Sababaraha olahan herbal milik unggal kabinet ubar. Seueur urang milarian ubar herbal anu “go-to” anu masihan relief tina seueur panyakit. Éta tempat Liniment Jethro Kloss asup. Anjeun panginten henteu wawuh sareng namina (éta dimana urang sumping) tapi resep liniment herbal anu dipercaya tiasa nguntungkeun murangkalih, atlit, tukang kebon, sareng pejuang sabtu minggu – saha waé anu tiasa ngirangan nyeri, nyeri, gigitan serangga, racun Ivy, nabrak. , jeung bruises. Jeung bagian pangalusna: éta gampang nyieun. Tapi naon ngajadikeun eta jadi husus, sarta saha éta Jethro Kloss?

Saha Jethro Kloss?

Dilahirkeun April 27, 1863, di Wisconsin, Jethro Kloss éta hiji enthusiast kaséhatan alam renowned sarta herbalist di jaman na. Dipangaruhan pisan ku iman Adventist Poé Katujuh sareng ajaran Ellen G. White, Kloss taat kana gaya hirup alami anu kalebet vegetarian, hidroterapi, sareng herbalisme. Anjeunna bakti hirupna pikeun miara nu gering, ceramah ngeunaan hirup cageur, sarta panalungtikan nu advocated pamakéan kécap salaku sumber protéin giat. Nyatana, anjeunna ngamimitian pabrik sorangan pikeun ngahasilkeun produk pangan dumasar kana kécap. Anjeunna mangrupikeun pelopor leres dina gerakan kaséhatan alam. Dina 1935, Kloss medalkeun bukuna Back to Eden: A Human Interest Story of Health and Restoration to be Found in Herb, Root, and Bark . Dina 1939, buku ieu dirévisi sarta dimekarkeun sarta téks aslina ieu geus dijual leuwih 5 juta éksemplar. Sanaos sababaraha pangobatan na parantos kabuktian teu wijaksana atanapi malah beracun (Kloss mangrupikeun proponén ngagunakeun minyak tanah pikeun perawatan tatu), buku éta mangrupikeun gambaran anu hadé ngeunaan kaséhatan alami sareng herbalisme dina 1800s. Tapi hiji resep éta suksés leres: resep nya pikeun liniment. Sanajan anjeunna prescribes pamakéan na pikeun sagalana ti nyeri jeung stye on panon ka headaches sarta masalah suku athletic-kasakit nu elmu geus nimukeun remedies séjén leuwih merenah-euweuh surpasses eta pikeun aches heubeul alus sarta ngilu. Dina bukuna, Resep Herbal pikeun Kaséhatan Vibrant , ahli jamu Rosemary Gladstar, nyarios ngeunaan liniment Kloss, “Ieu resep anu lami pisan, kuat pisan, sareng éta mangrupikeun salah sahiji pangobatan disinféktan pangsaéna anu anjeun kantos gaduh. … liniment ieu mangpaat pikeun ngurangan peradangan otot, cleansing tatu, sarta nenangkeun bites serangga “.

Jethro Kloss penyembuhan Liniment

Fotografi makro - Sulfat

Pikeun nyieun suplai sorangan tina liniment herbal Kloss, ngumpulkeun bahan handap:

  • 1 quart 70 persén rubbing alkohol
  • 2 ons bubuk mur*
  • 1 ons bubuk emasenseal*
  • ½ ons cabé rawit
  • * sadia online Campur kabéh bahan ieu babarengan jeung hayu nangtung salila tujuh poé. Ngocok périodik. Dina ahir tujuh poe, decant jeung botol kalawan labél nu berbunyi, “Kanggo pamakéan éksternal wungkul.” Kumaha ngagunakeun:Pikeun nyeri sirah, Kloss nyarankeun nerapkeun liniment kana kuil, tonggong beuheung, sareng dahi. Pikeun sprains, manéhna nyebutkeun pikeun nerapkeun liniment kalawan bébas tur urut pikeun 15 nepi ka 20 menit saméméh bareuh set dina. Ngulang tilu nepi ka opat kali sapoé. Anjeunna ogé nyarios pikeun nerapkeun liniment pikeun ancur sareng nyeri tonggong. Gladstar nyarankeun ngagunakeun Kloss’ Liniment pikeun ngabasmi tatu tina sempalan, nyeri tiis sareng lepuh muriang, racun ek sareng Ivy, sareng kutil.

Keyword Jethro Kloss penyembuhan Liniment Hayu urang terang kumaha éta! Pikeun nyieun suplai sorangan tina liniment herbal Kloss, ngumpulkeun bahan handap:

Naha Kloss’ Liniment Works

Jamu dina Kloss’ Liniment gaduh sababaraha sipat penyembuhan: Cayenne “janten salaku katalis pikeun sistem” sareng mangrupikeun “ramuan sirkulasi pemanasan anu saé,” catetan Gladstar. Komponén aktif dina cabé rawit, capsaicin, nyaéta agén ngaleupaskeun neuropeptide anu ngabantosan ngontrol nyeri saraf. Éta mangrupikeun bahan aktif dina seueur rumus analgesik anu dijual bebas. Teu heran Kloss hoyong éta kalebet dina rumus liniment na. Myrrh nyaéta résin gummy anu dicandak tina sababaraha tangkal genus Commiphora. Paling dipikawanoh salaku salah sahiji tina tilu hadiah lalaki wijaksana mawa orok Yesus sarta geus dipaké sajarahna salaku menyan, parfum, jeung ubar. Sipat antibakteri, antijamur, sareng moisturizing ngajantenkeun bahan penting pikeun persiapan perawatan kulit atanapi tatu. Goldenseal mangrupikeun akar tina ramuan anu kaancam. Salawasna pastikeun goldenseal Anjeun meuli téh sustainably sourced. Numutkeun kana WebMD.com, “Goldenseal diterapkeun kana kulit pikeun ruam, borok, inféksi tatu, gatal-gatal, éksim, jarawat, dandruff, kurap, bisul herpes, sareng nyeri tiis.” Coba liniment ieu sareng tingali upami éta henteu langsung janten ubar dina dada obat herbal anjeun anu anjeun milarian!

Dapur - Whey

Carol J. Alexander

Carol J. Alexander mangrupakeun panulis Virginia specializing dina hirup sustainable / héjo, remodeling imah, sarta jejer gaya hirup. Anjeunna parantos nyerat langkung ti 100 publikasi citak nasional, régional, sareng lokal, ogé online. Anjeunna panulis Homestead Cooking sareng Carol: Bountiful Make-Ahead Meals, sayogi dina Amazon Kindle sareng dina paperback.

Naon ari liniment?

Liniment mangrupikeun ubar herbal anu dianggo sacara topikal pikeun ngabantosan nyeri dina otot sareng jaringan lemes. Biasana didamel nganggo alkohol atanapi witch hazel, ku kituna ramuan tiasa gampang sareng gancang kaserep kana kulit. Minyak ogé tiasa dianggo, tapi henteu gaduh pangaruh langsung tina liniment dumasar-alkohol, sareng kuring langkung resep nyéépkeun minyak pikeun minyak urut atanapi krim. Aya sababaraha bumbu nu bisa diasupkeun kana liniment nyeri-relieving, tapi kuring resep kaasup nyeri relieving bumbu, anti radang, sarta bumbu nu mantuan nyepetkeun penyembuhan. Menthol sacara alami niiskeun sareng nenangkeun sareng sering dianggo dina salep, balms, mouthwashes, liniments, lozenges, sareng obat-obatan sanés. St. John’s Wort (Hypericum perforatum) mangrupikeun ramuan karesep kuring pikeun nyeri topikal. Mangpaat dina nyeri saraf sareng nyeri otot, sareng gancang gerak pikeun nenangkeun otot anu kaleuleuwihan, capé atanapi jaringan lemes anu luka. St. Johns ‘Wort pangalusna dipaké seger dina pembuatan ubar, jadi dina liniment kuring kaasup pre-dijieun St. John’s Wort Tincture (iwal kuring apal nyieun liniment salila jandela ringkes waktu nu St. John’s Wort geus siap pikeun panén. ). Meadowsweet (Filipedula ulmaria) dianggo salaku analgesik sareng anti radang. Éta ngirangan peradangan, ngaleungitkeun panas, sareng ngamajukeun penyembuhan jaringan. Éta ngandung asam salisilat, prékursor pikeun aspirin. Kulit Willow (Salix alba) mangrupikeun ramuan anu ngaleungitkeun nyeri kalayan sipat anti radang. Beunghar salicin, éta ngirangan nyeri sareng ngirangan muriang sareng peradangan. Éta mangrupikeun salah sahiji bahan asli dina aspirin sareng tiasa dianggo sacara topikal pikeun ngaleungitkeun nyeri rematik atanapi masalah musculo-skeletal anu sanés. Comfrey (Symphytum officinale) geus dipaké sajarahna pikeun ngurangan nyeri jeung peradangan, nyageurkeun tatu, sarta ngajaga jaringan ruksak. Eta mantuan pikeun alleviate nyeri, utamana dina tulang. Yarrow (Achillea millefolium) ngirangan nyeri sareng dianggo salaku analgesik sareng anti-radang, sacara éksternal sareng internal. Yarrow mantuan pikeun mindahkeun chi sarta ngaronjatkeun sirkulasi ku bersantai pembuluh darah periferal. Topically, éta mantuan pikeun ngalereskeun jaringan, sarta ngeureunkeun perdarahan. Chamomile (Matricaria recutita) mangrupikeun salah sahiji kado anu paling hébat sabab ngabantosan nyeri, ngirangan peradangan, sareng nyageurkeun tatu. Arnica (Arnica montana) geus dipaké sacara tradisional salaku ubar pikeun bruising, tatu jaringan lemes, sarta pikeun ngaronjatkeun aliran getih ka wewengkon tatu. Henteu kedah dicandak sacara internal, atanapi dina kulit anu rusak. Cayenne (Capsicum frutescens), nalika dianggo dina bentuk éncér ngabantosan ngaleungitkeun nyeri ku cara ngahalangan pangiriman pesen nyeri kana uteuk. Éta baheulana dianggo dina krim, lotion, sareng liniment pikeun rematik, nyeri sendi, sareng nyeri, otot nyeri. Resepna: 1 cangkir Witch Hazel atanapi Rubbing Alkohol
1 sdm kristal menthol
2 sdm meadowsweet garing
2 sdm kulit willow garing
2 sdm yarrow garing
2 sdm comfrey garing
2 sdm calendula garing
2 sdm kembang arnica garing ½ sdt
rawit
st.
minyak atsiri pepermin Giling kasar sadaya bumbu garing nganggo mortir sareng alu anjeun. Nempatkeun sakabeh bumbu taneuh dina mason jar pint-ukuran. Tuang witch hazel atanapi alkohol di luhur. Lungkawing pikeun 4-6 minggu, oyag unggal dinten. Galur jeung kompos bumbu. Tambahkeun St John’s Wort tincture jeung minyak atsiri. Botol sareng labél. Naon ari liniment? Liniment mangrupikeun ubar herbal anu dianggo sacara topikal pikeun ngabantosan nyeri dina otot sareng jaringan lemes. Biasana didamel nganggo alkohol atanapi witch hazel, ku kituna ramuan tiasa gampang sareng gancang kaserep kana kulit. Minyak ogé tiasa dianggo, tapi aranjeunna henteu gaduh pangaruh langsung tina liniment dumasar-alkohol, sareng kuring langkung resep nyéépkeun minyak pikeun minyak urut atanapi krim. Kuring resep kaasup bumbu relieving nyeri, anti radang, jeung bumbu nu mantuan speed healing.Menthol sacara alami cooling jeung soothing sarta mindeng dipaké dina salves, balms, mouthwashes, liniments, lozenges, sarta remedies séjén St. John’s Wort (Hypericum perforatum) . ) nyaeta ramuan favorit kuring keur nyeri topical. Mangpaat dina nyeri saraf sareng nyeri otot, sareng gancang gerak pikeun nenangkeun otot anu kaleuleuwihan, capé atanapi jaringan lemes anu luka. St. Johns ‘Wort pangalusna dipaké seger dina pembuatan ubar, jadi dina liniment kuring kaasup pre-dijieun St. John’s Wort Tincture (iwal kuring apal nyieun liniment salila jandela ringkes waktu nu St. John’s Wort geus siap pikeun panén. ). Meadowsweet (Filipedula ulmaria) dianggo salaku analgesik sareng anti radang. Éta ngirangan peradangan, ngaleungitkeun panas, sareng ngamajukeun penyembuhan jaringan. Éta ngandung asam salisilat, prékursor pikeun aspirin. Kulit Willow (Salix alba) mangrupikeun ramuan anu ngaleungitkeun nyeri kalayan sipat anti radang. Beunghar salicin, éta ngirangan nyeri sareng ngirangan muriang sareng peradangan. Éta mangrupikeun salah sahiji bahan asli dina aspirin sareng tiasa dianggo sacara topikal pikeun ngaleungitkeun nyeri rematik atanapi masalah musculo-skeletal anu sanés. Comfrey (Symphytum officinale) geus dipaké sajarahna pikeun ngurangan nyeri jeung peradangan, nyageurkeun tatu, sarta ngajaga jaringan ruksak. Eta mantuan pikeun alleviate nyeri, utamana dina tulang. Yarrow (Achillea millefolium) ngirangan nyeri sareng dianggo salaku analgesik sareng anti-radang, sacara éksternal sareng internal. Yarrow mantuan pikeun mindahkeun chi sarta ngaronjatkeun sirkulasi ku bersantai pembuluh darah periferal. Topically, éta mantuan pikeun ngalereskeun jaringan, sarta ngeureunkeun perdarahan. Chamomile (Matricaria recutita) mangrupikeun salah sahiji kado anu paling hébat sabab ngabantosan nyeri, ngirangan peradangan, sareng nyageurkeun tatu. Arnica (Arnica montana) geus dipaké sacara tradisional salaku ubar pikeun bruising, tatu jaringan lemes, sarta pikeun ngaronjatkeun aliran getih ka wewengkon tatu. Henteu kedah dicandak sacara internal, atanapi dina kulit anu rusak. Cayenne (Capsicum frutescens), nalika dianggo dina bentuk éncér ngabantosan ngaleungitkeun nyeri ku cara ngahalangan pangiriman pesen nyeri kana uteuk. Éta baheulana dianggo dina krim, lotion, sareng liniment pikeun rematik, nyeri sendi, sareng nyeri, otot nyeri. Resep: 1 cangkir Witch Hazel atanapi Rubbing Alkohol1 sdm menthol kristal2 sdm garing meadowsweet2 sdm garing kulit willow2 sdm yarrow garing2 sdm comfrey garing2 sdm calendula garing2 sdm kembang arnica garing ½ sdt rawit’1 oz minyak atsiri rawit John’1 oz Tinc.

  • Giling kasar sadaya bumbu garing nganggo mortir sareng alu anjeun.
  • Nempatkeun sakabeh bumbu taneuh dina mason jar pint-ukuran.
  • Tuang witch hazel atanapi alkohol di luhur
  • Lungkawing pikeun 4-6 minggu, oyag unggal dinten.
  • Galur jeung kompos bumbu
  • Tambahkeun St John’s Wort tincture jeung minyak atsiri
  • Botol sareng labél.

Linment ieu bakal stabil dina rak sareng kedah salami sababaraha taun. Abdi nyarankeun ngabotolkeunana dina botol semprot sakedik, supados gampil diterapkeun upami diperyogikeun. Pastikeun éta ngan dipaké dina kulit unbroken, sabab rumus ieu teu cocog pikeun tatu kabuka, sarta labél nunjukkeun yén éta pikeun pamakéan éksternal wungkul.

Sababaraha tautan dina tulisan ieu tiasa ngandung tautan afiliasi pikeun genah anjeun. Salaku gaul Amazon kuring earn tina purchases qualifying.
Kumaha Jieun Liniment Herbal via The Survival Mom Linimen herbal nyaéta olahan herbal cair pikeun digosok kana kulit. Dina skenario persiapan darurat, nyieun liniment mangrupikeun kaahlian anu saé pikeun masihan kanyamanan tambahan pikeun kaduruk sareng kaduruk ku panon poe, galur sareng sprains, sareng tatu tina kacilakaan atanapi trauma.

Witch Hazel: Herb Serbaguna pikeun Liniments

Rubbing alkohol, cuka, atawa malah vodka bisa dipaké salaku basa pikeun liniment herbal, tapi ekstrak dukun hazel mangrupakeun salah sahiji basa nu pang populerna. Sareng, sanaos bumbu sanésna sering diasupkeun kana ekstrak witch hazel pikeun ngadamel liniment herbal anu langkung canggih, bahkan persiapan witch hazel saderhana ngadamel liniment anu saé nyalira. A tea dijieunna tina dukun hazel (leres disebut dekok dina parlance herbal) ieu dipaké ku Menominee salaku rub handap pikeun suku, sarta pikeun “nyageurkeun deui lame”; sarta Iroquois dipaké pikeun bruising. Kanggo inpo nu langkung lengkep ihwal kagunaan étnobotanis pikeun witch hazel, ketik nami botanis witch hazel, Hamamelis virginana , di database online Universitas Michigan-Dearborn. Witch hazel ogé ngagaduhan sababaraha kagunaan sanés anu saé pikeun terang. Kahiji, éta astringent alam. Pamakéan rahayat tina witch hazel kaasup kaduruk soothing, bites serangga, sarta stings; salaku styptic kana jaringan astringe sarta perdarahan slow. Ieu mangrupikeun sababaraha kagunaan anu paling umum anu parantos diasupkeun kana prakték herbalisme modern. Suku pribumi Amérika nganggo witch hazel pikeun seueur tujuan sanés, kalebet salaku tèh pikeun pilek, kolera, sareng asma. Bahan Liniment kumisan, éta ramuan sareng tradisi panjang seueur kagunaan anu béda sareng patut diajar. Upami anjeun hoyong terang upami dukun hazel tumbuh di daérah anjeun, Database Plants USDA gaduh inpormasi anu saé ngeunaan rentang, habitat, sareng idéntifikasi. Witch hazel ogé tiasa ditambihkeun salaku pepelakan bentang di seueur daérah, sareng ngasuh kembang konéng anu teu biasa nalika usum tiis nalika teu aya anu mekar. Ieu bakal pilihan alus teuing lamun landscaping kalawan panon nuju preparedness darurat herbal!

Nyieun Dukun Hazel Liniment

Kaunggulan tina nyieun ekstrak tina witch hazel kaasup nambahkeun umur rak leuwih panjang, sarta bisa nyieun liniments leuwih kompleks ngagunakeun ekstrak witch hazel salaku basa. Resep gampang pikeun ekstrak dukun hazel ieu tiasa diskalakeun kaluhur atanapi kahandap dumasar kana jumlah kulit dukun hazel anu sayogi. Ieu métode béda persiapan ti ilaharna dipaké pikeun nyieun tinctures (anu disebut ogé extracts), tapi gawéna kacida alusna sarta bakal ngahasilkeun produk sarupa jeung ekstrak dukun hazel nu bisa Anjeun nyokot di apoték lokal Anjeun. bahan :

  • Minimal 3 ons kulit dukun hazel
  • Cukup bersih, cai potable pikeun nutupan babakan ku dua inci dina panci jeung tutup
  • Vodka (tindak salaku pangawét)

arah :

  1. Teundeun babakan dukun Hazel kana panci jeung tambahkeun cai cukup pikeun nutupan dukun Hazel jeung dua inci cai.
  2. Bawa pot ka kulub, teras potong panas deui sarta ngidinan babakan witch hazel ka simmer pikeun 20-30 menit.
  3. Pareuman panas sarta ngidinan dekok witch hazel pikeun niiskeun ka suhu kamar.
  4. Saring dekok ngaliwatan cheesecloth, saringan kopi, atawa saringan bolong alus lajeng ngukur cairan sésana.
  5. Pikeun unggal dua ons dukun hazel, tambahkeun hiji ons vodka. Ieu ngalegaan umur rak persiapan witch hazel anjeun sakitar sataun.

Ramuan Liniment séjén

Ayeuna anjeun terang kumaha ngadamel ekstrak witch hazel anjeun nyalira, anjeun tiasa resep ngadamel liniment anu langkung kompleks. Sababaraha bumbu anu saé pikeun ieu kalebet: Goldenrod ( Solidago spp ) – Goldenrod, a nalungtik umum di loba Amérika Kalér, mangrupa idéal pikeun liniment nenangkeun tatu patali otot kawas galur jeung sprains. Comfrey ( Symphytum officinale ) – Comfrey mangrupakeun ramuan alus kaasup dina liniment pikeun tulang patah sarta trauma gaya Blunt. Plantain ( Plantago spp ) – Ramuan populér pikeun seueur gangguan kulit anu béda-béda, plantain ngalengkepan kapasitas ngagentos witch hazel dina gigitan serangga sareng nyeureud. Digabungkeun sareng jewelweed, sababaraha herbalists ngalaporkeun kasuksésan dina nungkulan racun Ivy. Mugwort ( Artemisia vulgaris ) – Wormwood gaduh pangirut pikeun nyeri anu aya hubunganana sareng kacapean. liniments mugwort anu hébat sanggeus sapoé panjang hiking atawa kuli fisik teuas. Arnica ( Arnica montana ) – Pilihan séjén alus teuing pikeun nyeri otot umum, arnica mindeng dipaké dina olahan dumasar-minyak tapi sarua mangpaatna sakumaha liniment a. St. Johns’s wort ( Hypericum perforatum ) – Ieu tiasa utamana mangpaat pikeun tatu ngalibetkeun nyeri saraf. Sadar yén St. John’s wort boga reputasi pikeun ngaronjatkeun sensitipitas kulit ka cahya panonpoé, jadi Anjeun bisa jadi kudu ningkatkeun panyalindungan panonpoé Anjeun bari maké éta. bahan liniment populér séjén kaasup warming bumbu nu ngaronjatkeun sirkulasi, kayaning angelica, rawit, sarta jahé. Leaderboard-iklan-500x100 Nalika nyieun liniment a, anjeun bisa manggihan yén anjeun boga hasil pangalusna tina ngagunakeun bahan garing. Eusi cai tambahan tina bumbu seger tiasa ngajantenkeun liniment anjeun langkung gancang. Ieu kumaha carana ngadamel liniment:

  1. Pilih sababaraha bahan herbal pikeun kalebet dina resep anjeun. Hiji nepi ka tilu bumbu mangrupakeun tempat alus pikeun ngamimitian. Pikirkeun tujuan anu dituju tina liniment anjeun sareng fokus kana bumbu anu pas.
  2. Eusian toples Pangaléngan sagelas satengah pinuh ku bumbu garing anu anjeun pilih dina lengkah kahiji.
  3. Tuang cukup witch hazel kana toples anjeun pikeun nutupan bumbu anjeun kalawan hiji atawa dua inci cairan sarta nempatkeun tutup a aman dina toples.
  4. Gently ngocok bumbu unggal poé salila dua minggu, sarta tambahkeun deui ekstrak witch hazel lamun diperlukeun pikeun mastikeun bumbu tetep katutupan.
  5. Saatos dua minggu, saring herbal tina ekstrak witch hazel sareng botol liniment anjeun pikeun dianggo engké. Pastikeun pikeun ngalebetkeun tanggal, bahan, sareng “Kanggo Pamakéan Topikal wungkul” pikeun ngingetkeun diri yén liniment anjeun dimaksudkeun pikeun diterapkeun sacara topikal, henteu dicerna. Upami anjeun resep, anjeun tiasa nempatkeun liniment anjeun dina botol mister atanapi semprot supados ngagampangkeun panawaran.

Nalika anjeun ngawitan ngadamel liniment anjeun nyalira, anjeun bakal gancang sadar yén nambihan kaahlian ieu kana kantong trik herbal anjeun tiasa ngajantenkeun kahirupan sapopoe, kitu ogé kaayaan anu luar biasa, langkung nyaman. Bacaan salajengna ngeunaan Liniments sareng Witch Hazel A Herbal Modern ku Maude Duka Pituduh Umum pikeun Nyiptakeun Liniment Nyeri Éféktif atanapi Salve ku Bear Medicine Herbals Nyieun Herbal Liniments di Gunung Rose Blog

Langkung Sumberdaya pikeun Anjeun:

  • The Herbal Medicine-Maker Buku Panduan ku James Green
  • Ngidentipikasi sareng Panén Rencana Pangan sareng Pangobatan di Liar ku Steve Brill
  • Resep Herbal Rosemary Gladstar pikeun Kaséhatan Vibrant
  • Jamu ubar Rosemary Gladstar: Pitunjuk pikeun Pemula

Upami anjeun hoyong melak sababaraha bumbu ieu nyalira, tutorial ieu ngeunaan kebon ramuan ubar bakal ngabantosan. “Ieu kanggo tujuan inpormasi wungkul sareng henteu dimaksudkeun pikeun ngadiagnosa, ngubaran, atanapi resep kana panyakit naon waé. Taroskeun ka ahli médis pribadi anjeun. ” Dua tab di handap ieu ngarobah eusi di handap.

  • Bio
  • Tulisan panganyarna

Agatha Noveille mangrupikeun panulis The Independent Herbalist: A Beginner’s Guide to Herbal Preparedness sareng blog IndieHerbalist.com. Linimen herbal nyaéta cairan topikal anu dirancang pikeun digosok. Aya seueur tradisi anu béda-béda anu gaduh dasar anu béda pikeun liniment tradisionalna. Prosedur ieu dasar pisan sareng tiasa dianggo pikeun seueur jinis liniment herbal. Liniments ngan pamakéan topical. Éta henteu kedah dicandak sacara internal atanapi disimpen dina kulit anu rusak. Éta utamina pikeun ngaleungitkeun nyeri otot atanapi ligamén, ngirangan ancur atanapi kaayaan kulit sanés. Kalolobaan liniments herbal dumasar kana boh witch hazel, cuka, rubbing alkohol. Sababaraha ogé ngandung minyak. Infusing bumbu ieu dina cairan ieu basajan pisan. Liniments bisa dijieun boh pikeun haneut atawa tiis kaayaan kulit. Ngan turutan pituduh pikeun nyieun cuka infused. Sipat anu anjeun pikahoyong bakal gumantung kana ramuan anjeun sareng cairan anu anjeun pilih. Contona, jamu warna beureum vibrant biasa ningali dina tinctures atawa minyak dijieun kalawan wort Saint John bakal leungit dina cuka atawa solusi dukun Hazel. Coba ékspérimén kalawan bets leutik tur ulah sieun nyampur tipe menstruasi béda (pangleyur). Upami anjeun mendakan campuran anu saé, pastikeun pikeun ngirim pesen ka Herbalist Praktis pikeun nyarioskeun ka kami ngeunaan kasuksésan anjeun!

Tutorial Nyieun Liniment herbal

Ieu mangrupikeun prosedur dasar, sanés resep. Kuring henteu acan ngalebetkeun pangukuran khusus tapi parantos ngajelaskeun prosés sareng naon anu kedah dipilarian nalika anjeun damel. Pikeun resep khusus anu ngagunakeun téknik ieu, tingali The Practical Herbalist Recipes.

Alat anu anjeun peryogikeun pikeun ngadamel liniment herbal:

  • Papan motong sareng péso seukeut (upami anjeun nganggo bumbu seger)
  • Toples kaca sareng tutup anu pas (atanapi toples anu sami didamel tina bahan anu henteu réaktif)
  • Blénder (opsional)
  • Pengikis karét atanapi spatula, langkung saé anu didamel tina bahan anu tiasa dibersihkeun sacara saksama sareng henteu nahan bau, sapertos plastik tahan panas.
  • Label pikeun toples Anjeun

Saatos menstruasi parantos infus, anjeun peryogi:

  • Kantong straining atawa sababaraha lapisan lawon kéju sarta strainer a
  • Botol pikeun liniment rengse
  • Label pikeun botol anjeun

Bahan pikeun nyieun liniment herbal:

  • Sajumlah bumbu atawa bahan tutuwuhan, seger atawa garing (bubuk oge ok)
  • Cairan penetrating kayaning witch hazel, cuka atawa rubbing alkohol
  • A kualitas leutik minyak infused (opsional)

Prosedur pikeun nyieun liniment herbal:

  1. Nyiapkeun bumbu anjeun pikeun Cuka HerbalNyiapkeun bumbu Anjeun. Upami anjeun nganggo bumbu seger, anjeun kedah ngabersihan atanapi ngocok naon waé kokotor tina éta, sanaos upami aranjeunna leres-leres kotor, anjeun henteu kedah dikumbah ku cai, sareng anjeun kedah dipotong. Upami anjeun badé nganggo Blénder (tingali lengkah 4), maka anjeun ngan ukur kedah ngarendang kasarna, tapi upami anjeun henteu ngarencanakeun ngagunakeun Blénder, rendang sakedik-gancang. Upami anjeun nganggo bumbu garing, anjeun kedah ngaremukkeunana sabisa-bisa.
  2. Teundeun bumbu kana toples Anjeun. Pek eta handap gently tur eusian toples ngeunaan tilu-suku jalan pinuh ku bahan tutuwuhan. Anjeun kedah nyésakeun rohangan anu cukup pikeun ngeusian toples kalayan cuka, gaduh rohangan pikeun ngocok eusina sacara teratur, sareng ngantepkeun cuka nembus kana sadaya bahan pepelakan. Upami anjeun nganggo akar atanapi babakan, anjeun tiasa ngeusian toples ngan sakitar sapertilu ka satengah jalan pinuh.
  3. tuang cuka kana bumbu anjeun pikeun nyieun cuka herbalTuang menstruasi kana bumbu, eusian toples nepi ka nutupan bumbu ku saukur sahandapeun saparapat inci, atawa lamun anjeun maké babakan atawa akar eusian toples nepi ka pinuh ngeunaan tilu suku atawa leuwih.
  4. Aduk campuran nepi ka rata kawas smoothie a, teras balikkeun kana toples Anjeun. (Léngkah ieu opsional upami anjeun nganggo bumbu anu garing, keras, sapertos akar garing, kulit, atanapi siki.)
  5. Tutup toples anjeun pageuh.
  6. Labél toples sareng simpen di tempat anu tiis sareng poék. Kabinét dimana anjeun tiasa ningali éta unggal dintenna idéal.
  7. Ngocok toples unggal dinten, malah sababaraha kali sapoé. Ieu disarankeun pisan, sanaos kuring hilap ngocok toples salami sababaraha minggu sareng masih ngagaduhan hasil anu saé.
  8. saring bumbu tina cuka herbal AnjeunSaatos dua dugi ka dalapan minggu, saring bahan ramuan tina haid. Cairan rengse anjeun kedah bau ramuan. Nalika anjeun nyaring éta, pastikeun pikeun squeeze kaluar saloba mungkin tina menstruasi tina bahan tutuwuhan. Kuring resep ngagunakeun kantong brewing leutik, rupa-bolong pikeun galur milik, tapi sababaraha lapisan cheesecloth atawa cut pasagi ti tshirt bodas sarta strainer alus bakal dianggo ogé, teuing.
  9. Simpen cuka herbal anjeun dina wadah kaca warna poékMalikan deui léngkah-léngkah ieu sareng bahan-bahan liniment anu sanés dugi ka sadaya pangleyur herbal anjeun siap dicampur.
  10. Labél unggal botol bahan tunggal anjeun pikeun ngahindarkeun kabingungan engké.
  11. Ngagunakeun cangkir ukur, ukur kaluar bahan anjeun kana gelas ukur, Pastikeun pikeun nambahkeun minyak pilihan panungtungan.
  12. Linment standar sareng minyak kedah diaduk saé sateuacan tuang kana botol. Upami anjeun tuang liniment anjeun kana sababaraha botol, eureun antara tuang sareng aduk deui.
  13. Upami anjeun badé nempatkeun liniment anjeun kalayan minyak kana botol semprot, perhatikeun yén oli condong nyumbat nozzle semprot. Rencanana sasuai.
  14. Labél toples anjeun sareng simpen di tempat anu tiis sareng poék. Pastikeun kaasup tanggal, jenis ramuan Anjeun infused, sarta ngagunakeun sangkan batur ogé bakal nyaho kumaha carana make eta.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *