas, potong bar sarta ngantep éta cageur salila sababaraha minggu. sabun ieu kudu cageur cukup gancang saprak éta sawaréh asak.

Ngagunakeun Sabun Hideung Homemade Anjeun

Produk ahir pikeun sabun hideung Afrika ieu bakal lemes tapi pinuh ku gizi anu bakal alus pikeun beungeut anjeun, awak, jeung bulu. Anjeun tiasa ngadamel sampo tina bar ku ngiris sababaraha sabun sareng nambihan cai haneut kana éta. Rambut anjeun bakal lemes sareng ngagurilap tanpa peryogi kondisioner. Sabun ieu bakal lembut, ngabersihkeun jero, bergizi, sareng saé pikeun kulit bermasalah.

Teu kabetot dina nyieun sorangan?

Upami proyék ieu sigana sakedik teuing pikeun kaahlian DIY anjeun, anjeun tiasa mésér sabun anu kualitasna saé di dieu. Tip : parios resep sabun urang anu sanés . Kumaha anjeun resep resep sabun hideung Afrika ieu? ******** PAID ENDORSEMENT DISCLOSURE: Supados urang ngadukung kagiatan halaman wéb urang, urang tiasa nampi kompensasi moneter atanapi jinis imbuhan sanés pikeun dukungan, rekomendasi, testimonial sareng / atanapi tautan kana produk atanapi jasa naon waé tina situs wéb ieu. DISCLAIMER: Inpormasi ngeunaan DIY Natural™ henteu ditinjau atanapi disayogikeun ku FDA sareng TEU dimaksudkeun pikeun ngagentos naséhat profésional kaséhatan anjeun. Upami anjeun ngan ukur ngandelkeun naséhat ieu anjeun ngalakukeunana dina résiko anjeun nyalira. Baca pernyataan Bantahan & Panyingkepan lengkep di dieu. Karesep kuring eklektik, tapi ayeuna kuring resep DIY sareng kaéndahan alam. Sabun Afrika Hideung mangrupikeun pembersih anu serbaguna, sareng anjeun tiasa ngadamel nyalira di bumi! Sabun Afrika Hideung mangrupikeun pembersih anu serbaguna, sareng anjeun tiasa ngadamel nyalira di bumi!

Naon Dupi Sabun Afrika Hideung?

  • Sabun Afrika Hideung ogé katelah «Ose dudu» di Nigeria sarta «Alata samina» di Ghana.
  • Ngaran «Ose dudu» asalna tina basa Yoruba sarta sacara harfiah ditarjamahkeun jadi «sabun anu hideung.»
  • Éta mangrupikeun produk alami anu ngagaduhan seueur pasipatan anu mangpaat pikeun rambut sareng kulit. abdi
  • Bahan utama nyaéta mentega Shea sareng potash tina kulit pisang.
  • Éta diproduksi di seueur nagara Afrika Kulon, kalebet Sierra Leone, Ghana, Togo, sareng Nigeria.

Anu ngajadikeun sabun ieu unik nyaéta henteu ngandung natrium hidroksida (soda kaustik) salaku sumber lye. Gantina, lye alam, atawa kalium hidroksida, kabentuk tina potash plantain. Butuh waktu nepi ka opat minggu pikeun ngahasilkeun sabun hideung. Butuh waktu nepi ka opat minggu pikeun ngahasilkeun sabun hideung. Ku TREEAID (emas Burkina) [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], via Wikimedia Commons

Kumaha Ieu Sabun Afrika Hideung Dijieun

Prosés nyieun sabun hideung tiasa nyandak ti 2-4 minggu.

  1. Daun jeung kulit tina cau, plantains & tangkal Shea nut diduruk jadi potash a.
  2. Cai lajeng ditambahkeun kana lebu pikeun nyieun cairan poék, nu nyiptakeun lye kalium hidroksida.
  3. Tungtungna, cairan anu dihasilkeun disaring & disaring pikeun ngaleungitkeun najis.
  4. Campuran ieu diaduk dina tong badag sarta mentega Shea ditambahkeun kana racikanana.
  5. Ieu campuran sabun dasar. Diidinan diuk salila sabulan pikeun bahan ngabeungkeut tur nyetel kana sabun.

Éta tiasa dipésér dina bentuk padet atanapi cair. Warnana beda-beda ti coklat emas anu beunghar dugi ka hideung-hideung sareng gumantung kana bahan anu dianggo sareng nagara asal.

Mangpaat

  • Éta mangrupikeun produk alami anu beunghar vitamin A, E sareng asam lemak ésénsial.
  • Éta ngabantosan ngubaran éksim, psoriasis, sareng jerawat.
  • Éta ogé tiasa dianggo salaku sampo pikeun sadaya jinis rambut kalebet tékstur Afro, Bi-rasial, Asia, sareng Éropa.
Vegan Teu diuji dina Sato Alami – Teu aya bahan kimia
Ngabersihkeun éksim Nyaimbangkeun kulit oily Lightens hyperpigmentation
Ngabersihkeun jerawat Ngabersihkeun najis kulit Éfisién makeup remover

The drawbacks

Sanaos seueur kauntungan, aya sababaraha kalemahan:

  • Éta tiasa garing pikeun sababaraha jinis kulit. Ieu alatan kandungan basa rélatif luhur, nu cleanses kulit tina minyak, kaasup minyak kulit alam. Ieu bisa diatur ku ngagunakeun krim atawa minyak sanggeus pamakéan pikeun mulangkeun Uap
  • Éta ngajadikeun rambut kuring garing nalika kuring nganggo sampo. Éta tiasa ngagaringkeun sababaraha jinis rambut sabab ngaleungitkeun sababaraha minyak alami. Ieu tiasa dilereskeun ku ngagunakeun kondisioner jero atanapi moisturizing Catetan: Sipat pengeringan ngirangan nalika dianggo di daérah cai anu lemes.
  • Seungitna tiasa ngagentos. Mibanda bau nutty hampang nu cukup nétral, kumaha oge, ieu bisa jadi off-putting pikeun sababaraha. Nambahkeun minyak atsiri kana versi cair sabun tiasa ningkatkeun bau
  • Sabun jadi lemes lamun ditinggalkeun di lingkungan lembab. Éta mangrupikeun humectant alami, anu hartosna nyerep Uap di lingkungan. Lamun sabun ditinggalkeun kaluar di kamar mandi uap, éta bakal softened. Ieu bisa dihindari ku nyimpen eta dina wadahna atawa piring sabun katutup

Gulung ka Teraskeun

Baca Selengkapnya Ti Bellatory

Kumaha Ngadamel Perlakuan Exfoliation Jero

Sanajan Sabun Hideung Afrika mangrupakeun exfoliant alam anu miceun sél kulit paéh, sipat scrubbing na bisa salajengna ditingkatkeun ku nyieun perlakuan exfoliation jero. Resep di handap ieu pikeun exfoliator intensif, jadi kudu dipake teu leuwih ti dua kali sabulan atawa mingguan dina jenis kulit rougher. Scrub Alami Scrub Alami

bahan

  • 1 séndok sabun hideung padet atanapi 3 sendok sabun cair
  • Jus tina satengah jeruk nipis diperas
  • 1 satengah 1/2 sendok uyah laut
  • Minyak atsiri karesep anjeun

parentah

  1. Éncér sabun padet dina jumlah leutik cai haneut
    (skip hambalan ieu lamun nuju ngagunakeun sabun cair)
  2. Tambahkeun jeruk nipis
  3. Tambahkeun 2 tetes minyak atsiri
  4. Tambahkeun uyah laut jeung aduk campuran
  5. Gosok campuran ka sakuliah awak, fokus kana bintik-bintik kulit kasar sapertos tuur sareng siku sareng nyingkahan daérah anu sénsitip.
  6. Bilas ku cai haneut

Scrub ngantunkeun kulit lemes silky sareng ngaleungitkeun kaleuwihan minyak sareng najis tina kulit. Ku alatan éta, penting pikeun ngagunakeun moisturizer kualitas alus atawa minyak awak.

Sabun anu serbaguna pisan

Sabun ieu mangrupikeun pembersih serbaguna anu ngagaduhan seueur kagunaan. Cai mibanda sababaraha drawbacks minor; kumaha oge, mangpaatna, purity, sarta sipat terapi ngajadikeun eta sabun hébat! Eusi ieu akurat sareng leres pikeun pangaweruh pangarang anu pangsaéna sareng henteu dimaksudkeun pikeun ngagentos naséhat formal sareng individual ti profésional anu mumpuni. Ayopop dina 10 Pebruari 2020: Kuring geus diusahakeun eta jeung Abdi bogoh eta Zulie (panulis) dina April 08, 2016: Hatur nuhun Threekeys, anjeun leres pisan! tilu konci dina April 08, 2016: Sabun ieu multifaceted! Bisa nyieun hirup leuwih gampang jeung Abdi bogoh éta! Zulie (panulis) dina April 07, 2016: Hatur nuhun sparrowlet! Éta sabun anu saé, sigana cocog pikeun rambut sareng jinis kulit anjeun. Kuring yakin anjeun bakal resep! Katharine L Sparrow ti Massachusetts, AS dina April 07, 2016: Wah! Pernah ngadéngé sabun ieu, sarta kuring a connoisseur sabun handmade! Pisan metot, anjeun geus ngagoda kuring pikeun nyobaan! Kuring condong ka arah bulu oilier jeung kulit, jadi drying bisa jadi teu jadi masalah pikeun kuring. Hatur nuhun info hébat! Clive Williams ti Jamaika dina 06 April 2016: hub pohara alus sarta informatif. Sabun Afrika Hideung…menarik Artikel nu patali

  • Curling Naturally Rambut Hideung: Ringkesan
  • Kumaha Jieun Rambut Hideung Alami Curly
  • Patarosan remen naroskeun
  • Janten, Kumaha Cara Ngadamel Rambut Alami Curly?

Rambut keriting trendi terus narik sareng wow langkung seueur peminat rambut alami kana lipatan. Diajar kumaha ngadamel rambut hideung alami keriting masihan anjeun tampilan énggal sareng seueur pilihan gaya. Ieu mangrupikeun prosés 5-léngkah saderhana anu anjeun tiasa laksanakeun di bumi; kami bakal nunjukkeun anjeun kumaha di handap ieu.

Curling Naturally Rambut Hideung: Ringkesan

Anjeun moal tiasa salah nalika ngadamel rambut alami anjeun keriting nganggo lima léngkah ieu.

  1. Mimitian ku nyeuseuh sareng ngondisikeun rambut anjeun pikeun nyiapkeun potongan.
  2. Bagéan, moisturize sareng konci rambut anjeun.
  3. Anggo produk rambut anu cocog sareng metode anu dipilih.
  4. Garingkeun buuk.
  5. Gaya sakumaha dipikahoyongna.

Lima léngkah ieu ngabantosan anjeun nyiapkeun, ngarobih, sareng miara rambut keriting énggal anjeun. Panaliti sareng ngartos metodeu anu béda sareng kumaha éta cocog sareng kabutuhan transformasi anjeun sateuacan ngalaksanakeun prosésna. Entong gancang ngamimitian damel sateuacan mastikeun kumaha tékstur rambut anjeun cocog sareng pendekatan anjeun. Rincian ieu ngabantosan anjeun ngarobih sareng ngajaga rambut keriting anjeun.

Anjeun tiasa ogé resep:
  • Kumaha Aktipkeun Curls Alam anjeun
  • 7 Tip Perawatan Rambut Alami pikeun Pemula di 2022
  • Naha Rambut Keriting Menarik di 2022?
  • Naha Rambut Abdi Keriting Di handapeun Tapi Lurus di Luhureun?
  • Kumaha Ngeringkeun Rambut Keriting Alami

Sateuacan anjeun ngamimitian prosés, pertimbangkeun tékstur rambut anjeun sareng ciri-cirina. Jenis rambut anu béda nungtut perhatian anu unik nalika nerapkeun panas atanapi produk rambut anu sanés. Salaku conto, nalika nuju rambut keriting, tuturkeun prosés léngkah-léngkah ieu.

1. Nyeuseuh jeung Kaayaan Rambut Anjeun

Ngumbah rambut anjeun leres nganggo sampo. Teras, kaayaan jero rambut anjeun pikeun ngalembutkeun sareng ngajaga kaséhatanna sareng pilih agén pelembab dina kondisioner. Rambut garing ruksak nalika nyisiran atanapi dina tahap ahir transformasi. Pastikeun anjeun nyisiran rambut anjeun ti pertengahan aci dugi ka tungtung saatos udar jero pikeun ngaleungitkeun rambut sareng ningkatkeun kalancaran. Sababaraha urang ngagunakeun kondisioner leave-in, anu ngabantosan ngalembutkeun rambut nalika ngaleungitkeun kusut. Naon waé produk anu anjeun anggo, analisa bahan-bahanna sareng ngantepkeun sajajar sareng rambut anjeun kedah ngahindarkeun karusakan sareng karusakan nalika ngagulung. Ulah lumangsungna lengkah saterusna tanpa detangling bulu Anjeun. Ngalembutkeun rambut ngagampangkeun léngkah-léngkah ieu: anjeun henteu kedah repot sareng rambut anu tangguh atanapi tungtung beulah nalika twisting atanapi braiding mangaruhan hasilna. Sababaraha ahli rambut nyarankeun yén anjeun ngamimitian prosés anjeun ku sectioning. Aranjeunna ngajawab yén buuk beueus langkung pondok panjangna sareng peryogi langkung lami garing saatos nerapkeun krim curling sareng ngagulung rambut anjeun. Nanging, penting pisan pikeun sampo rambut anjeun pikeun ngajaga rambut anjeun bersih, lemes, sareng tetep kuat.

2. Bagéan jeung Moisturize Rambut Anjeun

Sanggeus ngumbah, bagian, moisturize jeung loc bulu Anjeun. Salajengna, bagikeun rambut anjeun kana daérah anu béda-béda, anu ngamungkinkeun anjeun gampang nerapkeun produk curling kana rambut anjeun. Pertimbangkeun téknik curling anu anjeun anggo pikeun terang kumaha anjeun bakal ukuran sareng ngabagi rambut anjeun. Paling bagian biasana antara .5 mun 1.2 inci, sahingga moisturizer na krim curling ngégél kana bagian sampurna. Anggo produk anu ngandung agén moisturizing anu bakal nyegah rambut anjeun garing nalika prosésna. Para ahli nyarankeun yén anjeun loc bulu anjeun sanggeus sectioning pikeun nyegah tina unraveling nalika nerapkeun produk curling Anjeun. Segel dina Uap ngagunakeun produk alam pikeun ngajaga kaséhatan sarta panjang bulu urang, sanajan sanggeus curling.

3. Paké Produk Rambut anu Luyu

Pilih téknik curling anjeun anu nangtukeun kumaha anjeun bakal ngaluarkeun curls dina léngkah ieu. Paké produk curling husus pikeun meunangkeun épék Curly tur stylish. Kéngingkeun alat sareng alat anu anjeun peryogikeun pikeun léngkah ieu, sapertos pin, rod Flexi, roller, setting busa, sareng gél anjeun. Ramo sareng panangan anjeun maénkeun peran anu penting pikeun mastikeun hasil anu dipikahoyong.

Coil ramo

Dina metoda ieu, anjeun bakal make ramo pikeun nyieun coils bulu spring-kawas. Kahiji, nerapkeun krim curling kana bagian tina bulu Anjeun. Lajeng, twirl bagian ieu ngagunakeun ramo Anjeun pikeun nyieun éfék spring-kawas. Ngalakukeun ieu nepi ka nutupan sakabéh sirah anjeun saméméh letting eta garing.

Rod Flexi

Larapkeun kondisioner leave-in atanapi setting busa dina bagian rambut pikeun ngalereskeun rambut anjeun pikeun twisting. Lamun maké Flexi rod, Anjeun pulas bulu Anjeun sabudeureun rod Flexi saméméh ninggalkeun eta garing sarta ngabentuk curls. Pulas batang Flexi pikeun ngonci rambut dina batang Flexi sateuacan ngantepkeunana garing. Teras, upami anjeun henteu tiasa ngantosan dugi ka garing sacara alami, anjeun tiasa ngajalajah metode pengeringan anu sanés pikeun ngagancangkeun prosésna. Rod Flexi ngahasilkeun curls badag tur bouncy kalawan sababaraha pilihan styling. Pikeun ngavariasikeun ukuran curls ieu, paké set jarami pikeun masihan éfék curl anu langkung leutik dina harga anu berpatutan. Janten kreatif sareng milarian alternatif anu cocog upami anjeun henteu gaduh bahan ieu. Maca Teras: Kumaha Nganggo & Ngagayakeun Curls Heatless

Gél / Curl Enhancing Cream

Pilih krim curling khusus anu cocog sareng kabutuhan rambut alami anjeun. Émut, tujuanana nyaéta ngajantenkeun rambut anjeun keriting sareng langkung museurkeun krim dina bagian tengah sareng tungtung pikeun hasil anu langkung saé. Ngurangan jumlah krim anu diterapkeun kana akar rambut anjeun. Paké sisir lega-toothed nalika nerapkeun krim ieu ulah detangling, ngarah kana kualitas goréng curls.

Bantu knot

Bantu knots henteu peryogi krim sanés pikeun ngagulung rambut anjeun. Gantina, pulas bagian bulu anjeun bari wrapping bagian ngalawan sorangan kawas screw a. Sakali anjeun ngahontal dasarna, konci eta ku tucking tungtung ngalawan handap ngagunakeun pin a. Nalika nganggo metodeu ieu sareng rambut pondok, pilih bagian anu langkung alit dimana anjeun tiasa ngabungkus sareng nyelapkeun unggal bagian kalayan gampang. Rambut panjang langkung fleksibel sareng tiasa dianggo kalayan diaméter anu béda. Gantina knots Bantu, anjeun tiasa nerapkeun gél ka rambut anjeun sateuacan anjeun pulas atanapi topang rambut anjeun. Teras tinggalkeun dugi ka garing sateuacan nyabut knots, nembongkeun curls geulis anjeun.

Rollers

Lamun make rollers, nerapkeun busa setelan dina bulu anjeun sarta pulas bulu anjeun pageuh dina rollers – kawas dina rod Flexi.

4. Ngidinan Bulu ka garing

Lengkah saterusna nyaéta ngidinan bulu nepi ka garing. Anjeun tiasa ngantepkeun hawa-garing sababaraha jam atanapi sapeuting, teras bongkar keriting. Pikeun ngagancangkeun prosésna, paké panas salaku bungkus plastik dina pengering hooded sakitar 10 menit. Rambut anu langkung kandel sareng langkung voluminous tiasa langkung lami ti 10 menit dina pengering hooded. Salawasna rambut anjeun nganggo gaya unik anjeun sateuacan lebet kana pengering hooded.

5. Gaya Rambut Anjeun

Saatos drying, Anjeun kudu nembongkeun curls. Lamun make twists, braids, knots Bantu, rollers, atawa rod Flexi, lalaunan bolaykeun aranjeunna sateuacan Anjeun styling. Nalika ngabongkar rambut anjeun, mimitian ti akar ku sisir sedeng-toothed pikeun nyisiran curls anjeun ka luar tina akar. Metoda ieu masihan rambut anjeun bentuk sareng struktur keriting. Anjeun tiasa nerapkeun minyak atanapi styling gél nalika styling pikeun masihan finish herang tur stunning. Kéngingkeun minyak rambut anu cocog anu bakal ngajantenkeun rambut anjeun lembab sareng gaya anjeun tetep samentawis, biasana saminggu atanapi langkung, gumantung kana kagiatan sapopoé.

Patarosan remen naroskeun

Awéwé nunda minyak dina buuk hideung alam nya nyieun Curly Prostock-studio / Shutterstock Ieu sababaraha FAQ umum ngeunaan ngadamel rambut alami keriting.

Kumaha anjeun tiasa ngadamel rambut alami anjeun keriting?

Aya seueur téknik curling di industri, kalolobaanana anjeun tiasa laksanakeun dina kanyamanan bumi anjeun. Contona, Anjeun bisa make krim curling, braiding atanapi twisting bentuk, rollers, atawa rod Flexi mun curl bulu Anjeun.

Naha aya watesan pikeun produk rambut anjeun nalika ngagulung rambut alami anjeun?

Nalika ngagulung rambut anjeun, pastikeun anjeun nganggo jinis sisir anu leres dina unggal léngkah. Sisir mismatch tiasa ngaganggu prosés sareng ngirangan umur curl. Anggo produk anu ngandung bahan pelembab pikeun ngajaga caang sareng kaséhatan rambut anjeun. Ogé, make krim curling luyu pikeun jenis bulu anjeun sarta tékstur.

Kumaha anjeun ngurus bulu anjeun sanggeus nyieun curls?

Pikeun ngajaga rambut keriting anjeun, paké sisir bergigi lebar pikeun gaya sareng anduk microfiber pikeun ngajaga kalembaban rambut. Keringkeun waé rambut anjeun nganggo anduk saatos dikumbah pikeun ngahindarkeun keriting anjeun. Janten getol kana jinis produk rambut anu anjeun anggo dina rambut keriting anjeun. Produk sareng bahan anu salah anu ngantepkeun rambut anjeun garing maok cahaya sareng kaéndahan ikal.

Kumaha ngajaga rambut alami anjeun keriting saatos garing?

Anggo produk rambut anu leres nalika ngumbah, ngalembabkeun, sareng ngagayakeun rambut keriting anjeun. Pastikeun anjeun nganggo moisturizer sareng minyak styling pikeun ngonci Uap pikeun ngantepkeun gaya tahan kanggo waktos anu panjang.

Janten, Kumaha Cara Ngadamel Rambut Alami Curly?

Ku nuturkeun lima léngkah ieu, anjeun nuju nuju ngadamel rambut alami anjeun keriting. Anjeun tiasa gaduh bagian rambut anu langkung alit upami anjeun milih braids, twists, atanapi knots Bantu. Métode séjén sapertos nganggo krim atanapi roller tiasa nganggo bagian anu langkung penting. Salawasna konsultasi stylist anjeun pikeun ngahasilkeun anu pangsaéna dina gaya keriting unik anjeun. Wilujeng ngagulung!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *