Nyeri hocks, kaayaan suku umum dimana dampal suku kelenci janten atah sareng radang, tiasa disababkeun ku sababaraha masalah anu béda. Di dieu aya sababaraha kasus umum nyeri hocks ogé perlakuan dianjurkeun.

Nyababkeun Nyeri Hocks

Lantai anu teu leres

Kelenci peryogi lantai anu lemes, langkung dipikaresep anu bakal meniru tékstur alam bumi saloba mungkin. Lantai kawat anu henteu ngagaduhan dukungan anu cekap di handapeunna henteu pantes, sabab tiasa nyababkeun suku ruku sacara teu wajar. (Lantai kawat kalayan dukungan anu leres henteu kunanaon salami anjeun gaduh kotak sampah anu bersih sareng ranjang anu lembut di luhurna.) Lantai kayu, ubin, atanapi linoleum ogé tiasa janten masalah, sabab henteu ngamungkinkeun suku ngabengkokkeun jalan. Hal ieu dilakukeun nalika ngadorong kana bumi atanapi jukut. Kandang kalayan dasar plastik anu licin hususna goréng pikeun suku sareng sendi kelenci. Kurangna traction bisa ngabalukarkeun masalah nyeri dina sendi pelvic sarta pectoral, ngarah kana rematik, komo splay leg. Kelenci di jero rohangan peryogi tikar katun lemes kalayan dukungan karét pikeun nyayogikeun daya tarik anu cukup pikeun gerakan anu séhat.

Obesitas

Kelenci anu beurat teuing dina awakna sering henteu tiasa nangtung leres, sareng tiasa masihan tekanan anu teu wajar dina titik-titik sukuna anu henteu dimaksudkeun pikeun ngadukung beurat. Ieu bisa ngabalukarkeun sores.

Rematik atawa masalah rangka lianna

Nyeri tina rematik dina pelvis atanapi tulang tonggong – atanapi nyeri rangka pikeun alesan anu sanés – tiasa nyababkeun kelenci pikeun sikep dina cara anu teu wajar, nyababkeun tekanan dina titik-titik suku anu hipu.

Padding bulu teu cukup dina suku

Anu ngabalukarkeun leungitna bulu dina dampal suku (misalna mange, gesekan ti flooring salah, alergi kontak jeung sajabana) bakal nyabut kelenci tina padding alam manehna perlu ngajaga suku nya. Kelenci boga padding saeutik atawa euweuh gajih dina handap suku maranéhanana; aranjeunna ngandelkeun ampir éksklusif dina Pad kandel wol ngajaga aranjeunna tina dampak na gesekan. (CATETAN: Sababaraha breeds kelenci, utamana kelenci Rex, boga bulu pisan halus nu teu tahan ogé kana gesekan. breeds ieu sigana utamana rawan masalah nyeri hock.) Masalahna tiasa nyeri, sareng upami henteu dirawat leres, tiasa maju ka kaayaan anu parah pisan sapertos inféksi tulang. Kelenci anu nyeri hocks kedah ditaliti sareng dirawat ku dokter hewan anu saé, khususna upami aya luka kabuka anu peryogi antibiotik atanapi campur tangan médis sanés. Diagram di handap ieu nunjukkeun kumaha anjeun tiasa ngabungkus suku kelenci anjeun kalayan aman dina “sapatu” khusus anu bakal ngajagi daérah sukuna pikeun nyegah nyeri hocks, upami anjeunna nunjukkeun tanda-tanda leungitna bulu dina dampalna. LAMUN AYA BUDAK BUKAK dina suku kelenci, tong dibungkus sakumaha anu dipintonkeun di handap ieu nepi ka anjeun geus dipariksa sarta dirawat kalayan bener ku dokter hewan kelenci berpengalaman. Luka kabuka meureun perlu diubaran, sarta suku dibungkus deui, unggal poe. Bungkus nyeri kabuka TANPA ngarawatna saluyu tiasa nyababkeun inféksi anu parah. Ulah nyobian prosedur wrapping ieu tanpa hidayah ti vet kelenci alus anu bisa pariksa dina kamajuan kelenci sarta ngarobah wrapping sarta nginum obat sakumaha perlu!

Nyeri Hocks Treatment

Lengkah Kahiji

Kéngingkeun gumpalan “cadang” bulu kelenci tina kelenci anu séhat anu parantos héd. (Sisir kutu rupa-toothed bisa jadi mangpaat pikeun ngidinan Anjeun pikeun gently panén bulu tambahan.) Gulungkeun eta antara palem anjeun nepi ka ngabentuk mat lemes, spons, tapi teguh tina “dirasakeun” éta ngeunaan 2″ x 2″ x 1 ″ (jero). Jenis padding anu sanés henteu disarankeun, sabab condong ngompres kana tikar anu keras anu tiasa langkung ngarugikeun tibatan anu saé. Punten ULAH COBA INI dugi ka anjeun tiasa kéngingkeun wol kelenci! Katun, kasa, atanapi padding anu sanés sanés tiasa dianggo sapertos The Real Thing.

Lengkah Kadua

Motong strip tina VetWrap perban timer napel, ngeunaan salapan inci panjangna dua inci lega. Candak strip ieu sarta motong kana bentuk “H”, ditémbongkeun saperti dina diagram di handap. Ninggalkeun ngeunaan hiji inci UNCUT di antara motong “H”, sakumaha ditémbongkeun. Bagian anu henteu dipotong ieu bakal nutupan keuneung kelenci. bootiecut pikeun kelenci nyeri hocks

Lengkah Katilu

Bari hiji jalma pageuh nahan beuteung kelenci ka luhur, nu séjén kudu mencet dampal dirasakeun kana dampal suku, gently tilepan saloba bulu suku kelenci sorangan leuwih titik bulistir sabisa mungkin. Nyekel bulu dina tempatna, posisi VetWrap sakumaha ditémbongkeun di handap ieu:

Lengkah Opat

Janten Kade ulah mungkus teuing pageuh (anjeun kudu bisa nyelapkeun depressor létah Anjeun antara perban jeung leg, sarta teu boga eta iteuk), angin bungkus vet luhur jeung handap hock (ankle), ditémbongkeun saperti. Anjeun panginten kedah nyobian ieu sababaraha kali, sabab pad dirasakeun tiasa leueur, sareng VetWrap sesah dicekel.

Lengkah Kalima

Bootie “ampir réngsé” kedah sapertos kieu:

Lengkah Kagenep

Nalika kelenci ngabengkokkeun ankle nya, VetWrap dina luhureun ankle nya bisa kebat babarengan jeung ngabalukarkeun ciwit nyeri. Pikeun nyegah ieu, anjeun kudu taliti excise “jandela” leutik (boh inten atawa bunderan ngawangun) kaluar tina bungkus dina luhureun ankle nya, pikeun nyegah ieu! Paké gunting blunt-tipped, sarta ati pisan pikeun motong jauh perban hiji lapisan dina hiji waktu sangkan anjeun teu ngahaja motong kelenci!

Lengkah Katujuh

Pastikeun pikeun pariksa suku taliti sababaraha kali dina sababaraha jam ka hareup pikeun mastikeun teu aya bareuh atawa redness. Lamun aya, anjeun geus dibungkus teuing pageuh! Buka bungkusna langsung, hayu suku “istirahat” sakedap, teras cobian deui. Sabalikna, lamun dibungkus teuing longgar, perban bisa spin sabudeureun atawa geser nepi leg jeung kebat nepi ngalawan ankle atawa tuur. Prakték sareng observasi ati-ati naon anu dianggo bakal ngakibatkeun “bootie” kalayan tegangan anu leres.

Gaya ieu ngabungkus kaki kelenci sareng bintik-bintik bulistir (NOT luka kabuka) kedah ngajaga kelenci teu nyaman kanggo samentawis, tapi urang umumna bungkus sareng ulang pad unggal minggu atanapi langkung. Lamun pad atawa perban jadi baseuh atawa soiled, ngaganti eta langsung, sabab anjeun teu hayang hiji suku geus compromised soaking dina cai (atawa goréng!).
Antukna, Anjeun kudu ningali mulang tumuwuhna bulu normal. Nalika dokter hewan anjeun ngarawat masalah anu nyababkeun nyeri hocks di tempat munggaran, henteu kedah ngantunkeun suku lucu éta henteu dijagi. SING SALAMET! ku Dana Krempels, PhD

Anjeun aya didieu

SoreHocks1.jpg SoreHocks2.jpg Keuneung suku kelenci anjeun nyaéta hock. Nyandak titingalian dina keuneung kelenci sawawa, anjeun biasana bakal mendakan daérah callused pink leutik, bulistir, pas di ujung keuneung, ditutupan ku lipatan bulu. Bulu nyadiakeun panutup pikeun tekanan normal sarta aktivitas dilarapkeun ka wewengkon hock. “Sore hocks” atanapi Ulcerative Pododermatitis, mangrupakeun inflamed tur nyeri wewengkon dina keuneung nu. Wewengkon ieu tiasa ceurik, getihan atanapi janten kainféksi. Ieu mangrupikeun masalah anu serius, tapi éta tiasa diubaran sareng kelinci anjeun bakal bagja sareng henteu nyeri.

Nyababkeun langsung nyeri Hocks

Nyeri hocks henteu salawasna hasil tina ngalalaworakeun, malah ogé miara kelenci imah meunang hocks nyeri. Aya seueur faktor predisposisi anu nyababkeun nyeri hocks:

  • Kabersihan goréng
  • Kasur beueus
  • Paku Panjang
  • Lantai kasar atanapi henteu cocog
  • Obesitas
  • Imobilitas
  • Tumpukan kaleuleuwihan
  • Sababaraha breeds/tipe bulu (Rex contona)

Lantai sering palakuna. Lantai anu teu cekap atanapi keras tiasa nyiptakeun tekanan dina hocks, ngaleungitkeun panutup bulu sareng nyababkeun kulit janten atah bahkan rusak. Lantai abrasive, kaasup sababaraha rugs atawa surfaces aréa kaulinan, ngagem jauh bulu dina hock hasilna tatu. Hutches atawa sistem kandang jeung kawat atawa surfaces teuas nu ngabahayakeun kana suku kelenci. Jenis perumahan ieu janten masalah. Urang niatna discourage ngagunakeun hutches outdoor. Obesitas nyiptakeun tekanan kaleuleuwihan dina hock jeung masalah anu leuwih gampang timbul. Immobility kronis alatan sepuh atawa kasakit (rematik jsb.) nyumbang kana isu hock utamana lamun kelenci ieu housed on karpét abrasive. Kuku panjang ogé bisa jadi cukang lantaranana. Dina kelenci jeung kuku panjang beurat ragrag dina tonggong suku hasilna hocks nyeri.

Nulungan Nyeri Hocks

  • Tetep kuku kelenci dipangkas dina rutin.
  • Mariksa permukaan tempat kelenci anjeun méakkeun paling waktos. Jieun flooring kualitas alus tur pastikeun éta jelas tur bébas tina bahan abrasive. Lapisan fleece atawa katun lemes bisa nyadiakeun flooring alus. Lapisan lemes tina lambar ogé tiasa dianggo. Sababaraha karpét abrasive sareng tiasa nyababkeun kaduruk gesekan sareng tatu, ieu kedah dirobih sakumaha anu disarankeun.
  • Bawa kelinci luar anjeun ka jero tempat anjeun tiasa mastikeun perumahan aman sareng sanitasi. Taya hutches, mangga.
  • Lamun kelenci téh obese, pariksa diet pikeun parobahan.

Hocks tatu bisa diubaran ku SSD 1% Krim atawa A & D salep atawa Anyar-Kulit. Pariksa sareng dokter hewan anjeun pikeun produk anu dipikaresep. Upami kelinci anjeun ngagaduhan tatu hock parah, dimana kulitna rusak sareng atah atanapi perdarahan, mangga tingali dokter hewan ASAP. Kelinci anjeun panginten peryogi antibiotik sistemik ogé pangobatan nyeri sareng pangobatan topikal penyembuhan. Hock kelenci anjeun luka ogé bisa merlukeun perban.

Ringkesan

Pariksa hocks kelenci anjeun salaku bagian tina dipariksa kaséhatan imah anjeun. Pikeun nyegah nyeri, radang atawa borok hocks, tetep kuku kelenci anjeun dipangkas, nyadiakeun flooring alus tur pakan kelenci anjeun leres pikeun ngajaga beurat cageur.

Naon ari Sore Hocks?

Kaayaan ieu sering dicirikeun ku parobihan dina gait, perdarahan tina kulit anu kapangaruhan sareng parobahan paripolah. Panyakit ieu tiasa kamajuan gancang, sareng tanpa perawatan anu leres tiasa nyababkeun karusakan urat sareng panyakit tulang anu teu tiasa malik. Prognosis pikeun piaraan anjeun ningkat sacara drastis kalayan perawatan awal ku kituna penting pikeun ngahubungi dokter hewan anjeun upami anjeun prihatin piaraan anjeun tiasa kaserang panyakit ieu. Nyeri hocks dina kelenci, ogé katelah bumblefoot atanapi ulcerative pododermatitis. Sanajan ngaranna teu ngalibetkeun gabungan ankle, tapi gantina kulit suku Hind, atawa dina sababaraha kasus nu paws hareup. Kaayaan ieu sering disababkeun ku faktor lingkungan sapertos akumulasi cikiih sareng turunna akumulasi sareng kandang berlantai kawat. Nyeri Hocks Rata Cost Tina 374 tanda petik mimitian ti $200 – $1,800 Biaya Rata-rata $500

Gejala Nyeri Hocks di Kelenci

Mindeng nu boga gejala kahiji bakal aya bewara nya kelenci maranéhanana leumpang dina fashion aneh kalayan sakabéh beurat maranéhanana dina suku hareup maranéhanana alatan nyeri, dina kasus nu jarang dipake dimana sakabeh opat suku kapangaruhan ku kasakit kelenci bakal tip toe bari leumpang. Gejala sanésna tiasa bénten-béda gumantung kana parah panyakit. Gejala tiasa kalebet:

  • Lokalisasi alopecia
  • Getih tina kulit suku tukang
  • Tekanan sores, thickening tina kulit jeung hyperplasia épidermis
  • Anorexia alatan nyeri

Top

Nyababkeun Nyeri Hocks di Kelenci

Doméstikasi dianggap faktor résiko pikeun kaayaan ieu alatan ngaronjat résiko obesitas sarta tekanan dina kulit tina beurat-bearing dina kandang floored kalayan bahan kawat. Faktor séjén anu tiasa nyababkeun kelenci tina ngembangkeun kaayaan ieu nyaéta gugup, paralisis tungtung-tungtung kusabab panyakit tulang tonggong sareng kabersihan anu goréng dina kandang anu nyababkeun stomping dina cikiih anu soak. Katingalina aya bias breed pikeun kaayaan ieu sareng pododermatitis anu langkung sering mangaruhan breeds anu langkung ageung sapertos Rex, Flemish Giant, sareng Checkered Giant. Top

Diagnosis Nyeri Hocks di Kelenci

Dokter hewan anjeun bakal ngalakukeun pamariksaan klinis lengkep pikeun piaraan anjeun sareng ngabahas dietna, latihan, sareng sajarah sareng anjeun. Dokter hewan anjeun kamungkinan bakal ngadamel diagnosis dumasar kana presentasi klinis piaraan anjeun. Kelas I – Tahap awal panyakit tanpa gejala Kelas II – Gejala hampang dipintonkeun ku kulit gembleng Kelas III – Gejala sedeng kalayan borok, nyeri, alopecia sareng penebalan kulit kacatet Kelas IV – progression parna tina kasakit jeung involvement jaringan jero hasilna formasi bisul jeung necrosis Kelas V – Kamajuan parna kalayan prognosis anu henteu dijaga, keterlibatan jaringan jero, kalayan résiko karusakan urat sareng inféksi tulang. Upami dokter hewan anjeun curiga aya inféksi sekundér, swab tiasa dilaksanakeun pikeun uji diagnostik pikeun ngaidentipikasi baktéri anu nyababkeun sareng uji kultur sareng sensitipitas bakal dilakukeun pikeun nunjukkeun perlakuan anu paling efektif. Dina kasus parna, radiographs bisa jadi diperlukeun pikeun aturan kaluar involvement tulang jeung karuksakan urat, salila piaraan anjeun bakal merlukeun ngaberean ubar keur nengtremkeun. Top

Pangobatan Nyeri Hocks di Kelenci

Dokter hewan anjeun bakal ngajepit rambut sakitar suku sareng ngamandian tatu kalayan disinféktan. Saatos ieu, piaraan anjeun tiasa meryogikeun antiseptik topikal, aya sababaraha pilihan anu tiasa ditawarkeun dokter hewan anjeun kalebet asam salisilat, madu manuka kelas médis, atanapi gel calendula. pilihan perlakuan séjén bisa ngawengku:

  • Anti radang pikeun relief nyeri
  • Ganti baju, upami dokter hewan anjeun ngarasa kelenci anjeun bakal nguntungkeun tina ieu, sanaos penting pisan yén perban dijaga beresih sareng garing.
  • Watesan latihan salami waktos penyembuhan

Dina sababaraha kasus, dimana inféksi sekundér geus lumangsung antibiotik sistemik atawa topical bisa jadi diperlukeun, budaya jeung sensitipitas tés dipigawé salila diagnostics bakal ngidinan hewan anjeun resep nginum obat paling éféktif. Top Hariwang ngeunaan biaya perawatan Sore Hocks? Asuransi piaraan nyertakeun biaya seueur kaayaan kaséhatan piaraan umum. Nyiapkeun anu teu kaduga ku kéngingkeun kutipan ti panyadia asuransi piaraan top.

Pamulihan Nyeri Hocks di Kelenci

Hanjakalna, pododermatitis tiasa sesah diubaran sareng sering uih deui. Sanaos lesi Kelas I – III tiasa diubaran, pangobatan tiasa sesah sareng kasus sering kajantenan deui. Upami piaraan anjeun ngagaduhan kasus pododermatitis parah anu mangaruhan jaringan anu langkung jero, karusakan permanén tina tendon tiasa kajantenan; hanjakalna dina kasus ieu kasempetan recovery pinuh goréng. Pikeun masihan piaraan anjeun kasempetan anu pangsaéna pikeun pulih, penting pikeun ngaleungitkeun atanapi ngirangan pemicu lingkungan pikeun kaayaan éta. Klip bulu sabudeureun hocks pikeun nyegah cikiih scalding jeung inféksi. Dina sababaraha kasus gerakan ngurangan, mandi poean bisa jadi dipikabutuh pikeun piaraan Anjeun. Nyadiakeun kelenci anjeun kalawan lemes, parabot keur sare kaserep tur ngabahas pilihan flooring kalawan dokter hewan anjeun pikeun ngurangan tekanan dina suku piaraan anjeun. Pastikeun kelenci anjeun ngajaga beurat séhat. Beurat tambahan nambahan beban dina suku maranéhanana sarta bisa ngabalukarkeun pododermatitis. Upami leungitna beurat dituduhkeun, hal anu penting pikeun lumangsungna laun-laun kusabab résiko lipidosis hépatik saatos larangan kalori. Top


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *